SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
ÄLVSBORG FF
P19 pojkar
Välkommen till U19

2022 kommer vi att spela i Junior Klass 1 i Göteborg 

 

För provträningar kontakta:
Mattias Eriksson, mattias@bozzini.se, 0708-78 74 72
 
 
Stark insats, men uddamålsförlust mot Qviding IF
2022-06-19 16:51

P19  Älvsborg FF – Qviding IF
Resultat: 0-1 (0-1)
Mål: Inga idag

Startelva: 
                   Christian
          Alvin – Liam - Hannes   
Gustav W – Emil – Edi – Lucas – Gustav B 
                    Sigge Isak

Sidan: Omar B; Hannes V Brömssen, Agge, Noel 

 

Inför matchen:
Dagens motstånd var akademilaget Qviding som vi mötte i premiären. Där segrade vi med 3-1 på bortaplan efter en fin insats. Från det laget som startade då var det kvar tre spelare idag samtidigt som Qviding vunnit i stort sett samtliga sina matcher och ligger överlägset tvåa med häng på seriesegern bakom Norrby. Mer än en tuff utmaning idag med andra ord! Vi var dock otroligt nöjda med vår prestation mot Ytterby i veckan med nytt spelsystem och beslutade att gå in med stort självförtroende och bibehållet system. 

1:a halvlek: Wow…det gick nog en minut så låg vi under med 1-0. Qvidings avige nr 19 fick alldeles för enkelt gå igenom vårt försvar där vi inte gör jobbet tillsammans. Wake up call är bara förnamnet! Vi skakar av oss inledningen ganska ok, även om Qviding är det dominerande laget i början och skapar en del farliga lägen med sina ständiga löpningar och förflyttningar inom laget. Successivt gnager vi oss in i matchen och framförallt via våra längre bollar skapar Isak och Sigge en del oreda. Stundtals spelar vi som vi vill genom att släppa bollen med få touch och utnyttja våra starka löpande wingbacks Gustav x 2. Qviding å sin sida är framförallt farliga i sina omställningar där vi fick se upp flera gånger, men en kombination av starkt hemjobb, lite oskärpa och flyt så lyckas vi freda vårat mål. Ju längre matchen går desto mer jämnt blir det och vi går in halvlek nöjda med vår prestation, men svär lite över vår onödiga inledning där vi lämnar handicap direkt. 

 

2:a halvlek: 
I pausen är det härligt att se när många killar tar initiativ i snacket och är duktiga taktiskt vad vi behöver se upp med. Vi lyssnar och bestämmer oss för att ligga lite lägre med en av våra mittfältare för att hjälpa försvaret i omställningarna. Qviding är tunga att möta och skapar också en hel del i andra halvlek. Christian gör ett antal högkaratiga räddningar bland annat på två frilägen. Samtidigt är vi inte ofarliga alls. Vi har två bollar i ribban och Gustav B får på ett tungt volleyskott som om det gått in varit kandidat till årets mål. Matchen blir allt mer av ställningskrig med högt tempo och lite av Hawaiifotboll som inte riktigt gynnar oss. I slutet blir det lite soppatorsk på flera spelare och vi får rotera med vår bänk där vi har flera som gör lite av debut i P19 Nationell. Kul att se Agge, Hannes von B och senare Noel P05) ta för sig i sina inhopp. Vi orkar inte riktigt göra den nödvändiga forceringen och vi har lite flyt när två längre skott går i ribban när Christian står lite långt ut (själv säger han att han har full koll 😊). Qviding går segrande kanske inte helt orättvist, men vi lyckas verkligen störa dem i stor utsträckning vilket vi ska vara nöjda med. 

 

Matchens tre punkter: 
1)    Ny dag ny backlinje… Idag var det Liam som fick kampera ihop med Alvin och Hannes. De gör det riktigt bra och vi känner allt mer att vi får ut vårt spel när vi har bytt system. 

2)    Starkt offensivt press-spel... Med två anfallare får vi till ett betydligt mer effektivt press-spel. Speciellt när vi har två anfallare som aldrig slutar springa. Det gör att vi dels inte sjunker så lågt med laget samtidigt som deras backlinje inte får så mycket tid i uppspelen vilket gör att felprocenten ökar. 

3)    Slit i 90 minuter… Arbetsinsatsen är mer än godkänd och det fuskas inte av någon. Bra killlar!

 

Matchens höjdare:
Sättet vi tar oss an matchen. Vi vågar spelar vårt spel trots väldigt bra motstånd och i många stycken stor rotation i laget. Visar på vilja, bredd och riktigt bra laganda. 

 

Matchens bubblare:
Emil spelar sin fjärde 90-minutersmatch på nio dagar… Vi lägger in honom på labb så vi får se vad han är gjord av 😊. 

 

Summering: 
En väldigt bra prestation där vi kanske saknar lite spets för att kunna hota Qviding på riktigt allvar. Vi ser fortsatt att vår bredd är fantastisk och det som gör att vi står upp i match efter match trots att många i laget är aktuella för A-lag, Nationell och Juniorklass 1. Med spel i tre serier då måste vi rotera kraftfullt, vilket vi gör med den stora äran! Bra insats killar!!

Tränarna för U19 idag. 
Anders H och Mattias

Osannolikt drama mot Ytterby IS
2022-06-16 12:21

P19  Älvsborg FF – Ytterby IS

Resultat: 4-5 (2-2)

Mål: Emil, Isak, Gustav B, Calle

 

Startelva: - 

                   Christian

          Alvin – Charlie - Hannes   

Gustav W – Emil – Calle - Elias – Gustav B

                    Liam Isak

 

Sidan: Lucas, Yassir, Omar B

 

Inför matchen:

Dagens motstånd var Ytterby IS som gått fram som en slåttermaskin i serien och leder överlägset Juniorklass 1. Absolut tuffast tänkbara motstånd. Vi mötte Ytterby senast i DM där vi vann på straffar. Från det laget återstod 3 (!) spelare, vilket gjorde att vi ställde upp med nästan ett helt nytt lag samtidigt som Ytterby spelar med i stort sett samma lag match efter match. Med insikten att Ytterby spelar 3-4-3 med ett otroligt tungt press-spel på topp, beslutade vi oss för att ändra spelssystem till en trebackslinje för att bättre kunna match deras sätt att spela sett över hela planen. Vi valde dessutom att sätta upp fyrtornen Isak och Liam på topp för att kunna ge deras försvarare en riktigt tuff kväll. Som sagt, ett helt nytt lag med ett nytt spelssystem mot suveräna serieledarna…hur skulle detta gå? Christian gör dessutom comeback och gör sin första match sen förra året efter en träning…

 

1:a halvlek: Oj oj oj, vilken fantastisk första halvtimme vi gör! Trebackslinjen (Alvin, Charlie och Hannes) är idiotsäker med fantastiskt fint uppspel, mittfältet (Emil, Calle och Elias) äger sina ytor fullständigt och våra wingbacks (Gustav *2) sköljer fram på sina kanter. Samtidigt som vårt nya anfallspar sätter sin press föredömligt. Vi dominerar spelet stort, räknar till 8 hörnor, 2 100%-iga frilägen och ett antal farliga lägen. Vi måste sätta våra chanser! Ytterby är nästan inte över vår planhalva, när en långboll slås där deras anfallare står offside med en halvmeter, ingen avblåsning och plötsligt står det 0-1… Hur skulle vår reaktion bli? Vi fortsätter på samma sätt. En underbar spelsekvens där bollen går som på ett snöre igenom mittfältet och slutligen når Emil som får till en kanonträff och vi kvitterar! Spelat jämnar ut sig något (fattas bara annat), men nästa mål är nästan ännu vackrare. Uppspel från backlinjen via mittfältet ut till en djupledslöpande Elias som slår en lång crossboll över till Gustav B som trycker tillbaka den i straffområdet där Isak når först och stöter in 2-1. Skolbok! Säg den glädje som vara för evigt. Vi kanske slappnar av lite och i ett anfall där Ytterby får ett läge som vi inte riktigt markerar ordentligt på gör de 2-2. 2 skott på mål och 2 mål av Ytterby…Effektivt förstås men otrolig konstig känsla att gå in i paus med 2-2 efter en alldeles lysande första halvlek.

 

2:a halvlek:

I pausen finns en härlig energi. Killarna vet om att vi kan ta hem detta om vi fortsätter som i första halvlek. Vi repeterade grunderna till varför vi spelat så bra och var eniga i att vi skulle bärga 3 pinnar.

Vi fortsätter att spela väldigt bra även om Ytterby tillåts komma in i matchen lite mer, men skapar egentligen inte speciellt mycket. Vi däremot har två frilägen till, ett stolpskott och ett antal hörnor. På en av dessa hörnor seglar bollen i in i mål efter touch av Gustav B. Ledning med 3-2! Killarna fortsätter att göra det bra, men nu börjar en grinigare period på planen som tar udden av det fina spelet lite grann. I 85:e kvitterar Ytterby snöpligt vilket känns tufft. Vi fortsätter dock och i 87:e sätter Calle en frispark från rätt långt håll vackert in i mål. Här tror vi faktiskt att vi har det. Dramatiken har inte ens börjat…I 89:e minuter händer en riktig gamechanger. Lukas går in i en duell tufft och orskar frispark samtidigt som han får en smäll i huvudet. Isak spelar bort bollen i tron att det är huvudskada. Oklart om spelet är avblåst eller inte. Domaren gör en tolkning att Isak begår spelförstörelse vilket är fullständigt felaktigt. Han visar upp gult kort vilket är Isaks andra och RÖTT för ingenting…Det visar sig helt avgörande…Våra killar blir förstås vansinniga, Ytterby får massa energi och i samma minut gör Ytterby 4-4… Trots allt lyckas vi få till en forcering där Calle slår ytterligare en frispark som målvakten gör en jättefin räddning på och vi får en hörna i 92:a. Resultatlös, spelet vänder och i absolut sista sekund får Ytterby en hörna. Isak som nu är borta har som uppgift att markera första zonen vid stolpen, när han inte är där uppstår ett tomrum, nickskarv av en Ytterbyspelare som förstås går ut rätt i gapet på en lagkamrat som vräker in 5-4. Galet jubel från motståndarna förstås och i sekunden efter blåser domaren av matchen. Vi som har varit med förstår nog inte vad som har hänt. Fyra mål på de sista 8 minuterna och ett rött kort. En fruktansvärd besvikelse där vi gör kanske årets bästa spelmässig insats.

 

Matchens tre punkter:

 

1. Nytt spelsystem… Vi spelar fantastisk fin fotboll där vår balans i laget är helt rätt. En variation av spel genom mittfältet och längre bollar mot våra targetspelare gör att vi blir väldigt svårlästa och jobbiga att möta. En eloge till killarna som genomför allt nytt nästan 100%.

 

2. Vårt anfallsspel... Våra wingbacks löper konstant med sin speed och utmanar deras försvarare om och om igen. Innermittfältet äger mittens rike, fördelar boll och skapar målchanser. Våra anfallsspelare löper enormt tillsammans och ger inte deras försvarare en lugn stund. Försvaret matar passningar med millimeterprecision.

 

3. Avgörande domslut… Rött kort i 87:e som ändrar matchbilden. Visst kan vi kanske rida ut stormen ändå…men deras kvittering kommer direkt efter när vi mentalt är helt uppvarvade (en lärdom förstås!).

 

Matchens höjdare:

Fart, fläkt, målchanser, dramatik och en alldeles lysande match mot serieledarna. Allt var perfekt…förutom sista 2-3 minuterna.

 

Matchens bubblare:

Deras tränare skriker ”spela bollen genom mittfältet för fan” svaret kommer från en av deras spelare ”det går inte, de 3 (Emil, Calle och Elias) är ju för fan precis överallt 😊”.

 

Summering:

En fullständig gastkramning där vi sett till prestation är mer än nöjda, men slutet gör förstås otroligt ont i hjärtat. Blev inte lätt att sova, men med lite distans ska vi bara se detta som en bekräftelse på hur bra vi är, vilken bredd vi har och hur jäkla lysande vi kan spela. Tack killar!!

 

Tränarna för U19 idag.

Anders H och Hugo

Förlust mot ett starkt Torslanda
2022-06-13 13:10

P19  Torslanda IK -  Älvsborg FF

Resultat: 4-0 (2-0)

Mål: inga

 

Startelva: 

                   Ninos

Omar B -  Jacob – Hannes - Rasmus   

Felix – Emil – Liam – Gustav B

                  Edi

                  Isak

 

Sidan: Ibbe, Morris, Lucas, Tobias

 

Inför matchen:

En av årets tuffaste bortamatcher stod på agendan. Torslanda U19 som spelar med sitt starkaste lag i Juniorklass 1 match efter match och som har gått som tåget sista matcherna var en rejäl nöt att knäcka för oss. Vi bestämde oss för att ligga relativt kompakt eftersom vi vet att de spelar en fin passningsfotboll och det gäller att inte gå bort sig i markeringen. I övrigt gällde att vi verkligen mentalt var 100% i dueller för att kunna vinna boll och ställa om.

 

1:a halvlek: Mycket riktigt tar Torslanda tag i taktpinnen med sitt passningsorienterade spel, även om vi ligger rätt i våra positioner och ställer om vid de tillfällen som ges. När vi väl försöker lugna ner tempot och spela oss ur situationerna ser det bra ut, men vi lägger väldigt mycket arbete på att löpa och hindra deras spel. Ofta spelar Torslanda genom mitten och ut på kanten vilket de gör väldigt skickligt och står oerhört högt med sina ytterbackar vilket gör att vi får försvara oss på kanten. Ganska snabbt kommer dock deras ledningsmål via snyggt passningsspel som vi inte riktigt hinner med att täcka. Efter detta har vi en del farliga lägen via fasta situationer och ett par klockrena skott som backlinje och målvakter avvärjer. Vi hade definitivt behövt utdelning där och då. Istället gör Torslanda 2-0 där vi inte riktigt hinner upp i press utanför straffområdet. Vi går in i pausvila med 0-2 underläge som är rättvist, men där vi ändå hittar en del ljusglimtar i vårt spel.

 

2:a halvlek:

I pausen pratar vi om att det är för svag kommunikation på plan (nästan helt tyst) och att vi ska störa deras anfallsuppbyggnad bättre för att inte falla in i jagandet. Vi börjar halvleken riktigt positivt med mycket energi och känner att vi verkligen vill/kan ge det en chans. Tyvärr gör Ninos ett misstag när han ohotad tar för lång tid på sig när han har bollen som går direkt till en helt fri motståndare som bara kan rulla in bollen i mål. Surt förstås med 3-0 och mentalt riktigt kämpigt. Killarna fortsätter ändå att ge sitt max och vi har läge att komma in i matchen när Edi helt fri en meter från mål skjuter och deras målvakt gör en superräddning… Istället tröttnar vi lite när vi inte kommer ikapp resultatmässigt och deras 4-0 är faktiskt en uppvisning i upprullning av försvar. Vackert får vi ju erkänna. Vi får lite jobbigt i försvarslinjen när vi behöver rotera ett antal gånger på grund av skador. Resten av matchen präglas av samma slags spel där vi ibland kommer runt på våra kanter, men Torslanda spelar effektivt men skapar inte så jättemycket mer.

 

Matchens tre punkter:

 

1. Bra motstånd… Ibland möter vi ett bättre motstånd, vilket var fallet idag. Vi försöker göra det som är överenskommet och med lite flyt i avgörande situationer hade matchen blivit något jämnare.

 

2. Kommunikation... Även om motståndet för dagen är bättre, måste vi har flera spelare som hjälper varandra på plan. Vi såg flera situationer som vi hade kunnat hantera bättre om vi bara hade pratat med varandra på planen.

 

3. En, två touch… Det vi övar på varje träning utförde Torslanda perfekt. En fin lärdom hur viktigt det är med att spela med få tillslag och ständigt släppa bollen vidare utan att sakta ner bolltempot.

 

Matchens höjdare:

Bra inställning trots allt i 90 minuter.

 

Matchens bubblare:

Första halvlek präglades av ett galet kaskadregn vilket inte kändes så somrigt…

 

Summering:

Som sagt, rättvist resultat i matchen och en del lärdomar från Torslanda. Samtidigt ska vi absolut inte skämmas över insatsen. Bra inställning överlag och mycket speltid för samtliga är positivt.

I veckan väntar serieledarna Ytterby som gått rent i serien. Blir spännande 😊!

 

Tränarna för U19

Mattias, Anders H och Hugo

Skön seger i Junior 1
2022-06-02 12:38

P19   Älvsborg FF – Sävedalens IF

Resultat: 6-0 (2-0)

Mål: Morris x 2, Abbe, Ali, Felix och Gustav W

 

Startelva:

                    Petter

Charlie-  Alvin - Yassir - Hannes   

Felix – Emil – Edi – Ali

                  Abbe

                  Gustav W

 

Sidan: Otto, Robin, Omar, Rasmus, Morris

 

Inför matchen:

Tre dagar efter senaste matchen mot Solängen var det dags för ny match i juniorklass 1. Denna gång mot Sävedalens IF, ett lag vi även möter i Nationell som likt oss försöker att spela en passningsorienterad fotboll. Om vi ville haka på topplagen i serien var 3 pinnar ett måste.

 

1:a halvlek: Första kvarten är ganska intetsägande från bägge lagen. Många felpass och lite för snällt i närkamperna. 20 min in i matchen gör Ali en räd längs vänsterkanten, rundar snyggt backen och frispelar Felix som avslutar kliniskt mellan benen på målvakten. Detta firas med dubbla volter, lika snyggt som målet😊. Efter målet kommer vi in i mycket bra period med bra rörelse och få touch. Vi skapar en del lägen men målet får vänta till den 37:e minuten då Charlie slår ett snyggt inlägg som Gustav möter med en kanonvolley helt utan chans för keepern. Klassmål!

 

2:a halvlek:

I paus pratar vi om att fortsätta som vi slutade dvs inte dra oss tillbaka och bli för låga i försvarsspelet. Fortsätta äga boll men komma upp lite i nivå i det fysiska spelet. Halvleken är bara två minuter gammal när Felix passar Abbe som driver med sig bollen, skär in framför försvararen och smeker bollen upp i det högra krysset, 3-0 och även om man som ledare alltid är nervös oavsett resultat så känns detta bergsäkert. Nu gör vi också många byten och pigga och utvilade spelare kommer in på planen. Fem minuter senare gör Morris 4-0 efter en väl avvägd löpning i djupled som avslutas snyggt i bortre hörnet. 5-0 fixar samme Morris efter snyggt förarbete från Emil. Efter att ha tempoväxlat bort sin ytterback fastställer Ali slutresultatet till 6-0 i den 77:e minuten.

 

Matchens tre punkter:

 

1. Debutant… Fantastiskt roligt att vår 06:a Morris i sin juniordebut dels gör två mål men även ett kanonjobb i presspelet och helt respektlöst går fysiskt in i närkamperna.

 

2. Försvaret... Petter håller nollan och det var inte många chanser Sävedalen skapade under 90 min så stort beröm till hela laget för ett bra försvarsjobb. Extra guldstjärna till Alvins uppspelsfot, som kan slå 40-50 meterspass som yttermittfältarna kan ta emot där dom är. Helt magiskt!

 

3. Stödet… Många glada studentfirande åskådare hade sökt sig ned till matchen. Vi tackar för ert högljudda stöd…

 

 

Tränarna för U19

Mattias och Hugo

Ett slitet ÄFF fixar en poäng mot IFK Skövde i nationell serie
2022-05-30 12:08

P19   Älvsborg FF – IFK Skövde

Resultat: 1-1 (1-0)

Mål: Sigge

 

Startelva: 

                    Petter

Filip-  Fabian - Hugo - Charlie   

Ali – Emil – Liam – Omar

                  Calle

                  Sigge

 

Sidan: Felix, Isak, Yassir, Morris

 

Inför matchen:

Efter bakslaget mot Norrby förra matchen, var vi ivriga att få ett bra resultat mot IFK Skövde. Ett lag som haft det tufft i inledningen, men som kom från en seger mot topplaget Vänersborg FK. Som vi vet kan tabellplacering ibland säga allt, ibland inte speciellt så mycket. Vi vet att motståndarna är ett gediget fotbollslag så vi var tvungna att komma upp nära max för att gå segrande ur matchen. Som alla vet har förutsättningarna ändras ganska radikalt för U19 med uppflyttningar av ytterligare 6st spelare till A-laget. Det som därför var ett frågetecken var alla killar som spelade 90 minuter i en enorm urladdning med A-laget, som slutade kl 22.00 i fredags kväll. Fanns krafter kvar i ben och huvud för ännu en match, 36 timmar senare?

 

1:a halvlek: Vi inleder riktigt bra i värmen med hög press och vi får en riktigt drömstart när Sigge får yta framför straffområdet och kan välja att spela ut mot Ali eller dribbla…ni som känner Sigge vet valet och avslutet är riktigt distinkt i målvaktens högra hörn. Snyggt och tidig ledning. Vi följer upp detta med ett par halvchanser och från sidan känner vi att det här kan bli bra. Tyvärr faller vi lite väl mycket och IFK Skövde tar över mer av bollinnehavet. Vi jobbar och sliter, men kommer inte riktigt in i matchen samtidigt som Skövde inte heller skapar några jättemöjligheter. Rörligheten i laget är inte tillräckligt bra och vi förlorar lite för många 50/50-dueller. Samtidigt går vi in i halvtid med ledning så helt missnöjda ska vi inte vara förstås!

 

2:a halvlek:

Vi såg i slutet av halvleken att många var redan slitna som vi befarade innan matchen. Vi bestämmer oss för att göra en del byten för att få in friska ben, vilket visar sig rätt. Tyvärr är Skövde skickliga framåt med ett par riktigt kvicka spelare, där kvitteringen sitter i 51:minuten. Resten av matchen är inte speciellt välspelad, men killarna ska ha credit för att de fortsätter kämpa i 90 minuter. Vi fortsätter göra en del byten och skapar också ett par 100% chanser i slutet av framförallt Isak som varit het framför mål sen han kom in. Speciellt en chans som motståndarnas tränare var helt övertygade om att den skulle gå in. Samtidigt gör Petter ett par avgörande räddningar när det bara är 2-3 minuter kvar så matchen kunde nog slutat hursomhelst och 1-1 ett rättvis resultat med viss fördel Skövde.

 

Matchens tre punkter:

 

1. Slitna spelare… Vi såg att Filip, Fabian, Calle, Omar och Sigge inte klarade att komma upp i normal nivå efter urladdningen i fredags, vilket är förståeligt. Fem bärande spelare påverkar förstås hela lagets prestation. Här behöver vi tänka om och vara rädda om killarna på längre sikt för att undvika utmattning och skador.

 

2. Pigga spelare... Kul att se flera som är utvilade och vilken energi det finns då. Emil, Isak och Felix gör det extra bra under matchen!

 

3. Vi kan bättre… Lite frustrerande med oavgjort när vi vet att vi kan betydligt bättre, men resultatet är ändå helt rättvist.

 

Matchens höjdare:

Vädret! Solsken och 18 grader 😊

 

Matchens bubblare:

Emil som i slutet efter mängder med maxlöpningar under matchen ”nä, nu orkar jag fan inte mer” och fick byta ut sig själv 😊.

 

Summering:

Som sagt, rättvist resultat i matchen. Vi tar med oss att killarna ställer upp fantastiskt trots spelprogrammet och alltid skapar en grym stämning tillsammans. I omklädningsrummet och under match. Idag hade vi inte tillräckligt i bensintanken för att ta hem matchen, men vi vet vilken fantastisk kapacitet det finns i laget en normal dag.

 

Tränarna för U19

Mattias och Anders H

Vidare till kvartsfinal i DM efter straffdrama mot Ytterby!
2022-05-18 13:18

P19  Ytterby IS - Älvsborg FF

Resultat: 3-4 efter straffar 1-1 (1-1) ordinarie tid

Mål: Omar Straffar: Calle, Abbe, Gustav B

 

Startelva: - kan läggas in under lagbilden

                    Petter

Filip-  Fabian - Jacob - Omar   

Gustav B – Emil – Calle – Ali      

                  Abbe

                  Yassir

 

Sidan: Hugo, Felix

 

Inför matchen:

En speciell match väntade! Vi var framme i åttondelsfinal i DM där 36 lag från distriktet deltar i ett rent cupformat. 2*30 min med straffar vid oavgjort. Idag stod Ytterby IS som är obesegrade i Juniorklass 1 för motståndet. Dagen till ära fick vi spela på riktigt gräs, vilket visade sig påverka spelet väldigt mycket. Vi kunde mönstra ett starkt lag samtidigt som många haft mycket speltid på sistone, vilket vi hoppades inte skulle påverka allt för mycket. Strategin var ganska enkel eftersom det var ren utslagning. Inte riskera för mycket bakåt och spela lite enklare än vanligt.

 

1:a halvlek: Oj vad sömnigt det var i inledningen från vår sida. Ytterby startade i furiöst tempo där vi såg ut att inte riktigt komma ur startblocken. Tack vare Petters fantastiska räddningar i början var vi kvar i matchen. Successivt började vi komma in i matchen, men då gör tyvärr nämnde målis ett ovanligt misstag i att försöka lura anfallaren. Bollen går rätt i gapet på deras anfallare som enkelt kan peta in 1-0 till Ytterby. Steg för steg hämtar vi oss i matchen och redan några minuter efter nickar Omar in kvitteringen, vilket var otroligt skönt. Vi kommer igång betydligt bättre efter det och luften går lite ur Ytterby. Vi skapar ett par riktigt vassa chanser, men halvleken slutar 1-1.

 

2:a halvlek:

I pausen är alla killar laddade och vi är eniga att det här ska vi kunna lösa. Högre press och spela mer i djupled på en bred gräsmatta där bollen inte rinner ut så lätt. Vi startar fantastiskt bra och har ett par 100%-iga lägen där vi antingen skjuter rätt på målvakten från en meter eller bränner helt givna lägen. Ytterby tappar sitt spel nästan fullständigt och vi börjar behärska den dåliga gräsmattan allt bättre. Mittfältet börjar dominera mer och mer och bakåt är det tryggt och säkert. Tyvärr lyckas vi inte få till vinstmålet och i slutet lyfter Ytterby upp lite mer och skapar lite oreda. Det känns onödigt att matchen ska gå till straffar, men det är precis vad som händer!

 

Straffläggning:

Här sker en viktig sekvens innan straffarna startar som vittnar om en fantastisk laganda. Killarna är otroligt positiva när vi står i ring och snackar ihop oss. Ingen press, utan bara gå ut och njut av att sätta straffarna. Sen har vi Göteborgs bästa straffräddare i Petter som vi också känner total trygghet med. Vi får en rivstart när både Calle och Abbe sätter sina straffar stensäkert samtidigt som Petter räddar Ytterbys två första. Det blir dock lite onödigt spännande när vi själva missar två straffar även om Gustav B sätter sin väldigt säkert. Allt avgörs i femte straffen där Ytterby skjuter utanför. Segern är säkrad och vi är vidare till kvartsfinal!!

 

Matchens tre punkter:

 

1. Tufft underlag… En kombination att vi väldigt sällan spelar på gräs med att mattan är allt annat än bra gör det otroligt chansartat. I början var killarna som Bambi på hal is ungefär. Hursomhelst, vi fick det svårt att spela vår riktiga fotboll utan det blev mer fysiskt vilket inte gynnade våra spelskickliga spelare.

 

2. Cupformatet...Givetvis blir det annorlunda när speltiden är kortare och det handlar om direktutslagning. Kul med spänning och att hantera läget, vilket killarna ändå gör strålande.

 

3. Strafflotteri… Självklart kan straffar gå hur som helst, vi är glada att vi har det där lilla extra i laget som gör att vi stöttar, pushar och gör det tillsammans. Vi är övertygade att det är en X-faktor som gör att vi påverkar oddsen i vår favör.

 

Matchens höjdare:

Räddar man två straffar i en avgörande straffläggning så förtjänar man ett extra omnämnande. Handskarna av för Petter!

 

Matchens bubblare:

Domaren var en fröjd att höra och skåda. Ensam utan linjedomare så har han bra kontroll över spelarna och coachar muntligen hela tiden vad som är ok och förklarar sina dombeslut. I en fysisk match så kan det bli väldigt fel, men istället blir det en match som håller sig inom ramarna.

 

Summering:

Vidare till kvartsfinal!! Inte efter vår bästa match, men det är starkt att hantera situationen med underlaget, tidigt baklängesmål och straffläggningen. Vi lägger detta på självförtroendekontot och vet att vi är ruskigt starka tillsammans. Kvartsfinalen går av stapeln i augusti mot IFK Göteborg, vilket blir en höjdare att se fram emot.

 

Tränarna för U19

Mattias och Anders H

Underbar seger mot Vänersborg IF i nationell serie.
2022-05-16 15:14
Så jävla gött...

U19 Nationell Älvsborg FF – Vänersborg IF

Resultat: 2-1 (1-1)

Mål: Calle, Sigge

 

Startelva: 

                    Petter

Fabian – Hugo - Jacob - Charlie   

Ali – Emil – Calle – Omar T      

                  Abbe

                  Sigge

 

Sidan: Alvin, Oskar, Yassir

 

Inför matchen:

En viktig match i serien om vi skulle ta oss uppåt i tabellen. Vänersborg IF hade precis kommit från en seger mot sina lokalkonkurrenter VFK (som då hade fem raka segrar) så vi visste att det skulle bli en tuff match samtidigt som vi ställde upp med ett riktigt starkt lag. Med spets i många av våra positioner var kommunikationen tydlig från vår sida; inte för stor respekt utan tvärtom ligga ganska högt i våra positioner och störa deras backlinje i uppspelsfasen.

 

1:a halvlek: Efter en ganska trevande inledning de första 10 minuterna där Vänersborg skapade en del farligheter från hörnor började vi känna att vi successivt tog över taktpinnen. Vi skapade inte jättemycket men spelet förlades mest på deras planhalva. Samtidigt spelade Vänersborg enkelt och slog ofta långt mot deras mycket rörliga och farliga forwards. I solljuset fick våra mittbackar vissa problem med tajmingen och vi fick dra ner Fabian på ytterbacken för att säkra ytan bakom Hugo och Jacob, vilket visade sig rätt. Att fotboll är tillfälligheter visade sig i minut 15 där vi spelar jättefint i backlinjen och genom mittfältet, ut på kanten där ett långt inlägg slås som Ali trycker in ribba in! Marginell offside tyvärr, men annars riktigt vackert. Direkt i anfallet efter gör istället VIF 0-1 efter en snabb kontring… Surt! Som tur är fortsätter vi att ta över spelmässigt och killarna skakar av sig ledningsmålet direkt. Vi skapar en hel del och i den 22 minuten så får vi en hörna som Calle skruvar direkt in i mål och kvitteringen är ett faktum. Mycket skönt! Resten av halvleken spelar vi bra, men skapar inte många klara målchanser.

 

2:a halvlek:

I pausen enas vi om att fortsätta med samma taktik. Vi vill inte falla för långt ner utan tvärtom ser vi att med högre press så dominerar vi matchbilden och det enda att se upp med är deras långa bollar. Efter ett par farliga skott från vår sida så kliver Petter in med en matchavgörande räddning. I en av deras farliga kontringar så blir deras anfallare fälld och korrekt straff utdömd. Petter läser straffen fantastiskt och gör en superräddning! Det är förstås mentalt stärkande för oss och nu följer en period som är riktigt bra. Vi får upp bolltempot och spelar väldigt bra fotboll. I den 57:e minuten gör vi målet som är en riktig delikatess. Hela backlinjen har tålamod i uppspelsfasen där bollen vaggas fram och tillbaka, mittfältet blir inblandade och spelar tillbaka. Efter ett tag går bollen igen till Calle som får yta, driver fram och passar ut till Fabian på högerkanten som hängt med upp, passerar sin försvarare och spelar in till Sigge som stöter in bollen snyggt. 2-1 och ledning! Vi fortsätter att skapa mycket men är ineffektiva och istället får Vänersborg ett par chanser, bland annat en i stolpen. Slutet blir nervigt med många fasta situationer som vi avvärjer på bästa sätt. Idag faller vi inte alls lika långt ner vilket gör att pressen blir tuff i slutet men vi kan hantera den. SLUT och tre riktigt sköna poäng!

 

Matchens tre punkter:

 

1. Vi dominerar i själva spelet… Vi ska vara riktigt nöjda att vi är det lag som skapar mest och dominerar spelet ganska kraftigt. Vi ser bra rörelse, otroligt bra press, många löpmeter och många spelare som gör en riktigt bra match med en bra blandning av olika spetskunskaper i laget. Däremot hade vi önskat att se ytterligare ett par mål när vi känner att vi har övertaget. Lite rakare, inte slarva med den sista passningen och var mer effektiva.

 

2. Marginaler...Offsidemål, straffräddning, stolpskott osv. Det enda som är säkert är att ju bättre vi är desto mer marginaler har vi med oss.

 

3. Säkra på hörnor… Vi får många hörnor och fasta emot oss som vi hanterar fantastiskt bra, med Jacob som dominant i luftrummet. 

 

Matchens höjdare:

En straffräddning är alltid en straffräddning. Grym match av Petter igen.

 

Matchens bubblare:

Vänersborgspelaren som ville visa ut sig själv! En av deras spelare fick gult kort och trodde att han redan hade ett gult kort. Han går ut och domaren får ropa tillbaka honom ”du har bara ett gult 😊”.

 

Summering:

En match där vi får utdelning på mycket av det vi tränar på, en 100% laginsats där många presterar riktigt bra. Riktigt skönt för självförtroendet att hålla ut även i slutet när det naturligt blir press av motståndarlaget. Vi tar med oss detta i veckan på träningarna och fyllda med självförtroende väntar nu 1/8-final i DM på tisdag mot Ytterby.

 

Tränarna för U19

Mattias och Anders H

Go bortaseger i Juniorklass 1
2022-05-14 14:23

U-19 Juniorklass 1 Lindome vs Älvsborg FF
Resultat 1-3 (1-0)

Startelva:
                   Petter
Hannes-Hugo-Charlie-Rasmus
Melvin-Yassir-Alvin-Brunander
                     Abbe
                   Gustav W

Sidan: Ibbe, Omar, Oscar E, Robin och Ali
 

Lite annorlunda referat idag men just denna dag skulle visas sig vara en dag av förändring. Lindome stod för motståndet denna regniga majkväll, kanske inte det vi hoppats på men förutsättningarna var goda. Den största förändringen för just denna match var att 2 av 3 tränare var bortresta vilket nog gjorde de flesta stressade, inte minst mig själv. Men som tur var lyckades vi kalla in den fd Älvsborgstränaren Mikael Nilsson som skulle vara med och leda laget. Med höga förhoppningar satsade vi på inget mindre än 3 pinnar. Inför matchen pratade vi mycket om spelidé och samtidigt att de små marginalerna kommer vara avgörande, vilket visade sig skulle var sant…

Matchen börjar och redan då ses en förändring. De senaste matcherna har inte varit på den nivå som vi vet att vi kan ligga på men inledningen av matchen är bra. Efter 10 min börjar Lindome komma in i matchen mer och mer och har övertaget. Vi håller oss lugna och låter de spela, vilket inte leder till några större möjligheter offensivt för dagens motståndare. Men vi skulle börja på bakhälarna då misskommunikation leder till att Lindomes anfallare snappar upp bollen och placerar in 1-0. Frustrerande men sådan är fotbollen. 

I halvtid pratade vi mycket om att vända spelet då Lindome ofta överbelastade bollsidan i uppspelningsfasen samt att ge allt för vi inte hade något att förlora. Ett fokuserat gäng gick in för andra halvlek och detta skulle bli vändpunkten… 

Ett flertal byten och positionändring ger effekt direkt då vi kan börja spela vårt spel. Vi har övertaget över ett spelskickligt Lindome. 1-1 målet skulle komma genom Ali som inne i boxen, efter fint inlägg dunkar in bollen i nät. Så himla skönt! Ny energi kom fram och allt annat än vinst var inte acceptabelt. Vi fortsätter spela vårt spel men Lindomes backlinje höll. Som en repris från 1-1 målet skickas ett inlägg in i straffområdet där Alvin finns fri och trycker in 2-1 målet och steken var nu vänd. Nervösa minuter väntar men vi håller kylan. Som det var skrivet i sten skulle ett avgörande mål komma i matchens slutskede. Efter ett passningsspel som inte kan beskrivas med mindre än ”One touch Football” kommer Yassir fri mot målvakten och skjuter in 3-1. Svennis hade varit stolt! 

Matchen slutar 3-1 och det är fruktansvärt skönt att ta 3 poäng och att inte minst göra det från ett 0-1 underläge. Stor eloge till alla inblandade och ett extra stort tack till Mikael Nilsson som kom in och stöttade till matchen. Förhoppningsvis blir detta inte sista gången han är med på sidlinjen …😊

Vid tangentbordet Hugo E

Mikael och Hugo E

Kommande matcher
Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
Älvsborg Fotbollförening, 09/08 11:00 
Älvsborg Fotbollförening, 24/07 11:45 
Älvsborg Fotbollförening, 22/07 00:17 
Älvsborg Fotbollförening, 20/07 20:28 
Älvsborg Fotbollförening, 19/07 16:49 
Älvsborg Fotbollförening, 08/07 12:59 
Älvsborg Fotbollförening, 11/06 22:29 
Älvsborg Fotbollförening, 24/05 23:45 
Älvsborg Fotbollförening, 23/05 10:00 
Älvsborg Fotbollförening, 05/05 14:14 
Älvsborg Fotbollförening, 28/04 12:48 
Älvsborg Fotbollförening, 22/04 04-22 
Älvsborg Fotbollförening, 17/04 15:51 
 
VÅRA SPONSORER
 
 
 
 
Övrigt