Referat: Utbynäs SK (D5H) - Älvsborg FF (D4H)
Seger i årets första match! 1-0 mot Utbynäs
2021-06-05 16:23

Älvsborg FF - Utbynäs SK  1 - 0  (1-0)

Så var äntligen dagen kommen, dagen som alla väntat på. Premiär för match... om än "bara" träningsmatch så var det match! Vädret var så bra som de bara kan vara kanskke till och med för varmt... Idag var dock truppförutsättningarna allt annat än optimala. Det regnade återbud över oss ledare och vi kan tycka vad vi vill om detta men helt klart öskar vi klat högre prio från vissa fötter... Vi ställer dock ett helt ok lag på planen och skoj med både Jacob och Seb J tillbaka, Jacob har varit borta i 26 månader sedan seniordebuten som 15-åring efter dubbla knäskador och det är nästan 1 år sedan Seb J var uppe senast. Idah var det Utbynäs från Div5 och matchen skulle spelas på naturgräs...

Laget: Simon, Mackan, Jacob, Emil, Abbe, Konge, Seb J, Hampus, John, Filip, Philip samt Valther vid sidan

Inför matchen var det snack om lågt försvarsspel då vi inte hade truppen för att lösa 90 minuter gräsfotboll då det var första matchen och kroppen. Kul att ett par trötta studenter ändå trotsade trötthet efter en tuff vecka vid sidan av planen.

1:a halvlek

Det var en helt ok start av oss. Vi var det klart spelförande laget under första halvan av halvleken. Vi vaskade fram ett gäng hörnor låg på och stressade klart högre än bestämt. Efter 15 minuter var det färdigt för Filip B på plan då ryggen gav upp och vi hade nu 75 minuter utan möjligghet till byte. Detta till trots fortsatte vi att stressa och nagla fast vår motståndare dennna stress och press skulle tillslut skörda framgång då en sen bakåtpass till egen målvakt blev ödesdiger för Utbynäs, precis när målvakten skulle rensa bollen studsade den upp och rullade retligt in till ett självmål. Efter 22,5 minut var det vattenpaus, det var redan då trötta killar som kom till bänken. Vi gick åter igenom taktiken att inte hamna högt i försvarsspelet utan att ligga lågt och komprimera spelytorna. Om den första halva halvan var vår så var den nadra dito lite mer Utbynäs. Man kan väl säga att de spelade smart gräsfotboll med långa sveande bollar bakom vår backlinje som fick slita ont men mer än en stro chans tillät vi inte som Simon kommer ut bra på!. Halvleken slutar 1-0 vilket kanske var lite i bästa laget men samtidigt tycker jag subjektivt att vi vann den på poäng då vi var det hetar laget.

I paus var det näst intill hjärt lungräddning som stod på programmet... om vi var så trötta efter 45 minuter hur skulle det då se ut efter 90 minuter. Lite justeringar med att John tog 10:a rollen oh Hampus ut på en vinge. Lite justering i försvarsspelet på vänsterkanten där vi hade haft problem.

2:a halvlek

Om den första aakten gick till oss på poäng så gick nog den andra till Uytbynäs på TKO (teknisk knock-out) Satan i gatan vad våra tappra krigare kämpade! Efter 55 var det mer eller mindre soppatorsk och imon fick åter komma ut bde en och två gånger och rädda sin nolla. Vid ett par tillfällen handlade det mer om oförmåga hos våra motståndare att det fortsatt stod 1-0. Vid vätskepausen var det ett gäng urlakaade grabbar som staplade ut till sidlinjen. Nu var de pepp i massor för att lösa sista 22,5 minuterna. Jacob och Emil vaar det betongfösvar vi önskade oss och Johns enorma slit var balansen från total kollaps. Konge vara nära nog Mr 100% idag och behöll ett lite lugn i vårt lag samt längst bak fick Simon göra sin sista machavgörnade räddning då han avvärjde ett givet kvitteringsmål! I matchen sista anfall kom Philip fri och skickade på dagens hårdast skott som tar i kryssribban och ut... målställningen skakar nog forfarande. Det var nog dagens bästa målchans :)

Summerat: En inte helt solklar seger kan man säga. MEN jädrar vad killarna kämpade! )0 minuter av stenhårt slit! Nu slickar vi såren och växlar upp på tisdag!

Målskytt: Självmål 1st