SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
ÄLVSBORG FF
Herr A/B seniorer
Älvsborg FF (D4H)
1 - 1
Lerkils IF (D3H)
Älvsborg FF (D4H)1 - 1Lerkils IF (D3H)

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 07 mars, 10:30
Plats:Påvelund 1 Konstgräs
Tävling:
Matchnummer: 060906037
Samling:09:30
Oavgjort med mersmak mot Lerkil.
2020-03-07 14:33
Älvsborg FF - Lerkils IF  1 - 1  (0-1)

Dags för match efter uttåget ur Västracupen. Idag skulle Lerkil komma på besök från vårt grannlän. Lerkil är inne på i många stycken en liknande resa som oss själva. De satsar ungt och hemvävt. De har haft en duktig 02-03 kull som nu får mer och mer att säga till om. Vårt egna lag idag hade en snittålder på 18,9 år dvs en bra ålder på ett juniorlag. Dagen bjöd på ett fantastiskt väder vilket gjorde att det kom mycket folk till matchen och ett stort följe från Lerkil var på plats.

Laget: Saebbö, Collstedt, Edwin, Seb J, Ludvig, Valther, Hampus, John, Rafa, Konge, Victor samt Olsson och Philip vid sidan

Inför matchen pratade vi igenom våra anfallsstrategier. Nu har vi haft fokus mer eller mindre uteslutande på försvarsspel och under mars månad blir det mycket fokus på anfall och speed.

1:a halvlek
I matchinledningen var det mest Lerkil. Vi hamnade snett i vårt försvarsspel och innan 1-0 kom efter 5 minuter spelade hade Lerkil försökt med samma uppspel 3 gånger och alla dessa gånger valde vi att inte prioritera i vårt försvarsspel. Det var på vår högersida de kom gång på gång och tillslut kom de runt oss och ett inlägg och en snygg nick senare var det 0-1... surt när vi ger bort ytor som motståndarna inte behövde kämpa för. Efter målet fick vi bättre koll på vår högerkant och vi tog sakta men säkert över spelet. Vi hade oceaner med yta på vår högerkant men tyvärr väljer vi ofta bort alternativet och väljer andra alternativ. Vi hade generellt lite svårt i uppspelen i första akten. Vi kommer till 5-6 halvchanser där vi vill alldeles för mycket vilket gör att målvakten kan ta dessa utan problem. Vi har mängder med hörnor och hyfsade frisparkslägen men halvleken var liksom mellanmjölk... dvs varken eller. Tyvärr valde vi att spela centrala bollar men där var det stängt av Lerkils duktiga centrala spelare.Det vi kunde se de sista 5 minuterna var att orken verkade tryta hos våra gäster! Tillslut blåste dagens domare som var bar för paus! En halvlek som präglades av alldeles för mycket felbeslut och slutade kanske lite omotiverat 0-1 kan jag tycka.

I pausen var det lite uppsträckning. Trots att vi i stora stycken var laget som styrde tempot på planen var vi inte ödmjuka nog utan vi tillät oss tappa boll i fel lägen och oftast pga att vi väljer att frångå det som vi var överens om innan match. Om vi kunde ta bort detta samtidigt som vi höll oss borta från deras centrallinje skulle vi ha goda chanser att vända på detta.

2:a halvlek
Det tog inte många sekunder innan vi såg att det var ett helt annat ÄFF på planen. Denna halvlek skulle visa sig bli mer eller mindre spel mot ett mål. På 45 minuter får Lerkil 3 st riktigt bra chanser varav en fick Simon göra en riktigt bra räddning på när han var skymd och de andra 2 gick om intet. Åt det andra hållet var det fullt blås. Vi hade en uppsjö av chanser där Lerkils målvakt gör en rad avgörande räddningar samt att Lerkils centrallinje slet förtjänstfullt. Vi använde våra kanter mycket mer i andra akten vilket gjorde att vårt övertag blev monumentalt. Men bollen ville verkligen inte in i mål. Vi försökte spela oss ända fram till mållinjen vilket sällan är en bra idé. Med 12 minuter kvar går vi ner på 3-5-2 och satsar maximalt framåt och det tar endast ett fåtal minuter innan John hittar fram till Olsson med en riktigt fin passning och som osjälviskt hittar Kongen som fri med målvakten iskallt chippar in kvitteringen. Snyggt och en riktig befrielse. Med tillägg så var det 10 minuter kvar, dvs gott om tid att gå för ett segermål också. Jag kan lugnt säga att vi gick max för ett segermål och chanser saknades inte då våra gäster hade fullständig soppatorsk. Den stora chansen kom i en omställning där vi vann bollen högt och kom i en 4 mot 2 situation men tyvärr väntade vi lite för länge med inspelet, hade det kommit i ett tidigare läge då hade vi nog haft målet. Matchen slutar 1-1 och halvleken 1-0 till oss vilket var fullt rättvist men vi borde haft både ett kanske två mål till.

Summerat: Tavlan lyser 1-1 och det känns lite snopet. Lerkil var stundtals bra men min subjektiva åsikt var att vi var bättre i mycket. Vi malde ner vårt motstånd idag men tyvärr saknade vi kylan i de avgörande lägena och vi var för omständliga idag, addera även en målvakt som gjorde 4-5 fantastiska räddningar. I första är vi inte i närheten av vår gameplan men i andra är vi nära den och då tippar matchen över till vår för del. Det tar vi med oss. Vi hade fint ytterbacksspel idag vilket kommer bli än mer viktigt framöver.

Målskyttar: Michael Konge 1st

Matchens stjärnor:
1:a stjärnan: Edwin Lang
2:a stjärnan: Ludvig Odéhn
3:e stjärnan: Marcus Collstedt

Vid referatet

Anders

<< Tillbaka

Spelade matcher
Lör 1/10 16:15
4 - 0  
Lör 24/9 14:15
4 - 3  
Lör 17/9 13:00
1 - 0  
Fre 9/9 19:15
3 - 3  
Lör 3/9 14:00
1 - 0  
Fre 26/8 19:15
0 - 3  
Lör 20/8 14:15
7 - 2  
Fre 12/8 19:15
2 - 2  
Lör 6/8 13:00
4 - 1  
Tor 30/6 19:00
4 - 2  
 
 
VÅRA SPONSORER
 
 
 
 
Övrigt