Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Älvsborg FF
U17 pojkar
Välkommen till U17
En tajt och stark grupp! ÄFF U17

Hej och välkommen till U17 2019


Resan fortsätter för våra killar.


För första gången kommer Älvsborg FF att ha ett lag i SvFF:s U17 serie.

Det är självklart fantastiskt kul att vi som lag har spelat till oss denna möjlighet.


Ambitionen är densamma. Fotboll i ljuv kombination med studier. Nu under säsong tränar vi 3 gånger per vecka (tisdag, onsdag samt torsdag) parallellt till detta kommer vi att supportera vårt A-lag samt reservlaget i deras matcher, dvs mycket fotboll blir det :)


Vid frågor se nedan.


Välkomna till Påvelund för att se riktigt bra fotboll.Kontaktpersoner:
Martin Rosén 0733-656254 ; Anders Lordemyr 0769-555500


Veckoplanering vecka 38
2019-09-16 23:03
Hej på Er

Efter en fantastisk avslutning på förra veckan med seger mot Utsikten i det stora lokalderbyt med 4-1 går vi in i en ren träningsvecka. Det kan bli ändring på tiden imorgon tisdag men om så sker kommuniceras det via sms-gruppen.

Schemat blir som följer:

Måndag:   -
Tisdag:    Träning 19.45 - 21.30 Hagenplan (ev 19.15 på Påvelund istället)
Onsdag:   Träning 17.45 - 19.30 Påvelundsplan
Torsdag:  Träning 17.45 - 19.30 Påvelundsplan
Fredag:     -
Lördag:    -
Söndag:   -

Väl mött

// Ledarna U17
Storseger i Derby Di Väst, efter 4-1 är vi "Bäst i Väst"
2019-09-15 15:01
Ett vinnande ÄFF i Derby Di Väst!
Älvsborg FF - Utsiktens BK  4 - 1  (3-0)

Då var så Dagen med stort D kommen. Efter en rätt knasig höstsäsong där vi har blandat och gett om vart annat. Kanoninsatser mot topplagen och katastrofala insatser mot bottenlagen var frågan om vi skulle fortsätta på inslagen bana med en bra insats mot Utsikten då de är ett topplag. Tyvärr var det riktigt blåsigt och ni som spelar eller har spelat boll vet att det är sämsta möjliga väder. Ett uppskruvat och hett Derby lockar självklart mycket åskådare och idag var det inget undantag utan det var mängder med publik på plats. 

Laget: Malte, Christian, Edwin, Olsson, Eass, Filip, Hugo, Hampus, Emil, Adam, Victor samt Erik, Seb R, Rafa på bänken.

Inför matchen var det revansch efter vårens snöpliga förlust och självklart ville vi stoltsera med att vara bästa förening i västra Göteborg. Efter 1-1 i segrar under våren skulle allt avgöras idag. Breddfotboll mot Akademifotboll. Sent in i säsongen är det mindre fokus på hur vi skall spela vårt spel för det kan vi till leda. Lite mer fokus på vår motståndare och hur vi skulle göra livet surt för dem. De har en fantastisk anfallare som hade inför matchen hade gjort mer än 50% av deras mål, dvs enkel matematik, plocka bort honom och hälften av deras mål under dagen är borta. Vi skulle inte stressa upp oss då Utsikten skulle rulla boll i sidled sin vana trogen men vi skulle vara otroligt giftiga i våra omställningar och i det raka spelet. Där skulle vi straffa Utsiktens stora akilleshäl, försvarsspelet.

1:a halvlek
Matchen blåstes igång och det var Utsikten som hade medvind i denna halvleken. Utsikten tilläts att äga boll och fick trilla på utan att vi störde dem något nämnvärt. Detta var inget vi hade pratat om innan match utan vi blev alldeles för avvaktande. Tyvärr gjorde detta att Utsikten tilläts starta sina anfall högt upp i banan där deras mittbackar tilläts promenera ostört med bollen. Vi hade stora problem på vår vänsterkant där det blev räknefel efter räknefel. Nästan allt från Utsikten kom inledningsvis på denna sida. Inom loppet av 10 minuter hade Utsikten kommit fram till kanonchanser där Malte kom ut stort och gjorde två fantastiska räddningar. Nu var det Utsikten för hela pengen och tyvärr var vi alldeles för uppstressade och gav bort bollen alldeles för tidigt och för ofta. Efter en snygg räd igen på vår vänsterkant kom Utsikten till en otroligt chans där man fri med Malte skarvade bollen på ett tillslag men även här gör Malte en alldeles fantastisk räddning. Vi gjorde en rockad där Rafa kom in istället för Wass för att se om vi kunde ändra matchbilden. Med Rafas speed fick vi en annan dimension på vår kant och Emil hade lite bättre koll på deras ytter. Vi började sakta men säkert få mer att säga till om och matchen jämnade ut sig. Vi började få betalt på våra omställningar och utmanade en trög backlinje allt mer. Hörnorna avlöste varandra för oss och på en av dessa signerad Emil dök Filip upp på första ytan och nickar snyggt in 1-0 till oss. En underbar glädje utbröt både på och vid sidan av planen. Detta var startskottet på en grym andra halva av första halvlek för oss. Förutom ett par halvfarliga hörnor för Utsikten var det stängt bakåt. Ett helt fantastiskt försvarsspel med mängder av uppoffrande spel. Vi fick grepp om mittfältet och kunde starta giftiga omställningar. På just en sådan blixtsnabb omställning frispelas Adam och fri med målvakten rullar han retfullt snyggt in 2-0 och detta kommer som en än värre kalldusch då det sker väldigt snabbt efter ledningsmålet. Ett fortsatt grymt försvarsspel där Lang och Olsson är helt formidabla. Den sistnämnde tillsammans med Christian raderar ut Utsiktens formidable målskytt och resten av de killar som försökte spräcka vår betongstarka nolla. Frustrationen gick nästan att ta på oh inte blev det bättre av att vi vinner bollen åter i ett högt läge där Erik står för vilja och kamp och får en snygg andraassist på hockeyspråk och tillslut är Victor fri med målvakten och skickar in 3-0 det var så att man fick nypa sig i armen. Efter detta är även Hampus riktigt nära att öka på ytterligare. Halvleken slutar 3-0 vilket är en njutning för oss efter hur halvleken utvecklade sig och utan Malte hade det varit en helt annan historia.

I pausen var det mängder med beröm på sättet vi kommer igenom första 45 minuterna. Samtidigt var det en ödmjukhet inför den stundande uppgiften med 45 kvar där Utsikten mest troligt skulle komma ut med allt de hade för att ruska om oss. Därför var det FOKUS som gällde från första sekund.

2:a halvlek
FOKUS... tjena...det tog ca 68 sekunder innan Utsikten hade reducerat på en hörna. På en halvtaskig markering på vår vänsterkant lyckas UBK få med sig en hörna som man nickar en lyrboll mot mål. Malte som för en gångs skull hamnade lite på hälarna då han var flitigt uppvaktad och kunde inte komma upp på bollen (obstruktion?) och den dalade retligt in i mål. Vart skulle matchen ta vägen nu? Det var i alla fall plattan i mattan från Utsikten som precis som i första halvlek fick äga bollen lite för lätt men spelar samtidigt för omständligt. På ett av få tillfällen då de sticker in bollen på djupet dök deras duktiga anfallare upp och fri med Malte fick han med sig en straff som var solklar. Däremot vill Malte ha revansch för straffen i våras mot samma lag och samma straffskytt. Räddning Malte gör på straffen är HELT sjuk. Det är en helt vansinnig räddning som han tippar i stolpen. I ärlighetens namn avgjordes matchen där och då! Efter detta är det inget snack de sista 35 minuterna det är i stora stycken ett lag på planen. Vi sköljer över ett paralyserat motstånd som mer och mer börjar bli griniga. Inom loppet av ett par minuter får två motståndare gult kort efter dueller med Rafa samt Hugo ett av dem skulle bli än mer kostsamt senare. Innan Rafa var klar för dagen lyckades han med konststycket att missa öppet mål från 1 meter för att ett par minuter senare passa bollen i sidled istället för att åter spela in bollen i öppet mål :) Adam och Hugo var åter i spel efter en halvtimmas vila och med dessa två inne blev vi än farligare. Tillslut orkade inte Utsikten stå emot oss mer utan ett instick till Adam och åter fri med målvakten var han lika klinisk som tidigare och 4-1 var ett faktum. Strax efter detta var det färdigspelat för UBK:s nr19 efter en ren skär kapning när inte ens bollen var i närheten. Efter det var det en "walk in the park" tills domaren valde att blåsa av för dagen. Halvleken slutar 1-1 vilket jag tycker var lite i underkant för oss.


Summerat: Vilken match! Vilken inställning och vilket lag vi basar över! Vi visar vilka som regerar i västra Göteborg och att vi som förening är något stort på spåren då återväxten i föreningens led ser fantastisk ut. Laget idag följer vår game plan fantastiskt efter den darriga inledningen. Efter det är det inget snack om vilka som skall segra i denna matchen. Hela LAGET är vinnare idag och det är ingen som faller ur ramen. Vi visar att när vi inte behöver föra matchen utan kan ligga och vila och vänta på omställningar så är vi sjukt vassa. Stort grattis till västra Göteborgs bästa lag ;)

Målskyttar: Adam Lisnell 2st, Filip Lordemyr 1st och Victor Svensson 1st

En dag som denna blir det svårt att hitta 3st killar som skall ha stjärnorna. Men som vanligt måste jag göra det ändå men passar på att hylla lite innan.

 • Malte: Kung idag. 4 fantastiska räddningar i första halvlek och som inte nog med det räddar han en fantastiskt slagen straff i andra halvlek
 • Christian: Vilken match efter en så lång frånvaro. Med sin speed löser han näst intill alla situationer galant och spelar grymt enkelt.
 • Lang: Glidtacklingar... har det hänt innan? Vår kapten visade att idag var det allvar och att vi skulle sälja oss dyrt.
 • Olsson: En match man sent kommer glömma. Han raderade ut allt motstånd idag. Följsam och brytningssäker som få! En gigant!
 • Wass: Fick der riktigt varmt om öronen och kroknade pga förkylning. Ut efter 25 men kom in med 25 kvar och är då tillbaka i sitt gamla jag och spelar så lugnt och behärskat.
 • Filip: En av hans bästa matcher. Löpte enormt och var den naturliga balansen mellan försvar och anfall. Ett lugn och inte en felpassning idag. Snyggt mål som öppnade matchen.
 • Hugo: 90 minuter i benen med A-laget igår märktes och med en sviktande hälsa var första halvlek en seg föreställning för honom men andra är han så överlägset bra som han kan vara!!
 • Hampus: Tillsammans med Filip löpte de mil! Hampus arbetskapacitet idag var het otroligt. Normalt van vid hans offensiva kvalitéer men idag var en av kungarna i försvarsspelet.
 • Emil: Jobbiga första 20 men sen kom han i det fantastiskt. Flera fina räder på kanten som borde resulterat i mer. Hans speed och avighet var ett jobbigt moment för motståndarna.
 • Adam: Såg nästan lite ointresserade ut och med 2 veckors frånvaro visste vi inte om det var fågel eller fisk... 2 mål, och var grymt jobbig att möta. Är en klass spelare när det stämmer!
 • Victor: En evighetsmaskin. Bäst närvaro i laget. 90 minuter från A-laget igår och 90 minuter idag. Snyggt mål och ger aldrig upp!
 • Erik: Kommer in och får sista 15 + första 15 i andra halvlek. Är alldeles briljant och vägen fram till 3-0 är signerat Erik. Stort hjärta för laget och en vilja som få.
 • Sebban: Sista 20 i första och första 15 i andra. Sebban gör det riktigt bra och vid flera tillfällen vinner han närkamper och bär upp bollen med ett sällan tidigare skådat lugn.
 • Rafa: Vår 400m löpare. Knäckte sitt motstånd när han kom in. Han löpte i sönder allt han kom över. En otroligt nyttig spelare i sina bästa stunder. Så när målskytt idag :)


Matchens stjärnor:
1:a stjärnan: Malte Danielsen
2:a stjärnan: Christian Wiechert
3:e stjärnan: Alexander Olsson

Vid referatet

Anders
ÄNDRING! NY PLAN OCH NY TID!
2019-09-14 09:51
Hej på Er

Imorgon möter vi Utsiktens BK
Väder samt Näsetdagen idag gör att Åkeredsvallen inte är spelbar imorgon.

Ny spelplats är: RUDDALEN ARENA (konstgräs)
Ny avsparkstid: 11.30
Samling för er som är kallade: 10.00 vid Ruddalens entré

Väl mött

// Ledarna U17
Veckoplanering vecka 37
2019-09-09 13:29
Hej på Er

Efter en spelledig vecka för de flesta av killarna (5 man lirade med B-laget) är det dags för seriespel igen.
På menyn står inte vilket motstånd som helst utan det är Utsikten som gäller denna veckan. Bäst i Väst är det om gäller! Matchen spelas på Åkeredsvallen nu på söndag. Men innan den matchen skall det även tränas en del.

Veckan blir som följer:

Måndag:   -
Tisdag:     Träning 19.45 - 21.30 Hagenplan
Onsdag:   Träning 17.50 - 19.30 Påvelund
Torsdag:   Träning 17.50 - 19.30 Påvelund
Fredag:     -
Lördag:     -
Söndag:   Match 12.00 borta mot Utsikten på Åkeredsvallen

Väl mött alla

// Ledarna U17
Vilket MÖRKER, förlust mot ett välspelande Skövde AIK
2019-09-02 09:41
Totalt mörker :)
Älvsborg FF - Skövde AIK  0 - 2 (0-0)

Då var det dags för årets sista låååånga borta match och idag styrde vi kosan mot Skövde igen. Ett Skövde som vi hade ljuva minnen från i juni efter en kanonmatch mot IFK och inte AIK som stod på dagens meny. Ett AIK som vi vann komfortabelt mot i våras men som även trillade fin fotboll och vårdade bollen ömt med bolltrygga spelare. Idag var det vinst som gällde om vi skulle ha skuggan av en chans till att vinna serien. Buss beställd och många föräldrar valde att följa med vilket som vanligt är riktigt kul! Dagen stora oros moment var att matchen skulle spelas på naturgräs och inte dagens a´la 2000-tals modell PLAST... :)

Laget: Malte, Collstedt, Edwin, Seb J, Wass, Filip, Hugo, Hampus, Adam, Victor, Olsson samt Erik, Mahdi, Simon, Johan och Valther

Inför matchen var det både högt och lågt. Glömda skor och benskydd blandades med vilja och stämningen av att segra. Laget hade en fin känsla inombords efter två riktigt fina matcher och nu ville vi ta med oss en tredje. Senast vi mötte laget som låg sist så gjorde vi en riktig plattmatch och det skulle inte hända idag då vi åter ställdes mot ett lag som låg sist i tabellen...

1:a halvlek
Oj vad nära!!… redan efter 5 sekunder är Victor sånär att snuva mittbacken på bollen för att bli helt ren mot målvakten! Det var ungefär det enda roliga som hände de första 15 minuterna. Det var en enda långa pina vår inledning där Skövde gjorde lite vad de ville med oss och vår organisation likande mer ett Jengaspel dvs. vi svajade betänkligt i allt vi gjorde. Skövde sköljde över oss och i synnerhet på sin högerkant där de hade en fantastisk lirar som snurrade upp oss fullständigt gång efter annan. Att det stod 0-0 efter denna inledning kan tillskrivas Malte och AIK:s oförmåga att göra mål. Vi stack upp i små kontraattacker men som oftast rann ut i sanden då vi var för omständliga i vårt spel. Skövde var mer heta i allt som skedde på planen. Tyvärr hjälpte vi dem friskt med att alldeles för dåligt positionsspel. Mitt i all denna dominans från hemmalaget var det ändå vi som skulle förpassa bollen förbi mållinjen först. Ett lyrinlägg från vänster som målvakten bara skulle plocka ner missbedömdes totalt och en fri Alex tog ner bollen på bröstet och rullade in bollen fram till ledning trodde alla! Den enda och jag menar enda som inte ansåg detta var vår rättskipare (tyvärr av samma kvalitet som vi idag) som dömde för obstruktion (Alex var minst 1 meter från målvakten) och målet blev till inget alls. En tröst i allt detta var Skövde ledarna som höll med om att det var århundradets (lite överdrivet) rån :) Efter denna fadäs kom vi upp lite högre i banan. En sjuk Adam gick av och in kom Erik som en frisk fläkt och ställde till med oreda mest hela tiden. En boll snappade han upp och efter ett konstnummer taget ur den högre skolan serverade han Victor som från 1 meter missade öppet mål, surt värre kan man säga. Detta var ungefär det vi vaskade fram under matchens första 45. Halvleken gick klart på poäng till Skövde även om vi hade de två mest klara chanserna som ologiskt egentligen skulle resulterat i 2 mål.

I pausen var det en uppsjö av värmande ord från oss ledare... Summan av kardemumman var att det inte kunde bli så mycket sämre och att vi bara kunde lyfta oss från den nivå vi befann oss på idag. Vi skulle trots två superchanser vara nöjda med 0-0 i halvlek sett till matchbilden. Nu ville vi ha revansch på oss själva!

2:a halvlek
Ville vi verkligen ha revansch på oss själva? Den andra akten blev om möjligt ännu sämre och det kändes som om det gick fullständigt grus i maskineriet. Helt klart skall vi inte spela matcher där det förväntas något i resultatväg för då låser sig tydligen allt. Under första 15 i andra halvlek var det Skövde för hela pengen och de ägde bolen till 70% av tiden och tilläts göra precis som man ville. En storspelade Malte kunde hålla oss kvar i matchen. Tillslut kunde vi inte hålla emot utan 0-1 kom efter att vi för sjuttielfte gången prickat deras duktiga mittfältare med en boll och på omställningen snurrades halva laget upp vid kortlinjen innan bollen försmädligt förpassades in i bortre gaveln. Ett fullt logiskt resultat. Efter detta var förhoppningen att vi skulle vakna. det var fortfarande 30 minuter kvar. Mmmm ja vi tog ett par kliv upp men tilläts aldrig komma in i det. Ingen bortförklaring men att man tillåts att sparka ner Hugo så fantastiskt många gånger och endast få frispark på frispark och inte försöka att stävja det var rent ut sagt patetiskt, men som sagt myntet har alltid två sidor... En solklar straff missades när en glidtackling träffade Alex över knät men resulterade i en livsfarlig kontring där Malte stod emot igen. Trots att vi försökte framåt så blottade vi oss bakåt och på en av alla dessa omställningar gör AIK 0-2. Mer eller mindre ridå. Resten av matchen blev ett långt lidande där det i matchminut hände nåt otroligt, ett gult kort delades ut efter att Hugo mer eller mindre hade sparkats av planen... Matchen blåstes tillslut av för full tid och 0-2 lös rätt in i vår ansikten. I mitt tycke årets mest självklara förlust, grattis till Skövde AIK

Summerat: Måste man summera detta. Klyschan "bryta ihop och komma igen" behöver vi använda efter detta. Utan att förta segern från Skövde på något sätt. Men idag gör vi en av årets sämre insatser och vi kan bara konstatera att vi möter de i serien 2 sämst rankade lagen där vi "skall" ta hem 3 pinnar och lämnar dessa matcher med bedrövliga insatser. I skrivande stund känns det surt och jag vet all den möda killarna lägger ner vecka ut och vecka in. Självklart är det inte denna variant av genomförande man vill visa upp när det gäller som mest. MEN även denna typ av matcher är en nyttig prövning för kommande utmaningar i livet :) Nu blickar vi fram mot kommande spännande utmaningar, t.ex match mot Utsikten!!

Målskyttar: -

Matchens stjärnor:
1:a stjärnan: Malte Danielsen
2:a stjärnan: Hampus Gustafsson
3:e stjärnan: Erik Svensson

Vid referatet.

Anders
Veckoplanering vecka 36
2019-08-31 22:05
Ett gött gäng på GO-Kart banan.
Hej på Er

Trots att det återstår i dag av denna veckan kommer ändå nästa veckas planering.
Imorgon är det match uppe i Skövde mot Skövde AIK
Kommande vecka har vi ingen match i U17 serien. Den 15:e sept är nästa match i den serien.
Vi kommer däremot att supportera A samt B-lag och kanske även P03 om det skulle behövas.

Veckan blir om följer:

Måndag:  Match med B-laget för x antal spelare
Tisdag:     Träning 20.00 - 21.30 Hagenplan
Onsdag:   Träning 17.50 - 19.30 Påvelundsplan
Torsdag:   Träning 17.50 - 19.30 Påvelundsplan
Fredag:     -
Lördag:    -
Söndag:  Älvsborgsdagen!!

Väl mött ALLA

// Ledarna U17
Golf + U17 + familjer = En fantastisk AW kväll!!
2019-08-30 21:19
Ett underbart gäng på World of Golf där det svinggades klubbor.
Hej på Er

Äntligen fick vi till det!
Trägen vinner som det brukar heta. Robert (Carls pappa) har pratat om detta i åratal och äntligen fick vi till en kväll med lite provapå golf.

Fantastiskt kul att så många kunde komma och förgylla denna kväll tillsammans.

"Tävlingen"... ja för vi tävlade också vanns av de två paren Ebba, Marcus, Johan samt Thomas. Stort grattis till segern.

Avslutningen höll lika hög standard som golfen då en helt fantastisk buffé dukades upp vid sista hålet och kvällen fortsatte!

Vill passa på och rikta ett stort tack till familjen Wass/Nilsson som gjorde mycket av detta möjligt!

Stort tack all ni som närvarade!

// Ledarna U17


Kommande matcher
Spelade matcher
Sön 15/9 11:30
1 - 4  
Sön 1/9 14:00
2 - 0  
Ons 28/8 20:00
2 - 4  
Sön 25/8 14:15
1 - 0  
Sön 18/8 14:15
3 - 5  
Lör 10/8 11:30
1 - 1  
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
Älvsborg Fotbollförening, 15/09 13:36 
Älvsborg Fotbollförening, 15/09 12:48 
Älvsborg Fotbollförening, 09/09 00:08 
Älvsborg Fotbollförening, 08/09 22:16 
Älvsborg Fotbollförening, 04/09 17:11 
Älvsborg Fotbollförening, 03/09 15:02 
Älvsborg Fotbollförening, 02/09 18:36 
Älvsborg Fotbollförening, 26/08 17:08 
Älvsborg Fotbollförening, 25/08 16:15