Aktivitetsinfo: Seriepremiär i P17 nationell, hemma mot Skövde AIK, lördag 15 maj 14.15.
Stabil premiär för U17. 7-4 mot Skövde AIK!
2021-05-15 19:24

Älvsborg FF U17 - Skövde AIK  7 - 4  (4-2)

Laget från start: Christian, Joel, Hugo, Omar, Charlie, Emil. Carl, Leo, Fabian, Sixten samt Ali

Premiärmatchen som P04 killarna har väntat på blev äntligen av! Trots mer eller mindre bedrövligt väder var det en del nyfikna som hade letat sig ner till arenans omgivningar.

Matchen började på bästa tänkbara sätt, knappt hade man bänkat sig innan Sigge skickar in 1-0... matchuret stod på 7 minuter. De var startskottet på 20 fantastiska blå/svarta minuter. 2-0 signerades Leo som fintade bort sin bevakning och 25 meter från mål skickade på ett skott som slutade med att bollen gick in i bortre krysset. Starx därpå var det dags för Fabian att öka på till 3-0 och innan klockan passerat 30 minuter skulle det 4:e målet falla. En väldigt avgörande minut kan man tycka, en mer eller mindre solklar straff för AIK friades av domaren för att i sekvensen efter döma straff för en lika solklar förseelse. Calle var säkerheten själv från 11 meter. Just där och då med maximal utdelning och ett Skövde som inte presterade på topp kändes matchen klar... 15 minuter senare stod det 4-2 innan halvleksvilan... det innebar att det fanns nerv inför andra akten.

Den nerven höll i drygt en minut innan Oscar gör en riktigt snygg prestation som avslutas med ett vänssterskott i krysset! WOW! Kort därpå kom en reducering för gästerna innan det var dags för Sigge igen. Denna gång på frispark som han både snyggt och fräckt drog in vid första stolpen och ställde AIK:s målvakt totalt. 7-3 fick också Sigge göra, denna gång genom en straff och den var säkert placerad. Innan matchen var över reducerade AIK fram till slutresultatet 7-4

Summerat: Solklar seger. Mycket som var bra framåt och självklart lämnar 4 mål i baken lite att gnugga på kommande vecka. Nästa söndag bär det av till Kungälv för matcch mot Kongahälla.

Målskyttar: Sixten Åhsberg 3st, Leo Hedin 1st, Charlie Ahlgren 1st, Carl Hansson 1st och Fabian Pellegrini 1st