SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
ÄLVSBORG FF
Herr A/B seniorer
Sandarna BK
1 - 0
Älvsborg FF
Sandarna BK1 - 0Älvsborg FF

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:fre 20 maj, 18:15
Plats:Gröna Vallen 1
Tävling:
Matchnummer: 060102042
Samling:17:00
Herrarna föll med flaggan i topp efter 0-1 mot Sandarna
2022-05-21 12:01

Älvsborg FF - Sandarna BK 0 - 1  (0-0)

 

Fredag... matchdag... eftre en förlust mot GFF senast som ändå gav mersmak i spelet var det dags för Majornas Milan mot Älvsborgs Inter. Tyvärr är det dags att börja inse att vår äldre och meriterade garde sakta men säkert försvinner från vår matchtrupp. Samtidigt så är det fantastiskt kul att se de spelare vi producerar fram i våra egna led! Dagens trupp bestod av hela 8st killar födda 2004, 1 född 2003, 2st 2002, 1st 2001 samt åldermännen födda 1988 samt 1995... Kanske inte optimalt när man spelar mot seniora lag som Sandarna men faktum kvarsto, känslan var god inför matchen. Att spela på anrika Gröna Vallen är alltid kul och det blir mycket publik en kväll som denna kanske inte riktigt i närhetan av Skogen - IFK Göteborg 1942 som grog 7000 åskådare.

 

Laget: Petter, Malte, Fabian, Jacob, Charlie, Calle, Erik, Hampus, Abbe E, Filip B, Omar samt Abbe Sr, Yassir och Emil vid sidan

 

Inför matchen var samlingen helt ok, trots att undertecknad behövde prioritera jobb och kom 25 min försent. Halvlek nr 2 mot GFF skulle vi ha som mål att starta med. Dvs ett lag som verkligen tror på sig själva och sätter en narturligt hög press och vinner bollar högt med fina omställningar. Med Erik i en veckas träning tillsammans med Calle och Hampus var självklart förhoppningen att de skulle äga mittens rike och servera våra attackspelare med fina bollar. Fabian och Jacob som gjorde en enastående match senast fick självklart chansen igen i mittlåset. Deras främsta uppgift var att ta hand om seriens i särklass giftigaste målskytt Simon i SBK med hela 12 fullträffar på 6 matcher!

 

1:a halvlek

Wow vilken start och vilken halvlek. Möjligen fanns det en liten underskattning från Sandarna från start men det spelade mindre roll. Hela laget ÄFF presterade fotboll på en riktgt bra nivå. Alla lagdelar satt ihop fördömligt och vårt mittfält skördade enorma framgångar och slog ut sina diton med mil. Charlie som gjorde sin riktiga premiär pga av kvarglömd tröja av Abbe gjorde en fantastisk första match i a-lagströjan. Chansmässigt var vi i total överlägsenhet där friläget på Abbe och Erik lyser mest men tyvärr gör SBK:;s keeper bra insatser på dem båda. Bergan hade en nickskarv vid målområdeslinjen som han får alldeles förmycket panna på som på träning är mål alla dagar i vecka. SBK:s keeper fick stora problem med ett tungt distansskott av Hampus... jag kunde fortsätta med chanser från vår sida för det var många fler... tyvärr har vi i skrivande stund problem med att få bollen i nät. På de övriga delarna av planen var vi otroligt bra och starka. Vårt försvar satt ihop som armerad betong och det fanns inte en chans för SBK att komma nära. Petter i mål splear med en fantastisk pondus och självsäkerhet som ingjuter ett lugn i laget samt att han är så trygg med fötterna i uppspelsfasen vilket gör att vi kan sätta igång våra anfall. När domaren blåser för 45min känns 0-0 som något felskrivet. Hade vi fått med oss 2 mål hade det nog kännts mer ok.

 

I pausen med 0-0 och en halvlek i full dominans var det självklart ett taggat och frustrerat gäng som kom till pausvilan. Det bubblade ur killarna och berömmen haglade till varandra. Det enda som grinade oss i ansiktet var de där 5-6 kanonchanserna som resulterade i noll mål. Men om vi skulle fortsätta i 45 minuter till så var vi säkra på att målen skulle komma! Yassir kom in istället för Bergan på topp.

 

2:a halvlek

När andra halvlek rullade igån märktes det att Sandarna satte extrem press från start. Nästan lite furiöst och inte så organiserat. Efter 5 minuter var det över dels för att vi spelade bort den och att de inte orkade ligga på så högt och hårt. Men tyvärr kommer vi inte ut lika starkt i andra och vi spelar lite för svårt och inte lika distinkt i passningsspelet. Detta gjorde att SBK fick lite fler och längre anfall än i första. Det är dock fortsatt vi som står för grannlåten och vaskar fram flera chanser framåt, dock kanske mer halvchanser denna halvlek. Fortsatt är vi det laget som spelar boll och SBK spelar lååååångt hela tiden och vi röjer unden dessa attacker. Men tillslut kommer en gamechanger. Yassir får ett en frispark mot sig 10m in på SBK:s planhalva. En lååång frispar skickas in i vårt straffområde och detta märk väl den enda nickduellen som Jacob inte kommer fram på och med det sagt vinner Simon C i SBK osin första nickduell imatchen och bollen dimper ner på en SBK kille som tofflar in bollen fram till 0-1... sicken kalldusch då vi hade haft 5-6 liknande chanser i matchen som inte gav oss något. Efter detta försöker SBK ta ur allt matchtempo och det blev mängder med avbrott och domaren hamnade av någon oförklarlig anledning i centrum vuilket han inte hade behövt. Varje domslut blev det palaver och tillrättavisningar och förklaringar vilket gjorde att matchen hamnade i stå. Men trots detta skapar vi 3 superlägen att kvittera dels via skott och friläges nickar. Visst fick SBK 2 kanonlägen som en konsekvens av vår kvitteringsjakt men där Petter gör en fin fin räddning och Abbe rensar på ett av historiens mest konstiga sätt :) I matchens absolut sista sekund får vi chansen som inge trodde var möjlig. En boll dimper in i straffområdet och en passninge senare får en felvänd Erik bollen och kan endast sulklacka bollen och på mållinjen gör SBK:s målvakt en superräddning och direkt på det kom slutsignalen. 0-1 kändes som ett halvt rån och jag är parallellt till det otroligt stolt över mina killar idag.

 

 

Summerat: Detta var tufft att ta in. Så tufft att jag inte kunde skriva referatet på kvällen utan fick sova på saken. Vilken match! Jag är på många sätt rörd över hur killarna tog sig an uppgiften. En match som denna känns det direkt konstigt att höja någon över andra då hela truppen var magnifik. Men jag kan inte som gammal mittback undgå att ge Jacob och Fabien en extra eloge. 2st 18-åringar som spelar så fantastiskt moget och bra matchen igenom. Att laget i stort inte får med sig en enda poäng ikväll summeras bäst av Fredrik Sandarnas tränare "det här var vi inte värda idag" och det stämmer säkert men förändrar ju väldigt lite. Jag är docj övertygad om att det vi sett de senaste 2 matcherna är vändningen och att poängen kommer att komma nu! Vi kör 3 sköna pss i veclan som kommer innan det blir match på Bravida Arena mot Västkurd på fredag igen! Sist men inte minst! VÅR publik! Ni hörs, applåder hörs! Killarna behöver ert stöd framöver och de är värda det!

 

Målskyttar: -

 

Matchens stjärnor:

1:a stjärnan: Jacob Simonsson

2:a stjärnan: Petter De Meere

3:e stjärnan: Fabian Pellegrini

 

Vid datorn

 

Anders


<< Tillbaka

Kommande matcher
Spelade matcher
 
 
VÅRA SPONSORER
 
 
 
 
Övrigt