SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
ÄLVSBORG FF
Vi är Älvsborg FF

Älvsborg FF bildades den 15 december 1995 genom en sammanslagning av de båda fotbollsklubbarna Furås BoIF och Nordsten IF.

Älvsborg FF har ca 1200 aktiva spelare och ledare i åldersgrupperna PF15 till seniorlag, både pojkar och flickor, dvs ca 45-50 lag anmälda till seriespel. Tyngdpunkten i verksamheten ligger på ungdomsverksamheten.

Föreningens ca 200 ideella tränare och ledare hjälper dagligen till för att våra barn- och ungdomar.

Föreningens klubbstuga ligger vid Påvelunds Idrottsplats, där också föreningens 7-manna (ägs av ÄFF) respektive 11-manna (ägs av kommunen) ligger. 2018 invigdes ombyggda Hagenplan (11-manna konstgräs och ägs av ÄFF ) där föreningens spelare 7-12 år spelar sina matcher. Föreningens huvudsakliga upptagningsområde är inom de västra stadsdelarna i Göteborg. 


Föreningen har en anställd klubbchef och en kanslist samt en anställd vaktmästare. Verksamheten drivs förutom detta nästan helt på ideell basis.

 

År 2022 spelar föreningens herrlag i div 4B och damlaget i div. 3.


2014 blev föreningen utsedd till ÅRETS FÖRENING

2020 FYLLDE FÖRENINGEN 25 ÅR

 

FOTBOLL – passion och samhällsnytta

Fotboll är världens största idrott. Hela världen berörs av den ”lilla” bollen. Passion är ett ledord för att bli en bra fotbollsspelare.

Många undersökningar visar att det finns många fördelar med att delta i organiserad idrott – det vill säga där det finns vuxnas närvaro, regelbundna och schemalagda träffar och utvecklande aktiviteter. Ungdomarna, som idrottar i en förening, mår bättre både psykiskt och fysiskt.


Det finns starka skäl till att samhället bör uppmuntra barn- och ungdomar att idrotta.

Vår värdegrund 
Älvsborg FF erbjuder barn, ungdomar och vuxna i närområdet en mötesplats för alla, där alla är välkomna att ha trevligt med fotboll som en gemensam nämnare.
 
Vi vill skapa ett livslångt intresse för fotboll hos våra barn och ungdomar och bedriva en fotbollsverksamhet byggd på glädje och trygghet.Vi vill att vår förening utvecklas enligt en långsiktig idé som bygger på sunda värderingar och ett socialt engagemang. Men vi vill också kunna erbjuda en möjlighet till utveckling för de spelare som har större ambitioner. Det gör vi genom en kvalitetssäkrad verksamhet och  genom en tydlig plan för utbildning av våra ledare och spelare.

Vårt mål är att Älvsborgs FF och vår anläggning är det självklara valet för den fotbollsintresserade i stadsdelen Älvsborg.
 
Så spelar vi 3 mot 3
 
 
Så spelar vi 5 mot 5
 
 
Så spelar vi 7 mot 7
 
 
Så spelar vi 9 mot 9
 
www.gbgfotboll.se/48fbf0/globalassets/distrikt/goteborg/dokument/tavling/sa-spelar-vi-fotboll/sa-spelar-vi-9-mot-9.pdf

 


EN MÖTESPLATS FÖR ALLA 
• Vi är ambassadörer över laggränserna, både ledare och spelare genom täta samarbeten 
• Vi hälsar på varandra och visar respekt i och omkring klubbhusets område - även om vi inte känner varandra till namn. Även om vi ser olika ut och är olika. Alla blir sedda och vår klubbkänsla växer. 
• Klubbhuset ska kännas, andas och vara en plats att mötas på. Inne som ute. Med de resurser vi har. En öppen känsla. Ex ÄFF-dagen, avslutningar, fotbollskvällar, nätverksträffar, fika på matcher, sovaöver-aktiviteter osv.. 
• Genomtänkt kommunikation till och mellan ledare tränare sponsorer föräldrar och spelare. Ju bättre och tydligare vi kommunicerar desto starkare möte uppstår och därmed en ännu bättre plats att mötas på. 
GLÄDJE 
• Vi som ledare kommer väl förberedda till träningarna i god tid med en planerad träning • Alla ska känna sig inkluderade - alla får vara med 
• Vi fokuserar mer på prestationen än på resultatet i ungdomslagen • Vi jobbar med ett positivt och stärkande förhållningssätt 
• Vi strävar efter att skapa roliga aktiviteter även utanför fotbollen - tillsammans! Vi vet styrkan i ett gäng som har kul tillsammmans. 
TRYGGHET 
• Vi pratar alltid om att vi är ett lag - för att undvika utanförskap och splittring i laget 
• Våra ledare utbildar sig kontinuerligt för att skapa en gemensam ledarsyn för att leda träningar som är lämpade på bästa sätt för våra spelare 
• Alla spelare får utvecklas i sin egen takt - det bygger både självkänsla och självförtroende hos individen • Vi är konkreta och tydliga med våra budskap så vi undviker missförstånd
 
VÅRA SPONSORER
 
Övrigt