Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
ÄLVSBORG FF
A-lag Damer
Säsongsavslutning DamJunior
2019-11-05 21:35
Värsta grymma hänget för BÄSTA GÄNGET!
Vi blev ca 40st som kom till årets säsongsavslutning i klubbhuset. Alla tjejer tog på sig välförtjänta Guldhattar, Mangan var redo med Powerpoint, Fransson var frustrerad över att Mangans dator inte höll måttet och Jonny  trädde proffskameran över huvudet...

Årets seriespel har genomförts med Bravur. Juniorerna hamnade på en 5:e plats efter en stark säsong där många nya tjejer har klivit in och växt med uppgiften. A-laget uppfyllde årets målsättning som var att bli bästa icke B-lag i serien. Att detta belönades med en plats i division 2 gjorde säsongen fulländad och som grädde på moset hamnade ÄFF dam på helsida i GP.

Tankar och planering inför säsong 2020 gicks igenom. ÄFF har en vision om att 2025 skall ÄFF damlag vara ett topplag i division 2 och laget skall bestå av 70% egna produkter. Vi tittar efter en möjlig kvinnlig huvudtränare och belyste att det kommer att krävas mer av truppen nästa säsong, speciellt träningsnärvaron behöver bli bättre. Försäsong kommer att innehålla mer fysträning och den 27-29 mars kommer träningsläger att ske någonstans i Sverige. Fransson är i full gång med att boka in träningsmatcher och i nuläget har vi klart med matcher mot mittenlag i division 2. Dessa matcher blir bra värdemätare på var vi befinner oss i våra förberedelser.

Till kommande säsong kommer vi att utöka vår trupp med flickor 04 som var med på denna säsongsavslutning. Många av dessa tjejerna har redan bidragit på ett utmärkt sätt under 2019 och vi hälsade alla välkomna med passus att vi tränare och tränarförvärvet Henell hänger på ett tag till...  
Vi fortsätter med träningar måndagar och onsdagar fram till december och under denna period kommer vi att ge möjlighet till provträning för nya tjejer.

En avslutning måste givetvis innehålla prisutdelning och i år var det 5st kategorier som delades ut.
1. Årets målvakt blev Emma Petersson som hållit 9st nollor, har stått alla 18 A-lagsmatcherna och har endast släppt in 24 mål (1,33/match).
2. Årets träningspris gick till Kajsa Blom som har 85% träningsnärvaro, spelat alla A-lagsmatcher och många J-matcher samt har längst resväg till Påvelund.
3. Årets skyttedrottning blev Nina Hertz-Saebbö som vann skytte- & poängligan för både A- och J-lag. Gjorde även mål mot Svenska F03-landslaget.
4. Årets DamJunior blev Caroline Jarl, vår lagkapten som spelat i A-laget sedan 2015 och spelade fram till 11st mål under säsongen.
5. Årets Damspelare förärades Annie Hjälmeby som har spelat alla 18 A-lagsmatcherna och inte blivit utbytt 1 minut. Blev uttagen till GP´s årets lag div. 3.

Till sist var det fotografering och frossande på goda Pizzor.
En mycket trevlig avslutning med en fantastisk trupp som skapar härlig stämning :-)

Älvsborgs tjejer, de e grejer! 

Nyhetsarkiv
Kvalplats bärgad2019-10-13 16:30
 
VÅRA SPONSORER