Välkommen till Älvsborg FF Herr
Inför ÄFF - IKK i omgång 21
2017-09-22 09:23
Tidningsutklipp från dagens Kungälvs-Posten
Efter en heroisk andra halvlek på Klarebergsvallens konstgräs belönades vi med tre otroligt goa poäng. Underläge 3-0 vändes till 4-3 efter mål av Konge 2, Olofsson och Frantzich. I seriens sista hemmamatch väntar nu IK Kongahälla, ett IKK som visat sig extra starka mot topp tre lagen. Vinst x2 mot Hisingsbacka FC samt kryss mot IK Virgo och Älvsborg FF. Man har således de två sistnämnda lagen kvar i serien. Vårmötet slutade 2-2 efter sent mål av hemmalaget i minut 96.

I hemmalaget är Jesper Olofsson och Ramsin Khoshaba avstängda. Kristoffer Frantzich som avgjorde lördagens match drog med största sannolikhet korsbandet och har spelat klart för säsongen, mycket trist. Vi saknar även Marcus Rångeby och Dani Savari imorgon. Glädjande däremot så är Erik Wallander, Robin Björnell och Linus Nyqvist nu tillbaka.

Tyvärr fick vi sämsta möjliga utfall av toppmatchen Hisingsbacka FC - IK Virgo. Det för med sig att tabellen ser ut på följande sätt med två matcher kvar:
1. Hisingsbacka FC +18   40 poäng
2. IK Virgo +15   38 poäng
3. Älvsborg FF +17  37 poäng

Men att på beställning vinna några matcher nu gör man inte, Virgo möter Kärra hemma. Den matchen ska man bara städa undan men så lätt blir det inte. Kärra har dessutom tre matcher utan förlust mot Virgo och sådant har man med sig även om man ligger 16 poäng efter. För vår del handlar det om fokus och rätt energi inför lördagens match. Vi kan bara lägga fokus på det vi kan styra och då handlar det om tre poäng när domaren blåser av matchen vid ca 14:50 på lördag eftermiddag. 

Både HBFC och IK Virgos matcher startar en timma senare på lördag alltså 14:00. Vid seger för vår del slår vi klubbens tidigare rekord i insamlade poäng i div 3 sammahang. 
2016 38 poäng - plats 3
2015 39 poäng - plats 4
2013 21 poäng - plats 10

Vi hoppas så många som möjligt med ÄFF sympatier har möjlighet att komma och stötta oss och heja fram våra blåsvarta lirare till tre härliga poäng i kampen om topp 2 placering.

Forza ÄFF!
 
Matchsamling: Påvelund 11:30
Matchstart: Påvelund 13:00
Domare: Jonas Erlandsson, Fjärås

Följande 16 manna trupp är kallad till matchen
1. Einar Dernegård
2. Harald Oresjö (c)
3. Joakim Elofson
4. Victor Johansson
5. Linus Nyqvist
6. Aron Bergsson
7. Michael Konge
10. Patric Brundin
12. Andreas Blanke
13. Daniel Albrektsson
15. Albert Jörnvik
17. Erik Wallander
19. Robin Björnell
20. Johan Strömfelt
23. Alexander Erlandsson
31. Simon Saebbö

Adej Hayek
Referat Kärra KIF-Älvsborg FF
2017-09-16 22:44
Tätt mellan matcherna nu så bara 3 dagar efter förlusten borta mot Landvetter så begär vi oss ut till Hisingen för att ta emot Kärra, ett lag som började serien stabilt men som nu efter sommaruppehållet endast tagit en seger och den kom senast när man slog jumbon Kortedala med 3-6.

Matchen börjar i ett ganska lågt tempo och lagen känner på varann en hel del inledningsvis men det känns ändå som vi är laget som vill lite mer framåt. Men sen från ca minut 10 börjar Kärra hitta in i matchen och skapar en hel del farliga målchanser, vi klarar inte alls av att ligga nära våra motståndare så de får ofta alldeles för mycket tid med boll, det är också så 1-0 går till när deras spelare får stå helt ensam från ca 25 meter och smälla in bollen bakom Simon, ett mycket vackert avslut men känns som det lätt hade kunnat avstyras. 

Strax efter detta får Kärra en frispark till höger om straffområdet och den slås bra mot den bortredelen men där är Simon med och boxar ut den, dock får han 2 spelare över sig och tvingas tyvärr utgå med ett skadat lår, Mackan tar nu plats mellan stolparna.

Tyvärr släpper han direkt in 2-0 när Kärras spelare alldeles för enkelt får transportera in boll i straffområdet, sen får han till nått avslut som jag inte riktigt ser men den går iaf i en båge över Mackan och där kommer Victor och försöker rädda den men hinner tyvärr inte dit i tid.

Matchen avbryts sedan i minut 42 pga åskan.

Vi går ner och snackar ihop oss och väntar på domarnas besked om vi skall fortsätta, vi pratar om att detta är alldeles för dåligt och att vi måste bli aggressivare, vi ändrar även till en 3-1-4-2 uppställning.

30 minuter senare beslutas det att det blir spel igen och att vi spelar de 3 minutrana som är kvar och sen bara byter sida o kör vidare.

Det känns direkt att vi är lite mer på tårna än i första och vi lyckas skapa nått halvläge, tyvärr får Kärra in 3-0 när Mackan skall rensa en boll men träffar en framspringande Kärra spelare och bollen rullar retfullt in i det öppna målet.

Som tur är får vi en straff bara nån minut efter när Elof blir nerdragen i straffområdet, Konge går ditt och placerar iskallt in bollen, 3-1.

Bara 2-3 minuter senare så gör Konge återgen mål och 3-2 är ett faktum sen han från dålig vinkel hittar luckan mellan benen på målvakten, ett klassavslut.

Nu rullar det på och ca 5 minuter efter detta så får vi ett frisparksläge i en bra yta, Jesper tar sin första frispark för året och där får kanske vi tränare ta på oss att han borde ta dem oftare för han skruvar snyggt in den i det första krysset och upphämtningen är ett faktum, 3 mål på totalt 10 minuter.

Typiskt nog får vi bara några minuter senare en utvisning på Ramsin när han i sin irritation från att fått flertalet sparkar riktade mot sig både före och efter avblåsning knuffar till Kärra spelaren, resultat efter överlägning med linjemannen som står 2m ifrån situationen: gult till Kärra och rött till ÄFF, ett fantastiskt domslut. Jag hade köpt rött på båda men tycker gult på båda hade vart lagom, men att de ska få olika straff är inte rättvist.

Men men vi jobbar vidare och fortsätter på samma sätt som tidigare att gradvis mala ner Kärra, trots en man mindre är vi nu mer spelförande än vi vart på hela matchen samtidigt märker man att de kryper närmare och närmare sin målvakt och blir mer och mer oroliga att tappa poängen de har.

I minut 80 ungefär kommer matchens prestation när Jesper snurrar upp 2-3 Kärra spelare på mitt plan och sen lägger en delikat passning i djupet till en inhoppande Frantzich som fri med målvakten sällan gör nått misstag och gör så inte idag heller, 3-4 och vi har vänt 3-0 till 3-4 på 30 minuter.

Glädjen får sig en liten törn när 2 minuter senare samme Frantzich lägger sig ner med smärtor i knät och ett förmodat korsband som gett med sig, då alla byten redan va gjorda så fick vi nu avsluta metchen med 2 man mindre. Men det klarar vi med bravur och vi håller ut resten av matchtiden.

Summering: 2 matchen irad vi ligger under 3-0 strax efter paus, förra gången va vi nära denna gången lyckades vi fullt ur, riktigt skönt. Samtidigt har vi förmodligen inte råd att det skall hända igen. Men iaf en fantastiskt härlig seger som innebär att serien fortfarande lever för oss.

Stjärnjakten
3* Harald Oresjö
2* Jesper Olofsson
1* Michael Konge/Joakim Elofson

// Andreas Nilsson

Inför Kärra KIF - Älvsborg FF
2017-09-15 09:48
Onsdagens hängmatch fick inte alls den starten vi önskade oss. Tyvärr var vi inte tillräckligt resoluta på Landvetter IS 1-0 mål (hörna) samtidigt kunde vi bara gratulera LIS till ett otroligt kvalitativt 2-0 mål. Under den perioden presterade Landvetter IS den bästa motstånd vi stött på 2017. Vi gjorde vad vi kunde för att försöka vända, vi var sånär ett 3-3 resultat på slutet där vi sista tio hade ett enormt tryck mot Landvetter mål.

Att ligga under med 3-0 i en så viktig match som i onsdags men ändå tro på att man kan vända på steken och forcera med den kraften vi ändå gör ska vi ta med oss. Det kräver en grupp individer med härlig attityd och karaktär. 

Imorgon väntar ny match, denna gången mot "Böjens" Kärra KIF, ett Kärra som slåss för sin överlevnad. Vårmötet vann vi klart utan att prestera på topp, en konstig match där de vek ner sig som gjorde att siffrorna rann iväg. De kommer från en otroligt stark seger förra helgen mot Kortedala IF 6-3, där Frane Siricic var inblandad i samtliga 6 målen. 

Matchen imorgon är precis flyttad från naturgräset till konstgräset!!

Hos oss är Robin Björnell avstängd. Erik Wallander som gjorde ett piggt inhopp med 2 mål i onsdags är tyvärr i sämre skick igen men kommer ändå ingå i matchtruppen. Positivt däremot är att Kristoffer Frantzich och Daniel Albrektsson är tillbaka. 

Vi måste åter steppa upp i vår aggressivitet från start och kan vi ha ett varierat anfallsspel samtidigt som vi visar ödmjukhet för motståndet så finns alla möjligheter för 3 härliga poäng.

Vi hoppas så många som möjligt med ÄFF sympatier har möjlighet att komma och stötta oss och heja fram våra blåsvarta lirare till 3 poäng för att fortsättningsvis vara med och fightas om topp 2.

Forza ÄFF!
 
Matchsamling: Klarebergsvallen 11:30
Matchstart: Klarebergsvallen konstgräs 13:00
Domare: Luke Perparim Kyqyku, Halmstad

Följande 17 manna trupp är kallad till matchen
1. Marcus Rångeby
2. Harald Oresjö (c)
3. Joakim Elofson
4. Victor Johansson
6. Aron Bergsson
7. Michael Konge
8. Ramsin Khoshaba
9. Jesper Olofsson
10. Patric Brundin
12. Andreas Blanke
13. Daniel Albrektsson
16. Kristoffer Frantzich
17. Erik Wallander
18. Dani Savari
20. Johan Strömfelt
23. Alexander Erlandsson
31. Simon Saebbö

Adej Hayek
Referat Landvetter IS-Älvsborg FF
2017-09-15 09:00

Äntligen dags för hängmatchen som egentligen skulle spelats i somras, med 3 omgångar kvar så är inte tabellen haltande längre.


Tycker vi börjar matchen bäst först 5-7 min, man märker att LIS inleder med mycket respekt för oss och de faller hem och ligger på rätt sida utan nån form av press i vår uppspelsfas.


Men efter ca 10 minuter får de en hörna som de givetvis knoppar in, tyvärr är det just den ytan och den spelaren som vi varnat för innan så det får vi helt klart sätta upp på minus kontot.


Nu börjar LIS få rejäl fart och under kommande 20-25 minuters period så är de det klart bästa laget vi mött i år med ett lysande passningsspel och ett rörelsemönster som jag inte sett i div3 tidigare, tyvärr gör de också 2-0 efter ett riktigt mönster anfall. Simon får även rädda nått/några frilägen där han är vassare än anfallaren och gör fina parader.


Nu börjar vi ta våra utgångspositioner högre upp i banan och man märker att det stör LIS rejält och de har inte alls samma spel som innan, även om de fortfarande är bra så va de inte alls på samma nivå som tidigare. Vi avslutar halvleken med några halvchanser men inte tillräckligt för att spräcka LIS keeperns 0a.


I paus pratar vi om att fortsätta stå högt men också öka aggressiviteten och försöka vinna boll så högt som möjligt.


Andra halvlek inleds med ett bra LIS spel och de gör relativt tidigt 3-0, vi svarar direkt med ett dubbelbyte och slänger in Alex och Wallander och man märker omgående hur vår energinivå ökar och vi gör bara 3 minuter senare 3-1 genom just Wallander på ett mycket snyggt inlägg av Harald.


Vi har i princip konstant press mot LIS mål efter bytena och det är kul att se att vi vågar tro på det och verkligen gå för det, visst iom att vi går framåt så får LIS några fina lägen men Simon avvärjer det mesta med några super räddningar.


Runt ca minut 80 får vi även in 3-2 återigen genom Wallander efter en hörna och lite flipper spel kommer han först till boll och dunkar in den, succe inhopp av den gode Erik.


Nu är pressen total och LIS får mest rensa bollen till våra mittbackar och vi skapar mängder med situationer, tyvärr har vi lite dålig skärpa och tar lite stressade avslut i bra lägen. I minut 93 får vi sen guldläget men tyvärr går Haralds avslut tätt utanför stolpen och domaren blåser av matchen.


Summering: Slarvigt på hörnan som gör att vi får jobba i uppförsbacke direkt, sista 30 är vi ruggigt starka och kunde med en del tur löst 1 pinne. Tung förlust, men vi är med i matchen fortfarande så bara att jobba vidare.
Stjärnjakten

3* Simon Saebbö
2* Erik Wallander
1* Harald Oresjö

// Andreas Nilsson
Inför den uppskjutna matchen mot LIS
2017-09-12 15:12
Vi befinner oss i en oerhört avgörande period just nu. Vi möter formtoppade Landvetter IS imorgon onsdag, en hängmatch som nu äntligen ska spelas. Vi har sedan lördagsmatchen mot Hisingsbacka FC tränat ett pass för att idag vila helt inför morgondagens utmaning. Vårmötet och tillika premiären slutade med härlig 3-2 seger hemma på Påvelund.

Tillbaka efter avstängning är nu Joakim Elofson, detta känns väldigt gott då "Elof" har toppat formen fint det sista. Dessutom är både Erik Wallander och Jesper Olofsson i bättre skick än de var i helgen. 

Vid vinst går vi upp på andra plats, bara en poäng bakom nya serieledaren IK Virgo. Detta skulle sätta bra press på både IK Virgo och Hisingsbacka FC om vi nu slår formtoppade Landvetter IS. De möts dessutom till helgen.

Kan vi komma upp på samma nivå i organisation, aggressivitet och kvalité i båda straffområdena som vi hade mot Hisingsbacka FC så är möjligheterna stora att vi står på positiv kvalplats inför omgång 20.

Vi hoppas så många som möjligt med ÄFF sympatier har möjlighet att komma och stötta oss denna sena onsdagkväll och heja fram våra blåsvarta lirare till ytterligare en seger. Vi har en riktigt tuff utmaning framför oss och behöver all stöttning vi kan få.

Forza ÄFF!
 
Matchsamling: Landvetter IP 17:30
Matchstart: Landvetter IP 19:00
Domare: Emil Bredmar, Göteborg

Följande 16 manna trupp är kallad till matchen
1. Marcus Rångeby
2. Harald Oresjö (c)
3. Joakim Elofson
4. Victor Johansson
6. Aron Bergsson
7. Michael Konge
8. Ramsin Khoshaba
9. Jesper Olofsson
10. Patric Brundin
12. Andreas Blanke
17. Erik Wallander
18. Dani Savari
19. Robin Björnell 
20. Johan Strömfelt
23. Alexander Erlandsson
31. Simon Saebbö

Adej Hayek
Kommande matcher
Spelade matcher
Lör 23/9 13:00
1 - 2  
Tis 19/9 19:15
6 - 0  
Lör 16/9 13:00
3 - 4  
Ons 13/9 19:00
3 - 2  
Lör 9/9 13:00
2 - 0  
Tis 5/9 18:00
3 - 1  
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
Älvsborg Fotbollförening, 13/09 13:34 
Älvsborg Fotbollförening, 07/09 11:12 
Älvsborg Fotbollförening, 30/08 21:53 
Älvsborg Fotbollförening, 15/08 15:39 
Älvsborg Fotbollförening, 04/07 15:54 
Älvsborg Fotbollförening, 24/05 12:22 
 
Sponsorer PLATINA
 
Sponsorer GULD
 
Sponsorer SILVER
 
Sponsorer BRONS
 
Sponsorer ÖVRIGA