SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
ÄLVSBORG FF
VÄLKOMMEN TILL ÄLVSBORG FF

Besöksadress: Redegatan 14, 426 77 Västra Frölunda,

Telefon: 031-290065,

Mail: kansli@alvsborgff.se

 

 

Öppettider kansli: måndag-fredag 07.00 - 10.00

William Nilsson blev Älvsborg FF:s första egna produkt i Allsvenskan!
2022-10-03 23:23
Bild fr. BK Häckens hemsida.

Stort Grattis William!

 

Äntligen har det hänt. Älvsborg FF har en före detta ungdomsspelare som har spelat i Allsvenskan för herrar. Det är svårt att greppa då det är minst sagt näst intill omöjligt att komma dit. 

 

William har sin bakgrund i Älvsborg FF:s duktiga P2004 där han har haft dels sin pappa Mikael som tränare och flankerad av Mattias Eriksson och Anders Hansson (båda U19 och Tf seniortränare idag) samt Magnus Carlunger. 

 

Sedan ett par år tillbaka har William BK Häcken som sin nya hemvist och det går minst sagt fort framåt och uppåt. Igår den 2:a oktober fick han göra sin Allsvenska debut borta mot Varberg i en match som slutade 1-1.

 

Vart skall det sluta för William som snart fyller 18år det står självklart skrivet i stjärnorna men vi kan garantera att det finns 1000 stolta medlemmar i Älvsborg FF som kommer följa hans karriär framöver med stolthet.

 

Det är extra kul att William ofta syns nere vid IP då han gärna följer sina gamla lagkompisar både i U19 men allt oftare i A-lgsmatcher då flera av hans förra lagkamrater är med i ÄFF:s a-lag.

 

William, vi önskar dig fortsatt lycka till med fotbollen!

 

// Forza ÄFF

 

 

Herrarna gjorde det!! Vi spelar i div 4 även 2023
2022-10-01 21:33

Det blev precis så spännande som det skulle bli!

 

Avslutningen gick helt i blå/svart och allt gick vår väg.  Seger med 4-0 mot ett rätt mätt seriesegrande Velebit och parallellt var det ett gigantiskt målfyrverkeri på Gröna Vallen. Sandarna slog Önnered med hela 7-4 men för det stod 4-3 i slutminuten. 

Allt detta summerat gör att vi hänger kvar i division 4 nästkommande säsong!!

 

Läs mer om matchen HÄR!

 

Grattis alla inblandade!!

 

// Forza Älvsborg FF 

F2009 tog in självaste Torbjörn Nilsson för en dag!
2022-10-01 11:41

Det blev ingen vanlig träning i sin ordning utan en med riktigt finbesök.

 

För oss äldre en LEGEND (UEFA Guld, SM Guld och landskamper)  och för de yngre en känd flicktränare från TV.

Självaste Torbjörn Nilsson kom på besök när F2009 hade träning och "tog" ett pass tillsammans med dem.

 

Läs mer om detta HÄR!

 

 

// Froza ÄFF

Herrarna är fortsatt med! Kan klara sig kvar efter ett mirakel idag!
2022-09-24 17:56

Vårt helt fantastiskt unga och härliga herrseniorlag vägrar att ge upp!!

 

I 70:e matchminuten var det INGET som tydde på att herrarna skulle klara att hänga kvar i serien och en match kommande vecka utan någon som helst innebörd...

 

Då gjord Mölnlycke 1-3 och "ridå" var det nog någoit alla ansåg... samtidigt gjorde Önnered 2-2 på straff i en match de måste förlora för att vi överhuvudtaget skulle ha en minimal chans.. Dvs killarna behövde göra 3 mål samtidigt som KBK var tvugna att vinna över Önnered, ett KBK som inte hade något att spela för.

 

20 minuter senare har herrarna vänt på steken efter 3 raka mål och Michael Konge vår enda 80-talist i laget var den stora matchvinnaren med sitt 4-3 mål 2 minuter innan fulltid. Parallellt var det proppen ur på Apelsinplan där KBK också gör 3 raka mål fram till 5-2.

 

Mer om matchen går att läsa HÄR!

 

Detta innebär att vår microskåpiska chans fortfarande är just microskåpisk MEN den är i allra högsta grad levande!

 

MAN UR HUSE gäller kommande lördag!! Klockan 16.15 år det avspark i vad som är ÅRETS i särklass viktigaste match för vår förening!

 

Forza nu alla killar i laget!

Älvsborgsdagen, vilken succé! Stort TACK!
2022-09-05 09:45

Då var dagen med stort D tillända. Dagen kan lättast summeras med ett ord, SUCCÉ!

 

Efter 2år med inställd föreningsdag var det äntligen dags igen. Sällan har vi skådet en så tydlig uppslutning och ett så stort engagemang dagen innan då priser, hembakt och kläder strömmade in till klubbstugan. Det gav oss en fingevisning om hur lördagen skulle bli.

 

ÄFF-dagen bjöd på strålande sol och med den sken hundratals ungdomar ikapp i olika mixade matcher på planen eller i utmanade övningar som t.ex vem skjuter snabbast eller vem prickar bäst med en fotboll. Hoppborgen var överfull mest hela tiden och många var de som hade fantastiska ansiktsmålningar gjorda av våra duktiga tjejer och killar i 08 lagen.

 

Kön till fiskdammen med garanterat fina priser ringlade sig lång, så lång att man knappt såg slutet på den upp mot ÖHK hallen. Lotterierna och vinstplanen vilket gjorde att man nästan oavsett lott vann gjorde att det var trängre än på en Håkankonsert vid vinstborden. Stjärnvinsten, en signerade landslagströja av Marcus Berg vanns av en familj i P06!

 

Med allt det fantastiskt goda hembakta som hade lämnsats in var synen med kaffe och fikabröd en vanlig syn, än mer ovanlig var synen av kön till hamburgerian... man kunde tro att det reades ut elcyklar för 5kr styck... kön var ca 30m lång och tålmodigt köades det för att få en burgare tillredd av våra kämpar som trotsade solen och hettan från grillarna i timmar!

 

Med allt ovan nämnt är det inte utan en enorm stolthet som vi blickar tillbaka på årets händelse. Den är aldrig möjlig utan ER ALLA! Runt 1500-2000 personer var i omlopp runt vår klubbstuga. Det visar värdet av att att vårda vår dag och vår community. Vi behöver träffas och umgås, vi behöver få en boost i vår vardag. 

 

Avslutning blev till en riktig "Grand finale" då vårt unga herrlag vann en riktigt tät derbymatch mot Sandarna till den stora publikens glädje. Slutet gott, allting gott!

 

Sist men inte minst! Alla de kläder och skor som inte såldes kommer att skänkas till ett flicklag i Nigeria, detta ombesörjs av Mattias i P08, tack för det initiativet.

 

Med ovan skrivet vill styrelsen i Älvsborg FF rikta ett varmt TACK till er alla som gjorde dagen möjlig och visade tydligt att den är en viktig pusselbit för vår förening!

 

// Älvsborg FF

1 000 000:e besökaren har varit inne på vår hemsida!
2022-08-17

Någon gång skall det ske. Nu har den 1.000.000:e besökaren varit inne på Älvsborg FF:s hemsida!!

 

Sedan vi började mäta besöksstatistik på hemsidan i mitten på 2014 har vi alltså nu sprängt miljonvallen. Antalet sidvisningar är lite mer än det dubbla och är idag ca 2.100.000 sidor visade.

 

Det är dels kul för föreningen att antalet besökare är så många och samtidigt kul för de företag som sponsrar oss att de vet att just deras logo syns så frekvent!

 

Nu tar vi sikte mot nästa miljon och förhoppningsvis är det fler företag som vill synas med oss på vägen dit!

 

Är just du och ditt företag intresserade klicka HÄR för mer info.

 

// Älvsborg FF

Träningsstart för Pojkar och Flickor födda 2016
2022-08-09 11:00

Nu börjar vår verksamhet för flickor och pojkar födda 2016. Vv registrera er här då vi i år endast tar emot registrerade barn. Vill du vara med som ledare, anmäl ditt intresse här.

Träningsstart är söndag 18/9 kl. 12.45-13.45 på Lilla 7-manna i skogen vid löparslingan. Glöm inte att ta med oömma kläder och en vattenflaska. Mer information fås på plats. Övrig information finns på resp. lagsida, P2016 och F2016.

 

Kostnad: 300kr (faktureras i september)

 

// Älvsborg FF

Gothia Cup äventyret är över för 2022.
2022-07-24 11:45

Så är då Gothia Cup 2022 över. Ett Gothia som legat i träda under pandemin vilket gjort att både de födda 02 och 03 missade sina chanser att få spela sina sista Gothia turneringar.

 

MEN de som aldrig fått chansen fick det nu och vi kan klart konstatera att Gothia är Gothia. Dvs näst intill helt omöjligt att vinna men samtidigt så mycket mer än bara fotboll. Vi har haft igång 6 olika klasser i år från Älvsborgs sida. Pojkar 18, 17, 15 samt 13 år och Flickor 15 och 13år där vi även hade med ett extra lag.

 

Summerar vi årets äventyr har vi haft fler lag som tagit sig till a-slutspel än någonsin tidigare. 4 av 7 lag gjorde detta. Det innebär dock oftast att antalet matcher efter gruppspelet blir färre än vad det blir i b-slutspelet vilket så även gällde i år där vi kom längst i b-slutspelet med F13 spm gick till semifinal vilket är det bästa som ett ungdosmlag har gjort i ÄFF:s historia. Man föll snöpligt på straffar efter att man haft ledningen med 2-0 i matchen. Våra F15 tjejer åkte ut i 1/8-final mot Stocksund med minsta möjliga marginal när man föll med 0-1

 

F13 hade ett lag i a-sluspel men där tog det tyvärr stopp redan i första matchen. Man hade ledningen direkt i matchen och höll detta i 55 minuter och i matchenes sista minuter gjorde motståndarna 2 mål på en minut... surt kan man skriva då tjejerna stred tappert.

 

På pojksidan var det 3 av 4 lag som tog sig till a-slutspel men väl där tog det stopp, det var P17 som vann en match innan sagan var slut för pojklagen.

 

Summerat: Vilken lag och publikfest! Grillkvällar! Massor med fotboll att titta på. Våra ungdomar sytes på massor av arenor. Dvs en vecka med glädje, skratt och tårar, precis som det skall vara.

 

Vi syns nästa år!

 

// Forza ÄFF

Nyheter från våra lag
 
VÅRA SPONSORER
 
 
 
 
Övrigt