SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
ÄLVSBORG FF
Flickor 14år
Sammanfattning av tidigare säsonger
***** Säsongen 2018 ****

Vilket fotbollsår det har varit för Älvsborg F08, utöver träningar och seriespel har vi haft många härliga lagaktiviteter.


Vi kickade av fotbollsåret 2018 med vår egen cup i mitten av april, med en härlig uppslutning från både spelare och föräldrar. 16 lag kom till cupen för att lära sig spela 7-manna och alla tackade för ett bra arrangemang.


I början av juni var det dags för Ö-bollen, vår första cup där vi sov borta och mötte internationellt motstånd vilket ju var lite extra spännande. Det blev en helt fantastisk försommarhelg med mycket fotboll, bad och skoj.


I mitten av augusti var vi på Asperö och hade vårt första träningsläger, skulle gissa att Krabbegården kommer få besök av F08 snart igen. En egen fotbollsplan vägg i vägg med mat och sovplatser, dessutom gångavstånd till bad och färjan. Det blev mycket fotboll och lekar!


De sista matcherna för året spelade vi på Jitex cup i mitten av oktober, det var riktigt roligt att se hur tjejernas fotbollskunnande hade utvecklats under året. Vi  har tränat mycket på att spela som ett lag med position- och passningsspel i fokus, beundransvärt hur mycket tjejerna har tagit till sig. Vårt signum under alla år har varit kämpaglöd och den finns sannerligen kvar!


Tack vare inkomster från vår egen cup och våra sponsorer Cliff Models och Mindcamp har samtliga cuper, övernattningar, måltider och aktiviteter under 2018 betalats från vår lagkassa. ***** Säsongen 2017 ****

Säsongsavslutning söndagen den 22 oktober
I duggregn och kyla avslutade runt 25 tjejer och 7 tränare säsongen med att leka, springa stafetter och förstås öva på lite 7-manna spel. Efteråt bjöds det på korv och fika i klubbstugan med tillhörande quizz där vi bland annat lärde oss att vi haft 45 spelare som tränat med oss och att mer än 24 tjejer har spelat mer än 10 matcher. Sedan blev det diplomutdelning och chokladmedaljer. Alla tränarna fick varsin ask med choklad - mycket uppskattat. Nu övergår vi till Vinterlek med F08 och ger även utrymme för andra sporter :-).

Azalea cup lördagen den 21 oktober
Återigen på uppstuds fick vi möjligheten att delta med ett lag i en cup. Denna gång var det Azaleas cup på Majvallen som behövde ett lag för att göra en grupp komplett. 9 sugna tjejer hade en bra fotbollsdag och åkte hem  med tre segrar av tre möjliga matcher. Humöret på topp när ÄFF F08 spelade sina allra sista 5-manna matcher någonsin!! Nu väntar 7-manna :-)

Hemmamatch torsdagen den 28 september
2 taggade Älvsborgslag á 8-9 spelare tog emot två lag från Lindome. Båda matcherna var tajta och jämna och det gjordes många mål åt båda hållen. En alltför lång gräsmatta gjorde spelet lite lurigt, men tjejerna hanterade det bra. Och som vanligt var det rusning vid fikabordet efter matchen :-).  Samtidigt mötte ett lag Hovås borta. Även där var spelat jämnt även om vi fick något extra mål i baken. En kul torsdag där vi hade nära på 25 tjejer i matchspel!

Hemmamatch torsdagen den 7 september
3 glada Älvsborgslag á 8 spelare tog emot ett lag från Sandarna samt mötte varandra i en internmatch. Båda matcherna slutade lika. Många mål gjordes (5-5 och 4-4) och tjejerna fortsätter att briljera med sitt passningsspel. Det är en fröjd för ögat att se hur bollen går in i mål via tre till fyra fina direktpass på vägen. Vädret höll sig I schack och fikabordet storlevererade som vanligt. En bra torsdag helt enkelt!

Gräscupen 26 augusti
Med kort framförhållning fick vi möjligheten att delta med ett utfyllnadslag i Gräscupen som arrangeras av IK Zenith på Hovgårdsvallen. 9 spelsugna tjejer anmälde sig snabbt och fick spela 4 matcher både mot lag som vi aldrig mött innan och som vi mött förut. Några matcher var lite tuffare och tjejerna fick kämpa på bra. Nöjda och glad åkte tjejerna hem med både vinster, förluster och lika-matcher i bagaget. Kanske blir det Gräscupen för hela ÄFF F08 nästa år :-).

Träningsläger 18-19 augusti
25 tjejer och 12 föräldrar hade ett härligt dygn tillsammans i ÄFFs klubbstuga. Taktiksnack och fotbollsträning varvades med organiserade lekar, skönt häng och god mat. Att dessutom få träffa damlagsspelare till frukost och Kenneth Andersson till fikat gjorde lägret ännu roligare. När tjejerna röstade på vad som var roligast så vann att leka med storslagen majoritet :-). Samarbetet mellan föräldragruppen och tränarna fungerade utmärkt och gav helt klart mersmak. F08 är en skön samling tjejer med lika sköna föräldrar!!

Sommaravslutning söndagen den 18 juni
I strålande sol hade vi 4 tjejlag á 6 personer som kämpade i stafetter och matcher mot ett föräldralag och ett tränarlag. I rafflande kamper vann till slut tjejerna över de vuxna efter helt rättvisa och korrekta domarinsatser... Träningen avslutades med fotografering och att tränarna tackade tjejerna och drog ramsan till tjejerna förtjusning. Efteråt blev det uppskattad korvgrillning och fikabord på Engelska skolans lekplats med diplomutdelning och fina blommor till tränarna. Det är trivsamt att var en del av ÄFF F08s stora engagerade trupp med spelare och föräldrar!

Hemmamatch torsdagen den 8 juni
Vi välkomnade två lag från Landvetter och med 6 tjejer i varje lag fick vi möta tufft motstånd där våra besökare gjorde fler mål än vi. Tjejerna kämpade väl och gav aldrig upp vilket gav utdelning i form av både mål och fina målchanser. Ett gott fikabord väntade sedan alla spelarna i vanlig ordning! Samtidigt hade vi ett tredje lag som spelade på Sannaplan där ytterligare 6 tjejer gjorde en stark insats och vann sin match. Dessutom gjorde alla mål - häpp! 

Junicupen söndagen den 4 juni
Med kort framförhållning blev vi inbjudna till Junicupen där det saknades lag i F08 gruppen. På uppstuds fick vi ihop 9 spelsugna tjejer som spelade tre matcher och vann allihopa. De hade dessutom väldigt kul ihop mellan matcherna i det härliga sommarvädret. Glädjen var enorm när de poserade med den fina pokalen (som självklart alla lag fick). ÄFF F08 äger!

Hemmamatch torsdagen den 18 maj
I strålande sol tog vi emot ett lag från Öset och två lag från Mölnlycke. Alla tre matcherna var tajta och de gjordes flera mål åt båda hållen. Tjejerna har börjat passa mycket mer vilket ger utdelning i form av många fina uppspel, målchanser och mål. Tjejerna går också in i närkamperna mer och även det leder till kontringar och fina målchanser. Fikabordet gjorde succé genom att sälja jordbuggar till hembakt och varm korv. Återigen en härlig kväll med ÄFF F08!

Näset Cupen 13 maj
För andra året på raken spelade vi den välarrangerade Näset cupen på Åkeredsvallen. 25 tjejer fördelade på 3 lag spelade fyra matcher var á 2 *12 min. Det var en hel del trötta ben i sista matchen, men alla tre lagen gjorde många fina insatser och vinster blev fler än förlusterna. Vi har en bra bredd i ÄFF F08 som gör att vi kan ha tre lag igång parallellt där alla lagen gör riktigt bra ifrån sig. Vädret var på tok för kylslaget givet datumet, men regnställ, mössor och paraplyer gav bra skydd till hejande (och huttrande) föräldrar och tränare.

Säsongens första hemmamatch torsdagen den 4 maj
Vi välkomnade två lag från Sävedalen och ett lag från Södra Skärgården till Hagenplan för att möta ÄFF svart, vit och blå. Våra taggade tjejer mötte på både jämnt och hårt motstånd i de olika matcherna och vi fick visa hur man ibland får kämpa extra i motvind. Många härliga passningar och mål åt båda hållen blev det dock med flera olika målgörare - kul! Fikabordet var på plats som en naturlig samlingsplats och solen sken på oss. Det är härligt att var ett ÄFF F08 fan!

ÄFF F08 anordnade träningscup söndagen den 2 april
Vi välkomnade IF Väster, Näset och Södra Skärgården till en härlig fotbolls eftermiddag mellan 12-16 på vår fina 7-manna plan. 30 ÄFF tjejer fördelade på tre olika lag spelade 3 matcher var (á 1*25 min) i en cup med 8 olika lag från 4 olika föreningar. Många fina insatser blev det och sugna ÄFF tjejer fick bra med matchträning inför säsongen. Dessutom lös solen på oss och fikabordsförsäljningen gick strålande. Ett event där alla tjejer och föräldrar bidrog till en fantastik dag på många olika sätt. Heja ÄFF F08!!! 

Kick-off i klubbstugan fredagen den 17 mars
26 tjejer, 6 tränare och 3 från föräldragruppen deltog i kick-offen där det serverades pizza, dansades till mello-favoriter, byggdes kojjor och kollades på film. En del chips och godis gick också åt... En härlig start på årets säsong där alla tjejerna fick återförenas under lättsamma och roliga former. Nu kör vi!!!

Förbo cup söndagen den 29 januari
Precis som 2016 startade året upp med Förbo Cup. 15 tjejer fördelade i två lag spelade inomhus på konstgräset i hallen i Floda. Älvsborgs tjejer hade minsann inte lagt av sig trots lite speluppehåll och som vanligt levererades fina insatser både bakåt och framåt. Vinsterna blev fler än förlusterna och alla hade roligt. Dessutom blev fick alla medaljer :-). Nu är 2017 igång!!!


***** Säsongen 2016 *****

Träningscup söndagen den 16 oktober
I kyla och regn spelade 20 tjejer fördelade på tre lag en fint arrangerad träningscup där IF Väster bjöd in Näset och Älvsborg. Som vanligt bjöds det på många fina insatser och våra taggade tjejer tycktes in bry som om vädret något nämnvärt (värre var det nog för medföljande huttrande föräldrar). Många fina mål fördelade på många målgörare samt goa kämpainsatser - några matcher vanns medan andra blev lika eller förlorade. Jätte bra matchträning för våra tjejer.

Hemma- och bortamatch tors 29 september
22 tjejer fördelade på tre lag spelade hemma mot Mölnlycke och borta mot Sävedalen. Det blev fler fina mål åt båda hållen och många härlig närkamper. Den strålande solen hade tagit paus och ersatts av en ihållande blåst. Därtill fick vi besök av en hagelstorm där bortmatchen fick avslutas och hemmamatchens cafébord flög iväg. Genomblöta, men glada sumerades det hela som bara roligt (åtminstone av den yngre generationen). ÄFF F08 rules!!

Hemmamatch tors 15 september 2016
31 (!!) tjejer fördelade på tre lag spelade mot Lindome och Utbynäs. Det var ömsom förluster och vinster, men som vanligt var det genomgående glada miner och härliga kämpatag. Alla tjejerna var ivriga och spelsugna och hinner inte av planen innan de undrar vilken position de ska ha i nästa byte. Som vanligt hittills den här säsongen så strålade solen på vår hemmamatch och fikabordet sålde slut och gjorde kassarekord! Heja ÄFF F08 och alla föräldrar!

Lagårn Cup 14:e augusti 2016
Ca 16 tjejer fördelade på två lag spelade Lagårn Cup i strålande sol. Några tjejer hade varit på fotbollsläger under sommarlovet och det hade verkligen gett utdelning. Vi blandade vinster med förluster och vår duktiga tränare Magnus Löfling höll igång tjejerna med massa övningar även mellan matcherna medan vi övriga tränare lapade sol och drack kaffe. 

Hemmamatch tors 9 juni 2016
25 pigga tjejer uppdelade i två lag mötte Jitex på Hagen. Den ena matchen vann vi och den andra matchen förlorade vi. Totalt hade vi dock bättre målskillnad och dessutom många fler olika målgörare :-). Solen sken, fikabordet var framme, föräldrar hejade och tränarna hade fullt upp med bytena i vår stora trupp. En härligt torsdagkväll med ÄFF F08.

Hemmamatch tors 19:e maj 2016
Drygt 20 tjejer uppdelade i två lag spelade årets första hemmamatcher på Hagenplan mot Askims IK. Vi vann både våra två matcher och sammanlagt gjorde vi hela 15 mål!! Solen strålade och föräldragruppens fikabord gjorde succé med både gott och nyttigt till hungriga och sugna spelare och föräldrar. Så här ska bra fotbollsdagar vara :-).


Näset Cupen 14:e maj 2016
Ca 18 tjejer var med och spelade Näset Cupen fördelade på två lag. En härlig cup med både vinster, förluster, lika-matcher, målgörare, boll-tjuvar och kämpainsatser. I det spännande derbyt där våra två lag mötte varandra blev det 1-1!!!

 
VÅRA SPONSORER
 
 
 
 
Övrigt