SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
ÄLVSBORG FF
Herr A/B seniorer
Välkommen till Älvsborg FF Herrseniorer
Lagbild säsongsavslutning 2023

 

Vårt herrlag spelar  i division 4B och det tillhörande herrjuniorlaget i Göteborg Juniorklass 1.

 

Vi är mitt uppe i en satsning med en spännande generationsväxling och söker nu dig som vill vara med på vår resa uppåt i divisionerna.

 

Vi välkomnar dig som vill provträna med oss i herrlaget och ser helst att du tidigare spelat på division fyra-nivå eller högre. Vår hemmaanläggning är Påvelundsplan. 

 

Kontakta A-lagstränarna: 

 

Mikael Nilsson

Mobil: 070-323 00 08

Mail: mikael.nilsson@alpresor.se

 

Mattias Eriksson

Mobil: 0708-78 74 72

Mail: mattias@bozzini.se

 

Västra Cupen 2024
2023-11-23 08:42

Vi hamnade i grupp C där vi möter Azalea BK (div 5), Pushers BK (div 5) samt IF Väster (div 3).

Matcherna kommer att spelas i februari 2024.

 

Förlust i årets sista match med 1-5 mot Mölnlycke IF
2023-10-09 11:17

Älvsborg FF - Mölnlycke IF  1 - 5  (1-1)

 

Årets sista drabbning. En match som för ÄFF innebar noll och inget men som innebar så mycket mer för Mölnlycke och IF Väster då de tampades om seriesegern. En strålande dag mötte oss på Mölnlycke IP och det var fantastiskt mycket publik på plats. Vi hade mer eller mindre ordinarie trupp att tillgå vilket inte tillhör vanligheterna.

 

Laget: Petter, Charlie, Emil C, Omar, Jacob, Nawa, Calle, Max, Hannes VB, Konge och Abbe J (K) samt Abbe E, Hampus H, Wurry, Molle och Oscar

 

Inför matchen var det ett samlat gäng som hade alla chanser att grusa MIF:s drömmar om direkt avancemang och samtidigt hjälp brodern i väster en smula. Vi hade som sagt en fulltalig trupp så möjligheten skulle vara god. 

 

1:a halvlek

Känslan av att det får gå som det går samtidigt som man möter ett lag som har ALLT att spela för och bevisligen tydligt nervösa också. Vi blir snabbt det spelförande laget och laget som har det klart bästa chanserna. När halvleken skulle summeras hade vi 6-1 i klara chanser. Nawa hade ett fräsande skott som MIF:s duktige målvakt räddade till hörna. Att ÄFF tog ledningen i 27:e matchminuten var självklart, ett fint spel på offensiv halva avslutade med ett lågt distansskott av Calle där bollen borrade sig i vid stolproten. Vi hade ett flertal hörnor från Abbes vänsterdoja som nådde rätt adress flera gånger där både Konge och Jacob hade riktigt fina lägen. Tyvärr skulle kvitteringen komma i 35:e minuten. MIF:s duktiga vänsterlöpare tog sig runt vårt försvar på kortlinjen och serverade en fristående MIF forward som med en klack frispelar sin dito till öppet mål fram till 1-1. Målet fick Sudo att reagera och han lyckades med konststycket att dra på sig 2 gula för tjöt inom loppet av 2 minuter och fick lämna båset. Direkt efter detta palaver hade Abbe en grymt snygg frispark som MIF:s keeper fick rädda i närheten av krysset. Vi avslutar halvleken med fler hörnor och ett par nästanchanser. Första akten slutade 1-1 vilket var klart i underkant för oss

 

I paus gjorde vi 2 byten då Berra samt Hampus klev in på var sin ytter, ja för istället för wing som vi hade i första vred vi över till ett 4-3-3.

 

2:a halvlek

Vilken start det kunde blivit. Efter 90 sekunder rafsade Jacob åt sig bollen i straffområdet efter en frispark och Konge serverades ett friläge som han mest troligt sätter 9/10 gånger men denna gång räddade åter MIF:s keeper på ett mirakulöst sätt. Vi höll uppe laget riktigt bra men det märktes att MIF chansade mer och ville framåt för att segra. I matchminut 53 gick chansningen hem... Nawa gör en snygg prestation på mitten där han får med sig bollen och skall servera en fri Hampus... istället chansar MIF:s mittback helt vårdslöst och kan med minst lilla hårsmån stoppa chansen och på omställningen kommer istället 1-2 när vi går bort oss i vår backcheck... en olycka kommer sällen ensam utan i matchminut 61 är det lite av samma visa vi ger inte 100% i hemarbetet och bollen spelas retfullt diagonalt i vårt straffområde där MIF är helt fria vid bortreytan och rullar in 1-3... ridå skulle jag vilja skriva och tyvärr dröjde det inte länge innan 4 skulle komma den med. Domaren missade en solklar knuff i ryggen på Callen men på utebliven signal kom omställningen och 1-4 rullades även den in i öppet mål... Innan föreställningen och säsongen var över skulle även 1-5 komma... även detta via inlägg på bortre yta där MIF snyggt bombade in slutresultatet. Det går inte att prata bort 0-4 i andra men tyvärr var det endast ett fåtal som ville betala priset i en oviktig match för oss men där vi tyvärr inte sliter för skölden på bröstet hela vägen.

 

Summerat: Årets sista match var en minst sagt konstig drabbning. Vi var det klart bättre laget under matchens första 60 minuter. Lite trist att vi inte står distansen ut utan imploderar under matchminut 60-80. Vi visar fin moral under stora delar av drabbningen men har alldeles för dålig utdelning medans MIF har näst intill 100% i utdelning fram till 4-1 vilket kändes helt sjukt. Nu får laget en välbehövlig vila för att starta upp en ny säsong med en helt ny giv med Mikael och Mattias vid rodret. Sist men inte minst ett stort GRATTIS till Mölnlycke IF för avancemanget till Div 3.

 

Avslutningsvis... för ett år sedan tog jag farväl men det visade sig vara ett utdraget sådant och tog exakt ett år extra men nu ÄR det "thank you and good bye". Detta är sista referatet och sista matchen på bänken för nu. Det skall bli skönt att vara "världsmästare" vid sidan av nu. Tack alla för alla underbara minnen! // Anders 

 

Målskyttar: Carl Hansson 1st

 

Matchens stjärnor:

1:a stjärnan: Emil Carlsson

2:a stjärnan: Jacob Simonsson

3:e stjärnan: Michael Konge

 

Vid datorn

 

Anders

Kontraktet till Div4 100% klart efter 7-1 mot Eriksberg!
2023-09-30 20:58

Älvsborg FF - Eriksbergs IF  7 - 1  (3-1)

 

Näst sista drabbningen för i år. 5 tunga förluster i ryggen... logiskt var kontraktet klart om vi inte lyckades med konststycket att släppa in 26 mål mer än vi gjorde. Men vi ville ju avgöra detta på egen hand med en vinst mot seriens i särklass placeringsmässigt sämsta lag... de hade "bara" en enda seger i år och det var mot... Älvsborg FF i våras. Timman innan match öppnade himlen sig och regnet öste ner, kul att så många ändå trotsade vädergudarna. Ett par avstängningar störde samt en del jobb vilket gjorde att William Welander fick göra debut från P19.

 

Laget: Petter, Malte, Hannes VB, Jacob, Oscar, Calle, Nawa, Hampus, Abbe E, Konge, Wurry samt Molle, William, Max, Gustav B och Franco

 

Inför matchen valde vi att mönstra 3-5-2 och vred oss till att bli riktigt offensiva. Petter var åter tillbaka mellan stolparna och det var 1 år sedan sist.

 

1:a halvlek

Rivstarternas rivstart blev det på Rosenhills Konstgräs! Knappt hade domaren satt visslan till munnen innan Konge hade knoppat in 1-0 riktigt snyggt. Det kändes som om Eriksberg befann sig i fredagssoffan med pläden i högsta hugg. 2-0 kom 3 minuter senare och det var Berra som frispelade Wurry som bombade upp bollen från när håll rätt i nättaket. Efter det hade Konge en superchans i matchminut 12 men utanför och 5 minuter senare var det dags igen. Calle fick bollen en bit utanför straffområdet och kunde vandra lite i sidled innan han pangade in bollen lågt vid stolproten fram till 3-0. Det var en brutal klasskillnad fram till detta. Efter det drabbas vi av övermod och helt plötsligt lirar vi var sin match och alla försöker görs det själv istället för att fortsätta på inslagen bana. Efter matchminut 30 kantrar matchen över till Eriksbergs fördel och i 35:e minuten kommer reduceringen... har svårt att fatta hur den kom till... ett svagt inlägg där Malte kommer in i Petters zon och missförstånd eller någon form av kollision uppstår vilket gör att Petter inte anses ha kontroll på bollen varvid en Eriksbergare tar tag i bollen och rullar in den i öppet mål. Efter detta har EIF både 2 och 3 riktigt bra chanser att reducera ytterligare men Petter kommer ut stort på en fast situation. Halvleken slutar 3-1 till oss vilket känns klart i underkant men den varar i 45 minuter och inte i 30...

 

I pausen vet jag inte vad som sades men en hel del byten gjordes. Max, Gustav, Molle och William kom in i halvlek.

 

2:a halvlek

Vi rivstartade åter och redan efter 3 minuter frispelades Kongen i straffområdet och placerade in sitt andra för dagen och ÄFF:s 4:e. Efter detta tidiga mål tog gasen slut i EIF och vi hade mest boll och hade dock lite svårt att få bollen i mål och det skulle dröja till matchminut 71 då vi fick en straff med oss som Calle förvaltade på bästa sätt. 5-1 och fullständig ridå för EIF. I slutet på matchen fick chansen att måla två gånger om. Abbe skickade in 6:an och det förde upp honom i delad skytteligaledning i ÄFF (Konge är den andra) och i matchen sista minute kunde Max fastställa slutresultatet till 7-1. Halvleken slutade 4-0 till oss och det kunde blivit mer...

 

Summerat: Matchen var avgjord efter 18 minuter... efter det var den stora frågan om vi kunde fortsätta plöja på och det kunde vi. Vi möter seriens sämsta lag just nu och när vi får 2-3 tiondelar extra så ser spelet riktigt trevligt ut. Trots en del schabbel i passningsspelet så får laget i sin helhet klart godkänt. Nu stundar årets sista match borta mot Mölnlycke. Väl mött på söndag.

 

Matchens målskyttar: Michael Konge 2st, Carl Hansson 2st, Albert Ekander 1st, Wurry Ceesay 1st samt Max Pajnert 1st

 

Matchens stjärnor:

1:a stjärnan: Michael Konge

2:a stjärnan: Oscar Magnusson Engman

3:e stjärnan: Carl Hansson

 

Vid datorn

 

Anders

2-3 mot Hällesåker gav herrarna sin 5:e raka förlust
2023-09-25 09:13

Älvsborg FF - Hällesåker IF 2 - 3  (1-1)

 

Säsongen lider sakta mot sitt slut. 3 matcher återstår och till skillnad mot förra säsongen då det såg nattsvart ut vid denna tidpunkt ser det rätt ok ut med ett till 99% säkrat kontrakt inför matchen mot Hällesåker. 1 pinne ikväll och det skulle vara 100% klart. Hällesåker å sin sida hade ALLT att spela för likt oss förra året. Vid förlust eller oavgjort var det nog god natt jord för dem. Extra kul för dagen var Omars comeback efter ett frivilligt uppehåll om 4 månader.

 

Laget: Axel, Malte, Charlie (K), Jacob, Omar, Oscar, Calle, Nawa, Hampus, Konge och Albert E samt Molle, Max, Wurry och Yusef vid sidan.

 

Inför matchen vaskades det om i 11:an som vanligt. Sudo får bygga nytt varje vecka. Jacob tillbaka och Omar likaså gjorde att vi fick in två tunga pjäser i backlinjen. Hällesåker på menyn skulle mest troligt innebära långa bollar som ett tufft och tungt spel.

 

1:a halvlek

Precis som förväntat var vi det bättre laget men Hällesåker kämpade om varje millimeter och visade att detta skulle bli en kamp ända in i kaklet. Vi kunde egentligen äga boll hur mycket som heslt men vi hade en förmåga att välja att spela tillbaka boll i samma yta som den kom från alt välja svåra passningsvägar i en ljuv kombination med lååångbollar. Hällesåker hade nog inte heller någon större tanke på passningsspel utan skickade högt och långt på sin tunge forward som gjorde det förtjänstfullt. Efter 12 minuter kom så första rikta chansen när vi skickade bollen i ribban men närmre än så kom vi inte under första 30 minuterna och inte Hällesåker heller. Men i 33:e minuten skulle vi tappa boll på mittplan, ett försök till crossboll stoppas och sen gick det snabbt i vändningen när Hällesåker tog ledningen. Personligen tyckte jag det var summan av rätt naivt spel under första 33 minuterna och inte den enskilda passningen. Målet blev lite tändvätska och trampade plattan i matten och 2 minuter senare trycker Nawa in bollen från nära håll till 1-1 vilket kändes viktigt där och då. Trots övertag i det mesta förutom inställning och vilja var vi bättre på rätt mycket men halvleken slutar 1-1 vilket säkert var rättvist.

 

I pausen gjordes det ett byte då Calle klev av och Max kom in.

 

2:a halvlek

Med ny energi och ett par sanningens ord från Sudo kom vi ut som ett lite fräschar lag. Energi och vilja syntes och även planen tycktes kantra till vår fördel. I 52:a minuten kom så ledningsmålet. Konge fick bollen i djupled och som om han hade ögon i nacken frispelar han Hampus till mer eller mindre öppet mål och 2-1 var ett faktum. Efterföljande 20 minuter var mer kattens lek med råttan. Vi var bättre i det mesta och kunde "avgjort" matchen vid både 1-2-3 tillfällen, för hade vi gjort en balja till då hade nog Hällesåker signalerat vit flagg och sett Div5 som en tråkig verklighet. MEN MEN om inte motståndare självt är vår för stunden störste fiende så kanske vi själva är det mot oss. En av ett otal hörnor i vår favör i andra akten skall till att slås och hur bollen kan hamna i vårt mål 15 sekunder senare är en gåta... eller? Bollen nickas undan dåligt av HIF försvaret och dimper ner vi 16m linjen där vi väljer kamp mot deras tyngsta spelare som bara vänder bort oss vips så är vi en 2 mot 3 situation där vår tvåa går bort sig fullständigt och sen är det 1-3 och vips 2-2... knappt hade hjärtat börjat slå normala slag då vi lyckas med konststycket att ge dem ett mål till...... Vid en total färgblindhet ger vi bort bollen till HIF genom årets felpass och inlägget hamnar hos en fri HIF:are som nickar? in bollen i öppet mål... från min position så otroligt svårt att se vad som händer... Axel ligger redan på marken mer eller mindre, vet inte om han slinter eller vad som sker men öppet mål är det och 2-3 blir det... Sista 16 minuterna präglas av kramp och vi får likt de senaste matcherna inte till det i vår slutspurt. Matchen slutar 2-3 vilket känns sjukt onödigt och riktigt surt. Grattis till HIF och genom oss fick de sin sista biljett till ett ev fortsatt spel i Div4 nästa år.

 

Summerat: Jaaa hur summerar man denna drabbning? Motivation slår nästan alltid klass! Idag kändes detta uttryck mer sant än på länge. Oavsett vilka vi möter kan man inte spela huvudlös fotboll och inte kämpa för då går det som det gick ikväll. För att dra en parallell till förra året då vi hade absolut ALLT att spela för... den upplagan hade slått dagens med 10-0 dock inte på kunskap utan på inställning. Nu har vi 2 matcher kvar och måste avsluta med huvudet högt! Vi har förutom oss själva andra lag att ta hänsyn till som kämpar livet ur sig för att hänga kvar... hade andra uppfört sig som oss förra året då hade vi INTE lirat div 4 detta året, tänk på det.

 

Målskyttar: Hampus Höij 1st och Nawa Hama 1st

 

Matchens stjärnor:

1:a stjärnan: Jacob Simonsson

2:a stjärnan: Omar Tarek

3:e stjärnan: Hampus Höij

 

Vid datorn

 

Anders

4:e raka förlusten ett faktum efter 1-2 mot Näsets SK
2023-09-17 16:15

Älvsborg FF - Näsets SK  1 - 2  (0-1)

 

Inför dagens drabbning har vårt seniorlag en dyster trend med tre raka förluster. 3 matcher där insatserna varit som en bergochdalbana. Men där vi tyvärr inte fått med oss en enda poäng. Kvällens motståndare Näset har en helt ok säsong bakom sig och parkerar på en finfin 3:dje plats i tabellen och matchen senast mellan lagen förlorade vi med snöpliga 0-1. Ikväll kom det fantastiskt mycket publik... överslagsräkningen hamnade på ca 175 åskådare vilket är fantastiskt kul för alla inblandade. Sensommar kvällen var ljum frågan var om matchen skulle vara ljummen eller kryddad med hetta?

 

Laget: Axel, Noel, Charlie (K), Hannes VB, Malte, Calle, Nawa, Måns, Max, Konge, Abbe E samt Wurry, Franco, Oscar, Gustav B och Hampus H

 

Inför matchen var det en del återbud och avstängningar som gjorde att vi blir ett otroligt ungt "senior" lag.  14 av 16 spelare ikväll är juniorer i sin ålder vilket på sitt sätt är riktigt kul men också samtidigt en enorm utmaning då skillnaden är det den är. Näset är ett bollskickligt lag som gillar att vända på spelet med svepande crossbollar, typ så som vi spelade säsongens första 7-8 matcher.

 

1:a halvlek

Oj... redan efter en minut var vi på väg att gör mål. Ekander hade en egen show på högerkanten och snurrade på kortlinjen likt Nacka Skoglund i VM-58... men tyvärr inget mål. Efter detta kom Näset in i matchen och fick en superchans efter en luftspark i försvaret... men Axel kom ut stort mot skytten och avvärjde, knappt hade vi andats ut innan det var dags igen och denna gång räddade Axel med tåspetsen och så var det under matchens första 20 minuter. Det kändes som Axel mot Näset där Axel var omutbar... tyvärr vara det sällan i en hel match och i 17:e minuten blir vi på tok för passiva på mittplan där vårt mittfält blir åskådare och låter en Näsetspelare vandra genom hela vår planhalva och bli fri med Axel som halv räddar bollen men den hamnar till en fristående Näsetspelare som har öppet mål från 5m... 0-1... men luktade det inte misstänkt offside... i.o.m att Axel var i linje med straffpunkten så kanske det bara var 1 spelare bakom Näsets målskytt och inte 2 som det skall vara... men men mål blev det oavsett. Spelet var fortsatt till Näsets fördel men sista 15 minuterna var vi helt klart med i matchen och spelet blev jämnare. När 45min var spelade kan man konstatera att vi skall vara nöjda med 0-1.

 

I pausen valde vi att göra ett byte. In med Hampus som skulle få 45 friska minuter och göra skillnad. 

 

2:a halvlek

Kul och positiv start på andra akten. Det var ett helt klart annat ÄFF som kom ut och lirade boll. Det kändes som om vi petade in en växel till. Näset bjöd helt plötsligt på mer plan och mer misstag där vi höjde oss och vips så var det game on. Vi hade ett gäng halvchanser men vår iver i sista tredjedelen gjorde att vi schabblade bort en del bra chanser. Vi har en förmåga att hela tiden söka det optimala läget istället för att bara panga på ett skott, inte sällan slutar det med en nödpassning i sidled som inte leder något vidare utan bolltapp blir det mest vanliga. Men så i 59:e minuten kommer så äntligen betalningen av vår fina start. Hampus gör en riktigt bra räd på vänsterkanten och lite turligt når bollen fram till Abbe som drar på ett skott som Näsets målvakt sånär räddar men bollen rullar retligt långsamt över mållinjen. Riktigt skön känsla där och då! Matchen hade även hettat till och blev till ett riktigt kokande derby. Lagen bytte possession och spelet böljade. Vid en av Näsets få attacker blir Noel uppsnurrad a´la grande och klipper tyvärr Näsetspelaren innanför boxen med en given straff. Hete Axel mot Näset igen och vips så var straffen snyggt räddad! Wow vilken match han gör. Detta gav ju oss än mer bränsle och Näset såg mer frustrerat och näst intill slaget ut... men men en match varar i 90 min och tyvärr måste vår koncentration och ödmjukhet också gör detta. Vi lyckas tyvärr ge Näset en straff till... efter ett onödigt bolltapp utanför egen box ger Näset ett läge i boxen och en kapning senare så fick de chansen från 11m igen. Denna gången görs inget misstag utan bollen sitter mitt i målet. 1-2 och med 15min kvar skulle det vara full fart framåt men tyvärr har vi inte organisationen och kylan att skapa någon form av forcering. Matchen slutar 1-2 vilket tyvärr kändes som en förlorade poäng eller tre.

 

Summerat: Riktigt surt att vi "gav" bort en pinne ikväll efter lite naivt spel i avgörande sekvenser. I stort tycker jag att det är riktigt godkänt för hur alla ungdomar väljer att ta för sig och inte be om ursäkt i det fysiska spelet och förtjänade pinnen man hade en stund i andra akten. Stor anledning till att vi var med så länge som vi var stavas AXEL, vilken fantastisk match och extra surt att hans storspel inte gav en poäng.

 

Målskyttar: Albert Ekander 1st

 

Matchens stjärnor:

1:a stjärnan: Axel Sving Janersten

2:a stjärnan: Carl Hansson

3:e stjärnan: Oscar Magnusson Engman

 

Vid datorn

 

Anders 

Förlust i tennismatchen mot Sandarna med 3-6...
2023-09-13 19:02

Älvsborg FF - Sandarna BK  3 - 6  (1-4)

 

Idag blir det ett kort referat... orkar trots att det gått 5 dygn inte summer haveriet...

Det var en match för två lag som har mindre att spela för men hedern är alltid något att lira för eller skölden på bröstet för de som inte hänger med...

 

Dagen innan sa coach Sudo att det såg inte så pjåkigt ut ändå... 16 man var klara för match... men på matchdagen var det en helt annan situation så att coach fick plita in sitt egna namn på laguppställningen. Kul att vi fortsatt lyckas med konststycket att få med oss publik med tanke på den pastejfotboll som vi just nu lirar.

 

Laget för dagen: Axel, Hannes VB, Charlie, Konge, Emil (K), Calle, Jacob, Wurry , Molle, Abbe E, Max samt Noel, Nawa och Sudo

 

Inför matchen... behöver vi knappast skriva om då det sket sig rätt omgående...

 

1:a halvlek

Man hade knappt bänkat sig innan vi hade tagit ledningen! Riktigt snyggt också, fin hörna där Jacob kommer högst och knoppar galant in bollen. Wow vilken start och man hann tyvärr tänka tanken att detta kan ju bli en rolig fredagskväll... eller inte... vi var faktiskt som bålgetingar i 5 minuter där detta svärmeri avslutas med att Max lyckas med konststycket att dra på sig ett gult kort för närkamp med deras keeper... vem kunde ana att detta var början på årets bottennapp?? Frisparken eller den kan mer liknas med en inspark skickas iväg och blir flack men lång... en nickfint av en ÄFF:are dvs men visar att man skall nicka men sen skiter man i det ställer hela försvaret och vips ett friläge för de senaste 3 årens skyttekung Simon i SBK och bom 1-1... matchuret stod då på 6 minuter. Säga skall att matchen var INTE bra överhuvudtaget. Bollar flyger åt alla håll men SBK är klart tryggare i detta och kontrollerar tillställningen trots noll chanser. Men om det inte finns chanser så kan man lösa detta åt dem. I minut 20 skickar vi på en ok rensning eller om det nu var ett uppspelsförsök, det vill sig inte bättre än att SBK:s duktige mittback nickskjuter bollen tillbaka och likt gången innan passerar den ett gäng blåsvarta och vips så är det friläge igen när vi hamnar på fel sida om markeringen och då blir det 1-2! Om detta får ses som två SKIT mål så var det bara början för likt de två innan så tar det nu bara två minuter innan det är lilla julafton igen... missförstånd a´la grande mellan HVB och Axel som gör att de mer eller mindre kolliderar men bollen rullar mellan dem så att SBK:s anfallare får öppet mål från 20 meter. Där och då ville undertecknad gå hem... men nä vi var inte riktigt klara ännu utan i matchminut 45 körde vi halvlekens sista bjudning till Simon i SBK som fick ett nytt friläge och 1-4 in på kontot. God natt!!??

 

I pausen... nä skit i det... 

 

2:a halvlek

Men revanschlustan upp över öronen och det mentala rådet att dela upp halvleken i 4 fina portioner så kanske det ändå skulle finnas en chans... och se på den ett riktigt fint mål av Berra fram till 2-4!! klockan visade 55 minuter... Chansen fanns ju!! i 7 minuter innan vi ställde fram sista bjudkakan... vem skall nicka bollen? Ingen? ok då slutar det med att en fri SBK:are skickar in bollen i öppet mål igen... 10 minuter senare kommer 2-6 och detta är det första målet vi INTE bjuder på utan det är riktigt fotbollsgodis när ett fint inlägg möts på ett tillslag på helvolley rätt in i nättaket av dagens 3 målsskytt Simon i SBK. Innan matchen är slut putsar Nawa till siffrorna till 3-6. I matchens sista spark drar Jacob på sig sitt andra gula... dvs lite grädde på moset också.

 

Summerat:

 

Målskyttar: Jacob Simonsson 1st, Albert Ekander 1st, Nawa 1st

 

Matchens stjärnor:

1:a stjärnan: Emil Carlsson

2:a stjärnan: Carl Hansson

3:e stjärnan: Albert Ekander

 

Vid reffet

 

Anders

 

 

En match som gick upp i rök... 0-1 i Derby Di Väst.
2023-09-04 18:01

Älvsborg FF- IF Väster 0 - 1  (0-1)

 

Så var det då dags att möta serieledarna IF Väster. Ett Väster som ångar på mot Div3 med stormsteg. Förra mötet vill vi nog helst glömma då det stod 0-4 innan vi visste ordet av det. Ikväll skulle vi ta emot dem på vår hemmaborg Påvelunds IP och inte skulle vi släppa in en balja efter 45 sekunder som senast. Vädret visade sig från sin bästa sida och sensommarkvällen var riktigt skön med mycket publik som resultat. 

 

Laget: Miki, Hannes VB, Charlie, Konge, Vilgot, Calle, Nawa, Abbe J (K), Hampus, Molle, Max samt Emil C, Elias, Franco, Axel och Malte

 

Inför matchen har jag ingen aning om vad som sades då jag gjorde ordning planen för match :) Men kan ju misstänka att vi skulle pressa hårt när tillfälle gav annars skulle vi falla ner lågt och hålla oss kompakta.

 

1:a halvlek

Matchbilden blev rätt tydlig direkt. IF Väster skulle bli det bollförande laget och vi skull kontra på det som erbjöds. Det stod snabbt klart att det var på vår vänsterkant vi hade goda chanser då Hampus var klart snabbare mot deras högerback. Två gånger om kommer Hampus förbi och har två riktigt fina avslutslägen med sin högerdoja men tyvärr fick han inte på någon riktig träff. Vi har även en fin nick samt att Max var riktigt nära att få ett kanonläge men fick inte ordning på boll och kropp. Bakåt såg det helt ok ut. Ett frustrerat Väster fick inte alls till det mot oss när vi stod uppställt. Men tyvärr så har vi 3-4 lägen och är på något sätt inte riktigt nära och Väster behöver en (1) chans och så blir det mål... Tyvärr blir det flera fel i samma sekvens, en svepande crossboll som vi är alldeles för heta på och vill vinna boll och vi tar inte max hemjobb utan en Västerspelare väggar sig snyggt förbi oss fram till friläge och 0-1. Surt som f-n om ni fråga mig. Utöver detta hade Väster en halvchans... Det som kanske är mest iögonfallande är att vi saknar struktur i vårt anfallsspel, allt går egentligen på ren skär chans. Biter det så biter det annars blir det rätt uddlöst. Oavsett så blir vi fullständigt svårlästa då ingen vet vart vi kommer sätta bollen... frågan är om vi själva vet det :) Halvleken slutar 0-1 och helt ärligt... det var knappast rättvist. I min subjektiva bok borde det stått 1,5 - 0 

 

I pausen var det samma visa som innan matchen, jag vet tyvärr inte vad som sades...

 

2:a halvlek

Denna halvlek kändes mest som en lång färd mot natt. IFV hade klart bättre koll på oss utan för den sakens skull vaska fram en enda chans. Tyvärr tror jag inte vi gjorde det heller. Det enda minnesvärda är hur Abbe lyckas med konststycket att bli utvisad på bänken... mindre bra med tanke på att truppen är sargad som den är ändå. Matchen slutar 0-1 som kanske efter 90 minuter borde slutat oavgjort.

 

Summerat: Vi möter seriens bästa lag men det kändes inte så ikväll. Det kändes mer som en match i mittens rike där det mesta var uddlöst. Det bestående intrycket är at tdet är en hafsig match där vi får en stor eloge för att vi kämpar och ger järnet i 90 minuter. Hampus och Calle är de tydligast skinande lirarna ikväll men det är nog en klen tröst. Nästa match blir en riktig batalj då Sandarna väntar på Grönavallen nu på fredag.

 

Målskyttar: -

 

Matchens stjärnor:

1:a stjärnan: Hampus Höij

2:a stjärnan: Carl Hansson

3:e stjärnan: Michael Konge

 

Vid datorn

 

Anders

 

 

 

 

 

 

Plattfall mot GFF 1-3 efter 1-0 i halvtid
2023-08-26 14:00

Älvsborg FF - GFF  1 - 3  (1-0)

 

Äntligen dags för match igen. Som vanligt på en fredag mot GFF borta och då vet man att vinintaget ökar markant runt vallen :) Efter en minst sagt annorlunda match veckan innan var det så dags att åter spela en match i mittens rike. GFF som de senaste säsongerna har finfina placeringar med sig och i år inte riktigt fått till det. Som vanligt drar GFF mycket publik så även denna fredag vilket är kul når det är mycket liv på läktaren.

 

Laget: Miki, Noel, Hannes VB, Konge, Emil, Hampus, Calle, Wurry, Max, Molle och Abbe J (K) samt Nawa, Axel, Franco, Vilgot och Charlie

 

Inför matchen fick coach Sudo kasta om i 11:an igen. Det är snarare en regel än ett undantag. Självklart ville vi få koll på ett välspelade GFF med dagens uppställning då vi vet att det kan gå undan när de anfaller.

 

1:a halvlek

Matchen var igång... och inom en minut såg vi hur spelbilden skulle bli de kommande 89 minuterna. Ett GFF som spelar och trillar boll med tydliga linjer i sitt spel och ett ÄFF som lägger långt och lägger mycket av sitt spel i kategorin "chansa". Det skulle visa sig att vår chansning inte riktigt gav det bett vi önskade. Vi får ge oss själva att vi kämpar och vi kämpar. Addera till detta en Miki i superform och som räddade allt som kom i hans väg där 3-4 av räddningarna höll högsta klass. Åt andra hållet var vi ju inte ofarliga när våra långa bollar hittade fram men det var alldeles för sällan och inläggsspelet som vi önskade oss lös med sin totala frånvaro vilket var underligt när vi ville ha det. Matchen innehöll ett par riktigt "gamechangers", den första var ett inspel som snyggt placerades mellan Miki och en framstörtande GFF:are. För att nå bollen behövde GFF:aren sträcka ut sig maximalt och planterade sin sko rätt i armhålan på Miki som grimaserade illa. Rött kort? Många tyckte detta men domaren nöjde sig med gult. Miki signalerade att Axel skulle värma då han hade fruktansvärt ont. Innan bytet verkställdes han Miki med 2!! superräddningar samt en inspark som blev till en assist för på just den kom Max fri med keepern och satte snyggt 1-0 till oss. Rättvist var det knappast men man tar tillvara på det som bjuds. Efter det byter Miki och Axel för göra a-lags debut. Under sin 7 minuter som återstod av halvleken fick han se en boll träffa ribban och avsluta med en fin räddning på en frispark. Halvleken slutade 1-0 till oss vilket vi får vara riktigt nöjda med.

 

I pausen pratade vi om uppspelen och att vi inte kan skicka planlöst långt hela tide. Sudo belyste vikten av att vara påslagen direkt från start i andra då GFF mest troligt skulle komma ut i full fart.

 

2:a halvlek

Eller... så kan vi tappa bollen i en diagonal löpning med densamma och så är omställningen ett faktum och efter 2 minuter och 20 sekunder står det 1-1 då en liggande!!?? GFF forward placerar in bollen i mål på något underligt sätt. Där och då trodde undertecknad att nu går det fullständigt åt fanders. GFF tar över det mesta av cirkusen men så kommer två situationer i rask följd. GFF:s starke forward hade haft en tuff batalj med Konge hela matchen och på en långboll  blir det en tuff sammanslagning som domaren konstigt nog friar (undertecknad vrålade ut sitt primalskrik och fick syna det gula...) med en Konge som stöp i mattan, trots vilda protester på planen renderade det i just ingenting, jag tycker att det var ett solklart gult kort. MEN i sekvensen efter kom en liknande situation som jag tyckte var mildare än den första men då köper domaren in sig totalt och ger GFF killen rött... Biljett in i matchen kan man lugnt säga. MEN för en luttrad man som jag så har jag inte glömt Önnered från ifjol... då blev det fullständig ridå... och ikväll blev det fullständig... RIDÅ igen. Med en man mindre tar GFF över allt och lite till. På en ofarlig frispark hänger Axel tvätt och på den nickade bollen råkar Noel skicka in bollen i egen kasse fram till 1-2. Efter det var det en lång färd mot natt som skulle avslutas med ett rött kort för Wurry och med 10 mot 10 blev det tillslut 1-3 genom en fin lobb. Halvleken slutar 0-3 vilket tyvärr var välförtjänt.

 

Summerat: En på många sätt svår och tuff bortamatch där vi allt som oftast har det svårt. Idag var inget undantag. Första akten var på många sätt rätt ok från vår sida men GFF har mer linjer i spelet och det lyser genom rätt rejält att vi har många unga lirare i laget och inte besitter erfarenheten ännu. Att vi leder med 1-0 i halvlek var självklart positivt! Men att vi tappar in ett mål efter 2,5 minut i andra är ju inte bra och inte på sättet det sker. Med en gratis biljett in i matchen via ett rött kort lyckas vi göra allt fel och vandrar av med 1-3. Plus till Miki innan han bytas ut. Nu befinner vi oss i ett vacuum i tabellen och möter seriesuveränen IF Väster kommande TORSDAG, väl mött då!

 

Målskyttar: Max Pajnert 1st

 

Matchens stjärnor:

1:a stjärnan: Hampus Höij

2:a stjärnan: Emil Carlsson

3:e stjärnan: Miki 

 

Vid reffet

 

Anders 

Kommande matcher
Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
Älvsborg Fotbollförening, 07/12 11:27 
Älvsborg Fotbollförening, 01/12 09:13 
Älvsborg Fotbollförening, 08/11 20:48 
Älvsborg Fotbollförening, 07/11 09:44 
Älvsborg Fotbollförening, 09/10 12:36 
Älvsborg Fotbollförening, 30/09 21:04 
Älvsborg Fotbollförening, 27/09 15:29 
Älvsborg Fotbollförening, 26/09 08:49 
 
VÅRA SPONSORER
 
 
 
 
Övrigt