SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
ÄLVSBORG FF
Herr A/B seniorer
Välkommen till Älvsborg FF Herrseniorer
Lagbild 28 mars 2020

Säsongen 2022 är snart igång!

 

Vårt herrlag spelar just nu i division 4 och det tillhörande herrjuniorlaget i SvFF:s regionala serie samt Göteborg Juniorklass 1.

 

Vi är mitt uppe i en nysatsning med en spännande generationsväxling och söker nu dig som vill vara med på vår resa uppåt i divisionerna.

 

Vi välkomnar dig som vill provträna med oss i herrlaget och ser helst att du tidigare spelat på division fyra-nivå eller högre. Vår hemmaanläggning är Påvelundsplan. 

OM du känner någon som passar in på beskrivningen tveka inte och informera honom om detta och att han är välkommen att ta kontakt med oss!

 

 

 

Kontakta A-lagstränare Anders Lordemyr: 

Mobil: 0769-555500

Mail: anderslordemyr@live.se

 

Referat: Önnereds IK - Älvsborg FF
Sällan skådad kollaps gav 1-4 i "måste" matchen.
2022-08-08 09:12

Älvsborg FF - Önnereds IK  1 - 4 (1-0)

 

Årets kanske viktigaste match stod på programmet. Det var "gammel" Älvsborg... förlåt Önnereds IK som stod på programmet. ÖIK hade ett lite bättre facit från våren men de senaste 7 matcherna har varit till och med sämre än vad vi hade presterat. Där för placerade sig ÖIK precis ovanför det förrädiska nedflyttningsstrecket med 4p mer än vårt kära ÄFF. Dvs epitetet 6p match har sällan haft en tydligare innebörd. Riktigt bra väder med lite extra vind gjorde att det var mycket publik på Apelsinplan denna dag.

 

Laget: Mattias. Fabian, Hugo, Omar, Abbe, Calle, Erik, Sigge, Filip T, Wurry och Abbe Jr samt Emil, Adam, Konge, Azim och Axel vid sidan

 

Inför matchen fanns inte så mycket att klaga på idag. De flesta var tillgängliga men för få hade all träning i benen vilket självklart var lite trist och sen var det naturgräs som gällde... kanske inte vår specialitet. Men det fanns ett ton av självförtroende inför matchen så det skulle bli spännande att se hur killarna löste uppgiften.

 

1:a halvlek

Oj vad bra dte blev. Vi sköljde över ett trögt ÖIK. Under matchens inledande 10 minuter hade vi vaskat fram 4 fantastiska omställningar där vi tyvärr sjabblade bort den sista passningen pga av ren skär egoism eller dåligt utförande. Men på en av omställnigarna rycket sig Wurry fri i vänster ytterposition och lobbsköt snyggt i 1-0. Matchuret stod på 6 minuter. Vilken kalas start. Med vinden i ryggen kändes vi ostoppbara och ÖIK var fullständigt vilse i mössan. ÖIK hade sitt första avslut efter 11 minuter och det var en strumprullare som rullade ett par meter bredvid mål. Efter matchminut 20 jämnar det undan för undan ut sig. Ur ingenting kommer ett superläge för ÖIK där man får ett friläge men Mattias gör en kanonräddning. Det enda som där och då håller ÖIK kvar i matchen är deras orubbliga inställning. Trots att vi är bättre i det mesta ger de järnet i varje situation och vi går ofta in med en tå i dito. Trots ett markant övertag får vi inte en uppsjö av chanser och den bästa får Abbe Jr på ett inspel där han direktskarvar men målvakten gör en fantastsik parad. Sista 10 var det mer från ÖIK:s sida än vår egna. Anledningen var rätt enkel. Vårt raka djupledsspel var borta och utbytt mot bollkladd, sidledsspel och att vi konstant vände hem med bollen. Dvs vi GAV bort intiativet. Halvleken slutar 1-0 vilket får ses som rättvist.

 

I pausen var det ett lag med självförtroende. Vi kände att vi var det drivande laget och var laget som stod för grannlåten. Önnered var farliga i sina omställningar vilket vi skulle vara obs på i andra. Annars var det bara att tugga på, vi visste ju att ÖIK skulle satsa allt på ett kort. MEN tillbaka till vårt spel igen var mantrat!

 

2:a halvlek

Knappt hinner halvleken börja innan det är straff för ÖIK... solklar och tyvärr ett felbeslut från oss i försvarsspelet gör att vi onödigt drar ner en ÖIK:are som aldrig hade nått bollen ändå. Men sånt är livet och 1-1 satt bombsäker bakom Mattias. Efter detta går vi om möjligt ännu mer ner i tempo. Sidled och snura 720 grader med bollen vid fötterna ger som bekant inget tempo i spelet. Mitt i detta får vi en skänk från ovan då ÖIK drar på sig ett rött kort. Dvs med 30 min kvar att spela ges vi en ypperlig chans. Alla som kan sin fotboll vet att det inte alltid innbär någon jättefördel... idag var just en sådan dag. Åh herre vad vi gick ner oss. Det blev en härdsmälta av sällan skådat slag. Ju mindre som funkade ju mer rockarder kom det från Steffen. Tillslut var vi skjutna i sank. Utan att referera det så stod det 1-4 på tavlan efter 90 min... dvs 0-3 med en man mer. Vår tilltänkta offensiv uteblev helt och tittar man på matchfilmen ser man tyvärr att hela laget är vilse i pannkakan. Det som kunde blivit så bra blev till en mardröm. Tyvärr vinner ÖIK rättvist och epitetet "motivation slår klass" har aldrig kännts mer rätt en dag som denna.

 

Summerat: Vad f-n hände... det kändes som en sjuk käftsmäll. i 55 minuter är allt under kontroll sen faller vi ihop som ett korthus. Verkligen synd när vi hade peggat upp den här vinsten men skickade oss själva "out of bounds". Det extrema ljus som syntes efter första halvlek förbyttes till ett allt djupare mörker. MEN det finns varken tid eller utrymme att lägga sig ner och självdö. Det är bara upp i sadeln igen och ge gärnet för laget, jaget och i synnerhet klubbmärket! Nu kör vi BOYS!

 

Målskyttar: Wurry Ceesay 1st

 

Matchens stjärnor:

1:a stjärnan: Mattias Månsson

2:a stjärnan: Fabian Pellegrini

3:e stjärnan: Wurry Ceesay

 

Vid referatet

 

Anders

Referat: Balltorps FF - Älvsborg FF
Förlust trots en på många sätt bra genomförd match. 2-4 mot Balltorp
2022-07-02 15:30

Älvsborg FF - Balltorps FF  2 - 4 (2-2)

 

Dags för match igen. Den sista på vårsäsongen och den andra matchen på hemfärdens 11 matcher. En match som jag inte närvarande på och därför blir det ett annorlunda referat. Åter hamnar vi i en situation där det droppar av lite killar vilket ställer U19 på prov igen. Idag kallades Gustav och Gustav in med kort varsel. Bra att de kunde ställa upp!

 

Laget: Mattias, Hugo, Charlie, Fabian, Erik, Calle, Azim, Adam, Filip, Wurry och Abbe Jr samt vid sidan Liam, Gustav och Gustav

 

De rapporter jag fick under resans gång var att vi helt klart var det bollförande och i stora stycken det bättre laget. Vi startar matchen ok och redan i matchminut 12 får vi en straff med oss. Ny straffskytt är Erik i Hampus frånvaro och pang så var det 1-0 till oss. Vi har ett par halvchanser innan Balltorp får en omställning och tillika ett friläge i 18:e minuten, Hugo hinner ikapp men tyvärr faller han och avslutet rullas in mellan benen på Mattias och säg den olycka som kommer ensam i 26:e minuten var det dags igen och även här säger rapporterna att det var ett skitmål som inte skulle fått ske. Men vi hänger i och i 33:e minuten får vi en frispark som Erik stiger fram och skickar in i mål, man kan väl säga att all övning efter avslutad träning ger resultat! Halvleken slutar 2-2 vilket de flesta tycker att Balltorp skall vara nöjda med-

 

I den andra akten är det fortsatt vi och ett gnälligt Balltorp blir lite lätt fulare i sitt spel men tyvärr kommer inte antalet gula kost som man hade önskat. Detta gör att matchen blir mer på Balltorps villkor. I 63:e minuten kommer så en gamechanger. Trots att BFF inte är bra så får man med sig ett riktigt skitmål där jag i skrivande stund inte vet hur det gick till, det som rapporterna sa var att sbollen seglade över Mattias och en BFF kille nickar in bollen i öppetmål. Dvs ett lag som gnällde och drog ner på tempot fick helt plötsligt 3 istället för 1 poängs skäl att maska och orsaka spelavbrott. Vi å andra sidan vaskar fram ett par bra chanser som inte vill in i mål och i matchen sista skälvande sekunder kommer 2-4.

 

Summerat: Vi måste bli bättre på att täta till längst bak. Just nu är vi tillbaka där vi tillåter målen att regna in igen. Vi får nu lite välbehövlig ledighet vilket är något vi önskar. Nu har vi 9 matcher kvar och behöver mest troligt minst 12 pinnar...

 

Målskyttar: Erik Reis 2st

 

Matchens stjärnor:

1:a stjärnan: Erik Reis

2:a stjärnan: Adam Lisnell

3:e stjärnan: Har jag inte fått in ännu...

 

Vid datorn i en "Galaxy far far away"

 

Anders

Referat: Älvsborg FF - Kungsladugårds BK
Onödigt jämna siffror ni vi slår lokalrivalen med 3-2. Dock 3st viktiga poäng in på kontot.
2022-06-26 19:08

Älvsborg FF - Kungsladugårds BK  3 - 2  (3-0)

 

Texten uppdateras löpande

 

Vilken dag! Kvicksilvret visade 26grader varmt och det var en blytung funktighet efter regnet som föll tidigare vid lunch. Mycket publik som ville se årets i särklass hetaste derby för oss. Lillebror kommer på besök och har startat året klart bättre än oss. Förra matchen var väl inte så mycket att ta med sig men visst långa bollar var att vänta på deras diktiga Hampus. Matchen hade en enorm 6-poängs karaktär och i ärlighetens namn... förlust och det kommer se riktigt besvärligt ut. Äntligen börjar vi se ett ljus i mörkret när det gäller närvarande spelare också vilket välkomnas för en tränare som mig. Två stycken nyförvärv skulle göra debut i den vackra blå/svarta tröjan, Wurry och Azim kommer från spel i Div3. Det skulle bli kul att se deras framfart idag.

 

Laget: Mattias, Hugo, Charlie, Omar, Filip t, Erik, Sigge, Abbe Sr, Calle, Wurry och Abbe Jr vid sidan hade vi Fabian, Emil, Konge, Adam, Azim

 

Inför matchen hade vi riktigt lite fokus på vår motståndare. Det är ganska givet hur de spelar. En sak de inte vill ha är en extrem press vilket vi skulle ge dem. De skulle få NOLL tid att slå sina långbollar utan skulle vara tvugna att tjonga iväg dem. Vi skulle sköja över dem på kanterna och förhoppningen var att våra wingbacks skulle få övetaget på deras backar.

 

1:a halvlek

OJ vilken start coh vilken halvlek vi presterar. Filmen är inte nedladdad ännu så jag har inte all statestik ännu. Men vi gjorde mer eller mindre allt vi var överens om. KBK tilläts inte göra något konstruktivt och det enda de fick med sig på matchens första 45 var en jättechans där Mattias gör en dubbelräddning av rang och 2st hörnor som var farliga. I övrigt NADA men i planenes andra ända var det fart och fläkt. Vi satte det mesta och sköljde över vårt motståndare som såg märkbart tagna ut. Redan efter kom andra chansen via vår högerkan t och Filip som serverade snett inåt bakåt och där gör Ekander en pausfint och sen skickar han bollen snyggt in bollen i bortre gaveln. Wow riktigt snyggt och vi var värda det. Knappt hade vi satt oss innan det blev en karbonkopia med ett inlägg igen från Thomsen och ett snyggt överhopp sen var Calle ren i straffområdet och skickar på en praktträff men en toppklassig räddning gjorde att det fortsatt stod 1-0. Erik och just Calle hade lekstuga på mitten och gjorde lite som de ville med sina diton i KBK. Vid just en av dessa snurrar spelas bollen snyggt ut på Sigge som slår ett flackt inlägg till en framstölrtande Wurry som fick måla i sin premiär i den blå/svarta tröjan. Innan halvleken är över kommer ett snyggt inlägg från Ekander som hittar pannan på Wurry och 3-0 är ett faktum. Halvleken slutar strax efter och 3-0 speglar matchen väl! KBK vinner halvleken med 3-0 också men det gäller då gula kort, för på efterkälkenn var de mest hela tiden.

 

I pausen var det ett på många sätt glatt gäng i källaren. Inte på något sätt klara med uppgiften och undertecknad belös att vår svåraste motståndare var oss själva. KBK:s enda sätt att anfalla var att kapitalisera när vi inte var ödmjka eller konsekventa i vårt spel. Annars hade de inte en suck. Erik gav ett manande ord att mest troligt kommer de ut med max gas så det gäller att vara beredda på detta!

 

2:a halvlek

Ny halvlek och ny giv. Precis som Erik sa ville KBK ge det en chans. De stod mycket högre upp i banan och vi blev lite omständigare i våra uppspel. Vi tilläts ju inte rulla lika enelt som i första men löste det fortsatt men med fler felpass. Vi har dock fortsatt bra koll på spelet och driver det men med mer motstånd och ett KBK som vill klart mer. Så länge vi inte gör det 4:e målet så lever dock matchen om än knappt... ju mer tid vi spelar av desto mindre finns det ju kvar för KBK att gör något. Vi fortsätter brodera fint på mitten och på våra kanter. Ett kvitto på att vi är bättre är att KBK tar 3 nya gula kort innan matchminut 60 där även vår Abbe Sr får en ostskiva. Men där och då när tjuren är reda att fällas av matadoren vet jag inte vad det är som sker... istället för nådastöten så börjar vi fuska i väldigt mycket. Vi tycker någonstans att vi kan dribbla hela laget med felfoten och ödmjukheten och gameplan skickas överbord. I matchminut 70 är matchen jämn och samtidigt som KBK är slagna men ändå strider tappert så känns det lite konstigt i magen. Vi har visat lite av denna metodiken tidigare med mindre bra utfall. Sen kommer en 5 minutersperiod där vi havererar totalt. Det som sker är svårt att summera men att spelar rent och rejält måste vi öva på i veckan. Så istället för detta så kladdas det och bolltapp sker över hela banan. Inom loppet av 3 minuter faller 2 helt oförklarliga sketmål vilket gör att när det återstår 8 minuter efter sista baljan så har undertecknad ett begynnande magsår... skall vi verkligen tappa detta? Vi har absolut flera chanser att sätta spiken i kistan och i matchens sista skälvande sekund kommer en superchans på ett låååångt inlägg där Mattias vinner duellen i luften och boxar bollen på en framstörtande KBKare som även får smaka på 90kg Mattias och får sedermera grävas upp ur gräsmattan efteråt :) Efter detta blåser domaren av för fulltid. PHU!! MEN seriöst varför måste vi göra såhär mot våra fans? Vi är ju bättre på mer eller mindre allt coh så ger vi dem inte bara lillfingret utan hela armen... morr

 

 

Summerat: En onödigt spännande avslutning när KBK tilläts komma i slagläge inom loppet av 3 minuter. Hoppas att det är en nyttig läxa för oss och att alla tittar på filmen som kommer ikväll. Där syns det tydligt vad som är bra och när det gick käpp rätt åt h*l*ete. Första halvlek ÄR riktigt BRA nästan löjligt bra! Vi måste lära oss ordet TÅLAMOD för det är näste det som kostar oss segern mot Mölnlycke och mot KBK ikväll och anledningen till inga poäng mot Önnered, Sandarna och Virgo. Vi fortsätter och gnuggar på. Kul att se Azim idag och för att inte tala om matchhjälten Wurry som i sin premiär gjorde 2 mål. Komande macth är 4 dagar bort! Balltorp borta!

 

Målskyttar: Albert Ekander 1st och Wurry Cassey 2st

 

Matchens stjärnor:

1:a stjärnan: Albert Ekander

2:a stjärnan: Wurry Cassey

3:e stjärnan: Erik Reis

 

Vid reffet

 

Anders

Referat: KF Velebit - Älvsborg FF
Missad straff och ett röttkort så var dagens drabbning förstörd. 0-5 mot Velebit
2022-06-21 12:18

Älvsborg FF - KF Velebit  0 - 5  (0-1)

 

Det tog mig rekordlånga 4 dagar innan jag lyckades skriva av mig matchen. Sorry för det. Men var helt ärligt lite lätt frustrerad vilket kanske kommer märkas i reffet.

 

Efter årets första seger förra helgen var frågan om vi kunde rubba seriesuveränen Velebit idag. Det hade givetvis varit roligta att möta upp med bästa möjliga lag men inför denna matchen var det struligt värre och lyckligtvis kunde både Morris från P06 samt Hannes P05 ställa upp med minimalt varsel. Dagen bjöd på riktigt skönt väder men lite mycket blåst kanske. Åter hade vi ett riktigt trevligt bortafölje med oss..

 

Laget: Mattias, Jacob, Charlie, Filip T, Emil, Erik, Sigge, Abbe Sr, Calle, Abbe Jr, Konge samt Hannes P05, Morris P06 och Seb R

 

Inför matchen var vi självklart störda av sena avhopp men samtidigt hade vi en bra 11:a och en oprövad bänk där Morris och Sebastian Rosén gjorde debut i seniorlaget. Vi skulle åter vrida lite på vårt sätt att spela och det fanns en del frågetecken innan start som vi hoppades skulle sitta efter start. Vi skulle fortsätta med en trebackslinje. 

 

1:a halvlek

Så var matchen igång! Vår respekt för deras yttrar spegalde vårt sätt att spela. Men jag anser att killarna tog bort dessa lirare mer eller mindre fullständigt. Visst de hade boll men inget kom från dessa herrar. Under matchens inledande 30 minuter så är vi det klart bättre laget. I matchminut 15 är det första gången som Velebit kommer runt ordnat på vår kant. Men annars är det vi mest hela tiden. Den i särklass bästa chansen är ett instick av Erik till Konge som blir friställd med målvakten men tyvärr är avslutet lite för löst och han får inte till den curl som han önskade. Emil blev frispelad av sin bror men var en hårsmån offisde annars ett superläge. Erik var den stora dirigenten på plan. Han var alldeles formidabel och vände och vred bort sitt motstånd precis hela tiden. Ekander var även han formidabel trots lite sjukdom i kroppen och var ständigt ett hot. VI lyckades så bra med det vi var överens om att Velebit började spela långbollar i ren frustration. Men även dessa kan vara effektiva vilket vi fick känna på i matchminut 30 då en långboll skulle rensas men tyvärr missade Jacob densamma. Momentet efteråt blir smått komiskt. KFV:s anfallar tappar balansen 3m utanför straffområdet stapplar in i detsamma och när han inte når bollen slänger han sig... domaren BLÅSER straff, att det ens är möjligt!? En vansinnig Jacob åker på sitt första gula kort då han anses orsaka straffen. Straffen är sånär på att räddas från Mattias men via honom rullar den retligt in i mål. Efter målet jämnar halvleken ut sig rent spelmässigt. Men sista 3-4 minuterna är det åter vi för hela pengen. I den sista självande minuten kom så situationen då vi skulle få dagens första straff... eller inte, hur mannen i gult kan blåsa för en situation i ena ändan av planen men bedöma en mer klar situation som en icke händelse övergår mitt förstånd. Vi går till paus med 0-1 vilket känns som dels en oförmåga att inte kunna göra mål på det vi skapar men samtidigt att mannen i gult skall vara en centralgestalt som är inkonsekvent kan vi tyvärr inte lösa eftersom han inte är en motståndare utan "neutral".

 

I pausen var det ett gäng lirare som var frustrerade. Vi ville mer och vi var förundrade om der verkligen var seriens bästa lag vi mötte. Trots en svajig start där vi inte riktigt satt ihop så blev sista 30 minuterna riktigt bra och vi var klart med i matchen. Vi kände att en feldömd straff inte skulle få avgöra utan vi var fast beslutsamma att det var möjligt att vända matchen. 

 

2:a halvlek

Vi kommer ut mycket tydligare och som vi sa i halvlek, nu vänder vi på detta. Väldigt mycket pekade på just detta. Redan i halvlekens första minut får vi en frispark i högerytterposition som Erik slår. Bollen är på väg mot en framstörtande Konge men på sin väg ändrar bollen riktning via en Velebit hand och bollen hamnar bakom Konge... STRAFF eller... INTE!? Åter undrar jag? Vi har en linjeman som står bäst till på hela planen och vågar INTE vinka, det är smått otroligt även HD har en bra position och vinkar avvärjande... Om vi inte får det enklaste av det enkla med oss hur kommer det då se ut i resten av matchen? Velebit spelar ok i en kortare period och vaskar fram 2-3 hörnor som inte vållar några problem. Så kommer vi till Händelsen med stort H. I minut 59 får vi en riktigt billig straff den är av samma karaktär som Velebits. Att man silar mygg och sväljer kameler blir bara konstigt. Konge bränner straffen eller målvakten räddar. På efterföljande utspark ligger redan Jacob ner efter att fått smaka på en oprovocerad armbåge i ansiktet utan att bollen är där. På gatan är det misshandel alla dagar i veckan men på planen en lördag på Hisingen tydligen helt ok. Efter det palaver som uppstod lyckas domaren lägga nedsläppet 25! meter för långt ner på vår planhalva... snacka om att ha tappat kontrollen på matchen, i efterföljande moment gruffar Jacob och Velebits center om bollen och vår backklippa la tyvärr inga fingrar emellan i glidtacklinen utan boll och gubbe flög alla världens väg och domaren i just gult halar upp sitt andra gula för dagen till Jacob. Det var nog i ärlighetens namn helt rätt men hade aldrig behövt hända om domarna hade gjort rätt saker innan och inte missat så kapitalt. Efter detta tappar vi lite av vår drive. Velebit kan med en man mer diktera villkoren och i minut 72 får de sin 5:e hörna i halvleken och där blir vi bolltittare vilket innebar att en motståndare liggandes får en halvträffa som retligt går in till 0-2. Efter detta var det tyvärr ridå. Vi orkar inte lyfta oss utan Velebit kan kotrollerat spela av matchen. På vägen mot 90 minuter görs det dock 3!! mål till... I 79:e minuten har vi egentligen koll på en djupledslöpning men väljer att inte städa undan bollen och istället blir det ett enkelt mål. I 85:e är det bara en bra räddning från Mattias aom ser till att 4:an inte kom. 4:an skulle dock komma i 89:e minuten och var tyvärr dagens delikatess, en prakträff i vårt bortre kryss, den kan vi bara applådera. Innan matchen var över kommer det en alldeles för mjuk bakåtpassning som gjorde att Velebit kom 2 mot 0 och 0-5 var ett faktum. Efter detta var matchen över. Vet egentligen inte om jag skall skratta eller gråta. Aldrig har jag skrivit ett refreat som har fokuserat så mycket på de i gult för dagen men en dag som denna var det tyvärr ett måste, nog för att vi enl. klyschan har de domare vi förtjänar i den divsion vi spelar i men seriöst idag var det inte så. Vet inte heller om man skulle kunna med och säga att innan matchminut 60 så var det vi som skulle vunnit! Resten är en brutalt svår historia att tugga i sig. PUNKT SLUT.

 

Summerat: Känslan är rätt märklig efter matchen... 0-5... hur och varför ekar i mitt huvud. Självklart skall vi ev. erövra poäng på egen merit men idag är det faktiskt inte enkelt. Vi har ett par av de tre domarna som gör en extremt medioker insats. Jag har tittat på videon nu i efterhand. Tlltaget som missas med armbågen i ansiktet är smått oförklarligt, i.o.m att vi kan vrida kameran så ser vi även att linjeman har blicken mot situationen och det gör agerande smått patetiskt. Fegheten får inte bli en parodi på domaryrket men idag var det faktiskt så. En straff som även den på videon är helt horribel blåser man för men friar ett grövre tilltag i det andra området. En solklar hands som mesttroligt alla ser men där linjeman och huvuddomare åter inte vågar blir tillslut löjeveckande. Med detta skrivet skall vi självklart inte låta de tre sista målen ske då det handlar om att vi ger upp matchen i stort, där måste vi ta oss i kragen! Något annat som vi måste fatta är att vi inte kan lämna återbud för minsta lilla... 5-6 smått ordinarie kan inte alla slänga in handduken med korta varsel! Kommande 2 matcher gäller full närvaro! Fokus och ett riktigt j-vlar anamma. 

 

Målskyttar: - 

 

Matchens stjärnor

1:a stjärnan: Erik Reis

2:a stjärnan: Alebert Ekander

3:e stjärnan: Michael Konge

 

Vid referatet

 

Anders

Veckoplanering vecka 25
2022-06-20 14:36

Hej Killar.

 

Efter förlusten mot Velebit där 60 min var riktigt bra tar vi nya tag!

 

Denna vecka blir som följer.

 

Måndag:   Träning 20.00 - 21.30 Påvelund

Tisdag:      Träning 18.00 - 19.30 Påvelund

Onsdag:    -

Torsdag:   Träning 20.00 - 21.30 Hagenplan

Fredag:     -

Lördag:     -

Söndag:    Match 16.15 hemma mot KBK på Påvelund

 

Mvh

 

// Lordemyr

Veckoplanering vecka 24
2022-06-13 13:50

Hej Killar.

 

Äntligen en vinst och känslan av att gå till träning med detta i ryggen. Låt oss bygga vidare på detta nu! Bra uppslutning på träningarna ger oss en bra förutsättning på lördag.

 

Denna vecka blir som följer.

 

Måndag:   Träning 20.00 - 21.30 Hagenplan (OBS möte i klubbstugan ikväll 19.00)

Tisdag:      Träning 18.00 - 19.30 Påvelund

Onsdag:    -

Torsdag:   Träning 20.00 - 21.30 Hagenplan

Fredag:     -

Lördag:     Match 15.00 borta mot KF Velebit

Söndag:    -

 

Mvh

 

// Lordemyr

Referat: Mölnlycke IF - Älvsborg FF
ÄNTLIGEN SEGER! Med tennissiffror besegrades Mölnlycke IF
2022-06-11 19:29
Efter matchen visar Abbe vilken väg som gäller i tabellen! UPPÅT!

Älvsborg FF - Mölnlycke IF  6 - 4  (4-2)

 

Oj vilken viktig match som stod på programmet idag. Mölnlycke borta och sällan har väl begreppet 6-poängsmatch betytt mer än just idag. Förlust samt kanske en vinst för KBK i en annan match så skulle uppförsbacken bli brant. Rena sommarvädret bjöds det på i grannkommunen och mycket vatten skulle behövas. Åter mycket publik på plats och i ärlighetens namn höll nog merparten på Älvsborg idag. Dagen till ära gjorde Hugo Moldin sin premiär i den blå/svarta tröjan och det skulle bli kul att se hans färdigheter på plan!

 

Laget: Mattias, Filip, Jacob, Hugo, Abbe Sr, Charlie, Hampus, Erik, Sigge, Omar och Abbe Jr samt Emil, Adam, Konge, Liam och Fabian

 

Inför matchen pratade vi om vikten att ge 100% idag. Vi hade en tendens att inge ge allt senast och endast sätta presspelet till 90% vilket gav Virgo chansen att få vinna. Detta skulle vi inte göra om idag. Riktigt kul med en vansinnigt stark trupp idag, Konge tillbaka efter 4 veckors skadeuppehåll var värt entrepengen bara det. Kul att känna sig välkomna när matcharrangerande lag vägrar oss rätt mängd matchbollar till värmningen med svaret att de endast hade 5 att tillgå... sen tar de fram ett par extra till sig själva. Tack för den tändvätskan MIF!

 

1:a halvlek

Underbart! Det märkets direkt från start att vi var i Mölnlycke för att ge oss alla chanser i världen. Åter en helt nykomponerad backlinje men nu med Jacob och Hugo tillsammans med Filip. Under matchens första 30 städade de undan allt utan några som helst problem och var stabila i alla sina aktioner. Framåt var det full fart och vår press satt fint vilket störde MIF ordentligt. Vi fick med båda våra wingbacks väldigt bra där både Omar och Sigge jobbade föredömligt. Jobbet gav en hel del hörnor under första halvlan av halvleken. På en av dessa nickas hörnan bort men inte bättre än att Charlie får chansen att dra på en volley som stoppades tydligt med armen och straffen var given. Lika given é Hampus från 11meter. 1-0 gjordes riktigt snyggt med ett litet paussteg som fick målvakten ur balans och bollen i andra hörnet. Detta var verkligen startskottet på en riktigt bra period för oss. Vi var riktigt bra och lyckades med mycket och ofta. 2-0 kommer efter en snygg crossboll av Hampus fram till Omar som med ett snyggt inlägg hittade Ekanders panna som nicksköt in 2:an. Knappt hade vi hämtat andan innan det var dags igen. En frispark mitt på MIF:s planhalva nådde bortre ytan i straffområdet där vi fiskar upp bollen och efter lite palaver hamnar bollen hos Ekander igen som skickar in 3-0!! Det var så att behövde nypa sig i armen för att fatta vad som hände under matchens första 30.. Men säg den lycka som vara för evigt? Tyvärr drabbas vi av lite hybris och tror att vi kan lösa allt med klack och smooking lir och vips så tar MIF över tillställningen. Vi trasslar in oss i oss själva och 1-3 kom som ett brev på posten (kan man dra den liknelsen längre?) och som om inte det var nog kom ytterligare en reducering starx efter den första och nu var MIF inne i en bra period och jagade frenetiskt efter en kvittering och hade en ypperlig chans via en nick som Mattias gör ett riktgt bra ingripande på. Efter det var det vi igen under halvlekens sista självande minuter och i den sista sekunden får Hampus bollen i vänsterytterposition och vänder in i banan och skruvar in bollen i bortre krysset!! Underbart! Direkt efter målet blåste dagens domare av. 

 

I pausen var känslan att va f-n varför slappnade vi av!? men samtidigt så underbart att vi fick in 4-2 i halvlekens sista spark. Mycket var bra i halvleken men vi behövde lite mer tydlighet och mer fysik in i matchen. Vi gjorde en liten justering där Adam kom in och Charlie gick ut. Erik tog ett steg ner i banan. Nu var det bara 45 min kvar att ge järnet för att nå årets första 3-poängare.

 

2:a halvlek

Vi kommer ut starkt i andra akten. Adam ger oss styrka och power tillsammans med Ekander och Erik får mer ytor att verka över vilket gör att han kommer än mer med i spelet. Det märks att våra motståndare är frustrerade då de inte riktigt kommer åt oss i spelet. Vi är lite hetare och vill klart mer än dem. MIF spelar omständigt och skjuter en hel del distansskott som inte är nära någon gång. Vid ett tillfälle spelar de dock otroligt snyggt med en grym djupledsboll som friställer en MIF:are men han tåpajar bollen utanför. Efter det är det vi igen och våra evighetsmaskiner Sigge och Omar är som ett par levande JoJo:s läns kanterna och de sårar MIF ordentligt med sina löpningar. Tyvärr sitter inte sista passet i andra akten. Men vad gör det när det är dags för eftermiddagens andra! straff. Ekander dras tydligt i armen och straffen var solklar. Lika solklart säker var Hampus som gjorde exakt lika som på den första straffen och 5-2 lös vackert på tavlan. MEN... vad som sen hände har jag ingen aning om men vi hinner knappt njuta av vår tremålsledning innan det står 5-3 på tavlan efter att vi åter varit alldeles för naiva i vårt fösvar. MIF gör ett snyggt instick mellan Filip och Jacob och vips så var bollen i mål. Klockan visade 65 minuter... Men matchen var långt från över och i 71:a minuten var det dags igen. Djupledsboll till Erik som vräks över ända och STRAFF!! igen! Den 3:e för dagen! Vet inte om jag har upplevt det tidigare MEN det skall sägas att alla var solklara! Lika solklar var Hampus igen som gjorde tvärt om denna straffen men resultatet blev detsamma och 4 mål från Hampus fötter en dag som denna. MEN seriöst!! Det tar inte mer än 45 sekunder innan vi själva skickar in bollen i egen kasse...!! 6-4... 17 minuter kvar på klockan. MIF satstar allt framåt och kommer till ett par halvchanser men egentligen borde vi kanske gjort ett par mål till på våra omställningslägen. Vi är trots deras chansning aldrig riktigt hotade och när domaren blåser för fulltid var känslan underbar! 6-4 var på alla sätt rättvist. Kan tänka mig att MIF såg sig som bortdömda men om man tittar på videon i efterhand så gör domaren en riktigt bra match.

 

Summerat: WOW! Känslan är obeskrivlig. Så jäkla värda alla killar var detta idag. Vi hatr haft ett gäng stolpe ut i år och oturen har grinat oss rätt i ansiktet. Jag tycker att alla rätt igenom gör det vi är överens om. Kanske var det lite darrigt bakåt och deras mål skall vi normalt städa undan men framåt var det riktigt bra idag. Vi har tränat hela veckan på att ta oss in i boxen och vara heta samt nå avslut. 3 straffar talar sitt tydliga språk tycker jag. Nu laddar vi om ordentligt för i nästa match är det serie suveränen Velebit borta på GRÄS som stundar!

 

Målskyttar: Hampus Gustafsson 4st och Albert Ekander 2st

 

Matchens stjärnor:

1:a stjärnan: Albert Ekander

2:a stjärnan: Hampus Gustafsson

3:e stjärnan: Erik Reis

 

Vid reffet

 

Anders 

Veckoplanering vecka 23
2022-06-06 11:10

Hej Killar.

 

En högintressant match som är värd sin vikt i guld stundar denna veckan. Vi förutsätter att alla närvarar

 

Denna vecka blir som följer.

 

Måndag:   Träning 20.00 - 21.30 Påvelund (OBS möte i klubbstugan ikväll 19.00)

Tisdag:      Träning 18.00 - 19.30 Påvelund

Onsdag:    -

Torsdag:   Träning 20.00 - 21.30 Hagenplan

Fredag:     -

Lördag:     Match 13.00 borta mot Mölnlycke IF

Söndag:    -

 

Mvh

 

// Lordemyr

Kommande matcher
Spelade matcher
Lör 6/8 13:00
4 - 1  
Tor 30/6 19:00
4 - 2  
Sön 26/6 16:15
3 - 2  
Lör 18/6 15:00
5 - 0  
Lör 11/6 13:00
4 - 6  
Fre 3/6 19:15
0 - 1  
Fre 27/5 20:15
2 - 1  
Fre 20/5 18:15
1 - 0  
Fre 13/5 18:15
3 - 0  
Fre 6/5 19:15
0 - 8  
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
Älvsborg Fotbollförening, 09/08 11:00 
Älvsborg Fotbollförening, 24/07 11:45 
Älvsborg Fotbollförening, 22/07 00:17 
Älvsborg Fotbollförening, 20/07 20:28 
Älvsborg Fotbollförening, 19/07 16:49 
Älvsborg Fotbollförening, 08/07 12:59 
Älvsborg Fotbollförening, 11/06 22:29 
Älvsborg Fotbollförening, 24/05 23:45 
Älvsborg Fotbollförening, 23/05 10:00 
Älvsborg Fotbollförening, 05/05 14:14 
Älvsborg Fotbollförening, 28/04 12:48 
Älvsborg Fotbollförening, 22/04 04-22 
Älvsborg Fotbollförening, 17/04 15:51 
 
VÅRA SPONSORER
 
 
 
 
Övrigt