SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
ÄLVSBORG FF
P19 pojkar
Hisingsbacka FC
3 - 2
Älvsborg FF P19
Hisingsbacka FC3 - 2Älvsborg FF P19

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:sön 13 juni, 13:15
Plats:Backavallen 2 (GRATTS Arena)
Tävling:
Matchnummer: 060240082
Samling:12:00, Backavallen
Aktivitetsinfo: Juniormatch borta mot Hisingsbacka FC, söndag 13 juni 13.15, samling 12.00.
Behöver ni skjuts, notera det i svaret. Iså fall samling klubbstugan, avfärd 11.40.
Jämn match med mersmak, som slutar med uddamålsförlust.
2021-06-14 09:26

U19 Juniorklass 1 Hisingsbacka vs Älvsborg FF  

Resultat: 3-2 (2-0)

Mål: Hampus och Calle

 

Startelva: 

                     Malte

Jonathan – Alvin – Jacob – Ludde  

Valter – Emil – Filip - Sebastian

                    Hampus

                    Leo

Sidan: Calle, Lucas, Omar B

 

Inför matchen:

Tuffa pix! Det regnade in återbud till matchen, studentmottagningar, skador, sjukdom, vilket gjorde att vi fick glädje av våra breda trupp. Vi hade dessutom en tuff P17-match mot Gais dagen innan, vilket gjorde att vi fick köra dubbelt med några som egentligen skulle vilat. Vi fick även placera några killar i helt nya positioner (t ex Valter som ytter, Gustav B som anfallare). Inte helt optimalt precis, men samtidigt fick många nya chansen och mer speltid för flera än tidigare. Nyttigt i längden!

 

1:a halvlek: Det blev en tuff start efter en trevande inledning på matchen. Ett mycket tveksamt mål godkändes efter två bedömningar som gick motståndarnas väg. Först blir Malte oschysst störd när han ska plocka upp bollen, vilket gör att bollen glider iväg till en spelare som får bollen mot mål och där vi rensar på mållinjen (tycker vi). Domaren dömer först inte mål, men efter stora protester går han till linjedomaren som står 40 meter bort och sen godkänner målet…Puh! Bara att skaka av sig det. Resten av halvleken är jämn med bra chanser för båda lagen. Hisingsbacka hade några individuellt skickliga spelare och en spetsig offensiv med mycket speed. Vår backlinjen sköter sig mycket bra, men vi släpper in ett mål efter en kontring vilket gör att vi är lite nere i brygga. Vi får strax efter en möjlighet att ta oss tillbaka in i matchen när domaren visare ut en motståndare efter grova ord. En andra halvlek med en man mer var ju en härlig möjlighet!

 

2:a halvlek: I pausen pratade vi om att spela mer genom mittfältet där ytorna fanns och inte slå för mycket långt. Vi gör en stark halvlek som tyvärr inte riktigt räcker hela vägen. Hampus gör riktigt snyggt en reducering i målvaktens bortre hörn och vi har kontakt igen. Tyvärr är vi inte alls koncentrerade när vi bara minuten efter låter deras spelare gå igenom fem (!) ÄFF-spelare och göra 3-1. Onödigt! Vi får dock kontakt igen när Calle med kraft nickar in en hörna otagbart för målvakten. Vi är då i 67:e minuten och har gott om tid på oss för en kvittering. Det som följer är 25 minuters avblåsningar. Jag tror vi fick bevittna världsrekord i antal ljud från pipan… Det låg spelare non-stop på marken som hade ont, blev skadade samtidigt som toleransnivån var obefintlig. Vi gör ett ok försök, men får aldrig riktigt till något ordnat spel när det rycktes sönder av alla blåsningar. Vi skapar en del halvchanser som med lite tur kunde gå in. Killarna ska dock ha en stor eloge för att vi är nära att vända ett 0-2 underläge.

 

Matchens tre punkter:

1) Vilken bredd vi har! Detta är trots allt Juniorklass 1 och vi gör en stark match givet förutsättningarna. Hatten av för de killar som ställde upp på kort varsel och/eller spelade extra dagen efter match.

 

2) Små detaljer avgör... Alltid viktigt hur vi kommer in i en match. Ibland får man bedömningar med sig och ibland inte. Idag fick vi en tuff start, i morgon är det kanske vi som gynnas. Det klassiska att ”man är aldrig så sårbar som direkt efter ett mål” blev också sann idag. Koncentration i 90 minuter är viktigt.

 

3) Inställning... Vi är stolta över samtliga som ger Hisingsbacka en rejäl fajt och håller sig koncentrerade trots alla avblåsningar. Ni försökte verkligen fokusera på matchen och få in en kvittering.

 

Matchens höjdare:

Stark moral i laget. Vem som än kommer in i vårt U19-lag gör det riktigt bra. Oavsett om ni får spela i nya positioner gör ni det fantastiskt bra.

 

Matchens bubblare:

En spelare i Hisingsbacka ligger ”död” på planen. Bollen kommer i närheten och VIPS flyger han iväg och jagar bollen…😊.

 

Summering:

Resultatet blev inte vad vi önskade, men inställningen och prestationen bådar mycket gott. Vi tar ändå med oss mycket positivt från denna drabbning och hoppas på lite färre återbud framöver. Lite lättare då att planera om man säger så… Vi kör vidare!!

 

Hälsningar

Tränarna U19

Mattias, Anders H, Magnus


<< Tillbaka

 
 
VÅRA SPONSORER
 
Övrigt