SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
ÄLVSBORG FF
Pojkar födelseår 2014
VÄLKOMMEN TILL POJKAR FÖDDA 2014
Hej på Er!
 
Välkomna till pojkar födda 2014.
 
Vi har ett stort gäng på cirka 90 killar som tränar 2 gånger i veckan. 
För att skapa bättre förutsättningar har vi delat upp ålderskullen i fyra olika grupper beroende på vilken skola barnen går i.  Träningar sker gruppvis på torsdagar och söndagar med möjlighet till spontanfotboll på tisdagar.
 
Vi är också anmälda till seriespel i Göteborgsserien och spelar då cirka 1 match i veckan. Totalt har vi 8 lag anmälda och även här använder vi oss av gruppindelningen så att man alltid spelar med andra killar från sitt närområde eller skola.
 
Vill just du vara med? Självklart är du välkommen MEN vi vill verkligen att du registrerar ditt barn först. Detta ger oss chansen att få bättre koll på vilka som dyker upp på träningen när vi är så många.
 
Registrera ditt barn redan nu, du gör det genom att klicka HÄR.
 

Ledare P2014

Vill ni komma i kontakt med ledarna för P2014 görs det via e-post: alvsborgsffp2014@gmail.com


Övriga frågor om klubben besvaras av kansliet via e-post: kansli@alvsborgff.se
 
Vill du vara med som ledare, anmäl ditt intresse här
 
Träningstider hittar du i vår kalender!
Ledarmöte P2014
2023-09-29 10:59

Under torsdagen hölls ett ledarmöte för alla tränare/ledare i P2014.
Mötet inleddes med en tillbakablick på 2023 och vad vi faktiskt har genomfört när vi summerar detta år. Och då kan vi konstatera bland annat att vi har…

  • 91 barn på listan (en minskning med 3)
  • Genomfört 350 aktiviteter (matcher, träningar m.m.) i sportadmin
  • Spelat 174 st matcher!

Detta är något vi ledare skall vara stolta över och ge oss själva en eloge för hur vi genomfört året. Det är många träningar, många matcher och många ideella timmar som lagts ner på denna stora och fantastiska grupp. Vi har också sett en stor utveckling på många av killarna under året. Något som blir vårt kvitto på att insatsen gör skillnad.

 

Vi blickade även framåt mot vad som kommer ske i vinter och framför allt under 2024.

Nästa år kommer vi att gå över till en ny spelform och spela 7 mot 7 i alla matcher. Något som kommer att ställa större krav på såväl spelare som ledare. Spelplanen kommer att bli större och matcherna längre. Det kräver en större tydlighet i hur vi spelar och också en större förståelse från barnen om deras uppgift på planen. Detta är något vi kommer jobba med framåt.

 

Under nästa år kommer vi troligen att göra en rotation på träningsgrupperna för att barnen skall känna att alla spelar i samma lag och för att stärka gruppen som helhet.

 

Vi ser också att vi behöver bli bättre på att arbeta med saker runt omkring laget och matcherna. Bland annat är det viktigt att vi under 2024 får igång en fungerande föräldragrupp. Dels för att öka gemenskapen runt laget men också för att kunna bygga på lagkassan.
Lagkassan kommer att bli viktigare framåt då det kommer möjliggöra att vi kan spela fler cuper, åka på träningsläger eller andra aktiviteter. För att lyckas med detta kommer det att krävas att fler hjälper till kring laget. Förfrågan kring detta kommer att komma ut inom kort. Är du en person som skulle vilja vara sammankallande för föräldragrupperna så får du gärna höra av dig!

 

Men än är inte året slut, vi har fortfarande ett par månader kvar av 2023 och bland annat är det några matcher kvar och en cup inplanerad. Vi kommer också att försöka spela ett antal träningsmatcher i spelformen 7 mot 7 innan året är slut.

 

Under oktober månad kommer ett planfördelningsmöte att arrangeras i klubben och efter det kan vi återkomma med träningstider för hösten/vintern. Vårt mål är dock att behålla samma dagar även under vintern men att vi något pass i veckan slår ihop alla 4 grupper och tränar gemensamt.

 

// Ledarna ÄFF P2014

Seriematcher våren 2023
2023-04-09 12:00

Nu börjar seriespelet för killarna i P2014. Tillskillnad från tidigare år så innebär det att man spelar 1 match per omgång och det är totalt 8 omgångar under våren. Matcherna är 3 x 15 minuter långa.

 

Vi har i år anmält 8 lag till seriespel, 2 lag per träningsgrupp. Spelschema hittar ni längre ner.

 

På matcherna finns en policy att föräldrar och åskådare står längs ena långsidan och de båda lagens tränare och avbytare på andra långsidan. Vi ber er att respektera detta. Tänk även på att man som åskådare alltid skall bete sig på ett positivt och stöttande sätt samt att det enbart är tränarna som skall ge eventuella direktiv under matchen.

 

Kallelser

Alla barnen får kallelser till matcherna och man kommer att få kallelser till båda gruppens matcher i varje omgång. Ledarna kommer sedan fördela laget så att alla bara är uttagna till den ena av matcherna. Vi vill dock att man svara på båda kallelser för att ledarna skall kunna fördela antalet lika mellan de olika lagen.
Det går ut en automatisk kallelse 7 dagar innan match och man har 4 dagar på sig att svara.

 

Svara enligt följande

Kan ingen av matcherna   Svara nej på båda kallelser
Kan en av matcherna  Svara ja på den du kan och nej på den du inte kan
Kan båda matcherna  Svara ja på båda matcherna, ledarna kommer sedan ange vilken du får spela.

 

De flesta av matcherna är på samma dag och spelplats och även i direkt anslutning eller på samma tid. I undantagsfall har en grupp sina matcher på olika dagar.

 

 Spelschema

Grupp 1 Svart & Vit Hagenskolan Till spelschema
Grupp 2 Blå & Röd Nya Varvetskolan, Dalaskolan, ISGR, Lerlyckeskolan, m.fl. Till spelschema
Grupp 3 Orange & Silver Påvelundsskolan, Engelska skolan och Brännöskolan Till spelschema
Grupp 4 Gul & Grön Montessoriskolan Skäret och Långedragsskolan. Till spelschema

 

Skulle barnet vara uttagen till en match men får förhinder är det viktigt att ni hör av er till respektive tränare eller via E-post på alvsborgsffp2014@gmail.com.

Träningar under påsklovet + vårens seriespel
2023-04-06 21:48

Under påskveckan tränar vi enligt följande:

  • Söndag 9/4 - Ingen träning
  • Tisdag 11/4 - Spontan fotboll skogsplan
  • Torsdag 13/4 - Gemensam träning alla grupper 18-19 på skogsplan
  • Söndag 16/4 - Ordinarie träningstider


Seriespel

Under vecka 16 inleds seriespelet med matcher för alla lagen. Alla barn kommer bli kallade till 2 matcher varje omgång men blir sedan tilldelad plats i 1 av lag om man tackat ja.

 

Vi vill dock att ni svarar om ni kan eller inte på båda kallelser för att vi skall kunna se till att lagen fördelas jämt. Matcherna ligger i princip alltid i anslutning till varandra både vad det gäller tid och spelplats. Men ibland kan det skilja en timma i starttid. Då är det viktigt att veta om barnen kan båda tider eller bara den ena. 

 

Man kan anmäla sig fram till 4 dagar innan match och efter det kommer ledarna att fördela lagen. 

Ni kommer inom kort att kunna se alla vårens matcher i kalendern för att kunna planera bättre. Så fort det är klart så kommer vi att återkomma med information om var man ser dom och hur man kan få in dom i sina privata kalendrar.

Om ni har några frågor är ni som alltid välkomna att höra av er till oss ledare via e-post eller vid träningarna. 

Vi önskar er alla en glad påsk!

Ledarna P2014

Planerna är skottade för match
2023-03-26 11:44

Nu är planerskottade inför dagens matcher. 

Träningsmatcher 2023
2023-01-10 19:45

Nu har vi fått klart med motståndare till våra träningsmatcher under försäsongen.

Nytt för i år är att man inte spelar flera matcher samma dag utan man spelar enbart en match per lag. Matcherna kommer att spelas på Hagenplan.

 

Mer information om tider och vilket lag/match man placeras i kommer senare.

 

Datum för träningsmatcher: 

Söndag 26/2 - motståndare Qviding FIF

Söndag 12/3 - motståndrar Hovås Billdal IF

Söndag 26/3 - motståndare BK Häcken / Lunden ÖBK

Uppstart hösten P2014
2022-08-05 21:00

Hoppas att ni haft en bra sommar och att alla barn är sugna på fotboll för snart drar vi igång igen. 

Träningarna kommer att starta söndagen den 14/8 och vara på samma dagar och tider som under våren. D.v.s söndagar 10.30 och tisdagar 17.15. 
Nytt under hösten är att de söndagar som det spelas sammandrag/matcher kommer vi INTE att ha någon träning samtidigt. Det innebär att vi kommer ha fler lag med i sammandragen istället. 

Vi har redan nu lagt in alla tider för träningar och matcher i kalendern som ni hittar här på sidan.

Datum för sammandragen är:

Söndag 21/8 Guldheden Södra Arrangör: Mossens BK 
Söndag 4/9 Ruddalens IP Arrangör:  SG97
Söndag 18/9 Majvallen Arrangör:  Azalea BK
Söndag 2/10 Hovås Billdal Arena Arrangör:  Hovås Billdal

 

 

Till matcherna/sammandragen kommer vi att skicka ut kallelse enligt dom gruppindelningar vi har på träningarna. Detta för att man skall få spela tillsammans med sina träningskompisar.  Det är därför viktigt att vi vet vilken skola barnen tillhör. Om ni inte får utskick om sammandragen meddela någon av ledarna så löser vi det.

 

Missa inte heller att den 3/9 är det dags för Älvsborgsdagen med massor av kul runt klubbstugan och Påvelundsplan.

 

Sommaruppehåll
2022-07-03 13:28

Nu tar vi i P2014 ett sommaruppehåll med träningarna och startar upp igen i mitten av augusti. Vi kommer att skicka ut kallelser som vanligt innan träningarna startar upp igen.

 

På sista träningen avslutade vi med match mellan alla barnen och ledarna och barnen vann med 3-2. 

Ledarna hävdade dock att lagen var lite ojämna då det var ca 25 mot 8 i antal spelare. Returmatch kommer att ske längre fram. Efter träningen avslutade vi med lite godisjakt, festis och glass.

 

Tack till föräldrargruppen som precis startat igång och kommer att vara med kring olika aktiviteter kring laget framåt. Bland annat så kommer gruppen att vara delaktiga i ÄFF-dagen och dom uppgifter som ligger på P2014 att ordna.

Vill du vara med i föräldrargruppen eller i ledar/tränargruppen så kontakta oss via e-post eller på någon av de kommande träningarna. Då vi är en stor grupp med barn kommer det altlid finna behov av hjälp på olika sätt.

 

Men nu vill vi önska alla barn och föräldrar en härlig sommar så ses vi i augusti igen!

Sammandrag för P2014
2022-05-02 11:37

Nu har vi haft 2 helger där vår killar har deltagit i sammandrag med spel 5 mot 5. Den första helgen spelade vi matcher på Ruddalens IP och den andra helgen på Guldheden Södra. Det var första gången vår ålderskull deltog i matcher med spelformen 5 mot 5 med målvakt och det var lärdomar både för barnen men också för oss ledare. Dessa nya kunskaper tar vi med oss till kommande matchet och sammandrag.

 

Det kommer att vara 2 sammandrag till innan sommaren och vi kommer att dela upp gruppen på samma sätt till dessa och skicka inbjudninar separat till "ÄFF P2014 - Svart" och "ÄFF P2014 Blå".

 

2022-05-22 Önneredesplan, ÄFF P2014 - Svart
(Gruppen består av barn från skolorna Nya Varvet, Påvelundsskolan, Montessoriskolan Skäret och Engelska skolan.)

 

2022-06-12 Majvallen, ÄFF P2014 Blå

(Gruppen består av barn från skolorna Hagenskolan, Långedragsskolan samt övriga skolor.)

 

Indelningen av grupperna är gjord för att skapa 2 lika stora grupper och underlätta träningar och sammandrag. Det kan dock förekomma att vi under träningar delar in oss på annat sätt beroende på antalet närvarande barn.

Kommande matcher
Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
Älvsborg Fotbollförening, 07/05 14:53 
Älvsborg Fotbollförening, 05/05 10:42 
Älvsborg Fotbollförening, 28/04 10:34 
Älvsborg Fotbollförening, 19/04 21:23 
Älvsborg Fotbollförening, 14/04 13:37 
Älvsborg Fotbollförening, 11/04 13:08 
Älvsborg Fotbollförening, 07/04 21:17 
Älvsborg Fotbollförening, 07/04 17:20 
Älvsborg Fotbollförening, 05/04 17:32 
 
VÅRA SPONSORER
 
Övrigt