Välkommen till P03
Beachvollyboll P02 15 december 2017

Välkommen till P03!

 

Vi är ca 25-30 killar som nästa spelat fotboll ihop i sedan starten.

Våra träningstider tom oktober ser ni under TRÄNINGSTIDER på hemsidan. 


Vi deltar med 1 lag i seriespel samt spelar ett par turneringar under året.
Träningstider samt matcher finner ni i kolumnen till höger alternativt i kalendern.


Vi tränar på måndagar, tisdagar och fredagar beroende på när matcherna är.

http://www.alvsborgff.se/sida/?ID=12856


Om TEORI skickas kallelsen senast dagen innan.


Alltid, samling 20 minuter innan för att stämma av träningen, bistå att hämta material och få på sig fotbollskor.


Viktigt att vara i tid till samlingen, så att vi kan starta träningen i tid!


Kontaktperson
Malin Haag 0730-322435

malinhaag69@gmail.com

Matchtruppen mot Ale United 13/4
2018-04-11 12:58

Äntligen dags för årets första seriematch!

Vi har jobbat hårt hela försäsongen och nu är det dags att få utdelning för detta! 


FÖLJANDE SPELARE ÄR KALLADE FÖR ATT SPELA MATCH PÅ FREDAG:


Philip - Elias - John - mille - Joel - Leon - Liam - Hugo - Melker - Ossian - Albin  - Jonathan - Borg - Adam M - Sixten - Jacob! 


Samling 18:15 i klubbstugan 

Matchstart 19:15! 


Vi vill även påminna om att betala medlemsavgiften för de som ännu inte gjort detta, betalas inte avgiften, får man inte spela matcher eller träna! 


Ladda ordentligt så ses vi på fredag!! 


Abbe

träningsschema för V.7 (gäller inte de som är på skidsemester)
2018-02-09 15:15
Denna vecka kommer bli tuff killar, ta uppgifterna seriösa och kriga er igenom varje pass. Det är viktigt att så gott som alla gör detta, vi är ett lag och vi ska jobba tillsammans! Kommande vecka ser ut såhär: 

Måndag
8 km löpning i 60-70% tempo. Därefter 3x12 situps och armhävningar
och 3x1 min planka

Tisdag
4 km löpning 65-80% tempo därefter 3x15 situps och armhävningar
och 3x70 sekunder planka

Onsdag
6 km löpning 60-75% tempo därefter 3x15 armhävningar och situps
3x70 sekunder planka

Torsdag
1 Mils löpning försök hålla dig under 1 timme ingen fys.

Fredag 
3x17 situps och armhävningar och 3x70 sek planka

Lördag och Söndag är det aktiv vila som gäller!
ta en promenad på 20 min för att underhålla kroppen under Lördag och söndag!

Detta kommer ni lösa galant killar. bara kriga på! det kommer märkas vem som gör dessa uppgifter och tar ansvar gentemot er själva och laget! 

Tillsammans är vi starka!! 

Trevligt lov!

Ledarna genom Abbe 


träningsupplägg v.51 (egen träning)
2017-12-18 07:47

Tjena killar! 


Dags för lite eget ansvar! 


Tänk på att ni gör detta för er själva, för att eran fysik ska underhållas under jullovet! 


Vi börjar lätt, så ökar vi successivt! 


Denna veckan kommer ni att köra: 


Måndag: 20 minuter lätt löpning ( 60-70% av eran maxkapacitet) därefter 20x3 armhävningar 20x3 situps och 1 min planka x3

Därefter 20 st knäböj, om man vill kan man hålla i någon slags vikt för att göra det lite jobbigt men det är inget måste! 


Onsdag: 40 min löpning (70-80 % av eran maxkapacitet) Fredag: 20 minuter lätt löpning ( 60-70% av eran maxkapacitet) därefter 20x3 armhävningar 20x3 situps och 1 min planka x3

Därefter 20 st knäböj.


Se till att göra detta nu killar, det är endast för eran egna skull! En idé vore att ni träffad ett gäng och gör detta tillsammans, blir roligare så! 


Ha en go vecka!! 


/tränarna 
 

Orättvis förlust trots fantastisk match!
2017-12-02 18:07
1:a period

Vi inleder matchen tyvärr på ett skakigt och oroligt sätt.
Vi vågar inte spela igenom lagdelarna och tar inget ansvar bakåt. 
Efter en tilltrasslad situation i eget straffområde, lyckas vu inte rensa undan bollen och en näsetspelare kan enkelt utan några problem lägga in bollen bakom Jacob. Vi drabbas tyvärr av en permanent skada på Melker som gör att vi får ändra om och jobba lite i motvind resterande första period.

2:a period

Efter lite omorganisering och lite "skäll" så rycker vi upp oss rejält i andra period. Vi vågar spela genom lagdelarna och spelar med ett stort självförtroende, som resulterar i stort bollinnehav. Vi spelar i denna perioden förbannat bra fotboll helt enkelt. Mycket roligt att se!
 10 minuter in i 2:a får vi får göra ett målvaktsbyte pga av skada, in i kassen ställer sig Vilgot och gör det med bravur! Vi skapar 3-4 jättemålchanser men tyvärr får vi inte in boll, lite dålig koncentration i avslutslägena. 

3:e period

I tredje period fortsätter vi spela med ett högt självförtroende och ett enormt tålamod. Trots underläge behärskar vi att hålla lugnet och skapa målchanser. Tyvärr når inte bollarna nätet men så är det i vissa matcher...

Vi gör två fantastiska perioder i denna matchen och tyvärr, mycket orättvist så förlorar vi denna matchen med 0-2 då Näset kontrar in ett mål i slutminuten när vi satsar offensivt, en 
Tränarmiss helt enkelt. 

Jag är mycket nöjd med dagens match och det finns många roliga delar att fortsätta jobba med!! 

Matchens + : stor eloge till mittfältet och backlinjen, stabilt, kontrollerat försvarsspel i två perioder! 

Matchens - : avsluten.. vi måste våga ta avslut och inte alltid leta efter ett "bättre" läge.. skjuter man inte, gör man inga mål, så är det!

Stor eloge till våra målvakter som gör ett kanonjobb idag! 

Detta var årets sista match. Imorgon väntas det en rolig träning och på tisdag är det avslutning! Mycket att se framemot de närmsta dagarna!! 
//

Abbe
ÄFF - Azalea BK 2-5 FT
2017-11-26 13:05
Årets näst sista hemmamatch slutade med en 2-5 förlust, trots bra spel, många stunder under matchen. 

För första gången någonsin så provar vi ett 4:2-3-1 spelsystem. Ett spelsystem som kräver en hög disciplin från precis alla deltagande. Vi testade detta just för att se hur vi hanterar att äga boll, spela med ett tålamod och bygga upp spelet så at alla lagdelar blir involverade.  

Vi inleder med ett bra, högt tempo, där vi stundtals får utdelning från vårt höga presspel. Vi spelar med ett stort tålamod och klarar av att spela oss ur jobbiga,pressade situationer.

Tyvärr, bjuder vi på två mål i första 25, vilket resulterar att vi blir lite "hängiga".
i paus går vi igenom hur halvleken sett ut och spelarna, tycker i samråd midd os tränare att vi ska fortsätta att spela som vi gjort i första. Tyvärr orkar vi inte riktigt hålla koncentrationen i andra 25 och slarvar en del och stressar upp oss i onödan. Vi går till paus, trötta och frustrerade, men väljer att fortsätta som vi gjort tidigare i matchen. 

I tredje period, tycker jag att vi rycker upp oss rejält, många fina situationer där vi spelar genom lagdelarna som i sin tur resulterar i att vi "nästan" gör mål.

Tyvärr, slutar matchen 2-5 och det är bara att gratulera Azalea BK till en väl genomförd match!

Matchens + går till mittfältet och backlinjen, mycket samspelta och spelade med ett lugn och ett stort självförtroende! 

matchens - Vi måste bli bättre på att komma till avslut, skjut när läget finns, Vi måste även bli tuffare i offensivt straffområde när vi har fasta situationer, alldeles för många lägen där vi inte får träff på bollen.

Nästa Match är den 2/12 och spelas på Påvelund!


// Abbe


En målrik helg med P03 i sol & vind 12-7 !
2017-04-23 23:08
Bild; ÄFF-Lindome 170423

Äntligen är det dags för seriespel, de två första matcherna blev inställda men vad gör det när det väl är dags här kommer en liten återkoppling från helgens två målrika matcher finns väl inget roligare än att stå vid sidan om och coacha dessa ungdomar.


Lördag – Solängen på hemmaplan i sol och vind!

Alltid lika känslofyllt, Solängen har ett gäng hockeykillar som är både ”kompisar” och i fotbollen rivaler till ett antal av våra killar så dessa matcher tenderar bli mer viljornas kamp, även denna dag.


Solen var på plats, fiket var på plats, det som saknades var väl hemma publiken. Och med tanke på vädret och den fotboll som det bjöds på så är det synd att vi inte får fler familj o vänner till Påvelund.


Vi startade bra och hade väl matchen egentligen hela tiden men känslorna fick ta över så 3-1 och 4-1 övergick dessvärre till 4-4 innan vi bestämde oss för att visa att vi vägrar släppa en vinst ifrån oss, det hade ju inte vart rättvist även om det kunde vart lärorikt.


Resultatet slutade med 6-4 och vem kan säga att en match som denna inte bjuder på underhållning. Även om det blev lite väl mycket humör.


Dagens stjärna, var målsugna Måns Schoultz som satte 4 av målen.

Övriga Mille 1 och Ludwig 1.

Andreas B, Adam E, Ossian, Mille, Albin, Jonathan K, Jonathan Kj, Leon, Anton, Valter, Måns, Jacob, Simon och Ludwig


Ledare: Mikael Nilsson, Malin Haag och Urban Kjellgren


 

Söndag – Lindome, borta, även denna dag i sol och vind!

 

Det blev en spännande start, från att vi haft 14 spelar före helgen, lyckades vi gå till matchstart med ett helt ”annat lag” totalt 7 nya spelar som vi fick bytt in sista dygnet pga skador o sjukdom.


Det trodde vi aldrig att det skulle gå då det var handbollscup och innebandycup samma dag men det löste sig och det gör det ju när vi har så många spelare som faktiskt kan spela på många positioner, klart en styrka.


Det gick inte att ta miste på spelsuget, om det var för att det var BLÅ:s först match eller suget att göra mål som skapade det men vi spelade kanske inte riktigt lika tjusigt som vanligt.


Vi var lite som heta durasell kaniner som bara vill göra mål. Ingen nackdel men det blev inget spel inom laget och därmed ingen vila. Detta resulterade i att det väldigt snabbt stod 1-1 (Hugo H) redan innan vi lämnat 2:a matchminuten och sen fortsatte det, 1-2 (Liam) och 1-3 (Hugo H).

 

I halvtid bestämde vi att vi skulle lugna ned oss och ta det lite lugnare, spela bollen lite mer inom laget och ta det lugnt vi har ju matchen.  

Lika snabbt som det var sagt var det borta, så fort domaren ”pep” drogs tempot upp direkt och så blev det 1-4 ( Hugo H) i första slutminuterna och även denna halvlek liknade den första, kanske ännu mer stressad. Innan vi gick till vila blev det 1-5 (Hugo H).  

 

Det är bra med 3 halvlekar det går inte att säga annat, då får vi på sidan chansen att säga samma sak flera gånger, kanske det landar. Det är synd att klaga när man leder men som vi säger, nu skall vi spela som vi sagt oavsett vad resultatet blir.


Vi skall spela bollen, rulla genom lagdelarna och ta det lite lugnare. Vi har inte bråttom.  Normalt brukar det falla sig naturligt men det gjorde det inte riktigt idag och någonstans blev tankevurpan att göra det vi sa lite tung, vi tappade  både kontrollen och farten. Helt plötsligt hade vi en staff emot oss och utan att riktigt se vad som hände, 2-5 och därefter lite slarv som resulterade i 3-5.


Säga vad man vill, våra killar ger inte upp och till slut så var målsuget och vilja till att vinna där och även  3-6 (Hugo H) som också blev slutresultatet.

Ett resultat som troligtvis hade blivit tvåsiffrigt om vi tagit det lite lugnare och spelat vårt spel. Tack för en härlig start vi ser fram emot kommande matcher och nästa helgs GIFF Cup, hoppas bara att fler är tillbaka från alla skador.

 

Dagens stjärna, Hugo Börjesson som satte 5 av målen.

Övriga Liam 1.


Andreas B, Liam, Hugo B, Ossian, Mille, Philip, Sebastian, Elias, Jonthan Kj, Måns, Jacob, Anton, Adam M, Melker och Joel.


Ledare: Kennet Andersson och Malin Haag

 

Revansch mot Väster IF - vinst 3-0
2017-03-04 18:52

Önnered: Väster IF – Älvsborgs FF

Resultat: Vinst med 0-3 (välförtjänt)

 


Revansch, blev det, även om alla inte var med förra söndagen, dagens match blev en helt annan.

 

ÄFF ägde spelet igenom hela matchen. Exakt enligt instruktion, spela för laget med både hjärtat o knopp och ha KUL och exakt så blev det.

 

Idag vet de verkligen hur vi använder en plan. De spelade som ett lag, genom alla lagdelar med stor precision. Väster hade en helt annan strategi, ställa alla stora snabba, starka spelare som en mur vid straffområdet och i övrigt långa bollar på någon som förhoppningsvis skulle genomföra en individuell prestation.

 

Dagens match blev ett strålande bevis på att det krävs ett helt lag för att förflytta bollen.

Men trots skillnaden i spel så stod VÄSTERS MUR pall en hel del. Men det skapade underhållning för publiken, spelet rullade verkligen fram o tillbaka.

 

Ungdomarna kunde snabbt konstatera att de måste spela förbi muren och skjuta och de gjorde de, men bara över, i stolpe och i ribban. Väster hade verkligen änglavakt.

 

Halvlek 2, de coachade sig själva och bestämde att nu skall de skjuta mer, dessvärre tappade de tempot i spelet och allt blev lite mer riskabelt istället men självförtroendet räckte för att styra upp även de mest läskiga situationerna.

Jonathan i mål hade inte mycket att göra men när han väl behövdes så gjorde han det som vanligt med bravur, även på fötterna.

 

Halvlek 3, de coachade sig själva igen, tvärkoll på vad de gjorde för fel, och vad de borde göra istället, tempot var för lågt, de nyttjade inte kanterna lika bra som i första, de flyttade inte upp mittfältet i anfall och fick inte riktigt tillbaka dem igen vid försvar.


Japp, då så, nu gör vi som i första halvlek, men lite tuffare och mer distinkt, nu skall målen in.

 

Sagt o gjort tillbaka till skolboken, lite tveksamt inledningsvis men ganska snart var de på tå och pressade så pass bra så Väster knappt hann in på vår planhalva. Vi tog hand om bollarna både vid hörnor och inkast, exakt som vi sa, situationerna blev fler o fler, bollen studsade i ribban.


Å så satt den där till slut, äntligen, med god press och alltid löpa på retur, det lönar sig.

Efterförsta målet var det bara att fortsätta, på samma vis kom mål 2 och 3 samt ett som dömdes bort på offside. Vi är nog inte med domaren på den men strunt samma, vi vet ju.

 

Vi de laget gav VÄSTER upp, de gjorde ett sista försök med att lyfta upp styrkan till topp i stället för att skapa men det gäller ju att få dit bollen också. Det blev ett rättvist resultat och domaren var bra, tydlig och tålde inget gidder, han sa ifrån från första stund.

 

Fantastiskt lagarbete, alla hjälpte alla, snacket hördes allt som oftast till bänken det gillar vi. Det här kan vi vänja oss vid, det var stolta föräldrar och ledare som fick sig en skön underhållning tidig lördag morgon, det tackar vi för.


Måns, härligt att ha dig tillbaka även i matchspel och välkommen tillbaka Valter efter vinteruppelhållet snart är förhoppningsvis alla tillbaka.


Laget: Andreas B, Andreas S, Joel, John, Jonathan, Leon, Ludvig, Melker, Mille, Måns, Simon H, Sixten och Valter.


Målgörare: Sixten 1, Simon H 2,

 

Kommande matcher spelas 18-19/3 och 25-26/3 samt 1/4.  

Vi informerar om lagen efter veckans träningar.

 

Fortsatt trevlig helg,

Ledarna i P03

Kommande matcher
Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
Älvsborg Fotbollförening, 23/04 23:37 
Älvsborg Fotbollförening, 21/04 17:33 
Älvsborg Fotbollförening, 15/04 00:57 
Älvsborg Fotbollförening, 12/04 23:51 
Älvsborg Fotbollförening, 09/04 13:46 
Älvsborg Fotbollförening, 03/04 22:40 
Älvsborg Fotbollförening, 31/03 17:35 
Älvsborg Fotbollförening, 28/03 22:09 
Älvsborg Fotbollförening, 28/03 16:36 
 
Sponsorer PLATINA
 
Sponsorer GULD
 
Sponsorer SILVER
 
Sponsorer BRONS
 
Sponsorer ÖVRIGA