SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
ÄLVSBORG FF
Älvsborg FF välkomnar 2024

Välkommen till Älvsborg FF


Älvsborg FF är en av Göteborgs största fotbollsföreningar med 988st aktiva spelare och nära 200st ideella ledare. Vi är den naturliga valet av fotbollsförening för de som bor i stadsdelen Älvsborg. Vi är en breddförening som välkomnar barn och ungdomar. 

 

Vår verksamhet tar sikte på bredd men som förening har vi de senaste åren haft representation i SvFF:s regionala serier vilket är en kvalitetsstämpel på att vi utbildar unga spelare på ett bra sätt. Vi har även både herr och damlag i vår verksamhet.

 

Älvsborg FF bedriver idag vår verksamhet på 2 egenägda planer (Hagenplan samt Lilla 7-manna) samt Påvelundsplan där vår klubbstuga är belägen.

 

Älvsborg FF är en förening med stora ambitioner för framtiden! Vill du vara en del av detta både på och vid sidan av planen tag gärna kontakt med oss på nedan nummer eller direkt med de lag som just du vill vara en del av.

 

Idag verkar vi i ett av Göteborgs starkaste områden när det kommer till företagande. Vi du som näringsidkare synas tillsammans med Älvsborg FF och vara en aktiv del av vårt nätverk kontakta vårt kansli för mer information.

 

Telefon kansli: 031- 29 00 65

 

Kansliets öppettider:

Mån - fre 07.00 - 12.00

Lördag : Stängt

Söndag: Stängt

 

 

Missa inte ÄFF under Gothia Cup!
2024-07-10 14:35

Årets största fotbollsfest är på gång, Gothia Cup. I år blir det med riktigt mycket blåsvarta inslag. Åtta av ÄFF-lag deltar och ställs mot spelare från hela världen. En spännande nyhet för året är dessutom att Påvelundsplan och Hagenplan är spelplaner för turneringen. Så stötta våra lag – och kom förbi Påvelund och kika på talangfulla spelare från världens alla hörn.

 

Fotbolls-EM får ursäkta, vecka 29 och Gothia Cup är verkligen årets verkliga höjdpunkt för alla fotbollsälskare. Cupen syns och hörs som bekant i hela Göteborgsområdet när nästan 2000 lag, 35 000 deltagare och nästan lika många medresenärer från ett 70-tal nationer kommer hit för att lira fotboll, ha kul och träffa nya kompisar. För spelare, ledare och supportrar till Älvsborg FF är det en intensiv och riktigt rolig vecka som väntar.

Från föreningen deltar åtta lag i årets upplaga:

 • Flickor 11, 13, 14 (2 lag) och 15.
 • Pojkar 13, 14 (2 lag).

 

För lagen väntar till exempel motstånd från Spanien, Frankrike, Norge, Island, England, Förenade Arabemiraten och Ukraina. Hela spelprogrammet, med planer och tider, hittar du enklast i Gothia Cups app eller på webben.

 

Förutom att åka runt i Göteborg och heja fram våra blåsvarta lirare rekommenderar vi även ett besök vid våra planer runt klubbstugan som i år är officiella spelplaner för Gothia. Från morgon till kväll kommer planerna att fyllas av killar och tjejer från hela världen. Det är med andra ord en folkfest som väntar under vecka 29.

”Det är jätteroligt att vi kan vara med och bidra till festen under världens största ungdomsturnering. Gothia Cup är verkligen unikt. Så kom förbi Påvelund, vår 7-mot-7-plan eller Hagenplan, ta en fika och kolla på vacker och sevärd fotboll”, säger klubbchef Haris Avdic, och tillägger:

”Och glöm inte att stötta alla våra killar och tjejer i cupen. Det ska bli så kul att följa och heja fram alla våra spelare och ge dem en oförglömlig upplevelse.”

 

Gothia Cup startar måndag den 15 juli och pågår fram till lördag den 20 juli. Mer info hittar du här: https://gothiacup.se/sv

Sommarhälsning från vår ordförande
2024-07-06 09:05

Kära ÄFF:are,

 

 

Med välförtjänt semester runt hörnet för de flesta vill jag passa på att önska er en trevlig sommar och rikta ett stort tack för er allas kämpainsatser under årets första halvlek!

 

Vi startade året med att vår nya klubbchef Haris började sin anställning, och kort därefter var renoveringen av klubbhuset i gång och kansliet flyttade in.

 

Under våren har våra barn- och ungdomslag haft fullt upp i både serier och cuper. De blåsvarta färgerna har synts runtom i Göteborg liksom på cuper i Örebro, Tidaholm och många andra städer, lagen har stått för enastående insatser. Vi har också startat upp verksamheten för vår allra yngsta ÄFF:are, de är många och väldigt energifyllda, man kan lugnt konstatera att återväxten är fortsatt god.

 

Oerhört glädjande har vi återigen ett representationslag för damseniorerna i seriesystemet. Många fina insatser under våren av tjejerna, inte minst bortamatchen mot Blåvitt där vi förlorade med uddamålet, men vilken match! Fortsättningen är minst sagt lovande och det blir spännande att följa tjejerna i höst. Herrarna har blandat och gett i div 4B men avslutade snyggt med att bortaslå Kållered i vårens sista match. Det ett taggat gäng som vill klättra i tabellen i höst. Vill också lyfta fram arrangemanget under damernas och herrarnas hemmamatcher med kioskverksamhet och grill. Stort tack till alla knattar och föräldrar som ställt upp på detta.

Lite annat som hänt:

 

 

 • Klubben arrangerade en lyckad cup i mars där ett stort antal yngre förmågor visade härlig spelglädje. Tack F09 för ert strålande engagemang.
 • Vidare utfördes en mycket uppskattad påsklovscamp med ett 60 tal deltagare, håll utkik efter fler camper senare i år.
 • Under ledning av duktiga Mikica startade klubben upp målvaktsträning för våra ambitiösa målvakter.
 • På lördagmornar har tjejer och killar 2012, 2013 samt 2014 haft ambitionsträningar, uppskattat med extra träning för de som vill. Mer av detta i höst.
 • Och på tal om ambitioner – på tisdagsförmiddagar har det spelats gåfotboll av seniora medlemmar på Påvelundsplan med efterföljande tjöt och fika!
 • Och förra veckan avslutades årets fotbollsskola där återigen över 300 barn deltog. Tack alla fantastiska ungdomsledare och Anders Lordemyr för era insatser!

 

Ni följer väl klubben på sociala medier – Linkedin och Instagram där vi nu ökat aktiviteten. Där har vi bl a kunnat läsa om alla våra nya samarbetspartners. Väldigt roligt att fler företag vill vara med på ÄFF:s resa, tack alla för stöd och fint samarbete! Och fler ska det bli, hör gärna av er om ert företag vill vara med som partner, eller om ni har tips på andra.

Vad händer härnäst? En hel del, bland annat:

 

 

 • För första gången i klubbens historia arrangerar vi Gothia Cupmatcher på Påvelund och Hagenplan. Massor av fin fotboll kommer spelas v29 och det kommer finnas grill och kioskverksamhet, kom förbi och titta!
 • Självklart deltar vi även själva i år med ett antal ÄFF lag i Gothia, åk och stötta!
 • Hampus Gustafsson tillträder i augusti rollen som ungdomsansvarig och kommer tillsammans med Haris utveckla verksamheten ytterligare.
 • Fortsatt utveckling kring vårt klubbhus och Hagenplan
 • Vi ska bli tydligare med vår röda tråd – den blåsvarta boken – arbetet leds av Haris och Hampus och kommer kommuniceras i höst.
 • Och självklart arrangeras som vanligt ÄFF dagen, i år 7 september med solgaranti och fullsatt!

 

Och mycket mer, men först tar vi en paus, för en del av oss innebär det fotboll och mer fotboll, underbart. Återigen stort tack från mig till alla spelare, ledare, föräldrar, personal och styrelsekollegor för en bra första halvlek 2024.

 

FORZA ÄFF!

 

Henrik Larsson

Ordförande Älvsborg FF

Damernas segertåg rullar vidare efter 10-0 mot Jonsered!
2024-05-07 14:53
Bild från premiären

Damerna fortsätter på fin inslagen väg. Med tredje raka segern på lika många försök kan man inte vara annat än imponerad.

 

Nu senast var det bortamöte mot Jonsered vilka man slog med hela 10-0. Det medför att man parkerar på en finfin 2:a plats i serien efter tre omgångar. Många var målskyttarna i laget men Tove stack ut mest med sina 4 fullträffar.

 

Målskyttar: Tove 4st, Tuva 2st, Ida, Alice VB, Alice H samt Isabella

 

Nästa match blir på lördag den 11:e maj hemma på Påvelund klockan 12:15 mot Kärra och det är redan en tidig toppmatch! Välkomna då!

 

// Forza ÄFF

A-lag Herr – Storseger mot Fässbergs IF!
2024-05-05 10:42

Efter en tuff start på serien, fick herrarna äntligen jubla efter en riktigt stark insats.

Segersiffrorna skrevs till 6-2 (2-0) och målen gjordes av Franco 2, Abbe, Oscar, Erik och Max P.

Du kan läsa mer om segern HÄR!

A-laget Herr: Stark vändning gav en poäng borta mot IK Virgo!
2024-04-28 20:11

Herrlaget svarade för en stark vändning på bortaplan mot IK Virgo. Trots underläge med 0-2 i paus, lyfte sig hela laget, dominerade andra halvlek och fick med sig en poäng till Påvelund. Målskyttar: Albert Ekander och Max Pajnert.

Läs mer om matchen HÄR!

 

 

 

FORZA ÄFF!

Damerna tog andra raka segern. 5-3 mot Mossens BK
2024-04-28 10:34

Vårt nystartade damlag tog andra raka segern på lika många matcher i återkomsten till seniorfotbollen. 5-3 skrevs segersiffrorna till efter 90 minuter.

 

Mossen stod för motståndet idag. Tobias i a-lagsstaben gav sin syn på matchen direkt på slutsignalen. " Mossen var ett riktigt bra motstånd för våra tjejer. De hade några riktigt bra spelare med i sitt lag. Det som gläder oss idag är att vi aldrig ger upp trots underläge vid tre tillfällen visar vi att vi har ett riktigt go i laget och kan både kämpa oss tillbaka och förbi i målprotokollet"

 

Dock blir det lite problematiskt med att rapportera målskyttarna... Tobias rapport jämfört med förbundet ger helt olika bilder om vem som gjorde målen. Vi väljer Tobias rapport.

 

Målskyttar: Isa Pellegrini, Tuva Johansson, Tove Stenberg samt Alice Hjort 2st

 

Nästa match spelas borta mot Jonsered den 5:e maj!

 

// Forza ÄFF

Damlaget vann i premiären. 3-1 mot Lundby
2024-04-19 21:23

Vilken underbar smakstart vårt "nya" damlag fick i sin återkomst i senior sammanhang.

 

3-1 blev segersiffrorna mot Lundby.

 

En kort resume från vår tränarduo Nemo och Tobias ger en bild av lite nervösa tjejer som under matchens gång spelade upp sig och summerat var vi det klart bättre laget för dagen. Extra skönt att få en bra start med tre fina poäng in på kontot.

 

Coach Nemo summerade matchen. "Vi var det bättre laget och trots en reducering av Lunby så var jag aldrig orolig"

 

Målskyttar i premiären blev. Hedwig, Meja och ett självmål.

 

// Forza ÄFF

Herrarna fick med sig en poäng i hemmapremiären!
2024-04-14 13:37
Calle kvitterade på straff

Efter en riktigt plattmatch i premiären mot Hovås/Billdal var det inte konstigt att många undrade vart våra herrar befann sig rent spelmässigt.

 

Årets första hemmamatch var riktigt välbesökt i det underbara vårvädret. Spelet värmde inte något värst i första akten och att vi kom undan med 0-1 skall vi vara nöjda med. MEN andra halvlek var ett riktigt vitaminpiller. Våra kämpar stred för varje millimeter och tog över totalt. Med 15-20 minuter kvar av matchen fick vi en solklar straff som Calle säkert placerade in till 1-1 som blev slutresultatet.

 

Ett stort fall framåt för laget och det skall bli kul redan på fredag då GFF kommer på besök. KOMMER DU PÅ BESÖK? Kl.19.15 börjar matchen.

 

// Forza ÄFF

Nyheter från våra lag
P2011, 13/07 16:07 
P2011, 12/07 13:23 
P2011, 11/07 21:52 
A-lag Herrar, 26/06 15:15 
P2011, 22/06 15:04 
F2010, 18/06 23:32 
 
VÅRA SPONSORER
 
Övrigt