SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
ÄLVSBORG FF
VÄLKOMMEN TILL ÄLVSBORG FF

Besöksadress: Redegatan 14, 426 77 Västra Frölunda,

Telefon: 031-290065,

Mail: kansli@alvsborgff.se

 

 

Öppettider kansli: måndag-fredag 07.00 - 12.00

Michael Konge vald till årets spelare i herrlaget 2022
2022-11-28 09:25

Årets spelare 2022 för vårt herrlag är utsedd.

 

Michael Konge blev årets vinnare. Efter en säsong med flera goda insatser av flera i truppen föll årets val på Konge. En riktigt stabil säsong kröntes med det otroligt vikta 4-3 målet i slutet av matchen mot Mölnlycke som gav oss chansen att hänga kvar i Div4.

 

Extra kul att en trotjänare vinner årets stora pris

 

Läs mer om Michael HÄR!

 

// Forza ÄFF

Ny ungdomsansvarig på plats! Välkommen William!
2022-11-13 15:41

Äntligen! Nu kör vi!

 

Avsaknaden av en ungdomsansvarig har varit stor och 1 år har gått sedan vi hade vår förra på plats.

 

Men den som vänta på något gott väntar som bekant aldrig för länge :)

 

För en vecka sedan gjorde föreningen klart med William Johansson. Föreningens Ordförande Magnus är både nöjd, glad och lättad over att William tackade ja till klubbens erbjudande. Magnus anser att det är en självklarhet att ÄFF skall ha en u-ansvarig i sin organisation. En förening med över 900 aktiva behöver an central individ som kan stötta och hjälpa samt utbilda våra ledare.

 

Ni alla kommer se William runt och på våra planer inom kort men nedan kommer en kort presentation utöver den som skickat till alla medlemmar.

 

1 Vi är många som är nyfikna på vem du är, kan du berätta lite om dig själv?

William Johansson heter jag och är 24 år gammal. Jag flyttade till Göteborg i slutet på augusti efter att ha spenderat 3 år i Växjö där jag har pluggat Coach and sportmanagement. Den mesta fotbollen har jag spelat i moderklubben Asarums IF. Fotboll har varit en stor del av mitt liv där jag utöver spelare även testat på tränarrollen samt suttit med i styrelse och ungdomssektioner.

 

2 Vad är det som gör att du har valt att komma till vårt team i Älvsborg Fotbollsförening?

Jag fick kontakt med Magnus och fastnade för det upplägget som presenterades och möjligheten att få verka i en förening med en stor ungdomsverksamhet.

 

3 Vad är det viktigaste som du ser i din roll som ungdomsansvarig/föreningsutvecklare? 

Det handlar främst om att finnas där som ett bollplank och att stötta ledarna med de saker som dem önskar och tillsammans skapa en bra miljö för gemenskap och utveckling. Att tillsammans skapa de bästa förutsättningar för alla som verkar i föreningen. 

 

4 Vad anser du är det viktigaste med ungdomsidrott idag?

För att återkoppla till svaret ovan så handlar det om att skapa en miljö där spelare och ledare vill verka i. Att behålla ungdomar inom idrotten är en stor utmaning i dagens samhälle där det finns mycket annat som lockar. För att lyckas med detta behöver varje individ känna sig sedd, hörd och att de utvecklas. Utveckling kan ske på plan men även utanför där den sociala biten har en minst lika viktig betydelse. Detsamma gäller för ledarna som är de som skapar denna miljö. Lyckas man med detta kommer fler spelare och ledare att stanna kvar i föreningen och skapa en bra miljö samt kvalité igenom hela föreningen. 

 

5 Vilken är din absoluta favorit vad gäller fotbollsspelare och varför? En manlig och en kvinnlig spelare. 

Jag har alltid gillat centrala mittfältare som styr och kontrollerar matcherna därför säger jag Xavi och Caroline Seger. Två spelare som med sin spelförståelse kunde kontrollera tempot i matcherna. 

 

Vi säger varmt välkommen till William

 

// Forza Älvsborg FF

Älvsborg FF:s flickor 2009 är tredje bäst i stan!
2022-11-01 10:31

När fotbollsåret lider mot sitt slut är det dags att börja summer och uppmärksamma de lag som har presterat i förbundets serier.

 

Våra flickor födda 2009 har i år spelat i svår serie och slutade på en finfin 3:dje plats.

Noterbart är att man har använt hela 24st tjejer i detta laget under året vilket visar att många har fått chansen att testa på vad det innebär att såela på den yttersta nivån i Göteborg.

 

Kul och grattis säger vi!

 

Läs mer om tjejerna HÄR!

 

// Forza ÄFF

Älvsborg FF har en ny seniortränare. Välkommen Sudo!
2022-10-23 16:15

I fredags blev det klart. Sudo Sulejmanovic blir den som tar över efter Anders Lordemyr som föreningens seniortränare för herrarna.

 

Sudo har en fin fin fotbollskariär med spel i Div1 med Västra Frölunda och som tränare har han under många år tränat lag i Div 4.

 

Vi återkommer med ett längre reportage senare i år!

 

Vi hälsar Sudo varmt välkommen til Älvsborg FF

 

// Forza ÄFF

Anders och Mattias fick ett fint avslut med seger för P19 i sista matchen
2022-10-22 23:09
Fr. v. Mattias och Anders, Lagbild P19 mot Ytterby

Efter 11år som ledare för P2004 och de sista två som dito juniorledare coachade Mattias och Anders sin sista match med laget idag. Det blev en match med mycket känslor både på och vid sidan av planen. En 1-0 seger smakade alldeles utmärkt och var den 5:e raka segern för killarna som slutar på en fin 4:e plats i serien P19 Klass1 GBG.

 

Att det var dags för någon ny att ta över beslutade Mattias och Anders redan i juni och kommer således inte som någon överraskning. Det hindrade dock inte känslorna från att komma en dag som denna då det var över på riktigt.

 

Det dessa herrar har presterat med sina 04:a killar saknar motsvarighet på väldigt länge, kanske har vi aldrig haft en bättre kull av killar. De är första laget som kvalificerat sig till både P17 och P19 Nationellt, Laget har haft 7!! startspelare i start11 för a-laget! 8 killar har a-lagskontrakt, Föreningens första Allsvenska spelare William har 7år i laget och Oliver som huserar i IFK:s P19-lag har 5år i gruppen. MEN det som karaktäriserar detta lag är just LAGET och sättet som gruppen vuxit sig samman tillsammans med sina ledare, det är precis detta som vi önskar att alla lag i klubben får uppleva.

 

Ni som vill ta del av deras resa och känslor läser mer HÄR!

 

Vi vill passa på och tacka Mattias och Anders för 11 fina år.

 

// Forza ÄFF

William Nilsson blev Älvsborg FF:s första egna produkt i Allsvenskan!
2022-10-03 23:23
Bild fr. BK Häckens hemsida.

Stort Grattis William!

 

Äntligen har det hänt. Älvsborg FF har en före detta ungdomsspelare som har spelat i Allsvenskan för herrar. Det är svårt att greppa då det är minst sagt näst intill omöjligt att komma dit. 

 

William har sin bakgrund i Älvsborg FF:s duktiga P2004 där han har haft dels sin pappa Mikael som tränare och flankerad av Mattias Eriksson och Anders Hansson (båda U19 och Tf seniortränare idag) samt Magnus Carlunger. 

 

Sedan ett par år tillbaka har William BK Häcken som sin nya hemvist och det går minst sagt fort framåt och uppåt. Igår den 2:a oktober fick han göra sin Allsvenska debut borta mot Varberg i en match som slutade 1-1.

 

Vart skall det sluta för William som snart fyller 18år det står självklart skrivet i stjärnorna men vi kan garantera att det finns 1000 stolta medlemmar i Älvsborg FF som kommer följa hans karriär framöver med stolthet.

 

Det är extra kul att William ofta syns nere vid IP då han gärna följer sina gamla lagkompisar både i U19 men allt oftare i A-lgsmatcher då flera av hans förra lagkamrater är med i ÄFF:s a-lag.

 

William, vi önskar dig fortsatt lycka till med fotbollen!

 

// Forza ÄFF

 

 

Herrarna gjorde det!! Vi spelar i div 4 även 2023
2022-10-01 21:33

Det blev precis så spännande som det skulle bli!

 

Avslutningen gick helt i blå/svart och allt gick vår väg.  Seger med 4-0 mot ett rätt mätt seriesegrande Velebit och parallellt var det ett gigantiskt målfyrverkeri på Gröna Vallen. Sandarna slog Önnered med hela 7-4 men för det stod 4-3 i slutminuten. 

Allt detta summerat gör att vi hänger kvar i division 4 nästkommande säsong!!

 

Läs mer om matchen HÄR!

 

Grattis alla inblandade!!

 

// Forza Älvsborg FF 

F2009 tog in självaste Torbjörn Nilsson för en dag!
2022-10-01 11:41

Det blev ingen vanlig träning i sin ordning utan en med riktigt finbesök.

 

För oss äldre en LEGEND (UEFA Guld, SM Guld och landskamper)  och för de yngre en känd flicktränare från TV.

Självaste Torbjörn Nilsson kom på besök när F2009 hade träning och "tog" ett pass tillsammans med dem.

 

Läs mer om detta HÄR!

 

 

// Froza ÄFF

Nyheter från våra lag
 
VÅRA SPONSORER
 
 
 
 
Övrigt