SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
ÄLVSBORG FF
Herr A/B seniorer
PROVTRÄNING inför 2022 är öppen nu!!
Lagbild 28 mars 2020

PROVTRÄNING inför 2022!!

 

Vårt herrlag spelar just nu i division 4 och det tillhörande herrjuniorlaget i SvFF:s regionala serie samt Göteborg Juniorklass 1.

 

Vi är mitt uppe i en nysatsning med en spännande generationsväxling och söker nu dig som vill vara med på vår resa uppåt i divisionerna.

 

Vi välkomnar dig som vill provträna med oss i herrlaget och ser helst att du tidigare spelat på division fyra-nivå eller högre. Vår hemmaanläggning är Påvelundsplan. 

OM du känner någon som passar in på beskrivningen tveka inte och informera honom om detta och att han är välkommen att ta kontakt med oss!

 

Är du sugen? 

 

Kontakta A-lagstränare Anders Lordemyr: 

Mobil: 0769-555500

Mail: anderslordemyr@live.se

 

Träningen imorgon lördag inställd.
2022-01-21 22:25

Hej Killar.

 

Det är tuffa tider i skrivande stund. Med Covid inne i truppen och en del annan frånvaro väljer vi att ställa in lördagens träning. Träning måndag nästa gång.

 

// Anders

Serien är lagd för 2022
2022-01-07 12:37

Hej Killar.

 

Nedan följer lottningen till 2022 års serie Div 4B.

Som syndes blir premiären borta mot nykomlingen Kungsladugårds BK runt den 10:e april.

 

1.       KBK - ÄFF

2.       ÄFF - Balltorp

3.       ÄFF - Önnered

4.       IF Väster - ÄFF

5.       ÄFF - Näset

6.       GFF - ÄFF

7.       ÄFF - Sandarna (möjligt switch med matchen på hösten)

8.       Västekurd - ÄFF

9.       ÄFF - Virgo

10.     Mölnlycke - ÄFF

11.     KF Velebit - ÄFF

12.     ÄFF - KBK

13.     Balltorp - ÄFF

14.     Önnered - ÄFF

15.     ÄFF - IF Väster

16.     Näset - ÄFF

17.     ÄFF - GFF

18.     Sandarna - ÄFF

19.     ÄFF - Västkurd

20.     IK Virgo - ÄFF

21.     ÄFF - Mölnlycke

22.     ÄFF - KF Velebit

Veckoplanering vecka 51
2021-12-13 14:05

Hej på Er

 

Töväder ger oss möjligheten till både inom och utomhusträning.

Som vi blev överens om igår söndag tränar vi tors och sön denna veckan.

Blocka detta i er kalender som att vi alla kommer på torsdagen!

 

Denna vecka blir som följer.

 

Måndag:   -

Tisdag:      -

Onsdag:    -

Torsdag:   Träning 20.00 - 21.30 Påvelund!!

Fredag:     -

Lördag:     -

Söndag:    Träning 13.00 inomhus Askimshallen

 

Mvh

 

// Ledarna

Ingen träning ikväll TORSDAG! Planen har 2dm snö på sig!
2021-12-02 16:48

Hej Killar.

 

Tyvärr ingen bättring med planen. Detta medför att vi INTE tränar ikväll!

 

// Lordemyr

Träningen inställd ikväll pga oskottad plan!
2021-11-30 17:19

Då planen inte är redo då IoFF inte skottat planen ställer vi in ikväll. 

Sorry för er som ser detta först nu. Landade precis in i GBG men de flesta har nog fått smset ändå. 

 

mvh

 

Lordemyr 

Veckoplanering vecka 43
2021-10-24 19:58

Hej på Er

 

Fortsatt vila är ordinerat.

Dvs vi har INGEN aktivitet denna veckan.

För er som vill träna lite stäm av med U19

 

Denna vecka blir som följer.

 

Måndag:   -

Tisdag:      -

Onsdag:    -

Torsdag:   -

Fredag:     -

Lördag:     -

Söndag:    -

 

Mvh

 

// Ledarna

Referat: Älvsborg FF - Balltorps FF
Kontraktet säkrat efter en högdramatisk match.
2021-10-10 20:56
Årets viktigaste mål signerades Jacob Simonsson!

Älvsborg FF - Balltorps FF  1 - 1  (0-0)

 

Då var vi där... 90 minuter som skulle avgöra ödet för kommande säsong. Minst en poäng och kanske 3 om resultatetn gick emot oss. Bästa tänkbara väder med lite vind vilket skulle ge båda lagen var sin halvlek. Årets i särklass största publiksiffra... efter flera försök att räkna publiken hamnade vi över 200st vid 3 omräkningar. Ett riktigt sent återbud från Lang gjorde att vi fick med oss Joel från P05 på ett klassiskt banaskal 5 minuter innan matchstart. Förutsättningarna var enkla: Vid en poäng måste Guldheden alt Mölnlycke tappa poäng, vid 0p var vi rökta och vid 3p då var vi utan tvivel klara. Addera till detta att det helt plötsligt dök upp kval till div3 som inte varit med tidigare... dvs Balltorp hade allt att spela för! Man kunde tro att matchen var en CL match med matchdelegater, matchvärdar, 4:e domare säkert domarkontrollanter mm...

 

Laget: Simon, Abbe, Emil C, Jacob, Omar, Konge, Hampus, Adam, Calle, Hugo ocg Robin samt Philip, Jonathan, Odenstam, Olof och Joel (P05)

 

Inför matchen stördes vi av ett sent återbud men parerade detta. Vi var överens om att ligga lågt och hålla laget kompakt och försöka kapitalisera på omställningar. Idag hade vi ett riktigt bra lag med oss och man kunde lätt drömma sig bort vart vi hade varit idag med alla dessa på plats. Nu var vi ju där vi var och hade allt att spela för!

 

1:a halvlek

Matchen började trevande. Lagen kände på varandra. Det var tydligt att Balltorp skulle spela lååånga bollar från sina två mittbackar. Man skördade viss framgång med detta till en början och vi kom lite snett på vår vänsterkant i defensiven men vi gjorde lite postionsförändringar för att justera detta vilket vi löste galant. Under matchens inledande 25 minuter var det mest hörnor för Balltorp eller en frejdig offensiv av Hugo som hade lekstuga på kanten. Han passade fram Calle till matchens första riktigt fina chans där Balltorps målvakt gjorde en kanonräddning. Nästa framspelning gick till Hampus som från 10m tyvärr skickade bollen tätt tätt utanför. Utöver detta hade Hugo själv tre fina avslut som var alla värda ett bättre öde. I andra ändan av planen stred vi tappert då Balltorp hade lite mer av spelet. Men Emil och Jacob var superbra i försvaret och Robin nickade undan allt på fasta. Balltorps enda riktiga chans var ett friläge som Simon gör en superräddning på. En match som denna då får man rädda med alla kroppsdelar vilket Simon gjorde och fick liite lätt ont efteråt :) Känslan var att matchbilden passade oss och i takt med att alla resultat gick vår väg under första 45 min så kändes det helt ok med 0-0 i paus. Domarna var riktigt bra denna halvlek, en ev missad hands fram till en ev straff för oss var väl enda nesan i protokollet.

 

I pausen var det ett gäng killar som inte var mätta utan ville ge allt de hade sista 45 minuterna. Vi hade känslan av att vi var laget som hade chanserna och nu skulle vi se till att sätta en balja i andra. 

 

2:a halvlek

Och där startade årets sista halvlek. Det skulle visa bli en halvlek som gjorde att man åldrardes ett år under ynka 45 minuter... Vi inleder bra och halvleken jämnar ut sig spelmässigt samtidigt som vi får med oss mer frisparkar och hörnor pga vårt mer distikta spel. Hugo får ett friläge där han tyvärr missar målet med minsta möjliga marginal, underteckand låg då på marken i ren skär frustration... men mål skulle det tillslut komma. Vi hade varit ok på hörnor under matchen... dock sämre under säsongen... men idag skulle det äntligen bli mål på just en hörna. Emil nickar bollen rätt upp i himlen... efter en luftfärd på X sekunder dimper den ner och kalbalik uppstår, publik skriker på mål... men i andra situationen skickar Jacob bollen stenhårt upp i nättaket från 2 meters avstånd! Vilket jubel det blev, vilken underbar känsla det var att höra minst 170st i publiken som vrålade, kort sagt UNDERBART! Nu var det bara så att det återstod ca 25 minuter och Mölnlycke hade kvitterat... dvs om Balltorp vände på steken skulle de få kvala till Div3... Det belv alltså plattan i mattan av Balltorp och i samband med detta svalde domaren pipan... tyvärr hamnade mannen i gult i ett totalt centrum vilket gjorde att det kanttrade betänkligt i blåsandet. Under första 75 min kom det 0st kort och 9st i matchen sista 15... Balltorp lyfter långt, man spelar brett och kommer runt på kanter, man gör mängder med inlägg... allt detta städar vi undan med den äran och Simon gör ett par riktigt fina räddningar som håller sin nolla intakt. Bästa kvitteringschansen innan matchminut 76 ger Omar Balltorp när han skall spela bollen till hörna men bollen kommer innanför vår målram och Simon gör en av sina patenterade "idioträddningar". Tyvärr skulle målet komma men på ett riktigt vådaskott från 25m. Rätt i krysset och tyvärr riktigt snyggt. Sista 15 blev alltså en gastkramning där 4 av 5 dosmlut gick mot oss hela tiden vilket gav frustration på planen. Domaren missar/vågar inte visa ut en BFF spelare efter en sinnessjuk hårdragning på Adam... det gav ett gult!!?? undrar vilken regel i regelboken som gör sig gällande där, årets mest solklara straff avvinkas... horriblet om ni frågar mig! Våga domaren, VÅGA blåsa, det kan inte bli mer klart än så... insidan av stolpen av Odenstam!... allt kokar ner till en sista frispark i 94:e minuten som dimper ner i vårt straffområde med ren skär kalabalik som resultat, publiken skrek nästan hjärtskärnade, vår bänk skriker ut orden RENSA så högt vi bara kan och tillslut kommer den befriande signalen som innebär att vi är klara för Division 4 även 2022!! WOW vilken gastkramande avslutning!

 

Summerat: JAAAA vi är kvar. Lycka och fullständigt utmattade killar som inte ens orkade sjunga en segersång efter ett säkrat kontrakt. Idag skall alla hyllas, och då menar jag alla! Simon: Seriens i särklass bästa målvakt räddar oss åter! Abbe: Spelade sista matchen med en riktigt underbar pondus! Emil C: Planens gigant som var inne med allt i duellerna och ägde luftrummet med den äran! Jacob: Inte fyllda 18 ännu men spelar som en mittback som är 30 med mängder av rutin. Vad skall det bli av killen! Sky is the limit. Årets viktigaste mål idag. Omar: P04:a som kommer in från sidan till seniorerna under sensäsongen och gör det otroligt bra. Lugn och följsam! Konge: Spindeln i nätet som de sista matcherna har visat ett ton av känslor, vårt lag behöver. Är på kontoret varje match! Lugn, trygg och alltid på rätt plats. Hampus: Åter ett år där Hampus tar stora kliv, Mr 100% dvs är alltid med och är given i vårt lag! Nästa säsong blir nog en säsong då han tar ett lika stort kliv och blir kanske seriens topp 3 mittfältare? Adam: Alla lag behöver en Adam som är så sjukt nyttig för det egna laget. Speed, hårdhet och ödmjuk i en ljuv kombination. Idag löpte Adam enormt på sin kant. Calle: P04:a som varit en avgörande pusselbit de senaste matcherna. Det skall bli otroligt kul att följa Calle de kommande åren. Även idag gör Calle en supermatch och löper enormt mycket. Hugo: Seriöst, på humör är det en av seriens bästa fotbollsspelare lätt! Årets målskytt i ÄFF. Lovord överflödiga. Hoppas verkligen på att få mer av denna underbara artist! Robin: 2 träningar och 3 matcher är årets facit... fy fabian vad bra karln är detta till trots. Vi kan bara fortsätta drömma om en återkomst till vår stad så att publiken får se mer av denna underbara peronlighet och person. Odenstam: Tänk om om inte fanns... men om korsbandet inte gått för 12 månader sedan hade det varit en superspelare i våret lag. Jag är dock glad för varje sekund han levererar på plan! Vi hoppas på många minuter 2022. Bubblare: Filip B: Gör en bra säsong i år! Är MR ÄFF! Tyvärr skadad i slutet av säsongen. Olof: Il Capitano som tyvärr gick sönder alldeles för tidigt men more to come 2022?. John: Är med under första 3 matcherna och är riktigt BRA, saknad som f-n när studier kallade på honom nere i Frankrike. Seb J: Strulig säsong. Hel under 2022 kommer Seb ställa en fråga om en startplats i laget!! Lang: Har gjort en handfull matcher och de flesta riktigt bra! Vi hoppas på mer under 2022. Philip: Tar steg för steg mot mer tid i laget. Martin: Tuff konkurrens men när chansen uppstod satte skada stopp för mer tid på planen. Mackan: Gick söner mot GFF en strulig säson men vi som känner honom vet att han kommer tillbaka starkare 2022. Sigge: P04:a som kom in i premiären och gav oss 3p. Har varit med ett gäng matcher i år och kommer utmana än mer 2022. Emil: P04 Sigges bror kom in med den äran under några matcher och även här kommer 2022 bli ett riktigt positivt år. Bubblare: Filip L, Hugo F P04, Ali P04, Hannes P05

 

Målskyttar: Jacob Simonsson 1st

 

Matchens stjärnor:

1:a stjärnan: Emil Carlsson

2:a stjärnan: Carl Hansson

3:e stjärnan: Simon Saebbö

 

Vid datorn

 

Anders

Veckoplanering vecka 40
2021-10-03 21:22

Hej på Er

 

Sista veckan och nu jäklar kör vi killar.

 

Denna vecka blir som följer.

 

Måndag:   Träning 20.00 - 21.30 Hagenplan

Tisdag:      -

Onsdag:    -

Torsdag:   Träning 20.00 - 21.30 Hagenplan

Fredag:     -

Lördag:     -

Söndag:    Match 14.15 hemma mot Balltorp på Påvelundsplan

 

Väl mött!!

 

// Ledarna

Kommande matcher
Spelade matcher
Sön 10/10 14:15
1 - 1  
Lör 2/10 14:15
6 - 4  
Tis 28/9 19:45
0 - 3  
Lör 25/9 12:15
1 - 1  
Tis 21/9 19:45
2 - 1  
Fre 17/9 19:15
0 - 3  
Lör 11/9 13:00
0 - 2  
Tis 7/9 19:45
1 - 2  
Sön 5/9 16:15
0 - 1  
Lör 21/8 14:00
2 - 0  
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
Älvsborg Fotbollförening, 26/01 13:29 
Älvsborg Fotbollförening, 12/01 08:22 
Älvsborg Fotbollförening, 29/12 11:46 
Älvsborg Fotbollförening, 15/12 10:20 
Älvsborg Fotbollförening, 13/12 12-13 
Älvsborg Fotbollförening, 08/12 08:37 
Älvsborg Fotbollförening, 07/12 10:06 
Älvsborg Fotbollförening, 26/11 10:22 
Älvsborg Fotbollförening, 19/11 11:32 
Älvsborg Fotbollförening, 03/11 14:08 
Älvsborg Fotbollförening, 01/11 14:37 
Älvsborg Fotbollförening, 28/10 09:54 
Älvsborg Fotbollförening, 23/10 13:52 
Älvsborg Fotbollförening, 20/10 13:46 
 
VÅRA SPONSORER