Referat: Älvsborg FF - IK Virgo
Ännu en uddamålsförlust för våra herrar! 0-1 mot Virgo
2022-06-04 10:00

Älvsborg FF - IK Virgo  0 1 (0-0)

Efter 7! raka förluster var det dags att försöka bryta trenden och sätta en ny trend på banan. Vi har två riktigt bra matcher bakom oss men samtidigt två riktigt tunga uddamålsförluster i bagaget likaså. Idag var det IK Virgo på menyn ett Virgo som har ett ton av erfarenhet och är den raka motsatsen till vårt unga lag. Trots motgångar i resultatet har vi en trogen skara som tar sig ner på fredagskvällarna vilket alltid uppskattas och ambitionen och tron var stark att vi skulle bjuda igen ikväll. Det var lite kyligt i luften men i övrigt var förhållandena perfekta.

Laget: Mattias, Filip T, Charlie, Omar, Calle, Abbe Sr, Adam, Hampus, Abbe Jr, Sigge samt Liam och vid sidan Ali, Yassir, Emil och Alvin

Inför matchen hade vi sena avhopp vilket medförde att vi fick kalla in killar med kort varsel. Det är ju inte optimalt när den ordinarie backlinjen är borta MEN samtidgt så höjer sig alla just nu. Charlie fick förtroendet som central mittback från start och för honom en ovan position i en trebackslinje. Tempot på träningarna har stegrats gradvis vilket gav hopp om att vårt presspel skulle sitta bättre idag.

1:a halvlek

Så blåstes matchen igång. Virgo tog tag i taktpinnen och under matchens första 10 minuter var den största delen av spelet förlagt till vår planhalva. Det mesta hos Virgo snurrade igenom deras lagkapten på mitten som fick styra och ställa lite väl enkelt och vi var inte tillräckligt heta i pressen på honom. Trots ett övertag så kommer Virgo inte fram till någon målchans. Efter detta är det mest vi för hela pengen vi vaskar fram 3 hörnor och är klart hetare i vårt spel. Vi tar bort deras spelfördelare mycket tydligare vilket skapar frustration hos IKV. Hampus blir serverad ett par fina crossbollar av Filip som han snyggt får med sig in till avslut men dessa blir lite tama. I matchminut 30 sker en mycket konstig situation... Adam hamnar på efterkälken och tar ett livtag om kaptenen i Virgo, hans svar är att plantera en armbåge rätt i ansiktet på Adam. Efter att fått se den på video är det horribelt att domaren som står 3! meter från situationen inte ger direkt rött till Virgospelare och ett gult till Adam... det blev inga kort alls och det skulle senare visa sig bli väldigt avgörande för matchen. Helt klart var deras kapetn störd av den intensiva uppvaktningen och det mesta av Virgos spel gick i stå. Vi var det klart intensivare laget med avsevärt mer finess men tyvärr är vi vansinnigt uddlösa i våra inlägg så är på tok för lama och smått iskalla innanför boxen vilket gör det svårt att kapitalisera på vårt övertag. Vi var betongsäkra i vår helt nykomponerade backlinje där Charlie höll ihop det föredömligt. Striden om mittens rike var förhållandevis jämn vilket var bra och vi var klart bättre på våra kanter jämfört med IKV. Halvleken slutar 0-0 vilket var rättvist då det knappt var ett avslut på mål.

I pausen var det ett taggat gäng som samlades. Vi kände att vi var det spelförande laget som ville det lilla extra. Samtidigt höjde vi ett varningesn finger att vi inte skulle vaggas in i en falsk säkerhet då det finns så mycket rutin hos våra motståndare att det bara krävs ett uns av ofokus för att bli straffade. Abbe Jr var tvungen att kliva med en svullen fot och Alvin gick in och tog hans plats rakt av.

2:a halvlek

Åter en bättre start på halvleken av Virgo. Första 5 minuterna är vi lite ur balans. Men i 50:e minuten slår Hampus en fin passning i djupet fram till Alvin som får på ett fint skott som vållar målvakten en hel del problem. Det var mer eller mindre matchens första riktiga målchans. Bara ett ögonblick senare efter åter en bedrövlig miss från domaren ges Virgo ett friläge som för vår del avslutas högt över mål. I följetongen avgörande del i matchen kom det i minut 52 nästa horribla beslut från domaren. En svepand boll når Adam på kanten, en mindre lyckad mottagning ger Virgos kapten chansen in i situationen och lite lätt två på bollen satsar han våldsamt in i densamma vilket resulterar i 3 rätt brutala dobbmärken in i Adams ben, åter är båda involverade domarna bra placerade och det röda kortet är givet vilket även tydligt ses på videon men även här frias först situationen!! Men när domaren inser att Adam dels är ordentligt skadad och ser märkena i benet tar han upp det gula kortet... fegt tycker jag. Så istället för två röda kort på deras kapten hade han endast ett gult med sig... vilket skulle visa sig i följetången mindre bra... I 72:a minuten kom chansen med stort C, Hampus frispelar Liam som bränner friläget men får bollen i retur och serverar Hampus som även han fri med målvakten skickar bollen högt över från när håll... och i avdelningen  kaptene i Virgo så var det dags igen för i 75:e minuten får Virgo en frispark mitt på vår planhalva. Tyvärr tappar vi fokus i en enda situation i hela matchen och då blir det mål... Vi är 7 mot 4 i straffområdet men tyvärr är det ingen som styr upp markeringen utan vi hamnar helt fle vilket ger kaptenen (vem annars) fri gata och kan snyggt nicka in bollen i mål. Trots 15 minuter kvar lyckas vi inte etablera något tryck. Lite halvchanser vaskade vi fram. I vår iver blottar vi oss bakåt och Mattias gör ett par riktigt fina räddningar. Matchen slutar 0-1 och sett till matchbilden helt fel, då skulle vi vunnit, sett till chanser skulle oavgjort speglat matchen bäst och om mannen i svart hade gjort sitt jobb ja då vet vi inte vart det hade slutat. Men oavsett honom så är detta fotboll och just nu studsar det ordentligt emot oss och sånt är livet ibland.

Summerat: Detta smärtar djupt in i bröstet! Vi kämpar och sliter om varje millimeter och får minimalt tillbaka. Men det kan omöjligen fortsätta grina oss emot hela vägen. Någon gång lossnar det och varför inte redan kommande lördag. Nu hoppas jag verkligen att ALLA kan vara med framöver vi kan inte sakna 4-5 man varje gång vi lirar! Det är att ge alla våra motståndare ett handikapp de inte behöver få gratis!