Vinst i Västracupen mot Donsö med 4-0
2020-02-18 22:28
Dagens målskyttar: Fr v: Hugo Börjesson och Victor Svensson som gjorde hattrick!
Älvsborg FF - Donsö IS  4 - 0  (1-0)

Så var det äntligen dags för årets första tävlingsmatch. Västracupen stod för dörren och vi skulle få besök av Donsö ikväll. Efter en bra start i våra två träningsmatcher skulle vi mest troligt få en värdemätare idag då det skulle tävlas och inte träningsspela. Kvällen bjöd på fantastiskt väder och mycket publik hade letat sig ner till Påvelundsplan.

Laget: Simon, Ludvig, Seb J, John, Martin, Robin, Hugo, Hampus, Olsson, Filip B, Victor samt Konge, Albert och Haidar vid sidan

Inför matchen pratade vi igenom vikten av att vård bollen och inte ge bort den i våra omställningar. Idag var det tävling och vi skulle verkligen tävla i alla situationer.

1:a halvlek
Domarlegenden Ulf blåste igång drabbningen. Dagens startelva var 19,8 i medelålder och våra motståndare var mest troligt rätt nära den medelåldern också. Matchen började lite avvaktande där vi tilläts ha mer boll och kunde trilla rätt ostört i backlinjen. Båda lagen spelade 4-3-3 och DIS började sätta press på oss och direkt öppnade det upp möjligheter att spela sig igenom vår motståndare och precis det händ i 4:e minuten då Hampus spelar bollen snyggt ut till Olsson som med inlägget friställde Victor till öppet mål. Riktigt snyggt och med 56 minuter kvar så undrade man vart detta skulle sluta. Tyvärr så begick vi samma misstag som de senaste matcherna då vi gör rätt många saker fel. Dåligt passningsspel och i synnerhet i uppspelsfasen där vi gång på gång tappade bollen och gav DIS en mängd med riktigt fina och heta omställningar. Till vår lycka så var DIS allt annat än heta i dessa omställningar och det enda avslutet var ett friläge som Simon snyggt parerade undan. Annars var det odyssé i felbeslut och nervöst spel. Detta till trots så är det vi som har flest riktiga målchanser men tyvärr får vi inte till det. Halvleken slutar rättvist med ledning för oss men där DIS spelade fyndigt och bra när det tilläts.

I pausen var det en hel del snack om hur och på vilket sätt vi hamnade fel i detta. Vi var rörande överens om att 80% av de chanser DIS fick i första berodde på alldeles för enkla misstag från vår sida. Om vi tog bort detta skulle de behöva lägga mycket mer kraft på att bygga sina anfall och det trodde vi inte att de hade orken till. Vi skulle gå för ett mål och punktera matchen.

2:a halvlek
I andra fick vi se en helt annan tillställning. Vi minimerade misstagen vilket gjorde att DIS knappt hade ett enda avslut i andra halvlek. Åt andra hållet var det plattan i mattan och stundtals såg det ut som om planen lutade (lite lätt subjektiv åsikt). Efter 8 minuter kom 2-0 genom Hugo som snyggt placerade in en retur och bara minuter efter så var han nära att med en bicykleta göra en supermål. Vi fortsatte att trumma på och sköljde över ett allt mer tröttkört DIS. 3-0 kom genom Victor som åter blev frispelad men denna gång av Hugo och med öppet mål igen så var saken enkel. Där och då var matchen körd ut ett ö-perspektiv men vi var inte mätta utan i slutet fullbordade Victor sitt hattrick när han skarvade in Björnells volley, mest troligt hade det blivit mål ändå. Uffe blåste av matchen och 4-0 blev slutresultatet vilket var klart rättvist.

Summerat: Efter en mindre lyckad första akt så fick vi bättre snurr i den andra. Vi vände och vred vårt spel och fick fin utdelning på vårt övertag. Åter är det de unga gardet som målar på för glatta livet. Redan på lördag är det dags igen och då stå Tynnered för motståndet. Vi syns då!

Målskyttar: Victor Svensson 3st och Hugo Börjesson 1st