SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
ÄLVSBORG FF
Bli medlem i Älvsborg Fotbollförening
BLI MEDLEM
VÄLKOMMEN TILL ÄLVSBORG FF

Besöksadress: Redegatan 14, 426 77 Västra Frölunda,

Telefon: 031-290065,

Mail: kansli@alvsborgff.se

 

 

Öppettider kansli

måndag-fredag 07.00 - 12.00

Kickstarta helgen med Näset-derby
2023-05-26 08:02
Erik Reis

Ny fredagsmatch och nytt derby väntar när serietrean Näsets SK tar emot ÄFF på Yuncture Arena. Erik Reis, bäst på plan mot Sandarna senast, hoppas förstås på tredje gången gillt – det vill säga seger i mittfältarens tredje match för säsongen.

 

Näset var en av de tippade favoriterna inför seriestarten och sju omgångar in i säsongen ligger det vinröda gänget på tredje plats i den jämna tabellen, medan ÄFF är sjua. Båda lagen kommer från oavgjorda resultat i senaste omgången, där Älvsborgs 2-2 hemma mot Sandarna kändes lite snöpligt trots att en sen kvittering åtminstone räddade en poäng.

ÄFF var på det stora hela det bättre laget och hade mängder av högklassiga målchanser, men bollen ville inte riktigt in. Regissören bakom många av anfallen senast var Erik Reis som från sin centrala mittfältsposition styrde och ställde spelet med precisa passningar, smarta instick och öppnande spelvändningar.

”Det var lite surt att inte vinna senast. Vi skapade väldigt mycket och borde fått med oss mer, men fotboll är inte alltid rättvist”, säger Erik, som alltså gjorde sin andra match i den blåsvarta tröjan för säsongen.

 

Eftersom Erik kombinerar studier med fotboll på college i USA under resten av året har han inte hunnit med så mycket gemensamma träningar och matcher med ÄFF hittills.

”Jag tycker att jag kommer in i det mer och mer. Eftersom jag ska byta skola i USA till hösten ville vår tränare i den nuvarande skolan inte satsa på mig så det har inte blivit så mycket fotboll för mig nu under våren. Så jag kände mig lite ringrostig i början, men nu blir det bättre för varje träning.”

 

Även under förra säsongen spelade Erik i ÄFF under sitt sommarlov. Han kan därför ganska lätt göra en jämförelse mellan årets och fjolårets upplagor av laget.

”Jag tycker att vi har mycket bättre självförtroende i år. Det märks att killarna tror på laget och på vårt spel. Ifjol hängde vi med huvudet om vi fick en dålig start, så är det inte längre. Det märks också en tydlig utveckling på de yngre killarna. De är fortfarande unga men är både bättre och tar för sig på ett helt annat sätt jämfört med förra året.”

 

Nu väntar Näset på bortaplan. Vad tror du om matchen och motståndet?

”Jag har faktiskt väldigt dålig koll på Näset eftersom jag inte varit hemma. Men det är viktigt att vi gör det till vår match och inte låter dem styra spelet. Och så är det oroligt viktigt att vi inte startar som vi gjort de senaste matcherna och hamnar i underläge direkt. Att göra mål är det svåraste som finns i fotboll och då kan vi inte hamna i en situation som gör att vi får kämpa i uppförsbacke från början”, avslutar Erik Reis.

 

Matchen mot Näsets SK startar kl 19.00 på Yuncture Arena (Åkeredsvallen).

 

Forza ÄFF!

Nystartat Damlag i 7mot7 serien, började med seger!
2023-05-07 21:27

Avsaknaden av ett damlag är stort i vår förening. Men idag togs ett första steg mot att i framtiden bygga ett nytt. Ett gäng med tjejer som har "lagt" av trots ung ålder och gemensamt kokat ihop ett damlag i 7mot7 serien.

 

Förhoppningen är att ett gäng av våra tjejer som inte är med just nu i laget dyker upp då ryktet kommer spridas att detta är ett gäng som har riktigt roligt ihop.

 

Matchen då? Jodå det blev seger med hela 8-3 mot Lekstorp

 

Forza ÄFF

 

 

F2011 vandrade in med IFK:s damlag på Valhalla idag
2023-05-07 16:39

Idag fick våra kära flickor i F2011 chansen att vandra in på Valhallas plastgräs tillsammans med IFK Göteborgs damlag. En kul upplevelse säger rapporterna och säkert ett roligt minne för våra tjejer.

 

Matchen då? IFK vann med hela 6-1

 

// Forza ÄFF

Matchdags för F19
2023-05-06 11:52

Intensiv match-helg väntar för laddade damjuniorer


Nu stundar en intensiv helg för våra talangfulla damjuniorer. Med hemmamatch både lördag och söndag mot Kållered respektive Lekstorp ska de två lagen göra allt för att befästa topp-positionen i tabellerna. ”Siktet är inställt på seger i båda matcherna”, säger spelarna Ida Abbas och Alma Hedberg.


Den skickliga F19-truppen består i dagsläget av drygt 30 spelare. Eftersom ÄFF för tillfället saknar ett seniorlag på damsidan är damjuniorerna dels vår äldsta årskull (även om de flesta är födda 06 och 07), dels stommen till vad som förhoppningsvis åter kan bli ett representationslag. Talangen i laget är det verkligen inget fel på. Ifjol vann det ena laget sin Division 3-serie och segrade dessutom i Fair Play-ligan i hela Göteborg. Under vintern har tjejerna även vunnit sin futsal-serie.


Det är med andra ord en framgångsrik trupp som nu startat seriespelet med två lag i olika serier, ett lag i division 2 och det andra i division 4. Division 2-laget vann klart premiären borta mot topp-tippade Kärra med 4-0, medan division 4-laget startat med två vinster och en förlust och därmed ligger på tredje plats i tabellen. Och nu i helgen väntar alltså en ny omgång. Först ut är en match mot Kållered SK i division två kl 16.15 på lördag. Den följs upp av match i division 4 mot Lekstorps IF på söndag kl 12.15.


Två spelare som inte vill missa fajterna på Påvelundsplan är spelarna Ida Abbas och Alma Hedberg. De, liksom hela laget, går in i helgen med gott självförtroende – och sund respekt för motståndarna.

”Kållered har en stor och stark trupp med duktiga spelare men de har inte startat så bra i serien så de kommer säkert revanschsugna”, säger Ida Abbas, som framförallt spelar i division 2-laget.
”Lekstorp, däremot, har en väldigt liten trupp som inte heller har startat så bra i division 4 så de är säkert också revanschsugna. I den här matchen kommer vi även att få hjälp av våra duktiga 08or som har spelat med oss tidigare”, säger Alma Hedberg som är lagkapten i division 4-laget men också spelar i det andra laget.

 

Hur har spelet sett ut i matcherna hittills, tycker ni?
”Det känns inte som att vi kommit igång riktigt spelmässigt eftersom vi inte har spelat så mycket matcher. Men vi utvecklats vecka för vecka och nu går vi in i en tuff period med tre matcher på sex dagar för vårt division 2-lag”, säger Ida.
Alma fyller i om division 4-laget:

”Spelet var lite ovant i början då vi var många nya spelare som skulle hitta ett samspel men nu börjar allt sitta och det känns bra.”

 

Vad skulle ni säga är era styrkor som lag?
”Styrkan är att vi har ett komplett lag med många olika spelartyper. Allt från duktiga försvarsspelare till snabba omställningsspelare. Sammanhållningen är en annan styrka vi har”, säger Alma.


Just sammanhållningen är något som laget fokuserat mycket på. Under påsklovet åkte hela laget till Branäs för att skapa ännu tajtare band och gemenskap i gruppen. Och det är något som påverkat både spelet och sammanhållningen ytterligare i positiv riktning.

”Vi har en väldigt härlig stämning i truppen. Främst efter Branäsresan men även efter en fin start för båda våra lag i serien. Vi är ett lag som har väldigt kul tillsammans både på planen och utanför”, säger Ida.


Vad har ni för målsättningar med säsongen?
”Vårt mål är att vinna division 2 och hamna på en mittenposition i division 4. Men även att fortsätta bygga på vår goda stämning i laget och förhoppningsvis kommer vi iväg på cup i Danmark till sommaren”, säger Alma.

För att nå dit krävs fint spel i de båda matcherna i helgen.

 

Vad kan vi i publiken förvänta oss av Älvsborg i de här matcherna?
”Vi har siktet är inställt på seger i båda matcherna och vi tror och hoppas att vi kommer kunna dominera spelet i båda”, avslutar Ida och Alma.

 

Vi önskar varmt lycka till. Matcherna startar kl 16.15 på lördag (Kållered SK, division 2) och kl 12.15 på söndag (Lekstorps IF, division 4). Båda matcherna spelas på Påvelundsplan. Varmt välkomna.

Taggat ÄFF ute efter revansch mot GFF
2023-05-05 08:44

På fredag kväll vankas det prestigematch när grannen från Majorna, GFF, kommer på besök till Påvelundsplan. För Älvsborg gäller det att snabbt försöka studsa tillbaka till vinnarspåret efter de tappade poängen senast mot GWFC.

”Vi är supertaggade”, säger vänsterbacken – och den något oväntade målsprutan – Omar Tarek.

 

Göteborg FF, GFF, parkerar på en sjunde plats i tabellen efter fyra omgångar med fyra inspelade poäng. ÄFF ligger några pinnar högre upp på en fjärdeplats med sju poäng. Majorna-laget kommer från en oavgjord match mot Sandarna senast medan ÄFF som bekant fick åka hem med noll poäng efter 2-3 mot GWFC i en svängig och händelserik match. 

 

Det var en lite snöplig förlust senast, hur har snacket gått efter matchen mot GWFC?

”Framförallt tar vi med oss vår kämparanda. Vi hade en jobbig period i matchen när vi släppte in mål samtidigt som Mattias i målet blev skadad och Charlie fick ställa sig. Dessutom fick vi några tveksamma domslut emot oss, då var det tungt. Men vi visade verkligen karaktär och vilja när vi trots motgångarna inte tappade hoppet utan lyckades komma tillbaka in i matchen. Och det tar vi med oss, vi ger inte upp. Nu har vi fokuserat hela veckan på att hålla uppe intensiteten och inställningen”, säger Omar Tarek, som stod för ett av målen i 2-3-matchen senast.

Det var Omars första kasse i serien men under försäsongen har han gjort en hel del mål och har, tillsammans med Filip Thomsen på andra kanten, varit starkt bidragande i ÄFF:s offensiva spel, som hittills genererat 12 mål på fyra omgångar.

 

Du har ju inte gjort dig känd som någon större målskytt tidigare, vad beror det nyfunna målsinnet på?

”Jag gillar att gå framåt när jag får bollen med fart. Och jag har tränat mycket på att försöka utmana en mot en när chansen ges. Ibland går jag på utsidan av backen och slår inlägg, ibland på insidan. Och ju fler mål jag gjort, desto mer självförtroende får jag och vågar ösa på framåt ännu mer.”

 

Vi får hoppas på ännu fler löpningar under fredagskvällen. Hur ser du på matchen mot GFF?

”Det blir en spännande match. De kvalade till trean förra året och många har tippat dem att vinna serien i år. Det kommer bli tufft, men vi tror stenhårt på vårt spel och vi ska köra på som vanligt. Men vi får inte gå ned oss i några svackor utan måste ge järnet hela tiden. Då ska GFF få en tuff match”, säger Omar Tarek.

 

Matchen mot GFF startar kl 19.15 på fredag på Påvelund. Vi ser fram emot strålande väder, mycket publik och stor uppslutning i ÄFF-klacken. Väl mött!

 

// Forza ÄFF

Emil Carlson inför Gothenburg West FC
2023-04-26 23:06

”Konkurrensen i laget är bättre än någon gång tidigare”

 

Sju poäng och 10-1 i målskillnad. Säsongen har börjat fint för vårt A-lag, som nu möter Gothenburg West FC i årets första bortamatch på torsdag kväll.

Här ger försvarsklippan Emil Carlson sin syn på säsongsinledningen och läget i laget inför nästa match.

 

Två segrar och en oavgjord är facit hittills för herrseniorerna. Dessutom med två raka nollor i bagaget, vilket förstås är extra skönt om man är försvarare som Emil Carlson, som från sin mittbacksposition dirigerar mycket av försvarsspelet genom en ständig dialog med lagkamraterna.

 

”Ja, det är alltid kul när vi håller nollan. Nu har vi kunnat spela ihop oss på riktigt i laget och det är viktigt i försvarsspelet. Jag och Charlie har fungerat bra i mitten och så har vi Omar och Filip på kanterna som är helt fantastiska med boll i det offensiva. Men försvarsspelet är viktigt över hela banan. Jag tycker att presspelet har fungerat väldigt bra och det har underlättat för oss i backlinjen och Mattias i målet. Dessutom har ju Jacob vunnit allt framför oss, vi har inte behövt gå upp i en nickduell,” säger Emil.

 

Förutom få insläppta har ni alltså gjort tio mål framåt. Vad är anledningarna till den fina starten, tror du?

”Framförallt har vi en bredd och konkurrens i truppen som är bättre än det varit någon gång tidigare under mina fyra säsonger i klubben. Det gör att intensiteten höjs på varje träning. Inställningen är att alla vill ta för sig och visa att de ska vara med på match. Dessutom har Sudo höga krav på oss och det har fått effekt, vi är väldigt bra tränade och alla har en grym attityd”, säger Emil som själv var skadad under större delen av fjolåret och tvingades följa många av matcherna från åskådarplats. Och skillnaden jämfört med förra säsongen är markant, menar han.

”Vi har gott självförtroende och tror på vår spelidé. Förra året kunde vi börja oroa oss för att släppa in mål när det gått 60-70 minuter. Nu kör vi bara på och vet att vi är bättre tränade och orkar springa mer än motståndarna. Det är skön känsla. Jag tycker också det är stor skillnad på de yngre killarna som kom upp i fjol, nu har de fått rutin och vi håller ihop bättre som lag. Att vi har kunnat spela med i stora delar samma lag det senaste betyder mycket.”

Nu väntar Gothenburg West i nästa match, vad vet du om dem?

”Det är ju till stora delar Balltorps lag som gått upp i det här nya laget. Det kommer säkert att bli en lite annorlunda match jämfört med de tidigare med mer fysiskt spel och kamp. För oss gäller det att vi fortsätter spela vårt spel och löper mycket. Tror på oss själva och inte låter dem diktera spelet. Det räcker inte att gå in med 95 procent, då förlorar vi, utan det är en 100-procentig inställning som gäller. Vi har en riktigt go känsla i laget,” avslutar Emil Carlson.

 

Matchen mot Gothenburg West FC, som inlett serien med två förluster och en oavgjord match, spelas på Förbovallen på torsdag kl 19.00. Vi hoppas förstås på stor uppslutning från Älvsborgs trogna supportrar.

 

// Forza ÄFF.

Herrarna tog 2:a raka och har häng i toppen av tabellen!
2023-04-22 00:14

Älvsborg FF Herr - IFK Björkö  3 - 0

 

Säsongen har startat minst sagt bra! Idag var det match nummer tre på Påvelund för våra herrar. Kvällen slutade i dur med en säker 3-0 seger mot före detta Div3 laget IFK Björkö.

 

Åter en hållen nolla vilket är riktigt kul och det ger oss fantastiska förutsättningar att vinna matcher. Idag hade vi även råd att bränna en straff innan målskyttet tog fart.

 

Efter ett självmål kunde Albert E och Jacob göra varsitt mål. Åter inför en månghövdad publik. Vi räknade till drygt 90! åskådare ikväll vilket är fantastiskt kul och lika kul att vi för tredje matchen i rad har en lite klack som hejar fram oss.

 

Läs mer om matchen HÄR!

 

// Forza ÄFF

Michael Konge siktar på nya mål och poäng mot Björkö
2023-04-20 21:27

Tre sköna poäng för A-laget efter 6-0 mot IK Virgo senast. Dessutom med ett hattrick från vår anfallare Michael Konge, som nu är sugen på att fortsätta målfabrikationen mot IFK Björkö på fredag kväll.

” Det är självklart alltid härligt att göra mål och hjälpa laget. Men vinner vi är jag nöjd oavsett vem som gör målen,” säger Konge.

 

Det var ett taggat Älvsborg som klev ut på Påvelunds konstgräs i måndags kväll mot IK Virgo. Redan efter två minuter hade Michael Konge satt ettan med en snygg volley och inte långt därefter var det dags för hemmalagets och Konges andra. Slutresultatet skrevs till slut till 6-0 och då hade anfallaren svarat för tre av målen.

”Det var verkligen en grym insats av hela laget. 6 mål framåt, och att hålla nollan är otroligt viktigt också. Vi jobbar stenhårt över hela planen. Vi var det hungrigare laget och satte snabbt prägeln på matchen med två mål första kvarten. Sedan var visserligen Virgo det bättre laget under halvlekens sista 20 minuter men utan att de skapade några riktigt heta målchanser. Efter pausen kom vi ut lika hungriga som i matchens inledning och kunde spela av matchen ganska enkelt efter 3-0-målet.”, säger Konge.

 

Du har ju spelat på flera olika platser i laget. Är det anfallare som passar dig bäst eller vad tycker du själv?

”I grunden är jag anfallare och har spelat på den positionen under större delen av min karriär. Det är även roligt att ibland testa nya positioner och jag spelar där tränaren tycker jag gör störst nytta för laget.”

 

Nu väntar ny hemmamatch mot IFK Björkö, som är nykomlingar från division tre och inlett serien med två förluster. Hur är läget i laget inför Björkö?

”Läget i laget är riktigt bra! Vi har bra uppslutning och tempo på träningarna. Vi ser fram emot matchen på fredag och hoppas kunna ge publiken ännu en seger”, säger Konge och fortsätter:

”Det gäller att vi är påkopplade från början och gör jobbet tillsammans. Även om Björkö inte fått den bästa starten blir det ingen enkel match. Vi har stor respekt för alla lag i serien och vet att vi måste prestera 100 procent varje match för att få poäng på kontot. Gör vi det så tror jag vi kan hämta hem en ny trepoängare på fredag.”

 

Matchstart är klockan 19.15 på fredag. Väderprognosen pekar på cirka 15 grader och sol – med andra ord perfekt fotbollsväder. Varmt välkomna till Påvelundsplan!

 

// Forza ÄFF

BLI MEDLEM
Nyheter från våra lag
F2008, 01/06 21:25 
F19 flickor, 30/05 19:36 
F2008, 27/05 08:57 
F2008, 27/05 08:57 
 
VÅRA SPONSORER
 
 
 
 
Övrigt