SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
ÄLVSBORG FF
Herr A/B seniorer
Välkommen till Älvsborg FF Herrseniorer
Lagbild 28 mars 2020

Säsongen 2023 är snart igång!

 

Vårt herrlag spelar  i division 4B och det tillhörande herrjuniorlaget i SvFF:s regionala serie samt Göteborg Juniorklass 1.

 

Vi är mitt uppe i en satsning med en spännande generationsväxling och söker nu dig som vill vara med på vår resa uppåt i divisionerna.

 

Vi välkomnar dig som vill provträna med oss i herrlaget och ser helst att du tidigare spelat på division fyra-nivå eller högre. Vår hemmaanläggning är Påvelundsplan. 

OM du känner någon som passar in på beskrivningen tveka inte och informera honom om detta och att han är välkommen att ta kontakt med oss!

 

 

 

Kontakta A-lagstränare Sudo Sulejmanovic: 

Mobil: 0725-68 14 00

Mail: s.sulejmanovic@icloud.com

 

Årets spelare i Älvsborg FF Herr 2022: Michael Konge!
2022-11-28 09:15

Årets spelare i Älvsborg FF 2022 är utsedd och vinnaren är Michael Konge.

 

Konge är som ett bra årgångsvin. Han blir bara bättre och bättre. Åren rullar på men det är endast Konge som består. Michael har hunnit med ett gäng säsonger i den blå/svarta tröjan och var en starkt bidragande del då ÄFF för 5 år sedan spelade kval till Div2. På den tiden som en striker.

 

Idag är positionen längre ner i banan där vi får ta del av hans smartness i spelet och hans lugn. Med ca 90% i klarade passningar per match har vi fått en balansspelare av rang. Michael är inte den som hörs och syns mest men verkar hela tiden i det tysta. Han verkar alltid för allas bästa.

 

Idag har han blivit den som alla lyssnar till och är en sann vägledare för alla unga i laget.

Vi är glada att Konge kör på ytterligare en säsong och om man får tro honom så har han 4-5 säsonger kvar i benen :)

 

Grattis Michael!

 

// Anders Lordemyr

Pinneligan är avgjord! Albert Jörnvik är 2022 års segrare.
2022-11-25 08:48

Det årliga prestigefyllda priset "Pinneligan" har fått sin rättmätige vinnare!

 

Vinnare 2022 är ingen mindre än Albert Jörnvik!

 

Med en hög närvaro ger man sig en klart bättre chans att vinna, det i en sann kombination av att alltid vilja vinna i en stark kontrast att "hata" att förlora är segerreceptet.

Varje träning har mer eller mindre har sin tävling för att utse den eller de som vann en pinne och vid årets slut summeras detta fram till en segrare.

 

I år var det tätt och Albert vann före Omar och Konge.

 

Igår 24:e november gick startskottet för 2023 års pinneliga.

Årets Träningspris och årets Skyttekung: Omar och Wurry
2022-11-21 09:38
Fr. v: Omar och Wurry

I helgen som gick hade seniorlaget sin årliga avslutning.

 

Som brukligt delas det ut en del priser till de som utmärkt sig lite extra.

Två av dessa priser är årets flitigaste lirare dvs Årets Träningspris samt den som gjorde mest mål i den Blå/Svarta tröjan under 2022 års seriespel.

 

Årets Träningspris: Omar Tarek

 

Omar har varit årets mest frekventa delatagare på årets träningar. Det är en starkt bidragande anledning till den utveckling Omar visat under året. Med Sudo som ny tränare hoppas vi dels att Omar har samma fina närvaro men mest av allt en fortsatt utvecklingskurva som pekar spikrakt uppåt!

 

Årets Skyttekung: Wurry Ceesay

 

Wurry vinner årets skytteliga på blygsamma 7 mål... MEN!! han gör det på enbart en halv säsong och var starkt bidragande till ett förnyat kontrakt i division 4 för Älvsborg FF. Redan i debuten mot KBK slog han till med 2 mål i matchen som vanns med 3-2 efter det rullade det bara på. Vi hoppas självklart att Wurry konserverar målformen till 2023!

 

Vi säger stort Grattis till Omar och Wurry!

 

// Anders Lordemyr

 

15 november ses vi!
2022-11-01 20:38

Hej Grabbar!

 

Då är jag officiellt introducerad som admin på denna sida. Hoppas den når rätt målgrupp😊😊

 

Tisdagen den 15 november kl 17:30 samlas vi i klubbstugan för en introduktion av seniorerna. Förhoppningsvis tar det inte mer än 1 timma för tanken är att vi ska bekanta oss ute på planen med en skön träning start ca 18:30.

 

Träningarna ligger upplagda i kalendern, tisdagar kl 18:30 och torsdagar kl 20:00 så länge vädret tillåter.

 

Jag ser verkligen fram emot att köra igång, hoppas ni är lika taggade för 2023, ja då j........🔥

 

Jag behöver er hjälp med följande inför samlingen:

Skicka ett sms till mig (0725681400) med ert namn och svara på dessa frågor:

1. Vad är det bästa med ÄFF?

2. Om du fick välja ut just en grej inför säsongen 2023 vad är det viktigaste laget ska fokusera på?

 

Jag förstår att frågorna kan uppfattas som luddiga men spåna fritt och berätta vad ni tycker, jag kommer inte att redovisa några individuella svar inför laget.

 

Ses snart/ Sudo 

Sudo är klar! Vi säger välkommen!
2022-10-23 10:24
Sudo och ordf. Magnus vid avtalssignerandet

Hej Killar.

 

Efter en lång väntan för laget så har styrelsen äntligen hittat rätt.

 

Sudo Sulejmanovic är klar som herrtränare för Älvsborg FF. Det har minst sagt varit snabba ryck när det visade sig att Sudo var tillgänglig säger Magnus Götenfelt som i fredags signerade avatlet mellan parterna.

 

Sudo är 37år, född och uppvuxen i Mölnlycke. Sudo har haft en gedigen fotbollskarriär med en peak tillsammans med Västra Frölunda i Div1. Tränarkarriären har innefattat både Donsö men inte minst Mölnlycke IF under flera år.

 

När vi återstartar träningen i november gör vi det med Sudo vid rodret. Det blir en perfekt start där ahn dels kommer få chansen att lära känna truppen men även ta hand om de som ev. skall provträna med oss.

 

En längre intervju med Sudo kommer senare i år.

 

Vi säger välkommen Sudo till ÄFF.

 

// Anders Lordemyr

Referat: Älvsborg FF - KF Velebit
Slutet gott, allting gott! Allt gick vår väg och kontraktet är säkrat!
2022-10-02 00:48

Älvsborg FF - KF Velebit  4 - 0  (2-0)

 

Låt mig börja med att skriva:

KONTRAKTET ÄR SÄKRAT EFTER ETT RAFFLANDE AVSLUT PÅ SÄSONGEN!!. 

 

Men först. Vilken ångest lördag. Sista matchen för mig själv som tränare för dena fantastiska ensamble. En säsong som har bjudit på all tänkbar motgång men innerst inne har processen varit större en divisionen vi spelar i... samtidigt är det ju alltid surt att åka ur och så vansinnigt mycket svårare att vinna en serie och att gå upp. Dvs oddsen har de senaste veckorna varit bedrövliga och totalt emot oss men samtisigt har vi ur en intern storm funnit en sagolik kraft i truppen och har spelat riktigt bra de senaste 4 matcherna med 2 segrar 1 oavgjord och 1 förlust, vi kände absolut att vi hade en chans att vinna vår match idag mot seriesuveränen Velebit men samtidigt spelade det mindre roll om Önnered vår nästgårdsgranne tog en pinne för då var det kört änd.å. Trots bedrövligt vädet räknade jah till ca 120 tappra själar!! riktigt bra siffra om ni frågar mig som var där för att ge oss maximalt stöd.

 

Laget: Petter, Filip T, Fabian, Jacob, Abbe J (K), Konge, Emil Å, Abbe E, Wurry, Hannes S och Omar samt Mattias, Svante, Malte, Charlie och Azim vid sidan

 

Inför matchen var det givna förutsättningar. Vinst var ett måste samtidigt som Önnered var tvugna att förlora. Taktiken var ytterst simpel dvs "mammas gata" i uppställningen dvs 4-3-3 och inget tjafs om andra varianter utan hemvävt och tryggt. Sen skulle vi spela skitigt, det var inte ta om stilpoäng idag utan grisfotboll som skulle ge 3 poäng och inget annat. Ambitionen var att hålla nollan och på ett eller annat sätt göra en balja framåt. Måste säga att vi hade en riktigt bra samling och känslan var god!

 

1:a halvlek

Knappt hade man tryck på knappen som startade matchklockan för arenan innan det var dags at tplocka upp fjärrkontrollen och trycka fram matchens första mål. Det var VI!! som lyckades med konststycket redan efter 75 sekunder small det. Vi gjorde exakt som vi sa, lägg boll på djupet bakom deras ytterbackar och ta det från där vilket Berra gjorde och snyggt slog ett lågt inlägg till en framstörtande Hannes som gjorde sitt första i ÄFF tröjan. Vilken start och vilket firande på på plan och vid sidan av densamma. Det var vi för hela pengen mot ett Velebit som för dagen saknde ett gäng av sin tongivande spelare vilket gav oss fritt fram och göra lite som vi ville. Vi var nära flera gånger om att öka frma till 2:an men en storspelande målvakt hos Velebit räddade allt och Hannes fick ett friläge som han normalt sätter men åter stod keepern ivägen. Efter 20 minuter spelade var det spel mot ett mål men sen så slog Velebit på motorn och började lira boll. Vi hade bra koll på dem men de kan onekligen lira och kom i våg efter våg men vi kunde med både tur och skicklighet reda ut dem alla. Farligast blev det efter en hörna där ett distansskott träffade Abbe J och ändrade riktning och Petter gjorde en kalasräddning. Parallellt spelades det fotboll på Gröna Vallen och där var det målglatt värre... ÖIK tog ledningen tappade densamma till Sandarna som tappade den de med och i halvtid stod det 2-2 där... Vi å andra sidan fick åter tag i taktpinnen och kunde i slutet av första gör ytterst viktiga 2-0 genom en fin soloräd av Hannes där han frispelade Wurry som snyggt pangade in bollen i nät vilket kort senare skulle innebära halvtid och ledning för ÄFF vilket var helt rättvist.

 

I pausen var det mycket som var positivt. Det som skulle se upp med var deras kantspel som hade skördat många fina framgångar i första. Det var inget fokus på matchen 3km bort för oavsett den var vi tvugna att vinna för att ha en minimal chans!

 

2:a halvlek

Innan vår domare blåser igång matche slår jag ett getöga på min mobil och ytterligare ett sms hade kommit från vår spion på Gröna Vallen... Sandarna hade inte bara gjort 1 utan 2 mål i början av andra och det stod helt plötsligt 4-2 till dem... där och då var vi kvar i div4... Mne det var 40 min kvar i den matchen och vi skulle själva klara av Velebit i 45+tillägg. Men det här var vår dag. Knappt hade publiken svalt kaffet innan det stod 3-0. Detta efter en riktigt snygg hörna. Hörnan tillkom efter en superchans där Hannes drog på en helvolley som målvakten mest troligt gjorde seriens snyggaste räddning på. Hörnan signerades Abbe J och Omar kom högst och knoppade in bollen riktigt snyggt. Jublet visste inga gränser, visst det var 40 kvar men det kändes ändå helt ok och Velebit som för dagen var lite mer uddlösa än vanligt hade ju inget att bryta ryggen för utan ville väl skpa men hade inte kraften, viljan och kunnandet idag. Pling i mobilen och vips så stod det 4-3 på Gröna Vallen... med ca 30 minuter kvar att spela. Vår match böljade mest fram och tillbaka. Helt seriöst vi hade kramp på linjen och alla satt och stirrade i telefonerna efter någon form av ljud... men det var tyst... tyst... det räckte med endast ett mål för ÖIK så var det godnatt... Albert Jörnvik fick äntligen sätta ett mål och snyggt var det! 4-0 lös på tavlan men vad hjälpte det om det gjordes ett mål i fel bur på Gröna Vallen, MEN det kom ett pling ett pling som förkunnade 5-3 och kanppt hade vi fått rapporten när nästa pling kom frma till 6-3 och tillslut även 7-3 ÖIK var slagna och vi inväntade slutsignalen som tillsist ljöd och allt blev bara svart för mig. Jag var alldeles apatisk och kunde varken skratta eller gråta men såg så oerhört lyckliga och glada spelare och ledare runt omkring mig. Att vi vann idag var aldrig någon diskussion men vi gjorde det på sättet vi önskade. En eloge till alla i laget för detta.

 

Summerat: Otroligt! Fantastiskt! och helt galet. För att citera ett par saker som sagt och skrivits om oss från vår garnnklubb ÖIK... vi är tydligen helt rötna och i våras i en socialmediaintervju så skulle vi åka rätt ur serien för att vi var kassa. Vi kan med facit i hand säga att man kan både vinna och förlora med stil men i detta nu så slog det tillbaka rätt rejält mot dem själva. Vi är stolta och glada över att 8-9 man i ÖIK har ÄFF som moderklubb och ni är alltid välkomna tillbaka. Jag vill passa på att tacka min trupp, Anders Hansson, Mattias Eriksson samt Emma Petersson för året. Idag vann framtiden för fotbollen i vårt närområde vilket jag tycker var det viktigaste. Älvsborg FF hör verkligen hemma i Göteborgs finaste serie här ute. Idag är det med massor av känslor som jag slutar som tränare men jag kan kort konstatera att "mission accomplished" och känner just nu bara stolthet och tomhet! Sista referatatet är skrivet! Over and out.

 

Målskyttar: Hannes Simonsson 1st, Wurry Ceesay 1st, Omar Tarek 1st samt Albert Jörnvik 1st

 

Matchens stjärnor:

1:a stjärnan: Albert Jörnvik

2:a stjärnan: Hannes Simonsson

3:e stjärnan: Emil Åhsberg

 

Vid datorn och referatet för allra sista gången 

 

Anders Lordemyr

Veckoplanering vecka 39
2022-09-25 17:16

Hej Killar.

 

OBS att vi har möte måndag kl. 19.30 i klubbstugan.

 

Efter en helt galen match i lördags lever fortsatt hoppet! Det är lika minimalt som senast men vi ger det en chans hela vägen in i mål killar! Vi ledare hoppas på mangrann uppslutning i veckan. Det är sista veckan innan ledighet. Dvs 3 träningar och en (1) match som gäller allt och lite till.

 

Denna vecka blir som följer.

 

Måndag:   Träning 20.00 - 21.30 Påvelund

Tisdag:      Träning 18.00 - 19.30 Påvelund

Onsdag:    -

Torsdag:   Träning 20.00 - 21.30 Hagenplan

Fredag:     -

Lördag:     Match 16.15 hemma mot Velebit på Påvelunds IP

Söndag:    -

 

Mvh

 

// Lordemyr

Referat: Älvsborg FF - Mölnlycke IF
Osannolik vändning gör att HOPPET lever! 4-3 mot Mölnlycke.
2022-09-24 18:08

Älvsborg FF - Mölnlycke IF  4 - 3  (0-2)

 

Idag var det 1:a dagen av 8... dvs 2 matcher samt 3 träningar kvar av säsongen. Läget är minst sagt URUSELT och det räcker alltså inte med 2 segrar utan Önnered måste också förlora båda sina matcher och på toppen av det så har de en bättre målskillnad och idag mötte de bottenlaget KBK som är klara för Div5. Vi hade med andra ord INGET att be för utan det var plattan i mattan som gällde idag. Åter en dag med mycket publik vilket var kul!

 

Laget: Mattias, Filip T, Fabian, Jacob, Abbe J (K), Konge, Emil Å, Azim, Wurry, Hannes och Omar samt vid sidan Charlie, Svante, Malte och Sigge

 

Inför matchen var mer eller mindre all taktik kastad överbord och det handlade bara om klyschan "1 mål mer än motståndaren" då var segern bärgad. Vi mötte ett Mölnlycke som vi slog i våras i en helt galen tillställning som slutade 6-4 till oss! Idag skulle vi sikta på att släppa in NOLL mål vilket vi knappt har lyckats med i år och självklart också gör 1 mål. Det kändes riktigt bra innan trots att killarna kunde känna bördan på sina axlar. Det var gott mod och gott gry i truppen!

 

1:a halvlek

Matchen startar avvaktande och båda lagen känner på varandra. Vi är bra med men MIF känns lite tyngre och mer tydliga i sin spelidé. Vi har svårt att få till det utan fastnar alldeles förmycket i mitten med mängder med bolltapp. Detta gillar MIF som kunde ställa om och kontrslå hela tiden med farliga djupledsbollar och instick som vållade stora problem för oss. Men trots ett övertag för gästerna kom de aldrig till några farligheter utan der var vi som stod för det under de fösta 30 minuterna. Hannes kom både en och två gånger i sina patenterade djupledsruscher men båda gångerna visade sig krutet vara blött och en smått frustrerad Hannes tittade upp i himlen efter hjälp från högra makter. Vi har en tilltrasslad situation i straffområdet där Emil inte får till det riktigt och flera fina snett inåt bakåt pass från Wurry och Hannes men tyvärr var ingen hemma på dessa bollar. Istället så blev det som så många gånger förr ett skit mål i baken i 31:a matchminuten... offside? det får videoanalysen ge svar på om 3 timmar men visst såg det ut som detta, men med Mattias lite på mellis kunde man lobba in 0-1 ganska snyggt. Visst lite gnäll på varandra efter målet men känslan var ända att det kan vi lösa... men inte blev det bättre 7 minuter senare när en MIF lirar tillåts vandra in i mitten och skicka iväg ett halvlamt skott och mest troligt en lite skymd Mattias reagerade lite sent och 0-2 var ett faktum... f-n kändes det som... hur är det möjligt att på två halvchanser göra två mål och vi kammar NOLL. Nu var det desto tyngre och ett stort missmod spred sig i truppen. Halvleken slutar 0-2 vilket inte speglade matchen och antalet chanser.

 

I pausen var det ett dempat gäng. Mitt brandtal idag handlade bara om en sak... NI KAN tvivla aldrig på er, ni är MINA bästa spelare om det är några som kan fixa detta så är det NI!! Parallellt gick vi över till ett 3-5-2 system för att bli mer tydliga och samtidigt möta upp MIF:S övertag på mitten. FULL FART FRAMÅT och ingen minns en fegis!

 

2:a halvlek

WOW vilken skillnad. Nu var alla hjärnor påslagna. Det såg ut som om planen lutade 30 grader i vår anfallsriktning. Det var klasskillnad och vi var som bålgetingar. Vi vaskar snabbt fram ett par tre halvchanser via Hannes och lite distansskott som inte bar frukt. Omar hade ett par inlägg som var lite för höga och för dålig fart men han var ständigt i rätt ytor och 56:e minuten kom han åter i en fin löpning vänsterkanten och denna gång blir inlägget hårt och lågt vilket ger Sigge chansen att göra MÅL!! 1-2 och vi var med. Efter måljubel och ett gott firande var det bara på det igen. Tyvärr går vi ner oss lite och blir lite mjukare i pressen vilket direkt ger MIF mer att säga till om. En del felbeslut kommer tillbaka och vips så är det fight om varje centimeter på planen. Hannes får åter ett friläge och istället för att tåpaja med vänstern försöker han få över bollen på högerfoten och då är chansen borta. Strax därpå blir uppförsbackan momumental. i 65:e matchminute blir det en karbonkopia på 0-2 målet men i andra hörnet. Skot från 20-25 meter som retligt får leta sig in i maskorna... 1-3 och RIDÅ!! För detta var egentligen ridå och inget annat. Det var kört, det var färdigt, Div5 nästa säga vad ni vill och citatet "allt skiter sig för Ghana/Älvsborg FF" kändes befogat. MEN samtidigt är man ju lika knäpp åt andra hållet och det "sista som överger en är HOPPET!!" Full kareta framåt! All hands on deck gällde. In med Filip T och Svante där Wurry och Kongen fick kliva av. Knappt hade detta gjorts innan Filip Thomsen skickar in både boll och allt fram till 2-3 i matchminut 68... VRÅÅÅÅL och glädje. Liket lever och resterande 20 minuter har allt och lite till. Matchens sista 10 minuter ger oss en explosion av händelser och ögonblick. Vi har ett gäng chanser till att kunna kvittera men en kalabalik i straffområdet avslutas med att vi får straff! Efter att bollen räddats med hand på mållinjen döms det straff som Omar självpåtaget tar då Konge sitter på bänken. Stensäkert sätter han straffen till 3-3 och om det vrålades innan så var det nästan orkanstyrka nu. I samma veva får jag information om att KBK leder med 3 bollar. Full fart framåt och 3-4-3 samt in med KONGE som center... några fjuttiga minuter senare närmare bestämt i matchminut 88:a är det just KONGE som skickar in förlösande 4-3 till oss på ett inlägg signerat OMAR. En fullständ kakafoni utbryter på planen, det dansas och skriks samt vrålas efter målet som visar sig bli det avgörande. Matchen blåses av strax efteråt och jag var helt matt, slut, tömd. Kunde knappt andas men vad gjorde det. 4-1 i andra akten var vi VÄRDA!!

 

 

Summerat: Eufori och total lycka! Samtidigt så är vi fortsatt i samma prekära läget som innan. MEN sättet vi lever på kunde försätta berg en dag som denna. ALLA killar är värda allt beröm i världen efter en eftermiddag som denna. Inte ofta jag lyfter tränare i referaten men idag måste jag det för bytena och förändringarna satt som en smäck idag och gav full effekt! Jag är så imponerad av alla i hela truppen idag, ni är f-n värda så mycket mer än detta så nu kör vi! 3 träningar och 1 match kvar sen kan vi gör ett bokslut på säsongen. MEN TILL ALLA NI SOM LÄSER DETTA. ALLA SKALL KOMMA TILL PÅVELUND NU PÅ LÖRDAG DEN 1:a OKTOBER KL. 16.15 FÖR KILLARNA BEHÖVER ERT STÖD!! 

 

Målskyttar: Sigge Åhsberg 1st, Filip Thomsen 1st, Omar Tarek 1st och Michael Konge 1st

 

Matchens stjärnor:

1:a stjärnan: Fabian Pellegrini

2:a stjärnan: Omar Tarek

3:e stjärnan: Michael Konge

 

Vid reffet

 

Anders

Kommande matcher
Spelade matcher
Lör 1/10 16:15
4 - 0  
Lör 24/9 14:15
4 - 3  
Lör 17/9 13:00
1 - 0  
Fre 9/9 19:15
3 - 3  
Lör 3/9 14:00
1 - 0  
Fre 26/8 19:15
0 - 3  
Lör 20/8 14:15
7 - 2  
Fre 12/8 19:15
2 - 2  
Lör 6/8 13:00
4 - 1  
Tor 30/6 19:00
4 - 2  
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
Älvsborg Fotbollförening, 28/11 09:25 
Älvsborg Fotbollförening, 13/11 15:41 
Älvsborg Fotbollförening, 01/11 10:31 
Älvsborg Fotbollförening, 23/10 16:15 
Älvsborg Fotbollförening, 01/10 21:33 
Älvsborg Fotbollförening, 01/10 11:41 
Älvsborg Fotbollförening, 05/09 09:45 
Älvsborg Fotbollförening, 17/08 08-17 
Älvsborg Fotbollförening, 09/08 11:00 
Älvsborg Fotbollförening, 24/07 11:45 
Älvsborg Fotbollförening, 22/07 00:17 
Älvsborg Fotbollförening, 20/07 20:28 
 
VÅRA SPONSORER
 
 
 
 
Övrigt