SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
ÄLVSBORG FF
Herr A/B seniorer
Välkommen till Älvsborg FF Herrseniorer
Lagbild 28 mars 2020
Säsongen 2021 är fortsättningen på vår satsning med mycket spelare från våra egna led.
 
I år separerar vi U19 från seniorerna och bygger en slimmad trupp för att sakta växa till en större trupp.
Vi har lyft upp 4st spelare från våra duktiga juniorer inför säsongen 2021.
 
Vi kommer löpande att uppdatera er på vår resa in i framtiden med bilder och massor med referat.
 
Har ni frågor eller undrar något. Ring:
 
Anders Lordemyr 0769-555500
Veckoplanering vecka 30-31-32!! Nu kör vi!!
2021-07-27 18:16

Hej Killar

 

Nu kör vi igång igen!!

Dags att släppa solstolen och komma in i matchen igen :)

 

Veckorna blir som följer

 

Vecka 30 26:e juli - 1:a aug

Måndag:   -

Tisdag:      -

Onsdag:    -

Torsdag:   -

Fredag:     -

Lördag:     -

Söndag:    Träning 18.00 - 19.30 på Påvelund

 

Vecka 31 2:a aug - 8:e aug

Måndag:   Träning 20.00 - 21.30 Påvelund

Tisdag:      Match 19.00 mot Jonsereds IF hemma på Påvelund

Onsdag:    -

Torsdag:   Träning 20.00 - 21.30 Hagenplan

Fredag:     -

Lördag:     -

Söndag:    - 

 

Vecka 32 9:e aug - 15:e aug

Måndag:   Träning 20.00 - 21.30 Påvelund

Tisdag:      Träning 18.00 - 19.30 Påvelund

Onsdag:    -

Torsdag:   Träning 20.00 - 21.30 Hagenplan

Fredag:     MATCH 19.15 mot IF Väster hemma på Påvelund

Lördag:     -

Söndag:    - 

 

Väl mött under veckorna!!

 

// Ledarna

Veckoplanering vecka 26
2021-06-27 23:23

Hej Killar.

 

Sista veckan innan semester!

Vi har tänkt en fredag med lite avslutning... fotboll, käk och liiiite dryck :)

 

Veckan blir som följer

 

 

Måndag:   -

Tisdag:      Heja SVERIGE!!

Onsdag:    -

Torsdag:   Träning 18.00 - 19.30 Påvelundsplan (sista träningen=mycket spel :)

Fredag:     Avslutning... kom när ni kan vi startar 17.00 ich och slutar sent...

Lördag:     -

Söndag:    - 

 

Väl mött i veckan!!

 

// Ledarna

Referat: Dalen KFF - Älvsborg FF
Seger i premiären med 2-1, Sigge premiärmålade i A-laget i 90:e min
2021-06-22 22:26
Fr. v. Truppen samlade innan match och truppen samlad efter match :)

Älvsborg FF - Dalen KFF  2 - 1  (0-1)

 

ÄNTLIGEN!! Första tävlingsnmatchen på 255 dagar. Allt var perfekt! Truppen var intakt, vädret var fantastiskt och smaken av premiär fanns i luften. Idag stod Dalen KFF på meny ett Dalen som kommer från Div3 från förra säsongen och som redan hade hunnit med sin premiär förra veckan. Det märks att suget efter livefotboll är stort trots stor konkurrens från EM en kväll som denna. Ca 75 åskådare var på plats.

 

Laget: Simon, Seb J, Olof, Jacob, Abbe, Konge, Emil C, Hampus, John, Filip B och Adam samt vid sidan Hugo, Sigge, Marcus, Martin och Oscar.

 

Inför matchen hade Jonathan scoutat vår motståndare men till vår förvåning hade Dalen hystat om rätt friskt i laget och t.o.m ändrat speluppställning. Frågan var dock om de skulle fortsätta spela lååånga bollar till killarna på topp. Vi ansåg att vi hade koll på hur vi skulle sätta press samt omställningar mot dem och på så sätt ta med oss tre pinnar hem till kusten.

 

1:a halvlek

Domaren blåste igång matchen och väldigt snabbt visade det sig att de lååånga bollarna skulle vara en melodi vi skulle få känna på under 90 minuter. Dalen mönstrade ett lag med massor av rutin... det var minst 5 spelare jag kände igen från när jag själv var aktiv för 7 år sedan :) Dalens långa bollar fick tyvärr ett bra fäste på oss och det var i synnerhet på vår vänsterkant som de anföll och abbe hade fullt upp att freda vår kant. Vi å andra sidan hade förtvivlat svårt att få till något spel på egna villkor utan Dalen var klart bättre än oss, Spelet började jämna ut sig efter först 20 min, gissa då om baklängesmålet kändes surt. Vi missade i en nickduell som skrvades vidare till en Dalenspelare som fri med Simon rundar och lägger in bollen i öppet mål... trodde vi men Olof räddar målet men tyvärr kommer returen ut till samma spelare som skickar in ledningsmålet. Där och då rättvist. Efter detta kom vi in i matchen och lite av premiärnerverna släppte och vi radade upp hörnor och fina kanlöpningar främst genom Mackan som ersatte en skadad Seb J. Men ur detta kom tyvärr inga direkta farligeheter. Halvleken slutade 1-0 till Dalen.

 

I pausen var det trots resultatet ett samlat gäng som var riktigt sugna på att ge sig själva chansen i andra. Hugo fick ersätta Abbe för att ge oss än mer finess framåt. I andra skulle det varar fullfart mot en seger för vi alla var överens om att detta var möjligt!

 

2:a halvlek

Sagt coh gjort. Det var ett nytt lag som äntrade plan. Efter 2 minuter hade Hugo haft två aktioner som ställde tuffa frågor till våra motståndare. Vi pulserade mot Dalens mål och man undrade om det NÄR chanserna skulle dyka upp. Vi hade et gäng nästan lägen vilket självklart gav oss självförtroendet att det skulle komma något. Närmst var Hampus som fri med målvakten tyvärr la avslutet rätt på deras keeper. Returen kunde mycket väl även den gått i mål men den gick utanför. Med 25 kvar gick vi över till 3-5-2 och upp med Olof på topp och in med Sigge på vänsteryttern!. Olof måste löpt 1 mil på den korta stunden men herre vad karln löpte ute på plan. Vi sköljde över ett Dalen som hade slut på soppa i tanken och gjorde allt för att maska sig igenom sista fjärdedelen av matchen. Så i 85:e minuten kommer den förlösande kvitteringen. John spelar upp bollen till Olof som tar med sig densamma och frispelear en djupledslöpande Hugo som fri med målvakten snyggt rullar in bollen i bortre burgavlen. Vilket vrål det var både på plan, bland publiken och inte minst på bänken kan jag lova! WOW vilken känsla! Men vi var inte mätta utan vi beordrade fullfart framåt för en vinst och den skulle som sagt komma. Tilltrasslat värre där det händer en rad olika saker som leder fram till att Sigge får bollen vid sina fötter och hur lungt som helst trots att han är född 04:a och borde tänkt 1000 tankar rullade in bollen i öppet mål!! Om det var glädje vid det första målet så lät vi nog som en jetmotor efter det förlösande segermålet. Matchuret stod på 90:30 och efter en gastkramande övertid blåste dagens domare en sista gång och ÄFF stod som segrare!

 

 

Summerat: Jag tycker vi vinner välförtjänt ikväll. Trots att det dröjde ända till 85:e minuten innan kvitteringen kom genom Hugo. Under hela andra akten var det i princip spel mot ett mål och när så Siggen gjorde sitt första mål i seniorlaget kunde det knappast kommit lägligare. I 90 minuten avgör han för Älvborg som då får ta med sig alla tre pinnarna hem till kusten. Jag tycker att vi vinner på en bättre inställning och krigar i 90 nminuter, vi ger aldrig upp! Nu stundar tyvärr 52 dagar innan det är match igen. Men den som väntar på något gott väntar som bekant aldrig för längen... men 255 dagar vär i längsta laget :)

 

Målskyttar: Hugo Börjesson 1st och Sixten Åhsberg 1st

 

Matchens stjärnor:

1:a stjärnan: Olof Svensson

2:a stjärnan: Emil Carlsson

3:e stjärnan: Adam Lisnell

 

Vid datorn

 

Anders

Veckoplanering vecka 25
2021-06-20 13:32

Hej Killar.

 

Nu är det äntligen dags!

Seriepremiär!!

 

Veckan blir som följer

 

 

Måndag:   Träning 20.00 - 21.30 Påvelundskonstgräs

Tisdag:      Match 19.00 borta mot Dalen KFF Krokslättsvallen

Onsdag:    - HEJA SVERIGE!!

Torsdag:   Träning 18.10 - 19.30 Påvelundsplan

Fredag:     MIDSOMMAR!!

Lördag:     -

Söndag:    - 

 

Väl mött i veckan!!

 

// Ledarna

Veckoplanering vecka 24
2021-06-14 10:23

Hej Killar.

 

Vi lämnar studenter, Covid och en go seger mot Jonsered bakom oss!

Vi blickar fram mot seriestart om 8 dagar!

 

Vi har tagit höjd för att Sverige spelar idag måndag!

Prioritera nu dessa 3 träningar så att vi är preppade inför seriestarten den 22:a juni.

 

 

Måndag:   - (heja Sverige!!)

Tisdag:      Träning 18.10 - 19.30 Påvelundsplan

Onsdag:    Träning 19.30 - 20.00 Påvelundsplan

Torsdag:   Träning 20.00 - 21.30 Påvelundsplan

Fredag:     - 

Lördag:     -

Söndag:    - 

 

Väl mött i veckan!!

 

// Ledarna

Referat: Jonsereds IF (D4H) - Älvsborg FF (D4H)
Andra raka efter 1-0 mot Jonsereds IF med en osannolik målskytt!
2021-06-08 22:44

Älvsborg FF - Jonsereds IF  1 - 0  (1-0)

 

Dags för match 2 och endast tre dagars vila mellan dessa drabbningar. Med senaste matchen i färskt minne kanske det inte var så smart att vi lirade på gräs igen. Tyvärr sliter vi "big time" med truppen i dessa tider. Av 16 kallade var det 8 nej!! Det håller inte i längden. Nu hoppas vi att alla som har tagit studenten är klara med detta firande som har pågått i snart 3 veckor oavbrutet. Å andra sidan marscherade 3 debutanter in blott 17 år gamla och gavs chanse att visa upp sig. Charlie, Emil och Ernst fick chansen att känna på seniorfotboll för första gången ikväll. Motståndet var förra årets topplag Jonsered som säkert siktar mot Div3 i år när man fyller 100år som förening. Vädret var alldeles perfekt, sol och 17-18 grader.

 

Laget: Simon, Charlie, Jacob, Olof (K), Martin, Konge, Seb J, Hampus, Abbe, Ernst och Sixten, vid sidan Ludde, Emil och Valther

 

Inför matchen och den störning vi hade innan gjorde att vi fick ett fantastiskt bra fokus på att verkligen spela maximalt för att visa att vi är starka som lag och oavsett vad vi utmanas med så skall vi stå starka. Olof som ny kapten tog tag i truppen och visade vägen i uppvärmningen. Laget såg laddat ut!

 

1:a halvlek

Under matchens inledande 20 minuter var det ett tydligt bollövertag för Jonsered. Man lyckades att ostört nå sin duktige spelmotor nr10 och när han fick tid att ta in bollen och komma rättvänd i spelet kunde han fördela bollen fint till sin lagkamrater på både kort och lång distans. Jonsered vill tydligt vända spelet och slå långa diagonal djupledsbollar mot oss. Till en början vållade det oss lite problem men undan för undan raderade vi ut det hotet. Trots ett betongstabilt försvar hade vi lite svårt i uppspelsfasen och missade mängder med förstapass som vi måste förbättra till seriestarten. Efter dessa 20 minuter där JIF som bäst hade en halvchans tog vi oss in i matchen med bestämdhet. Vi tilläts rulla boll och hade parallellt mängder av bollvinster på mitten vilket gav oss fina omställningslägen. Även vi hade svårt att få till de där riktigt heta chanserna utan det stannade vid en del hörnor och andra halvchanser. Men det viktiga var att vi var med på allvar. Så i den 38:e minute sker något jag aldrig sett live. Jag vet egentligen inte vad Simon skulle göra med bollen men med ca 70m till motståndarmålet skickar han iväg bollen som går i en perfekt båge över målvakten som hade årets starkaste sol i ögonen och han tippar bollen in i eget mål. 1-0 och vild glädje bland spelarna som grattade en högst osannolik målskytt. De sista 7 minuterna var våra och när domaren blåste av kanske det hade varit rättvist med 0-0... men vem bryr sig när det var Simon som fick göra målet :)

 

I Pausen var det massor med beröm på sätte vi hade tagit oss an uppgiften. Som kapetn Olof enkelt beskrev det "vi speringer klart mycket mer än vår motståndare". Lägg därtill att vi tävlade i de flesta momenten på planan. Lite byten i halvlek där även Emil gjorde sin debut.

 

2:a halvlek

Den andra halvleken var den första sig lik. Det var dock lite mer Jonsered sett till hela halvleken. Men under halvlekens första 20 minuter var vi det bättre och hetare laget och kunde med lite kyla faktiskt utökat ledningen både en, två, tre gånger men det sista lilla fanns inte där idag. Emil kom in som en frisk fläkt och vann boll i massor och sprang sönder motståndarns pssningsvägar. Vår deffensiva kvadrat var grym en dag som denna och Ludde och Valteher som kom in gjorde en fin och habil insats. Under matchens sista 25 tog JIF över och kunde genom vårt slarv spela till sig två riktigt tunga anfallsperioder... ett bolltap i onödigt läge gav dem en dubbelhörna som båda var mindre bra men ändå ett anfall på över 2 minuter och det andra anfallet kom åter efter ett onödigt bolltapp, denna gången genererade det nästan 5 minuter under konstant tryck innehållandes 6 hörnor på raken samt en frispar och ytterligaren en hörna där Simon gör två sanslösa räddningar för att hålla sin andra nolla på raken. För när domaren blåste var den intakt och det slutade 1-0 till ett glatt gäng!

 

Summerat: En fullständigt osannolik målskytt i Simon!! Jag har under mina 44 år runt en plan upplevt detta, en målvakt som gör mål i det vanliga spelet... Adderat till detta var det en fantastisk insats av laget. Alla kämpade maximalt i varje situation. Vår deffensiva fyrkant med Jacob, Olof, Konge och Seb J var briljanta ikväll. Det var ett kliv fram jämfört med förra matchen vilket var extra skönt. Nu är det exakt 2 veckor till seriestart mot Dalen.

 

Målskyttar: Simon Saebbö 1st

 

Matchens stjärnor:

1:a stjärnan: Simon Saebbö

2:a stjärnan: Jacob Simonsson

3:e stjärnan: Olof Svensson

 

Vid datorn

 

Anders

Veckoplanering vecka 23
2021-06-07 14:02

Hej Killar.

 

Seger i första träningsmatchen. Denna vecka har vi 2 matcher till att avverka. Precis som tidigare blir dessa på  GRÄS!!

 

Måndag:   Träning 20.00 - 21.30 Hagenplan

Tisdag:      Match 19.00 borta mot Jonsered på Jonsereds IP GRÄS!!

Onsdag:    -

Torsdag:   Träning 20.00 - 21.30 Hagenplan

Fredag:     - 

Lördag:     Match 12.15 borta mot IK Zenith på Hovgårdsvallens GRÄS!!

Söndag:    - 

 

Väl mött i veckan!!

 

// Ledarna

 

Referat: Utbynäs SK (D5H) - Älvsborg FF (D4H)
Seger i årets första match! 1-0 mot Utbynäs
2021-06-05 16:23

Älvsborg FF - Utbynäs SK  1 - 0  (1-0)

 

Så var äntligen dagen kommen, dagen som alla väntat på. Premiär för match... om än "bara" träningsmatch så var det match! Vädret var så bra som de bara kan vara kanskke till och med för varmt... Idag var dock truppförutsättningarna allt annat än optimala. Det regnade återbud över oss ledare och vi kan tycka vad vi vill om detta men helt klart öskar vi klat högre prio från vissa fötter... Vi ställer dock ett helt ok lag på planen och skoj med både Jacob och Seb J tillbaka, Jacob har varit borta i 26 månader sedan seniordebuten som 15-åring efter dubbla knäskador och det är nästan 1 år sedan Seb J var uppe senast. Idah var det Utbynäs från Div5 och matchen skulle spelas på naturgräs...

 

Laget: Simon, Mackan, Jacob, Emil, Abbe, Konge, Seb J, Hampus, John, Filip, Philip samt Valther vid sidan

 

Inför matchen var det snack om lågt försvarsspel då vi inte hade truppen för att lösa 90 minuter gräsfotboll då det var första matchen och kroppen. Kul att ett par trötta studenter ändå trotsade trötthet efter en tuff vecka vid sidan av planen.

 

1:a halvlek

Det var en helt ok start av oss. Vi var det klart spelförande laget under första halvan av halvleken. Vi vaskade fram ett gäng hörnor låg på och stressade klart högre än bestämt. Efter 15 minuter var det färdigt för Filip B på plan då ryggen gav upp och vi hade nu 75 minuter utan möjligghet till byte. Detta till trots fortsatte vi att stressa och nagla fast vår motståndare dennna stress och press skulle tillslut skörda framgång då en sen bakåtpass till egen målvakt blev ödesdiger för Utbynäs, precis när målvakten skulle rensa bollen studsade den upp och rullade retligt in till ett självmål. Efter 22,5 minut var det vattenpaus, det var redan då trötta killar som kom till bänken. Vi gick åter igenom taktiken att inte hamna högt i försvarsspelet utan att ligga lågt och komprimera spelytorna. Om den första halva halvan var vår så var den nadra dito lite mer Utbynäs. Man kan väl säga att de spelade smart gräsfotboll med långa sveande bollar bakom vår backlinje som fick slita ont men mer än en stro chans tillät vi inte som Simon kommer ut bra på!. Halvleken slutar 1-0 vilket kanske var lite i bästa laget men samtidigt tycker jag subjektivt att vi vann den på poäng då vi var det hetar laget.

 

I paus var det näst intill hjärt lungräddning som stod på programmet... om vi var så trötta efter 45 minuter hur skulle det då se ut efter 90 minuter. Lite justeringar med att John tog 10:a rollen oh Hampus ut på en vinge. Lite justering i försvarsspelet på vänsterkanten där vi hade haft problem.

 

2:a halvlek

Om den första aakten gick till oss på poäng så gick nog den andra till Uytbynäs på TKO (teknisk knock-out) Satan i gatan vad våra tappra krigare kämpade! Efter 55 var det mer eller mindre soppatorsk och imon fick åter komma ut bde en och två gånger och rädda sin nolla. Vid ett par tillfällen handlade det mer om oförmåga hos våra motståndare att det fortsatt stod 1-0. Vid vätskepausen var det ett gäng urlakaade grabbar som staplade ut till sidlinjen. Nu var de pepp i massor för att lösa sista 22,5 minuterna. Jacob och Emil vaar det betongfösvar vi önskade oss och Johns enorma slit var balansen från total kollaps. Konge vara nära nog Mr 100% idag och behöll ett lite lugn i vårt lag samt längst bak fick Simon göra sin sista machavgörnade räddning då han avvärjde ett givet kvitteringsmål! I matchen sista anfall kom Philip fri och skickade på dagens hårdast skott som tar i kryssribban och ut... målställningen skakar nog forfarande. Det var nog dagens bästa målchans :)

 

Summerat: En inte helt solklar seger kan man säga. MEN jädrar vad killarna kämpade! )0 minuter av stenhårt slit! Nu slickar vi såren och växlar upp på tisdag!

 

Målskytt: Självmål 1st

 

Matchens stjärnor:

1:a stjärnan: Jacob Simonsson

2:a stjärnan: Simon Saebbö

3:e stjärnan: Michael Konge

 

Vid reffet

 

Anders

Kommande matcher
Spelade matcher
Tis 22/6 19:00
1 - 2  
Tis 8/6 19:00
0 - 1  
Lör 5/6 12:15
0 - 1  
Tis 13/10 19:45
2 - 0  
Ons 7/10 19:30
4 - 1  
Lör 3/10 12:15
2 - 1  
Tis 29/9 19:45
1 - 2  
Lör 26/9 12:15
0 - 0  
Lör 19/9 13:00
3 - 0  
Lör 12/9 12:15
3 - 1  
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
Älvsborg Fotbollförening, 19/07 17:21 
Älvsborg Fotbollförening, 09/07 10:49 
Älvsborg Fotbollförening, 24/06 06-24 
Älvsborg Fotbollförening, 14/06 10:09 
Älvsborg Fotbollförening, 09/06 00:07 
Älvsborg Fotbollförening, 05/06 17:03 
Älvsborg Fotbollförening, 01/06 06-01 
Älvsborg Fotbollförening, 28/05 15:42 
Älvsborg Fotbollförening, 23/05 23:06 
Älvsborg Fotbollförening, 20/05 07:56 
Älvsborg Fotbollförening, 16/05 21:10 
 
VÅRA SPONSORER