SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
ÄLVSBORG FF
VÄLKOMMEN TILL ÄLVSBORG FF

Besöksadress: Redegatan 14, 426 77 Västra Frölunda,

Telefon: 031-290065,

Mail: kansli@alvsborgff.se

Öppettider kansli: måndag-fredag 07.00 - 10.00

Nystart av herrarna har givit en riktig boost i truppen!
2022-05-24 23:45
Steffen tar sig an våra herrar tillsammans med Anders

Efter en minst sagt trevande inledning på 2022 för vårt herrlag där både vikande motivation hos truppen och en på många sätt underdimensionerad tränarstab har lett till endast 1 poäng efter 7 omgångar.

 

Därför känns det fantastiskt att få skriva att vi tar ett helt nytt omtag om herrlaget! Vi lyfter upp hela 6st killar från vårt duktiga P19-lag samt att vi fått in Hugo Moldin från studier i USA under sommaren. Adderat till detta kliver Steffen Dotter in vid sidan av Anders Lordemyr och de delar på ledarskapet. Steffen tillika vår blivande ungdomsansvarige kommer in med en gedigen kunskap och kommer ge träningarna en enorm boost! Utöver detta går Emil Carlson in som assisterande tränare, i skrivande stund är han långtidsskadad så det är extra kul att han engagerar sig vid sidan istället.

 

In och läs mer om de 6 killarna från P19 HÄR!

 

Läs mer om Hugo Moldin HÄR!

 

// Forza Älvsborg FF

Älvsborg FF säger NEJ till näthat!
2022-05-23 10:00

Vi vill gärna uppmärksamma det viktiga initiativet "nej till näthat".

Josefine Ringholm Berg är initiativtagare till det här och även ledare i Älvsborg FF.

Tillsammans med artisten Pidde P har de startat denna kampanj som riktar sig till barn och unga som blivit utsatta för näthat.

 

Vi som förening tycker är självklart och viktigt att kunna vara med och sprida det. Ingen ska behöva uppleva näthat. Detta ligger också helt i linje med våra värderingar i klubben. Idag den 23e maj släpps en video med detta viktiga budskap där bland annat även Dejan Kulusevski och Peg Parnevik är med tillsammans med massa andra ungdomar. Gå in och läs pressreleasen och lyssna och ta del av videon som ligger med som länk.

 

Vi fick en pratstund med Josefine där hon berättade kort om projektet och historien bakom det.

 

- berätta lite om hur det startade?

Efter en match när min man Marcus spelade för Sverige i EM och en missad målchans fick han och vår familj motta hot och hat på sociala medier. Det hela uppmärksammades en del i media och efter det fick jag flera meddelanden från barn och föräldrar till barn som blivit utsatta för näthat.

 

När jag fick läsa deras berättelser brast det för mig och jag kände att jag ville göra allt jag kan för att barn och unga, ja för att alla egentligen inte skall behöva utsättas för näthat. Jag kontaktade då Pidde P som är en artist som är ute mycket och sjunger på skolor och sa till honom att han måste skriva en låt i ämnet och nå ut till barn och unga. Vi måste visa att näthat inte är okej och börja prata mer om näthat. Jag är jätteglad att han lyssnade och kom tillbaka till mig med beskedet att låten var klar och därefter bestämde vi oss för att det här ska vi göra tillsammans, för barn och unga och deras trygghet på sociala medier. Nu äntligen släpps låten och musikvideon.

 

- vad är viktigt att tänka på, och hur kan vi alla hjälpas åt?

Först och främst så var schyssta mot varandra. Man kan bli arg eller upprörd men måste man skriva något taskigt då? Ta några djupa andetag och tänk igenom hur personen du skulle skriva till kommer känna. 

 

Vi måste även våga prata om näthat, berätta för en kompis, dina föräldrar ,en lärare ja den du känner dig trygg med helt enkelt. Ingen ska behöva ta emot näthat. Det finns också jättefin hjälp på Friends hemsida och Prinsparets stiftelse har en jättefin plattform som heter Lajka där skolor kan få färdigt material och arbeta med i klassrummen. Vi måste alla hjälpas åt. 

 

Vi vuxna/föräldrar måste också tänka på hur vi uttrycker och beter oss på sociala medier. Det är också viktigt att prata med sitt/sina barn. Vi frågar kanske ofta hur det är i skolan men glöm inte av att kolla av hur det är på sociala medier. En enkel fråga som ; har det hänt något kul på nätet kan göra att saker kommer fram. Visa intresse och var lyhörd. 

 

- vart vänder man sig om man behöver hjälp eller information?

 

Har du eller någon du känner blivit utsatt för näthat?

Då kan du hitta hjälp och råd på någon av dessa hemsidor

Friends hemsida finner du HÄR

 

Nej till näthat deras hemsida finner du HÄR 

 

Prinsparets Stiftelse- hemsida HÄR 

 

VIDEON finner du HÄR!

 

// Älvsborg FF

 

 

Grattis till Årets nattvandringsgrupp
2022-05-05 14:14

Vi säger stort varmt grattis till Årets nattvandrargrupp! Då vi känner initiativtagaren Malin Haag sedan lång tid tillbaka då hon under ett antal år även var tränare och eldsjäl i vår förening så är vi extra glada för att hennes intiativ och engagemang kring nattvandring har uppmärksammats och uppskattats.

Då vi delar värderingarna om att värna om våra ungdomars trygghet, hur viktigt det är att vi gör det vi kan för att bidra till hälsa och glädje, så känns det extra kul att vi haft beröringspunkter och hjälpt till i det lilla med lokaler och haft Älvsborg FF klubbhus som samlingspunkt.
Vi säger tack för fint samarbete och hatten av för detta gäng och till detta initiativ och hoppas att det kommer bidra till att ännu fler kommer hänga på och att vi kommer få ännu tryggare omgivning i vårt närområde. Ni gör ett fantastiskt arbete - stort tack och stort lycka till även i fortsättningen!

Bifogat ligger pressreleasen och motiveringen till detta pris.

Pressmeddelande.pdf

 

Hälsar Älvsborg FF

Älvsborgsdagen 3:e september 2022 – save the date
2022-04-28 12:48

Efter två år av pandemiuppehåll är vi glada över att meddela att Älvsborgsdagen äntligen är tillbaka. Den 3:e september ses vi vid Påvelundsplan!

 

Mer information kommer snart via era föräldrarepresentanter.

Våra flickor födda 2009 ser fram mot premiären.
2022-04-22

Äntligen vår och solen skiner ikapp med våra duktiga tjejer födda 2009.

 

Våra 09:or går från klarhet till klarhet och starten på 2022 är inget undantag. Redan innan serien har startat har man hunnit med deltagande i både Fair Play Serien samt prestige fyllda Future Cup med mängder av kända lag som deltar.

 

In och läs mer om deras framfart HÄR!

 

// Forza Älvsborg FF

Cirkeln sluts. Erik Reis klar för herrlaget!
2022-04-17 15:51

En riktigt rolig nyhet såhär i början av säsongen.

 

Erik Reis är klar för vårt seniorlag. Erik är faktiskt en Älvsborgsspelare från starten i sin karriär och tog sina första stapplande steg på Påvelunds IP men lämnade för nya äventyr i fotbollens tecken. Det blev hela 8 säsonger med IFK Göteborg innan han lämnade för studier i USA och i New York State.

 

Vi får chansen att njuta i 3 månader innan han skall tillbaka väster ut.

 

Läs mer om Erik HÄR!

 

// Forza Älvsborg FF

Äntligen har vi gjort klart med en ny ungdomsansvarig, Steffen Dotter börjar inom kort.
2022-04-08 15:06

Hej alla medlemmar!

 

Äntligen har vi klart med en ny ungdomsansvarig till vår förening. Steffen Dotter som till vardags är lärare på Aspero och jobbar med fotboll kvällstid har nu bestämt sig för att ge fotbollen ett större utrymme i sitt liv. Från och med 1:a augusti kommer Steffen att arbeta ca 70% för våra ungdomar samt att utveckla vår förening. Steffen kommer innan han startar att försöka träffa alla lagen för att få en bild om hur det dagliga fungerar i vår förening. Men innan dess kör vi en kort intervju med honom.

 

Vi är många som är nyfikna på vem du är, kan du berätta lite om dig själv?

Hej, och stort tack!

Jag är minst lika nyfiken på klubben och ser fram emot att träffa alla ledare, medarbetare och spelare. Jag är en licenserad fotbollstränare (Uefa A, Uefa Youth Elite mm.) och utbildad ekonom. 2013 flyttade jag från Freiburg i Tyskland som ligger nära till gränsen mot Frankrike och Schweiz till Göteborg. Jag har varit fotbollstränare i över 15 år och har bland annat varit aktiv för Tysklands fotbollsförbund och IFK Göteborg. Idag bor jag tillsammans med min sambo i Majorna.

 

Vad är det som gör att du har valt att komma till vårt team i Älvsborgs Fotbollsförening?

Älvsborg är en förening med alla möjligheter. Ca. 1.000 idrottande barn och ungdomar. Lag i alla åldersklasser både på flick- och pojksidan. Jag visste redan innan att det är en klubb som satsar på sina egna spelare som jag tycker är rätt väg att gå. Efter några givande möten med delar av styrelsen fanns det ingenting att tveka på och jag skrev på.

 

Vad är det viktigaste du ser i din roll som ungdomsansvarig och föreningsutvecklare?

Min viktigaste uppgift är att tillsammans med ledarna skapa en utvecklingsmiljö där våra spelare blomstrar. Klubben har en uttalad vision. Att vara en del av att utveckla och implementera den visionen är inspirerande.

 

Vad anser du är det viktigaste med ungdomsidrott idag?

Ungdomsidrott är otroligt viktigt. Den stärker alla delaktiga både fysiskt och mentalt. Den bidrar till att människor kommer närmare varandra, lär sig empati, förståelse för varandra och känslan att tillsammans sträva mot ett mål . Idrott ”bygger broar” mellan människor med olika bakgrund. Med detta bidrar ungdomsidrott till att individerna och samhället i det stora hela mår bättre.

 

Vilken är din absoluta favorit vad gäller fotbollsspelare och varför?

Min personlig favorit är Zinedine Zidane. Hans spelförståelse och teknik har varit unique. Ett nöje att kolla på hur han lekte med ”time and space”. På damsidan är det Christie Pearce Rampon. En lagspelare rakt igenom som genom hennes vinnarmentalitet bidrog till tre olympiska guld och två världsmästartitlar.

 

Vi passar på att säga tack och varmt välkommen till Älvsborg FF

Herrlaget: Fler nyförvärv presenteras.
2022-04-06

Då är vi äntligen inne i premiärveckan för våra seniorlag. Herrarna spelar på lördag och damerna på söndag.

 

Efter en minst sagt strulig och ojämn försäsong för herrarna har de senaste veckorna givit en hel del positiva svar. Matcherna har sett ok ut och truppen är till 90% på plats. Lite skador och ett par som är ute och reser stör lite men samtidigt så är detta en del av verkligheten.

 

Vår linje med att jobba in våra duktiga ungdomar i vårt seniorlag forsätter. I år har Carl Hansson samt Omar Tarek båda födda 2004 tagit klivet upp i seniorlaget. Utöver detta har vi använt 5 killar till från P19 i våra träningsmatcher.

 

För att skapa en trupp som kan konkurera och tävla mot de bättre lagen i serien behöver vi finna kraft utanför vår stadsdel. I år har vi gjort klart med två riktigt meriterade nyförvärv i Marius Evensen (bilden) samt Robin Jonsson. Mer om Marius läser du HÄR! och mer om Robin läser du HÄR!

 

Sedan tidigare har vi gjort klart med Malt och Svante som kommer närmast från IK Virgo mer om bröderna läser ni HÄR!

 

Vi hoppas självklart att vårt spel inbjuder till flera besök på Påvelunds IP i år och till allas glädje är det en "riktig" säsong med 22 matcher!

 

Väl mött önskar Älvsborg FF

Nyheter från våra lag
 
VÅRA SPONSORER
 
 
 
 
Övrigt