SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
ÄLVSBORG FF
Älvsborg FF välkomnar 2024

Välkommen till Älvsborg FF


Älvsborg FF är en av Göteborgs största fotbollsföreningar med 988st aktiva spelare och nära 200st ideella ledare. Vi är den naturliga valet av fotbollsförening för de som bor i stadsdelen Älvsborg. Vi är en breddförening som välkomnar barn och ungdomar. 

 

Vår verksamhet tar sikte på bredd men som förening har vi de senaste åren haft representation i SvFF:s regionala serier vilket är en kvalitetsstämpel på att vi utbildar unga spelare på ett bra sätt. Vi har även både herr och damlag i vår verksamhet.

 

Älvsborg FF bedriver idag vår verksamhet på 2 egenägda planer (Hagenplan samt Lilla 7-manna) samt Påvelundsplan där vår klubbstuga är belägen.

 

Älvsborg FF är en förening med stora ambitioner för framtiden! Vill du vara en del av detta både på och vid sidan av planen tag gärna kontakt med oss på nedan nummer eller direkt med de lag som just du vill vara en del av.

 

Idag verkar vi i ett av Göteborgs starkaste områden när det kommer till företagande. Vi du som näringsidkare synas tillsammans med Älvsborg FF och vara en aktiv del av vårt nätverk kontakta vårt kansli för mer information.

 

Telefon kansli: 031- 29 00 65

 

Kansliets öppettider:

Mån - fre 07.00 - 12.00

Lördag : Stängt

Söndag: Stängt

 

 

Damernas segertåg rullar vidare efter 10-0 mot Jonsered!
2024-05-07 14:53
Bild från premiären

Damerna fortsätter på fin inslagen väg. Med tredje raka segern på lika många försök kan man inte vara annat än imponerad.

 

Nu senast var det bortamöte mot Jonsered vilka man slog med hela 10-0. Det medför att man parkerar på en finfin 2:a plats i serien efter tre omgångar. Många var målskyttarna i laget men Tove stack ut mest med sina 4 fullträffar.

 

Målskyttar: Tove 4st, Tuva 2st, Ida, Alice VB, Alice H samt Isabella

 

Nästa match blir på lördag den 11:e maj hemma på Påvelund klockan 12:15 mot Kärra och det är redan en tidig toppmatch! Välkomna då!

 

// Forza ÄFF

A-lag Herr – Storseger mot Fässbergs IF!
2024-05-05 10:42

Efter en tuff start på serien, fick herrarna äntligen jubla efter en riktigt stark insats.

Segersiffrorna skrevs till 6-2 (2-0) och målen gjordes av Franco 2, Abbe, Oscar, Erik och Max P.

Du kan läsa mer om segern HÄR!

A-laget Herr: Stark vändning gav en poäng borta mot IK Virgo!
2024-04-28 20:11

Herrlaget svarade för en stark vändning på bortaplan mot IK Virgo. Trots underläge med 0-2 i paus, lyfte sig hela laget, dominerade andra halvlek och fick med sig en poäng till Påvelund. Målskyttar: Albert Ekander och Max Pajnert.

Läs mer om matchen HÄR!

 

 

 

FORZA ÄFF!

Damerna tog andra raka segern. 5-3 mot Mossens BK
2024-04-28 10:34

Vårt nystartade damlag tog andra raka segern på lika många matcher i återkomsten till seniorfotbollen. 5-3 skrevs segersiffrorna till efter 90 minuter.

 

Mossen stod för motståndet idag. Tobias i a-lagsstaben gav sin syn på matchen direkt på slutsignalen. " Mossen var ett riktigt bra motstånd för våra tjejer. De hade några riktigt bra spelare med i sitt lag. Det som gläder oss idag är att vi aldrig ger upp trots underläge vid tre tillfällen visar vi att vi har ett riktigt go i laget och kan både kämpa oss tillbaka och förbi i målprotokollet"

 

Dock blir det lite problematiskt med att rapportera målskyttarna... Tobias rapport jämfört med förbundet ger helt olika bilder om vem som gjorde målen. Vi väljer Tobias rapport.

 

Målskyttar: Isa Pellegrini, Tuva Johansson, Tove Stenberg samt Alice Hjort 2st

 

Nästa match spelas borta mot Jonsered den 5:e maj!

 

// Forza ÄFF

Damlaget vann i premiären. 3-1 mot Lundby
2024-04-19 21:23

Vilken underbar smakstart vårt "nya" damlag fick i sin återkomst i senior sammanhang.

 

3-1 blev segersiffrorna mot Lundby.

 

En kort resume från vår tränarduo Nemo och Tobias ger en bild av lite nervösa tjejer som under matchens gång spelade upp sig och summerat var vi det klart bättre laget för dagen. Extra skönt att få en bra start med tre fina poäng in på kontot.

 

Coach Nemo summerade matchen. "Vi var det bättre laget och trots en reducering av Lunby så var jag aldrig orolig"

 

Målskyttar i premiären blev. Hedwig, Meja och ett självmål.

 

// Forza ÄFF

Herrarna fick med sig en poäng i hemmapremiären!
2024-04-14 13:37
Calle kvitterade på straff

Efter en riktigt plattmatch i premiären mot Hovås/Billdal var det inte konstigt att många undrade vart våra herrar befann sig rent spelmässigt.

 

Årets första hemmamatch var riktigt välbesökt i det underbara vårvädret. Spelet värmde inte något värst i första akten och att vi kom undan med 0-1 skall vi vara nöjda med. MEN andra halvlek var ett riktigt vitaminpiller. Våra kämpar stred för varje millimeter och tog över totalt. Med 15-20 minuter kvar av matchen fick vi en solklar straff som Calle säkert placerade in till 1-1 som blev slutresultatet.

 

Ett stort fall framåt för laget och det skall bli kul redan på fredag då GFF kommer på besök. KOMMER DU PÅ BESÖK? Kl.19.15 börjar matchen.

 

// Forza ÄFF

Älvsborg FF - Insamling för Nils Blomqvist 2007-2024
2024-04-11 13:08

Nils drabbades av en elakartad hjärntumör 2022, i februari 2024 somnade han in.

 

Fotboll var det som Nils älskade mest. På läktaren eller i TV-soffan. Ofta jublande glad eller lugnt analyserande. Mest av allt älskade han att träna och spela fotboll. Där var det rörelse, fullständig närvaro och gemenskap med andra. Det var fotbollen som hjälpte honom att få kraft, styrka och glädje. Viktiga bitar för att klara av allt det svåra som sjukdomen förde med sig.

 

Nils gillade också fotbollströjor, han samlade på tröjor, från lag han gillade, från lag han sett spela eller som han ville se spela för. Därför hade Nils tyckt att en fotbollströjedag var ett bra sätt att visa sitt stöd för barncancerfonden och kunna hjälpa andra barn och ungdomar som drabbats av cancer.

 

Den 12 april är det dags för Fotbollströjefredag

 

Fotbollströjefredag är en manifestation i kampen mot barncancer. För andra året i rad enas fotbollssverige för att stödja barn och familjer som drabbats av barncancer.

 

Ta på dig ditt favoritlags tröja på jobbet eller i skolan den 12 april, ta en selfie och dela med dina vänner i sociala medier. Använd gärna #Fotbollströjefredag.

 

Till minne av vår ungdomsspelare Nils Blomqvist startar vi i samband med Fotbollströjefredag en insamling i Nils namn. 

 

För att komma till insamlingssidan klicka HÄR!

 

Låt oss alla klä oss i våra favorit fotbollströjor, för Nils och alla andra barn och unga som drabbats av cancer.

 

Du kommer för alltid vara saknad i ÄFF familjen Nils. 

Lyckad Påsklovscamp!
2024-04-07 21:17

Under påsklovet så anordnade vi en mycket lyckad påsklovscamp på Påvelund. 60 st killar och tjejer födda mellan 2012-2015 deltog under campen där vi under 3 dagar körde 6 stycken väldigt bra och varierande träningar. 

Mycket glädjande var att vi hade spelare på campen från andra föreningar, såsom Sjövalla FK/Mölnlycke IS, Mölnlycke IF och GAIS.

 

Stort tack till våra deltagare, ungdomsledare och våra instruktörer Fehim Smajlovic, Amna Lihovic och Nemanja Savovic för en lyckad camp! 

Var ni inte med denna gången? Håll utkik då det kommer fler camper framåt! 

Nyheter från våra lag
F2010, 13/06 13:17 
P2014, 10/06 12:08 
P2011, 07/06 13:03 
F2010, 06/06 11:14 
F2010, 03/06 23:47 
F2010, 31/05 16:33 
 
VÅRA SPONSORER
 
Övrigt