Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Välkommen till U17
En tajt och stark grupp! ÄFF U17

Hej och välkommen till U17 2019


Resan fortsätter för våra killar.


För första gången kommer Älvsborg FF att ha ett lag i SvFF:s U17 serie.

Det är självklart fantastiskt kul att vi som lag har spelat till oss denna möjlighet.


Ambitionen är densamma. Fotboll i ljuv kombination med studier. Nu under säsong tränar vi 3 gånger per vecka (tisdag, onsdag samt torsdag) parallellt till detta kommer vi att supportera vårt A-lag samt reservlaget i deras matcher, dvs mycket fotboll blir det :)


Vid frågor se nedan.


Välkomna till Påvelund för att se riktigt bra fotboll.Kontaktpersoner:
Martin Rosén 0733-656254 ; Anders Lordemyr 0769-555500


Adam gjorde sitt första mål för A-laget i 6-3 segern
2019-03-21 20:23
Adam Lisnell efter matchen mot IF Väster
Älvsborg FF - IF Väster 6 - 3 (2-1)

Idag var 5st U17 spelare kallade till match med A-laget som skulle spela mot IF Väster. Alexander, Hampus och Edwin fick förtroendet från start och Adam och Victor började vid sidan om.

Första halvleken slutar 2-1. Våra killar sköter sig riktigt bra och Adam får komma in med kvarten spelad. Med Adam får laget en bättre speed och vinner mer boll högre upp i banan. Edwin är inblandad i straffen som Väster sätter till 0-1. Vi kvitterar på en snygg frisparksvariant och innan halvleken är över sätter Albert en snygg frispark.

Andra halvleken slutar 4-2 till oss i en svängig tillställning. 2-2 kommer efter bolltapp på mitten där Västerspelaren ser att Oscar är felplacerad i mål och drar ett avslut från 45 meter i en båge över honom. 3-2 sätter Albert i ett friläge från sin ytterposition innan det är dags för matchens höjdpunkt. Adam hinner upp en djupledsboll från Victor och stöter in sitt och U17:s första A-lagsmål. Efter det fic Väster straff igen och oturligt nog var det en U17 spelare som var inblandad igen, Victor kolliderar med en spelare och straff dömdes det och den sattes lika säkert som den första. 5-3 satt Bergfeldt på en hörna innan Adam Lisnell gjorde sitt andra för dagen då han från 20m placerade bollen innanför stolpen.

Summerat: Kul att alla 5 killarna gör riktigt bra ifrån sig och åter tar för sig på planen. Extra kul att Adam och U17 producerar mål i den blå/svarta tröjan. Vi håller tummarna för att Alex fot är ok också.

Vid reffet

Anders
NYA TRÄNINGSTIDER april - okt
2019-03-19 22:50
Hej på Er

Då var det dags att lämna vinterträningarna bakom oss och få schemat som gäller för matchsäsongen.

Nya träningstiderna blir som följer:

Tisdag:     19.45 - 21.30 Hagenplan
Onsdag:    17.50 - 19.30 Påvelund
Torsdag:   17.50 - 19.30 Påvelund

Den självklara höjdpunkten för killarna är U17 div1 där matchschemat är satt och det kommer bli matcher oftast på helgen. Därför blir det en komprimerad träningsvecka.

Det kommer även att bli en säsong där vi kommer att få vända och vrida på oss maximalt. Vi ser framför oss en tid då vi kommer att behöva supportera vårt a-lag löpande både vad det gäller ordinarie seriespel samt deras reservlag.

Väl mött

Ledarna U17

SERIESEGRARE! efter oavgjort mot GAIS.
2019-03-17 16:14
Älvsborg FF - GAIS  1 - 1 (1-1)

Då var det dags för avgörandet i Ligacupens B-slutspel. Serien är av akademisk betydelse men en serieseger är en serieseger och GAIS ville åt den lika mycket som vi. Utöver det så ville GAIS ha revansch för sin förlust i november då vi segrade med 3-0. Dagens förutsättningar var bra då vi hade en näst intill intakt trupp där det var lite benhinnor som satte stopp för Emil. Vädret var det lite si och så med... regn tycker jag är ok men vind är ett riktigt problem och blåste det gjorde det. Trots detta samt ev annalkande regn kom det ca 100 åskådare till Påvelund.

Laget: Malte, Olsson, Jacob, Edwin, Collstedt, Filip, Hugo, Hampus, Rafa, Lisnell, Victor samt vid sidan Seb, Öberg och Mahdi

Inför matchen pratade vi om just inställningen till matchen och att vår motståndare mest troligt skulle komma ut stort och försöka att mala ned oss. Det var viktigt att vara med från start och stå upp i det tuffa spel som GAIS gärna använder sig av. Mest troligt skulle även laget vara riktigt annorlunda mot senast. Själva var det åter en viktig ingrediens att kantspelet fungerade och vi hoppades att få skörda framgångar där idag.

1:a halvlek
Matchen började med ett bra tempo och riktigt fysiskt spel. GAIS var det tyngre och mer intresserade laget under matchens första del. Lite svårtolkat men de verkade spela 3-5-2 eller 3-4-3 vilket oavsett gjorde att de kom med ett stort mantal i anfallen. Våra 4 försvarare samt vår defensiva mittfältare fick slita rejält och när vi väl fick tag i trasan så rensade vi mest hela tiden. Detta medförde att vi spelade över vårt mittfält en hel del och de fick slita enormt mycket utan att få känna på bollen. Inte det spelet vi önskade men det var GAIS som då dikterade villkoren. Summan av detta övertag resulterade i ett mål som kommer efter lite schabbel i straffområdet och en snygg passning friställde en GAIS:are och han la bollen i öppet mål. För första gången på evigheter såg vi faktiskt lite håglösa ut och Adam tvingades utgå med illamående. Även Rafa hade slängt in handduken i ett tidigare skede. Rätt nära inpå målet var det otroligt nära igen men Malte kom ut stort och knockade GAIS duktiga anfallare som tvingades utgå. Strax efter det var det dags för ytterligare en räddning av Malte som åter kom ut stort. Efter 30 spelade så hade våra försvarare slitit enormt och gjort det enormt förtjänstfullt. Efter detta jämnade spelet ut sig en aning och vi fick mer och mer att säga till om. Precis som senaste matchen åt vi oss in i den. Vi vaskade fram två straffsituationer där den första var solklar och det tyckte även den assisterande som vinkade men HD vinkade avvärjande, den andra var det Glenn Strömberg varning på (han slängde sig i straffområdet mot Italien 1982...) och helt riktigt fick Victor inte med sig något där. Vi hade ett flertal halvfarliga frisparkslägen som vi tyvärr inte förvaltade något nämnvärt men vid ett av dessa lägen tar Jacob frisparken. Efter order från undertecknad skulle han droppa bollen på straffpunkten och sen skulle vi jobba på andrabollen och som vi gjorde det. Frisparken var perfekt och Hugos lilla touch var delikat fram till 1-1 i den 42:a minuten. Strax efter målet fick Filip chansen från distans men GAIS målvakt gör en snygg räddning på ett annars givet mål. Halvleken spelades av och slutar 1-1 som jag tycker vi skall vara glada för, det kunde ärligt var minst ett mål till för GAIS.

I pausen var det en del kritik för hur vi tog oss an uppgiften och att vi hade mycket mer att ge på planen. Vi blev överens om att vi skulle ut och köra för allt vad tygen höll.

2:a halvlek
Oj vilken skillnad och vad skönt att vi visar moral och tar tag i det. Första 15 minuterna är det vi för hela slanten och GAIS blir passiva i sitt spel vilket vi tackade och tog emot. Tyvärr hade vi inte det lilla sista som krävdes i de lägen som vi vaskade fram. Det var en sjuk kamp som utspelade sig på planen och vi vek inte ner oss och stod upp riktigt bra i alla lägen. Malte gör två matchavgörande räddningar i mitten av halvleken varav den ena var ruskigt bra. Ju längre matchen pågick övergick GAIS intensitet till frustration. Vi fick åter överläge i spelet och åter var Victor inblandad i en straffsituation men för 3:dje gången friade domaren. Hampus och Hugo fick ett bra grepp om mittens rike och med det så kom vi i våg efter våg men det mesta blev egentligen aldrig riktigt farligt. I slutet av matchen vaskade vi fram en riktigt bra kontring där vi hade både 2 eller 3 fina lägen att ta ett avslut men tyvärr rann det ur sanden. Strax efter detta blåste domaren av matchen och den slutade 1-1 vilket var rättvist.

Summerat: SERIESEGER om än i B-slutspelet. Det spelar ingen roll!! I en Ligacup där Martin och jag som bäst hoppades på en kanske 2 segrar har vi lyckats att vinna 5 matcher, 2 oavgjorda och endast en förlust och den på övertid mot IF Elfsborg. WOW säger jag bara och välförtjänt var det att vi fick segra i denna serie. En match med extremt mycket karaktär och vilja där vi blev lite tagna på sängen och lyckas åter vrida oss ur detta grepp och vända det till något positivt. Killarna har så mycket vilja och kunskap och när inte allt är på plats som idag är resultatet än mer imponerande. Vi visar med eftertryck att vi har i kommande serie att göra och att vi mest troligt kommer att skörda en del framgångar även där. 

Målskyttar: Hugo Börjesson 1st

Matchens stjärnor:
1:a stjärnan: Edwin Lang (världsklass idag Edwin! 100% i närkamper mm)
2:a stjärnan: Malte Danielsen (4 fantastiska räddningar ger oss chansen)
3:e stjärnan: Alexander Olsson (gör en fantastisk match på sin kant)

Vid referatet

Anders
U17 seger mot Fjärås! god hjälp från P03 idag.
2019-03-16 19:32
En kvintett killar från P03 var med idag: Fr v: Måns, Jacob, Hugo, Vilgot och Liam
Älvsborg FF - IFK Fjärås  4 - 3 (0-1)

Det var så dags för en riktigt go matchweekend. Idag var det Fjärås och imorgon är det GAIS hemma. Färden idag gick ner till Halland och Fjärås. Ett Fjärås som precis som vi skall spela i U17 Div1 men i den södra regionen. I.o.m att det är match i dagarna två så vilades en del killar samt att vi har ett gäng med skador(Wilmer, Emil, Christian) som stör. Detta öppnade möjligheten för Liam samt premiärande Måns och Vilgot som skulle göra sitt första framträdande i U17. Vädret idag var riktigt bra med endast en svag vind. Åter har vi ett stort bortafölje vilket är jättekul.

Laget: Johan, Olsson, Jacob, Valther, Collstedt, Wass, Hampus, Mahdi, Simon, Erik, Öberg och Filip, Hugo, Vilgot, Liam samt Måns vid sidan.

Inför matchen var det åter fokus på det vi normalt tränar på. Då vi hade ett gäng med nya killar så var det inte så mycket taktisk genomgång. Vi skulle dock fortsatt försöka lägga en hög press samt använda vårt vägvinnande kantspel. Vi var samtidigt nyfikna på vårt motstånd då det är ett lag vi aldrig hade stött på tidigare.

1:a halvlek
Matchen startade riktigt trevande och tyvärr så kom vi inte alls upp i den standard vi hade önskat. Trots att vi hade pratat om det innan så kladdas det för mycket på bollen och vi spelar fast oss i jobbiga situationer. Det som vi gjorde bra var att vända friskt på spelet trots att vi tappade mycket boll på mitten. Med de chanser vi hade skulle vi ha gjort ett antal mål i första akten men alldeles förmycket enkla misstag i avgörande lägen gjorde att vi gick mållösa efter 45 minuter. Att Fjärås gör ett mål var frukten av ett enkelt bolltapp och en omställning senare gick Fjärås bästa spelare för dagen in i ett motlägg som han vinner och rundar snyggt Johan fram till 0-1. Jag kan subjektivt tycka att det var allt annat än rättvist men om man spelar som vi gjorde så kan allt hända.

I pausen var det en hel del snack om vad vi inte gjorde bra och at vi hade alla chanser att vända detta i 2:a halvlek. Vi var helt klart det bättre laget för dagen när vi väl bestämde oss och nu skulle v vis detta i andra.

2:a halvlek
Vi gjorde hela 4st byten i halvlek. Vilgot, Filip, Liam och Hugo kom in. Direkt från start blev det bättre, sägas skall att det inte behövdes så mycket för att det skulle bli detta idag och det säger egentligen inte ingenting... det tog inte många minuter innan Hugo fick en bra chans i straffområdet, avslutet tog på en Fjärås hand och straffen var solklar. Mahdi tog bollen och la den på 11m punkten och sekunden senare placerade han snyggt bollen i mål. 1-1 och nu hoppades jag att vi skulle dominera. Men säg den lycka som varar för evigt, det tog inte många minuter innan Fjärås duktige nr14 ryckte sig fri efter ett bolltapp igen och lika säkert som första gången placerade han i mål. Detta var dock startskottet på en 15 minutersperiod där vi visade upp lite av vårt kunnande. Under denna period gick vi fram till en 4-2 ledning. Hugo gjorde 2:an och 3:an där det sista är ett konstverk i sig. En kanon som var en riktig knuckleball där målvakten inte hade en chans. Vårt fjärde mål var ett viljemål av debutanten Vilgot. Innan matchen var över kunde Fjärås reducera är åter nr14 var involverad och assisterade fram till målet. Domaren blåste av matchen och halvleken slutade 4-2 till oss. Jag tycker att det skulle ha varit ett par baljor till då vi bränner en hel del.

Summerat: En medioker match där vi ändå segrar. Allt annat hade varit ett halvt rån. Kul att få chansen att se Måns och Vilgot på planen. Skönt att vi inte viker ner oss utan vinner oavsett hur matchbilden ser ut. Vi var i ärlighetens namn inte bra idag och försvarsspelet var rätt dåligt över hela planen. Vi tar med oss 4 mål, vinstsviten håller än och att vi hade 5st dvs 50% P03 som utespelare i andra halvlek!

Målskyttar: Hugo Börjesson 2st, Vilgot Koch 1st samt Mahdi Mohamadi 1st

Matchens stjärnor:
1:a stjärnan: Hugo Börjesson (helt makalöst bra, 2 snygga mål på 45min)
2:a stjärnan: Carl Wass (gjorde en stabil match på 3 positioner!)
3:e stjärnan: Vilgot Koch (fick 45min och var riktigt fyndig i sitt spel, 1mål)

Referatet av 

Anders
Veckoplanering vecka 12
2019-03-15 10:34
Bild från en fantastisk bortaseger mot Torslanda hösten 2018
Hej på Er

Trots att helgen fortfarande inte har påbörjats kommer schemat för nästa vecka. Killarna har fått kämpa bra de senaste veckorna och vi märker att de är lite slitna. Till idag den 15:e mars har vi 45 sammankomster på 67 dagar sedan starten för 2019. Dvs 2 av 3 dagar är det fotboll. Vi kommer att lätta på belastningen nu men samtidigt kommer vi fortsatt att behöva ger vårt A-Lag mest möjlig support. Det gör att ändring kan komma att ske med kort varsel.

Schemat i skrivande stund blir som följer:

Måndag:   -
Tisdag:     Träning 19.45 - 21.30 på Påvelund (stort spel!)
Onsdag:    Träning 18.15 - 20.00 på Påvelund
Torsdag:   Ev A-lags match för ett antal
Fredag:     -
Lördag:     Träning 11.00 - 12.30 på Påvelund (lätt träning)
Söndag:    Match 12.30 mot Mossen borta

Väl mött

Ledarna U17
Stabil seger med 5-2 i ett soligt Varberg
2019-03-10 18:01
Laget: Erik, Victor, Filip, Christian, Wilmer, Simon, Edwin, Hugo, Alexander, Hampus Sittandes: Mahdi, Emil, Sebban, Johan, Adam, Carl, Valther

Älvsborg FF - Varbergs GIF U17  5 - 2  (3-1)

Äntligen match igen. Denna gång i grannlänet Halland och möte med Varbergs GIF. Ett GIF som vi mötte inför Gothia i somras och vann ganska komfortabelt. Dvs det var revansch läge för dem och för oss var det en fråga om vi skulle rycka lite i tabellen. Varberg erbjöd ett fantastiskt väder med strålande sol och ca 4 grader. Trots en massa mil i bil var det många åskådare på plats vilket är extra kul för killarna.

Laget: Johan, Olsson, Edwin, Valther, Christian, Wass, Hugo, Mahdi, Simon, Wilmer, Sebban samt Emil, Adam, Erik, Victor och Filip på bänken.

Inför matchen pratade vi om vikten av att ta chansen när den ges. Idag hade vi ett gäng med killar som skulle få många minuter på plan då det var ett tag sedan. Vi ville gärna se att de tog tillfället i akt. Instruktioner i övrigt låg i linje med de senaste matcherna och det som vi just nu jobbar varje träning med.

1:a halvleken
Matchen startade trevande och det var lågt tempo samt mycket felbeslut. Vi var dock laget som ville mest. Varberg verkade ha en strategi om att slå långt vilket passade oss bra. Inom loppet av matchens första 5 minuter skapade vi ett par bra halvchanser som inte resulterade i något. Ur en icke situation på vår högerkant där vi är alldeles för veka kommer Varberg ut med bollen och ett räknefel senare sitter bollen i mål på vår vänster sida. Surt tycker jag då vi inte pratar med varandra och hjälper varandra. Lyckligtvis så tog det inte mer än ett par minuter innan dagens stora lirare gör sitt första mål för dagen. En låååång frispark från Edwin som dimper ned i straffområdet där Hugo snappar upp bollen och sätter enkelt 1-1. Ett par minuter senare trodde vi att det var 2-1 från Hugo men en kanonräddning av GIF målvakten. 2 minuter senare kom ändå 2-1 även detta av Hugo där det åter var en andra boll i straffområdet som Hugo snappar upp och lika enkelt sätter den i mål. Vi är laget som vill försöka lira men Varberg köttar mest och de gula korten haglar i matchen. Den som får ta alla sparkar är Hugo som ett tag hamnar i gräset mest hela tiden. Enda gångerna som Varberg hotar är när vi inte spelar ödmjukt utan blir av med bollen och de försöker kontraslå men Valther och Edwin löser allt. Vid ett tillfälle får Johan sträcka på sig och snyggt parerar undan ett skott. 3-1 kommer även detta på en andrasituation i straffområdet denna gång efter en hörna där Erik påpassligt håller sig framme och skickar in bollen i mål. 5 minuter senare kommer halvtidssignalen och 3-1 lyser på tavlan (om det fanns någon) En halvlek som trots resultatet var rätt medioker men där vi var det klart bättre laget.
 
I paus handlade det om att skapa motivation. Vi såg trots resultatet rätt håglösa ut och vi ville ha mer ut av killarna. 

2:a halvlek
Knappt hade vi hunnit sätta oss till rätta innan vi hade gjort 4-1. Åter en fast situation där hörnan dimper ner framför Edwin som även han skickar in bollen snyggt bakom en utlämnad målvakt. Under de kommande 10 minuterna så var det en kavalkad av chanser för oss där GIF:s målvakt gjorde ett par svettiga räddningar och där vi lyckas missa öppet mål från några meter. Matchen blir tyvärr än fulare och det är våra motståndare som får både gula och röda kort och det är konstant Hugo som får ta deras frustration. Starkt att vi inte provoceras av detta utan fortsätter att spela. 5-1 är frukten av riktigt snyggt spel där Victor väggas fri med målvakten och tåar in bollen via stolpen fram till en 4 måls ledning. Innan matchen tar slut så frispelar vi!!!!??? GIF fram till 5-2 men det var enbart av akademisk betydelse. Domaren som var bra blåste för fulltid och halvleken slutade 2-1 vilket var i underkant.

Summerat: Bästa laget för dagen vinner komfortabelt. Kul att vi fick luftat laget och att vi ändå försöker att lira. Kul att se Hugo på spelhumör och att han får betalt i 2 mål. I övrigt så är vi starka i försvarsspelet trots att vi roterar på flera positioner vilket är kul. Nu är det bara 1 match kvar i Ligacupen och den är nästa söndag. 

Målskyttar: Hugo Börjesson 2st, Erik Svensson 1st, Edwin Lang 1st och Victor Svensson 1st

Matchens stjärnor:
1:a stjärnan: Hugo Börjesson (matchens stora kreatör, 2 mål, WOW!!)
2:a stjärnan: Victor Svensson (kom in efter 30min och ägde sin kant)
3:e stjärnan: Alexander Olsson (löper och sliter i mängder)

Vid datorn 

Anders
8st!! U17 spelare bidrog till A-Laget idag.
2019-03-09 16:09
Älvsborg FF - Gårda 0 - 3 (0-0)

Idag hade våra blå/svarta seniorer match mot Div3-laget Gårda BK. Hela 8st U17 spelare skulle ges chansen att få visa upp sig.

Från start var det med 5st killar med. (Adam, Hampus, Victor, Edwin och Alex Olsson) Rent subjektivt tycker jag att alla killar tog för sig och vann både förtroende och respekt. Gårda var det bättre laget och Oscar storspelade mellan stolparna. Halvleken slutade 0-0 vilket kunde varit både 1 eller 2 mål för Gårda. Våra killar skötte sig kanon.

Redan innan matchen var det sagt att de som spelar imorgon skulle få 45 minuter. 

I andra fick Öberg och Filip göra premiär samt Mackan som har varit med tidigare. Denna halvlek tog orken ut sin rätt och Gårda kunde gå ifrån till 3-0 efter 90 minuter. Gott att se att våra killa försöker att ta för sig i alla situationer. Segern var odiskutabel och skulle kanske varit lite större.

Summerat: Tycker att våra killar syntes mer i första än i andra. Bra jobb av de alla.

// Anders
Kommande matcher
Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
Älvsborg Fotbollförening, 12/03 18:34 
Älvsborg Fotbollförening, 12/03 18:19 
Älvsborg Fotbollförening, 10/03 16:10 
Älvsborg Fotbollförening, 26/02 14:58 
Älvsborg Fotbollförening, 24/02 17:00 
Älvsborg Fotbollförening, 20/02 17:22 
Älvsborg Fotbollförening, 20/02 16:32 
Älvsborg Fotbollförening, 19/02 16:07 
Älvsborg Fotbollförening, 17/02 23:02