SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
ÄLVSBORG FF
P19 pojkar
Älvsborg FF P19
6 - 1
Mölnlycke IF
Älvsborg FF P196 - 1Mölnlycke IF

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:tis 19 oktober, 19:45
Plats:Påvelund 1 Konstgräs
Tävling:
Matchnummer: 060240037
Samling:18:30
En magisk kväll i hällregnet..
2021-10-20 13:31

P19 Älvsborg FF-Mölnlycke IF

Resultat: 6-1 (3-0)

Mål: Hugo B x 3, Sigge, Jacob och Abbe x 1

 

Startelva:

Petter

Gustav W, Hugo F, Jacob, Charlie

Sigge – Valther – Calle – Hugo B

                    Hampus

                     Ernst

 

Sidan: Lucas, Alvin, Gustav B, Abbe

 

 

Efter söndagens P17-match i strålande sol var förutsättningarna inför tisdagens möte med Mölnlycke IF något annorlunda. Regn, regn och åter regn…Oavsett väder så var det ett toppmöte i junior klass 1 som skulle spelas. Mölnlycke på andra plats med en poäng mer än oss. Således en mycket viktig match för att kunna sluta topp-tre i serien.

 

Det var ett laddat lag som hade matchgenomgång i omklädningsrummet. Vår ”match-spion” hade tidigare under säsongen sett en seriekollega pressa högt och stenhårt mot Mölnlyckes försvar. Matchplanen klar? Absolut, alla killarna var på. Addera till detta det vanliga med få bolltouch, rörelse och ambitionen om att spela upp via innermittfält, så var det bara att köra…

 

1:a halvlek: Körde gjorde vi från det att domaren blåst igång. Pressen var klockren och de gånger Mölnlycke försökte spela sig ur det vann vi bollarna. När dom slog långt skötte alla i backlinjen sin uppgift felfritt. Framåt då? Jo, vi trummade på och skapade en del chanser men Mölnlycke hade en mycket duktig målvakt som gjorde en rad fina räddningar. Skulle det bli en sådan match där man skapar massor men inte gör mål? Nix, det ville inte Hugo B som från minut 31 till 39 satte tre baljor. 1-0 kommer efter att Ernst forsat fram på högerkanten, rundar sin försvarare och serverar Hugo öppet mål. 2-0 är helt fantastiskt! Någon meter utanför straffområdet, från stillastående skickar Hugo bollen i en perfekt skruvad bana, över en flaxande målvakt och upp i krysset. Magiskt! Å plötsligt gick allt hem… skott som touchar försvarare och ställer målvakten, 3-0. I pausvilan var det nöjda spelare som försökte torka upp lite. Alla var överens om att fortsätta på den inslagna vägen och inte backa hem och låta Mölnlycke äga boll. Så ut och pressa igen!

 

2:a halvlek: Fortsatte som den första slutade. 4-0 skickar Ernst in men linjedomaren vinkar offside. Tveksamt, i alla fall med blå/svarta ögon…😊. Det blir istället Sigge som hänger in 4:an efter en perfekt hörna signerad Hampus. Jacob ville inte vara sämre, 5-0 efter en återigen helt perfekt hörna från Hampus. 10 min kvar och vår nya duktiga målvakt Petter såg ut att hålla nollan i sin Älvsborgsdebut. Men dessvärre icke, Mölnlycke skickar in 5-1 på exakt samma sätt som Hugo hängde in 2-0. Lika snyggt! 4 min kvar när Sigge snurrar upp mittförsvaret och avslutar med att chippa bollen i ribban, Abbe håller sig framme och trycker in returen, 6-1!  

 

Matchens punkt:

Laginsatsen!  Alla jobbar 100 % i 90 min + tillägg. Defensiven är felfri och dessutom är det offensiva spelet helt suveränt med rörelse, få touch, snabba spelvändningar och en grym kommunikation. Betyg A (för oss som är äldre, en 5:a)

 

Matchens höjdare:

Är ju naturligtvis Hugos hattrick på 8 min krönt med 2-0 målet som bara det var värt entrépengen.

 

Matchens mest sportsliga kille:

Gustav W som vid ett utmärkt inläggsläge väljer att lägga ut bollen över linjen då en motståndare är skadad. På kommentaren ”Det var ju fint av dig” blev svaret: ”leder man med 3-0 så känns det rätt att göra så”….😊

 

Summering: En helt fantastiskt genomförd match, det är lätt att vara tränare kvällar som denna! Åter på andra plats i tabellen med en match kvar att spela. Tabellen haltar något men en slutplacering topp-tre skall inte vara omöjlig. Nu avslutar vi med att åka och möta Lindome borta nästa onsdag.

 

Hälsningar

Tränarna U19

Mattias, Anders H, Magnus


<< Tillbaka

 
 
VÅRA SPONSORER
 
Övrigt