SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
ÄLVSBORG FF
VÄLKOMMEN TILL ÄLVSBORG FF

Besöksadress: Redegatan 14, 426 77 Västra Frölunda

Telefon: 031-290065

Mail: kansli@alvsborgff.se

 

 

Öppettider kansli

Måndag - Fredag    07.00 - 12.00

Nyhet! Höstfotbollsskola
2023-09-19 08:00

Hej på er!  

 

 

Inför ledarmötet ikväll vill vi presentera en rolig nyhet!

 

Under höstlovet kommer vi att köra en mindre variant av vår mycket populära fotbollsskola!

 

Under fliken "fotbollsskolor" hittar ni information om våra villkor samt en länk till registrerings sidan. 

 

Ni kan även registrera ert barn här

 

Höstfotbollsskolan kommer att starta den 30 oktober och pågår fram tills den 1 november (måndag - onsdag). Vi kommer att vara på Påvelunds konstgräs samtliga dagar! 

 

Anmälan öppnas  idag (19/9) och vi har valt att begränsa antalet deltagare till 60 barn och även satt ett åldersspann på 10–12 år (barn födda 2011 - 2013). Vi ser detta som ett test inför kommande år och förhoppningsvis något som vi kan utveckla framöver. Tyvärr har vi inte möjlighet att erbjuda alla våra barn/ungdomar att delta. Det krävs en stor organisation och mycket planering för att genomföra fotbollsskolan. Därför valde vi utifrån våra förutsättningar att anpassa höstfotbollsskolan så att vi ändå kan leverera en bra upplevelse för barnen.  

 

Dagarna kommer att innehålla två träningspass ett på förmiddagen 09:30 – 11:00 och ett på eftermiddagen 12:15 – 13:45. Träningarna hålls av mig (William) och våra duktiga ungdomsledare, på luncherna kommer vi även ha lite teori genomgång. När anmälningarna börjar trilla in kommer vi att börja dela in grupperna. Alla barnen är aktiva i spelform 7mot7 och vi hoppas kunna blanda olika ålders kullar med varandra.  

 

Mer information om anmälan och villkor hittar ni som sagt under fliken "fotbollsskolor" men nedan kan ni se lite kort information.

 

Kostnad för höstfotbollsskolan: 1000 kr per spelare 

För detta får ni:  

  • Lunch + dryck 
  • 6 träningspass + teori genomgång 

Om ni redan nu har frågor så kan ni kontakta mig på william@alvsborgff.se  

Tack för en fantastisk ÄFF-dag!
2023-09-07 16:21

Perfekt väder, massor av roliga aktiviteter, spännande lotterier och, framförallt, ett strålande bevis på den varma gemenskapen i hela ÄFF-familjen.

Årets Älvsborgsdag blev verkligen en succé. Tack alla ni som kom till Påvelundsplan – och extra tack till alla ungdomar och föräldrar som på olika sätt bidragit till att skapa ett riktigt härligt arrangemang.

 

Uppskattningsvis besökte närmare 1500 personer årets Älvsborgsdag. En fantastik siffra. Om försäljningsrekordet för grillade hamburgare slogs låter vi ännu vara osagt. Klart är i alla fall att köerna ringlade långa till klubbens nya grillar. Detsamma gäller intresset för Adidas eventområde inne på plan som lockade mängder av besökare. Även att spela mixade matcher var populärt och i år var det flickor och pojkar födda 2009 som agerade domare i 5 mot 5 och 7 mot 7 matcher. Överhuvudtaget var det full aktivitet runt hela Påvelundsplan, men frågan är om inte godishjulet med ”vinst varje gång” var den mest intensiva stationen där föräldrar till FP15 snurrade hjulet nonstop redan innan dagen officiellt hade börjat klocka 10. På de olika lotterierna såldes närmare 1800 lotter under dagen.

 

Älvsborgsdagen bygger på gemensamma insatser från föräldrar från alla föreningens lag och något av det bästa med dagen är att se just detta engagemang hos alla. Alla som generöst lämnar in bakverk och lotterivinster och hur föräldrar som är nya i föreningen tar rygg på de mer erfarna när det ska märkas priser till loppisbordet, blåsas upp prickskyttemål eller ordnas fiskdamm.

”Det är några kaotiska timmar där under torsdagen, fredagen och lördagsmorgonen och sen rullar allt bara på genom att alla hjälps åt och rycker in där det behövs. Det är så himla fint att få lära känna alla dessa människor och det skapar en härlig föreningskänsla. Dagen genererar så klart en del pengar till föreningen som kan användas för ungdomsverksamheten, men jag skulle säga att det är känslan av samhörighet och gemenskap som är dagens stora vinst för klubben”, säger Malena Lau, som är huvudansvarig för ÄFF-dagen och håller i alla trådar.

 

Från föreningens sida är vi också extra glada för alla de fina vinsterna som skänktes till lotteriet där Handelsbanken levererade en signerad Frölunda-tröja och familjen Berg en signerad boll från IFK Göteborg tillsammans med biljetter till nästa hemmamatch. Sportreseföretaget OLKA sponsrade även med ett presentkort på 2500 kr så det var många lyckliga vinnare under dagen.

 

Tack igen och väl mött nästa år!

Lerigt för F11 på Katrineholm Cup
2023-08-15 07:43

F11 spelade i helgen Katrineholms Cup med 2 lag och fick på bästa sätt avsluta med stor glädje på leriga planer efter en regnig natt. 

 
Motståndet i sista matchen var också tuffaste möjligt i form av Stångebro United som vann samtliga matcher och sin första match med 25 - 0 och får smått otroliga 71 - 1 i målskillnad på 6 matcher.
 
Stångebro är en yrkesförberedande elitfotbollsförening och deras F15 vann Gothia. Efter en otroligt stark prestation av Älvsborg vinner Stångebro med endast 3 - 0. 
 
Älvsborgs lag svart lyckades även med bedriften att göra det enda målet som gjordes på Stångebro under cupen i deras möte.  
 
Heja ÄFF!!
GRATTIS till P2007 och deras vinst i B-slutspelet i Danmark och No1 Cup
2023-08-01 17:37

Riktigt trevliga nyheter når oss från våra P2007 ledare.

 

Efter att inte fått plats i Gothia Cup fick man blicka över havet till Danmark och No1 Cup.

 

Snacka om att det var en cup och vecka som går till historien. Det var allt och lite till som hände under denna vecka men till slut stod killarna som segrare i B-slutspelet vilket var enormt starkt under rådande omständigheter. 

 

In och läs mer om denna seger och deras minst sagt speciella utmaning! Mer läser du HÄR!

 

Stort grattis till er alla i P2007

 

// Forza ÄFF

Cupsagan fick sitt slut efter straffdrama för P19
2023-07-22 13:06
Bilder på båda våra F2010 lag samt P2010

Så var Gothia Cup slut för i år för vår kära förening.

 

Efter att P19 vann sin 1/8 delsfinal med 1-0 stundade så en kvartsfinal. Mitt minne gällande Älvsborg FF sträcker sig till 2005... dvs 10 år efter föreningen grundades... men jag tror att detta är den bästa prestationen för ÄFF i vår historia med att nå kvartsfinal i A-slutspel fint delat med våra killar födda 1981 och 1989. Tyvärr förlorade våra killar med minsta möjliga marginal då våra motståndare från England slog ut oss på straffar. Vi hade ledningen en bra bit in i andra akten innan deras kvittering kom via en fast situation...

 

Summa summarum.  Vi hade 4 årsklasser med i cupen och 5 lag vilket får ses som normal. Lika normalt är det att ungefär hälften går till a respektive b slutspel. Oavsett resultat ger denna cup glädje, tårar och mycket skratt. Den ger massor av sammanhållning för både spelare och föräldrar. Det är spännande att möta lag från andra länder och kulturer och inte minst bara gå runt och se spännande matcher.

 

Nu är det ett helt år till nästa gång det beger sig. Vi får hoppas på lika många lag från ÄFF även kommande upplagor.

 

Mvh

 

Anders 

Sudo summerar vårsäsongen
2023-06-22 23:35

Halva serien är avklarad. ÄFF:s seniorlag parkerar på en åttonde plats i tabellen efter en vår som startade lysande men där det gått lite knackigare på senare tid. Här ger coach Sudo sin syn på den första halvan av säsongen.

 

Efter en serieinledning med dubbla segrar och en oavgjord blev det lite grus i maskineriet för Älvsborgs unga seniorlag. Skador, studentuppvaktningar och en hel del stolpe ut i matcherna har resulterat i en seger och två oavgjorda på de senaste åtta omgångarna.

”Vårsäsongen har verkligen haft två ansikten.

 

Det var mycket uppåt i början och lite mer åt andra hållet på slutet, säger Sudo, och utvecklar:

”Både försäsongen och starten på serien var väldigt bra. Vi tränade bra hela våren och vår unga trupp utvecklades jättefint vilket gav oss effekt och utdelning i form av både bra spel och fina resultat. Mot slutet har vi förstås lidit av att ha en så stor andel 04-or i truppen med alla studentfester. Vi tappade i närvaro både på träning och match och det har påverkat resultaten negativt. Samtidigt förstår jag förstås killarna, man tar bara studenten en gång i livet.”

 

Vad har du varit mest nöjd med under våren?

”Jag är nöjd med LAGET. Hur vi under vintern och våren utvecklades, där inte minst våra unga förmågor kom in och bidrog med energi och höjde nivån på laget och sammanhållningen. Vi såg också vilket bra utfall det gav.”

 

Och om vi vänder på frågan, finns det något du vill förbättra?

”Det är en svår fråga. Men så här, träningarna är förberedelse för match. Och nu har vi som sagt haft en period med lägre närvaro och det påverkar också kvaliteten i matcherna. Vi måste nu fokusera på att komma tillbaka och återfå vårt självförtroende. Det har såklart blivit lite stukat.”

 

Sudo fortsätter:

”Den senaste veckan har vi också haft en bättre närvaro och högre intensitet på träningarna. Vi har en del nya spelare som tränat med oss, dessutom har killar som Nawa, Vilgot, Noel Sjöström och Måns från juniorerna tränat med oss och bidragit på ett väldigt bra sätt. Så på papperet ser det bra ut framåt.”

 

Nu vänder serien med bortamatch mot Dalen, som ni spelade oavgjort mot i premiären. Hur ser du på matchen?

”Det blir mycket kamp, tror jag. Vi kommer från två matcher, Eriksberg och Mölnlycke, där jag tycker att vi varit det klart bättre laget men inte fått med oss några poäng. Det känns riktigt surt och frustrerande. Även Dalen är i behov av poäng, så jag tror att det blir en tuff och tät match,” avslutar Sudo.

 

Matchen mot Dalen spelas på Krokslättsvallen torsdag 22 juni, kl 19.30.

Forza ÄFF!

Nyheter från våra lag
F2010, 21/09 23:21 
F19 flickor, 16/09 18:32 
P2011, 16/09 16:17 
F2010, 15/09 19:16 
P2011, 14/09 23:43 
Ungdom, 14/09 17:51 
 
VÅRA SPONSORER
 
 
 
 
Övrigt