Välkommen till P03
Sista träningen sommaren 2016

Välkommen till P03!

 

Vi är ett 40 tal killar som spelat fotboll ihop i sedan starten.

Idag bildar vi tillsammans 2 lag med 6-8 ledare.

 

Våra nya träningstider för säsongen gäller from den 27/3Tisdagar        samling vid klubbstugan 19:50

                      plantid 20:00-21:00


Onsdagar       samling vid klubbstugan 18:20

                      plantid 18:30-20:00 på 7 - manna planen

         

Fredagar      samling vid klubbstugan 17:00

                   kl 17:15- 18:30


Om TEORI skickas kallelsen senast dagen innan.


Alltid, samling 10 minuter innan för att stämma av träningen, bistå att hämta material och få på sig fotbollskor.
Vill du oss något maila

malinhaag69@gmail.com

En målrik helg med P03 i sol & vind 12-7 !
2017-04-23 23:08
Bild; ÄFF-Lindome 170423

Äntligen är det dags för seriespel, de två första matcherna blev inställda men vad gör det när det väl är dags här kommer en liten återkoppling från helgens två målrika matcher finns väl inget roligare än att stå vid sidan om och coacha dessa ungdomar.


Lördag – Solängen på hemmaplan i sol och vind!

Alltid lika känslofyllt, Solängen har ett gäng hockeykillar som är både ”kompisar” och i fotbollen rivaler till ett antal av våra killar så dessa matcher tenderar bli mer viljornas kamp, även denna dag.


Solen var på plats, fiket var på plats, det som saknades var väl hemma publiken. Och med tanke på vädret och den fotboll som det bjöds på så är det synd att vi inte får fler familj o vänner till Påvelund.


Vi startade bra och hade väl matchen egentligen hela tiden men känslorna fick ta över så 3-1 och 4-1 övergick dessvärre till 4-4 innan vi bestämde oss för att visa att vi vägrar släppa en vinst ifrån oss, det hade ju inte vart rättvist även om det kunde vart lärorikt.


Resultatet slutade med 6-4 och vem kan säga att en match som denna inte bjuder på underhållning. Även om det blev lite väl mycket humör.


Dagens stjärna, var målsugna Måns Schoultz som satte 4 av målen.

Övriga Mille 1 och Ludwig 1.

Andreas B, Adam E, Ossian, Mille, Albin, Jonathan K, Jonathan Kj, Leon, Anton, Valter, Måns, Jacob, Simon och Ludwig


Ledare: Mikael Nilsson, Malin Haag och Urban Kjellgren


 

Söndag – Lindome, borta, även denna dag i sol och vind!

 

Det blev en spännande start, från att vi haft 14 spelar före helgen, lyckades vi gå till matchstart med ett helt ”annat lag” totalt 7 nya spelar som vi fick bytt in sista dygnet pga skador o sjukdom.


Det trodde vi aldrig att det skulle gå då det var handbollscup och innebandycup samma dag men det löste sig och det gör det ju när vi har så många spelare som faktiskt kan spela på många positioner, klart en styrka.


Det gick inte att ta miste på spelsuget, om det var för att det var BLÅ:s först match eller suget att göra mål som skapade det men vi spelade kanske inte riktigt lika tjusigt som vanligt.


Vi var lite som heta durasell kaniner som bara vill göra mål. Ingen nackdel men det blev inget spel inom laget och därmed ingen vila. Detta resulterade i att det väldigt snabbt stod 1-1 (Hugo H) redan innan vi lämnat 2:a matchminuten och sen fortsatte det, 1-2 (Liam) och 1-3 (Hugo H).

 

I halvtid bestämde vi att vi skulle lugna ned oss och ta det lite lugnare, spela bollen lite mer inom laget och ta det lugnt vi har ju matchen.  

Lika snabbt som det var sagt var det borta, så fort domaren ”pep” drogs tempot upp direkt och så blev det 1-4 ( Hugo H) i första slutminuterna och även denna halvlek liknade den första, kanske ännu mer stressad. Innan vi gick till vila blev det 1-5 (Hugo H).  

 

Det är bra med 3 halvlekar det går inte att säga annat, då får vi på sidan chansen att säga samma sak flera gånger, kanske det landar. Det är synd att klaga när man leder men som vi säger, nu skall vi spela som vi sagt oavsett vad resultatet blir.


Vi skall spela bollen, rulla genom lagdelarna och ta det lite lugnare. Vi har inte bråttom.  Normalt brukar det falla sig naturligt men det gjorde det inte riktigt idag och någonstans blev tankevurpan att göra det vi sa lite tung, vi tappade  både kontrollen och farten. Helt plötsligt hade vi en staff emot oss och utan att riktigt se vad som hände, 2-5 och därefter lite slarv som resulterade i 3-5.


Säga vad man vill, våra killar ger inte upp och till slut så var målsuget och vilja till att vinna där och även  3-6 (Hugo H) som också blev slutresultatet.

Ett resultat som troligtvis hade blivit tvåsiffrigt om vi tagit det lite lugnare och spelat vårt spel. Tack för en härlig start vi ser fram emot kommande matcher och nästa helgs GIFF Cup, hoppas bara att fler är tillbaka från alla skador.

 

Dagens stjärna, Hugo Börjesson som satte 5 av målen.

Övriga Liam 1.


Andreas B, Liam, Hugo B, Ossian, Mille, Philip, Sebastian, Elias, Jonthan Kj, Måns, Jacob, Anton, Adam M, Melker och Joel.


Ledare: Kennet Andersson och Malin Haag

 

Revansch mot Väster IF - vinst 3-0
2017-03-04 18:52

Önnered: Väster IF – Älvsborgs FF

Resultat: Vinst med 0-3 (välförtjänt)

 


Revansch, blev det, även om alla inte var med förra söndagen, dagens match blev en helt annan.

 

ÄFF ägde spelet igenom hela matchen. Exakt enligt instruktion, spela för laget med både hjärtat o knopp och ha KUL och exakt så blev det.

 

Idag vet de verkligen hur vi använder en plan. De spelade som ett lag, genom alla lagdelar med stor precision. Väster hade en helt annan strategi, ställa alla stora snabba, starka spelare som en mur vid straffområdet och i övrigt långa bollar på någon som förhoppningsvis skulle genomföra en individuell prestation.

 

Dagens match blev ett strålande bevis på att det krävs ett helt lag för att förflytta bollen.

Men trots skillnaden i spel så stod VÄSTERS MUR pall en hel del. Men det skapade underhållning för publiken, spelet rullade verkligen fram o tillbaka.

 

Ungdomarna kunde snabbt konstatera att de måste spela förbi muren och skjuta och de gjorde de, men bara över, i stolpe och i ribban. Väster hade verkligen änglavakt.

 

Halvlek 2, de coachade sig själva och bestämde att nu skall de skjuta mer, dessvärre tappade de tempot i spelet och allt blev lite mer riskabelt istället men självförtroendet räckte för att styra upp även de mest läskiga situationerna.

Jonathan i mål hade inte mycket att göra men när han väl behövdes så gjorde han det som vanligt med bravur, även på fötterna.

 

Halvlek 3, de coachade sig själva igen, tvärkoll på vad de gjorde för fel, och vad de borde göra istället, tempot var för lågt, de nyttjade inte kanterna lika bra som i första, de flyttade inte upp mittfältet i anfall och fick inte riktigt tillbaka dem igen vid försvar.


Japp, då så, nu gör vi som i första halvlek, men lite tuffare och mer distinkt, nu skall målen in.

 

Sagt o gjort tillbaka till skolboken, lite tveksamt inledningsvis men ganska snart var de på tå och pressade så pass bra så Väster knappt hann in på vår planhalva. Vi tog hand om bollarna både vid hörnor och inkast, exakt som vi sa, situationerna blev fler o fler, bollen studsade i ribban.


Å så satt den där till slut, äntligen, med god press och alltid löpa på retur, det lönar sig.

Efterförsta målet var det bara att fortsätta, på samma vis kom mål 2 och 3 samt ett som dömdes bort på offside. Vi är nog inte med domaren på den men strunt samma, vi vet ju.

 

Vi de laget gav VÄSTER upp, de gjorde ett sista försök med att lyfta upp styrkan till topp i stället för att skapa men det gäller ju att få dit bollen också. Det blev ett rättvist resultat och domaren var bra, tydlig och tålde inget gidder, han sa ifrån från första stund.

 

Fantastiskt lagarbete, alla hjälpte alla, snacket hördes allt som oftast till bänken det gillar vi. Det här kan vi vänja oss vid, det var stolta föräldrar och ledare som fick sig en skön underhållning tidig lördag morgon, det tackar vi för.


Måns, härligt att ha dig tillbaka även i matchspel och välkommen tillbaka Valter efter vinteruppelhållet snart är förhoppningsvis alla tillbaka.


Laget: Andreas B, Andreas S, Joel, John, Jonathan, Leon, Ludvig, Melker, Mille, Måns, Simon H, Sixten och Valter.


Målgörare: Sixten 1, Simon H 2,

 

Kommande matcher spelas 18-19/3 och 25-26/3 samt 1/4.  

Vi informerar om lagen efter veckans träningar.

 

Fortsatt trevlig helg,

Ledarna i P03

Årets CUPER 2017
2017-02-26 23:14

Vi har tidigare skickat ut informationen och vi  informerade även om det på föräldramötet men här kommer alla CUPER igen.


Vi vill göra er uppmärksam på att ESKILSCUP är v.31, trots att datumen vart utskriva så har ingen regerat på att vi meddelat fel vecka.

Hoppas inte detta ställer till det för någon.


Då det tar lite tid med all planering och administration är inte allt inne i kalendern. Men ni kan läsa under CUP där ligger alla datum.


Vi har försökt att lägga upp presentationen på vår sida men vi hittar inte någon stans att bilägga den.

Därmed får ni hålla till godo med att vi skickar informationen.

Väl mött

Ledarna i P03

Helgen gav oss två målrika matcher – totalt 12-6!
2017-02-26 21:35


Påvelund Älvsborg – Lerum IS

Resultat: Vinst till oss med 8-1 (eller om det var 9-1)

 

Laget: Andreas B, Andreas S, Elias, Hugo, Joel, John, Jonathan, Leon, Melker, Mille, Ossian, Sebastian, Sigge, Simon H och Simon S


Lördagens match mot Lerum hemma blev väldigt målgivande till vår fördel, vi alla kunde konstatera att vi var för starka för vårt motstånd, det blev ingen bra balans mellan lagen i helgen men så kan det bli, men istället för att ta död på matchen utmanade vi oss själv för att testa laget och utmana oss för att vi skulle dra nytta av vårt ”träningspass”.

Största utmaningen var nog vädret denna lördag.  

Vi får ge en stor applåd till oss själva, för vädret gav oss verkligen en utmaning, vi applåderar lite extra till de tappra föräldrar som stod ut och nöjt av alla 3 halvlekarna i det göteborgska – regn och snöovädret som kvällen bjöd oss på.

Bra jobbat killar, extra stort tack till er killar (Simon, Sigge och Andreas) som ställde upp som målvakter, framförallt en match som denna när ni mest får stå ensamma o frysa, extra varm tack till er!

 

Önnered: Väster IF – Älvsborgs FF

Resultat: Förlust med 5-4 (mental kamp)

 

Laget: Andreas B, Albert, Christian, Elias, Ernst, Hugo, John, Jonathan, Liam¸Max, Mille, Ossian, Sebastian och Sixten

Söndagens match, blev mer en morgon i mental träning. Morgonmatcher har sällan varit P03:s melodi, tyvärr blev det inte det idag heller. Man skall aldrig skylla på yttre omständigheter men visst fanns det lite mer att önska hos domaren och hans beslut.

Första halvlek blev som planerat, enligt vad vi sa, vi bestämde tempot och spelet. Halvleken avslutades med ledning till oss.

När vi i andra halvlek ändrade om bland positionerna blev dessvärre spelet helt plötsligt svårt och tight, all teori o framförallt praktik försvann. Vi hade precis bett om de motsatta, bredda spelet, nyttja kanterna mer, vänd spelet mer, öka tempot igen, så hände det motsatta, vi tappade bollen gång efter gång istället för att låta bollen göra jobbet och utan att någon visste vad som hände så hade vi två mål i baken, vi kan tvista om huruvida det var offside mål eller inte. Nu hamnade fokus mer på domaren än spelet.

I halvlek påminde vi oss om att vi inte gnäller på varandra, motståndarna eller domarna vad som än händer. Nu skall vi låta bollen göra jobbet, snabbare pass och rörelse.

Då det är träningsmatcher så testar vi självklart laget en hel del– killarna tyckte att första uppställning var bättre så vi gick tillbaka till utgångsläget som i första halvlek.

3:e halvlek började stabilare, mycket bättre, men VÄSTER vägrade släppa taget, så började spelet bli slarvigt och motståndarna hungrigare, fula knep tas till och domaren hänger kanske inte med riktigt, det filmas och gnälls, irritationen hänger över planen. Fler o fler huvuden hänger och vi tappar humöret helt o hållet.

Kanske inte helt rättvist åker vi på en förlust i stället för vad som borde vart en vinst.

Om vi skall vara hårda mot oss själva så gav vi bort matchen (2 mål)  pga att vi inte kunde hålla fokus pga att vi lät oss påverkas av domarens beslut. Avslutningsvis fick vi även ett gult kort– pga. tjafs – beviset på vem som har makten oavsett vad vi tycker, domaren.

I slutminut fick vi rättvist ett rött kort på en VÄSTER spelare, det var tydligt att det var ”sneda tonåringar på plan”

Nu vill vi bara att alla kommer ihåg det som var bra, bra spel, snygga spelmål, resten kastar vi bakom oss och i fortsättningen så peppar vi oss själva istället och vänder frustrationen till kraft för att bibehålla vårt spel och spela ännu bättre istället.

På tisdag är det träning som vanligt fast på lilla 7-manna igen och därefter träning fredag.

På tisdag välkomnar vi en ny spelare till laget - då kommer Jacob Simonsson från Väster IF  för att provspela med oss, Jacob är ju för många av er redan känd och går ju på Påvelund. 

Ha en bra vecka,

Ledarna i P03

Utan domare ingen fotboll….
2017-02-01 22:51

Inom kort kommer en kallelse till en ungdomsdomarutbildning för din son.  Utbildningen är i Klubbstugan måndagen den 27 mars, klockan 17:00 – 20:00

 

Förutom glädje, gemenskap och spänning så ger dömandet en ny sida till ungdomarnas fotbollskunskap. Samtidigt som det ger en go extra slant i plånboken efter varje match. De övar även sitt ledarskap och lär känna andra barn i klubben som säkert ser upp till dem.  

Vi kan inte säga att det är obligatorisk men hjälp oss att uppmuntra barnen till att göra detta för de är väldigt utvecklande. De måste ju inte döma en match om de inte vill men då har de i alla fall möjligheten.

 

Detta är ett utmärkt tillfälle att på ett enkelt sätt utbilda våra ungdomar för att få

licens att döma ungdomsfotboll i egen förening – utan domare ingen fotboll. Som ni säkert minns så hade vi inte föreningsdomare när vi spelade 5-manna & 7-manna.

 

Tränarna/Ledarna SKA alltid se till så att våra domare känner sig välkomna och trygga under sitt uppdrag.

 

Ersättningen från klubben till ungdomsdomare är:

5 manna       80 kronor

7 manna       100 kronor

9 manna       120 kronor

 

Utbildningen genomförs tillsammans med ÄFF Flickor 03/02


Anmäl er när kallelsen kommer

Väl mött

Ledarna i P03 

 


 

 

 

Kommande matcher
Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
Älvsborg Fotbollförening, 13/09 13:34 
Älvsborg Fotbollförening, 07/09 11:12 
Älvsborg Fotbollförening, 30/08 21:53 
Älvsborg Fotbollförening, 15/08 15:39 
Älvsborg Fotbollförening, 04/07 15:54 
Älvsborg Fotbollförening, 24/05 12:22 
 
Sponsorer PLATINA
 
Sponsorer GULD
 
Sponsorer SILVER
 
Sponsorer BRONS
 
Sponsorer ÖVRIGA