SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
ÄLVSBORG FF
VÄLKOMMEN TILL ÄLVSBORG FF

Besöksadress: Redegatan 14, 426 77 Västra Frölunda,

Telefon: 031-290065,

Mail: kansli@alvsborgff.se

Öppettider kansli: måndag-fredag 07.00 - 10.00

Fortsatt en given succé. Efter 2 soliga veckor tackar årets skola för sig.
2022-06-25 13:11

Då var den äntligen i hamn. Årets fotbollsskola!. Över 300 barn var med under 2022 års fotbollsskola. Det är andra gången i rad som vi är över 300 deltagare vilket är helt fantastiskt.

 

Med 2 fantastiska veckor i ryggen och med ett väder som man bara kunde drömma om känns det skönt att kunna summera att ni har fantastiska barn som vi har fått chansen att ta hand om under ett par veckor.

 

Med två pass om dagen i fotbollens tecken är jag inmponerad att både spelare och ledare har hållt motivationen och viljan uppe! Den i särklass mest bidragande faktorn stavas glädje! För oj vilken glädje det har varit, visst ett brutet finger, någon sträckning här och där men annars bara glädje.

 

Även i år hade vi stjärnor från BK Häckens Damlag som mötte upp under vecka 2. Julia och Andrine gjorde ett bejublat nedslag hos tejerena i F10 och F12 och berättade om vägen som liten till deras utlandsäventyr. ÄFF riktar ett stort tack till BK Häcken men framförallt till Julia och Andrine.

 

MEN skolans stora kioskvältare var Marcus Bergs nedslag på lördag under första veckan. 1,5 timma tog det att besöka 3 planer... och man kan lugnt säga att ALLA visste vem Marcus var. Extra kul att det var första gången på evigheter kanske någonsin som vi hade besök från IFK Göteborg vilket var extra kul. Även här tackar vi Marcus för sitt deltagande och tålamod att svara på 1000 och en frågor och 100-150 autografer senare.

 

Avslutningsvis tackar vi våra juniorer som var med och gjorde detta möjligt. Det är kul att se ert engagemang och hur ni tar till er kritik och omsätter i ny praktik till det bättre för deltagarna. Parallellt är det även positivt att ÄFF erbjuder 25st tjejer och killar 2 veckor med sommarjobb.

 

Nu tar barn och ungdomsfotbollen sommarledigt under juli månad. På återseende.

 

// Älvsborg FF

Årets fotbollsskola är i full gång! Totalt skall över 300 barn vara med!
2022-06-16 16:51
Ledarna samt Flickor födda 2008-2009

Då är vi äntligen igång!

 

Fotbollsskolan anno 2022 startade igår med glada deltagare och underbart väder. För andra året i rad är vi över 300 deltagare vilket är helt fantastiskt. Även i år kör vi två separata veckor och nu blir vi även tvugna att ta in Ruddalen som planyta jämte Påvelund, Hagen, Lilla 7-manna samt Apelsinplan.

 

Det viskas om att vi kommer få lite trevliga besök under veckorna. Mer om det får vi återkomma med om det sker :)

 

Fortsatt är det våra duktiga juniorer som tar hand om era barn. I år är det hela 24 tjejer och killar i åldrarna 16-20 år som ser till att allt flyter på både på förmiddag samt eftermiddagspassen. Det är väl anpassade program som de följer så att barnen får en variationsrik skola.

 

Nu håller vi tummarna för fortsatt uppehåll det blir så mycket enklar och roligare då.

 

Forza Älvsborg FF 

Herrarna tog årets första seger efter tennissiffror! 6-4
2022-06-11 22:29

Äntligen är väl ett understatement. Det tog hela 10 matcher innan vårt unga herrlag tog sin och årets första seger. Det var en sällan skådad målkavalkad efter hela 6-4 borta på Mölnlycke IP.

 

Det var våra egna produkter Hampus och Albert Ekander som gjorde 4 respektive 2 mål. Hampus gjorde hela 3st på straff.

 

Extra kul att laget drar plublik till sina matcher hemma som borta. Ett riktigt stort bortafölje gjorde sitt i sommarvärmen för att stötta våra blå/svarta  (för dagen vita) giganter till sin första 3-poängare. Den var minst sagt otroligt viktig.

 

Läs mer om matchen HÄR!

 

// Forza ÄFF

Nystart av herrarna har givit en riktig boost i truppen!
2022-05-24 23:45
Steffen tar sig an våra herrar tillsammans med Anders

Efter en minst sagt trevande inledning på 2022 för vårt herrlag där både vikande motivation hos truppen och en på många sätt underdimensionerad tränarstab har lett till endast 1 poäng efter 7 omgångar.

 

Därför känns det fantastiskt att få skriva att vi tar ett helt nytt omtag om herrlaget! Vi lyfter upp hela 6st killar från vårt duktiga P19-lag samt att vi fått in Hugo Moldin från studier i USA under sommaren. Adderat till detta kliver Steffen Dotter in vid sidan av Anders Lordemyr och de delar på ledarskapet. Steffen tillika vår blivande ungdomsansvarige kommer in med en gedigen kunskap och kommer ge träningarna en enorm boost! Utöver detta går Emil Carlson in som assisterande tränare, i skrivande stund är han långtidsskadad så det är extra kul att han engagerar sig vid sidan istället.

 

In och läs mer om de 6 killarna från P19 HÄR!

 

Läs mer om Hugo Moldin HÄR!

 

// Forza Älvsborg FF

Älvsborg FF säger NEJ till näthat!
2022-05-23 10:00

Vi vill gärna uppmärksamma det viktiga initiativet "nej till näthat".

Josefine Ringholm Berg är initiativtagare till det här och även ledare i Älvsborg FF.

Tillsammans med artisten Pidde P har de startat denna kampanj som riktar sig till barn och unga som blivit utsatta för näthat.

 

Vi som förening tycker är självklart och viktigt att kunna vara med och sprida det. Ingen ska behöva uppleva näthat. Detta ligger också helt i linje med våra värderingar i klubben. Idag den 23e maj släpps en video med detta viktiga budskap där bland annat även Dejan Kulusevski och Peg Parnevik är med tillsammans med massa andra ungdomar. Gå in och läs pressreleasen och lyssna och ta del av videon som ligger med som länk.

 

Vi fick en pratstund med Josefine där hon berättade kort om projektet och historien bakom det.

 

- berätta lite om hur det startade?

Efter en match när min man Marcus spelade för Sverige i EM och en missad målchans fick han och vår familj motta hot och hat på sociala medier. Det hela uppmärksammades en del i media och efter det fick jag flera meddelanden från barn och föräldrar till barn som blivit utsatta för näthat.

 

När jag fick läsa deras berättelser brast det för mig och jag kände att jag ville göra allt jag kan för att barn och unga, ja för att alla egentligen inte skall behöva utsättas för näthat. Jag kontaktade då Pidde P som är en artist som är ute mycket och sjunger på skolor och sa till honom att han måste skriva en låt i ämnet och nå ut till barn och unga. Vi måste visa att näthat inte är okej och börja prata mer om näthat. Jag är jätteglad att han lyssnade och kom tillbaka till mig med beskedet att låten var klar och därefter bestämde vi oss för att det här ska vi göra tillsammans, för barn och unga och deras trygghet på sociala medier. Nu äntligen släpps låten och musikvideon.

 

- vad är viktigt att tänka på, och hur kan vi alla hjälpas åt?

Först och främst så var schyssta mot varandra. Man kan bli arg eller upprörd men måste man skriva något taskigt då? Ta några djupa andetag och tänk igenom hur personen du skulle skriva till kommer känna. 

 

Vi måste även våga prata om näthat, berätta för en kompis, dina föräldrar ,en lärare ja den du känner dig trygg med helt enkelt. Ingen ska behöva ta emot näthat. Det finns också jättefin hjälp på Friends hemsida och Prinsparets stiftelse har en jättefin plattform som heter Lajka där skolor kan få färdigt material och arbeta med i klassrummen. Vi måste alla hjälpas åt. 

 

Vi vuxna/föräldrar måste också tänka på hur vi uttrycker och beter oss på sociala medier. Det är också viktigt att prata med sitt/sina barn. Vi frågar kanske ofta hur det är i skolan men glöm inte av att kolla av hur det är på sociala medier. En enkel fråga som ; har det hänt något kul på nätet kan göra att saker kommer fram. Visa intresse och var lyhörd. 

 

- vart vänder man sig om man behöver hjälp eller information?

 

Har du eller någon du känner blivit utsatt för näthat?

Då kan du hitta hjälp och råd på någon av dessa hemsidor

Friends hemsida finner du HÄR

 

Nej till näthat deras hemsida finner du HÄR 

 

Prinsparets Stiftelse- hemsida HÄR 

 

VIDEON finner du HÄR!

 

// Älvsborg FF

 

 

Grattis till Årets nattvandringsgrupp
2022-05-05 14:14

Vi säger stort varmt grattis till Årets nattvandrargrupp! Då vi känner initiativtagaren Malin Haag sedan lång tid tillbaka då hon under ett antal år även var tränare och eldsjäl i vår förening så är vi extra glada för att hennes intiativ och engagemang kring nattvandring har uppmärksammats och uppskattats.

Då vi delar värderingarna om att värna om våra ungdomars trygghet, hur viktigt det är att vi gör det vi kan för att bidra till hälsa och glädje, så känns det extra kul att vi haft beröringspunkter och hjälpt till i det lilla med lokaler och haft Älvsborg FF klubbhus som samlingspunkt.
Vi säger tack för fint samarbete och hatten av för detta gäng och till detta initiativ och hoppas att det kommer bidra till att ännu fler kommer hänga på och att vi kommer få ännu tryggare omgivning i vårt närområde. Ni gör ett fantastiskt arbete - stort tack och stort lycka till även i fortsättningen!

Bifogat ligger pressreleasen och motiveringen till detta pris.

Pressmeddelande.pdf

 

Hälsar Älvsborg FF

Älvsborgsdagen 3:e september 2022 – save the date
2022-04-28 12:48

Efter två år av pandemiuppehåll är vi glada över att meddela att Älvsborgsdagen äntligen är tillbaka. Den 3:e september ses vi vid Påvelundsplan!

 

Mer information kommer snart via era föräldrarepresentanter.

Våra flickor födda 2009 ser fram mot premiären.
2022-04-22

Äntligen vår och solen skiner ikapp med våra duktiga tjejer födda 2009.

 

Våra 09:or går från klarhet till klarhet och starten på 2022 är inget undantag. Redan innan serien har startat har man hunnit med deltagande i både Fair Play Serien samt prestige fyllda Future Cup med mängder av kända lag som deltar.

 

In och läs mer om deras framfart HÄR!

 

// Forza Älvsborg FF

Nyheter från våra lag
 
VÅRA SPONSORER
 
 
 
 
Övrigt