Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Älvsborg FF
Vi är Älvsborg FF

Älvsborg FF bildades den 15 december 1995 genom en sammanslagning av de båda fotbollsklubbarna Furås BoIF och Nordsten IF.

Älvsborg FF har ca 1200 aktiva spelare i åldersgrupperna PF13 till seniorlag, både pojkar och flickor, dvs ca 45-50 lag anmälda till seriespel. Tyngdpunkten i verksamheten ligger på ungdomsverksamheten.

Föreningens ca 180 ideella tränare och ledare hjälper dagligen till för att våra barn- och ungdomar.

Föreningens klubbstuga ligger vid Påvelunds motionscentral, där också föreningens 7-manna respektive 11-manna konstgräsplan ligger. 2018 invigdes ombyggda Hagenplan (11-manna konstgräs) där föreningens spelare 7-11 år spelar sina matcher. Föreningens huvudsakliga upptagningsområde är inom de västra stadsdelarna i Göteborg.

Föreningen har en anställd kanslist och ungdomsansvarig, båda halvtid, samt en heltidsanställd vaktmästare. Verksamheten drivs förutom detta nästan helt på ideell basis.


År 2019 spelar föreningens herrlag i div 4B och damlaget i div. 2.


2014 blev föreningen utsedd till ÅRETS FÖRENING!
2015 FYLLDE FÖRENINGEN 20 ÅR!!

 

FOTBOLL – passion och samhällsnytta

Fotboll är världens största idrott. Hela världen berörs av den ”lilla” bollen. Passion är ett ledord för att bli en bra fotbollsspelare.

Många undersökningar visar att det finns många fördelar med att delta i organiserad idrott – det vill säga där det finns vuxnas närvaro, regelbundna och schemalagda träffar och utvecklande aktiviteter. Ungdomarna, som idrottar i en förening, mår bättre både psykiskt och fysiskt.


Det finns starka skäl till att samhället bör uppmuntra barn- och ungdomar att idrotta.

Vår verksamhetsidé 
Älvsborg FF erbjuder barn, ungdomar och vuxna i närområdet en mötesplats för alla, där alla är välkomna att ha trevligt med fotboll som en gemensam nämnare.
 
Vi vill skapa ett livslångt intresse för fotboll hos våra barn och ungdomar och bedriva en fotbollsverksamhet byggd på glädje och trygghet.Vi vill att vår förening utvecklas enligt en långsiktig idé som bygger på sunda värderingar och ett socialt engagemang. Men vi vill också kunna erbjuda en möjlighet till utveckling för de spelare som har större ambitioner. Det gör vi genom en kvalitetssäkrad verksamhet och  genom en tydlig plan för utbildning av våra ledare och spelare.

Vårt mål är att Älvsborgs FF och vår anläggning är det självklara valet för den fotbollsintresserade i stadsdelen Älvsborg.


ÄFF värdegrund

Mötesplats för alla
Glädje
Trygghet

Ett  ständigt pågående arbete där klubben har fokus på att jobba med att ta fram tydlighet i vad våra värdegrunder faktiskt innebär för oss alla, som spelare ledare och föräldrar.

Det är nämligen i hur vi agerar, säger och beter oss som vår klubb och varumärke Älvsborg FF kommer att upplevas. Det avgörandet ligger alltid i betraktarens ägo.