SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
ÄLVSBORG FF
Herr A/B seniorer
Välkommen till Älvsborg FF Herrseniorer
Lagbild 28 mars 2020

Säsongen 2022 är snart igång!

 

Vårt herrlag spelar just nu i division 4 och det tillhörande herrjuniorlaget i SvFF:s regionala serie samt Göteborg Juniorklass 1.

 

Vi är mitt uppe i en nysatsning med en spännande generationsväxling och söker nu dig som vill vara med på vår resa uppåt i divisionerna.

 

Vi välkomnar dig som vill provträna med oss i herrlaget och ser helst att du tidigare spelat på division fyra-nivå eller högre. Vår hemmaanläggning är Påvelundsplan. 

OM du känner någon som passar in på beskrivningen tveka inte och informera honom om detta och att han är välkommen att ta kontakt med oss!

 

 

 

Kontakta A-lagstränare Anders Lordemyr: 

Mobil: 0769-555500

Mail: anderslordemyr@live.se

 

Det vill sig inte, ny sen förlust mot Västkurd med 1-2
2022-05-28 13:00

Älvsborg FF - Västkurd BK  1 - 2  (0-0)

 

Efter en vecka med minst sagt mängder med nyheter i truppen  så som 6st U19 spelare upp till a.laget ett par avhopp ur truppen och en ny tränare bredvid coach Lordemyr så var ordet nystart berättigat. Kvällen till ära skulle vi äntra Bravida Arena och nykomlingen Västkurd stod på programmet. Mycket folk på läktarna och förväntan i luften, lite kallt och blåsigt men med solen skinande. Att starten har varit mindre bra eller rent ut sagt bedrövlig gör att varje enskild match är extremt viktig för oss, dels att få med sig poäng men än viktigare att vi känner att vi är på rätt väg. Matchen senast var ett klart steg i rätt riktning frågan var om kvällens drabbning skulle lyfta oss ett steg till?

 

Laget: Mattias, Fabian, Calle, Omar, Hampus (K), Abbe J, Erik, Liam, Filip T, Sigge och Abbe E samt Malte, Emil, Charlie, Adam och Ninos

 

Inför matchen var det ett minst sagt taggat gäng som kom till samling. I.o.m att ett helt nytt spelsystem skulle sättas idag var det i matchspel var genpmgången extra gedigen. Klart nervös då vi har haft kort tid på oss att sätta detta på plats. Några riktgt ovana positioner för Calle som skulle starta mittback och Jörnvik skulle lira defensiv central mittfältare. Mattias var tillbaka mellan stolparna efter några matcher utanf desamma.

 

1:a halvlek

Knappt hade vi bänkat oss när matchen kunde fått en fullständig scenförändring... en het feltajmad utrusning av Mattias slutade med att vi fick använda spade och spett för att få upp Västkurd spelaren från gräsmattan då man kan säga att han blev planterad där. Gult blev resultatet för Mattias K.O. Matchinledningen var minst sagt virrig och vi missade tyvärr i det mesta och var allmänt virriga i mössan, VBK:s bollar var långa och precisa och satte vår 3-backslinje i svåra val där vi tyvärr inte kommunicerade tillräckligt bra med varandra för att lösa dem på bästa sätt. Under matchens inledande 20 minuter var det VBK för hela pengen och vi stod för sporadiska etablerade anfall och i ett av dessa får Erik ett superläge fri med målvakten serverade av Ekander, tyvärr kommer målvakten ut stort och avvärjer detta. I 9:e minuten var det tyvärr dags för mål i fel kasse, en förlupen boll av Jörnvik ger VBK chansen att slå en välriktad långboll igen från sitt försvar och denna gång ryckte sig deras forward förbi våra försvarare och tyvärr hamnar Mattias fullständigt på mellis i situationen och bollen rullas retfullt enkelt in i mål. Trots Eriks jätteläge fullt korrekt då VBK hade vaskat fram en hel del chanser. Vi fortsätter spela i obalans där vi blir alldeles för avvaktande i vårt spel och vilar i deffensiva ytor vilket ger VBK all tid i världen att etablera spel. Vi kommer upp i ett par vassa lägen och i en av dessa framstötar vinner Hampus en andraboll och vänder bort sin bevakning för att sen snyggt lobbskjuta bollen i en fin båge över målvakten in i mål. Riktigt skönt och ett underbart jubel från vår tillresta publik. Det var ju som bekant 4 matcher sedan senast... Efter målet har vi en ok period i 5 minuter där ett fint inlägg signerat Fabian var värt ett bättre öde på en framstörtande Filip. Men åter får VBK ta över initiativet och vi kan lugnt säga att vi hade alla högre makter med oss från och till. Vi kan vara såpass ödmjuka och skriva att det hade varit ett resultatmässigt självmord om vi fortsatt ligga med den deffensiva utgångspunkten. När vi väl ändrade med att sätta högre press gav det resultat direkt. Vi vann bollar högt och vi ställde om med frenesi, en stolpträff av Omar var värd ett bättre öde samt ett distansskott av Filip och innan domaren blåste av halvleken hade Erik ett riktigt fint skott men dock över. Efter 45 spelade skall vi vara glada med 1-1 och att vi fortfarande var med i matchen.

 

I pausen var det ett frustrerat gäng som helt klart visste vad som krävdes för att vinna. Alla ville verkligen förändra matchbilden! Så fort vi fick bollen rättvänd mot deras backar kände vi oss starka men vi skulle vårda sista passen bättre. Vi ville finna fler och enklarare vägar att hitta rätt med första passen.

 

2:a halvlek

Den andra akten startar med en superchans för ÄFF redan efter 18 sekunder men Berras avslut träffar en olycklig Filip i ändalykten och det räddade tyvärr ett mål... annars var det svajigt från båda lagen och inledningsvis sker inget av värde, en fin omställning från vår sida där Erik är helt ren centralt men bollen blev tyvärr för djup och gick om intet. Under halvlekens första 10 minuter är det klart övertag för oss och vi har en tydligare press på VBK vilket ger oss spel på rätt planhalva. Kommande 10 minuter svängde det över till VBK och mest för att vi inte släpper boll i tid utan blir av med bollen i omställningar mm. Mattias gör sin första vikiga räddning i 60:e minuten då vi schabblar med bollen i straffomårdet och en stilig parad blev ett faktum. Under dessa 10 minuter har VBK 3-4 hörnor och ett gäng inkast som kunde liknas vid hörnor. Avdelningen katastrofala domslut fick sig ytterligare en innebörd ikväll, efter att ha sett videion från matchen så är det horribelt att VBK:s målvakt inte blev utvisad och inte ens varnad för överfallet på Ekander. Det är en karatespark rätt i bröstet vid en utrusning där domaren står helt i rätt position och vinkar av densamma, fegt beslut om ni frågar mig. Med 25 minuter kvar när tanken var att vi skulle vara som starkast ökade VBK trycket och i en omställning gör Mattias åter en fin parad och på returen täcker Calle på mållinjen och avvärjer! Phu kan man minst sagt skriva. I 73:e minuten hade Erik åter ett skott som gick tätt utanför. I 75:e minuten var känslorna upprörda hos VBK när de fick ett mål rättvist bortdömt för offside. Ett par minuter senare var det nog många som satt med hjärtat i halsgropen när Mattias betsämde sig för att köra ett eget Coopertest längsmed straffområdet och vi skall tacka högre makter att VBK inte fick ordning på saker och ting då Mattias befann sig allt annat än i position :) Under matchens sista 15 minuter är det mest VBK och Mattias gör åter en högklassig räddning och våra killar kämpar verkligen om varje millimeter och likaså VBK. Matchen böljar och vi har ett par riktigt bra omställningar men slarvar tyvärr i den sista passningen och det har tyvärr mer med oskärpa än att vi är stressade vilket var synd. Så i matchens sista minut sker det som ingen önskade, en bolltransport sidledes på mittplan istället för att befria laget innebär att vi blev luggade på bollen, tyvärr är hela laget i omställnings mode och det gör att en VBK spelare kommer ren mot Mattias och tunnlar in bollen till 1-2 och ridå! Strax efter slutar matchen och bedrövelsen är total. Sett till chanser är det rättvist...

 

Summerat: Om det var tungt mot Sandarna så var detta ännu tyngre. Vi kan klart konstatera att spelet inte sitter ännu och det är många som har problem med sina positioner på planen. Stundtals spelar vi bra men går ner oss alldeles för mycket under stora stunder. Nu har vi ytterligare en vecka att träna och nöta detta! Viktigt att alla kommer ner och bidrar. Fabian spelar riktgt stabilt idag och vinner mer eller mindre alla sina dueller och Sigge löser 90 minuter med bra fart och gör mängder med meter på plan ikväll! Vi bryter ihop och kommer igen.

 

Målskyttar: Hampus Gustafsson 1st

 

Matchens stjärnor:

1:a stjärnan: Fabian Pellegrini

2:a stjärnan: Sixten Åhsberg

3:e stjärnan: Albert Jörnvik

 

Vid datorn

 

Anders

"Il Capitano" Olof avslutar sin tid i Älvsborg FF.
2022-05-25 13:58
Olof inför premiärmatchen mot Åsa IF sommaren 2020

Idag blev det officiellt att vår lagkapten Olof Svensson avlutar sitt fotbollsspelande i Älvsborg FF.

 

Det är inte kärleken till fotbollen som har sinat utan tyvärr lite efterdyningar från ett flertal hjärnskakningar som tar ut sin rätt. Rådet är tydligt och därför blev valet enkelt för Olof när konsekvensanalysen skulle göras. 

 

Olof tycker självklart att det är ett tråkigt beslut att fatta och hade gärnat velat fortsätta. Han ser tillbaka på två utmanande år med och för laget. Han har funnit mycket glädje i att få vara en del av en ung satsning och tycker att det är rätt väg för laget att gå.

 

Coach Anders säger följande om Olof: Självklart ett otroligt tråkigt besked att få. Jag har ju vetat om Olofs skavanker så det kommer inte som en överraskning. I Olof tappar vi självklart en meriterad spelare men även ett vägvisare på plan och en föredöme i omklädningsrummet. Nu hoppas vi på att få se Olof som en aktiv supporter istället :) Samtidigt som Olof lämnar öppnar det upp för en ny kille att ta chansen och det blir vårt nya fokus.

 

Med det sagt. Nu blickar vi framåt!

 

// Forza Älvsborg FF

Hela 6st P19 killar tar klivet upp till seniorlaget!
2022-05-24 23:43
Övre raden fr v. Fabian saknas på bild, Albert och Filip T. Nedre raden fr.v: Sigge, Emil och Charlie

Då var det klart!

 

6st killar tar klivet upp till vårt herrlag. Alla är födda 2004 och tillhör en av de bättre årskullarna föreningen har fått fram. Matiias Eriksson och Ander Hansson har gjort ett föredömligt jobb med utbildningen av killarna.

 

De 6 är i tur och ordning:

 

Fabian Pellegrini: I Fabian får vi in en snabb och riktigt stark mittback som är riktigt duktig 1 mot 1. Fabian gjorde sin a-lagspremiär redan för 2 år sedan men först nu flyttas han upp. Det skall bli riktigt kul att följa Fabians utveckling i herrlaget,.

 

Albert Ekander: I Albert får vi in en riktig råtalang. Albert besitter det mesta och spelar helst i de offensiva positionerna. En fantastisk vänsterdoja kommer säkert frälsa oss ett flertal gånger framöver.

 

Filip Thomsen: Nyförvärvet från GAIS har gjort en raketkarriär i Älvsborg. Från en första träning i december 2021 till en uppflyttning till herrlaget maj 2022 säger det mesta om denna löpstarka ytterback/wingback. En fantastisk passningsfot och fin blick för spelet.

 

Sixten Åhsberg: Sigge är i sina bästa stunder en attraktion att se på planen. När han presterar på sina högre nivåer kan han lyckas med nästan vad som helst med bollen. Även Sigge har en handfull matcher på sitt konto med a-laget och har ett par viktiga mål med sig i bagaget. Det skall bli kul och följa Sigges utveckling nu.

 

Emil Åhsberg: Mr Duracell! Emil är en evighetsmaskin på mittfältet och bryter ned det mesta hos våra motståndare. Lägg till en liten finurlig lirare som kan blixtra till rejält i teknik och passningar! Vi hoppas att kunna utveckla detta och få chansen att se han gör det oftare i framtiden.

 

Charlie Ahlgren: Lagkaptenen i P19 ges också chansen i herrlaget. Charlie är en fantastiska pådrivare och kan få många spelare att höja sig runt honom! Charli har en riktigt hög lägsta nivå i allt han gör vilket gör att han är en stabil försvarare.

 

Kom gärna ner och se dem i aktion, det är väl värt entrépengen!

 

Forza ÄFF

Hugo Moldin klar för ÄFF herrlag!
2022-05-24 23:24

Ännu en ung och enormt vämeriterad spelare väljer spel i Älvsborg FF under sitt sommalov i hemalandet.

 

Hugo Moldin med ett förflutet i IFK Götebog i hela sitt liv kommer alltså att spela för ÄFF under sommaren. Hugo avslutad sitt fobollsspelande i IFK förra året då gjorde han både träningar med a.laget samt spelade en del U21 matcher. 

 

I Hugo föår vi in en enormt duktig försvarare som även kan lira som wingback. Hugo har ett fantastsikt löpsteg och ett mycket fint tillslag som vi hoppas att laget skall få nytta av!

 

Hugo kommer att gå rätt in i truppen till fredagens match så kom till Bravida Aren och titta till honom.

 

Varmt välkommen Hugo!

Referat: Sandarna BK - Älvsborg FF
Herrarna föll med flaggan i topp efter 0-1 mot Sandarna
2022-05-21 12:01

Älvsborg FF - Sandarna BK 0 - 1  (0-0)

 

Fredag... matchdag... eftre en förlust mot GFF senast som ändå gav mersmak i spelet var det dags för Majornas Milan mot Älvsborgs Inter. Tyvärr är det dags att börja inse att vår äldre och meriterade garde sakta men säkert försvinner från vår matchtrupp. Samtidigt så är det fantastiskt kul att se de spelare vi producerar fram i våra egna led! Dagens trupp bestod av hela 8st killar födda 2004, 1 född 2003, 2st 2002, 1st 2001 samt åldermännen födda 1988 samt 1995... Kanske inte optimalt när man spelar mot seniora lag som Sandarna men faktum kvarsto, känslan var god inför matchen. Att spela på anrika Gröna Vallen är alltid kul och det blir mycket publik en kväll som denna kanske inte riktigt i närhetan av Skogen - IFK Göteborg 1942 som grog 7000 åskådare.

 

Laget: Petter, Malte, Fabian, Jacob, Charlie, Calle, Erik, Hampus, Abbe E, Filip B, Omar samt Abbe Sr, Yassir och Emil vid sidan

 

Inför matchen var samlingen helt ok, trots att undertecknad behövde prioritera jobb och kom 25 min försent. Halvlek nr 2 mot GFF skulle vi ha som mål att starta med. Dvs ett lag som verkligen tror på sig själva och sätter en narturligt hög press och vinner bollar högt med fina omställningar. Med Erik i en veckas träning tillsammans med Calle och Hampus var självklart förhoppningen att de skulle äga mittens rike och servera våra attackspelare med fina bollar. Fabian och Jacob som gjorde en enastående match senast fick självklart chansen igen i mittlåset. Deras främsta uppgift var att ta hand om seriens i särklass giftigaste målskytt Simon i SBK med hela 12 fullträffar på 6 matcher!

 

1:a halvlek

Wow vilken start och vilken halvlek. Möjligen fanns det en liten underskattning från Sandarna från start men det spelade mindre roll. Hela laget ÄFF presterade fotboll på en riktgt bra nivå. Alla lagdelar satt ihop fördömligt och vårt mittfält skördade enorma framgångar och slog ut sina diton med mil. Charlie som gjorde sin riktiga premiär pga av kvarglömd tröja av Abbe gjorde en fantastisk första match i a-lagströjan. Chansmässigt var vi i total överlägsenhet där friläget på Abbe och Erik lyser mest men tyvärr gör SBK:;s keeper bra insatser på dem båda. Bergan hade en nickskarv vid målområdeslinjen som han får alldeles förmycket panna på som på träning är mål alla dagar i vecka. SBK:s keeper fick stora problem med ett tungt distansskott av Hampus... jag kunde fortsätta med chanser från vår sida för det var många fler... tyvärr har vi i skrivande stund problem med att få bollen i nät. På de övriga delarna av planen var vi otroligt bra och starka. Vårt försvar satt ihop som armerad betong och det fanns inte en chans för SBK att komma nära. Petter i mål splear med en fantastisk pondus och självsäkerhet som ingjuter ett lugn i laget samt att han är så trygg med fötterna i uppspelsfasen vilket gör att vi kan sätta igång våra anfall. När domaren blåser för 45min känns 0-0 som något felskrivet. Hade vi fått med oss 2 mål hade det nog kännts mer ok.

 

I pausen med 0-0 och en halvlek i full dominans var det självklart ett taggat och frustrerat gäng som kom till pausvilan. Det bubblade ur killarna och berömmen haglade till varandra. Det enda som grinade oss i ansiktet var de där 5-6 kanonchanserna som resulterade i noll mål. Men om vi skulle fortsätta i 45 minuter till så var vi säkra på att målen skulle komma! Yassir kom in istället för Bergan på topp.

 

2:a halvlek

När andra halvlek rullade igån märktes det att Sandarna satte extrem press från start. Nästan lite furiöst och inte så organiserat. Efter 5 minuter var det över dels för att vi spelade bort den och att de inte orkade ligga på så högt och hårt. Men tyvärr kommer vi inte ut lika starkt i andra och vi spelar lite för svårt och inte lika distinkt i passningsspelet. Detta gjorde att SBK fick lite fler och längre anfall än i första. Det är dock fortsatt vi som står för grannlåten och vaskar fram flera chanser framåt, dock kanske mer halvchanser denna halvlek. Fortsatt är vi det laget som spelar boll och SBK spelar lååååångt hela tiden och vi röjer unden dessa attacker. Men tillslut kommer en gamechanger. Yassir får ett en frispark mot sig 10m in på SBK:s planhalva. En lååång frispar skickas in i vårt straffområde och detta märk väl den enda nickduellen som Jacob inte kommer fram på och med det sagt vinner Simon C i SBK osin första nickduell imatchen och bollen dimper ner på en SBK kille som tofflar in bollen fram till 0-1... sicken kalldusch då vi hade haft 5-6 liknande chanser i matchen som inte gav oss något. Efter detta försöker SBK ta ur allt matchtempo och det blev mängder med avbrott och domaren hamnade av någon oförklarlig anledning i centrum vuilket han inte hade behövt. Varje domslut blev det palaver och tillrättavisningar och förklaringar vilket gjorde att matchen hamnade i stå. Men trots detta skapar vi 3 superlägen att kvittera dels via skott och friläges nickar. Visst fick SBK 2 kanonlägen som en konsekvens av vår kvitteringsjakt men där Petter gör en fin fin räddning och Abbe rensar på ett av historiens mest konstiga sätt :) I matchens absolut sista sekund får vi chansen som inge trodde var möjlig. En boll dimper in i straffområdet och en passninge senare får en felvänd Erik bollen och kan endast sulklacka bollen och på mållinjen gör SBK:s målvakt en superräddning och direkt på det kom slutsignalen. 0-1 kändes som ett halvt rån och jag är parallellt till det otroligt stolt över mina killar idag.

 

 

Summerat: Detta var tufft att ta in. Så tufft att jag inte kunde skriva referatet på kvällen utan fick sova på saken. Vilken match! Jag är på många sätt rörd över hur killarna tog sig an uppgiften. En match som denna känns det direkt konstigt att höja någon över andra då hela truppen var magnifik. Men jag kan inte som gammal mittback undgå att ge Jacob och Fabien en extra eloge. 2st 18-åringar som spelar så fantastiskt moget och bra matchen igenom. Att laget i stort inte får med sig en enda poäng ikväll summeras bäst av Fredrik Sandarnas tränare "det här var vi inte värda idag" och det stämmer säkert men förändrar ju väldigt lite. Jag är docj övertygad om att det vi sett de senaste 2 matcherna är vändningen och att poängen kommer att komma nu! Vi kör 3 sköna pss i veclan som kommer innan det blir match på Bravida Arena mot Västkurd på fredag igen! Sist men inte minst! VÅR publik! Ni hörs, applåder hörs! Killarna behöver ert stöd framöver och de är värda det!

 

Målskyttar: -

 

Matchens stjärnor:

1:a stjärnan: Jacob Simonsson

2:a stjärnan: Petter De Meere

3:e stjärnan: Fabian Pellegrini

 

Vid datorn

 

Anders

Veckoplanering vecka 20
2022-05-16 13:51

Hej Killar.

 

Ett tydligt steg i rätt riktning i fredags! Vi tar med oss detta och jobbar mot en tuff utmaning redan på fredag då Sandarna väntar på bortaplan. 

 

Förändringens vindar blåser. Lite information redan ikväll för alla er som kommer ner ikväll måndag!

 

Denna vecka blir som följer.

 

Måndag:   Träning 20.00 - 21.30 Hagenplan

Tisdag:      Träning 18.00 - 19.30 Påvelund

Onsdag:    -

Torsdag:   Träning 20.00 - 21.30 Hagenplan

Fredag:     Match 18.15 borta mot Sandarna BK på Gröna Vallen

Lördag:     -

Söndag:    -

 

Mvh

 

// Lordemyr

Referat: Göteborgs FF - Älvsborg FF
Trots en ny förlust med 0-3 mot GFF var det ett steg i rätt riktning
2022-05-14 10:28

Älvsborg FF - GFF  0 - 3 (0-2)

 

Texten uppdateras löpande

 

Ny fredag och ny match. Efter de fem inledande matcherna med bra spel i 3 av dem kändes det konstigt att vi fortsatt stod på 1 poäng. Med tanke på den senaste matchen som slutade i ett smått historiskt nederlag så var det inte utan att man förundrades över det manfall som blev fallet inför kvällens match. Vår smala lycka är att vi kunde låna in 7st P04 killar till kvällens drabbning. och addera en P05:a så förstår ni. Men det viktigaste är att de är väl utbildade och VILL lira! Mitt i allt det gjorde Erik Reis sin debut i ÄFF:s seniorlag. Kvällen bjöd på bra fotbollsväder kanske inte riktigt lika kul att stå och titta i men mycket publik var det i alla fall.

 

Laget: Petter, Alvin, Fabian, Jacob, Abbe (K) Calle, Yassir, Erik, Ali, Hampus samt Omar och vid sidan Malte, Svante, Hannes och Charlie

 

Inför matchen var det ovan samling "seniorspelare" som kom till Majvallen. MEN det var en taggad skara killar. Det var back to basic som gällde efter den senaste kollpasen och en del killar var tvugna att spela på lite ovan possitioner för dagen. Vi hade en bra värmning och det var ett taggat gäng som var redo för match. Idag var Fabian, Alvin, Yassir, Charlie, Petter, Hannes och Ali inkallade där flera skulle göra sin seniora debut. 

 

1:a halvlek

Dagens domartrio rullade igång matchen och det skall sägas att dessa 3 var bra ikväll. Vi kommer ut bra i matchen och inget av lagen skapar egentligen någon riktig målchans i inledningen. Det märktes direkt att Erik skulle bli nyttig för oss framöver, med sitt enkla spel där han slår ut sin markering varje gång ger oss förutsättningar framöver att bli mer tydliga i vårt anfallsspel. Fabian och Jacob var riktigt bra och kompletterar varandra med längd och speed i mittförsvaret. Att det står 0-1 i den 10:e matchminuten är ju mindre roligt. Tror att det var mer eller mindre det enda tydliga misstaget som sker i matchen mellan våra mittbackar där en GFF:are ohotad får skarav ner bollen till en framstörtande dito som bombar in bollen i mål från 10 meter och trots att Petter är på bollen kan han inte hålla den. Detta var starten på en mindre bra period för oss där vi tyvärr faller i vårt presspel och ger GFF 15-20m gratis i anfallsriktningen. Man trycker hårt på vår vänsterkant där Abbe och Omar får slita ont stundtals. Trots ett massivt övertag så lyser det riktigt heta chanserna med sin frånvaro för dem. För vår egna del är det sporadiska anfall som preseteras. När vi väl vinner boll blir det lite för stressigt och vi tappar boll i omställningarna. Mitt i detta faller även 0-2 som inte är så mycket att säga om. Klart att känslan kröp på med 70min kvar att spela att nu kanske vi impluderar igen MEN idag var en annan dag. Vi spjärnade emot och kämpade furiöst. Spelet jämnade ut sig studtals men vi saknde en utprägld forward idag, Hampus kämpade i mängder men det är ju inte där vi får ut mest av hans kvaliteter. Halvleken slutar 0-2 och det var närmre ett mål extra för GFF än ett för oss.

 

I pausen var det ett samlat gäng. Trots att vi låg under med 2 mål var vi positiva och inställda på att det verkligen fanns en chans att det skulle gå att få med sig en pinne. En viktig förutsättning var att använda vårt mittfält mer och inte tjonga iväg bollen planlöst. Vi skulle också at ner Hampus på mitten och lyfta upp Yassir på topp för att få med Hampus mer i matchen

 

2:a halvlek

Förändringen fick effekt. Vi blev klart bättre på mitten vilket i sin tur gav oss mer boll och mer tid på rätt planhalva.. Erik, Calle och Hampus hittar varandra fint och ger oss chansen att anfalla. Ali kommer en mot en i sin ytterposition och får iväg ett bra avslut som styrs till hörna av målvakten. Trots att spelet jämnat ut sig och är till vår fördel så är GFF vassa i sina omställningar och just på en sådan kommer 0-3 efter ett enkelt inlägg som möts vackert med en otagbar nick. Istället för att vika ner oss höjer vi oss och sista 25 minuterna är det väldigt mycket blåsvart. Yassir får en fantastsik ckans med en vacker lobbvolley som även den räddas av målvakten. Matchen slutar 0-3 villet inte kan pratas bort utan var nog i sin ordning. Det innebär en mindre smickrande förlustrad om 5 matcher men som bekant trender är till för att brytas!

 

 

Summerat: Vi faller trots allt med falggan i topp! GFF är ett nummer för stora idag men jag tycker att inledningen och större delen av andra är bra och kan spetsas till ytterligare. Erik kom in i laget och blev direkt den härförare som vi behöver och blev "man of the match". Han kommer vara en stor tillgång för oss. Alla "inlånade" spelare gjorde en riktigt bra match där Fabian höjde sig lite över mängden och var fantastisk bredvid Jacob. Nu är det en vecka till nästa drabbning och med mer träning ihop blir det bra till slut!

 

Målskyttar: -

 

Matchens stjärnor:

1:a stjärnan: Erik Reis

2:a stjärnan: Jacob Simonsson

3:e stjärnan: Fabian Pellegrini

 

Vid datorn

 

Anders

Referat: Älvsborg FF - Näsets SK
Ett totalt mörker efter en sällan skådad kollaps. 0-8 mot Näset
2022-05-06 23:38

Älvsborg FF - Näsets SK  0 - 8  (0-2)

 

Min vana trogen skall jag oavsett vinst eller förlust kommentera eller referera matchen i skrift så även denna drabbning. Men efter 0-8 har jag i ärlighetens namn svårt att finna ord som beskriver kvällens match.

 

Vi förlorar mot ett för kvällen klart bättre lag så all cred till Näset för det, men 0-8 bättre är man inte utan det stavas tyvärr kollaps och brist på ansvarstagande av gruppen i stort. Vi har ett klubbmärke och en stadsdel som förpliktigar och då kan man inte bara lägga sig ner och dö.

 

Ursäkterna är säkert många... skador, avstängda spelare, sjukdomar etc men det innebär inte 0-8 i skillnad.

 

Det är av vikt att man hittar de ljuspunkter som finns i detta nuvarande mörker och jag väljer ett par av dessa:

  • Vi har 4st P04 killar som åter presterar riktigt bra! Dvs det finns en ljus framtid!
  • Vi har en Kapten som står upp trots en pinande motvid!
  • Adam, Ekander och Öberg som sliter sig igenom 90min trots smärtor som normalt leder till byten alla dagar i veckan.

Att "Bryta ihop och komma igen" har aldrig varit mer talande än nu och det är av vikt att gruppen kommer sig samman vilket jag vet att den gör. Det finns så mycket att bygga på men det gäller då att alla drar sitt strå till stacken!

 

Matchen strjärnor:

1:a stjärnan: Petter De Meere

2:a stjärnan: Omar Tarek

3:e stjärnan: Albert Ekander

 

Vid reffet 

 

Anders

Kommande matcher
Spelade matcher
Fre 27/5 20:15
2 - 1  
Fre 20/5 18:15
1 - 0  
Fre 13/5 18:15
3 - 0  
Fre 6/5 19:15
0 - 8  
Fre 29/4 19:00
1 - 0  
Fre 22/4 19:15
1 - 2  
Mån 18/4 14:15
1 - 4  
Lör 9/4 14:15
1 - 1  
Lör 26/3 13:00
4 - 4  
Lör 19/3 12:00
1 - 4  
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
Älvsborg Fotbollförening, 24/05 23:45 
Älvsborg Fotbollförening, 23/05 10:00 
Älvsborg Fotbollförening, 05/05 14:14 
Älvsborg Fotbollförening, 28/04 12:48 
Älvsborg Fotbollförening, 22/04 04-22 
Älvsborg Fotbollförening, 17/04 15:51 
Älvsborg Fotbollförening, 06/04 04-06 
Älvsborg Fotbollförening, 02/04 15:10 
Älvsborg Fotbollförening, 13/03 00:30 
Älvsborg Fotbollförening, 28/02 08:27 
Älvsborg Fotbollförening, 26/01 13:29 
Älvsborg Fotbollförening, 29/12 11:46 
Älvsborg Fotbollförening, 15/12 10:20 
 
VÅRA SPONSORER
 
 
 
 
Övrigt