Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
ÄLVSBORG FF
P19 pojkar
Välkommen till P19
En tajt och stark grupp! ÄFF U19 (saknas 8 personer)

Hej och välkommen till U19 2020


Resan fortsätter för våra killar.


2019 spelade denna grupp i SvFF:s U17 serie.

Nu under 2020 kommer vi att spela i Junior Klass 2 Göteborg


Ambitionen är att försöka komma upp i juniorklass 1 fortast möjligt.

Nu under försäsong tränar vi 4 gånger per vecka (måndag, tisdag, torsdag samt lördag) parallellt till detta kommer vi att supportera vårt A-lag samt reservlaget i deras matcher, dvs mycket fotboll blir det :)


Vid frågor se nedan.


Välkomna till Påvelund för att se riktigt bra fotboll.Kontaktpersoner:
Anders Lordemyr 0769-555500


Vinst i internmatchen mot U16 igen...
2020-08-04 20:35
Älvsborg U18  -  Älvsborg U16   4  -  2

Äntligen var det dags för en sista koll på laget innan höstpremiären mot Landvetter om 1 vecka. Idag skulle vi spela mot vårt egna U16 lag och senast det begav sig var det mer eller mindre en överkörning frågan man ställde sig idag var om skillnaden kvarstod eller om U16 (snart U19 spelare) hade närmat sig våra juniorer. Mycket folk hade letat sig ner till arenan (dock på rätt sida om staketen) för att titta till lagen denna sköna sommarkväll.

Laget: Malte, Mackan, Edwin, Haidar, Martin, Filip, Hampus, Valther, Philip, Adam, Rafa samt Simon, och Ludde vid sidan.

Inför matchen var det en hel del återbud vilket inte var tanken då en del inte skulle gå på max idag då det nalkas seniormatch till helgen. Samtidigt så var de flesta av dessa killar de som skall spela till helgen så det var ok... Mantrat inför dagens drabbning när man sätter enbart hedern på spel var att försöka ta drabbningen på allvar annars skulle det mest troligt bli åka av. Sällan gäller ordspråket "motivation slår klass" bättre än vid ett tillfälle som detta.

1:a halvlek
Matchen började avvaktande och ett U16 som hade respekt för motståndet. Vi tilläts rulla boll tämligen ostört och kunde vagga bollen fram och tillbaka. När vi hotade gjorde vi det via Rafa på vänsterkanten. Rafa kunde med sin speed ta sig runt tämligen enkelt de flesta gångerna men tyvärr blev det alldeles för omständligt. På en av dessa rusher blev det hörna som Lang kunde nicka in tämligen ostört. Efter detta som skedde i den 8:e minuten är det U16 för hela pengen i 10 minuter. Vi fuskar i massor och när presspelet fallerar samt att vi "skiter" i det defensiva spelet och tillåter U16 att vända upp alt vinkla sig förbi en lättsam press då blir det jobbigt. Detta till trots så kommer U16 inte fram till någon farlighet. Sista 10 av halvleken blir vi bättre och U16 har svårt att freda sig och spelar undan i halv panik. Även vi har svårt att kapitalisera på övertaget. Det var en handfull riktigt fina chanser som vi stressar bort. Halvleken slutar 1-0 vilket borde varit något mål ytterligare men samtidigt var det en halvlek som gick på poäng till U16.

I pausen var det snack om just inställningen och att vi var tvungna att finna glöd och passion i vårt spel.

2:a halvlek
Helt klart blev det skillnad. Vi kommer ut som ett nytt lag som ville visa sig från en bättre sida. Redan efter 2 minuter vaskar vi åter fram en hörna på Rafas kant och på den efterföljande hörnan nickade Simon in jättesnyggt! Under inledande 15 minuterna är det mer eller mindre spel på U16 planhalva och det fanns en uppsjö av halvchanser. Trots ett massivt övertag så gjorde vi det extremt svårt istället för att bara tå in bollen så skulle vi prick kryssen. Vi kunde med enkelhet gjort både 2 eller 3 mål om man bara bestämde sig men istället blev det inget mer. U16 vaskade fram sin bästa chans i efter 50 minuters spel då Alfons tog sig förbi sin markering och fick på en riktig projektil som Malte avvärjde till hörna. Trots en jämnar andra halva av mittakten blir det inga fler mål och även denna halvlek slutar 1-0 till juniorerna. Rent subjektivt så skulle det vara ett par baljor till...

I pausen har jag ingen aning om vad som sades då jag som domare hade lite andra sysslor att ta hand om :)

3:e halvlek
Inledningen på 3:dje akten satsar U16 med full fart och får fast bollen under den inledande delen utan att komma till några större farligheter. Ur ingenting kommer 3-0 då Valther skall slå ett inlägg som i en perfekt båge går över målvakten och stolpe in. Där och då ett dråpslag för U16 då man hade starta fint. Med ca 20 minuter kvar inträffar det som inte får ske... ett lag ser sig själva som segrare och börjar fuska i mer eller mindre allt. U16 tackar och tar emot och trycker plattan i mattan och kör med full gas framåt. 3-1 målet kommer 5 minuter efter vårt mål. Även detta mål tillkommer på en hörna där vi är otroligt nonchalanta i markeringen vilket leder till ett enkelt mål för U16. I takt med att vi inte hittar tillbaka till vårt grundspel börja vi gnälla och bli lite lätt fulare i spelet... Det haglar frisparkar emot oss och på en av dessa kommer 3-2 målet då sann brödrakärlek skådas när det blir sten,sax och påse om vem som skall slå den... Sigge vann och knorrade in en lätt "lam" frispark som ingen vågade röra i straffområdet och vips låg den i mål... Om det var panik i butik innan så var det mer eller mindre i juniorlag i chocktillstånd. Parkera busen hördes... knappast rätt taktik mot 11 blodhundar... Att det helt plötsligt blev allvar syntes än mer tydlig i en ett mot ett läge där Sigges armbåge for upp i Langs ansikte som svarade med att kapa Sigge längs med anklarna. Game on i de sista 5 minuterna och då visade det sig att gammal ändå är äldst. I en pressad situation tvingas U16 till en extremt svår bakåt passning som målvakten måste ta med händerna och den indirekta frisparken var ett faktum. HUR det blev mål på den frisparken är dock ett smått under då den måste tagit på 4-5 killars ben innan den retfullt rullade precis över mållinjen. Resterande minuter kunde U16 inte etablera något utan vi gick av planen som segrar med blotta förskräckelsen. Halvleken slutar 2-2 vilket vi skall vara riktigt nöjda med.


Summerat: Ett för dagen klart mer taggat och fokuserat U16 var det mer spelförande laget. Att åldern tar ut sin rätt på just fasta situationer är kanske inte så konstigt då det blir både längd och kilon som räknas än mer i dessa situationer. Jag tycker att vi tyvärr presterar alldeles för dåligt idag och ställer mer eller mindre in skorna och hoppas på det bästa, detta skall dock inte förta U16 fina insats! Vi måste jobba med inställning och kunna fokusera på vår uppgift trots att förutsättningarna är som dom är, det är direkt naivt och tro att man kan trixa sig till seger oavsett motstånd. I de stunder vi bestämde oss och använde vår fart då var det inget snack men att bara göra det 15-20% av tiden är direkt svagt. Nu måste vi tagga igång om 7 dagar är det dags för höstpremiär. Kan med eftertryck säga att framtiden är ljus för ÄFF då dessa U16 killar om 3 månader kommer upp med speed och kaxighet till juniorerna.

Målskyttar: Edwin Lang 1st, Simon Lindqvist 1st, Valther Alm 1st samt Philip Karlsson 1st

Matchens stjärnor:
1:a stjärnan: Valther Alm
2:a stjärnan: Martin Kristensson
3:e stjärnan: Marcus Collstedt

Vid datorn

Anders 


Veckoplanering vecka 32
2020-08-03 00:01
Hej Killar

Då var hemmalägret avklarat! Bar med stark närvaro det ger oss en bra start inför höstens alla matcher!

Nu går vi in i första matchveckan för serien under höstsäsongen och veckan blir som följer!

Måndag:   Träning 20.00 - 21.30 på Hagenplan
Tisdag:      Träningsmatch 18.15 hemma på Påvelund
Onsdag:    -
Torsdag:   Träning 19.30 - 21.00 Påvelundsplan
Fredag:      -
Lördag:      Seniorerna match 12.15 hemma mot Eriksbergs IF på Påvelund
Söndag:     -

Väl mött 

// Ledarna
Tröttkörda U19 spelare i seniorernas höstpremiär gav 1-5 efter 90 min
2020-08-01 21:00
Älvsborg FF  -  Åsa IF   1  -  5  (1-1)

Då var det dags att starta höstsäsongen på allvar. Mitt i ett tufft träningsläger hade vi lagt in en träningsmatch mot Åsa IF nere i soliga och underbart varma Åsa. Matchen skulle spelas på naturgräs och allt vad det innebär för ett kostgrässpelande lag samt att vi hade ett morgonpass i benen. I rådande tider är det fortsatt publikfritt på läktaren vilket gjorde att det var ett rätt stort antal åskådare på andra sidan staketet.

Laget: Oscar, Ludde, Olof, Seb J, Rafa, Robin, John, Hampus, Kevin, Filip B och Adam samt Abbe, Malte, Victor, Filip L, Lang och Konge vid sidan

Inför matchen: Var det ett glatt och avslappnat gäng som träffades på Åsa IP. Efter en kort inspektion av planen kunde vi konstatera att den var rätt "skäggig" vilket skulle dra ned farten på bollen. Det skulle självklart bli intressant och se hur våra småtrötta kroppar skulle lösa detta i den rådande värmen. Idag var inte resultatet det viktiga utan spelet i stort och inställningen. Vi skulle nyttja kanterna maximalt och ta tillvara på de omställningar vi bjöds på.

1:a halvlek
Matchen började avvaktande och vi tilläts rulla boll kontrollerat. Vi hade förvånansvärt svårt att hitta uppspelsvägar vilket gjorde att vi vann ytterst lite mark. Åsa var riktigt tajta och starka i sin centrallinje och det var en riktigt bra kamp under hela matchen egentligen där det var ett givande och tagande. Vi var trots matchinstruktionerna lite vilande på fel sida vilket gjorde att Åsa vann mycket andrabollar och kunde med detta också vara det mer bollägande laget. Vi höll på att ställa till det både en och flera gånger men både Olof och Seb gjorde flera fina brytningar eller fina täck av skott. Tyvärr nyttjade vi inte planens fördelar utan spelade tyvärr konstgräsfotboll vilket straffade oss ordentligt. Helt klart var det tvärt om hos Åsa som spelade otroligt bra på gräset och visste precis dess fördelar vilket gjorde att vi fick en uppsjö av löpningar i fel riktning. Detta till trots så skördade vi fina framgångar på våra kanter där dagens spelare Adam huserade på vänster och Kevin på höger. Tyvärr skulle det tidigt visa sig att vi skulle ha förtvivlat svårt att sätta den sista men ack så viktiga sista passningen som oftast fastnade på Åsas duktiga mittbackar. Vi hade 6-7 kontringslägen i första som gick helt om intet pga just den sista passningen och lite felbeslut. Under en fin press från Åsa med en hörna som resultat kunde vi kontra och det med en mittback i Olof och Robin som defensiv mitt och en furiöst löpande Adam, Olof släppte sjukt snyggt till Robin på ett överlapp och med ett inlägg kunde Adam spela in bollen i öppetmål, sjukt snyggt mål och kanske inte så rättvist. Efter målet tog det tyvärr inte mer än ett par minuter innan det var kvitterat och det märktes under nästan 2 hela minuter att det skulle bli ett mål då vi tyvärr försätter oss i otroligt svåra situationer vilket skapar ett räknefel och vips stod det 1-1. Resten av halvleken var jämn och det var riktigt tufft och jämnt på planen. Halvleken slutar 1-1 vilket vi skall vara lite mer nöjda med än Åsa.

I pausen var det en hel del beröm för kampen och att vi verkligen gjorde jobbet för varandra. Självklart en del självrannsakning kring hur vi spelar bort våra fina chanser och att vi inte skall stressa bort dessa utan behålla lugnet. Vi kände oss fortsatt starka och skulle ut och bärga hem en seger till grannlänet! I paus gjordes hel del byten ho oss.

2:a halvlek
Oj vad snett vi hamnade i starten av andra akten. Vi sätter oss själva ordentligt på prov genom dåligt passningsspel vilket ger Åsa chansen att om och om igen komma i anfallsvågor och inte nog med det kommer det en straff som bonus. Robin fäller olyckligt en spelare och om den var inne eller utanför straffområdet rådde det delade meningar om... och inte nog med det straffen sätts i stolpen och straffläggare placerar in returen (vilket inte är tillåtet enl regelboken) men mål blev det iaf. Efter detta när vi skall börja jobba oss in i matchen gör vi ett lamt presspel  på egen planhalva vilket gjorde att Åsa tillåts promenera in med bollen i slottet och pang så stod det 1-3... det blev en uppförsbacke som vi tyvärr inte kunde vända på. Åsa hade en uppsjö av chanser att sätta 4:e målet men Malte storspelade och lyckligtvis sköt man utanför hela tiden. Våra egna anfall var lite färre men vi hade likt första halvlek förtvivlat svårt med sista passningen vilket gjorde att vi inte vaskade fram så många chanser. I vår iver att reducera öppnades det oceaner av ytor för Åsa i kontringsspelet vilket i slutet gav 2 mål av akademisk betydelse men ändå surt att vi "skiter" i det istället för att avgå med flaggan i topp. Åsa vinner andra akten med 4-0 vilket var trist men rättvist.


Summerat: Idag förlorar vi mot ett för dagen bättre Åsa. Vi gör en första akt som är rätt ok men drabbas av soppatorsk i andra och Åsa tilläts gå ifrån i protokollet. Lite för enkelt och det enda som var surt var att det såg uppgivet ut i leden sista 10 istället för att mangla på släppte vi 2 enkla omställningsmål. Olof presenterade sig och visade per omgående att detta är en kille som kommer tillför massor till vårt försvarsspel. Adam var tillbaka till sitt forna jag och var riktigt bra under stora delar av matchen. Vi lägger ingen större vikt vid detta utan det är kommande lördag vi skall vara på tå!

Målskyttar: Adam Lisnell 1st

Matchens stjärnor:
1:a stjärnan: Adam Lisnell
2:a stjärnan: Olof Svensson
3:e stjärnan: Raphael Akendo

Vid datorn

Anders
HÅLLTIDER FÖR LÄGRET!!
2020-07-29 22:03
Hej Killar

Då är det dags att starta upp hösten!
Till skillnad från våren blir det en mängd matcher då vi håller igång både U19 samt A-B lag.
Nu har vi haft 4 veckor ledigt med egenträning de sista 2 veckorna, det är alltså hög tid att få igång fötterna också!

Extra kul att vi har 27 positiva svar till lägret (en del ifs and buts gör att vi kommer vara ca 22-23 man per träning)

Hålltiderna blir som följer:

Torsdag:  18.00 - 19.30 träning Hagenplan
Fredag:    16.30 - 18.00 träning Påvelund
Lördag:    10.00 - 11.30 träning Påvelund (de som startar matchen tränar inte övriga är igång)
                  12.00 LUNCH
                  16.00 Match borta mot Åsa IF 
Söndag:   10.00 - 11.30 träning Påvelund
                  12.00 LUNCH
                  15.00 - 16.30 träning Påvelund

Väl mött 

Ledarna
EGENTRÄNING statar idag 13:e juli!
2020-07-13 22:14
Hej Killar.

2 veckor går fort utan en enda träning och det är lite drygt 2 veckor kvar innan träningslägret startar.

Men för att lägret inte skall bli en chock för er och att vi skall få mest möjligt ut av lägret är det viktigt att ni rör på er! I samråd med Thomas Olsson har vi enats om att skall hålla igång 3 ggr de kommande 2 veckorna. Det handlar om löpträning i ca 30-36 minuter med lite efterföljande bålträning.

Passen skall se ut enl följande:

Pass 1: 15 min joggning, 6x1 minut intervall (max löpning) 30 sek avslappningsjogg mellan intervallen och avsluta med 15 min joggning. Efter löpning 15 minuter bålträning.

Pass 2: 7km löpning med efterföljande 15 min bålträning

Pass 3: 15 min joggning, 6x1 minut intervall (max löpning) 30 sek avslappningsjogg mellan intervallen och avsluta med 15 min joggning. Efter löpning 15 minuter bålträning.

Se till att utföra detta, det är något många av er mest troligt ändå gör under er ledighet! :)

// Ledarna
Veckoplanering vecka 27, vilket är sista veckan på vårsäsongen!
2020-06-29 09:57
Hej Killar

Skönt att avsluta våren med en seger i serien! Vi bygger nu vidare på detta i slutet på juli!

För efter en historiskt lång försäsong och efter en dito kort vårsäsong är det nu dags för vårsäsongens sista vecka. Vi kommer enbart att träna idag måndag! Hoppas att vi syns!

Vi kommer återkomma med när och på vilket sätt vi startar upp höstsäsongen inom kort!

Måndag:   Träning  19.30 - 21.00 på Påvelundsplan
Tisdag:      - 
Onsdag:    -
Torsdag:   -
Fredag:      -
Lördag:      -
Söndag:     -

Väl mött 

// Ledarna
Referat: Älvsborg FF 1 - Neutrala UF
Seger med 5-1 för U19 innan sommaruppehållet.
2020-06-28 00:26
Älvsborg FF - Neutrala UF  5 - 1  (4-0)

Då undertecknad dök upp först i 40:e minuten av första blir det ett lite annorlunda referat idag.

Efter en riktig holmgång i premiären var det så dags för match mot Neutrala. Det var en sk måste match mot ett lag som hade släppt in 17 mål i upptakten av serien. I 30 gradig värme skulle matchen spelas och det är knappast något favoritväder för någon. Idag var det riktigt skralt bland åskådarna utanför arenan, kanske var det ett 20-tal som var där.

Laget: Malte, Collstedt, Edwin, Haidar, Valther, Filip, Hampus, Calle, Victor, Adam, Rafa samt Philip, Emil (04), Alfons (04) samt Simon

Inför matchen. Då undertecknad inte var på plats fån start idag var det Nicklas som tog över rodret för truppen flankerad av Jörgen. Dvs vad som sades innan är tämligen höljt i dunkel :)

1:a halvlek
Detta var matchens bästa halvlek som slutade 4-0. Halvleken startade dock i makligt tempo vilket gjorde att det var jämnt till en början men efter ett tag vred ÄFF upp tempot och då var det en tidsfråga innan bollarna skulle trilla in. Innan detta hände skulle Rafa kapas så illa att han tvingades utgå efter max 5 minuter och återvände inte mer  matchen. 1-0 kom efter ca 10 minuter genom Victor. Vi hade en frispark som Hampus slog och Victor mötte på ett med en volley i mål. Efter ca 25 minuter var det dags igen och denna gången var det Filip L:s tur och det tillhör inte vanligheterna. Det var efter en hörna av Hampus där bollen damp ner framför Filip efter en tilltrasslad situation varpå han kunde skicka in bollen på en halvvolley. 3-0 kom efter ett vackert klapp, klapp spel där allt avslutas med ett inlägg från Mackan som Hampus sätter i mål. Innan halvleken var över skulle även 4-0 komma. Detta åter av Filip L. På en frispark av Hampus som nog var avsedd för Victor men som gick för långt hamnade den vid Filips fötter som skickade in bollen via ribban till dagens halvtidsresultat. Det kunde varit mycket mer enl rapporterna och det som det talades mest om var Marcus ribbträff där ribban mest troligt darrar fortfarande :)

2:a halvlek
Tyvärr var det denna halvleken jag bevittnade på plats och den var den totalt raka motsatsen. Det var tyvärr en halvlek där vi lämnade det fina spelet bakom oss. Det var mycket en och en och tyvärr ville vi göra allt på egen hand. Detta straffade sig när vi åker på en omställning och tyvärr tar vi ett felbeslut i backlinjen varpå 4-1 var ett faktum. Vi hade mängder med chanser att gör ett flertal mål men tyvärr ville det sig bara en gång då Filip L frispelar Simon som snyggt skickade in slut resultatet fram till 5-1.

Summerat: En riktigt bra första halvlek där vi spelar fin fotboll och där vi tyvärr är mätta och belåtna i andra vilket i värmen gjorde att det blev en rätt sömning halvlek. Skön att få med sig en seger till uppehållet!

Målskyttar: Filip Lordemyr 2st, Hampus Gustafsson 1st, Victor Svensson 1st samt Simon Lindqvist 1st

Matchens stjärnor:
1:a stjärnan: Filip Lordemyr
2:a stjärnan: Hampus Gustafsson
3:e stjärnan: Marcus Collstedt

Vid referatet

Anders


Referat: Älvsborg FF 1 - Torslanda IK
3-3 i premiären efter en riktig holmgång mot Torslanda
2020-06-23 22:23
Älvsborg FF - Torslanda IK  3 - 3  (1-1)

Då var det äntligen dags att sparka igång juniorfotbollen på "allvar" eller... (man vet fortfarande inte om matcherna räknas...) I en helt fantastisk sommarkväll skulle det spelas match mellan två tippade topplag. Torslanda kom på besök och det brukar alltid bli tight och jämnt mellan oss. I coronatider var det endast 7st  som inte fattade var det innebar med stängd arena men det övriga 100-talet personer var utspridda lite överallt dock utanför arenan!

Laget: Malte, Marcus, Haidar,  Martin, Ludvig, Filip, Hugo, Hampus, Victor, Adam, Rafa och Philip, Valther samt Edwin

Inför matchen var det mest fokus på motivation och inställning. Vi var helt på det klara att våra motståndare ville ta sin andra raka vinst och med det ta ett tidigt grepp i serien. Men vi var övertygade om vi bara bestämde oss och tävlade i varje situation skulle vi ge dem en riktig fight om poängen. Tyvärr klarade inte vår kapen Edwin att spela matchen utan fick ersättas precis innan start.

1:a halvlek
Dagens domare Uffe Lundin (domarlegenden) blåste igång tillställningen. Det skulle visa sig att han skulle få en HEL del att stå i denna kväll. Det var plattan i mattan direkt från start och Torslanda var laget som tog tag i initiativet. TIK var tunga och fick bra hugg på oss med sitt 3-5-2 spel. Vi blev passiva och vek ner oss till en början. TIK hade som idé att spela högt med både backlinje och i synnerhet med sin målvakt vilket ev skulle kunna ge oss möjligheter i omställningsspelet. Men innan det gavs några chanser till det var det TIK som sköljde över oss och det var mer deras oskärpa och lite taffliga spel på sista tredjedelen som gjorde att det stod 0-0. Vi hade 5 helt fantastiska omställningslägen under första kvarten men tyvärr spelade vi med för små marginaler vilket gjorde att vi inte kom till några riktiga avslut. 0-1 skulle tillslut komma efter ett smått massivt övertag från TIK. Tyvärr kommer det efter att vi hade kontroll på bollen men en misslyckad utspark och 10 sek senare ligger bollen i mål... surt med tanke på att vi hade kämpat som bara den för att freda oss men samtidigt fullt rättvist. Efter målet får TIK än mer råg i ryggen och har massiv press på oss och vi slår undan i smått panik. Efter 23 minuter kommer en vätskepaus och vilken räddning det skulle visa sig bli. Vi fick 2 minuter att justera och ändra lite i vårt spel. Kommande 22 minuter är som ett berömt lappkast och matchbilden är den totalt omvända. Inom 10 minuter skulle vi gjort 4 mål... men tyvärr landade det på 0... 2 horribla offsider som resulterade i ett bortdömt mål och ett bortdömt friläge, lägg därtill Karlssons nick från 1 meter med öppet mål och nickar i famnen på en överspelad målvakt. Vi chockar TIK med vårt presspel och vinner mängder med närkamper och andrabollar och omställningarna duggar tätt tillslut faller så kvitteringen och detta genom ett snyggt ass genom rafa fram till Hampus som med öppet mål skickade in en förlösande kvittering. Vi har bud på mer men TIK hade tur i flera av dessa chanser som uppstår. Halvleken slutar 1-1 och kan med var sin halva tyckas vara ok men seriöst sett till antalet chanser borde vi haft ledningen. Uffe (domaren) försökte rättfärdiga sin avblåsning på Hugos bortdömda mål men Hugo var obeveklig oc sa att han hade gjort ett solklart fel :)


I pausen diskuterade vi psykologin i fotbollen och vad lite som krävs för att en match bild skall ändra sig vilket var fallet i första akten. Vi var fast beslutsamma att ge samma push de kommande 45 minuterna som de sista 22 i första halvlek. Vi var övertygade om att satt vi pressen högt fick de enorma problem i sin uppspelsfas och vi skulle vinna mängder med andrabollar och kunna starta omställningarna högt!

2:a halvlek:
Om det var drag under galoscherna i första akten skulle det skruvas upp än mer i andra och jag måste skriva att jag är stolt över att det var "mina" grabbar som stod gör grannlåten i under dessa 45. Vi var sjukt bra i massor av delar i vårt spel. Självklart fanns det små svackor och fortsatt lite problem i vår backlinje men i stort en superb halvlek av laget. Vi fortsatt med extrem press mot ett desarmerat motstånd eller snarare skadeskjutet motstånd. Men som bekant är ett sådant villebråd farligt... Torts vår dominans och ett missat öppet mål när deras målvakt var ute på en irrfärd skulle det första målet bli i TIK:S favör. Åter ett misstag skulle bädda för ett rätt simpelt ledningsmål. Vi blir heta och kommer vi i backlinjen vilket ger fri lejd för en TIK spelar som snyggt sätter in bollen bakom Malte. Efter detta har TIK en superläge att utöka men Malte kommer ut stort på friläget och avvärjer. Men efter denna lilla dip var vi åter upp på banan och körde på med max fart. Kvitteringen kommer strax efteråt genom att Rafa åter assisterar men denna gången snyggt till Victor som sätter in bollen i öppet mål. Efter detta är en uppsjö med halvchanser. Frustrationen våra uppenbar hos våra motståndare och inte blev det bättre när 3-2 kom efter ett fantastiskt förarbetet av Hugo fram till Hampus som via en TIK kille placerade bollen i mål- Det var kvarten kvar att spela. Under dessa 15 minuter var det ett smärre under att vi inte punkterade matchen. T tur och ordning hade Hampus ett friläge där bollen smet strax utanför målramen. Rafa fick en andraboll efter en hörna 8 m från mål men skickade bollen 15 meter över... och Hugo la bollen i stolpens insida och turligt åter i famnen på målvakten. Matchen skulle tyvärr inte sluta med seger för oss utan med 3 minuter kvar kom kvitteringen... åter genom taffligt spel... vi hr åter bollen under kontroll men en missriktad uppspelsboll från mittförsvaret vinner TIK ohotat och från det gär det snabbt i djupet, Ludde gör en chansning att glidbryta passningen men missade och med det fick istället TIK spelaren öppen gata mot Malte och väl framme där spelade han till en fri polare som rullade in bollen enkelt till slutresultatet 3-3... sååååå surt för vi var värda så mycket mer men vi kan inte bjud på det sätt vi gjorde idag då blir det tyvärr bara en pinne. Efter matchen var det ett gäng riktigt trötta spelare som var både besvikna men även riktigt nöjda med stora delar av spelet!


Summerat: En fantastisk U19 match med många mål och högt tempo. Säkert en match publiken gillade då det var kamp och fight till sista signalen. Trots en usel start är det mer eller mindre vi för hela slanten sista 67 minuterna. Solklara målchanser vinner vi nästan med tvåsiffrigt och oförmågan var det som räddade 1 pinne till ön. Lite konstigt att vi är så svårstartade, de senaste matcherna har givit oss samma skeva matchbild och vi behöver tyvärr just nu alltid starta i uppförsbacke, men extra skönt att vi tar med oss en pinne som lätt skulle varit 3 en normal match men som sagt detta var inte en normal match utan den hade alla ingredienser. Stort tack till TIK för en skön drabbning och vi syns i höst...

Målskyttar: Hampus Gustafsson 2st samt Victor Svensson 1st

Matchens stjärnor:
1:a stjärnan: Hugo Börjesson
2:a stjärnan: Hampus Gustafsson
3:e stjärnan: Viktor Svensson

Vid datorn

Anders
Kommande matcher
Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
Älvsborg Fotbollförening, 05/08 21:36 
Älvsborg Fotbollförening, 05/08 17:46 
Älvsborg Fotbollförening, 03/08 20:09 
Älvsborg Fotbollförening, 02/08 21:46 
Älvsborg Fotbollförening, 15/07 17:33 
Älvsborg Fotbollförening, 06/07 14:31 
Älvsborg Fotbollförening, 03/07 21:45 
Älvsborg Fotbollförening, 01/07 12:55 
Älvsborg Fotbollförening, 30/06 15:20 
Älvsborg Fotbollförening, 18/06 15:09 
Älvsborg Fotbollförening, 17/06 22:20 
Älvsborg Fotbollförening, 12/06 13:46 
Älvsborg Fotbollförening, 03/06 17:12 
Älvsborg Fotbollförening, 25/05 15:43 
 
VÅRA SPONSORER