SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
ÄLVSBORG FF
Älvsborg FF välkomnar fotbollsåret 2024!

Välkommen till Älvsborg FF


Älvsborg FF är en av Göteborgs största fotbollsföreningar med 988st aktiva spelare och nära 200st ideella ledare. Vi är den naturliga valet av fotbollsförening för de som bor i stadsdelen Älvsborg. Vi är en breddförening som välkomnar barn och ungdomar. 

 

Vår verksamhet tar sikte på bredd men som förening har vi de senaste åren haft representation i SvFF:s regionala serier vilket är en kvalitetsstämpel på att vi utbildar unga spelare på ett bra sätt. Vi har även både herr och damlag i vår verksamhet.

 

Älvsborg FF bedriver idag vår verksamhet på 2 egenägda planer (Hagenplan samt Lilla 7-manna) samt Påvelundsplan där vår klubbstuga är belägen.

 

Älvsborg FF är en förening med stora ambitioner för framtiden! Vill du vara en del av detta både på och vid sidan av planen tag gärna kontakt med oss på nedan nummer eller direkt med de lag som just du vill vara en del av.

 

Idag verkar vi i ett av Göteborgs starkaste områden när det kommer till företagande. Vi du som näringsidkare synas tillsammans med Älvsborg FF och vara en aktiv del av vårt nätverk kontakta vårt kansli för mer information.

 

Telefon kansli: 031- 29 00 65

 

Kansliets öppettider:

Mån - fre 07.00 - 12.00

Lördag : Stängt

Söndag: Stängt

 

 

FOTBOLLSSKOLAN 2024, ANMÄLAN ÖPPEN NU!!
2024-03-01 11:45

Hej på Er

 

ÄNTLIGEN är det dags att öppna upp för anmälan till Fotbollsskolan 2024

 

Anmälan gör ni HÄR!

 

Succén fortsätter!! Säkra din plats redan IDAG. De senaste 6 åren har fotbollsskolan fullbokats. 

 

Årets Fotbollsskola är åter fördelad på 2 VECKOR: Antalet deltagare är alldeles för stort i förhållande till planer. Vi gör detta så att alla skall kunna vara med.

Planer: Påvelund, Hagen, Lilla 7-manna, Apelsinplan GRÄS samt Ruddalen GRÄS

 

Vecka 1: 12/6-15/6 2024 för pojkar  2012, 2013, 2014 samt för flickor födda 2010, 2011, 2014 och 2015  (OBS ons-lör då skolan slutar den 11:e)

 

Vecka 2: 17/6-20/6 2024 för flickor 2012, 2013 och 2016 samt för pojkar födda 2010, 2011, 2015 och 2016

(notera att V.1 tränar F2010 och F2011 ihop samt V.2 P2010 och P2011 ihop) 

 

Vi tränar mellan 10.00-11.45, sedan äter vi lunch 11.45-13.00 och efter det tränar vi igen 

13.00-14.45. På lördag v.1 alt torsdag v.2 tränar vi 10.00-11.45 och slutar efter lunch ca 12.30

 

Om du avser att endast delta enstaka dagar vv kontakta oss på klubbchef@alvsborgff.se

 

Pris:1500 kr

 

Betalning görs till Älvsborg FF via något av de betalningssätt som beskrivs på fakturan. OBS Faktura skickas ut efter anmälan.

 

I priset ingår: instruktör, lunch o dricka samt frukt, t-shirt

 

OBS! UNDER RUBRIKEN "KOMMENTARER" FYLLER NI I STRL PÅ T-SHIRT (128, 140, 152, 164, XS, S, M) 
(OBS! Små storlekar). Om ni missar att fylla i storleken så får ni en storlek tilldelat av oss.

 

ANMÄLAN SENAST: 12:e MAJ

 

Väl mött Alla

Miki är vår nya målvaktstränare på ungdomssidan!
2024-02-29 22:44
Mikica ”Miki” Gjorgievski

Äntligen är det klart med en målvaktstränare för våra ungdomsmålvakter. Vi hälsar Mikica ”Miki” Gjorgievski varmt välkommen till oss! Miki är redan en del av tränarstaben för herrlaget och känner klubben väl. 

 

 

 

Klubbchef Haris Avdic; Vi som klubb är glada att kunna göra den här satsningen på en målvaktstränare för barn och ungdomar. Detta kommer bli ett stort lyft för alla våra ungdomsmålvakter i föreningen. Med Miki får vi in en välutbildad tränare, med en egen målvaktskarriär på hög nivå, att dra erfarenheter ifrån. Miki är en fantastisk människa som passar perfekt in i vår organisation. Vi ser denna satsning som ytterligare en del för att stärka hela vår organisation i Älvsborg FF.

 

 

Mer information om kommande målvaktsträningar kommer inom kort på hemsidan.

Renovering pågår!
2024-02-27 17:22

Nu har en mindre renovering av klubbstugan startat och kommer pågå i två veckor.

 

Vi kommer genomföra följande;

 

Måla väggar/paneler

Uppdatera möbler

 

Under denna period kan det vara lite stökigt på plats. Klubbstugan kan dock fortfarande användas för möten.

 

Vid frågor hör av er till klubbchef@alvsborgff.se

Nemo tar över damlaget!
2024-02-22 15:33
Nemanja "Nemo" Savovic

Nemanja ”Nemo” Savovic tar klivet från assisterande till huvudtränare för vårt nystartade damlag. Nu ser han fram emot att fortsätta utveckla det unga laget – och att börja spela matcher.

”Jag tycker att tjejerna har tagit jättesteg på bara några månader. De har mognat och är fantastiska på att ta instruktion. Nu ska det bli riktigt spännande att snart börja spela matcher och se hur vi står oss mot andra lag. Vi hoppas på bra stöd runt planen”, säger Nemo.

 

Sedan årsskiftet har Nemo varit en viktig pusselbit i uppstarten av ÄFF:s unga damlag som baseras på talanger födda 2005, 2006 och 2007. Tanken var att Nemo i första hand skulle assistera huvudtränaren Aleksandar ”Aleks” Vasilic, men när Aleks fick ett spännande erbjudande från Superettan-klubben Trelleborgs FF är det nu istället Nemo som tar över huvudansvaret för laget. Eftersom Aleks och Nemo samarbetat länge, bland annat i Qviding, lär det emellertid inte bli någon förändring i synsätt och spelfilosofi för spelarna i laget.

”Det är förstås jätteroligt att Aleks får möjlighet att jobba som tränare på heltid och ett tecken på vilken duktig tränare han är. Vi har tillsammans börjat lägga en fin grund för den här gruppen och det känns väldigt inspirerande att fortsätta det arbetet”, säger Nemo.

Han fortsätter:

”Vi ska spela en fotboll som både är rolig att spela och titta på. Vi vill ha snabba bollförflyttningar, hög press och en offensivt inriktad fotboll med en tydlig tanke bakom.”

 

Under vintern har damlaget och F19 tränat gemensamt i en träningsgrupp på närmare 40 spelare. Bitvis kommer den gemensamma gruppen att fortsätta tillsammans, men nu blir det också mer fokuserade seniorlagsträningar för de 20-22 spelarna i A-lagstruppen. Och snart börjar matcherna. Den 2:a mars startar säsongen med ett träningsderby mot Väster. Det ser tränare Nemo – liksom spelarna – mycket fram emot.

”Det ska bli fantastiskt kul. Tjejerna har en härlig attityd och utvecklas väldigt fint. Nu blir det spännande att se hur vi står oss. Jag tror verkligen stenhårt på tjejerna.”

Efter träningsmatcherna är det så småningom dags för seriespel. ÄFF kommer att spela i Division 5 i en serie som både bjuder på derbyn som Väster och Kungsladugård men också matcher mot storlag som Gais och IFK Göteborgs u-lag.

” Jag är övertygad om att det kommer att gå jättebra. Såklart det är en spännande utmaning att möta till exempel Blåvitt, men det här är ett ungt och väldigt talangfullt lag så vi kommer aldrig att vika ner oss. Jag hoppas att så många som möjligt kommer ned till Påvelund och stöttar oss, det blir riktigt kul”, säger Nemo.

 

 

Klubbchef Haris Avdic;  Vi såg en stor utmaning i att ersätta Aleks och det är därför extra roligt att vi lyckats knyta Nemo till oss. Nemo är en ung och ambitiös tränare som kommer tillföra mycket till vår unga trupp och fortsätta deras utveckling.

ÄFF drar igång ambitionsträningar!
2024-02-15 10:04

Nu drar vi i Älvsborgs FF igång ambitionsträningar för flickor och pojkar födda 2012-2013-2014. I år kommer spelare i ÄFF som är sugna på att träna ytterligare en träning i veckan att få chansen att vara med i ÄFF:s ambitionsträning. Ambitionsträningarna är en extra träning i veckan, schemalagd när laget som spelarna tillhör inte spelar match eller tränar.

Ambitionsträningen har som syfte att ge spelare med extra intresse och ambition en utveckling i sin spelarutbildning. Under ambitionsträningarna fokuserar man på utveckling av teknik, passningar, tillslag, individuella färdigheter och spelförståelse. All fokus ligger på individuell utveckling. 

Detta ersätter inte ordinarie träningar och ska endast ses som ett komplement för dem spelarna som är mer ambitiösa med sin fotboll och vill ha en större utmaning.

 

Kriterier för anmälan är:

 

-Hög ambition inom sporten fotboll

-Hög träningsnärvaro på ordinarie träningar (Uppfylls inte närvarogränsen, anser vi inte att spelaren har ett behov av fler träningar än de som spelaren redan har tillgång till i sin ordinarie träningsgrupp)

 

 

Fördelning:

 

Antal spelare i ambitionsgruppen kommer vara fördelad på 20 spelare från våra pojklag och 20 spelare från våra flicklag.

 

Fördelningen är följande;

- Flickor/Pojkar födda 2012- har 7 platser

- Flickor/Pojkar födda 2013- har 7 platser

-Flickor/Pojkar födda 2014- har 6 platser

 

Instruktörer:

 

Alla våra instruktörer handplockas av föreningen baserat på kompetens och färdigheter som tränare och ledare.

 

 

Praktisk information:

 

När: Lördagar/Söndagar 07:45:00-10:15 ( Exakt tid kommer efter anmälan. För att delta behöver du ha fått en kallelse från föreningen)

Var: Påvelund

Målgrupp: Spelare födda 2012-2013-2014

 

Pris: 700kr för 8 träningspass

Ingår: 8 Träningspass med utbildade fotbollsinstruktörer

Anmälan: Anmälan är bindande och först till kvarn principen tillämpas då vi har begränsat antal platser av praktiska skäl. Ni anmäler er via mail till klubbchef@alvsborgff.se

 

Betalning: Görs till föreningens swish nummer 1235478334 (Spelarens för- efternamn måste vara med i betalningen skriv även med ambitionsträning i meddelande samt vilken grupp man tillhör ex: P2013). När betalningen är gjord är anmälan komplett.

 

OBS! Ni betalar först efter att ni fått en bekräftelse från föreningen att ni fått en plats!

 

 

Vid frågor:

 

Mail: klubbchef@alvsborgff.se

 

Tele: 0765528933

Raymond Solar ny partner till Älvsborg FF!
2024-02-09 12:05

 

 

Vi är glada över att kunna presentera Raymond Solar som ny partner till Älvsborg FF!

 

Raymonds resa började 2018 under namnet GruppSol och sedan dess har de vuxit till en väl etablerad aktör med cirka 100 engagerade medarbetare som är redo att ta sig an utmaningar i Raymondkostymen. 

 

Raymond Solar är experter på solceller och solpaneler.

Det är ett svenskt företag som är dedikerade till att skapa och utveckla innovativa produkter för hela Sverige, även i de mest krävande områdena med tunga snöfall. 

Hos Raymond finner du en imponerande kundbas bestående av privatpersoner, bostadsrättsföreningar, hustillverkare, industriella aktörer, fastighetsägare och byggföretag över hela landet. 

De står inte bara för utvecklingen av deras produkter, utan även för professionell installation och projektering, utförd av deras skickliga team av experter. 

Det innebär att de kan garantera hög kvalitet och stilren estetik i varje projekt dem tar sig an. Hos Raymond är det lika viktigt att produkterna fungerar felfritt som att de ser fantastiska ut!

Bakom Raymond står nämligen ett gäng av branschens ledande experter och nördar som antagit utmaningen att lösa framtidens ökade energibehov.

Det är därför dem har blivit erkända av branschen och fått prestigefyllda utmärkelser som Solenergipriset för årets anläggning 2022 och Red Herring 100 Winner 2022.

 

- Raymond Solar vill främja en bättre och mer hållbar framtid och genom att stötta föreningslivet med inriktning mot framför allt ungdomar och idrott. På detta vis kan vi tillsammans arbeta mot våra gemensamma mål. Raymond Solar har valt att sponsra Älvsborg FF dels för att vi har egna ungdomar i föreningen och för att närliggande område är bebott utav flera kollegor. Föreningen har något spännande på gång och vi ser verkligen fram emot samarbetet, säger Rasmus Svendsen säljare på Raymond Solar.

 

 

Funderar du på att skaffa en solcellsanläggning? Läs mer om Raymond Solar HÄR!

 

 

Stort tack till Raymond Solar för att ni vill vara en del av vår verksamhet och varmt välkomna till ÄFF-familjen!

ÄLVSBORG FF I SORG
2024-02-08 07:00

En av Älvsborg FF:s ungdomsspelare har avlidit i sviterna av cancer. - ett oerhört tragiskt besked som har tagit föreningen hårt

 

16-årige Nils finns inte med oss längre. I tisdags förlorande han kampen mot cancern.

 

Vi kommer minnas Nils som den starka, friska och roliga lagkamraten som älskade fotboll och träning säger djupt berörda tränare som har coachat Nils genom åren.

 

Nils har varit med ÄFF sedan starten och alltid älskat fotbollen. Kärleken till fotbollen har alltid varit otroligt stark. Trots sjukdom deltog han i träning och match långt in i sin behandling. GAIS var favoritlaget och glädjen var stor över deras senaste framgångar.

 

Älvsborg FF:s tankar går i den här svåra stunden i första hand till Nils familj. Men även till ledare och lagkamrater med familjer.

 

Barncancer är något vi alla vill slippa och varje gång en ung människas liv släck pga denna förrädiska sjukdom måste vi hjälpa forskningen ännu mer. Med deras hjälp kan fler barn botas på sikt.

 

Ge gärna ett bidrag till Barncancerfonden. Varje krona räknas.

Ni gör det via nedanstående alternativ.

Swish: 90 20 900

PG: 90 20 90-0

BG: 902-0900

Träningsstart för pojkar och flickor födda 2017
2024-02-06 09:53

Nu börjar äntligen vår verksamhet för flickor och pojkar födda 2017!

 

OBS:

Har ert barn aldrig varit med tidigare då måste ni registrera ert barn HÄR för att kunna vara med. 

Är ni intresserade utav att vara ledare anmäler ni er i samma formulär. 

 

Har ert barn varit med under hösten 2023 krävs ingen ny anmälan så länge hen har blivit registrerad..

 

Träningsstart för F/P2017 är lördag 16/3 09:00-10:00 (samling 08:45) på Hagenplan.

 

Kom i lämpliga skor och kläder för utomhusbruk och ta gärna med er en vattenflaska.

Första träningen genomförs av erfarna tränare och våra ungdomsledare. 

 

Måndagen 4/3 är det obligatoriskt föräldramöte i klubbstugan, där minst en en förälder som anmält sitt barn förväntas delta. 18:00-18:30 för flickor och 18:30-19:00 för pojkar.

 

Vid frågor kontakta Haris Avdic på 0765528933 eller klubbchef@alvsborgff.se

 

Heja ÄFF!

Nyheter från våra lag
 
VÅRA SPONSORER
 
 
 
 
Övrigt