SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
ÄLVSBORG FF
VÄLKOMMEN TILL ÄLVSBORG FF

Besöksadress: Redegatan 14, 426 77 Västra Frölunda, 031-290065, kansli@alvsborgff.se
Öppettider kansli
: måndag-fredag 07.00 - 12.00

Vilken FEST och vilket arrangemang! Fotbollsskolan 2021.
2021-07-19 17:21

Hej Alla mitt i Sommaren 2021!

 

Mest troligt lapar ni sol och njuter av värme vi inte sett på många år!

Säkert finns det även NI som håller landet rullande så att övriga kan njuta av ledighet, tack till er!

 

Vi befinner oss i fotbollsmässig "skugga" då allt är satt på paus i 2 veckor till innan vi sakta startar upp verksamheten igen. MEN vi vill ändå passa på att spegla vår fantastiska fotbollsskola anno 2021.

 

Först: Älvsborg FF vill rikta ett stort tack till BK Häcken för att ni utan omsvep ställer upp med spelare som kommer och besöker vårt arrangemang! Detta är otroligt uppskattat bland alla oss i klubben. Vi vill också rikta ett STORT tack till vår sponsor COOP som i år ställde upp med ca 200kg frukt! Det var NOLL waste på detta vilket var fantastiskt och till sist ett tack till vår sponsor Sjöbaren som för första året gjorde maten med bravur.

 

Fotbollsskolan 2021 var startskottet på något nytt och större. Med en makalös ökning om 50% i antalet deltagare till 340st har vi förstått att vi fyller ett viktigt behov i början på sommarlovet. Vi kommer därför att fortsätta utveckla skolan så att vi blir ännu vassare till 2022. Det är inte bara barnen som får sysselsättning utan även 30st juniorer får ett "sommarjobb" under 2 veckor vilket är minst lika viktigt nu för tiden. Det är ett sätt att sluta cirklen när man som äldst ger tillbaka av sina kunnskaper till de som är yngst.

 

Vi hoppas på ett kärt återseende 2022!

 

// Älvsborg FF

2021-07-09 10:49
 
GLAD MIDSOMMAR! och lite sommarnews!
2021-06-24

Hej på er Alla Medlemmar!

 

Äntligen SOMMAR och nu stundar mest troligt en solig Midsommar vad mer kan man begära!?

 

I veckorna 2 har vår fotbollsskola trummat på och sedan ett par timmar tillbaka var den sista avslutningen avklarad. Det var första gången vi körde i 2 veckor och hela 340st unga glada ÄFF:are har deltagit i årets upplaga vilket är en ökning med 50%! mot förra året. Ett ytterligare rekord var nog vädret, under 2 veckor föll det regn i 25 sekunder! Den glädje som finns när barn leker och övar fotboll är svårslagen och veckorna summeras med två ord, GLÄDJE och KAMRATSKAP. Även i år har våra fantastiska juniorer hjälpt till att vara ledare (bild ovan), det är självklart kul att vi som förening kan erbjda två veckor med sommarjobb i dessa tider.

 

Pandemin/epidemin går i skrivande stund åt rätt håll! Den senaste månaden har vi gradvis sett en positiv minskning i vårt samhälle. Detta har inneburit FOTBOLL PÅ RIKTIGT för alla våra lag och vår verksamhet är uppe i full speed. Vi passar på att rikta ett stort tack till alla ledare som har hållit ångan uppe under denna tyngre period och skapat glädje och utbildning i sann föreningsanda trots begränsningar i det dagliga.

 

Älvsborg FF fortsätter sin resa mot Vision 2025. En av de viktigaste bitarna är utbildning av våra ledare. Mängder med möten är skapade och under hösten drar vi igång utbildningen för Diplom C i egen regi! Det skall bli spännande att följa detta projekt genom åren och se hur vi kommer SPELA fotboll i framtiden när vi har ledare i absolut toppklass. Redan idag har vi nått målsättning om 70% egen produkt i våra representationslag vilket vi ser som en självklarhet med 850 aktiva ungdomar. Vi kommer löpande informera om hur vi jobbar oss fram mot vår vision.

 

Vår kära klubbstuga byter färg. Blå/svart är ett minne "blått". Nu får vi en ljus och vacker stuga som välkomnar alla förbipasserande in i idrottsområdet. Den nya färgen är Grå/vit (bild ovan) och ambitionen är att visualisera vårt vackra klubbmärke än mer och till sist lysa upp den nu mer ljusa fasaden. Detta har självklart varit en vattendelare i föreningen  där den absoluta majoriteten varit väldigt positiv, den feed-back vi fått av förbipasserande är smått fantastisk där alla utbrister glädje till det vi gjort. 8st juniorer (bild ovan) har skiftat träningskläder till målarklader och förändrat stugan i ett nafs.

 

Inte nog med allt ovan. Lagom till fotbollsskolan blev vår nya leisure kollektion klar. Ni ser den på ledarna i ovan bild. Det är grått med vårt klubbemblem i vitt. Väldigt många har frågat om dessa går att beställa och från och med nästa vecka finns de till försäljning. Det vi har i första kollektionen är en snygg Piké samt ett par Sweat Shorts i grått med vita revärer och en Hoodie i samma sköna material. Allt kommer finns till beskådning i vår klubbshop så in och beställ i nästa vecka!!

 

Till sist. Njut nu av sol och salta bad så ses vi i augusti igen!

 

Många sköna fotbollshälsningar

 

// Älvsborg FF

 

 

Vinst!! för Herrarna i premiären och sur förlust för våra Damer.
2021-06-22 23:24
Våra herrar i dagens seger match mot Dalen KFF

Det blev alltså både en vinst och en förlust för våra seniorlag ikväll.

Premiärkväll för båda våra lag samtidigt alltså.

 

Herrarna spelade borta på Dalen KFF och kunde efter 2 riktigt sena mål avgå med seger! Målskyttar var våra ungdomar, Hugo Börjesson 18 år och Sigge 17 år som påpassligt passade på att göra sitt första mål för herrlaget och imnte vilket som helst utan segermålet. Läs hela metchreferatet HÄR!

 

För Damerna var det tyvärr riktigt tungt ikväll. Idag mötte man ett Lerum som var riktigt på tårna och avgick med segern efter hela 0-7. Men tjejerna tar nya friska tag nästa gång.

 

Forza Älvsborg FF

Fotbollsskolan har startat med två NHL-stjärnor förbipasserandes
2021-06-17 09:09
Fr . v: Henrik Lundqvist och Loui Eriksson

En underbar morgon och våra deltagare rullar in en och en.

 

Då dyker två inte helt okända förbi... dock utövar de "fel" sport då is, klubba och puck är av större intresse för dessa herrar!

 

Henrik och Loui vänner sedan länge passerade förbi och ställde "glatt" upp på bild!

Älvsborg FF önskar dem lyckatill med barmarksträningen!

 

Forza Älvsborg FF

F06 och P06 lyste upp en annars mörk resultathelg :)
2021-06-14 10:09
P19 mot HBFC på Grattsarena.

Den gågna helgen bjöd på mängder av förluster av de resultat som man finner via förbundets resultatrapportering. 

 

MEN vi fick med oss två fina segrar via P06 i fredags som vann en målrik tillställning med 5-4 och F06 vann även de en målrik match med 4-3.

 

Våra äldre undgdomslag åkte alla på förluster denna helg. P17 mötte ett piggt GAIS och föll med hela 1-6 vilket var lite väl mycket kan jag subjektivt tycka! Läs mer om matchen HÄR! Nya tag i veckan då Qviding kommer på besök. Vårt P19 lag som befinner sig i juniorfotbollens finrum, dvs Klass1 i Göteborg åkte på en riktigt onödig förlust med 2-3 i en sömning tillställning på Grattsarena. Läs mer om matchen HÄR!

 

Vi tar nya goa tag denna vecka som förening! Noterbart är att denna vecka startar ÄFF:s fotbollsskola också! Under veckorna 2 kommer våra planer att fyllas av våra fantastiska barn!

 

// Forza Älvsborg FF

Herrlaget vägrar släppa in mål, 1-0 mot Jonsereds IF
2021-06-09 00:07

Även i årets andra match blev det vinst för våra herrar.

1-0 slutade matchen efter en riktigt fin laginsats. (bild 1)

 

Kvällens stora snackis var dagens osannolika målskytt Simon... dvs vår målvakt! En rensning... skott... blev till en 70 meter låååång lobb rätt i mål! (Simon i bild2)

 

En annan snackis var att det fanns 3st debutanter från vårt fina P04 gäng. Emil, Charlie och Ernst fick chansen då 8 andra inte kunde medverka. (Emil, Ernst, Charlie och Sigge bild3)

 

Läs mer om matchen HÄR!

 

Forza ÄFF

Helgens matchsvep!
2021-06-05 17:03
Älvsborg FF Herr på Lemmingvallen i Utby

Då rullar vi på med lite info från helgens matcher.

Här är de resultat som jag har koll på i skrivande stund:

 

Älvsborg FF F19 - Kärra IF 0 - 0  (bra kämpat av flickorna då man mötte serieledarna på Påvelund)

 

Älvsborg FF U17 - IK Oddevold  2 - 4 ( i en stökig tillställning förlorar våra unga käpar en math man i stora delar äger... läs mer om matchen HÄR! )

 

Älvsborg FF Herr - Utbynäs SK  1 - 0 (seger i första matchen på 8 månader... riktigt skönt efter ett heroiskt kämpande. Läs mer om matchen HÄR! )

 

Älvsborg FF Dam - Vallen  0 - 2 (det blev förlust för vårt unga damlag borta mot Vallen)

 

Forza Älvsborg FF

Nyheter från våra lag
F06, 03/07 07:58 
F13, 30/06 22:30 
A-lag Herrar, 27/06 23:23 
P19 pojkar, 23/06 09:35 
A-lag Herrar, 20/06 13:32 
F06, 20/06 13:26 
P12, 18/06 23:25 
F06, 17/06 00:17 
A-lag Herrar, 14/06 10:23 
 
VÅRA SPONSORER