SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
ÄLVSBORG FF
Nytt datum för barn & ungdomsrådets andra träff
2024-02-17 18:41

Barn & Ungdomsrådet är ett sätt för ledarna i de olika åldersgrupperna att träffas och utbyta erfarenheter och hjälpa varandra med råd kring olika situationer.

 

Första träffen hölls under hösten 2023 och det är nu dags för den andra träffen. På grund av att vår klubbchef fick förhinder blir vi tvungna att ändra datum.

 

Nytt datum: Måndag 4:de mars.

 

19.00 - 19.45 - Grupp 1:  F/P födda 2015 - 2018. Spelformer 3 mot 3 och 5 mot 5.

20.00 - 20.45 - Grupp 2:  F/P födda 2014 - 2012. Spelformer 7 mot 7 och 9 mot 9

 

Vi önskar att 1-2 ledare per grupp närvarar vid mötet.

 

Från föreningen kommer vår nya klubbchef Haris Avdic och Andreas Toll som sitter med på styrelsemötena och ansvarar för barn & ungdomsfråor.

 

Anmälan sker genom att svara på aktiviteten i sportadmin.
OBS! Det går inte ut någon kallelse utan man får själv gå in och leta upp och anmäla sig.

Uppstart av barn och ungdomsråd
2023-09-22 14:08

Under ledarmötet den 19/9 presenterades ett förslag för att införa erfarenhetsträffar och ett ungdomsråd i föreningen. Tanken är att vi gemensamt skall underlätta för varandra genom att skapa enkla kontaktvägar mellan de olika åldrarna men också att kunna kanalisera viktiga frågor uppåt i föreningen till styrelsen.

 

Grundtanken är att vi sitter alla på väldigt mycket kunskap och erfarenheter som vi hitta sätt att förmedla vidare till andra ledare som kommer att gå igenom samma steg. Vi gör väldigt mycket bra ute i verksamheten, vi måste bara bli ännu bättre på att dela med oss av det.

 

Genom att införa träffar i mindre grupper där man sitter tillsammans med andra ledare i samma eller närliggande spelform tror vi att utbytet kan bli större då utmaningarna ofta är samma. På så sätt behöver varje ledargrupp inte uppfinna hjulet på egen hand vid de olika stegen man tar i spelformer och utveckling. Man behöver som ledare inte heller hamna i grupper där diskussionen kan flyta iväg med frågor som inte rör den egna gruppen och därmed blir träffarna mer relevanta.

 

Tanken är att dela upp träffarna i tre stycken grupper enligt följande

Yngsta: Spelformer 3 mot 3 och 5 mot 5 (F/P 2018 -2015)

Mellan: spelformer 7 mot 7 och 9 mot 9 (F/P 2014 – 2011)

Äldsta: 11 mot 11 (F/P 2011 - 2008)

 

Till nästa höst så roterar man där äldsta 5 mot 5 och äldsta 9 mot 9 går upp ett steg för att kunna ta del av erfarenheter med den kommande spelformen som blir det efterföljande året. På så sätt skapar vi en kultur i föreningen där vi kan hjälpa varandra genom alla stegen och skapa kontaktvägar mellan de olika ålderskullarna.

 

Från dessa grupper önskar vi också att hitta 1-2 representanter per grupp som tillsammans bildar ett Barn & Ungdomsråd. Här kan vi mer konkret kan lyfta frågorna från respektive grupp för att se vad som är viktigast för stunden att driva inom föreningen. Ungdomsrådet kommer att ledas av Andreas Toll tillsammans med ungdomsansvarige William Johansson. Andreas är den som är ansvarig och föredragande till styrelsen.

 

Barn och ungdomssektionerna är mycket viktiga och den största delen inom Älvsborgs FF och vi hoppas därför att detta skall kunna bli ett permanent arbetssätt. Vi tror att genom att skapa ett bättre informationsflöde och tydligare kommunikationsvägar kommer vi skapa en större förståelse för olika frågor och samtidigt minimera riskerna med att viktiga saker tappas bort.

Vi kommer under under hösten att skicka ut mer information och kallelser till de första träffarna.

 

Vid frågor kontakta Andreas ( epost kommer inom kort) eller William ( william@alvsborgff.se )

Träning även på söndag
2023-09-07 17:50

Hej på er! 

 

Vi fortsätter med målvaktsträningen även på söndag!

 

Anmälan gör ni till mig på william@alvsborgff.se 

 

Mvh

William Johansson Ungdomsansvarig Älvsborg FF 

Efter succén, vi fortsätter med målvaktsträning
2023-09-01 10:36

Hej på er! 

 

Nu har höstsäsongen dragit igång på riktigt! 

 

Förra söndagen 27/8 hade vi den första målvaktsträningen och enligt mig var det väldigt lyckat. 

 

Med detta kan jag komma med den glada nyheten att vi kommer försätta med målvaktsträning i föreningen. I ett försök att skapa bättre förutsättningar för våra målvakter och erbjuda dem lite extraträning som kan vara svår att få in i den vardagliga verksamheten. Därför kommer vi att erbjuda specifik målvaktsträning under några söndagar i höst. Vi gör detta med hjälp av ledare från vår egen förening och ska vi kunna erbjuda dessa träningar så krävs det ett gemensamt ansvar. 

 

Vi har skapat en grupp med några av ledarna som erbjudit sin hjälp med detta, om någon känner att dem har möjlighet att vara med så meddelar ni mig. 

 

Träningarna kommer att vara på söndagar klockan 13:30 - 15:00 på Hagenplan. Vi uppdaterar schemat kontinuerligt men planen är att köra detta under kommande veckor. 

 

Anmälan går till enligt följande:

- Alla målvakter som är aktiva i spelformerna 7mot7, 9mot9 och 11mot11 är välkomna. I många lag har vi flera målvakter och det går jättebra att anmäla flera målvakter. Men då vi har en begränsning i antal ledare så ber jag er att endast anmäla dem som frekvent spelat målvakt under säsongen. 

- Ni gör anmälan till mig på william@alvsborgff.se

- Vi ser gärna att även ledare dyker upp på träningarna. Dels för att få ett utbyte mellan ledare från olika lag och för tips på övningar som med fördel kan användas i den vardagliga verksamheten. 

- Vi uppskattar även om ledare som kommer även deltar i träningen, självklart med hjälp från oss andra ledare. 

 

Vi tränar redan nu på söndag 3/9, anmäl er till mig. 

 

MVH 

William Johansson Älvsborg FF 

 

 

 

Utbildningar hösten 2023
2023-06-27 19:25

Hej, 

 

Göteborgs fotbollsförbund har lagt ut datum för ledarutbildningar i höst. Ni hittar dem via länken nedan. Ni hittar lite information om vad som gäller vid utbildningar under fliken "utbildning"

 

 

https://www.gbgfotboll.se/utbildning/tranarutbildning/aktuella-utbildningar/ 

 

Har ni frågor eller funderingar så kontaktar ni med på william@alvsborgff.se 

 

Önskar er alla en trevlig sommar! :) 

 

Mvh

William Johansson Ungdomsansvarig Älvsborg FF

Utbildningar i Maj
2023-05-04 18:41

Hoppas att allt är bra med alla våra underbara ledare! 

 

I maj har vi lite utbildningar som kommer att arrangeras här på Påvelunds IP. Ni kommer att få kallelser till de utbildningarna som är bäst lämpade för den åldersgrupp som ni är verksamma i. 

 

Workshop 5 mot 5 2023-05-13

 

Den 13 maj kommer vi att köra workshopen mellan 09:00 - 13:00 i klubbstugan och med praktik på lilla 7-manna planen. 

 

Detta riktar sig främst till er ledare som är verksamma inom spelformen 5 - manna men självklart är alla som är intresserade välkomna. 

 

Besök av zonutvecklaren Simon Andersson 2023-05-30

 

Ni som var med på LLU:n för två veckor sedan har redan träffat Simon men han är idag verksam i Nässets SK och i Utsiktens BK. En del av hans anställning är att han kommer ut och besöker föreningarna i västra Göteborg och sprider sin kunskap. 

 

Den 30 maj kommer Simon att besöka oss och det kommer att pågå mellan 18:30 till cirka 21:00. Förhoppningsvis ska vi ha massor med härliga diskussioner som leder till lärdomar. Denna dag är tänkt för ledare som är verksamma i åldersgrupperna 10 - 16 år. 

 

Har ni några frågor så är det bara att höra av sig till mig på william@alvsborgff.se

 

MVH 

William Johansson Ungdomsansvarig Älvsborg FF

Välkommen till vår nya ungdomssida!
2022-12-20 18:16
 

Hej på ER.

 

William heter jag och är föreningens nye ungdomsansvarige.

 

På denna sidan kommer jag löpande håller er alla ajour med vad som händer runt våra ungdosmlag och vad som händer över tid gällande utbildningar med mera.

 
 
Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från föreningen
Älvsborg Fotbollförening, 07/05 14:53 
Älvsborg Fotbollförening, 05/05 10:42 
Älvsborg Fotbollförening, 28/04 10:34 
Älvsborg Fotbollförening, 19/04 21:23 
Älvsborg Fotbollförening, 14/04 13:37 
Älvsborg Fotbollförening, 11/04 13:08 
Älvsborg Fotbollförening, 07/04 21:17 
Älvsborg Fotbollförening, 07/04 17:20 
Älvsborg Fotbollförening, 05/04 17:32 
 
VÅRA SPONSORER
 
Övrigt