Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Välkommen till U17
Skön bild på gänget efter seger i en Gothia match.

Vi är ett glatt gäng på 21 killar som träffas flera gånger i veckan.

Glädje och gemenskap står högt på agendan men viljan att utvecklas inom fotboll sätter killarna högst.

Vi deltar med 1 lag i seriespel samt spelar ett par turneringar under året.
Träningstider samt matcher finner ni i kolumnen till höger alternativt i kalendern.

Kontaktpersoner:
Martin Rosén 0733-656254 ; Anders Lordemyr 0769-555500


Veckoplanering vecka 46
2018-11-12 08:36
Hej på Er.

Efter en fantastisk vecka som kröntes med en väl motiverad seger i vår första Ligacupen match är det åter dags för en ny spännande vecka!

Vi hoppas på samma fantastiska närvaros som tidigare veckor. 
Följande gäller:

Måndag:  Träning 20.00 - 21.30 Påvelund
Tisdag:    -
Onsdag:   Träning 18.30 - 20.00 Påvelund
Torsdag:  Träning 20.00 - 21.30 Påvelund
Fredag:    -
Lördag:    Match 12.30 mot IK Oddevold hemma. 
Söndag:   -

Väl mött

Ledarna U17
VINST i premiären av Ligacupen!
2018-11-11 21:09
Älvsborg FF - GAIS 3 - 0 (2-0)

Då var det äntligen dags. För inte så länge sedan fick vi ett wild-card in i denna turnering och det blev inte mycket vila efter seriesegern. Vi har tränat fantastiskt bra de senaste två veckorna och kände att vi var förberedda inför dagens uppgift. GAIS stod för dagens motstånd, ett lag som vi inte hade någon som helst koll på utan det kunde sluta hur som helst idag. Vädret för publiken var sämsta tänkbara med ett konstant ihållande regn lyckligtvis inte allt för mycket vind. Detta till trots hade vi världens bästa och största bortaklack!

Laget: Malte, Collstedt, Olsson, Jacob, Emii, Filip, Hugo, Hampus, Raphael, Lisnell, Sebban samt Wilmer, Öberg, Wass, Mahdi

Inför matchen var det gäng riktigt laddade killar. Vi hade mer eller mindre ordinarie lag och skulle ge allt för varandra. I och ed att vi hade noll koll på vår motståndare så var det fullt fokus på vår egna uppgift. Presspel, omställningar och närkamperna var de tre fokusområden för dagens match. Ambitionen var att göra livet riktigt surt för GAIS när de skulle föröka anfalla. Vid bollvinst skulle det gå undan och i varje närkamp skulle vi segra... iaf försöka :)

1:a halvlek
Oj! Vilken start. En riktig varmt välkomnande från GAIS. De satte en helt vansinnig press samt ett tempo som vi inte hade sett tidigare. Det gick i smått överljudsfart under de första 5-10 minuterna. Vi hade lite svårt att hitta vårt positionsspel men samtidigt låg vi mycket bra i vår försvarssida och trots ett spelövertag vaskade inte GAIS fram en enda riktig målchans värt att skriva hem om. Efter detta jämnade spelet ut sig och i synnerhet Filip, Hampus och Hugo fick tag om mittfältet. Spelet vägde över till vår fördel och Lisnell på topp slet enormt i första pressen och skickade ner en GAIS mittback så att granulatet yrde. Ett litet misstag på högerkanten från vår sida blev starten på 60 sekunder av riktig panik... tur att vi har stans bästa målvakt i Malte som gjorde 3 kanonräddningar i denna panik innan vi fick fredat vårt straffområde. Efter detta var det slut på det roliga för GAIS. Under 20 minuter var det vi rätt igenom. GAIS hittade inga uppspel utan tjongade långt och det hände ingenting åt andra hållet var nu turbon påslagen. Hampus och Hugo vann allt och stressade sönder gaisarna, ett panikartat hemspel är det endast Lisnell som regerar på och hinner precis för målvakten och rundar honom snyggt fram till 1-0. Vilket vrål från både läktaren och planen. Efter detta fortsatte vi bara att trumma på. Rafa sköljde över sina motståndare tillsammans med Emil på vår vänsterkant och det var nära varje gång att det kom något bra ur det. Åter en bollvinst och snabb omställning och vips så var Hugo fri med målvakten, en ursnygg skottfint senare hade målvakten hamnat helt fel och 2-0 var ett faktum, åter vild glädje och fullständigt välförtjänt. Vi hade ett flertal halvchanser som inte resulterade i något. Med 5 minuter kvar slog vi av på takten och det var nära att det straffade sig. Malte tvingades till ytterligare en fantomräddning. Halvleken slutar 2-0 som subjektivt var välförtjänt trots ett par bra chanser för GAIS. Vi var laget med spelte och intensiteten genom hela halvleken.

I pausen var det mycket beröm för hur vi hade genomfört halvleken. Vi skulle fortsätta på inslagen bana och stressa GAIS i alla deras uppspel. Vi skulle även genomföra byten löpande i andra halvlek. 

2:a halvlek
GAIS flyttade upp ytterligare en spelare på topp. Helt klart var det samma tanke som i första men nu hade vi bra koll på detta och vi kunde enkelt ta hand om deras attacker. Jacob och Olsson var helt omutliga och städade undan allt som kom i mitten. Emil hade superkoll på sin kant och Collstedt fick slita på nu tillsammans med Öberg. Under första halvan av den sista akten ägde vi mittfältet totalt. Hugo och Hapus vann det mesta och Filip hade örnkoll på deras spelmotor. Vi hade ett par riktigt fina chanser att sätta 3:an närmst var Lisnell som skickade på en kanon men ribban var i vägen åt andra hållet gör Malte en superräddning på ett friläge och addera på en snygg tv-räddning så var saken biff bakåt. Mahdi, Wilmer och Wass hade kommit in och var precis lika bra som de som ersattes. Mahdi och Öberg oroade mycket på sina kanter där Öberg kom till flera fina inläggslägen och utmanade friskt, Mahdi kom igenom ett par gånger men sista sekunden fick GAIS undan bollen. Vi var det starkare laget och GAIS tappade humöret varpå de gula korten haglade. Efter kapning nummer 50 på Hugo fick vi en frispark till vänster en bit in på GAIS planhalva. Hampus hade inte lyckats till 100% med dessa frisparkar under kvällen men skam den som ger sig, en snyggt slagen frispark som målvakten inte vågade gå ut på och där dyker vår egna "supersub" Wilmer upp riktigt snyggt och skarvar in 3-0! Superbra av Wilmer att tajma löpningen. Resterande tid var det lugnt och sansat och matchen slutar 3-0.

Summerat: Detta var en LAGseger! Så otroligt roligt att se lagets insats och att ALLA följde det vi var överens om innan match och i halvlek. Vi visar att vi har ett betongförsvar och att vi ställer om med blixtens hastighet. Vi var bättre i mycket idag och det visade sig tillslut i resultatet. Stort Grattis killar!

Målskyttar: Adam Lisnell 1st, Hugo Börjesson 1st och Wilmer Dahl 1st

Matchens stjärnor:
1:a stjärnan: Malte Danielsen (kung i målet! WOW så bra!!)
2:a stjärnan: Hugo Börjesson (Grymt bra idag! Super mål på toppen av detta)
3:e stjärnan: Adam Lisnell (Löpte kopiöst, superpress och kanonmål!!)

Vid referatet

Lordemyr
Veckoplanering vecka 45
2018-11-04 13:54
Hej på Er

Då är alla matcher satt för Ligacupen.
Det börjar redan kommande vecka dvs vecka 45 med GAIS på bortaplan!!

Vecka blir då som följer:

Måndag:  Träning 20.00 - 21.30 Påvelundsplan
Tisdag:    -
Onsdag:   Träning 18.30 - 20.00 Påvelundsplan
Torsdag:  Träning 20.00 - 21.30 Påvelundsplan
Fredag:    -
Lördag:    -
Söndag:   Match 18.00 GAIS borta på GAIS-gården

Sätt gärna ett streck i er kalender nu på söndag och ta er upp till GAIS-gården!!

Väl mött

Ledarna P02/U17
Veckoplanering vecka 44
2018-10-28 23:42
Hej.

Lov, lov, lov men fortfarande fotboll!
Nu börjar vi att ladda inför ligacupen.

Vecka 44 blir enl följande:

Måndag:  -
Tisdag:    -
Onsdag:  Träning 18.30 - 20.00 Påvelund
Torsdag: Träning 20.00 - 21.30 Påvelund
Fredag:   -
Lördag:   Träning återkommer med tid
Söndag:  -

Väl mött

//Ledarna P02
VINST! 2-1 i sista seriematchen.
2018-10-28 12:14
Seriesegrarna: Övre raden: Jacob, Filip, Wilmer, Hampus,, Marcus, Hugo, Jonathan, Rafa. Nedre raden: Emil, Carl, Malte, Sebastian, Alexander och Adam
Älvsborg FF - Kärra KIF 2 - 1 (1-0)

Idag var det då dags att avsluta seriespelet med sista matchen hemma mot Kärra.
Ställde om klockan 1 tim och somnade gott. Vaknade tidigt och fick se att det kommit lite snö samt -1gr. NEJ, Nej inte ställa in och flytta match tänkte jag. Fram med nycklar till bommen och in med bilen och koppla på gummimattan för att sladda planen. Det blev riktigt bra då solen kom upp och hjälpte till. Tyvärr fick vi in sena återbud och några hade glömt att det var match, någon skulle spela i kväll vilket inte gjorde uppladdningen optimal. Rev upp laget en femte gång, suck.

Laget: Malte, Emil, Jacob, Olsson, Marcus, Wass, Hugo, Hampus, Rafa, Adam, Sebban, Wilmer, Jonathan, Martin

Vi pratade om att vi skall avsluta på bästa vis som seriesegrare och visa vår publik varför just vi har vunnit serien, men tyvärr pratade vi för tomma öron!! Tror att alla håller med om att det mesta inte gick som det brukar.

Felpassningar, halvdana beslut, lämna över till någon annan som skulle göra jobbet.
Vi får ändå in första målet trots tveksamt spel från vår sida, underbart:)
Detta är tydligen året då vi ändå kan lyckas trots att alla lampor inte är påslagna;)

Nu blev det halvlek och jag vill påstå att det var länge sedan jag varit så uppgiven över hur vi presterar ute på plan.

Men nu skulle vi verkligen kämpa och visa dom!! Tjena.... rena haksläppet från min och Simons sida, Kärra kvitterar och ser taggade ut, många farliga kontringar som sker pga våra misstag. Vi lyckas reda ut det och jag tycker att matchen svänger över till vår fördel. Wilmer blir snyggt frispelad helt osjälviskt av Emil från 3 m och en målvakt, gött där satt den trodde vi men Kärras målvakt räddar. Ja, ja det är en sådan dag idag. Med 1 minut kvar att spela får Raffa bollen ut på högerkanten och driver ner för ett inlägg som lyckligtvis skruvar sig in direkt i mål. Helt underbart:) 

Summerat så vill vi tacka för en helt underbar säsong killar, det är inte lätt att tända på gnistan när man vet att man vunnit serien och två matcher kvar att spela.

Målskyttar: Hampus Gustafsson 1st och Raphael Akendo 1st

Matchens stjärnor:
1:a stjärnan: Alexander Olsson var helt klart minst felfri idag.
2:a stjärnan: Malte i målet som svarar för några kanonräddningar.
3:e stjärnan: Marcus Collstedt som varit sjuk i 2 veckor!! Jag lovade honom att han skulle få en lugn resa men han fick hoppa in från start och körde på. (Bra krigat trots lite träning).

Vid referatet idag 

Martin Rosén
Ligacupen lottad!
2018-10-26 15:19
Hej på Er

Då var äntligen ligacupen lottad.
Vårt "nya" U17 lag får en spännande utmaning att bit i.

Vad sägs om:

18 nov  IFK Oddevold (h) på Påvelund
25 nov  IF Elfsborg (B) kanske första gången det är ett derby mellan Ä(E)lvsborg
2 dec    GAIS (B)

OBS: tiderna är inte officiella!! De kommer att uppdateras!

Vi hoppas självklart på mycket publik då vi endast har 1 hemmamatch!

Väl mött alla!

// Ledarna U17
Sviten håller. Oavgjort efter en svängig match.
2018-10-25 22:02
Älvsborg FF - Utbynäs SK  3 - 3 (2-0)

2 matcher kvar av serien och redan klara seriesegrare. Den stora frågan idag var om det fanns tillräckligt med tändvätska i truppen för att segra. Idag stod Utbynäs på schemat, ett Utbynäs som per dags dato är de enda som har besegrat oss i år... den 12:e april. Efter detta är vi obesegrade och detta var en av de saker vi ville försvara ikväll. En kväll som bjöd på krispig temperatur och riktigt skönt fotbollsväder. Inför matchen var det ett pärlband av återbud och tillslut fick vi kallat in Philip som ställde upp direkt!

Laget: Malte, Emil, Jacob, Olsson, Jonathan, Hugo, Philip, Hampus, Rafa, Wilmer, Sebban och vid sidan Lisnell samt Mahdi

Inför matchen var det riktigt skön stämning i omklädningsrummet. Ett stort frågetecken om vi verkligen var redo för drabbning. Vi skulle ha samma fokuspunkter som de senaste matcherna. Presspel, närkamperna samt vårt kantspel. Redan under uppvärmningen var det på tok för lojt och inte de signaler vi önskade inför matchen. Nu var det dags för FOKUS!

1:a halvlek
Så var matchen igång. Spelet böljade fram och tillbaka under inledningen. Det blev ingen ordning för något lag. I en trasslig situation lobbpassar Hampus bollen in i straffområdet där en friställd Emil tofflar in bollen på volley fram till 1-0. En riktigt skön känsla med tanke på inledningen. Utbynäs spelar en helt ok fotboll men vi är laget med mer idéer och spelet är mestadels på deras planhalva. Rafa sköljer över på vår vänsterkant men blir tyvärr stoppad i sista sekund varje gång av Utbynäs duktiga mittbackar. Trots ett markant övertag så var det relativt få riktiga målchanser. I mitten på halvleken snappar Hugo upp en boll och avancerar till strax utanför straffområdet där han avlossar ett riktigt snyggt skott fram till 2-0. Ett mål som vi var värda och efter detta var det än mer vi men fortsatt utan riktiga målchanser. En rätt intetsägande halvlek slutar rättvist 2-0 där vårt solida försvarsspel fortsatt skördar triumfer!

I pausen var det självklart en del positivt med att vi var i ledningen med 2-0. Men samtidigt så var vi rätt långt ifrån vår normala standard. Vi lämnade över ansvaret till någon annan och litade på att det skulle lösa sig. Vi blev överens om att höja oss en nivå till i andra.

2:a halvlek
Tyvärr fick vi inte till det vi hoppades i paus. Men fortsatt hade vi riktigt god kontroll på matchen. Vi släppte inte till en enda riktig målchans. Så ur precis ingenting kom en reducering fram till 2-1 och det var en icke situation där i princip hela laget agerade statister som ett snyggt skott ställde en skymd Malte. Efter målet kom det inge vidare forcering från Utbynäs utan matchen fortsatte att rulla på där vi tog oss fram till bra halvlägen som resulterade i ingenting. Vid ett av dessa halvlägen avlossar vi ett skott som täcks undan och på det blir det en kontring som resulterar i ett kvitterings mål, snyggt men riktigt onödigt. Vi kändes mätta och det ville sig inte. Trots detta så var det mesta av spelet på Utbynäs planhalva. Vi fick en transportfrispark som fastnade i första ytan och på den efterföljande rensningen lyckas vi tre mot en att tappa bollen och en frispelad USK kille kontrade in 2-3... ridå kändes det som. Men i år är året då vi inte viker ner oss. Vi petar äntligen in en växel till och pressar på. Pressen resulterar i att Lisnell får bollen strax utanför boxen och iskallt lobbskjuter han in 3-3 i bortre krysset. Efter detta blir det inget mer utan matchen slutar 3-3 vilket vi tillslut måste vara nöjda med.

Summerat: En svängig historia där det tillslut blev oavgjort. Vi får skylla oss själva idag då ödmjukheten inte var med oss idag. Inte att förta Utbynäs match men det var tre riktiga "skit" mål som vi släppte till och Utbynäs var duktiga i sina kontringar. Vi var det bättre laget men skärpan saknades och summerat var det starkt att ändå kämpa sig tillbaka till oavgjort och fortsatt en förlustfri svit om 14 matcher nu.

Målskyttar: Emil Mattsson 1st, Hugo Börjesson 1st och Adam Lisnell 1st

Matchens stjärnor:
1:a stjärnan: Alexander Olsson
2:a stjärnan: Jonathan Kjellgren
3:e stjärnan: Hugo Börjesson

Vid datorn

Lordemyr
Kommande matcher
Spelade matcher
Sön 11/11 18:00
0 - 3  
Sön 28/10 10:30
2 - 1  
Tor 25/10 19:45
3 - 3  
Tis 16/10 19:30
1 - 2  
Tor 11/10 20:15
1 - 6  
Fre 5/10 19:15
3 - 1  
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
Älvsborg Fotbollförening, 13/11 02:45 
Älvsborg Fotbollförening, 04/11 13:22 
Älvsborg Fotbollförening, 04/11 12:35 
Älvsborg Fotbollförening, 26/10 22:49 
Älvsborg Fotbollförening, 24/10 21:50 
Älvsborg Fotbollförening, 24/10 00:09 
Älvsborg Fotbollförening, 19/10 19:15 
Älvsborg Fotbollförening, 16/10 23:08 
Älvsborg Fotbollförening, 14/10 16:44