SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
ÄLVSBORG FF
P19 pojkar
IK Oddevold
4 - 2
Älvsborg FF P17
IK Oddevold4 - 2Älvsborg FF P17

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 05 juni, 12:00
Plats:Thordengården
Tävling:
Matchnummer: 000473058
Samling:09:15, Påvelundsplan
Aktivitetsinfo: Dags för bortamatch i P17 Nationell mot IK Oddevold, lördag 5 juni 12.00. Samling Påvelundsplan 09.15, avfärd 09.30.
Vi behöver hjälp med transport. Skriv om ni kan köra och hur många killar ni får plats med.
Onödig, men välförtjänt förlust i Saharavärmen!
2021-06-06 10:36

P17 Nationell Serie  IK Oddevold vs Älvsborg FF

Resultat: 4-2 (3-1)

Mål: Calle, Ernst

 

Startelva: 

                      Ninos

Omar B – Hugo F – Omar T - Charlie

Fabian – Lucas – Emil – Sigge

                    Calle   

                    Ernst

Sidan: Alvin, Otto, Ibbe, Zacke, Leo

 

Inför matchen:

Det var ett positivt gäng som samlades vid klubbstugan för resa till Uddevalla och möte med klassiska Oddevold. I takt med att temperaturen ökade när vi närmade oss matchstart förstod vi att det skulle bli tufft i värmen för båda lagen. Vi hade goda förhoppningar på ett bra resultat och ville äga mycket boll i värmen så att motståndarna skulle få jaga sig trötta. Vi möttes av en helt nylagd konstgräsplan i en fantastisk miljö. Nu skulle det bli åka av eller…

 

1:a halvlek: Vi möttes av ett motstånd som bestämt sig för att ”parkera bussen” fullständigt. Nästan elva man på egen planhalva gav oss förstås mycket boll, men vi hade också svårt att tränga igenom deras kompakta mur. Vi skapar en del hel och halvchanser, men skärpan var inte med oss idag. Istället tar Oddevold ledningen när vi står och sover i deras första omställning. En djupledsboll (domaren missar dock en klar offside), snabbt inlägg från kanten och vi gör tyvärr självmål… Vi blir nu lite stressade av att hamna i underläge istället för att bara trumma på. Dock kvitterar vi i den 25:e vilket gör att vi är tillbaka in i matchen. Här tror vi att det ska ordna sig, men samma visa upprepar sig lite senare. Vi äger bollen, skapar en del chanser, men igen får Oddevold en kontring med inlägg där vi är borta i markeringsspelet. Oerhört frustrerande med bollinnehav 80/20, men Oddevold gör det bra medan vi har för lågt bolltempo för att luckra upp deras kompakta försvar. 2 kontringar och 2 mål… Här går vi ner oss lite mentalt och släpper in ytterligare ett strax efter. Efter en tilltrasslad situation gör vi ett nytt självmål.

 

2:a halvlek: I pausen var vi förstås oerhört besvikna, men också bestämda att vi skulle vända matchen. Vi fick dessutom fördelen att spela 11 mot 10 när Oddevold får en utvisad. Här äger vi matchen fullständigt i 45 minuter och skapar tillräckligt för att vända matchen. Vi sätter bollen ribban, missar bollen på mållinjen och har mängder med chanser. Tyvärr får Emil sitt andra gula kort relativt tidigt och vi tappar då lite av vårt momentum. Vi ändrar dock i vårt spelsystem och går ner på trebackslinje för att få ytterligare tryck. I slutet får vi lite hopp när Ernst bombar in reduceringen, men idag är vi mycket ineffektiva framför mål. Värmen spelar säkert in där kokande hjärnor inte tar de bästa besluten. Vi gör dessutom deras duktiga målvakt ännu bättre, med många avslut som går rakt på honom. I matchens sista övertidsminut punkterar Oddevold matchen… Tyvärr lite tråkiga scener i slutet med motståndare som hånar våra spelare efter deras vinst. Ridå ner och tung hemresa till Gbg.

 

Matchens tre punkter:

1) Bolltempo... Mot ett lågt stående försvar måste vi flytta boll mycket snabbare. Vi håller i boll för länge, dribblar istället för att släppa boll vidare vilket gör att Oddevold kan fokusera på att stå rätt i sin mur.

 

2) Släpp ingen jävel över bron... Tre kontringar, tre avslut och två självmål…Det är helt enkelt inte tillräckligt bra. Här måste vi vara mycket mer hänsynslösa i försvarsspelet. Inte enbart försvararna utan hela laget. Vi sätter oss i en onödig situation som vi senare inte kan ta oss ur.

 

3) Värmen... Lika för båda lagen givetvis, men vi fick som jagande lag det tufft att hela tiden ”gasa” istället för att kunna spela på resultat och därmed ligga rätt i våra positioner. Det skapade stress och dåliga beslut i avslutslägen. Killarna ska dock ha en eloge att vi aldrig ger upp utan fortsätter att jaga en vändning. Med lite tur kunde vi fått till en kvittering, men idag var vi helt enkelt inte värda det.

 

Matchens höjdare:

Omgivningen…Fantastisk anläggning i en härlig miljö.

 

Matchens bubblare:

Alla slår alla i Nationell serie... Trist med en förlust, men vi ser att serien är oerhört jämn och där många av lagen kan slå varandra.

 

Summering:

Vi måste lära oss av detta. Stort bollinnehav, men där Oddevolds matchplan fungerade till 100%. Vi går bort oss i början och skapar en uppförsbacke som är för stor att hämta hem. Vi behöver helt enkelt bli bättre på att hantera olika typer av motstånd, vilket är en läxa även för oss tränare. Ett annat förbättringsområde är att inte stressa upp oss om matchplanen inte går som vi tänkt i början.

Nu siktar vi på nästa match där vi möter GAIS på hemmaplan. Väl mött på Påvelund!

 

Hälsningar

Tränarna U19

Mattias, Anders H, Magnus


<< Tillbaka

 
 
VÅRA SPONSORER
 
Övrigt