SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
ÄLVSBORG FF
P19 pojkar
Välkommen till Älvsborg FF Juniorer
P19 efter en seger mot Lindome GIF 2022
Nu startar verksamheten för 2023.
 
Nu är det klart! Vi spelar i P19 Regional serie även 2023!!
 
Under 2023 skall vi även spela i Göteborgs högsta serie, Juniorklass 1 samt även en serie under denna.
 
Ny tränare och stab är på plats. Johan Gunnarsson är vår nya tränare!! 
 
OM just du är sugen på att provträna skall du kontakta Johan på 0709-21 97 67
 
 
Tack för allt!
2022-10-22 17:39
Vinnare i säsongens sista match....

En epok är över – tack för allt!
 
Över 10 år – 100-tals matcher – 1000-tals träningar -10000-tals timmar!!
 
Efter över 10 år är det alltså dags att skriva det sista referatet…med tårar på kinden och hjärtat i brand för att citera en känd inmarschlåt.
Var börjar man och vad slutar man? Från första träningen på lilla sjumannaplan i slingan med 100 sjuåringar till att vara med på ett litet hörn i slutet när A-laget klarar nytt kontrakt genom ett mirakel med mängder av ”våra” spelare i truppen. Och precis allt där emellan… Resan har varit lång och vi har älskat varenda stund av den. Att följa unga killar i tio års tid borde skrivas ut som medicin för samtliga människor för utveckling och välmående. 
 
Att vara tränare i fotboll handlar minst av allt att träna fotboll. Det kan låta konstigt, men det handlar om att få ihop ett lag, det handlar om att uppmuntra, utmana och utveckla olika delar i en stor grupp av individer. 
Det har handlat om att finnas där när det går dåligt, det har handlat om att vara skogstokig för att någon inte följt vad vi kommit överens om, det har handlat om att sätta krav och ge tillbaks och det har handlat om att alltid se den fulla potentialen i varenda spelare, som liten och sedan som ung vuxen. Vi hoppas och tror vi lyckats ok med det. För oss tränare genom åren har utveckling och prestation kommit i första hand med förhoppningen att resultaten kommer därefter. Och vilka resultat sen (yes, vi är stolta 😊)!
 
Våra fotbollsmässiga highlights genom åren: 
•    Semifinal i B-slutspel Gothia Cup 2016
•    Vinnare i samtliga grupper och A-slutspel de senaste fyra åren i Giff-cupen, Skadevi Cup,       Quality Cup och Gothia Cup. 
•    Vinnare av Quality Cup 2020
•    Obesegrade och 2.a i svår serie Gbg 2020
•    Bästa icke-akademilag i P17 Nationell serie 2021
•    Deltagande i P19 Nationell serie 2022 som klubbens första lag någonsin
•    Plats 5 och 4 i Juniorklass 1 Göteborg 2021 och 2022 samtidigt som vi spelat nationell serie och A-lagsspel för många killar
•    8 killar som tagit plats i A-laget vid 17-18 års ålder. 
 
Det bästa och det största har ändå inte varit resultaten utan haft förmånen att hänga med alla er killar i alla dessa år. T ex en helt vanlig träning i vardagen, att vara på träningsläger på Brännö när ni var mindre, allt underbart tjöt till och från matcher, alla fantastiska upplevelser på cuper, den magiska träningsresan till Kroatien och listan kan göras oändlig. Att komma ner helt slut till träningen efter en lång arbetsdag och få energinivån upp som i ett trollslag när vi möter er killar. Att bolla laguppställningar sent på kvällarna, att lösa snabbt uppkomna problem med skador och sjukdomar, att coacha matcher och att ge high five till någon som gjort det extra bra. Att glädjas och sörja ett resultat. Att inte kunna sova efter efter matchen för att vi är så uppe i varv. Att se glädjen när någon kommer tillbaks från långvarig skada. Att ge allt och lite till för er killar!  
 
Epokens tre punkter – här kommer lite goda råd till alla våra killar som vi har bankat in i alla år. 
 
1)    Laget är alltid större än jaget!
•    Kom ihåg att ensam kan du åstadkomma en del, men tillsammans kan du erövra världen!
 
2)    Vi gör varandra bättre varje dag!
•    Kom ihåg att du själv har ett ansvar att lyfta personerna runt omkring dig. Då blir helheten ännu bättre. 
 
3)    Att vinna är jäkligt kul – men det krävs hårt arbete!
•    Kom ihåg att du kommer ingenstans utan hårt arbete. På planen, i skolan och på jobbet. Att vinna efter hårt arbete smakar också fantastiskt.
 
Slutligen 1000 tack till nuvarande och tidigare spelare, föräldrar, fans, tränarkollegor och framförallt till tidigare tränare (Magnus, Mikael, Maxi, Fredde, Anders E, Joakim, Andreas J) för precis allt!
Oj vad vi kommer sakna detta! Vi är så lyckligt lottade över resan som varit och kommer nu stå vid sidan som era största supportrar på plan men också utanför. 
Tveka aldrig att höra av er till oss om ni behöver hjälp på något sätt i framtiden.  
 
Med blåsvarta hjärtan bultande i takt.
Hälsningar 
Mattias och Anders

Delad pott i spännande match mot Warta IF
2022-09-01 13:30

P19  Juniorklass 1 Älvsborg FF vs Warta IF

Resultat: 2-2 (1-2)

Mål: Filip och Hannes SL

 

Startelva: 

                   Petter

Filip – Liam – Fabian - Charlie   

      Alvin – Calle – Emil  

     Abbe – Sigge - Axel

 

Sidan: Yassir, Otto, Hannes SL  

 

Inför matchen:

Ny match väntade mot ett extremt formtoppat Warta som hade 9p och 20-3 i sina sista tre matcher och som ligger med häng på Top 3 i serien. Just nu kanske ett av Göteborgs bättre juniorlag bortsett från akademierna som också fått en del starka nyförvärv. Med andra ord en riktigt kul utmaning där vi ställer upp med ett starkt lagt, även om vi får ett par sena återbud som gör att vi behöver stuva om. Vi visste att Warta är väldigt duktiga och tunga i anfallet där det slås många och långa bollar från backlinjen och mindre igenom mittfältet. Vi ville möta detta med en mer renodlad 4-3-3 där våra anfallare skulle sätta hög press på backlinjen för att de inte skulle slå sina långa bollar utan press. Game on!

 

1:a halvlek: Vår taktik känns rätt från början. Efter lite ställningskrig i början växer vi in i matchen och börja äga bollinnehavet där vi flyttar boll snabbt och effektivt. Warta är dock inte ofarliga när det väl får boll, utan ligger hela tiden på omställningar med 3-4 spelare som ställer om blixtsnabbt. Efter en fin hörna av Abbe får vi den start som vi ville, bollen når hela vägen över straffområdet till Filip som nickar in den i bortre burgaveln. 1-0! Vi känner att vi nu gör mycket rätt och vårt självförtroende växer. Tyvärr sker deras kvittering alldeles för snabbt och mycket onödigt. En relativt ofarlig situation när vi har chans att rensa undan, vilket vi inte gör! Istället hamnar bollen hos Warta som snabbt slår till och får till ett vasst skott som dyker under Petter. Från ingenstans och 1-1 helt onödigt i deras allra första läge. Vi trummar dock på och fortsätter spela jättefint i många anfall. Speciellt när vi har lite mer tålamod och börjar om och successivt flyttar upp spelet på Wartas planhalva. Vi vaskar fram flera chanser och fasta situationer men är inte tillräckligt effektiva framför mål. När halvleken går mot sitt slut får Warta en målchans där vi tappar markering och deras spelare väldigt vackert lobbar iskallt bollen över Petter istället för att skjuta. 1-2 i 44:e minuten vilket känns orättvist, men fotboll går ju på att göra mål…

 

2:a halvlek:

Vi fokuserar i pausen att vi faktiskt gör många saker riktigt bra. Dock behöver vi komma oftare bakom deras backlinje med löpningar för att riva isär deras backblock på ett bättre sätt. Oj, vilken rivstart det blir. Under de första 25 minuterna spelar vi fantastiskt och det är mer eller mindre spel mot ett mål. Warta spelar bara långt och slår ifrån sig med näbbar och klor och parkerar bussen. Vi har en härlig rörlighet, riktigt bra tempo och gör allt för att få till en kvittering. Tyvärr sätter vi inte våra chanser där vissa är helt öppna lägen eller så får vi inte till den avgörande sistapassen eller är för omständliga i dribblingar. Till slut mattas vi av lite grann, men i 85:e får vi till kvitteringen genom en längre inlägg från högersidan som når Hannes som gjort en fin löpning från backlinjen och trycker in 2-2! Så rättvist och härligt jubel förstås. Sista fem blir ganska ryckiga där vi förstås vill gå för segermålet, men mentalt är lite tomma efter jagat kvittering i 40 minuter. I slutet har vi tur där Wartas anfall slutar i full kalabalik där bollen rullar förbi Petter, men går i stolpe ut… Vi gör ett sista ryck och är så nära att ta hem alla tre pinnar…Matchens delikatess uppstår när Abbe klackar bollen bakom sig fram till en djupledslöpande Calle som i straffområdet klackar vidare till en helt fri Charlie som skjuter från nära håll, men målvakten gör en räddning på mållinjen. Kunde blivit ett klassiskt segermål!

 

Matchens tre punkter:

 

1. Vi spelar stundtals jättebra… I besvikelsen att vi inte tar 3p får vi inte glömma att vi stundtals spelar jättebra mot ett starkt motstånd. En otroligt fin rörlighet, varierat passningsspel där vi ofta byter kant och generellt bra inställning från samtliga.  

 

2. Vi är för snälla igen... Vi måste tillsammans förstå att bollen MÅSTE bort i farliga lägen och vara ännu mer desperata i försvarsspelet (över hela plan). Mot ett skickligt anfallande lag som Warta så löser sig inte saker. Istället för att vi kan rida vidare på vårt 1-0 mål så är Warta tillbaka i matchen, vilket gör en stor skillnad.

 

3. Många fina individuella prestationer… Många spelare gör en kanonmatch. Idag var det speciellt backlinjen med Filip, Fabian och Liam i spetsen, Emil som maratonlöpare och pådrivare, Calle som playmaker och slitvarg och Abbe med sitt offensiva hot som lyser extra under matchen.

 

Matchens höjdare:

Får ju ändå bli ”dubbelklacken” i slutet som gjorde att vi såg ut som Barcelona helt plötsligt 😊.

 

Matchens bubblare:

Starkt att vi ändå inte viker oss utan trycker gasen i botten och till slut fixar kvitteringen, även om vi inte är nöjda med resultatet.

 

Summering:

Spelmässigt stundtals väldigt bra där vi visar vilket spel och tempo vi kan ha i matchen. Tyvärr är vi inte tillräckligt vassa i sista tredjedelen, där vi behöver vara mer direkta och inte dribbla eller göra saker för svårt.

Vi tar med oss prestationen, inställningen men också insikten att vi har saker som vi behöver fortsatt utveckla.

 

Mattias & Anders 

Uddamålsförlust mot Hisings Backa efter massor av dramatik
2022-08-30 08:21

P19  Juniorklass 1 Hisings Backa vs Älvsborg FF

Resultat: 4-3 (1-1)

Mål: Isak, Calle och Jacob

 

Startelva: 

                   Ninos

Filip – Alvin - Jacob – Hannes SL   

     Oskar – Otto – Yassir – Axel

                      Calle

                      Isak

 

Sidan: Omar B, Morris, Lucas, Elias  

 

Inför matchen:

Efter storsegern mot GFF väntade en alltid tuff bortamatch mot Hisings Backa. Ett lag som blandat och gett, men haft en del oflyt i resultaten med många jämna matcher. Vi siktade förstås på seger med taktiken att få upp ett högt bolltempo från start och försöka få hål på motståndet tidigt.

 

1:a halvlek: Det visar sig tidigt att Hisings Backa har både styrkor och svagheter. Å ena sidan blottar de stora ytor på mittfältet, men å andra sidan är de bollskickliga, tekniska och med snabba omställningar. Vi börjar helt ok med hög energi och försöker göra det vi kommit överens om. Dock ser vi lite för mycket slarv stundtals vilket gör att matchen står och väger ganska länge. Successivt börjar vi skapa chans efter chans, men en kombination av att deras målvakt gör sin livs match och att vi gör honom fantastisk. Ett urval av chanser där vi får ett mål bortdömt av offside, Calles tunga frispark som går via målvakten i ribban och ut, Isak har ett par chanser och Jacob som är ett ständigt hot i luften. Tyvärr gör HB 1-0 där vi tappar boll på mittfältet och inte jobbar hem tillräckligt och vi är inte cyniska nog att stoppa kontringen till varje pris. Otagbart för Ninos och en trist start. Som sagt, vi fortsätter att vaska fram chanser och till slut kvitterar Isak efter en anfallsuppvisning där han skottfintar, drar in bollen och avslutar stensäkert som alltid. 1-1 och vi går in i paus med en bra känsla efter allt.

 

2:a halvlek:

Vi gör en del byten där bland annat Elias och Morris (P06:or) kommer in med ny energi och där Calle och Otto går ut. Halvleken börjar tyvärr inte bra alls där HB tar ledningen igen med 2-1 av deras duktige nr 17 som gör hattrick i matchen. Vi hamnar åter i underläge och samtidigt spelar HB stundtals bra och är farliga i sina omställningar. Vi har återigen flera fasta situationer och lägen som inte tas tillvara. Till slut gör Isak en fin aktion vid hörnflaggan där han gräver fram bollen från sin motståndare och spelar in till Lucas som blir fälld i straffområdet. Calle kommer åter in i spel och sätter säkert 2-2. Där och då känner vi att det här ska vi fixa. Återigen är vi alldeles för snälla i försvaret när deras nr 17 igen får springa igenom i en kontring och ohotad göra 3-2 bara fem minuter efter kvitteringen…AAAHH! Killarna reser sig starkt efter den här smällen och vi hinner missa två rätt öppna lägen innan Jacob når högst på en hörna och knoppar in 3-3. Här följer nu en otrolig dramatik och tråkigt efterspel. Vi går för vinsten och när vi alla står upp och ska jubla så gör deras målvakt sin kanske 10:e räddning på Filips helt rena friläge från två meter…Målvakten är i zonen. Istället vänder spelet omedelbart och i 87:e får HB en frispark. Här är vi naiva och ställer upp i muren med två spelare samtidigt som deras spelare springer sig helt fri bredvid, får passen och slår inlägget på Alvins arm/axel som hålls längs kroppen. Hela Hisings Backa skriker straff och naturligtvis blåser domaren för det… Extremt tveksamt och HB gör 4-3. Dramat fortsätter där sista minuten är helt osannolik. Vi får en frispark en bit in på deras planhalva, vi lyfter upp med allt vi har och innan domaren blåser igång blir Lucas brutalt slagen i ansiktet. Ett solklart rött kort och total kalabalik där samtliga domare inte ser någonting. Domaren ser inget, assisterande ser inget…men en av assisterande ser gruff mellan Jacob och en HB-spelare. Istället för en flera matcher lång avstängning för HB så får Jacob sitt andra för dagen och VI får ett rött kort… Undertecknad får ett bryt, men vad hjälper det. Slutet blir hetsigt och till slut blåser domaren (som i övrigt gör en helt ok insats) av matchen.

 

Matchens tre punkter:

 

1. Vi är för snälla… Vi måste ta taktiska frisparkar eller ett gult när det blir kontringar som kan bli farliga. Idag kostade det oss två mål.

 

2. Vi måste sätta våra chanser... Det står 4-3 på tavlan, men kanske 5-10 i rena målchanser. HB är otroligt effektiva och det är inte vi.  

 

3. Vi är lite för statiska… Vi skapar chanser, men vi kan ta fler löpningar utan boll och ta platsbyten inom laget. Nu blir vi lite för lättlästa i anfallet.

 

Matchens höjdare:

Isaks kvittering är fotbollsgodis med sin känsla för hur han avvaktar och avslutar.

 

Matchens bubblare:

Elias gör ett jättefint inhopp och visar att han bidrar med löpvilja, lugn och teknik. Kul att se!

 

Summering:

Ja hur summerar vi det här… Det finns inga lätta matcher i Juniorklass 1 och vi behöver vara 100% koncentrerade i både försvar och anfall så att vi inte behöver sätta oss i situationer som idag. En läxa för oss alla och vi får slipa på detaljerna inför onsdagens match mot duktiga Warta som kommer besök på onsdag. Väl mött då!!

 

Mattias & Anders 

Ett tappert försök i kvartsfinalen mot IFK Göteborg
2022-08-23 11:46

P19  IFK Göteborg - Älvsborg FF

Resultat: 3-0 (1-0)

Mål:

 

Startelva: 

                   Petter

Filip – Fabian - Jacob – Omar T   

     Sigge – Liam – Emil – Abbe

                      Calle

                     Isak

 

Sidan: Alvin, Hannes, Charlie, Gustav B  

 

Inför matchen:

En riktigt spännande utmaning mot IFK Göteborg väntade i DM Kvartsfinalen, men också den absolut tuffaste lottningen vi kunde få. Vår taktik var tydlig. Vi visste att IFK är spelskickliga så vi skulle ligga helt rätt i positionerna, inte tillåta mycket ytor och satsa mer på omställningar när vi får lägen.

 

1:a halvlek: Matchen utvecklade sig precis som förväntat. IFK med bollövertaget och där killarna får kämpa med att hitta rätt i position och presspelet. Efter några minuter började det se mycket bättre ut. IFK har mer boll, men skapar egentligen ingenting. Killarna löper kopiöst på mittfältet för att neutralisera deras speluppbyggnad, vilket lyckas väldigt väl och försvaret står rätt precis hela tiden. Vi sticker också upp i ett par chanser och försöker skapa lite mer strukturerade anfall. När halvleken börjar gå mot sitt slut, sker tyvärr en riktig otursminut. Fabian får en smäll på näsan och blöder kraftig näsblod och tvingas ut. Vi hinner inte byta in ersättare utan i exakt Fabians yta som nu är tom får IFK ett friläge där Petter gör en jätteräddning, men bollen går i en båge över där IFK trycker in 1-0. Mer eller mindre första riktiga chansen och helt beroende på ett jäkla näsblod…surt!! Vi sticker upp nästan omedelbart och Abbe får på ett jätteskott där deras keeper gör en magisk räddning uppe i högra krysset. En kvittering där… Istället går vi ut i paus riktigt nöjda med att killarna följer taktiken till 100%, men förstås frustrerade att de leder med 1-0.

 

2:a halvlek:

Vi bestämmer oss för att fortsätta med samma plan, men där vi har en betydligt mer offensiv plan B om resultatet står sig när det är ca 10-15 min kvar. Matchbilden är ungefär densamma, men tyvärr ger vi bort 2-0 målet som egentligen är en enkel rensning som går rätt i gapet på deras anfallare som inte gör något misstag. Inte ens en målchans från början… Detsamma med 3-0 målet där Petter tyvärr kommer ut helt felaktigt vilket blir en skänk från ovan (Petter är i övrigt strålande matchen igenom). Luften går lite ur oss och resten av matchen handlar mest om att försvara resultatet. Rättvis seger för IFK till slut, men otroligt surt att de får göra mål utan att spela sig till det, och känslan av att det kunde gått annorlunda med lite flyt.  

 

Matchens tre punkter:

 

1. Det går fort… Kul att möta ett riktigt duktig lag där farten är ett snäpp upp. Vi kan lära oss att flytta boll ännu snabbare och framförallt släppa boll tidigare. Lätt att bli av med den.

 

2. Första halvlek... Vår taktik är klockren. Innan 1-0 målet har de inte en kvalificerad målchans.

 

3. Tillfälligheter och individuella misstag… Mot ett så duktigt motstånd blir vi straffade omedelbart när vi inte är 100% påkopplade.

 

Matchens höjdare:

Att få spela en avgörande cupmatch mot IFK. Kul, mycket publik och en bra insats överlag.

 

Matchens bubblare:

Hela skor…Abbes skor går sönder helt i första halvlek och han tvingas tejpa ihop dem med benskyddstejp 😊

 

Summering:

Kombination av oflyt och bra motstånd gör att vårt tappra försök inte riktigt håller hela vägen. Vi tar med oss lärdomarna från matchen och gnuggar vidare.

Tack för supporten publiken!

 

Mattias & Anders 

Urladdning och 6-0 vinst mot GFF
2022-08-18 16:03
Gött é de..

P19  GFF - Älvsborg FF

Resultat: 0-6 (0-4)

Mål: Isak 2, Calle 2, Abbe 2

 

Startelva: 

                   Petter

        Gustav W  Alvin – Hannes VB – Omar T   

     Axel – Liam – Calle – Ali

                    Isak

 

Sidan: Omar B, Otto, Oskar, Yassir

 

Inför matchen:

Efter en trist men nödvändig förändring med att utgå från Nationell serie, så skulle det bli spännande att se vad resultatet skulle bli. En inställd match i söndags gav lite mer vila och bra träningar i veckan gjorde att vi hade ett motiverat lag som skulle möta GFF. Ett lag som hade gått tungt i serien, men som vanligt gällde det att vara ödmjuk inför uppgiften. Vi kunde också ställa upp med ett lite starkare lag eftersom matchprogrammet var ändrat. Vi hade en tydlig matchplan där vi fokuserade på väldigt högt bolltempo, höga utgångspositioner på ytterbackarna samt konstant rörelse utan boll och i djupled.

 

1:a halvlek: Vi var verkligen påslagna på alla cylindrar med en gång. Efter ett par tveksamma inledande minuter så ser vi att vår taktik är helt rätt. Vi flyttar boll på ett väldigt fint sätt, släpper bollen vidare till nästa spelare och hotar längs kanterna gång på gång. Redan i de inledande minuterna får vi utdelning där Isak påpassligt nickar in ett inlägg och 1-0 är ett faktum. Sen följer en period där vi dominerar, men får inte in bollen. Istället skapar GFF ett par halvchanser och hörnor som inte resulterar i en kvittering. Desto skönare är det när Calle får bollen utanför straffområdet och vackert curlar in 2-0 i högra gaveln. Efter detta är det ett fortsatt väldigt stort övertag med flera hörnor, många chanser som till slut resulterar i ett fantastiskt vackert 3-0-mål. Målet tar sin början när GFF har en hörna som landar utanför straffområdet som Gustav kämpar till sig till slut. Hela laget flyttar upp och bollen går som på ett snöre i 3-4 led, där Abbe slutligen får ett friläge och säkert rullar in målet. Skolbok på hur det kan gå när vi spelar med få touch och stor rörelse. Isak hänger slutligen in sitt andra för dagen och vi går in med en rättvis ledning i paus.

 

2:a halvlek:

Vi gör en del byten i paus för att rotera och bestämmer oss för att dra ner Abbe lite i pressen för att undvika onödiga ytor i mitten och eventuell reducering. Vi spelar inledningsvis inte alls lika bra och när Ali får sitt andra gula för kvällen (väldigt hårt dömt!) så ska vi plötsligt spela 35-40 minuter med en man mindre. Vi går över till 4-4-1 och situationen skapar lite stress inledningsvis. Efter ett tag börjar vi få bättre grepp om läget och skapar också en del omställningslägen sista 15. I ett av dem sliter sig Calle fri på kanten och där flera av våra spelare fyller på och där Abbe får passen som säkert placerar in bollen i mål.  Hela laget försvarar sig föredömligt och i slutet får Calle ett friläge som han förvaltar säkert till 6-0. Slutet av matchen blir lite grinig där många GFF-spelare är frustrerade vilket tas ut på planen.

 

Matchens tre punkter:

 

1.Energi och motivation… Idag var det kul att spela fotboll! Gott för självförtroendet och vi fick ett kvitto på att färre matcher leder till bättre leverans på plan med både högre motivation och prestation.

 

2. Passningsspelet... Vi spelar stora delen av matchen med 1-2 touch och försöker verkligen flytta boll snabbt från en kant till den andra och genom mittfältet.

 

3. Offensiven… med många kreativa och tekniska spelare på plan så skapar vi väldigt mycket. Samtidigt som vi tar jobbet vilket gör att chanser också uppstår.

 

Matchens höjdare:

Att vi får utdelning och verkligen spela ut hela vårt register, även om motståndet inte var det starkaste idag. Vår inställning var dock 100 % och många av killarna gjorde en väldigt stark insats. Alvin och Hannes VB var helt suveräna som mittbackspar, Abbe och Calle ägde mittfältet fullständigt när de var inne och Isak är ju bara glödhet där framme. Vi hade också bra fart på kanterna med både ytterbackarna Gustav och Omar samt yttrarna Axel och Ali. Summeringsmässigt hade vi speed, teknik och styrka som gjorde skillnaden idag.

 

Matchens bubblare:

Uppladdning inför Ullevi! Enligt uppgifter stod Håkan Hellström i publiken och fick se hur fin fotboll ska spelas 😊.

 

Matchens bubblare 2:

I den här matchen fick man knappt röra varandra. De gula korten haglade från domaren, där många situationer knappt skulle ge frispark. Till slut fick Ali det röda fast båda korten knappt var något att skriva hem om…

 

Summering:

En urladdning som var efterlängtad och där vi ser vad en bra balans mellan träning, match, återhämtning betyder för prestationen. Nu är den här matchen historia och på måndag väntar IFK Göteborg i en spännande kvartsfinal i DM. Välkommen till Kviberg 2 för en förhoppningsvis spännande tillställning.

 

Tränare för dagen,

Anders H

P19 möter IFK i kvartsfinal i DM
2022-08-18 12:13

På måndag är det dags för kvartsfinal i junior-DM mot IFK Göteborg. 

Kviberg 2, avspark 19.30. Kom och stötta oss!

Forza ÄFF!!

Stark insats, men uddamålsförlust mot Qviding IF
2022-06-19 16:51

P19  Älvsborg FF – Qviding IF
Resultat: 0-1 (0-1)
Mål: Inga idag

Startelva: 
                   Christian
          Alvin – Liam - Hannes   
Gustav W – Emil – Edi – Lucas – Gustav B 
                    Sigge Isak

Sidan: Omar B; Hannes V Brömssen, Agge, Noel 

 

Inför matchen:
Dagens motstånd var akademilaget Qviding som vi mötte i premiären. Där segrade vi med 3-1 på bortaplan efter en fin insats. Från det laget som startade då var det kvar tre spelare idag samtidigt som Qviding vunnit i stort sett samtliga sina matcher och ligger överlägset tvåa med häng på seriesegern bakom Norrby. Mer än en tuff utmaning idag med andra ord! Vi var dock otroligt nöjda med vår prestation mot Ytterby i veckan med nytt spelsystem och beslutade att gå in med stort självförtroende och bibehållet system. 

1:a halvlek: Wow…det gick nog en minut så låg vi under med 1-0. Qvidings avige nr 19 fick alldeles för enkelt gå igenom vårt försvar där vi inte gör jobbet tillsammans. Wake up call är bara förnamnet! Vi skakar av oss inledningen ganska ok, även om Qviding är det dominerande laget i början och skapar en del farliga lägen med sina ständiga löpningar och förflyttningar inom laget. Successivt gnager vi oss in i matchen och framförallt via våra längre bollar skapar Isak och Sigge en del oreda. Stundtals spelar vi som vi vill genom att släppa bollen med få touch och utnyttja våra starka löpande wingbacks Gustav x 2. Qviding å sin sida är framförallt farliga i sina omställningar där vi fick se upp flera gånger, men en kombination av starkt hemjobb, lite oskärpa och flyt så lyckas vi freda vårat mål. Ju längre matchen går desto mer jämnt blir det och vi går in halvlek nöjda med vår prestation, men svär lite över vår onödiga inledning där vi lämnar handicap direkt. 

 

2:a halvlek: 
I pausen är det härligt att se när många killar tar initiativ i snacket och är duktiga taktiskt vad vi behöver se upp med. Vi lyssnar och bestämmer oss för att ligga lite lägre med en av våra mittfältare för att hjälpa försvaret i omställningarna. Qviding är tunga att möta och skapar också en hel del i andra halvlek. Christian gör ett antal högkaratiga räddningar bland annat på två frilägen. Samtidigt är vi inte ofarliga alls. Vi har två bollar i ribban och Gustav B får på ett tungt volleyskott som om det gått in varit kandidat till årets mål. Matchen blir allt mer av ställningskrig med högt tempo och lite av Hawaiifotboll som inte riktigt gynnar oss. I slutet blir det lite soppatorsk på flera spelare och vi får rotera med vår bänk där vi har flera som gör lite av debut i P19 Nationell. Kul att se Agge, Hannes von B och senare Noel P05) ta för sig i sina inhopp. Vi orkar inte riktigt göra den nödvändiga forceringen och vi har lite flyt när två längre skott går i ribban när Christian står lite långt ut (själv säger han att han har full koll 😊). Qviding går segrande kanske inte helt orättvist, men vi lyckas verkligen störa dem i stor utsträckning vilket vi ska vara nöjda med. 

 

Matchens tre punkter: 
1)    Ny dag ny backlinje… Idag var det Liam som fick kampera ihop med Alvin och Hannes. De gör det riktigt bra och vi känner allt mer att vi får ut vårt spel när vi har bytt system. 

2)    Starkt offensivt press-spel... Med två anfallare får vi till ett betydligt mer effektivt press-spel. Speciellt när vi har två anfallare som aldrig slutar springa. Det gör att vi dels inte sjunker så lågt med laget samtidigt som deras backlinje inte får så mycket tid i uppspelen vilket gör att felprocenten ökar. 

3)    Slit i 90 minuter… Arbetsinsatsen är mer än godkänd och det fuskas inte av någon. Bra killlar!

 

Matchens höjdare:
Sättet vi tar oss an matchen. Vi vågar spelar vårt spel trots väldigt bra motstånd och i många stycken stor rotation i laget. Visar på vilja, bredd och riktigt bra laganda. 

 

Matchens bubblare:
Emil spelar sin fjärde 90-minutersmatch på nio dagar… Vi lägger in honom på labb så vi får se vad han är gjord av 😊. 

 

Summering: 
En väldigt bra prestation där vi kanske saknar lite spets för att kunna hota Qviding på riktigt allvar. Vi ser fortsatt att vår bredd är fantastisk och det som gör att vi står upp i match efter match trots att många i laget är aktuella för A-lag, Nationell och Juniorklass 1. Med spel i tre serier då måste vi rotera kraftfullt, vilket vi gör med den stora äran! Bra insats killar!!

Tränarna för U19 idag. 
Anders H och Mattias

Osannolikt drama mot Ytterby IS
2022-06-16 12:21

P19  Älvsborg FF – Ytterby IS

Resultat: 4-5 (2-2)

Mål: Emil, Isak, Gustav B, Calle

 

Startelva: - 

                   Christian

          Alvin – Charlie - Hannes   

Gustav W – Emil – Calle - Elias – Gustav B

                    Liam Isak

 

Sidan: Lucas, Yassir, Omar B

 

Inför matchen:

Dagens motstånd var Ytterby IS som gått fram som en slåttermaskin i serien och leder överlägset Juniorklass 1. Absolut tuffast tänkbara motstånd. Vi mötte Ytterby senast i DM där vi vann på straffar. Från det laget återstod 3 (!) spelare, vilket gjorde att vi ställde upp med nästan ett helt nytt lag samtidigt som Ytterby spelar med i stort sett samma lag match efter match. Med insikten att Ytterby spelar 3-4-3 med ett otroligt tungt press-spel på topp, beslutade vi oss för att ändra spelssystem till en trebackslinje för att bättre kunna match deras sätt att spela sett över hela planen. Vi valde dessutom att sätta upp fyrtornen Isak och Liam på topp för att kunna ge deras försvarare en riktigt tuff kväll. Som sagt, ett helt nytt lag med ett nytt spelssystem mot suveräna serieledarna…hur skulle detta gå? Christian gör dessutom comeback och gör sin första match sen förra året efter en träning…

 

1:a halvlek: Oj oj oj, vilken fantastisk första halvtimme vi gör! Trebackslinjen (Alvin, Charlie och Hannes) är idiotsäker med fantastiskt fint uppspel, mittfältet (Emil, Calle och Elias) äger sina ytor fullständigt och våra wingbacks (Gustav *2) sköljer fram på sina kanter. Samtidigt som vårt nya anfallspar sätter sin press föredömligt. Vi dominerar spelet stort, räknar till 8 hörnor, 2 100%-iga frilägen och ett antal farliga lägen. Vi måste sätta våra chanser! Ytterby är nästan inte över vår planhalva, när en långboll slås där deras anfallare står offside med en halvmeter, ingen avblåsning och plötsligt står det 0-1… Hur skulle vår reaktion bli? Vi fortsätter på samma sätt. En underbar spelsekvens där bollen går som på ett snöre igenom mittfältet och slutligen når Emil som får till en kanonträff och vi kvitterar! Spelat jämnar ut sig något (fattas bara annat), men nästa mål är nästan ännu vackrare. Uppspel från backlinjen via mittfältet ut till en djupledslöpande Elias som slår en lång crossboll över till Gustav B som trycker tillbaka den i straffområdet där Isak når först och stöter in 2-1. Skolbok! Säg den glädje som vara för evigt. Vi kanske slappnar av lite och i ett anfall där Ytterby får ett läge som vi inte riktigt markerar ordentligt på gör de 2-2. 2 skott på mål och 2 mål av Ytterby…Effektivt förstås men otrolig konstig känsla att gå in i paus med 2-2 efter en alldeles lysande första halvlek.

 

2:a halvlek:

I pausen finns en härlig energi. Killarna vet om att vi kan ta hem detta om vi fortsätter som i första halvlek. Vi repeterade grunderna till varför vi spelat så bra och var eniga i att vi skulle bärga 3 pinnar.

Vi fortsätter att spela väldigt bra även om Ytterby tillåts komma in i matchen lite mer, men skapar egentligen inte speciellt mycket. Vi däremot har två frilägen till, ett stolpskott och ett antal hörnor. På en av dessa hörnor seglar bollen i in i mål efter touch av Gustav B. Ledning med 3-2! Killarna fortsätter att göra det bra, men nu börjar en grinigare period på planen som tar udden av det fina spelet lite grann. I 85:e kvitterar Ytterby snöpligt vilket känns tufft. Vi fortsätter dock och i 87:e sätter Calle en frispark från rätt långt håll vackert in i mål. Här tror vi faktiskt att vi har det. Dramatiken har inte ens börjat…I 89:e minuter händer en riktig gamechanger. Lukas går in i en duell tufft och orskar frispark samtidigt som han får en smäll i huvudet. Isak spelar bort bollen i tron att det är huvudskada. Oklart om spelet är avblåst eller inte. Domaren gör en tolkning att Isak begår spelförstörelse vilket är fullständigt felaktigt. Han visar upp gult kort vilket är Isaks andra och RÖTT för ingenting…Det visar sig helt avgörande…Våra killar blir förstås vansinniga, Ytterby får massa energi och i samma minut gör Ytterby 4-4… Trots allt lyckas vi få till en forcering där Calle slår ytterligare en frispark som målvakten gör en jättefin räddning på och vi får en hörna i 92:a. Resultatlös, spelet vänder och i absolut sista sekund får Ytterby en hörna. Isak som nu är borta har som uppgift att markera första zonen vid stolpen, när han inte är där uppstår ett tomrum, nickskarv av en Ytterbyspelare som förstås går ut rätt i gapet på en lagkamrat som vräker in 5-4. Galet jubel från motståndarna förstås och i sekunden efter blåser domaren av matchen. Vi som har varit med förstår nog inte vad som har hänt. Fyra mål på de sista 8 minuterna och ett rött kort. En fruktansvärd besvikelse där vi gör kanske årets bästa spelmässig insats.

 

Matchens tre punkter:

 

1. Nytt spelsystem… Vi spelar fantastisk fin fotboll där vår balans i laget är helt rätt. En variation av spel genom mittfältet och längre bollar mot våra targetspelare gör att vi blir väldigt svårlästa och jobbiga att möta. En eloge till killarna som genomför allt nytt nästan 100%.

 

2. Vårt anfallsspel... Våra wingbacks löper konstant med sin speed och utmanar deras försvarare om och om igen. Innermittfältet äger mittens rike, fördelar boll och skapar målchanser. Våra anfallsspelare löper enormt tillsammans och ger inte deras försvarare en lugn stund. Försvaret matar passningar med millimeterprecision.

 

3. Avgörande domslut… Rött kort i 87:e som ändrar matchbilden. Visst kan vi kanske rida ut stormen ändå…men deras kvittering kommer direkt efter när vi mentalt är helt uppvarvade (en lärdom förstås!).

 

Matchens höjdare:

Fart, fläkt, målchanser, dramatik och en alldeles lysande match mot serieledarna. Allt var perfekt…förutom sista 2-3 minuterna.

 

Matchens bubblare:

Deras tränare skriker ”spela bollen genom mittfältet för fan” svaret kommer från en av deras spelare ”det går inte, de 3 (Emil, Calle och Elias) är ju för fan precis överallt 😊”.

 

Summering:

En fullständig gastkramning där vi sett till prestation är mer än nöjda, men slutet gör förstås otroligt ont i hjärtat. Blev inte lätt att sova, men med lite distans ska vi bara se detta som en bekräftelse på hur bra vi är, vilken bredd vi har och hur jäkla lysande vi kan spela. Tack killar!!

 

Tränarna för U19 idag.

Anders H och Hugo

Kommande matcher
Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
Älvsborg Fotbollförening, 26/05 08:02 
Älvsborg Fotbollförening, 07/05 21:27 
Älvsborg Fotbollförening, 07/05 16:39 
Älvsborg Fotbollförening, 06/05 11:52 
Älvsborg Fotbollförening, 05/05 08:44 
Älvsborg Fotbollförening, 26/04 23:06 
Älvsborg Fotbollförening, 22/04 00:14 
Älvsborg Fotbollförening, 20/04 21:27 
Älvsborg Fotbollförening, 18/04 18:31 
Älvsborg Fotbollförening, 18/04 10:51 
 
VÅRA SPONSORER
 
 
 
 
Övrigt