Ali – Calle – Emil – Gustav B

Leo

Sigge

Sidan: Ernst, Lucas, Omar B, Joel, Alvin

Efter en kanonstart i serien med två raka segrar stod vi inför en tuff match mot duktiga IFK Skövde. Matchen spelades i hög värme och med stark sol, vilket gjorde förutsättningarna lite annorlunda. Vi var förberedda mentalt för en tuff kamp där vikten av att ”pulsera”, dvs båda hålla i boll och välja våra lägen när vi trycker framåt, var extra viktiga i värmen för att kunna orka 90 minuter. Oj, vilket drama det blev!

1:a halvlek: Vi får en riktig drömstart efter 2 min, med mål efter hörna där Gustav B påpassligt gör sitt första tävlingsmål i Älvsborgs färger. Vi fortsätter att skapa chanser och är mycket nära att göra 2-0 när Calle snyggt skruvar en frispark över fyra Skövdespelare i ribban. Fler ribbträffar skulle komma… Istället går vi bort oss helt när ingen tar markeringen på en löpande Skövdespelare vid inkast (!) långt från mål. Fri med Christian gör han inget misstag och istället för 2-0 står det 1-1. Skövde får förstås energi av målet och vi får det tufft kommande 25 minuter när Skövde rör sig konstant på nya ytor och släpper boll på en touch. Samtidigt skapas inte så mycket målchanser och vi är inte heller ofarliga framåt. Ernst hinner t ex med att med känsla lobba i ribban…innan han skickar in ett psykologiskt viktigt 2-1 mål precis innan paus. Sista 10-15 minuterna är bättre då Skövde mattas av i sin höga press och vi får mer att säga till om.

2:a halvlek: Nu börjar dramat på riktigt… Vi inleder som vi avslutade första, med bättre rörlighet och mer bollinnehav. Skapar en del chanser men får inte utdelning. Istället får Skövde maximal utdelning när vi (än en gång) slarvar och tappar boll i utsatt läge, något som utnyttjas direkt. 2-2… Efter en del skador och byten (värmen tar ut sin rätt) blir det lite oordning innan vi får struktur på spelet. I en vass kontring sätter Sigge kliniskt 3-2 och vi tar åter ledningen. Vi spelar med självförtroende och skapar fler chanser, bland annat när alla tror vi har gjort 4-2 (vilt jubel på bänken) men bollen rensas på något konstigt sätt bort på mållinjen (VAR någon 😊). Här får Skövde energi och vi lägger oss mer på försvar. De har många duktiga och kreativa spelare som skapar oreda och tyvärr är vi lite för hungriga och fäller en Skövdespelare innanför straffområdet. Domarna blåser helt riktigt och här tror vi att Christian blir hjälte. Han gör en enastående räddning på straffen, men returen går direkt ut och otroligt nog räddar han även påföljande skott på ett magiskt sätt. Vilken prestation! Nu får det väl ändå räcka… Nej då. Skövde fortsätter att skapa och från ingenstans gör de mycket snyggt 3-3 i 86:e med ett skott från distans som är otagbart. Vilt jubel från Skövde, men vi är inte nöjda vilket säger en hel del om killarnas moral. Sista minuterna skapar vi ett massivt tryck med flera hörnor och panik i deras försvar. När det återstår en minut av matchen dribblar sig Leo igenom försvaret på ett snyggt sätt och fri med målvakten avlossar ett kanonskott som deras målvakt precis får fingertopparna på och styr tätt över ribban. Domaren blåser av och båda lagen tackar varandra för en otroligt händelserik match i högt tempo. Inte bra för hjärtat dock…

Matchens tre punkter:

1) Stark offensiv... Trots att Skövde kanske har mer boll, skapar vi oerhört mycket. Tre mål, två ribbträffar, ett par bollar som dansar på mållinjen, friläge, många hörnor och flera ”nästan”-chanser. Vi har ett snabbt omställningsspel genom mittfältet som ofta resulterar i bra chanser.

2) Okoncentration... På den här nivån är slarv oerhört kostsamt. Det smäller direkt! Två av målen är indirekta bjudningar där koncentrationsnivån är för låg. Här måste vi förbättra oss framöver.

3) Svettiga tröjor. Ibland får vi inte resultatet 100% med oss, men killarna sliter oerhört i 90 min, vilket vi pratar om inför varje match. Det gör oss jobbiga att möta och det kommer vi få nytta av framöver.

Matchens höjdare:

Christians dubbelräddning vid straffen!! Oj, vad han förtjänade att bli matchhjälte där.

Matchens bubblare:

Skippa Netflix – kom till Påvelund! (med avstånd…). Hela matchen är reklam för fin juniorfotboll! Det är händelserikt med mycket målchanser och många av våra spelare spelar på en riktigt hög nivå i match efter match. Vi behöver tajta till oss ännu mer och förbättra koncentrationen, men annars så ska vi ta med oss en hel del positivt. Nu när fler personer i publiken tillåts kan ÄFF P17 varmt rekommenderas som underhållning.