Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Älvsborg FF
F08
Sommarhälsning från ledarna!
2019-06-27 21:10
Hej!

Sommaren är här, och vårsäsongen lider mot sitt slut. Detta är sista veckan innan sommaruppehållet. Vårens sista träning är på söndag.

Vi har haft en kanonstart på året! Efter innesäsongen avslutades och vi gick ut har vi kört 3 träningspass per vecka. Vi har haft en egen cup, varit på cup i Mölnlycke samt en hel helg på Öckerö och ö-bollen. I serien har vi haft två lag. Det är roligt att vi lyckats få behålla så pass många att vi fortfarande är över 30 spelare i laget. 

Vi har en del information vi behöver delge inför hösten, men även en önskan om lite hjälp. Först kommer informationen, och lite längre ner vad vi vill ha hjälp med. 

1: Vi tänkte starta höstsäsongen söndagen v 33, dvs 18/8. Vi kommer ha samma träningstider, dvs onsdag 18:30-20:00 på sjumanna, fredag 17:00 till 18:30 på påvelundsplan, söndagar 18:00 till 19:30 på påvelundsplan. 

2: Vi försöker att ha hemsidan uppdaterad. Där finns också kalendern, där vi lägger in matcher, träningar och andra aktiviteter. Titta gärna in där. Dock kan kalenderns aktiviteter ändras eller ställas in, så det kommer alltid att komma ut kallelser. 

3: Vi har från och med nu ändrat på ledarstrukturen. Tidigare har de bägge Magnus gjort en stor del av jobbet som huvudtränare. Det ändrar vi nu. Alla vi åtta ledare kommer hädanefter dela på ansvaret. Det är inget som ni kommer märka av, men kan vara bra att veta. En viktigt skillnad är att Tobias och Charlotta sköter kontakten med föräldrar, så vill ni förmedla något hör av er till dem! Kontaktuppgifter finns på hemsidan. 

4: Årets träningsläger kommer precis som förra året hållas på Asperö! 30/8 till 31/8 med övernattning. Vi åker ut på fredag kväll och är tillbaka omkring 16:00 på lördagen. Ytterligare information samt kallelser kommer. 

5: 7/9 är det Älvsborgsdagen. Alla lag får några arbetsuppgifter. I år har vi ansvar för grillen, dvs sälja och grilla hamburgare och korv. 

Vår föräldragruppsrepresentant Liv Holmberg kommer skicka ut mer information kring detta. Men anmäl gärna redan nu om ni vill ha morgon- , förmiddags- eller eftermiddagspass till livholmberg@hotmail.com för att underlätta planeringen. 

Vi ledare tycker verkligen att det roligt, och trivs fantastiskt bra med era tjejer. Men vi har också några saker som behöver förbättras, och där behöver vi er föräldrars hjälp. 

1: När vi har haft hemmamatcher på vardagskvällar har det kommit så många tjejer att de nästan varit för många. Vi funderade tom i början av säsongen på om vi skulle ha ett tredje lag. 
Fast våra bortamatcher på helgerna har varit en helt annan historia. Där har vi haft problem att få ihop lag. Vid ett tillfälle fick de som kunde dubblera, och vid ett tillfälle fick vi tom ställa in, då vi inte ens fick ihop ett fullt lag. Självklart förstår vi att helgerna kan vara späckade, men vi ber er att prioritera även dessa matcher. Annars kommer vi behöva gå ner till ett lag. Och då blir det väldigt lite speltid för tjejerna. Vi kommer hädanefter samlas vid klubbstugan för att underlätta samåkning. 

2: En annan sak när det gäller matcherna är att det vid varje hemmamatch kommit ner tjejer som inte varit anmälda. Vi ledare lägger ner en hel del jobb inför matcherna, och kommer alltid till matchen med en färdig laguppställning och planerade byten. När det plötsligt tillkommer spelare behöver vi tänka om, och det blir ofta inte särskilt bra. Så se till att anmäla era döttrar i tid. 

Vi ser helst att ni även anmäler till träningarna, men skulle ni glömma det gör det inte så mycket, man är såklart välkommen ändå. 

3: Det är stor skillnad på träningarna nu och för ett år sedan, det är tydligt att tjejerna blivit äldre! Men det vore ändå bra om ni pratade lite om att det är viktigt att lyssna på ledarna, att inte störa på samlingarna och  att göra övningarna ordentligt. Vi vill inte höra att övningarna är tråkiga, eller att man slarvar. Då förstör man både för sig själv och för kompisarna. Det är mycket prat om att man har ont på olika ställen (som ofta går över när vi tex ska spela match). Kommer man på träningen så gör man det för att träna ordentligt. 

4: Uppmuntra era tjejer att komma på så många träningar som möjligt! Ju mer man övar, desto bättre blir man på tekniken. Vi har mycket spelövningar och spelupplägg som vi övar in på träning ska vi sen ska göra på match. 


Vi önskar alla en riktigt härlig sommar, så ses vi när sommaren börjar övergå i höst!


Hälsar
Ledarteamet för Älvsborg FF f08