Årets andra vinst efter 4-0 mot IK Virgo.
Dagens målskyttar: Fr v: Hampus, John och Victor
Älvsborg FF - IK Virgo  4 - 0  (2-0)

Lördag och äntligen var det dags för vår hemmapremiär. Efter en för stunden rätt lagom träningsvecka då halva laget är på diverse skidresor så skulle vi gästas av IK Virgo som så sent som förra säsongen spelade i div 3. Förhoppningen var att vi skulle få oss något riktigt att bita tag i. Förutsättningarna för fotboll var fantastiskt bra då det var nästan vindstilla och uppehåll. Kanske hade man hoppats på lite mr publik än de 30 som hade letat sig ner till Påvelunds IP.

Laget: Oscar, Ludvig, Seb J, John, Martin, Robin, Hampus, Victor, Albert, Konge, Odenstam och Haidar, Edwin och Filip vid sidan.

Inför matchen var det ett samlat och laddat gäng som hade riktigt bra fokus på uppgiften. Vi ville ta med oss den positiva halvleken från matchen mot Askim samt att inte hamna i samma svacka som vi gjorde i andra akten i densamma matchen.

1:a halvlek
Direkt från start tog vi tag i taktpinnen. Med risk för att man är på tok för enögd men det var som att planen lutade. Vi sköljde över våra motståndare som hade förtvivlat svårt med rätt mycket. Vi rullade upp dem rätt friskt på vår högerkant och kunde vi ett par tillfällen raderat ut vår målnolla. Våra gäster kunde bara spela långt över vår backlinje och ligga på rulle då det var bomstopp efter backen. Efter ca 20 minuter kom första knäcken i matchen då Virgo inte orkade i alla löpningarna utan vi tog över monumentalt. Vi vann nästan alla andrabollarna och vid en sådan situation letar sig bollen ut på vår högerkant där Odenstam skickar in ett snyggt inlägg som Hampus nickar in till 1-0. Ett riktigt snyggt mål. Det var startskottet på en rätt ojämn match. Strax efter målet hade vi ett superläge genom Konge som målvakten gör en superräddning på och på returen en än mer svettigräddning då han avvärjer på egenhand ett större underläge. Vi formligen sköljer över vår motståndare och tillslut kommer även 2-0 genom Victor. Vi har under långa stunder ett stabilt spel och Robin håller en fantastisk balans i laget. Hampus och Victor löper enormt på mitten. Odenstam är som en irrationell bålgeting på sin högerytter. Ett stort plus får båda våra ytterbackar Ludvig och Martin som var riktigt bra i halvleken. Halvleken slutar 2-0 som var klart i underkant.

I pausen var det självklart ett lag som var nöjda med halvleken men ville mer och absolut inte falla in i en falsk trygghet. Vi kände alla att det var nära till soppatorsk för våra gäster och vi skulle fortsätta trumma på.

2:a halvlek
Den andra akten blev den första sig lik. Vi var det spelförande laget och var det inte avgjort redan efter första akten så tog det inte allt för lång tid innan det var fullständig ridå för Virgo. Efter en halvsvajig inledning kom så 3-0 efter ca 10 minuter. Efter en Virgo hörna vinner Abbe en bollduell på mittplan och serverar Victor i vänsterytterposition där han en mot en snurrar upp backen och kliniskt placerar in bollen i bortre gaveln. Efter detta var de 30 minuter av lite gäsp varning då Virgo inte orkade ge oss en match.
4-0 kommer genom John som mitt i slottet placerings skjuter in bollen snyggt förbi en felplacerad målvakt. Efter detta spelades matchen av men under kontrollerade former då vi inte bjuder på något alls... eller nästan iaf då faktiskt Oscar gör en superräddning med 10 minuter kvar. Halvleken slutade 2-0 och matchen 4-0 vilket var i underkant. Men vi tar med oss 2 segrar och bygger vidare-

Summerat: Idag var det match i 20 minuter och sen var det ett träningspass i 70 minuter. Tyvärr orkade vår motståndare inte idag. Tydligen saknade man ett antal "givna" pjäser och det gjorde sitt. Vi har 16 man på skidresa... MEN vi har en bred trupp i år. Lite nytt material in idag i Edwin, Konge och Ludvig som alla gör det riktigt bra! Ny match redan på tisdag i cupen och DÅ är det MATCH då det gäller något.

Målskyttar: Victor Svensson 2st, Hampus Gustafsson 1st och John Nestenborg 1st