Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Välkommen till U17
En tajt och stark grupp! ÄFF U17

Hej och välkommen till U17 2019


Resan fortsätter för våra killar.


För första gången kommer Älvsborg FF att ha ett lag i SvFF:s U17 serie.

Det är självklart fantastiskt kul att vi som lag har spelat till oss denna möjlighet.


Ambitionen är densamma. Fotboll i ljuv kombination med studier. Nu under säsong tränar vi 3 gånger per vecka (tisdag, onsdag samt torsdag) parallellt till detta kommer vi att supportera vårt A-lag samt reservlaget i deras matcher, dvs mycket fotboll blir det :)


Vid frågor se nedan.


Välkomna till Påvelund för att se riktigt bra fotboll.Kontaktpersoner:
Martin Rosén 0733-656254 ; Anders Lordemyr 0769-555500


Riktig raggarfotboll slutade med 5-3 seger och serieledning!
2019-06-26 21:45
Dagens starka gäng: Övr. raden: Seb, Simon, Edwin, Victor, Öberg, Filip, Hampus, Liam. Nedr. raden: Malte, Ludde, Valther, Adam, Rafa, Wass och Christian
Älvsborg FF - IFK Skövde  5 - 3  (3-0)

Dags för årets andra bortamatch där buss var att föredra. Kul att vi åter får med ett gäng av föräldrar till matchen trots att det tar upp hela eftermiddagen samt kvällen. IFK Skövde stod på menyn, ett IFK som tvålade ditt oss rejält i premiären med hela 1-4 och var det klart bättre laget. Vår ambition var klar, vi skulle åter ha en skön och behaglig hemresa med 3 poäng i bagaget. Skövde bjöd på ett fantastiskt väder och förutsättningarna var bästa tänkbara för fotboll. Dagen till ära saknade vi åter en halv trupp... börjar bli tjatigt, men vi har så många som vill visa sig så snart kan vi lägga ner denna kommentar. Extra kul att Ludde från P03 fick göra debut efter endast 1 träning med oss, även Liam var tillbaka i truppen!

Laget: Malte, Christian, Edwin, Seb J, Wass, Filip, Lisnell, Hampus, Öberg, Victor samt Rafa och vid sidan Valther, Ludde, Liam och Simon

Inför matchen var det lite lätt stressigt då vi anlände 50 minuter innan matchstart. Efter VM i snabbombyte hade vi en snabbgenomgång av vad som gällde för dagen. Det enda vi belyste om vår motståndare var deras vänsterbreddare som var riktigt bra senast. VI skulle fokusera på varje nytt moment och vinna dessa. Vi skulle fajtas om varje millimeter och sälja oss riktigt dyrt.

1:a halvlek
Matchen startade på gränsen till ursinnigt. Ett bolltapp på mitten gav IFK ett friläge mer eller mindre omgående som Malte styrde undan. I vändande anfall vinner Victor bollen högt i vänsterposition. Han snurrar upp sin bevakning och tar sin i banan och skruvar bollen läckert i bortre krysset. 1-0 och en smakstart redan i 4:e minuten. Knappt hann domaren blåsa igång efter målet så hade IFK en chans mellan Christian och Edwin lyckligtvis fick han inte träff på bollen som retligt gick död. Efterföljande anfall för oss resulterade i en frispark och den blev strulig värre i IFK:s straffområde innan den letade sig ut till Filip som på volley skickade in 2-0 från 20 meter och matchuret stod på 6 minuter... Kommande 25 minuter var en odyssé i räddningar på frilägen av Malte. Vi räknade dem till 4 och alla dessa är högoktaniga frilägen som minst 2 skall bli mål men Malte var omutlig. Vi hade förutom dessa ändå bra koll (hur man nu kan skriva det...) Mitt i detta går Öberg sönder och Edwin stiger av med magsmärtor...när vi då i 38:e minuten utökar till 3-0 så kändes det nog som ett litet rån. Frispelningen av Hampus var riktigt delikat av Victor och Hampus var klinisk i sitt avslut! Innan halvleken är slut hinner vi pricka ribban också och i takt med resultat och allt övrigt blev matchen lite onödigt ful. Vi går till halvtidsvila med en skön 3-0 ledning... vilket vi gjort tidigare och då har det blivit onödigt spännande.

I pausen var det massor av beröm för sättet som vi genomförde de tre fokusområden vi hade innan matchen. Att det stod 3-0 var givetvis en bonus och mycket skall tillskrivas Malte att vår nolla var intakt. Vi hade endast en justeringspunkt och det var hur vi skulle ta bort deras djupledsspel. Om vi löste detta skulle matchen vara vår.

2:a halvlek
Nu var så sista akten igång och helt klart ville IFK ge det en chans. Det tog 3 minuter innan de hade en jättechans där Malte är ute och missbedömer situationen. Men den blev ändå resultatlös. Men 3 minuter senare var det dags. Ett bolltapp på mittplan och tre passningar senare stod det 1-3 och målet var riktigt snyggt, var det inte en viss nr7 som stod för målet? Nu skall jag villigt erkänna att jag blev lite lätt nervös, i färskt minne fanns det matcher som vi nästan har tappat tidigare. Då var det extra skönt att vi en stund senare kunde utöka till 4-1 efter en snygg prestation på kanten av Victor och på hans inlägg mötte Adam lika snyggt med pannan. Det var ett rätt enkelt beslut att lufta bänken. Siste man in var Simon som äntligen fick med sig 30 riktigt bra minuter och krönte detta med ett mål i en tilltrasslad situation där han skickade in 5-1 och ridå! I slutet slappnade vi av lite och IFK fick putsa till slutresultatet 2ggr om. En halvlek där vi hade både Liam och Ludde med som gjorde det riktigt bra i sina U17 div1 debuter. Halvleken slutade 2-3 vilket vi brydde os mindre om.

Summerat: En match som vi tillslut vinner rättvist. Idag var vi ett LAG och uppträdde så hela matchen. Tror alla njöt av kampen och intensiteten i matchen och att då få möjligheten att ta med sig 3 pinnar hem och delad serieledning är mumma. Trots hela 11 byten viker vi inte ner oss utan tar oss an varje förändring på bästa sätt. Nu väntar en skön hemresa till Älvsborg!

Målskyttar: Victor Svensson 1st, Filip Lordemyr 1st, Hampus Gustafsson 1st, Adam Lisnell 1st och Simon Lindqvist 1st

Matchens stjärnor:
1:a stjärnan: Malte Danielsen
2:a stjärnan: Victor Svensson
3:e stjärnan: Adam Lisnell

Vid datorn

Anders


Veckoplanering vecka 26
2019-06-23 15:38
Året var 2015... vi ledde med 3-1 med 2 minuter kvar... det blev 3-3!! Men lika glada ändå :)
Hej på Er.

Då går vi mest troligt in i sista veckan för våren! (i.o.m att vi sköt upp matchen mot Stenkullen så skulle den mot förmodan kunna komma att spelas vecka 27)

Oavsett det så har vi lite kvar att kräma ut ur systemet.

Veckan ser ut som följer:

Måndag:   -
Tisdag:    Träning 17.50 - 19.30 Påvelundsplan
Onsdag:   Match 19.00 borta mot IFK Skövde 
Torsdag:  Träning 17.50 - 19.30 Påvelundsplan
Fredag:    -
Lördag:    -
Söndag:   -

Notera gärna att ni GÄRNA får åka med i bussen upp till Skövde!
Notera i svarsfältet i bokat eller maila mig! (Anders)

Väl mött

Ledarna U17
Andra raka segern för U17 ger häng på toppen!
2019-06-16 17:33
Älvsborg FF - Skoftebyns IF  2 - 0 (2-0)

Texten uppdateras löpande

Då var det dags igen för match. Skoftebyn från Trollhättan skulle komma på besök. Det känns nästa som om serien är en enda lång cup. Varje match är superviktig om man önskar att vara med i toppen. Vid vinst skulle Skoftebyn komma ikapp oss och vid seger för ÄFF skulle avståndet vara 6 poäng. Skoftebyn är ett lag som vi hade noll koll på men precis som vi hade de blandat och gett i serien. Förmiddagen präglades av lite klassiskt gråväder a´la Göteborg men lagom till matchstart skulle det spricka upp och bli kanonväder. Vi är inne i en tuff matchperiod nu med 3 matcher på 10 dagar. Tyvärr har vi en trupp med e hel del småskavanker vilket gör att vi snurrar friskt på materialet. Kul att det åter är en match med ca 80 åskådare eller fler.

Laget: Malte, Christian, Edwin, Valther, Filip, Hampus, Olsson, Emil, Victor, Öberg och Erik, Simon, Rafa och Mahdi

Inför matchen var det tyvärr en bedrövlig uppvärmning och Martin och jag hoppades att vi inte tog med oss något av detta in i matchen. Oavsett detta skulle vi fortsatt fokusera på vårt spel snarare än våra motståndare.

1:a halvlek
Halvleken började avvaktande. Tyvärr bar vi med oss vår uppvärmning in i matchen och vi var rätt sega i allt vi gjorde. Det verkade som om vi hoppades att någon annan skulle ta jobbet. Men efter en kvart så började vi tagga igång. Vi fick med oss fler andrabollar och på så sätt etablerade vi ett bättre tryck. Men både Martin och undertecknad var tvungen att tjôta och pusha på annars kändes det som om vi skulle somna. Vid en av dessa pushar så vann Öberg bollen i högerytterposition och kunde snyggt tråckla sig förbi sin bevakning. Bollen spelades snett inåt och en framstörtande Hampus kunde snyggt och behärskat sätta bollen högt i bortre gaveln av målet och ett förlösande 1-0 kom till vår fördel. Detta var starten på en riktigt trivsam andra del av första akten. Vi rullade på friskt och kom runt ett flertal gånger men de riktigt heta chanserna uteblev. Hörnor fick vi ett gäng och på en av dessa damp bollen ner i straffområdet och på en av returerna kunde Olsson skicka in 2-0. Vi hade det lite struligt på vår vänstersida av och till idag och sägas att en av SIF:s bättre lirare huserade där och gjorde livet surt för Carl och Rafa men undan för undan spelade vi upp oss och tog bort det problemet också. Försvarsmässigt höll vi annars riktigt hög kvalitet. Vi släppte endast till ett enda läge som även det rann ut i sanden. Halvleken slutade 2-0 vilket var rättvist.

I pausen var det självklart beröm för hur vi hade genomfört halvleken. Skoftebyn hade lite problem på vår högerkant och vi skulle fortsätta att trycka på den kanten. Vi skulle fortsätta med samma gedigna försvarsspel över hela banan. Ambitionen var att går för 3:an.

2:a halvlek
Den andra akten startade i maxfart och det tog inte många minuter innan domaren blåste för straff. I Adams frånvaro fick Hampus chansen. Tyvärr ville det sig inte alls utan målvakten gick rätt och räddningen var ett faktum. Inte utan att det smög sig på en liten rädsla med tanke på hur de två senaste matcherna har sett ut... där vi dominerat med lyckats att gratis ge bort initiativet. Men idag höll vi uppe spelet väl och vi vaskade fram ett gäng med chanser att utöka vår ledning. Vi hade bra koll på läget och matchen spelades av i ett helt ok tempo och vi hade bra koll på det till den 80:e minuten sen blev det total soppatorsk och gästerna fick en fribiljett in i matchen och de sista 10 var det en konstant press mot vårt straffområde. Lyckligtvis kom det inga direkta chanser ur denna slutforcering utan de 3 poängen stannade kvar i Älvsborg. 

Summerat: Underbart att gå av hemmaplanen med 3 nya fräscha pinnar i bagaget. Åter en bra kämpa insats och vi vinner rättvist. Precis som mot Utsikten och Utbynäs så har vi chansen att punktera matchen men åter faller vi i ro och vips så blir det fajt om varje millimeter. En eloge till Skoftebyn som stred hela vägen i mål. Försvarsinsatsen var riktigt bra idag stundom gjorde vi det riktigt bra i anfallsspelet också. Nu ger vi oss möjligheten att njuta av denna seger men redan imorgon laddar vi för nästa drabbning... dock är vi duktigt desarmerade... frågan är om vi kan ställa ett lag på plan nu på onsdag...

Målskyttar: Hampus Gustafsson 1st och Alexander Olsson 1st

Matchens stjärnor:
1:a stjärnan: Hampus Gustafsson
2:a stjärnan: Christian Wiechert
3:e stjärnan: Valther Alm

Vid referatet

Anders
Veckoplandering vecka 25
2019-06-15 13:06
Seger en gång i Giff-cupen... 2017
Hej!

Då är det 2 veckor kvar av vårsäsongen.
Från idag har vi 3 matcher samt 6 träningar kvar.
Match är det imorgon hemma mot Skoftebyn, den sista på hemmaplan innan höstsäsongen.

Veckan som kommer blir som följer:

Måndag:  Träning 19.00 - 20.30 Ruddalen Gräs
Tisdag:    Träning 20.00 - 21.30 Hagenplan
Onsdag:   Match 19.30 borta mot Stenkullen GoIK (Stenkullen IP Gräs)
Torsdag:   -
Fredag:     MIDSOMMAR
Lördag:     -
Söndag:    Träning 18.00 - 19.30 Påvelund

Väl mött ALLA!!

// Ledarna U17


Rättvis seger efter rafflande slut!
2019-06-11 23:08
Älvsborg FF - Utbynäs SK  3 - 2 (2-0)

Ikväll var det dags att möta ett lag som vi redan har mött i årets serie. Utbynäs mötte vi tidigare i våras och dagens match är egentligen från omgång 13... Vi hade en 3-2 vinst med oss från matchen i våras som var en het och stökig tillställning med hela 3 straffar och mycket känslor. Vart dagens match skulle hamna visste ingen på förhand och serien är kusligt jämn och alla slår alla vilket gör att vi fortsatt hade häng på toppen vid vinst ikväll. Kul att vi fortsatt lockar en hel del publik och vädret var helt ok.

Laget: Malte, Collstedt, Edwin, Seb J, Christian, Wass, Olsson, Hampus, Emil, Lisnell, Victor och vid sidan Erik, Öberg, Sebban samt Simon

Inför matchen pratade vi om att våra motståndare gärna ville spela upp på sin duktiga anfallare nr9 och om vi stängde ner det skulle halva slaget vara vunnet. Själva skulle vi nyttja vårt kantspel vilket Utbynäs hade problem med senast. Oavsett så skulle vi aldrig vika ner oss ikväll.

1:a halvlek
Domaren satte pipan till munnen och drabbningen var igång. Undertecknad tog en lite mer passiv position på bänken efter senaste holmgången och fick se ett ÄFF som var med från start. Direkt från start fungerade vårt kantspel och både Victor men i synnerhet Emil på vänsterkanten skördade stora framgångar. Halvleken var en av de bättre i år då det var mest vi hela tiden och USK kom upp i ett par farliga omställningar då vi tappade boll på mitten. Förutom detta hade vi ett fantastiskt försvarsspel över hela banan. Framåt fanns det en hel del att skriva hem om. Fantastiska överlöpningar av ytterbackar och fina instick från både mittfältare eller en droppande Adam gjorde att det kom en uppsjö av inlägg. Den första farligheten var när bollen damp ner framför Adams fötter men tyvärr fick han inte ordning på fötterna utan avslutet blev lite tamt. Strax efter var det dags för ett avslut av den högre skolan. Emil kom runt och serverade Adam som snyggt frispelade Hampus som snyggt och säkert placerade in bollen till 1-0. Efter detta rullade det på och det var bara en tidsfråga innan tvåan skulle komma. I 29:e matchminuten kom så nästa mål. En fantastisk djupledsboll som Adam tog med sig i steget och i nästa moment frispelar Mackan som har tagit en otrolig löpning på 70 meter för at precis lika kliniskt sätta bollen i nät som Hampus. Resultatet var odiskutabelt rättvist och precis innan halvtidsvilan fick USK ett kanonläge som man placerade strax utanför. En reducering där hade känts som ett rån.


I pausen var det egentligen bara positiva saker att säga MEN vi belyste att vi utsatte oss för onödig stress och risk i att tappa bollen på mitten. Det var mer eller mindre det enda sättet de hade producerat offensivt i första. Vi skulle ta bort det men fortsätta på inslagen bana förövrigt.

2:a halvlek
Vi startade riktigt bra i andra också. Matchen var sånär att punkteras två gånger om. Redan efter ett par minuter serverade en osjälvisk Victor Adam som verkande nästan förvånad över att få bollen och fick knappt till ett avslut alls. Ett par minuter senare var det åter Victor som ryckte förbi sin bevakning men fick inte kontroll i sista skälvande sekunden utan även här blev avslutet tamt. Efter detta var det slut på det roliga de kommande 5 minuterna. Under dessa 5 minuter lutade planen 45 grader mot vårt mål och det var mer tur an skicklighet att det fortsatt stod 2-0. Lite trist att vi inte litar på vårt kunnande utan att vi mer eller mindre kollektivt faller ner 20 meter i banan och VM i snedsparkar tog vid där vi var ohotade 1:a i den grenen. När vi så äntligen fick tag på bollen så skulle vi lyckas med konststycket att ge bort ett mål. Bollen var tryggt i Maltes händer, en utrullning till Edwin som vänder rätt in i press och vips så var bollen i nät och det var nr9 som stod för målet... klockan visade 65 minuter! Vart skulle matchen ta vägen nu? Lyckligtvis tog vi tag i spelet direkt och mer eller mindre direkt efter avspark naglar vi fast bollen på högerkanten där Mackan får med sig bollen i en trasslig situation och lyckas slå ett inlägg med vänsterfoten!!? och inlägget prickar snyggt Adams panna som knoppa in bollen i första krysset. Vilken befrielse! En vild glädje blad killarna. Tyvärr blev den lika kortvarig som den var för USK. 2 minuter efter vårt mål var det dags för Malte aatt vittja sitt nät igen. En chansbrytning som inte gick hem, i momentet efter nästan räddar Malte och på den förlupna bollen rakar nr9 in sitt andra för kvällen... 20 minuter kvar. Jag skall villigt erkänna att dessa 20 var en pärs att uppleva från sidan. Vi får tacka högre makter för att Seb J och Edwin spelade på max kapacitet under dessa 20. Inte ett fel från dem gjorde att vi kunde avgå med segern. Båda lagen hade var sin superchans att sätt ett mål, Seb J rensade på mållinjen och Öberg fick ett friläge som rann ut i sanden. Halvleken slutar 1-2 vilket kändes surt men på något sätt rättvist. Trist att vi ger bort initiativet så lättvindigt bara.

Summerat: Rätt lag vinner! Vi har 60 minuter av tillställningen och USK 30 minuter. Då är det helt ok att det står 3-2 på tavlan efteråt. Stor eloge till försvarsspelet under matchen. Baklängesmålen är frukten av tekniska misstag som vi inte kan göra något åt utan gör bäst i att bara glömma. Vi skall dock inte behöva ge bort matchen så som vi gör i andra, det får vi ta lärdom av. Glädjande är att vi nu ligger 4:a i serien och har en hel del intressanta matcher framöver. Skoftebyn hemma redan på söndag.

Målskyttar: Hampus Gustafsson 1st, Marcus Collstedt 1st samt Adam Lisnell 1st

Matchens stjärnor:
1:a stjärnan: Sebastian Johansson (matchens dominant! 100%)
2:a stjärnan: Adam Lisnell (bra jobb, 1 mål och 1 assist)
3:e stjärnan: Marcus Collstedt (bra jobb, 1 mål och 1 assist)

Vid datorn

Anders
Veckoplanering vecka 24
2019-06-08 11:04
Året var 2014... :)
Hej på Er

Då är det dags att gå in i årets mest intensiva fotbollsperiod.
Inom loppet av 2,5 vecka skall vi spela 4! matcher i serien.
Vi håller som bäst på att ta oss ur en vecka utan matcher... eller... 9 man var kallade till B-laget samt 3 killar till a-laget...
Extra kul att det är 2 hemmamatcher denna vecka!

Veckan blir som följer:

Måndag:   -
Tisdag:     Match 19.45 hemma mot Utbynäs SK, Påvelund
Onsdag:   Träning 17.50 - 19.30 på Påvelund
Torsdag:   Träning 17.50 - 19.30  på Påvelund
Fredag:     -
Lördag:     -
Söndag:    Match 14.15 hemma mot Skoftebyn IF, Påvelund

Vi syns!!

// Ledarna U17
Bitter förlust i derbyt mot Utsikten efter spelövertag.
2019-06-02 16:55
Älvsborg FF - Utsiktens BK  2 - 3 (1-2)

Då var det äntligen dags för årets Derby med stort D. Vår granne i väst Utsikten skulle komma på besök. Ett Utsikten som har startat fantastiskt och var i serieledning inför dagens drabbning. Vi hade med oss en underbar seger i färskt minne från Ligacupen och förhoppningen var att vi skulle gå vinnande av planen idag också. Vädret skulle lagom till matchstart bli bästa tänkbara med strålande sol och ca 17 grader. Detta i sin tur medförde att åskådarna kom i stort antal!

Laget: Malte, Collstedt, Edwin, Seb J, Emil, Filip, Hampus, Olsson, Rafa, Adam, Victor samt Sebban, Mahdi, Johan, Erik och Wass vid sidan.

Inför matchen hade vi ett gött snack. Vi hade ett visst fokus på hur vår motståndare ville spela och hur vi ev skulle anpassa oss till det, men ambitionen var att vi skulle spela vårt spel och att de skulle behöva justera sig mot hur vi valde att spela. Det var en match med mycket i potten och att det skulle vara två lag som skulle ge allt för 3 poäng och att vi skulle försöka att hålla huvudet kallt i de avgörande lägena.

1:a halvlek
Matchen började starkt och visade sin karaktär direkt. Innan de första 5 minuterna hade gått så var det ett flertal dueller som var extremt heta och ingen skulle komma att kliva undan. Utsikten är ett power lag likt GAIS och får de hugg så blir de klart bättre. Vi visste även att deras i särklass viktigaste spelare nr5 var en att hålla koll på. Under de inledande 20 minuterna var det ett Utsikten som hotade centralt och ett ÄFF som hotade längs kanterna. Farligast hos gästerna var Albert som vid 2-3 tillfällen sånär fick med sig bollen i frilägen men vi fredade oss varje gång och Edwin samt Seb J såg stabila ut som mittbacksduo. Matchens bästa chans efter dessa 20 var Utsiktens, på en hörna för ÄFF kom de i en kontring i ett 2 mot 1 läge där Malte kom ut riktigt stort och räddade oss! Trots att vi hade ett markant spelövertag och var laget som låg på rulle mest hela tiden så var det tillknäppt. Domaren tillät alldeles för mycket drag och slit i armar och tröjor vilket gjorde att gästerna var laget att kapitalisera på detta och vi var de stora förlorarna då våra giftiga omställningar hackades sönder mest hela tiden. MEN när de inte fick tag i oss gick det undan och vi visade vilket fantastiskt spel vi har i oss och Olsson hade ett superläge att sätta bollen i öppet mål men brände den med ett par decimeter. Mitt i vår press blir det en situation där Victor kommer blödande av plan, in hoppar Sebban och hinner inte riktigt in i sin position utan det blir ett friläge som uppstår när vi blir för hete på vår högerkant. Malte gör en kanonräddning där returen träffar en sittandes Edwin och frispelar åter samma Utsiktenspelare åter träffar Malte och på väg ut ur straffområdet sätter Malte tv händer i ryggen och vederbörande faller som en fura och domaren blåser straff... billigt? nja snarare lite dåligt från oss och 0-1 sätts säkert i mål. Vi hinner knappt sätta oss förrän det är dags igen att plocka bollen ur när, åter vinner Albert en duell men denna gång får han med sig bollen och lobbar snyggt in den över Malte som hade fingertopparna på den men den gick ändå i mål. Frågan nu var om det var proppen ur... NÄ det var det inte utan vi samlade ihop oss och körde mer eller mindre över Utsikten i de sista 10 av halvleken. Hörnorna avlöste varandra samt frisparkarna. En snygg framspelning av Filip till Adam som osjälviskt frispelar Victor som kliniskt skickar in 1-2. Vild glädje och precis det vi behövde innan paus. Vi hade två heta chanser till innan halvleken var ett faktum. Halvleken slutade 1-2 vilket inte speglade matchen men bollen é rund och då kan allt hända.

I paus var det mycket positivt i omklädningsrummet. Vi skulle bara fortsätta som vi avslutade, då skulle vi ge oss själva en god chans. Tyvärr möttes vi av en lätt irriterad domare som väntade på oss... trots att vi bara hade haft 13 minuters paus.

2:a halvlek
Vi startade än starkare än vi avslutade 1:a halvlek. Uret stod på 48 när kvitteringen var ett faktum. Med mycket vilja från både Adam och Olsson skulle 2-2 komma. Olsson gav aldrig upp utan vann boll i straffområdet men drog bollen i stolpen och på returen bombade Adam in kvitteringen. Efter detta följer mer eller mindre 30 minuter av ett totalt övertag för Älvsborg. Utsikten kommer upp i ett par strökontringar men det är i princip det enda också. Vi å andra sidan hade en uppsjö av fasta situationer i både hörnor och frisparkar. Domaren valde att sila mygg och svälja kameler vilket gjorde att ryggsäcksfotbollen kunde fortsätta och inget som gjorde oss någon nytta alls. Tyvärr så kommer vi inte riktigt fram till SUPERchanserna utan det håller sig endast till bra lägen där Utsikten med både tur och skicklighet kunde freda sig. I Utsiktens första riktiga anfall rakas Olsson rätt ner i backen, kollision? kanske... men topplocket rök tyvärr hos undertecknad som efter att ha fått VM i verbal lektion av domaren om vad en tekniskzon är och hur i he-vete vi kunde se något där vi stod i jämförelse med honom slutade med att jag ställde samma fråga 3ggr och svaret jag fick var att bli avvisad!? Klumpigt!? JA som bara den av mig så SORRY för detta. Laget fortsatte att trumma på men tyvärr jämnade spelet ut sig en aning. Så i den 78 minuten var det dags för det matchavgörande momentet. I en tilltrasslad situation på vår vänsterkant blir vi alldeles för heta att vinna boll istället för att ta bort ytorna, detta ger i sin tur en Utsiktenspelare chansen att gå segrande ur och servera sin kompis i djupled, Seb J signalerar för offside vilket det hade varit om inte kollegan stod 4!! meter nedanför och ställde på situationen där inlägget snyggt skarvades in i mål av nr5. De efterföljande 10 minuterna var en odyssé i ett lag som ville framåt och ett lag som inte ville spela alls. Halvleken slutade 1-1 vilket var allt annat än rättvist. 

Summerat: En riktigt sur förlust som enligt de flesta principerna skulle slutat annorlunda men Fru Fortuna var tyvärr med ett annat lag idag. Vill passa på att ge killarna en eloge för det mesta idag förutom det som sker vid de tre målen... där har vi något att jobba med i veckan. Är även tämligen övertygad om att publiken fick se en spännande och bra fotbollsmatch av två bra lag i västra Göteborg. Sist men inte minst Grattis till Utsikten för en väl genomförd match och till domaren som var fantastisk (stundtals :-) )

Målskyttar: Victor Svensson 1st och Adam Lisnell 1st

Matchens stjärnor:
1:a stjärnan: Adam Lisnell (matchens store gigant, ett mål och en ass)
2:a stjärnan: Sebastian Johansson (felfri återigen)
3:e stjärnan: Filip Lordemyr (bra balans och många öppnande passningar)

Vid datorn 

Anders
Kommande matcher
Spelade matcher
Ons 26/6 19:00
3 - 5  
Sön 16/6 14:15
2 - 0  
Tis 11/6 19:45
3 - 2  
Sön 2/6 12:15
2 - 3  
Lör 25/5 12:30
1 - 3  
Tis 21/5 19:45
2 - 0  
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
Älvsborg Fotbollförening, 03/07 17:24 
Älvsborg Fotbollförening, 01/07 16:25 
Älvsborg Fotbollförening, 01/07 16:06 
Älvsborg Fotbollförening, 27/06 21:39 
Älvsborg Fotbollförening, 26/06 20:53 
Älvsborg Fotbollförening, 21/06 14:13 
Älvsborg Fotbollförening, 18/06 23:49 
Älvsborg Fotbollförening, 18/06 22:09 
Älvsborg Fotbollförening, 15/06 21:29