Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Välkommen till U17
En tajt och stark grupp! ÄFF U17

Hej och välkommen till U17 2019


Resan fortsätter för våra killar.


För första gången kommer Älvsborg FF att ha ett lag i SvFF:s U17 serie.

Det är självklart fantastiskt kul att vi som lag har spelat till oss denna möjlighet.


Ambitionen är densamma. Fotboll i ljuv kombination med studier. Nu under säsong tränar vi 3 gånger per vecka (tisdag, onsdag samt torsdag) parallellt till detta kommer vi att supportera vårt A-lag samt reservlaget i deras matcher, dvs mycket fotboll blir det :)


Vid frågor se nedan.


Välkomna till Påvelund för att se riktigt bra fotboll.Kontaktpersoner:
Martin Rosén 0733-656254 ; Anders Lordemyr 0769-555500


Sicket BOTTENNAPP! 0-2 i DM...
2019-05-21 21:59
Älvsborg FF - Älvängens IK  0 - 2 (0-1)

Då var det dags för Junior DM. Självklart helt nytt för oss då alla är förstaårs juniorer. Konceptet är lite reducerat dvs 2x30 minuter och endast 1 domare. Helt klart var det ett förväntansfullt gäng som skulle äntra Älvevi. Vädret innan match var värsta tänkbara men väl till match sprack det upp och blev riktigt bra.

Laget: Malte, Emil, Edwin, Valther, Collstedt, Wass, Hampus, Mahdi, Öberg, Erik, Sebban och vid sidan Adam, Olsson, Filip, Victor och Rafa

Inför matchen var det en hel del pepp. Vi skulle åter möta ett U19 lag och konstigt nog så har vi underpresterat varje gång. Vi skulle ta med oss inställning och kvalitet från matchen i söndags som var en av de bättre i år. Vi diskuterade att det var en kort match så det fanns ingen anledning att inte ge järnet direkt från start.

1:a halvlek

I pausen

2:a halvlek

Summerat:

Målskyttar: -

Matchens stjärnor:
1:a stjärnan: Emil Mattsson
2:a stjärnan: Carl Wass
3:e stjärnan: Alexander Olsson

Vid datorn

Anders
JUNIOR DM ikväll mot Älvängen!
2019-05-21 11:10
Hej.

Ikväll är det dags för Junior DM.
Vi möter Älvängen som slog Öckerö i 1:a omgången.
Detta blir vår första match då vi var lottade in i 2:a rundan.

Hela 16! man är kallade så vi rullar friskt på manskapet idag :)

Matchen startar klockan 19.45 på Älvevi i Älvängen.

Väl mött Alla.

Ledarna U17
Veckoplanering vecka 21
2019-05-19 20:18
2 år går fort ibland. Barcelona juni 2017
Hej på Er

Nu händer otroligt mycket i både skolan och på fotbollsplanen. Vi vett att killarna har en hel del innan terminsslutet och har full respekt för detta. Därför var det extra skönt med en seger idag så att vi har med oss massor av positiv energi in i den kommande veckan.

Veckan som kommer blir som följer:

Måndag:  -
Tisdag:    Junior DM 19.45 mot Älvängen borta på Älvevi
Onsdag:   Träning 17.50 - 19.30 Påvelund
Torsdag:  Träning 17.50 - 19.30 Påvelund (även A-lagsmatch)
Fredag:    -
Lördag:    Match 12.30 borta mot IFK Uddevalla 
Söndag:   -

Väl mött

Ledarna U17

Skön seger för U17 efter bra fotboll!
2019-05-19 15:18
Älvsborg FF - Skövde AIK  4 - 0  (3-0)

Äntligen var det hemma match igen. Efter en roadtrip med en vunnen och en förlorad skulle vi få beträda hemma gräset... av plast iofs. Vilket väder det bjöds på för oss och våra gäster från Skövde. Strålande sol med ca 23 grader i luften. Skoj att vi fortsatt lockar publik trots att vi har blandat och gett de senaste matcherna. Skönt att vi även får tillbaka Emil och Mackan till dagens match. Skövde hade vi noll koll på men matchen var extremt viktig om man ville vara med i tabellen.

Laget: Malte, Collstedt, Edwin, Seb J, Rafa, Filip, Hampus, Olsson. Emil, Adam och Victor samt vid sidan Öberg, Wass och Erik

Inför matchen var det en form av revanschlusta i truppen efter matchen mot GAIS. Inte för att det var dåligt utan vi ville verkligen studsa tillbaka. Vi hade en stark trupp som vi ställde på planen idag och vi skulle sälja oss dyrt idag. Tabellen är otroligt jämn där alla slår alla och 3 poäng var det enda som gällde. Vi skulle bära med oss moralen och kämpandet in i denna matchen från matchen mot GAIS då det var riktigt bra! 

1:a halvlek
Dagens domare satte pipan till munnen och vi var 0 minuter från slutet. Matchen startade trevande där lagen kände lite på varandra. Helt klart skule det bli kamp och jämnt. I bortalaget utmärkte sig nr5 och nr19 direkt där den förstnämnde var försvarsgeneralen med inkast som var som frisparkar plus en bra uppspelsfot och den sistnämnde var den som skulle ha bollen mest hela tiden och fördela vilket han tilläts göra under matchens första 20 minuter. Skövde vaskade inte fram någon superchans detta till trots utan hade nog 0 avslut i första halvlek. Åt andra hållet var det mer bestämt och vi kom till ett par bar halvchanser och hade en uppsjö av hörnor där vi oftast tyvärr gjorde det lite omständligt för oss själva. Kantspelet funkade bra på högersidan då vi var bättre i denna ytan på vänstersidan var det klart bättre motstånd då vi möttes av riktigt rappa killar som fredade sig bra. I 20:e minuten kom så det som bröt dödläget. Ett fint samspel mellan Victor och Mackan gjorde att den sistnämnde slog ett patenterat inlägg där Hampus måste gjort sitt livs upphopp och ur snyggt borrade in nicken fram till 1-0. Detta var startskottet på en riktigt bra ÄFF period med massor av avslut där Skövdes målvakt gjorde räddningar i den högre skolan. Det var skott, lobbar och nickar som avvärjdes snyggt. Alla dessa avslut renderade i fortsatta hörnor som tillslut gav utdelning. Åter gav vå hörnvariant utdelning där Emil får på ett kanonskott som målvakten räddar, men som en Kamikazepilot flög Olsson fram och satte pannan till och 2-0 var ett faktum... tyvärr fick Olsson käka på en Skövdesko i detta moment och fick utgå resten av matchen men fläskläpp och ömmande tänder. Vi fortsatte dock att trumma på. Victor fick i.o.m Olssons uttg operera på vänsterkanten istället och i en av sina räder snurrar han upp sin motståndare som fäller honom och straffen var solklar. Adam var lika "säker" på sin sak som domaren och 3-0 blev det sista som hände i första akten. En halvlek där vårt mittfält sprang kopiöst med Hampus i spetsen. Bakåt var det betongsäkert med Edwin och Seb J.

I pausen var det mycket beröm på sättet som vi tog oss an uppgiften. Vi skulle hålla oss från kladdandet och på så sätt slipp omställningar. Precis som Adam sa i omkl-rummet, när vi tjongar så är matchen jämn men när vi tar ner bollen på backen så äger vi tillställningen. Dvs i andra skulle vi rulla och äga boll än mer.

2:a halvlek
Den startade dock med ett litet annat Skövde. Självklart ville de hitta en väg framåt trots det jobbiga läget. Man hade i matchens inledande 5 minuter ett övertag som efter detta mattades och resten av matchen var det mest vi för hela slanten. Vi höll bollen snyggt på marken och kom i våg efter våg på båda våra kanter där Öberg, Rafa och Victor gjorde ett hästejobb i presspelet som gav oss tidiga bollerövringar vilket gjorde att vi befann oss i långa anfallsperioder. Skövde hade svårt att bemästra detta och vi vände snabbt och ofta vilket gjorde att de fick löpa kopiöst. Vid en av dessa omställningar kaapas Vctor bryskt vilket innebar ett andra gult för Skövdespelaren och de var nu 10 man. Detta gjorde att övertaget blev än mer markant. V hade ett gäng med chanser som de flesta blev resultatlösa men på en av ca 20 hörnor i matchen höll sig Edwin framme och "nickade" in 4-0. Efter detta var det ett Skövde som var slaget och ett ÄFF som kanske skulle gjort ett par mål till där Erik och Rafa hade fina lägen. Stort plus till Eriks inhopp idag då han presterade kanske över sitt max men så kul att se. Lika kul att Öberg satte sin press ofta och kom i många fina räder på sin kant. Vår centrala triangel som ändrade indvider ett anta gånger gjorde det mycket bra idag och den ende som var med där i 90 var också dagens store gigant, Hampus slet, passade, bröt, målade och var precis överallt idag! Halvleken slutade 1-0 vilket inte säger så mycket om halvleken men slutresultatet 4-0 summerar matchen rätt bra. Vi var för dagen det klart bättre laget.

Summerat: Stort grattis till killarna som står för en helgjuten insats. Baklinjen var tillbaka i sitt rätta jag och inget släpptes till. Vårt kantspel var stundtals fantastiskt och mycket bättre i sitt presspel. Centralt var det en av årets bästa matcher där det slets enormt av Hampus, Adam, Olsson, Filip och Wass. Avslutningsvis kan jag meddela att allt var ok med Alexander och att han är tillbaka på plan inom kort.

Målskyttar: Hampus Gustafsson 1st, Alexander Olsson, Adam Lisnell 1st och Edwin Lang 1st

Matchens stjärnor:
1:a stjärnan: Hampus Gustafsson (allt rätt och snyggt mål)
2:a stjärnan: Adam Lisnell (så bra när fokus ligger på rätt saker!)
3:e stjärnan: Sebastian Johansson (match 2 och snäppet bättre denna match)

Vid tangenterna

Anders
Långväga besök på söndag i U17!
2019-05-17 16:24
Hej på Er

Då är det äntligen dags för en hemma match i U17.
Skövde AIK som är akademilaget på slätten står för motståndet.

Matchen startar klockan 12.15

Se till att ta med så många som möjligt för att stötta vårt kära lag!

// Ledarna U17
Hedersam förlust med 0-2 mot GAIS
2019-05-12 17:28
Älvsborg FF - GAIS  0 - 2  (0-0)

Äntligen dags för ett gött derby igen. GAIS stod för värdskapet och vädret skulle visa sig från sin bättre sida. Det skulle innebära en hel del publik! Hundratalet åskådare hade letat sig till GAIS-gården. Detta skulle bli 3:dje mötet på 6 månader och vi hade med oss en vinst samt en oavgjord innan dagens drabbning. Lite trist att vi just nu är sjukt brandskattade med 4-5 startspelare borta samt även 4-5 ytterligare av vår trupp vilket gjorde att dagens två extremt sena avhopp satte oss i en prekär situation (stort tack till Wilmer och Erik som ställde upp med kort varsel). MEN lyckligtvis HAR vi en trupp och kom med 15 man till match så inga ursäkter för vi ställer alltid BÄSTA laget på plan!

Laget: Malte, Sebban, Edwin, Seb J, Olsson, Filip, Hampus, Adam, Rafa, Victor samt Öberg och vid sidan Mahdi. Erik och Wilmer

Inför matchen var det som beskrivet ovan en hel del strul och självklart en massa killar om undrade vad som pågick. Vi fick snabbt killarna på rätt spår och ett grymt bra fokus inträdde istället. Vi skulle ge allt för att försöka att nypa en pinne eller tre idag. Vi visste dock att ger man GAIS lillfingret så tar de hela handen. Får de vittring så kliver de med allt de har och detta ville vi undvika. Samtidigt visste vi att kuggade det inte i så skulle de mest troligt börja gnälla på varandra som vi har upplevt tidigare.

1:a halvlek
Domaren satte pipan till munnen och knappt hade vi bänkat oss när vi fick en frispark i ett farligt läge. En variant som inte gick hem men ändå lite strul i GAIS straffområde. Under de första 5 minuterna så var det vi för nästan hela pengen. Det syntes att GAIS hade två fyrtorn till mittbackar som ägde allt i luften och att spela efter backan skulle vara melodin. Tyvärr så ändras matchbilden rätt omgående och GAIS tar över. För dagen mer bolltrygga och mer självklara i sitt spel. Man lyckades fint med sitt kantspel och skördade framgångar i tid och otid. Ofta lyckades man på vår högerkant där Sebban fick vikariera på en ovan högerbacksposition och mötte en riktigt flink nr 10 som hade liten julafton en stund. Men vi var riktigt tajta idag! Edwin, Seb J och Filip jobbade enormt i defensiven och täckte upp bra. Det blev riktigt farligt på en GAIS hörna som knorras direkt i stolpen och under första 30 så hade GAIS 3-4 riktigt bra lägen att sätta dit bollen. Det gick lite troll i det för dem vilket givetvis var vår smala lycka. Åt andra hållet så var det mest en massa fasta situationer som vi vaskade fram. Tyvärr var vi lite för ofokuserade i dessa moment då många av dem var i riktigt fina lägen. Halvleken slutar oavgjort vilket vi skall vara nöjda med. Det gav ju oss chansen i andra!

I pausen belyste vi just hur bra vi kämpade och att vi skulle fortsätta med detta. Vi skulle fokusera än mer på fasta och försöka att förvalta dessa bättre!
 Vi skulle även rulla in utvilade spelare för att satsa på en seger. Fortsatt skönt tugg mellan killarna bådade gott!

2:a halvlek
Den andra började lite som den första gestaltade sig. Tyvärr växte GAIS övertag och våra byten gav kanske inte den effekt vi hoppades på. GAIS hade ett par riktigt fina lägen att sätta ettan men oskärpa samt en massa offsider ställde till det. Åt andra hållet var det fortsatt en uppsjö av fasta situationer som undan för undan blev bättre men aldrig riktigt superheta. GAIS sjunk ner i sitt spel vilket gjorde att vi lyfte upp vårt egna spel. Vi fick mer att säga till om men detta till trots så var GAIS hetare. På den Femtielfte omställningen kom så målet för GAIS ur riktigt misstänkt offside på deras vänsterytter frispelades deras center till öppet mål och 1-0 var ett faktum. Rättvist absolut men tyvärr lite enskilda misstag där vi blev bolltittare istället för att fokusera på väsentligheter. Efter detta gav GAIS bort initiativet, verkade som om man var nöjd trots att det var 25 kvar att spela. Man valde att ge bort 20 meter av planen och vi tackade och tog emot. Självklart skulle detta ge dem lite mer kontringar och att vi gick över på 3-5-2 skulle också ge dem nya ytor. De blev ängsligare hos GAIS och den självklara pondusen försvann viket gjorde att vi tilläts anfalla mycket mer. Men det var mer eller mindre stängt hela tiden centralt. Så hoppet stod till fasta och där blev det inget heller. Det var just en sådan match där vi fick böja oss mot en bättre motståndare som i 85:e spikade slutresultatet snyggt med ett långskott. Efter det var resten en transportsträcka till slutsignalen.

Summerat: En hedersam förlust vilka ofta är riktigt sura att åka på. Men jag tycker efter våra förutsättningar och dagens rockader så måste vi vara nöjda med just allt kämpande. Tyvärr fick vi aldrig igång vårt spel vilket gjorde att vi ofta lyfte långt och det passar oss inte direkt. GAIS var det bättre laget för dagen och vann välförtjänt! Vi tar dock med oss massor i form av hur vi som grupp sluter oss samman och ger allt vad vi har. Fantastiskt kul att se Seb J som gör sin första match med oss på 2,5 år och gör det med en fantastisk pondus, Grattis! Vill även rikta ett stort tack till Erik och Wilmer som slänger alla planer överbord med noll framförhållning från mig :)

Målskyttar: -

Idag var det en uppsjö av killar som var värda stjärnor men som ni vet... endast tre kan få dem.

Matchens stjärnor:
1:a stjärnan: Alex Olsson (var en gigant på sin kant! löpte enormt)
2:a stjärnan: Hampus Gustafsson (Spela såhär jämt! Kämpade massor!)
3:e stjärnan: Seb Johansson (Var riktigt bra i det mesta!)

Vid datorn 

Anders
Veckoplanering vecka 20
2019-05-10 13:22
Ett gött gäng på den lokala restaurangen Brasseret Långedrag!
 Hej Alla.

Vi stormar mot sommaren... trots att det är 9 grader ute...
Fredag och som vanligt dags för kommande veckas aktiviteter.
Vi har dock fortfarande GAIS att möta innan innevarande vecka är över. 

Kommande vecka blir dock som följer:

Måndag:   -
Tisdag:     Träning 19.45 - 21.30 Hagenplan (5 man deltar med B-laget)
Onsdag:   Träning 17.50 - 19.30 Påvelund
Torsdag:   Träning 17.50 - 19.30 Påvelund
Fredag:     -
Lördag:     -
Söndag:    Match 12.15 hemma mot Skövde AIK 

Väl mött!!

// Ledarna U17
Kommande matcher
Spelade matcher
Tis 21/5 19:45
Sön 19/5 12:15
4 - 0  
Sön 12/5 14:30
2 - 0  
Sön 5/5 13:00
1 - 4  
Sön 28/4 14:15
3 - 3  
Fre 19/4 19:00
2 - 3  
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
Älvsborg Fotbollförening, 19/05 19:25 
Älvsborg Fotbollförening, 19/05 19:09 
Älvsborg Fotbollförening, 15/05 15:34 
Älvsborg Fotbollförening, 10/05 15:20 
Älvsborg Fotbollförening, 09/05 16:55 
Älvsborg Fotbollförening, 05/05 16:48 
Älvsborg Fotbollförening, 05/05 14:06 
Älvsborg Fotbollförening, 29/04 14:27 
Älvsborg Fotbollförening, 22/04 12:41