SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
ÄLVSBORG FF
Älvsborg FF välkomnar 2024

Välkommen till Älvsborg FF


Älvsborg FF är en av Göteborgs största fotbollsföreningar med 988st aktiva spelare och nära 200st ideella ledare. Vi är den naturliga valet av fotbollsförening för de som bor i stadsdelen Älvsborg. Vi är en breddförening som välkomnar barn och ungdomar. 

 

Vår verksamhet tar sikte på bredd men som förening har vi de senaste åren haft representation i SvFF:s regionala serier vilket är en kvalitetsstämpel på att vi utbildar unga spelare på ett bra sätt. Vi har även både herr och damlag i vår verksamhet.

 

Älvsborg FF bedriver idag vår verksamhet på 2 egenägda planer (Hagenplan samt Lilla 7-manna) samt Påvelundsplan där vår klubbstuga är belägen.

 

Älvsborg FF är en förening med stora ambitioner för framtiden! Vill du vara en del av detta både på och vid sidan av planen tag gärna kontakt med oss på nedan nummer eller direkt med de lag som just du vill vara en del av.

 

Idag verkar vi i ett av Göteborgs starkaste områden när det kommer till företagande. Vi du som näringsidkare synas tillsammans med Älvsborg FF och vara en aktiv del av vårt nätverk kontakta vårt kansli för mer information.

 

Telefon kansli: 031- 29 00 65

 

Kansliets öppettider:

Mån - fre 07.00 - 12.00

Lördag : Stängt

Söndag: Stängt

 

 

Herrarna fick med sig en poäng i hemmapremiären!
2024-04-14 13:37
Calle kvitterade på straff

Efter en riktigt plattmatch i premiären mot Hovås/Billdal var det inte konstigt att många undrade vart våra herrar befann sig rent spelmässigt.

 

Årets första hemmamatch var riktigt välbesökt i det underbara vårvädret. Spelet värmde inte något värst i första akten och att vi kom undan med 0-1 skall vi vara nöjda med. MEN andra halvlek var ett riktigt vitaminpiller. Våra kämpar stred för varje millimeter och tog över totalt. Med 15-20 minuter kvar av matchen fick vi en solklar straff som Calle säkert placerade in till 1-1 som blev slutresultatet.

 

Ett stort fall framåt för laget och det skall bli kul redan på fredag då GFF kommer på besök. KOMMER DU PÅ BESÖK? Kl.19.15 börjar matchen.

 

// Forza ÄFF

Älvsborg FF - Insamling för Nils Blomqvist 2007-2024
2024-04-11 13:08

Nils drabbades av en elakartad hjärntumör 2022, i februari 2024 somnade han in.

 

Fotboll var det som Nils älskade mest. På läktaren eller i TV-soffan. Ofta jublande glad eller lugnt analyserande. Mest av allt älskade han att träna och spela fotboll. Där var det rörelse, fullständig närvaro och gemenskap med andra. Det var fotbollen som hjälpte honom att få kraft, styrka och glädje. Viktiga bitar för att klara av allt det svåra som sjukdomen förde med sig.

 

Nils gillade också fotbollströjor, han samlade på tröjor, från lag han gillade, från lag han sett spela eller som han ville se spela för. Därför hade Nils tyckt att en fotbollströjedag var ett bra sätt att visa sitt stöd för barncancerfonden och kunna hjälpa andra barn och ungdomar som drabbats av cancer.

 

Den 12 april är det dags för Fotbollströjefredag

 

Fotbollströjefredag är en manifestation i kampen mot barncancer. För andra året i rad enas fotbollssverige för att stödja barn och familjer som drabbats av barncancer.

 

Ta på dig ditt favoritlags tröja på jobbet eller i skolan den 12 april, ta en selfie och dela med dina vänner i sociala medier. Använd gärna #Fotbollströjefredag.

 

Till minne av vår ungdomsspelare Nils Blomqvist startar vi i samband med Fotbollströjefredag en insamling i Nils namn. 

 

För att komma till insamlingssidan klicka HÄR!

 

Låt oss alla klä oss i våra favorit fotbollströjor, för Nils och alla andra barn och unga som drabbats av cancer.

 

Du kommer för alltid vara saknad i ÄFF familjen Nils. 

Lyckad Påsklovscamp!
2024-04-07 21:17

Under påsklovet så anordnade vi en mycket lyckad påsklovscamp på Påvelund. 60 st killar och tjejer födda mellan 2012-2015 deltog under campen där vi under 3 dagar körde 6 stycken väldigt bra och varierande träningar. 

Mycket glädjande var att vi hade spelare på campen från andra föreningar, såsom Sjövalla FK/Mölnlycke IS, Mölnlycke IF och GAIS.

 

Stort tack till våra deltagare, ungdomsledare och våra instruktörer Fehim Smajlovic, Amna Lihovic och Nemanja Savovic för en lyckad camp! 

Var ni inte med denna gången? Håll utkik då det kommer fler camper framåt! 

Tung förlust i premiären för herrarna.
2024-04-07 17:20

Premiären är avklarad och vårt unga herrlag föll mot ett lika ungt Hovås/Billdal med smärtsamma 0-7.

 

Självklart skall vi inte dra för stora växlar på detta men med tanke på försäsongen var detta en tung lördagseftermiddag att uppleva.

 

För er som vill läsa mer om matchen klickar ni HÄR!

 

Det bevingade uttrycket att "bryta ihop och komma igen" har väl sällan gällt mer än en dag som denna. Dvs detta får våra killar bara glömma och fokusera på nästa uppgift som är vår hemmapremiär kommande lördag den 13:e april kl 14.00

 

Väl mött då!

Äntligen seriepremiär för herrarna!
2024-04-05 17:32

Våren är här, försäsongen är över och det är äntligen dags för seriepremiär. På lördag klockan 15.00 spelar våra herrseniorer årets första seriematch mot Hovås Billdal IF. Och tränare Mikael Nilsson är förväntansfull.

”Vi ska spela så att motståndarna får anpassa sig efter oss, aldrig tvärtom. Vi ska vara ett spelande lag som är jäkligt jobbiga att möta, speciellt efter 45 minuter när det börjar bli lite kämpigt”, säger han.

 

Läs mer om coach Mikael och hans tankar inför herrarnas premiär HÄR!

 

För er som vill heja fram våra killar kom till Hovås/Billdalsvallen kl 15.00 nu på lördag!!

 

Forza ÄFF

Seger för P19 i premiären i P19 Klass 1 GBG
2024-04-02 12:33

Det blev en smakstart för vårt P19 i förbundets ädlaste serie,

ÄFF bortaslog Stenungsunds IF med klara 4 - 1

 

Vi slår nykomlingen med klara siffror genom en stabil och säker insats av killarna.

Målskyttet fördelades på 4st killar. Jakob, Simon, Oliver samt Alfons.

 

// Forza ÄFF

JOOL Group ny huvudpartner till ÄFF
2024-03-28 10:15
Tom Olander JOOL Group & Haris Avdic ÄFF

Det är med stor glädje och stolthet Älvsborg FF kan presentera JOOL Group som en av klubbens nya huvudpartners. Under de närmaste tre åren kommer JOOL att vara en väsentlig stöttepelare till föreningen, vilket skapar förutsättningar för oss att utvecklas ännu bättre både på och utanför planen.

”Det arbete som görs för barn och ungdomar i ÄFF är fantastiskt. Det känns väldigt spännande att få vara med på den utvecklingsresa som nu påbörjats för att göra klubben ännu mer framgångsrik och attraktiv,” säger Tom Olander, grundare och VD för JOOL Group.

 

JOOL Group är en familjeägd företagsgrupp med rötter i den småländska myllan och som består av en rad olika företag inom framförallt trä- och pappersindustri samt finansiella tjänster. Huvudkontoret finns emellertid i Göteborg och Tom Olander själv är redan aktiv i Älvsborg FF, både som engagerad förälder och som tränare i klubbens P15-lag. Nu får Tom genom JOOL ytterligare en betydelsefull roll när företagsgruppen blir ny huvudpartner till ÄFF. Som huvudpartner kommer JOOL att stötta och bidra till klubbens drift och utveckling, med särskilt fokus på våra ungdomar och klubbens planer och faciliteter.

”Som i de flesta breddföreningar är det alla ideella krafter som är själen i ÄFF. Vi hoppas att vi på det här sättet kan hjälpa till att stötta ledare och spelare så att vi ger alla ännu bättre förutsättningar av utvecklas. Det finns en enorm potential i ÄFF och vi är mycket entusiastiska inför att vara med på den här resan,” säger Tom Olander, som också hoppas att fler passar på att stötta klubben.

Det känns som vi har en unik möjlighet nu. Tillsammans med övriga partners ska vi försöka att stötta klubben på bästa möjliga sätt. Och vi hoppas förstås att det är fler företag som vill vara med.

 

Som huvudpartner kommer JOOL givetvis att bli synligt i ÄFF-världen, både i form av skyltar, på webben och på a-lagens matchtröjor. JOOL kommer också att vara aktiva i vårt partnernätverk som nu är under uppstart, liksom med närvaro under Älvsborgsdagen i september.

Vi är mycket glada och tacksamma för det här samarbetet med JOOL. Deras bidrag och kunskap är mycket värdefullt för oss som förening och skapar utrymme för att vi ska kunna göra satsningar både i det dagliga och i utvecklingen av våra planer. Det känns jättebra,” säger klubbchef Haris Avdic.

Nu startar vi Gåfotboll
2024-03-06 13:24

Nu startar vi upp Gåfotboll i Älvsborg FF. Gåfotboll är precis vad det heter, fotboll där utövarna går istället för att springa. Vi vänder oss till damer och herrar fyllda 55+!

 

 

Vi börjar 9 april och fortsätter därefter varje tisdag på Påvelund. Första timmen spelar vi, andra timmen fikar vi.

 

Inga förkunskaper krävs, ingen föranmälan krävs, alla är välkomna! Bara att dyka upp. 

 

 

När: Tisdagar 10:00-12:00

Var: Påvelund

Anmälan: Ingen föranmälans krävs

Kostnad: Aktiviteten är kostnadsfri 

Kontakt: Klubbchef@alvsborgff.se

 

 

 

Klubbchef Haris Avdic; Älvsborg FF vill vara till för så många som möjligt och sätta människor i rörelse. Att vi nu även kan erbjuda fotbollsaktiviteter för en äldre målgrupp känns därför väldigt roligt! Det känns som att det finns ett behov för de äldre att få ett sammanhang att träffa andra, det ska vi i Älvsborg FF erbjuda!

 

 

Nyheter från våra lag
A-lag Herrar, 14/04 20:21 
P19 pojkar, 12/04 11:48 
F2010, 12/04 00:02 
A-lag Herrar, 07/04 12:28 
P2011, 06/04 20:20 
A-lag Herrar, 06/04 13:31 
P19 pojkar, 02/04 12:26 
 
VÅRA SPONSORER
 
Övrigt