SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
ÄLVSBORG FF
Herr A/B seniorer
Älvsborg Fotbollförening
7 - 0
Finlandia/Pallo IF
Älvsborg Fotbollförening7 - 0Finlandia/Pallo IF

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 07 december, 12:30
Plats:Påvelundsplan konstgräs
Vinst med 7-0 för vårt "nybygge"!
2019-12-07 16:34
Dagens målskyttar: John, Hugo och Victor, bild saknas på Konge
Älvsborg FF - Finlandia/Pallo IF  7 - 0 (3-0)

Idag var det dags för ÄFF:s seniorer anno 2020. Den nya truppen har en månad i träning bakom sig och det är många olika komponenter som stämma över tid. I och med att halva seniortruppen har försvunnit och ersatts med egna yngre förmågor så var frågorna säkert många inför matchen. Nytt spelsystem för våra seniorer och hur skulle mixen av senior och junior bli. Skön temperatur i luften med frisk vind som ändå gjorde att det kändes rått. Kul med mycket publik som alla var nyfikna på det nya.

Laget: Simon S, Collstedt, Linus, Haidar, Olsson, Filip L, Hugo, John, Victor, Adam, Odenstam samt Martin, Oscar, Allbert och Kongen vid sidan.

Inför matchen betonade vi att det var träningsmatch, Dvs vi skulle träna på vårt spel och hur VI skall spela. Vi har tränat på bra och det skulle bli kul att se vart vi stod i vår samlade kunskap.

1:a halvlek
Domaren hade knappt hunnit med att blåsa igång matchen innan första målet var ett faktum. Redan efter 63 sekunder kom 1-0 genom ett självmål som Lisnell stressar fram. Direkt på avspel ger Finlandia bort bollen per omgående och Lisnell luggar sin back vid kortlinjen och serverar Hugo som vinklar upp bollen i nättaket fram till 2-0 och uret visade då 1 minut och 47 sekunder... Under matchens första 20 minuter är det mer eller mindre spel mot ett mål. Vi kommer i våg efter våg och vårt kantspel fungerade fantastiskt bra. Vi vann otroligt mycket boll genom Filip och John och på en av dessa bollvinster frispelas Odenstam som fri med målvakten osjälviskt spelar en offsidestående Adam... som tur är blir Alex nedriven i situationen och vi tilldöms en straff som John snyggt sätter till höger om målvakten. Vid 30 minuter spelade gör vi tre byten där Abbe ersätter Victor, Konge ersätter Adam och Martin in i stället för Collstedt. Innan vi fick igång dessa tre gavs Finlandia chansen att ta över spelet en kort stund och kunde så när kapitaliserat på detta men vi fredade oss förtjänstfullt. Avslutande 5 minuterna var vi tillbaka i samma hjulspår igen och vi anföll mest hela tiden. Domaren blåst av för första halvlek som rättvist slutade 3-0

I paus var det en del beröm för hur vi försökte spela efter vår idé. Vi skulle dock bli lite tydligare på vår försvarssida. 

2:a halvlek
Började som den första. Vi tog tag i spelet mer eller mindre omgående och vi kom till ett par fina avslut som avvärjdes av Finlandias målvakt. Vi hade ett flertal fina kombinationer som många var värda ett bättre öde. Vi vann så många andrabollar att frustrationen hos våra motståndare togs ut på våra spelares ben där Hugo flera gånger om befann sig i horisontalläge på planen. Efter ca 10 minuter spelade i andra akten får vi straff för andra gången idag. Fram stegar dagens kapten John för andra gången och den straffen skickar han ribba!! in. Efter detta målet var det ridå för våra gäster och resten av matchen blev en smått överlägsen transportsträcka. Förutom att Abbe fick kliva av efter en rejälsmäll var det mest smällkarameller från oss! 5-0 kommer efter snyggt spel där Konge frispelar Victor till öppetmål. 6-0 kommer efter matchens 3:dje! straff. John skickar in den i samma hörn som de tidigare två och hans Hat-trick var ett faktum. Innan matchen var över skulle Konge få näta sitt första sedan återkomsten till Blå/Svart, fri med målvakten chippade han snyggt över honom in i mål. Halvleken slutade rättvist 4-0 och matchen 7-0.

Summerat: Vi skall inte dra för allt för stora växlar på detta men helt klart var det en positiv tillställning och många svar på en del frågor innan matchen. Skoj att vi får bra utdelning på vårt fina anfallsspel samt press och bollåtervinning funkar så pass bra redan nu. Det finns många som skall ha beröm idag men vårt 3-manna mittfält var fantastiskt bra och håller man nollan har vårt försvarsspel fungerat bra. Vi har fortsatt en hel del att jobba på innan vi är där vi skall vara men nu kan vi snart ta julledigt med gott samvete. Värt att notera... dagens snittålder på startelvan var 18,3 år...

Målskyttar: John Nestenborg 3st, Hugo Börjesson 1st, Victor Svensson 1st och Michael Konge 1st samt ett självmål

Matchens stjärnor:
1:a stjärnan: John Nestenborg (matchen store gigant idag samt 3 snygga straffar)
2:a stjärnan: Adam LIsnell (fantastiskt bra jobb matchen igenom. första 30 är briljanta)
3:e stjärnan: Linus Julin (Lugn och trygg med boll och avvärjer allt idag)

Vid tangenterna

Anders


<< Tillbaka

 
 
VÅRA SPONSORER
 
 
 
 
Övrigt