Välkommen till P02

Vi är ett glatt gäng på 21 killar som träffas flera gånger i veckan.

Glädje och gemenskap står högt på agendan men viljan att utvecklas inom fotboll sätter killarna högst.

Vi deltar med 1 lag i seriespel samt spelar ett par turneringar under året.
Träningstider samt matcher finner ni i kolumnen till höger alternativt i kalendern.

Kontaktpersoner:
Martin Rosén 0733-656254 ; Anders Lordemyr 0769-555500


Bra insats av våra 02:or i U19 trots förlust.
2018-04-21 18:44
Hampus, Kim, Alexander O och Raphael, P02:s bidrag denna match.
På ett soligt Påvelunds IP spelade ÄFF:s U19 match mot Landvetter idag.
Matchen slutade 0-5 (0-1) och resultatet var odiskutabelt.

Glädjande dock var våra P02 killars insats idag.
Hampus och Kim var med från start, Olsson och Raffa kom in efter 10 och 30:e minuten.
I en match där mycket handlade om att freda sitt egna mål lyckades både Hampus och Olsson fint med sina uppgifter och Kim stred tappert på topp och visade helt klart att han kommer bli nyttig för P02 framöver, extra kul att i sin första match någonsin för ÄFF fick Kim 80 minuter!
Raffa kom in och tillförde speed och stor arbetskapacitet men fick inte till det där sista som han så gärna vill.

Totalt sett gör alla 4 en riktigt bra match och bidrog helt klart till truppen idag!

// Anders Lordemyr
Tung premiärförlust i en tät match.
2018-04-12 22:04
Älvsborg FF - Utbynäs SK  0 - 2 (0-2)

Då var det äntligen dags för premiär. Bästa tänkbara förutsättningar med strålande sol och skön temperatur i luften. Utbynäs var dagens motståndare, ett lag som slutade högt upp i serien förra året samt ett lag som var med i Ligacupen under vintern. Utbynäs är ett lag som vi inte mött på flera år och därför hade vi dålig koll på dem. För vår egna del skulle det bli kul att få komma igång samt att få chansen att se vart vi står nu när vi har tagit ett steg upp till högsta serien. Lite trist att Adam fick slänga in handduken till dagens match men skönt att vi har en bred trupp i år. Extra kul med så många i publiken!

Laget: Malte, Marcus, Martin, Edwin, Olsson, Filip, Hampus, Mahdi, Raphael, Öberg och Sebban samt Emil, Mommers och Carl 

Inför matchen så var det fokus på vårt egna då vi inte hade någon koll på motståndarna. Vi skulle lägga en lite lägre press för att känna in på vår motståndare.

1:a halvlek
Oj! här gick det undan. Utbynäs kom ut extremt starkt och under matchens första 5-7 minuter var det spel enbart på vår planhalva. Utbynäs spelar fyndigt med fin teknik samt har ett par riktigt starka killar på topp. Vi redde dock ut denna storm och kunde sakta men säker äta oss in i matchen. De kommande 15 minuterna böljade matchen och vi kom fram till ett par hörnor och halvfarliga frisparkar medans Utbynäs hade två kanonchanser som Malte gör två fantastiska räddningar på. Stor eloge till Hampus och Filip som fick löpa enormt på mitten i det defensiva arbetet. Vår backlinje kunde med lite tur men med riktigt fin skicklighet städa undan allt och halvleken slutar 0-0. Ett resultat som vi skall vara riktigt nöjda med.

I halvlek var det mycket snack om attityd. Utbynäs var det lag som tog för sig mest och vår förhoppning var att vi skulle ändra på detta i andra. Vi önskade också mer fokus på våra fasta situationer i.o.m att matchen var så tajt så kunde det mycket väl vara just en sådan situation som gjorde skillnaden.

2:a halvlek
Med vinden i ryggen så var det vår halvlek att försöka driva på tempot och få chansen att kliva mot boll. Det tog inte mer än 1 minut förrän Raffa rycker sig fri på högerkanten och slog ett flackt inlägg som Mahdi tåade man inte bättre än att den kom mot målvakten. Men detta var startskottet på en fantastisk match de kommande 20 minuterna. Matchen böljade men det var mest spel på Utbynäs planhalva. Trots vårt övertag så var motståndarna på gränsen till hänsynslösa i sitt uppoffrande försvarsspel och man skördade stora triumfer med detta. Nu var det dags för nästa chans och även detta kom från högerkanten när Raffa och Marcus broderade fint till ett inlägg som Öberg mötte på 1 tillslag från 2 meter klockrent i huvudet på en knästående målvakt och returen blev livsfarlig den med men Emil kom 2:a in i det och det blev hörna och på den drar Hampus på en kanon volley från 20 meter men tyvärr mitt i famnen på målvakten... Det var fantastiskt att se våra adepter just nu och mitt i allt detta kommer så 0-1. Ett hemspel från Mommers gjorde att Utbynäs valde att lägga maximal press, Malte hade stannat bollen vid sina fötter och när han skulle spela upp den fastnade bollen på en motståndare som från 35 meter skickade in bollen i öppet mål, surt är bara förnamnet och surt för Malte som hade storspelat! Tyvärr fick vi lite pyspunka av detta men fortsatte mala på. Mitt i vår press kommer en omställning med en snygg genomskärare som skapade en 1 mot en situation där Martin för första och enda gången inte vann duellen... 0-2 var ett faktum. Efter detta satsade vi allt framåt och spelade 3-3-4... men vi gjorde det bra och hade 3 jättefina chanser att reducera men tyvärr så hade vi inte samma kyla som vår motståndare hade i dessa lägen. Halvleken slutar 0-2 och så även matchen.

Summerat: Lite surt på sättet vi förlorade men all kred till Utbynäs som var riktigt bra och med allt summerat kanske ändå skulle vunnit. Jag tycker att vi skall vara riktigt stolta över vår prestation och att vi gör jobbet i 80 minuter! Det är bara att ta nya tag. Det var riktigt många som gjorde en bra insats idag.

Målskyttar: -

Matchens stjärnor:
1:a stjärnan: Martin K (städade undan allt och var fantastisk i närkamperna)
2:a stjärnan: Filip Lordemyr (löpte enormt och slet men med ett lugn i spelet)
3:e stjärnan: Hampus (Löpte, slet ,stred och kämpade riktigt nyttig idag!)

Vid tangenterna

Anders 


Spelschemat för 2018 ligger uppe.
2018-04-06 10:25
Hej på Er

Då har äntligen lottningen av serien kommit.
I år kommer U16 att spela i Klass 1 i Göteborg.
Alla matcher ligger nu uppe i vår kalender.

Vidare så är det en förskjutning av färdigställandet av Hagenplan.
Detta innebär att vi kommer att rulla på med tis, ons och lördagsträningarna en bit in i maj.

// Ledarna U16
Oavgjort i generalrepet.
2018-03-24 16:28
Älvsborg FF - Kullavik/Särö  2 - 2 (2-1)

Då var det dags för sista bokade träningsmatchen innan serien startar. Inför matchen var det lite återbud, skavanker samt lite rossligt i truppen. Oavsett detta så var det riktigt skönt med match efter finalförlusten senast. Riktigt kul efter 41 år i fotbollens tjänst att stöta på en fotbollsplan man aldrig hade varit vid tidigare, Maleviks IP var namnet. Dagen bjöd på västkustsgrått väder med ett par ynka plusgrader.

Laget: Malte, Marcus, Mommers, Edwin, Anton, Olsson, Hampus, Öberg, Emil, Raphael, Sebban och vid sidan Mahdi och Filip

Inför matchen pratade vi om att verkligen våga spela vårt spel och "skita" i resultatet på tavlan. Vi skulle vårda boll och nyttja våra kanter.

1:a halvlek
Oj vilken start. Det var mer eller mindre ett lag på plan under matchen första 25 minuter. Det var nästan som om vi var 22 man inne i Kullaviks straffområde. Men trots detta sjukt stora övertag så kom det aldrig några superlägen utan vi kom till en uppsjö av halvchanser och självklart stor kred till Kullavik som slet som djur i försvarsspelet. På en hörna efter 15 minuter kommer så äntligen 1-0. Det är en hörna från Sebban som går över allt och alla och i sin iver att rensa bollen skickar Kullvikspelaren in den i eget mål. Efter detta fortsatte vi och Öberg satte bollen i stolpen. Ur en icke situation får Kullavik en frispark efter att vi gjort alla tänkbara fel... en snygg variant senare står det 1-1. Absolut inte välförtjänt men bollen é rund. Efter detta tar Kullavik över och vi tappar det mesta av vad som var bra och då återstod det bara en uppsjö av felbeslut men trots detta hade Kullavik inte ett skott på mål. Vi tar tag i spelet igen och på en fast situation gör Anton mål... trodde vi men domaren hittade något som ingen annan hittade och dömde tyvärr bort målet för hands. I halvlekens sista minut får vi en frispark som Rafa gör 2-1 på  efter att först skickat bollen i ribban för att sen skicka in bollen. Halvleken slutar 2-1 vilket sett till matchbilden var på tok för lite men det handlar om att gör det lilla sista också...

I paus var det en del beröm för starten men sen även en del kritik på sättet vi hela tiden lämpar över ansvaret till någon annan. Vidare så är vi sjukt omständliga och kladdar så otroligt mycket på bollen. Vår ödmjukhet försvann totalt och vi trodde att vi var så otroligt mycket bättre än Kullavik och vips så gav vi bort initiativet. Vi lovade oss bättring och verkligen sätta VÅRT spel i andra.

2:a halvlek
Tyvärr blev det inte alls som vi önskade. Det blev en riktigt medioker halvlek från båda lagen. Kullavik spelade konsekvent långt på sin snabba spjutspets som inte oroade något nämnvärt. Malte räddar Kullaviks enda spelavslut på hela matchen med att tippa den till hörna. En hörna som vi fullständigt tappar markeringen på och 2-2 var ett faktum, snyggt får man tillägga. För att då beskriva vår övriga 39 minuter så är det en odyssé i felbeslut och en oskärpa som vi inte har sett maken till tidigare. Vi var hungrigare, starkare, rappare kort sagt nästan allt var vi bättre på men Kullavik var 7 resor smartare i allt på planen och på så sätt redde de ut alla chanser som vi vaskade fram och i ärlighetens namn så var de inte så många... Halvleken slutar 0-1... rättvist? Nä men man kan inte tro att ett lag inte skall få chansen att skapa ett mål... Kullavik lyckas med konststycket att gör 2mål fasta situationer och hade 0 målchanser... Vi lyckas med vårt konststycke att göra 2 mål på fasta situationer och bränna ca 10 chanser...

Summerat: En havldassig tillställning där jag tycker att vi gör alldeles för mycket misstag över hela planen. Vi har förbaskat svårt att sätta våra passningar idag och det var ytterst få gånger vi hade 4 passningar inom laget. Nä de sista 55 glömmer vi och hoppas att ett taskigt generalrep blir till en lyckad premiär den 12:e april mot Utbynäs.

Målskyttar: Raphael Akendo 1st och självmål (Sebban vid hörnan)

Matchens stjärnor:
1:a stjärnan: Edwin Lang (Spelar med stort lugn och med pondus)
2:a stjärnan: Marcus Collstedt (var en gigant på sin kant)
3:e stjärnan: Alexander Olsson (kämpade sin vana trogen och försökte!)

Vid referatet

Anders 
NYA TRÄNINGSTIDER!!
2018-03-20 16:52
Hej på Er

Då var det dags att ändra träningstiderna igen.
Denna gången har det varit en ytterligare parameter att ta hänsyn till.
Från och med hösten kommer som bekant killarna att börja i gymnasiet och allt vad det innebär. För att bereda den bästa möjligheten att kombinera studier med fotboll kommer vi därför att starta träningarna lite senare än tidigare!

Dock kommer vi att ha en mellanperiod från och med den 26:e mars t.o.m den 23:e april då Hagenplan inte är klar.

26:mars - 22:a april:
Tisdagar: 16.45 - 18.10 Påvelundsplan
Onsdagar: 18.10 - 19.30 Påvelundsplan
Lördagar: 10.30 - 12.00 Påvelundsplan

23:e april - 1:a november:
Måndagar: 18.30 - 20.00 Hagenplan
Onsdagar: 18.10 - 19.30 Påvelundsplan
Torsdagar: 18.30 - 20.00 Hagenplan
Lördagar: 10.30 - 12.00 Påvelundsplan (reservtid)

Med vänlig hälsning

Ledarna P02


P02 förstärkte U19-laget mot IF Väster
2018-03-18 14:33
Hampus, Mahdi och Adam fick chansen i soligt väder.
En haltande U19 trupp behövde lite förstärkning inför dagens drabbning mot IF Väster.

Adam Lisnell, Hampus Gustafsson samt Mahdi fick chansen att testa sina kunskaper lite höger upp i åldrarna.

För mig som tränare var det riktigt kul att se killarna hur bra de stod sig i spelet och att de tillförde en hel del. Adam spelade i ca 75 minuter och gjorde 2 riktigt fina mål varav att var ett snyggt samspel med Hampus där väggspelets vackra konst kröntes med ett snyggt mål.

Mahdi kom in efter paus och efter en trevande start så spelade Mahdi upp sig rejält och stod för en snygg assist. 
Hampus spelade sista 30 och gjorde med den äran och som ovan nämnt även han en assist och bidrog till ett stabilt och kreativt lugn på mitten!

Summerat var det en riktigt fin insats som lovar gott för oss P02 framöver.

// Anders Lordemyr
Snöplig förlust i finalen på straffar!
2018-03-16 22:13
13 tappra krigare innan matchstart!
Älvsborg FF - Torslanda IK 3 - 5 efter straffar. 1 - 1 efter fulltid (0-1)

Tyvärr ville det sig inte för våra tappar killar. Efter en heroisk match där det mer eller mindre är spel mot ett mål i andra halvlek lyckas vi i matchens sista minut kvittera. Subjektivt så skulle vi vunnit efter ordinarie tid då det fanns ett gäng med chanser att gör fler mål. Men låt oss ta det från början.

Fantastiskt kul att få spela på en riktig arena och så underbart med så fantastiskt många åskådare. Snabb överslagsräkning gav över 100 personer på plats. En rolig turnering från Torslanda skulle få ett fint slut med två bra lag i finalen.

Laget: Malte, Marcus, Edwin, Martin, Olsson, Filip, Lisnell, Hampus, Raphael, Mahdi, Sebban och Emil och Mommers startade vid sidan

Inför matchen hade vi tre ledord att jobba med. Deltagande dvs alla skulle verkligen jobba både framåt och bakåt och hålla sig till spelidén. Våga dvs vi skulle fortsatt våga spela vårt spel oavsett resultat i matchen samt Glädje för vi var ju en final med allt vad det innebär. Vi skulle försöka ha roligt och njuta.

1:a halvlek
Matchen börjar trevande för oss. Vi såg lite tagna ut av stundens allvar och TIK tog tag i taktpinnen. Vi hade uppenbara problem med deras kantspel under första 10 minuterna i matchen och det var i synnerhet på vår vänsterkant de sköljde över oss. TIK kom till ett par halvchanser men inte mer och mellan dessa chanser kom vi fint fram till chanser via våra kanter där Marcus, Rafa och Olsson har flera inlägg och fina inspel som blev resultatlösa. På en fast situation kommer matchens första jättechans där Mahdi tyvärr lyckades med konststycket att rulla bollen utanför stolpen. Efter det fick vi en frispark som Hampus med god precision droppade in på straffpunkten men där Lisnell och Edwin inte kunde bestämma sig vem som skulle trycka dit den och istället blev den resultatlös. Vi kända nu att vi var på väg in i matchen och därför kommer 0-1 som ett litet dråpslag då vi hamnar i ett räknefel i försvaret vilket resulterar i ett inlägg längs marken som en TIK spelare snyggt bombar in tätt vid stolpen. Efter detta var det mycket spel till vår fördel. Emil hade kommit in på vänsterkanten och omgående hotade vi friskt på ytorna som gavs. Man får ge TIK att de höll ihop sitt försvar riktigt bra och hade alltid en lång tå som kunde rensa undan i sista sekunden. Med 5 minuter kvar tog TIK åter tillbaka initiativet men det kändes mer so att vi gav bort det då vi åter blev bolltittare som vi har haft problem med de senaste matcherna. Ett par halvfarliga skott och inlägg som Malte hade bra koll på. Halvleken slutar 0-1 vilket inte riktigt speglade matchbilden men de handlar om att sätta bollen i nät.

I pausen var det mycket prat om att det handlade om att bestämma sig. Vi hade 35 minuter på oss att visa vad vi kan när alla ger sig den på att visa vårt kunnande. Matchen var så pass jämn att vi skulle kunna ta över men då krävdes jobbet. Alla killar tog i hand på att nu var det tuta och köra.

2:a halvlek
Wow vilken skillnad. Det var mer eller mindre plattan i mattan och för att damma av de chanser TIK hade först så var det frukten av 3 bra fasta situationer där de var riktigt duktiga varav en där Malte liggandes räddar bollen på mållinjen. Förutom detta så var det vi för hela pengen. Det var spel mer eller mindre på en planhalva och vi vann alla dueller och andrabollar vilket gjorde att det bara var en tidsfråga innan det skulle bli mål. Men det skulle dröja länge till detta... innan det var det ett kanonskott av Olsson och det var friläge för Mahdi. Det var en uppsjö av fasta situationer och allmän kalabalik i straffområdet. Men bollen ville inte in! TIK:s målvakt var riktigt bra och han själv hade för det mesta god kontroll men gjorde samtidigt en hel del bra ingripanden på våra chanser. Vi flyttade upp med man och allt för att satsa allt på en förlängning och i matchens sista skälvande minut får vi en frispark vid mittplan och Hampus gör precis som i första halvlek... skickar in den mot straffpunkten och en framstörtande ÄFF:are stör målvakten so tappar ut bollen till Lisnell som slog på det hårdaste av hårda skott rätt upp i nättaket och 1-1 var ett faktum. Strax därefter blåser domaren av för full tid. 1-0 till oss i halvleken och 1-1 totalt kändes både glädjande och surt med ett sådant övertag skulle vi gjort ett par till. Nu trodde jag att det stundade förlängning som kändes helt given för mig då vi hade malt ner motståndet men tyvärr hoppade vi över den och gick direkt på lotteriet dvs straffar. Här var TIK det bättre laget och kunde avgöra redan i den 4:e omgången och ridå. Vi vill självklart passa på att gratulera TIK till segern både i match och i cup!

Summerat: En förts halvlek som var sådär kan jag tycka där vi stundtals glänser och där vi borde gjort minst ett mål. Den andra akten var ju så otroligt mycket roligare där alla fick chansen att visa sitt kunnande men tyvärr så stannade det vid oavgjort. Jag vill passa på att plussa för alla killarna men Marcus och Olsson måste ha löpt en mara idag! Sjukt imponerade av ert slit i dag killar.

Målskyttar: Adam Lisnell 1st

Matchens stjärnor:
1:a stjärnan: Hampus Gustafsson (Kämpade fantastiskt och slet enormt)
2:a stjärnan: Alexander Olsson (Var som en levade jojo på kanten!)
3:e stjärnan: Marcus Collstedt (Jojo nr2 och många bra inlägg!)
 
Vid datorn

Anders
Kommande matcher
Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
Älvsborg Fotbollförening, 23/04 23:37 
Älvsborg Fotbollförening, 21/04 17:33 
Älvsborg Fotbollförening, 15/04 00:57 
Älvsborg Fotbollförening, 12/04 23:51 
Älvsborg Fotbollförening, 09/04 13:46 
Älvsborg Fotbollförening, 03/04 22:40 
Älvsborg Fotbollförening, 31/03 17:35 
Älvsborg Fotbollförening, 28/03 22:09 
Älvsborg Fotbollförening, 28/03 16:36 
 
Sponsorer PLATINA
 
Sponsorer GULD
 
Sponsorer SILVER
 
Sponsorer BRONS
 
Sponsorer ÖVRIGA