Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Välkommen till P02
Skön bild på gänget efter seger i en Gothia match.

Vi är ett glatt gäng på 21 killar som träffas flera gånger i veckan.

Glädje och gemenskap står högt på agendan men viljan att utvecklas inom fotboll sätter killarna högst.

Vi deltar med 1 lag i seriespel samt spelar ett par turneringar under året.
Träningstider samt matcher finner ni i kolumnen till höger alternativt i kalendern.

Kontaktpersoner:
Martin Rosén 0733-656254 ; Anders Lordemyr 0769-555500


Veckoplanering vecka 39
2018-09-23 22:39
Hej på er.

Ytterligare en vecka avverkad och endast 5 återstår av säsongen.
Efter en fantastisk match mot Väster stundar en ny spännande vecka.

Här är veckans schema:

Måndag:    -
Tisdag:      Träning 18.10 - 19.30 Påvelund
Onsdag:    Träning 18.10 - 19.30 Påvelund
Torsdag:   Träning 18.00 - 19.30 Hagenplan
Fredag:     -
Lördag:     -
Söndag:    Match borta mot Lerkil

Vi syns

Ledarna P02
Vinst i Derby di Väst!!!
2018-09-22 18:58
Några av de glada ur dagens trupp!
Älvsborg FF - IF Väster 3 - 1 (0-0)

HÅLL I HATTEN!! Det var dagens tema. Med en storm under natten skulle dagens drabbning spelas i blåsiga förhållande. Det skulle också bli en drabbning med mycket känslor och en match som båda lagen gärna ville vinna. Ena sekunden var det storm och ösregn för att nästa sekund vara strålande sol. Det märks att vårt spel samt tabelläge lockar till sig fler och fler åskådare vilket är riktigt kul.

Laget: Malte, Olsson, Elof, Edwin, Emil, Filip, Lisnell, Hugo, Raphael, Hampus, Öberg samt Sebban, Wilmer och Carl vid sidan.

Inför matchen pratade vi om ta med oss första 30 som var strålande mot Hisingsbacka. Vi visste att vi var väl förberedda både mentalt och fysiskt. Vi skulle nyttja vår speed på kanterna och se till att fördela passningarna på respektive kant. Samtidigt höjde vi ett varningens finger att minsta lilla ovaksamhet då skulle IFV hugga direkt. Elof skulle göra sin första seriematch idag samt att Hampus skulle böra som forward för första gången. Tyvärr fick vi inte en optimal förberedelse då domaren valde att dra igång matchen trots att vi endast hade tillgång till planen i 1 minut... konstigt kan jag tycka.

1:a halvlek
Matchen började riktigt intensivt. Det var böljande spel som jag tycker gynnade Väster lite mer än oss. Väster hade stark medvind vilket gjorde att man satsade på många långbollar som jag tycke att vi löste riktigt bra. Vi själva spelade lite för omständligt och hade alldeles för många tillslag på bollen i inledningen. Vi kändes dock hetare och lite tyngre när vi väl fick till det. Kampen om mittens rike blev riktigt tuff där Västers Nr5 var som en ilsk terrier och vann väldigt många dueller vilket också gjorde att vi inte fick igång vårt spel. Trots att det var grus i maskineriet fick vi ett friläge genom Adam som skickade den i stolpens utsida. Det gick inte många minuter när Hampus drar vådaskott som även den gick i stolpen. Surt men samtidigt så hade vi i alla fall chanser. Emil och Olsson fyllde på fantastiskt från sina ytterbackspositioner och kom till bra inlägg där vii hade flera bra chanser att förvalta dem bättre än vad vi gjorde. Mitt i detta övertag kom Edwin i ett 50/50 läge mot Västers anfallare precis utanför straffområdeshörnet blev det ihop slag och båda föll till marken. Domaren ansåg att det var frilägesutvisning (subjektivt var det en helt felaktig bedömning då spelare inte hade kontroll och var på väg ur vinkel) och det var bara att acceptera. Vi fick göra en del rockader som skulle visa sig bli till något positivt. Nu spelade vi mycket enklare och rakare och blev konstigt nog det spelförande laget trots att Väster fick lite bättre koll på mittfältet. Med endast en anfallare så visste vi att det skulle bli lite uddlöst men det fick acceptera. Domaren blåste för halvtid och 0-0 kunde ha varit minst ett eller två mål för oss.

I pausen pratade vi igenom behovet av för många tillslag. Detta skulle vi rätta till i andra. Vi skulle gå för 3 pinnar trots att vi var en man mindre. Vi skulle även försöka att få Hugo högre upp i banan då han föll ner i linje med mittbackarna och på så sätt förlorade vi mittfältet i slutet på första.

2:a halvlek
Även denna halvlek präglades av mycket kamp. Det var stundtals tufft men jag tycker att spelarna från båda lagen bemästrade det helt ok. Åter kom vi till ett flertal "nästan" lägen. Tyvärr saknades det en meter hela tiden. Vår backlinje för dagen spelade fantastiskt, Olsson och Elof presterade ett otroligt bra mittbacksspel trots noll minuter ihop i år. På högerbacken gjorde Sebban det bra under tiden han var inne samt att Carl var lika bra han under de sista 35. Emil var superb idag och stängde ner totalt samt var med i varje anfall. Detta till trots så åkte vi på ett bolltapp som föranledde en spelvändning och vips så stod det 0-1 efter en tilltrasslad situation. Det kändes riktigt onödigt. Efter detta följde 5 minuter av mer spel för Väster och vi fick inte riktigt tag i spelet. Med 25 minuter kvar skulle vi försöka att förändra spelet och gå ner på en 3-backslinje. Öberg stod redo men under tiden kom vi åter i en bra motattack och ett snyggt väggspel mellan Hampus och Lisnell gjorde att Hampus pressade in sig i straffområdet och fick med sig bollen lite turligt, situationen såg ut att gå om intet då Hampus fläker sig och petar bollen retfullt in till 1-1. Vilket jubel både på och vid sidan av planen. Ambitionen att ställa om spelsystemet gick om intet då vi kunde försöka att bärga en poäng i alla fall. Men ÅFF P02 anno 2018 har fått in så mycket moral och vinnarinstinkt att detta till trots blev fortsatt full fart framåt. Ett sånt fantastiskt kämpande det var på alla 10 på planen. En enkel frispark i 60:e minuten ca 35 meter från mål skickade Hampus iväg, mellan boll och mål störtar 2 ÄFF:are och störde Västers målvakt tillräckligt för att han inte skulle våga gå ut mot den och bollen gick direkt i mål och ur ingenting stod det 2-1. Väster försökte med full fart framåt. Vist fick de tryck på oss stundtals men Malte stod för ett par fantastiska räddningar och spelade med stor pondus utanför straffområdet. Men vi ville mer och hade ett gäng möjligheter. 3-1 kommer genom Lisnell som en stor portion vilja kommer fri med målvakten och tåar in bollen snyggt mellan benen. Underbart var bara förnamnet. Efter detta skulle det ändå bli riktigt spännande... I en situation bedömer domaren att Malte tog bollen med hand utanför straffområdet (opartiska källor sa att det inte var fallet) detta renderade i gult kort och 5 minuters utvisning för Malte, In med Fille i mål. På den efterföljande frisparken går Lisnell för tidigt och får även han 5 minuters utvisning... Detta till trots så reder vi ut det och efter 7 minuters extremt kämpande av killarna kunde domaren äntligen efter 8 minuters övertid blåsa av. Halvleken slutar 3-1 vilket var rättvist.

Summerat: Vilken fantastisk tillställning det blev. Vilken moral killarna visar upp idag! Motståndet var stundtals riktigt bra men vi var bättre. Kul att se hur Elof kommer rätt in och gör en fantastisk match! Trots rött på en viktig kugge i laget så spelar vi som om inget har hänt och det är riktigt bra. Strot grattis till alla killar.

Målskyttar: Hampus Gustafsson 2st och Adam Lisnell 1st

Matchens stjärnor:
1:a stjärnan: Alexander Olsson (Mr 100% idag. Så följsam och distinkt)
2:a stjärnan: Emil Mattsson (Slet enormt idag både i försvar och anfall)
3:e stjärnan: Elof Hedin (Trots matchovana levererade han max idag)

Vid datorn

Anders

Veckoplanering vecka 38
2018-09-17 07:48
Hej på Er

Efter snart 3 veckors matchuppehåll så är det äntligen dags att få spela igen.
Tabellen har blivit riktigt jämn och givetvis extra roligt att vi är med och tampas i toppen. Nu är det endast 6 veckor kvar av säsongen!!

Viktigt att vi alla försöker att prioritera och planera våra veckor så att vi blir flest möjligt på aktiviteterna. Vi vet att det är nollning på Polhem denna vecka som ev kan störa lite.

Veckan ser ut som följer:

Måndag   Träning 17.45 - 19.15 på Hagenplan
Tisdag     Träning 18.10 - 19.30 på Påvelund
Onsdag    -
Torsdag   Träning 18.10 - 19.30 på Påvelund
Fredag     -
Lördag     Match mot IF Väster 16.30 på Påvelund
Söndag    -

Väl mött

Ledarna P02

P02 goes Go-Kart!
2018-09-15 12:51
Ett riktigt slutkört gäng efter 2 timmar på banan!
Not an ordinary Saturday!

Nej det var det verkligen inte. I brist på matcher och tävlingsmoment så fick Majornas Go-Kart ordna detta för oss.

Sagt och gjort. 17 killar och 3 ledare skulle vässa tänderna på racingringen.
Första gången för ett par men det tog inte många varv innan hornen växte på oss alla!

Varvtiderna blev snabbare och snabbare och risktagandena blev större. Till allas glädje så blev det inga krockar men väl en massa som snurrade :)

Efter 1 timma hade så tidsträningen avslutats och det blev både A samt B final.
I B-finalen var det inget snack utan Olsson sköt iväg från pole som en raket och ledde från start till mål. Bästa varvtiden i racet var 40,880 sekundersatt av Alex. 2:a var Isse men hela 20 sekunder bakom efter 10 varv och fin fin 3:a blev Börge 20 sekunder efter.

I A-finalen var det riktigt ovisst. 10 förare inom loppet av 2,1 sekunder i varvtiderna i kvalet. Snabbast var Sebban i kvalet med 40,1 sekunder tätt följd av Lordemyr dä och därefter Erik. Racet blev en defilering för Sebban (bästa varvtid 39,592sek) som ledde från start till mål och var 6 sekunder för Lorden och 3:A slutade Erik 19 sekunder efter.

Efter racet tog vi en välbehövlig vila på Triumfglass.

Nu stundar 7 dagar av förberedelser till nästa match den 22:a september mot IF Väster.

// Lorden

Top 10 i kvalet:
Sebban      40,342
Anders       40,527
Erik            41,425
Emil           41,653
Filip           41,699
Öberg        41,867
Martin K     41,882
Mahdi        41,947
Lisnell        42,107
Olsson       42,388

Veckoplanering vecka 37
2018-09-06 21:18
Hej.

Veckorna går fort i skrivande stund.
Här kommer nästa veckas planering.

Måndag:  -
Tisdag:     Träning 18.10 - 19.30 Påvelund
Onsdag:   Träning 18.10 - 19.30 Påvelund
Torsdag:  Träning 18.00 - 19.30 Hagen
Fredag:    -
Lördag:    Annan aktivitet 10.00 - 12.00
Söndag:   -

Väl mött

// Ledarna P02
10 år senare ger P02 tillbaka!
2018-09-05 20:56
Filip, Malte och Mommers efter dryga timman med 60st 6 åringar... :)
För 10 år sedan var det just P02 som fick chansen att prova på fotboll.

Idag 10 år senare var det dags för flickor och pojkar födda 2012 att få chansen att prova på fotboll i ÄFF:s regi.
60-70 glada framtida fotbollsutövare kom och Malte, Filip samt Mommers instruerade för glatta livet tillsammans med tre tjejer från juniorlaget.

Det var riktigt glädjande att se så fantastiskt många glada barn på en och samma yta som lekte fotboll i dryga timman.

Detta var första av 8 träningar, om det finns fler killar som vill hjälpa till så messa mig.

// Anders
Veckoplanering vecka 36
2018-09-01 18:56
Hej på Er

Efter en fantastisk vecka med grym träning och som kronan på verket en smått fantastisk match mot HBFC så går vi in i en 3 veckor lång träningsperiod innan det är dags för nästa match.

Veckan blir som följer:

Måndag:  Träning 17.45 - 19.15 Hagenplan
Tisdag:    Träning 18.10 - 19.30 Påvelundsplan
Onsdag:   -
Torsdag:  Träning 18.00 - 19-30 Hagenplan
Fredag:    -
Lördag:    Hemlig aktivitet 10.00 - 12.00 (tiden är högst preliminär)
Söndag:   -

Väl mött 

Ledarna P02
Kommande matcher
Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
Älvsborg Fotbollförening, 21/09 23:08 
Älvsborg Fotbollförening, 18/09 14:58 
Älvsborg Fotbollförening, 18/09 13:48 
Älvsborg Fotbollförening, 09/09 17:00 
Älvsborg Fotbollförening, 04/09 16:44 
Älvsborg Fotbollförening, 26/08 15:21 
Älvsborg Fotbollförening, 22/08 22:36 
Älvsborg Fotbollförening, 18/08 23:39