Välkommen till F06
Läger Skärhamn 2016

Älvsborg F06 är ett gäng på ca. 45 goa tjejer och ungefär 7 ledare.


Vi tränar på följande tider.

Torsdagar kl. 18.30-20.00 7-manna konstgräs, (löparskor + fotbollsskor) 

Söndagar kl. 17.00-18.30 7-manna

Matchdagar kan ni se under fliken kalender upp till vänster.


Alla som vill är hjärtligt välkomna ner på våra träningar, det är bara att höra av sig till någon av oss ansvariga ledare som ni hittar under fliken KONTAKT om ni är osäkra på vad som gäller, ni kan även hitta info under fliken KALENDER. Även föräldrar är välkomna att hjälpa laget i olika former.


I år kommer vi att spela 7-manna fotboll, tjejerna har utvecklats mycket under 2016 och det känns som 2017 kommer bli ett år där det kommer hända en hel del.


2014

Målet inför 2014 var att bredda spelartruppen och få med fler föräldrar som ledare. Vi kan med stor glädje konstatera att det gick väldigt bra.


2015

2015 var ett år som rusade förbi. Målet var att svetsa samman tjejerna och göra det till en stor stark grupp, här kom vi en bit på väg men kan konstatera att vi har mer att jobba med här. Vi är idag drygt 50 tjejer från 8-9 olika skolor som skall lära känna varandra, det är fantastiskt kul att se när nya kompisar hittar varandra på träningar och matcher, så den utmaningen jobbar vi vidare på med stor glädje.


2016

2016 tog tjejerna stora kliv i utvecklingen både på- och vid sidan av planen.

Några tjejer tog enorma kliv som fotbollsspelare, och mycket av det beror förstås på träningsfliten. Vi jobbar vidare på "laget" och har kommit väldigt långt måste jag säga, tjejerna är duktiga.


Är du sugen på att hänga med mot våra nya mål som spelare/ledare så är du hjärtligt välkommen ner och prova på. 


F06 har spelat Åsa cupen
2017-07-03 15:29
Vi hade anmält 2 lag till denna cup, det visade sig att vi bara fick ihop 11 tjejer så istället för att ställa in ett lag, och därmed låta motståndet mista 1 match av totalt 4 så bestämde vi oss för att köra så det ryker. (har ju ingen betydelse när resultatet inte räknas tyckte vi). De 7 första matcherna segrar vi i, men i mitten på match 7 tar energin slut. Vi spelade hela tiden 2 matcher direkt efter varandra så motståndet i match 8 stod redan och väntade på oss på planen bredvid. Bara att jogga över och köra 30min till. Deras 4:e vår 8:de match blev jämn i hård vind, denna vind fångade tag i bollen på något underligt sätt när motståndarna sköt ett skott som var påväg långt in på planen bredvid och styrde ner bollen i våra nätmaskor. Förlust 0-1 och tjejerna var helt slut.
En fantastisk insatts av våra hårt kämpande tjejer, där vi fick mycket beröm för vårt fina spel av både ledare och föräldrar.

Jag kan inte låta bli att redovisa lite siffror.
8 matcher, 7 segrar, 1 förlust, 26-3 i målskillnad på 240 minuter.
Gissa om tjejerna är värda lite sommarledigt.

Ha en skön sommar!
F06
F06 drar på Ulvacupen i helgen
2017-06-13 13:45
Först skall vi stöka av lite skolavslutningar och annat. Sen på fredag packar 32 tjejer och ledare/föräldrar in sig i minibussar och färden bär av mot Skövde.
32 tjejer, 3 lag, 2 övernattningar och 18 matcher.

Gissa om vi är taggade!

/F06 
Summering av Hindåscupen
2017-06-04 17:57
ÄFF blå inledde matchspelet imorse 9.00 mot ett av Mölnlycke lagen. Matchen slutade 0-1 till Mölnlycke, där ÄFF hade rejält med tillfällen att kvittera. (3 stolpar, 1 ribba, flertalet skott utanför och ett gäng på täckande MIF spelare). Men det är ju det som är fotboll och målen som räknas.
Omladdning för nästa match mot värdföreningen Hindås, som visar sig bli en urladdning. Vinst 7-1.
Där tar energin slut och ÄFF blå kanske blir lite malliga och inte tror att man behöver ta i för att vinna, för nästa match blir dagens magplask.  Och då syftar jag inte på motståndet utan tjejernas insatts. 0-0 mot Qviding med lite tur.
I sista matchen sliter tjejerna igen mot ett duktigt och storvuxet Bollebygd (hade 05:or med, vissa var nästan dubbelt så långa som några av våra spelare). Här håller tjejerna 0-0 till slutminuterna, sen ramlar både 0-1 och 0-2 in bakom en fantastiskt duktig Sara i mål. Resultatet helt rättvist.
Summering av ÄFF blå: när målen ramlar in känns det som vi har en växel till, samtidigt som motståndet kanske börjar hänga med huvudena. Har lite svårt att få till det i jämna matcher. 7-4 i målskillnad tycker jag visar på ett bra försvars jobb. BRA jobbat i regnet tjejer. (såg bara delar av lagets matcher och fick höra lite från ledarna)

ÄFF svart har jag bättre koll på. Vi drog igång 9.45 mot det andra Qviding gänget. Vi tar kommandot i matchen och tar ledningen med 2-0, sen står matchen och väger lite där vi fortsätter att skapa några farliga chanser och Qviding känns farligare och farligare. Till slut gör de 2-1 som vi går till pause med. I halvlek pratar vi just om att det börjar jaga tuffare och att vi måste lägga in en högre växel igen för att vi inte skall tappa vår fina start. Vi hittar växeln och vinner övertygande med 6-1.
Och så var de det där med att ladda om, och som vi har lite problem med. Mölnlyckes andra lag står för motståndet, där hade dom 2 väldigt duktiga tjejer och en duktig målvakt. Vi börjar lite avvaktande och tappar till 0-2. I halvlek kommer tjejerna ut lite uppgivna och nedstämda. Vi ledare lyckas få upp humöret litegrann och kämpa glöden kommer tillbaka. Vi trycker på MIF ganska rejält sista 10 och lyckas få in bollen till slut 1-2, har även några rejäla lägen i slutet men det vill sig inte riktigt, sista sparken är tätt utanför stolpen.
Då var det dags mot Bollebygds andra lag med lite 05:or, här såg man det inte lika tydligt på storleken. Matchen är jämn och Bollebygd tar välförtjänt ledningen och vi är ganska uddlösa framåt. I 2:a halvlek har vi några frilägen vi borde gjort mål på men matchen slutar 0-1 till ett stabilt Bollebygd.
Efter eftersnacket i Bollebygd-matchen ser ledarna att det är bara 3 minuter till match nr.4. Vi joggar bort till planen längst bort och det får bli uppvärmningen. Azalea står för motståndet och vi tar tag i det direkt, matchen slutar 10-0 där vi har 6 olika målskyttar. Kul avslutning för tjejerna, mindre kul för Azalea som skall ha en stor eloge för sitt kämpande ända till slutet. Inte så kul för Stella heller som längtat hela dagen för att vara målvakt men knappt fick röra bollen när det var dags.
Summering ÄFF svart: Lite samma som lag blå, när bollarna ramlar in är det lättare att ta i det där lilla extra. Blir passiva efter en seger och tror att det löser sig. Reser sig dock i matcherna och kan skapa tryck på motståndet och jaga kvittering. Har lite svårt att få till det i spelmässigt jämna matcher som lag blå. 17-4 i målskillnad visar även här på ett bra försvar med få insläppta.
BRA jobbat här med tjejer. Vi måste bara hitta ett motmedel mot våra berg och dal gångar i cupspelet.

/H

 
Hagenplan
2017-05-09 14:26
Som ni säkert förstått så är konstgräs på Hagenplan ett måste för att Älvsborg FF skall kunna ta emot alla ungdomar i vår statsdel, och bjuda in till den gemenskap som byggs upp i föreningen.

Gå gärna in på hemsidan och lämna ett bidrag som privat (500/ruta) eller företag (2000/ruta) Tillkommer en summa för det administrativa.

MVH
F06
Sommarlägret bokat!
2017-04-25 23:05
I år bär det av till Falkenberg helgen 26-27/8. Så nu kan ni boka semestrar ;-)

Hälsningar
Ledarna
Kommande matcher
Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
Älvsborg Fotbollförening, 17/01 19:05 
Älvsborg Fotbollförening, 16/01 16:40 
Älvsborg Fotbollförening, 15/01 22:05 
Älvsborg Fotbollförening, 21/12 17:18 
Älvsborg Fotbollförening, 21/12 17:05 
 
Sponsorer PLATINA
 
Sponsorer GULD
 
Sponsorer SILVER
 
Sponsorer BRONS
 
Sponsorer ÖVRIGA