SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
ÄLVSBORG FF
Herr A/B seniorer
Välkommen till Älvsborg FF Herrseniorer
Lagbild 28 mars 2020
Äntligen drar försäsongen 2021 igång.
 
Säsongen 2021 är fortsättningen på vår satsning med mycket spelare från våra egna led.
 
I år separerar vi U19 från seniorerna och bygger en slimmad trupp för att sakta växa till en större trupp.
Vi har lyft upp 4st spelare från våra duktiga juniorer inför säsongen 2021.
 
Vi kommer löpande att uppdatera er på vår resa in i framtiden med bilder och massor med referat.
 
Har ni frågor eller undrar något. Ring:
 
Anders Lordemyr 0769-555500
Veckoplanering vecka 15
2021-04-12 08:38

Hej Killar.

 

Vi lämnar en bra träningsvecka bakom oss!

Lite bättre närvaro hade dock önskats!

 

Denna vecka har vi även lördags "träning"

 

Måndag:  Träning 20.00 - 21.30 Påvelundsplan

Tisdag:     Träning 18.10 - 19.30 Påvelundsplan

Onsdag:    -

Torsdag:   Träning 19.30 - 21.00 Påvelundsplan

Fredag:     - 

Lördag:     Träning 12.00 - 14.00 Påvelundsplan (Senior/U19)

Söndag:    - 

 

Väl mött i veckan!!

 

// Ledadrns

Veckoplanering vecka 13
2021-03-27 12:51

Hej Killar.

 

Då rullar vi igång igen.

Vi i tränarstaben tycker att ni ALLA har svarat bra på närvaorn när vi frog ner ordentligt på dosen vilket var bra. Adderat har tempot varit bra!

 

I.o.m att det stundar Påsk så blir det inget under helgen men vi tar en lunchträning på Annandag Påsk.

Därför blir komande vecka 8 dagar...

 

Måndag:  Träning 20.00 - 21.30 Påvelundsplan

Tisdag:     Träning 18.10 - 19.30 Påvelundsplan

Onsdag:    -

Torsdag:   Träning 20.00 - 21.30 Påvelundsplan (Hagenplan kanske)

Fredag:     - Låååångfredag

Lördag:     - Påskafton

Söndag:    - Påskdagen

Måndag:   Träning 12.00 - 14.00 (Senior-U19)

 

Väl mött i veckan!!

 

Mvh

 

Lordemyr

Veckoplanering vecka 12
2021-03-22 09:19

Hej på Er

 

Sista veckan med "dvala"...

 

Träning tisdag kl. 18.30 -20.00 Påvelundsplan

 

Mangrann uppslutning tack!!

 

Mvh Lordemyr

Ett fall framåt 10 - 0 mot U19
2021-03-20 13:46

Älvsborg FF A-lag - Älvsborg FF U19   10 - 0  (4-0, 4-0, 2-0)

 

Det var åter dags att lira en "internmach" istället för fys och löpning :) Förra tillställningen slutade 6-2 till seniorerna. En match där juniorerna tilläts trilla boll och brodera rätt fint men där det saknades lite spets på sista tredjedelen. Vi å andra sidan mer effektiva men väldigt utspridda och i vissa stycken desorienterade samt enorma mängder slarv i passningsspelet. Frågan var vart vi stod efter 90 nya minuter idag!

 

Laget: Simon, Abbe, Emil C, Edwin, Mackan, Hampus, Konge, Adam, Hugo, John och Ernst samt Martin och även Bergfelt som kom efter halva matchen.

 

Inför matchen pratade vi om hur vi brast i försvarsspelet och hur vi skulle sätta det idag. Vi skulle hitta ett tydligare lugn i vårt spel och hitta ett par givna anfallsvägar som vi övat på det senaste.

 

Matchen blev åter en tillställning i makligt tempo. Men med en rad stora skillnader mot förra gången. Seniorerna var klart tydligare i sitt försvarsspel och låste U19:s uppspelsambitioner samt att omställningsspelet var mer destinkt. Addera till detta en mer bolltryggt seniorlag vilket skulle borga för att matchen skulle bli tuff för U19. 

 

I den första akten var det ett bolltryggt a-lag som bjöds till en trygg ledning. Det var en uppsjö av slarv som bäddade till att det stod 2-0 efter 20 min spelade och innan halvleken var över stod det 4-0. 3 av målen var bjudningar och ett var fukten av fint spel av a-laget. Samtidigt skall målen göras också och där var det en annan skärpa mot senast. Trots att Malte räddade ett par gånger kunde vi raka in ett par enkla returer. Vi tillät inte juniorerna till så värst mycket men de hade 3 riktigt fina lägen och minst ett skulle resulterat i mål kan jag tycka men samtidigt kom Simon ut och avvärjde riktikt snyggt.

 

I den andra akten var det plattan i mattan av a-laget och efter 5 minuter hade ytterligare 2 mål fallit. Båda målen var bollstölder på mitten och snabba omstälningar som resulterade i två fina mål. Denna halvleken var den mest ojämna sett till spelet och det var mest spel mot ett mål. Både Lang och Emil hade riktigt fina uppspel idag vilket borgade för fina djupledsbollar som skapade fina omställningar och med Mackan tillbaka fick vi fina inlägg som alltid skapade oreda. Innan Ernst bytte lag hann han med att sätta sitt 3:dje för dagen genom en fin lobb fri med Malte. Dvs Hugo hade gjort 4 och Ernst 3 av de 8 som vi producerade samt Adam 1 balja... Hugos 4 mål var av alla olika varianter men två fina frilägen där han på egen hand skapar sina förutsättningar fram till målet som starkast lysande.

 

I den sista akten var det lite mer avlaget och att det blev 2 mål till var av en mer akademisk betydelse. Hugo gjorde en snygg djupledslöpning och skickade snyggt in 9:an, assisten var lika snygg av Hampus som målet. Sista målet för dagen var även de snyggt där två väggspel friställer John som avslutar i stolpen men sätter sin egna retur.

 

Summerat: Idag var det ett spelmässigt starkare seniorlag. Seniorlag...eller ett äldre juniorlag... i andra akten var snittåldern 20,09 år och på U19 laget var åldern 17,02 år... Att det är en yngre modell av våra lag råder det ingen tvivel om. Samtidigt visar det ändå att de tre år spelar roll. Idag var många på spelhumör och trots att tyngden saknas på de flesta kropparna och så aven snioriteten så var det stundtals riktigt trevligt att titta på! Vi hoppas att vi hinner med en ytterligare match om ett par veckor.

 

Målskyttar: Hugo Börjesson 5st, Ernst Peterson 3st, Adam Lisnell 1st, John Nestenborg 1st

 

Matchens stjärnor:

1:a stjärnan: Hugo Börjesson

2:a stjärnan: Ernst Peterson

3:e stjärnan: Edwn Lang

 

Vid datorn

 

Anders

Veckoplanering vecka 11
2021-03-15 12:03

Hej Killar

 

Då har veckan startat där vi går ner i mängd och det gäller även nästa vecka!

Vi tror som sagt att serien tidigast startar den 1-2:a maj

 

Tränar gör vi imorgon tisdag klockan 18.30 - 20.00

 

På lördag kör vi matchspel mellan 10.00 - 12.00 (U19 befinner sig på andra sidan igen)

 

Väl mött

 

// Anders

Kommande 3 veckor med en seriestart 1:a maj
2021-03-09 23:01

Hej Killar.

 

Med tanke på att SvFF har satt 1:a maj som ev. startdatum för div2-3 bör även mest troligt innebära att vi också kan blicka mot detta datum för vår egna premiär i skrivande stund.

 

Detta innebär följande planering:

 

Vecka 10, innevarande vecka.

Torsdag 11 mars träning 20.00 Påveund

Lördag 13 mars är inställd!! (ingen internmatch)

 

Vecka 11:

Tisdag 16mars träning 18.30 Påvelund

Lördag 20 mars träning 12.00 (internmatch)

 

Vecka 12:

Tisdag 23 mars träning 18.30

 

Vecka 13:

Normalt schema!!

 

OBS: Hemsidan kommer vara uppdaterad! Gå in och hämta senaste kalender info där.

 

Mvh

 

Anders

 

Seger med 6 - 2 mot U19 i internmatchen
2021-02-27 15:55
Älvsborg FF A  -  Älvsborg FF U19  6  -  2  (1-0, 3-0, 1-1, 1-1)

Istället för gemensam löp och fys som vi har på lördagarna körde vi gemensam bollträning. Vi valde att dela upp det och spela stort mot varandra i 4x25 minuter. Det var extremt muntra miner över att få SPELA utan att det gäller något. Bara känslan av förberedelser som om det var en match var helt plötsligt kul... Dagen bjöd på riktigt bra väder att lira i och ett bra tillfälle att testa de killar som provtränar med både A och U-lag.

Seniorerna ställde upp enl följande:
Simon, Martin, Emil C, Olof, Emil M, Konge, Jesper (prov) Hugo, Hampus, Adam och Filip B

U19 ställde upp enl följande:
Malte, Ludvig, Hugo F, Alvin, Omar, Filip L, Emil, Albert, Sixten, Rafa, och Ernst

Matchen:
Man kan enkelt summera matchen med att Seniorerna var mer direkta och klart tyngre i sitt spel. U19 hade mer rörlighet och mer spel via kanterna. När det kommer till det som räknas visade det sig att gammal är äldst. Seniorerna strutade nämligen 6 baljor mot U19:s 2st. I första akten kom ledningsmålet genom Adam efter att han snappat upp en retur från Bergfelt och bredsidade in ettan. Direkt efter målet fick Lisnell ett friläge som Malte kommer ut stort och räddar. Tror att det var viktigt för matchen att det inte blev mål där. Istället började U19 gnugga in sig i matchen och kommer fram fint på både sina kanter genom Albert och Rafa. Den sistnämnde lyckades bränna öppet mål från tre meter fram till en given kvittering. Innan halvleken var över gjorde Simon tre räddningar i samma situation. Annars var det en halvlek där seniorerna sökte de avgörande passningarna för tidigt, med lite kyla och spelat på andra rörelsen då hade det varit ridå reden efter första akten.

I andra akten var det jämnare spel men siffrorna sa 3-0 i halvleken och 4-0 totalt. Seniorernas andra mål var riktigt snyggt där ett blixtrande anfall som gick från eget mål till motståndarnas mål på under 10 sekunder. Emils inlägg till Adam som vräker in bollen i mål bakom en chanslös Malte. Mål nummer 2 i halvleken signerades Hugo Börjesson som snyggt placerade in bollen och mål 3 gjordes av Emil Carlson på en hörna där han snappar upp en retur enkelt gör mål. Trots att spelet inte sitter för seniorerna och U19 har mer boll så rann det iväg i siffrorna.

I tredje akten var det mängder med byten i lagen. Men redan efter 30 sekunder låg bollen i mål efter att Bergfelt gjort sitt första för dagen. I denna akt skulle dock U19:s första mål komma. Efter en tilltrasslad situation hamnar bollen vid Hugo Börjessons fötter som snyggt placerar bollen i Simons bortre hörn. Efter målet var det en kanonad mot Simon som gör tre superräddningar och han fick även se en nick gå i ribban men det föll inga fler mål i halvleken.

I sista akten var det två tröttkörda lag som stångades. 2 mål skulle falla i halvleken. 6-1 gjorde Bergfelt och reduceringen 2-6 gjorde Ernst snyggt efter ett lågt inlägg som han bredsidade in i öppen kasse. De sista 10 minuterna var rätt avslagna då de flesta nog fokuserade mer på den stundande soppan som skulle serveras :)

Summerat: Svårt att skriva att det var inte rättvist när det står 6-2 på tavlan. U19 var pigga och finurliga men seniorerna var klart mer effektiva och mer direkta när det väl gavs chanser. Trots att Simon kom ut stort i halvlek 3 med ett gäng fina räddningar var siffrorna aldrig hotade och hade seniorerna varit mer kyliga vid de sista passningarna så hade det runnit iväg. Vi kan även konstatera att Anton och Jesper samt Omar gjorde riktigt bra provspelningar idag.

Målskyttar: Adam Lisnell 2st, Filip Bergfelt 1st, Hugo Börjesson 1st och  Emil Carlsson 1st och för U19 gjorde Hugo Börjesson 1st samt Ernst Petersson 1st

Matchens stjärnor:
1:a stjärnan: Michael Konge
2:a stjärnan: Filip Bergfelt
3:e stjärnan: Adam Lisnell

Vid reffet

Anders
Nyförvärv nr3: Måns Saebbö
2021-02-26 08:43
Måns Saebbö (bild från SvFF:s hemsida)
Då var det dags att presentera seniorlagets 3:e nyförvärv.

Måns Saebbö.

Att detta bör klassas som ett av de mest meriterade nyförvärven i föreningens historia är knappast en överdrift. Med en meritlista som talar sitt egna språk är det självklart att Måns blir en attraktion för vår förenings medlemmar under 2021. Att detta ens var möjligt beror på att Måns har startat studier i USA och då blir vår nivå en mer naturlig tillvaro mellan terminerna.

Innan Måns hann att sticka iväg till USA fick vi en snabb pratstund med honom .

Som sagt, välkommen till Älvsborg FF Måns och riktigt kul att få in dig till vår förening. Hur kommer det sig att valet för på Älvsborg FF?
Varför det blev Älvsborg var nog från början för att min bror Simon spelar i ÄFF och sedan ville jag ha en högre kvalitet på fotbollen inför min USA resa då jag gästspelade i KBK under hösten.

Oj ok. Lagårn säger du! Hur kommer det sig?
Kungsladugårds BK är min moderklubb där några av mina gamla fotbollskompisar lirar.

I och med att man är en av de som har läst om dig i media blir man lite nyfiken på din fotbollskarriär. Kan du beskriva den lite kort?
Jag började spela boll i KBK och vid 12 års ålder bytte jag till IFK Göteborg. I IFK spelade jag tills jag var 19 år. Där hann jag med 4 A-lags matcher. 2 mål hann det bli, 1 mål i en träningsmatch och 1 i Allsvenskan. Efter IFK blev det GAIS som jag spelade med i Superettan i 7 månader. Därefter hamnade jag i FC Trollhättan i Div1. I Trollhättan var det väldigt kaotiskt vilket ledde till att jag och några andra från laget valde att bryta våra kontrakt 7 månader in i säsongen. Hösten 2020 gick jag tillbaka till KBK och gästspelade och sedan november  2020 är jag i ÄFF. Nu spelar jag i ÄFF och i min amerikanska klubb Seton Hall vilket är ett collegelag strax utanför Manhattan.

Coach Anders beskriver dig som en explosiv målmaskin med en för vår nivå fantastisk spelförståelse och en vinnarskalle utöver det vanliga. Hur ser du på dig själv som fotbollsspelare? Vilka är dina styrkor skulle du säga?
Mina styrkor som fotbollsspelare är teknik, avslut och spelförståelse. Mina svagheter är att jag kan vara lat på plan och att min vänster fot inte är helt 100.

Med ett fotbolls CV som de flesta bara kan drömma om i 20-årsåldern, berätta för oss om ditt bästa fotbollsminne hittills?
Mitt bästa fotbollsminne var när jag gjorde mål i min allsvenska debut. Var även häftigt att näta på Ullevi i Superettan med GAIS.

Favoritlag i Sverige/utomlands?
Har inget riktigt favorit lag i Sverige men utomlands är det Manchester United.

Vad tror du om Älvsborgs chanser i årets serie?
Givetvis vinner vi serien i år! 

Avslutningsvis vill vi åter passa på att säga välkommen till Älvsborg FF Måns! Det skall bli kull att se dig i aktion när du är hemma mellan terminerna.


Spelade matcher
Tis 13/10 19:45
2 - 0  
Ons 7/10 19:30
4 - 1  
Lör 3/10 12:15
2 - 1  
Tis 29/9 19:45
1 - 2  
Lör 26/9 12:15
0 - 0  
Lör 19/9 13:00
3 - 0  
Lör 12/9 12:15
3 - 1  
Tis 8/9 19:45
4 - 1  
Fre 4/9 19:30
2 - 1  
Lör 29/8 12:15
2 - 3  
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
Älvsborg Fotbollförening, 02/04 04-02 
Älvsborg Fotbollförening, 20/03 20:48 
Älvsborg Fotbollförening, 06/03 12:36 
Älvsborg Fotbollförening, 05/03 11:00 
Älvsborg Fotbollförening, 26/02 18:27 
Älvsborg Fotbollförening, 22/02 09:58 
Älvsborg Fotbollförening, 02/02 08:08 
Älvsborg Fotbollförening, 05/01 11:33 
Älvsborg Fotbollförening, 27/12 23:14 
Älvsborg Fotbollförening, 18/12 19:08 
Älvsborg Fotbollförening, 13/12 15:28 
Älvsborg Fotbollförening, 19/11 15:40 
Älvsborg Fotbollförening, 06/11 17:27 
 
VÅRA SPONSORER