SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
ÄLVSBORG FF
Välkommen till Älvsborg FF

 

 

Telefon kansli: 031- 29 00 65

 

Kansliets öppettider:

Mån - fre 07.00 - 12.00

Lördag : Stängt

Söndag: Stängt

Status RÖD på våra planer idag lördag 9:e december!
2023-12-07 11:27

Hej på Er

 

Mängder med snö ligger kvar på våra planer

 

TYVÄRR har IoFF ingen snöröjning i december... Man startar denna den 15:e januari

 

Då det nu ligger betydande mängder snö sätter vi status RÖD på alla 3 planerna.

 

RÖD innebär att planen inte får beträdas!

Vi kommer enbart att försvåra smältprocessen genom att beträda plan och trampa ner snön. Det gör snön mer kompakt .

 

ALLA HELGENS MATCHER STÄLLS IN.

 

// Älvsborg FF 

Julklappstips! Älvsborgskläder är alltid uppskattat!
2023-12-01 09:13

Julen är snart är och idag är det starten på julmånaden.

 

Vi tror att bara detta meddelande gör att pulsen går upp lite extra...

Alla måsten står som spön i backen och en sak som det brukar vara ont om är TID och ibland fantasi inför stundande julklappsinköp.

 

Låt oss på ÄFF hjälpa dig lite på traven!

Gör inköpet innan den 15:e december och få det levererat innan jul. Hjälp mor och farföräldrar eller er själva med ett enkelt inköp och garanterat en uppskattad julklapp för barn eller barnbarn!

 

Vi har allt som ditt barn behöver till träning. Overaller, t-shirts, shorts mm. Allt redo att tryckas med namn för att ge det en personlig prägel. Starta 2024 i en ny fräsch outfit!

 

OBS att ni också kan köpa vår snygga HOODIE. Gör som över 200 andra medlemmar och föräldrar, KÖP en Hoodie du också!

 

Det finns självklart mycket annat i vår shop också! Skulle du handla på Intersports vanliga sida glöm inte att registrera dig som Älvsborg FF medlem, då får vi automatiskt en lite trevlig kick-back som förening.

 

Länk till vår föreningsshop finner du här:  ÄLVSBORG FF SHOP

 

 

// Forza ÄFF

Michael Konge blev rikligt prisad på seniorlagets avslutning.
2023-11-22 19:11
Michael Konge årets spelar 2023

Herrlaget har haft sin årliga avslutning med en rad priser som delades ut efter en säsong som var ett tydligt fall framåt med en mittenplacering i serien

 

Året som gick hade två ansikten med en vårsäsong som var smått fantastisk och en höst som lämnade en del att önska men som också visar att håller vi distansen ut så skulle 2024 kunna bli ett riktigt trevligt fotbollsår.

 

Oavsett resultat delas priser ut i kategorierna: Träningspris, Skyttekung, Pinneligan (flest poäng på alla tävlingar på träning) samt Årets Spelare 2023.

 

Årets Spelare 2023: Michael Konge. Lagets "pappa" som alltid föregår som ett gott exempel i allt. Alltid positiv och en som alltid lyfter sina medspelare i med och motgång. 

 

Årets träningspris: Michael Konge.

 

Årets Skyttekung: Michael Konge. Vinnare på 8 mål vilket får ses om mediokert :)

 

Pinneligan: Charlie Ahlgren. Charlie är tävlingspersonen personifierad. Vill alltid vinna och har svårt att ta en förlust om det så är match eller träning.

 

Konge tar alltså hem hela tre priser vilket är så nära grandslam man kan komma. Det är förövrigt andra året i rad som han blir årets spelare!

 

Vi ser med spänning fram mot 2024 och vilka kliv truppen tar med den nya tränarduon.

 

// Forza ÄFF

Nu startar vi damlag – med Aleks som coach
2023-11-08 20:48

Nu tar ÄFF ett viktigt och spännande steg när klubben startar ett damlag till säsongen 2024. Stommen i laget kommer att bestå av våra talangfulla damjuniorer och ledas av vår nya tränare Aleksandar ”Aleks” Vasilic som ansluter efter flera framgångsrika år som tränare i Qviding FIF.

”Jag brinner för att utbilda unga spelare. Det känns grymt inspirerande att få chansen att utveckla den här talangfulla gruppen”, säger Aleks.

 

Satsningen på ett seniorlag även på damsidan är ett naturligt led i ÄFFs ambition att utbilda spelare och inspirera dem att spela fotboll länge i klubben, från barnsben till vuxen ålder.

”Det här är jättekul. Vi har mängder av lag i alla åldersgrupper och med ett damlag säkerställer vi att alla våra duktiga ungdomar ser en framtid och möjlighet till seniorspel inom klubben”, säger Susanne Bergh Thorén, ansvarig för damsektionen i klubbens styrelse.

 

Precis som på herrsidan är ambitionen att majoriteten av spelarna i laget ska komma från de egna leden. I år har den talangfulla F19-truppen haft två lag i seriespel och flera av spelarna i den kullen kommer nu att utgöra stommen i det kommande seniorlaget, som alltså ska ledas av Aleksandar Vasilic. Trots att Aleks inte är äldre än 33 år har han redan ett omfattande cv som förutom flera UEFA-utbildningar även inkluderar tränar- och coachuppdrag på junior- och seniornivå – herr och dam – främst hos Qviding FIF.

Till sin hjälp kommer Aleks att assisteras av Nemanja ”Nemo” Savovic, som han har ett etablerat samarbete med, samt av Tobias Svensson och Tobias Axelsson. De sistnämnda har lång erfarenhet som ledare i ÄFF och känner våra spelare väl.

 

Tränare Aleks har stora förhoppningar på sitt nya uppdrag hos ÄFF.

”Det är oerhört roligt att få vara med från start i den här satsningen, lägga en grund för verksamheten och se hur långt vi tillsammans kan utveckla tjejerna”, säger han.

Aleks har en flerårig erfarenhet som pedagog i skolan och just vanan att utbilda unga människor är något som han tar med sig ut på fotbollsplanen.

”Jag vill försöka göra skillnad för människor och se hur det vi pratar om kan omsättas till spel ute på planen. Det som är så inspirerande med unga människor är att de är öppna i sinnet och går att påverka positivt”, säger han.

 

Vilken typ av fotboll vill du att ÄFFs damlag spelar?

”Det är förstås lite svårt att säga innan säsongen dragit igång. Men drömmen är att vi spelar en anfallsinriktad fotboll med hög press och snabba kombinationer. Så långt från tjongbollar man kan komma, men vi ska inte heller stå och bara passa i sidled i backlinjen. Det ska gå fort och vara väldigt kul att både spela och titta på”, säger Aleks.

 

Damlagets säsong startar nu i november där fokus fram till jul blir att lära känna varandra i gruppen, medan den riktiga försäsongen drar igång efter nyår. Vi återkommer förstås med mer information när vårsäsongen 2024 närmar sig. Stort lycka till!

 

// Forza ÄFF

Hosse tackar för sig och vi tackar Hosse!
2023-11-07 09:44

En av föreningens riktiga trotjänare stiger av  tränarkarriären.

 

Hosse har ett förflutet i föreningen sedan 70-talet och tillhör den lilla exklusiva skara som har varit klubben trogen genom alla år. Från tiden då föreningen var Furås och Nordsten till att vi blev Älvsborg har Hosse vandrat hela vägen till seniorspel för att senare bli tränare för våra ungdomslag men nu avslutar Hosse sina tränaruppdrag i ÄFF.

 

Hosse är en av många ledare som följt ett lag hela vägen. När det var dags att starta F2006 var Hosse en av flera föräldrar i detta. Han har följt dessa tjejer fram tills nu. Det har varit en rolig resa för oss utanför laget att följa och vi vet att det har varit dubbelt så roligt att driva tjejerna i vardagen. 

 

Laget F2006 har varit en framgångssaga i sig med mängder av seriesegrar och cup segrar och för att nämna några fina meriter finns segrare i Future Cup 2019, 2:a i Football Cup Barcelona, seriesegrare 2019, 2021 med mera.

 

Hosse efterlämnar en välutbildad grupp med tjejer som förhoppningsvis blir en tydlig stomme i vårt framtida nya Damlag vad tiden lider.

 

Stort tack Hosse och vi syns på Påvelunds IP!!

 

// Forza ÄFF

F19 avslutade 2023 på bästa sätt. Segrare i B-slutspelet i Quality Cup
2023-10-30 16:59
Ett glatt men blött gäng som höjer pokalen till skyn!

Det är som bekant Quality Cup tider och föreningens vana trogen brukar alltid något lag prestera riktigt bra.

 

I år var inget undantag då våra duktiga F19... eller nästan F17 tjejer segrade i B-slutspelet.

Quality Cup är en turnering med mängder av matcher om man går långt i turneringen. Tjejerna hann med 7st matcher innan pokalen kunde bärgas. 

 

2023 går till historien som ett riktigt bra år för våra juniortjejer. En fin 3:dje plats i F19 div2 samt seger i F19 div4 är riktigt fin fina placeringar.

 

Stort Grattis önskar vi tjejerna och självklart Hosse och Tobias som har flankerat dem under året.

 

// Forza ÄFF

ÄFF:s F2011 och P2013 var med och tackade av Marcus Berg
2023-10-09 12:36
En låååång rad av ÄFF:are på innerplan när Marcus tackades av

Var sak har sin tid.

 

Marcus Bergs aktiva karriär är över efter nästan 20 år på absolut högsta internationella och nationella nivå. 90st landskamper och några fantastiska insatser i PAOK, Groningen, Al Ain och Krasnodar avslutades han karriären i sitt älskade IFK. Hatten av för detta Marcus! 

 

Minst lika roligt var det att båda de lag som Marcus har aktiva barn i fick chansen att vara i händelsernas centrum vid avtackningen av Marcus på Gamla Ullevi inför 17.000 åskådare. En lång rad av Älvsborgare från kortlinje till kortlinje var en del av ceremonin vilket självklart gör oss blå/svarta otroligt stolta och glada!

 

Nu hoppas vi självklart att Marcus i framtiden kan kombinera den blå/vita kulören med den blå/svarta och vem vet... :)

 

// Forza ÄFF

 

 

Ny tränarduo klar för herrarnas A-lag 2024
2023-09-30 21:04

Blåvitt-legenden och ÄFF-profilen Mikael Nilsson är klar som huvudtränare för A-laget!

 

Efter en gedigen genomlysning av organisationen runt A-laget så har vi valt en profil som är bevisligen duktig på att utbilda och utveckla unga spelare. Vi är otroligt stolta att kunna presentera Mikael Nilsson som vår nye huvudtränare.

 

Mikael har tränat ungdomslag i ÄFF under många år och bland annat varit del av att utveckla spelare i både P03 och P04, där många spelare tagit klivet upp i A-laget, men även lämnat för namnkunniga akademier. Mest känd för alla fotbollsintresserade är han emellertid som IFK Göteborgs meste spelare genom tiderna (över 600 matcher!) och att ha varit med i landslagstruppen som tog brons i VM 1994. Tack vare sin enorma erfarenhet besitter Mikael naturligtvis en otroligt djup fotbollskunskap, men har också en filosofi där ”laget före jaget”, ”vi gör varandra bättre” och ”det måste vara roligt där ute” är centrala delar i vad som skapar framgång på planen. Mikael kommer också få uppgiften att se över spelidé och utveckla denna framåt med visionen att spela genomtänkt och attraktiv fotboll.

 

Vid sin sida som assisterande tränare kommer Mikael att ha Mattias Eriksson, tidigare tränare för U19, som gör comeback i en ny position. Mattias har gedigen erfarenhet kring fotboll, god förmåga att motivera spelare och har även i år ställt upp och coachat U19 vid ett antal tillfällen. Mattias blir ett väldigt bra komplement till Mikael. Det gör att vi kommer ha två tränare som känner klubben utan och innan, vet hur unga spelare agerar och reagerar och kan bygga vidare på nästa steg i vår utveckling.

 

Utöver detta kommer vi även att stärka upp med en stab runt omkring, såsom materialförvaltare, fys/med/rehab, och ytterligare någon som assisterar tränarduon för att erbjuda bästa förutsättningar för att lyckas tillsammans.

 

Vi hälsar Mikael och Mattias varmt välkomna till säsong 2024!

 

Ps. Mer info och intervju med nya tränare kommer efter att säsongen är avslutad.

 

// Forza Älvsborg FF

Nyheter från våra lag
 
VÅRA SPONSORER
 
 
 
 
Övrigt