SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
ÄLVSBORG FF
Herr A/B seniorer
IK Virgo
1 - 0
Älvsborg FF
IK Virgo1 - 0Älvsborg FF

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 17 september, 13:00
Plats:Mossens IP 1 Gräs
Tävling:
Matchnummer: 060102117
Samling:11:45
0-1 mot Virgo sätter oss i ett extremt tufft läge.
2022-09-19 15:48

Älvsborg ff - IK Virgo  0 - 1 (0-1)

 

Inför lördagens match mot IK Virgo var föutsättningarna glasklara. Vi var 5p efter Önnered och vid vinst för dem och oavgjort för oss så var nedflyttningen ett faktum. Med kniven mot strupen skulle vi ut och prestera bra fotboll mot ett Virgo som gått starkt det sista och med segern senast finns hoppet kvar om en kvalplats till Div3, dvs det var botten mot toppen på Mossens gräsplan. Underbart väder gav mycket publik och med en riktigt stark trupp med oss hade vi goda förhoppningar. 

 

Laget: Mattias, Fabian, Emil C, Jacob, Omar, Konge (k), Emil Å, Albert E, Sigge, Hannes, Azim samt Albert J, Charlie, Malte, Svante, och Isak.

 

Inför matchen var det ett samlat gäng som mötte upp. Till vår förvåning så var planen riktigt bra för att var gräs i september! Vi var helt på det klara att med speed och finess på kanterna skulle vi skörda framgångar. Vi skulle inte rulla boll på konstgräsvis då skulle Virgo mest troligt käka upp oss i sina starka omställningar. Vi hade för dagen en riktigt stark backlinje då Emil gjorde årsdebut vilket var riktigt kul att se efter ryggproblemen som har stört honom.

 

1:a halvlek

Jag måste tillstå att känslan var bra! Riktigt bra! i 95sekunder... sen hade dagens domare blåst straff för Virgo. Rätt? Fel? Fabian sa i efterhand att han föll lätt men att det gick visst att blåsa för situationen vilket domaren gjorde. Mattias i en hörnet på straffen och bollen i det andra. 0-1 och vilken kalldusch. Men positivt var ju att det fanna 88 minuter kvar att jobba på. Virgo var det bättre laget men vi gav allt ute på plan så det gjorde att Virgo hade svårt att vaska fram allt för många bra chanser. Mattias kommer ut och gör en riktigt bra räddning på ett friläge och för utom det så var det inte så värst mycket. Å andra sidan så hade vi inte heller så mycket som vi skapade. Vi försökte at brodera på gräset vilket vi inte skulle och då tackade Virgo och tog emot. Mängder med bolltapp gav dem alla chanser att äga boll och fördela den bäst de ville. De vände och vred oss men vi gav oss inte. Emil C. hade börjat alldeles briljant i matchen varpå hans fläkning för att täcka ett avslut blev det sista på planen för idag då han pajade foten... surt... in med Charlie! Strax efter det böt vi in Malte som gjorde ett piggt inhopp senast och idag fick 65 minuter på plan samtidigt kom Jörnvik in. Vi bytte ut vårt ytterpar mot ett nytt och hoppades på förändrain och viist det blev allt lite bättre. Halvleken slutar dock 0-1 vilket får ses som rättvist.

 

I pausen var det ett moloket gäng som samlades. MEN det var ju bara ett mål upp coh det fattade ju alla. Efter en bra push i omklädningsrummet var det killar som verkligen ville ge 100% i andra halvlek. Nu var det raka och tydliga bollar som gällde. Hitta ytorna bakom Vit´rgos backlinje var ordern.

 

2:a halvlek

Sagt och gjort, inledningen på andra akten var riktigt bra och den gav precis de svar vi ville ha. Vi kom i våg efter våg och Virgo rensade mest undan. Trots ett studtals stort övertag i spelet så uteblev de riktigt vassa chanserna. Hannes och Malte var våra starkast lysande slitvargar på planen och vann mängder med dueller. Ekander som fick en renodlad forwardsroll kom till sin rätta och hade stor show med sin bändande teknik. Det är bara målet som saknas! Vi hade mängder med svepande bollar som ställde till mängder med problem för Virgo som kom upp lite sporadist under de inledande 30 minuterna. På en hörna så når Ekander högst och nicken tar i insidan av stolpen, bollen dimpern ner precis vid Malte men han hinner inte få till avslutet utan det kan räddas på mållinjen av Virgos keeper. Några minuter senare ryckert Ekander sig loss och får på en riktigt pärla till avslt som tar i kryssribban och ut. Någon där upp har tydligen bestämt sig. Sista 15 min blir mer kamp an skön lir, vi spelar inte lika konsekvent och Virgo får direkt mer att säga till om. De har i slutet ett par riktigt bar chanser att punktera matchen men där och då var de lika bra som oss på att få in bollen i nät. Halvleken slutar 0-0 vilket kändes riktigt trist då jag subjektivt tycker att vi förtjänade minst en pinne i denna matchen. Trots nederlag var det en god stämning då alla tog i hand... utom en sympatisk nr11 i Virgo som hade käkat surkål :) i övrigt gratulerar vi Virgo till fortsatt lir i fyran och vi hoppas att vi löser vår del så att vi kan mäta oss mot deras "gubbar" :)

 

Summerat: Dubbel trubbel... förlust som minst borde varit oavgjort och Önnered passar på att spela oavgjort mot GFF... Argh... Samtidigt har vi varit inställda på att vi var tvugna att vinna 2 av de avslutande 3 för att ha en chans och där befinner vi oss fortsatt. Laget gör en bra match idag, första akten var kanske inte så upplyftande men vi krigar och strider så jäkla bra. I andra akten så spelar vi så som vi kanske skulle gjort för 5-6 matcher sedan. Dvs rak enkel fotboll och bara vräka in bollar i straffområdet. Med de chanser vi har hade normal utdelning varit minst 2 mål... Nu tar vi med oss 2:a halvlek och ger vårt yttersta mot Mölnlycke. Vi syns på lördag.

 

Målskyttar: -

 

Matchens stjärnor:

1:a stjärnan: Malte Rosengren

2:a stjärnan: Albert Ekander

3:e stjärnan: Hannes Simonsson

 

Vid datorn

 

Anders

 


<< Tillbaka

Spelade matcher
Lör 1/10 16:15
Lör 24/9 14:15
4 - 3  
Lör 17/9 13:00
1 - 0  
Fre 9/9 19:15
3 - 3  
Lör 3/9 14:00
1 - 0  
Fre 26/8 19:15
0 - 3  
Lör 20/8 14:15
7 - 2  
Fre 12/8 19:15
2 - 2  
Lör 6/8 13:00
4 - 1  
Tor 30/6 19:00
4 - 2  
 
 
VÅRA SPONSORER
 
 
 
 
Övrigt