Samling:13:00
Tyvärr kollapsar vi åter mot Näset... 2-7 känns blytungt.
2022-08-22 11:02

Älvsborg FF - Näset SK 2 - 7  (0-3)

Ny dag ny giv. Efter 2-2 mot Väster kände vi att vi hade något på gång. Idag var det inga ursäkter utan vi ställde ett bra mannskap på benen. Mot oss stod vårens stora mardröm Näset som gav oss en omgång av sällan skådat format då det slutad 0-8. Känslan idag var en helt annan och när vi träffades innan match fanns det förväntan i luften. Dagen bjöd på riktigt bra väder och mycket publik hade letat sig ner till Åkeredsvallen. Då båda våra närmsta motståndare i serien hade vunnit dagen innan var 3p nästan ett måste.

Inför matchen skulle vi försöka sätta stopp på Näsets effektiva uppspel med hög press på bollsidan. Näset hade för vana gången innan vi mötte dem att svepa bollarna cross över vårt lag och detta skulle vi motverka idag.

1:a halvlek

Matchen startar rätt ok för vår del. Trots att det fuskas lite i vår press är den ändå tillräcklig för att sätta stopp på deras vändningar utan de slår långt vilket gör att vi har mer boll och kan ställa om en del. Vi har ett par riktigt fina framstötar via Wurry som fri i snäv vinkel skjuter bollen 20m bredvid målet men bästa chansen var ett långskott fran Azim som tar i utsidan av nästan krysset utan chans för målvakten. Det känns nästan tragikomiskt att efter dessa två chanser som faller inom loppet av 2 minuter kommer 0-1 en minut därefter. I vår iver att försöka nicka undan ett inlägg blir det istället till en skarv som helt ställer Fabian och i momentet efteråt sätts bollen i bortre hörnet... ett hörne som skulle visa sig vara en vinnande yta för Näset. 4 minuter senare var det dags igen. Bolltapp helt ohotat gav en omställning där Calle tvingas ta en frispark som i sig var helt ofarlig... men bollen kommer åter ut på vår vänsterkant där vi inte kommer ut i press och åter ett inlägg på vår bortre yta där man är 2 mot 1 och målet är i praktiken en karbonkopia av det första där bollen hamnar i bortre delen av målet... Tyvärr så hängdes det lite med huvudet nu och då visade uret 16 minuter. Men matchen var fortsatt jämn. Näset var inte på något sätt överlägsna men de hade bra koll på tillställningen. Tyvärr skulle vi dock fortsätta bjuda dem på riktigt bra lägen och nästa kom i 30 minuten när en Nästekille får en djupledsboll långt ut till vänster, istället för att avvakta och bromsa anfallet väljer vi att satsa på att vinna boll vilket var helt förödanade då Näset killen enkelt luggar oss fram till ett friläge, läget var ur en bedrövlig vinkel men åter sitter den i det bortre hörnet... under sista kvarten skaps det enbart 2 lägen, ett långskott som Mattias enkelt räddar och en fin soloräd av Sigge längs med kortlinjen men där insticket inte når hela vägen. Att det stod 0-3 på tavlan kändes nästan helt otroligt egentligen. Efter att ha granskat filmen så har Näset 2 avslut på mål förutom det vi bjuder på dvs 3 mål, vi å andra sidan har 4 avslut på mål. Spelet är helt klart 50/50, men så här kan det vara och devisen grinar oss illa i ansiktet... "tur är inget man får det är något man förtjänar"

I havlek var det på många sätt ett slaget gäng som kom till bänken. Det var inga mungipor som var uppåt och konstigt vore väl det annars. MEN vi skulle f-n ge det vi hade för att skapa match av detta. Hela gänget bestämde sig att köra så mycket pumpen orkade!

2:a halvlek

Tyvärr höll den intentionen i 3 minuter. Tyvärr händer just det som inte får hända. En lååång rensning från Näset, miss i kommunikationen? en boll som rullar mellan benen på Mattias och öppet mål för Näsetspelare... det är synd att säga att de behövde förta sig för att göra mål på oss. Efter detta går matchen i stå. Det händer inte så mycket egentligen. Vi stångas och Näset ligger rätt. Både vi och dem gör en mängd byten men det förändrar ingenting egentligen. Matchen är precis lika jämn som den har varit sedan starten. Dock var det inte färdigt med målen... från matchminut 80 och fram till slutsignalen skulle det komma 5!! mål... 3 för Näset och 2 för oss. Vi tar dem i tur och ordning 0-5 hörna, missad markering, schabbel och mål... 82:a 0-6 bolltapp utanför Näsets straffområde, försök till att ställa offside på djupledsboll misslyckas, friläge och mål... 1-6 i 84:e genom Wurry där han med vilja och pondus spräcker nollan. 1-7 i 87:e lojt försvarsspel där vi har noll kommunikation utan springer ihop och detta ger Näset friläge fram till mål... 2-7 i 91:a minuten åter genom Wurry som snyggt reducerar. Efter detta blåser domaren av matchen. 2-4 i andra och jag saknar ord.

Summerat: Så mycket möjligheter och så lite uträttat efter den tilltänkta matchplanen. Tyvärr är det för få som tävlar idag. Emil och Filip följer i mångt och mycket det som var sagt från början. Wurry gör 2 mål vilket är hans uppdrag på topp. I övrigt har vi lite att jobba på. Vi kan INTE lägga oss ner och självdö utan vi reser oss vår vana trogen och skall gå stärkta ur detta. Nu match till fredag hemma mot GFF.

Målskyttar: Wurry Ceesay 2st