ÄNTLIGEN SEGER! Med tennissiffror besegrades Mölnlycke IF
2022-06-11 19:29
Efter matchen visar Abbe vilken väg som gäller i tabellen! UPPÅT!

Älvsborg FF - Mölnlycke IF  6 - 4  (4-2)

Oj vilken viktig match som stod på programmet idag. Mölnlycke borta och sällan har väl begreppet 6-poängsmatch betytt mer än just idag. Förlust samt kanske en vinst för KBK i en annan match så skulle uppförsbacken bli brant. Rena sommarvädret bjöds det på i grannkommunen och mycket vatten skulle behövas. Åter mycket publik på plats och i ärlighetens namn höll nog merparten på Älvsborg idag. Dagen till ära gjorde Hugo Moldin sin premiär i den blå/svarta tröjan och det skulle bli kul att se hans färdigheter på plan!

Laget: Mattias, Filip, Jacob, Hugo, Abbe Sr, Charlie, Hampus, Erik, Sigge, Omar och Abbe Jr samt Emil, Adam, Konge, Liam och Fabian

Inför matchen pratade vi om vikten att ge 100% idag. Vi hade en tendens att inge ge allt senast och endast sätta presspelet till 90% vilket gav Virgo chansen att få vinna. Detta skulle vi inte göra om idag. Riktigt kul med en vansinnigt stark trupp idag, Konge tillbaka efter 4 veckors skadeuppehåll var värt entrepengen bara det. Kul att känna sig välkomna när matcharrangerande lag vägrar oss rätt mängd matchbollar till värmningen med svaret att de endast hade 5 att tillgå... sen tar de fram ett par extra till sig själva. Tack för den tändvätskan MIF!

1:a halvlek

Underbart! Det märkets direkt från start att vi var i Mölnlycke för att ge oss alla chanser i världen. Åter en helt nykomponerad backlinje men nu med Jacob och Hugo tillsammans med Filip. Under matchens första 30 städade de undan allt utan några som helst problem och var stabila i alla sina aktioner. Framåt var det full fart och vår press satt fint vilket störde MIF ordentligt. Vi fick med båda våra wingbacks väldigt bra där både Omar och Sigge jobbade föredömligt. Jobbet gav en hel del hörnor under första halvlan av halvleken. På en av dessa nickas hörnan bort men inte bättre än att Charlie får chansen att dra på en volley som stoppades tydligt med armen och straffen var given. Lika given é Hampus från 11meter. 1-0 gjordes riktigt snyggt med ett litet paussteg som fick målvakten ur balans och bollen i andra hörnet. Detta var verkligen startskottet på en riktigt bra period för oss. Vi var riktigt bra och lyckades med mycket och ofta. 2-0 kommer efter en snygg crossboll av Hampus fram till Omar som med ett snyggt inlägg hittade Ekanders panna som nicksköt in 2:an. Knappt hade vi hämtat andan innan det var dags igen. En frispark mitt på MIF:s planhalva nådde bortre ytan i straffområdet där vi fiskar upp bollen och efter lite palaver hamnar bollen hos Ekander igen som skickar in 3-0!! Det var så att behövde nypa sig i armen för att fatta vad som hände under matchens första 30.. Men säg den lycka som vara för evigt? Tyvärr drabbas vi av lite hybris och tror att vi kan lösa allt med klack och smooking lir och vips så tar MIF över tillställningen. Vi trasslar in oss i oss själva och 1-3 kom som ett brev på posten (kan man dra den liknelsen längre?) och som om inte det var nog kom ytterligare en reducering starx efter den första och nu var MIF inne i en bra period och jagade frenetiskt efter en kvittering och hade en ypperlig chans via en nick som Mattias gör ett riktgt bra ingripande på. Efter det var det vi igen under halvlekens sista självande minuter och i den sista sekunden får Hampus bollen i vänsterytterposition och vänder in i banan och skruvar in bollen i bortre krysset!! Underbart! Direkt efter målet blåste dagens domare av.

I pausen var känslan att va f-n varför slappnade vi av!? men samtidigt så underbart att vi fick in 4-2 i halvlekens sista spark. Mycket var bra i halvleken men vi behövde lite mer tydlighet och mer fysik in i matchen. Vi gjorde en liten justering där Adam kom in och Charlie gick ut. Erik tog ett steg ner i banan. Nu var det bara 45 min kvar att ge järnet för att nå årets första 3-poängare.

2:a halvlek

Vi kommer ut starkt i andra akten. Adam ger oss styrka och power tillsammans med Ekander och Erik får mer ytor att verka över vilket gör att han kommer än mer med i spelet. Det märks att våra motståndare är frustrerade då de inte riktigt kommer åt oss i spelet. Vi är lite hetare och vill klart mer än dem. MIF spelar omständigt och skjuter en hel del distansskott som inte är nära någon gång. Vid ett tillfälle spelar de dock otroligt snyggt med en grym djupledsboll som friställer en MIF:are men han tåpajar bollen utanför. Efter det är det vi igen och våra evighetsmaskiner Sigge och Omar är som ett par levande JoJo:s läns kanterna och de sårar MIF ordentligt med sina löpningar. Tyvärr sitter inte sista passet i andra akten. Men vad gör det när det är dags för eftermiddagens andra! straff. Ekander dras tydligt i armen och straffen var solklar. Lika solklart säker var Hampus som gjorde exakt lika som på den första straffen och 5-2 lös vackert på tavlan. MEN... vad som sen hände har jag ingen aning om men vi hinner knappt njuta av vår tremålsledning innan det står 5-3 på tavlan efter att vi åter varit alldeles för naiva i vårt fösvar. MIF gör ett snyggt instick mellan Filip och Jacob och vips så var bollen i mål. Klockan visade 65 minuter... Men matchen var långt från över och i 71:a minuten var det dags igen. Djupledsboll till Erik som vräks över ända och STRAFF!! igen! Den 3:e för dagen! Vet inte om jag har upplevt det tidigare MEN det skall sägas att alla var solklara! Lika solklar var Hampus igen som gjorde tvärt om denna straffen men resultatet blev detsamma och 4 mål från Hampus fötter en dag som denna. MEN seriöst!! Det tar inte mer än 45 sekunder innan vi själva skickar in bollen i egen kasse...!! 6-4... 17 minuter kvar på klockan. MIF satstar allt framåt och kommer till ett par halvchanser men egentligen borde vi kanske gjort ett par mål till på våra omställningslägen. Vi är trots deras chansning aldrig riktigt hotade och när domaren blåser för fulltid var känslan underbar! 6-4 var på alla sätt rättvist. Kan tänka mig att MIF såg sig som bortdömda men om man tittar på videon i efterhand så gör domaren en riktigt bra match.

Summerat: WOW! Känslan är obeskrivlig. Så jäkla värda alla killar var detta idag. Vi hatr haft ett gäng stolpe ut i år och oturen har grinat oss rätt i ansiktet. Jag tycker att alla rätt igenom gör det vi är överens om. Kanske var det lite darrigt bakåt och deras mål skall vi normalt städa undan men framåt var det riktigt bra idag. Vi har tränat hela veckan på att ta oss in i boxen och vara heta samt nå avslut. 3 straffar talar sitt tydliga språk tycker jag. Nu laddar vi om ordentligt för i nästa match är det serie suveränen Velebit borta på GRÄS som stundar!

Målskyttar: Hampus Gustafsson 4st och Albert Ekander 2st