SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
ÄLVSBORG FF
Herr A/B seniorer
Älvsborg Fotbollförening
4 - 4
Gårda BK
Älvsborg Fotbollförening4 - 4Gårda BK

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:tor 16 april, 20:00
Plats:Påvelundsplan konstgräs
Svängig match slutade oavgjort. 4-4 mot Gårda
2020-04-17 00:23
Älvsborg FF - Gårda BK  4 - 4  (2-2)

Var detta vårsäsongens sista seniormatch? Mycket tyder på just detta i skrivande stund. Coronaepidemin i landet gör att man vill förbjuda allt matchande för alla över 18 år... oavsett detta så var det bästa tänkbara förutsättningar för att spela fotboll. Ett fantastiskt vårväder bjöd vi på ikväll och vi var nära maxgränsen om 50 personer runt arenan. Gårda var dagens motståndare, ett Gårda som kommer från spel i div3 förra säsongen. Dvs vårt unga gäng skulle få sig ett riktigt test ikväll. Dagens trupp hade en snittålder på 18,7 år... som ett seniort juniorlag!

Laget: Simon, Ludvig, Edwin, Haidar, Martin, Filip, John, Hampus, Albert, Adam, Kevin samt Philp, Marcus och Rafa

Inför matchen var det fokus på sättet vi hade gett bort de senaste 2 matcherna mot Dalsjöfors och Zenith och vi ville verkligen råda bot på detta ikväll. Att vi är ett lag som producerar mängder med mål framåt är skönt men tyvärr har vi släppt till alldeles för många de senaste matcherna och det ville vi inte göra ikväll.

1:a halvlek
Dagens domare visslade igång drabbningen. Det skulle snabbt visa sig att Gårda spelade fin och passningsorienterad fotboll. Man hade precis som vi riktigt bra speed på kanterna som man gärna utnyttjade med fina långa crossbollar som skulle visa sig vara ett riktigt giftigt vapen under matchen. Under de inledande 20 minuterna var det övertag för Gårda som fick bra bett om matchen och tyvärr la vi ingen vidare press på deras uppspel och på så sätt kunde de sätta riktigt fint och effektivt spel mot oss. Simon kom ut riktigt bra som sista post och gjorde ett par riktigt fina räddningar. Det skulle snabbt visa sig att Gårda hade en levande blixt på sin högerkant och skapade alla tänkbara problem för Martin som försvarare. Det var riktig kamp över hela planen och vårt unga gäng bet ifrån så mycket man orkade och det var ett riktigt seniort gäng vi mötte så det gavs en hel del från Gårda killarna. Vi vaskade fram lite halvchanser under de första 25 minuterna men var alldeles för passiva för att kunna hota ett skickligt Gårda. Det var lite motlut i allt kändes det som, Gårda vann fler 50/50 dueller och fick med sig en mängd med frisparkar, vi slutade räkna när det stod 1-12 i frisparkar... på en av dessa minst sagt tveksamma frisparkar skulle matchens första mål komma. En snabbt slagen frispark i djupled där hela vår backlinje stod och sov kunde Gårda skicka in 1-0 riktigt snyggt men lite lätt onödigt kan jag tycka. Tyvärr skapade detta en monumental oro hos ÄFF och det skulle inte dröja många minuter innan 0-2 kom. Tyvärr stod domaren och sov och missade en solklar offside där deras duktige nr 17 snyggt rundade Simon (citat från Challe via sms "inte ens jag hade missat den offsiden från 60 meter") Efter detta tog vi tag i spelet. Detta skedde genom en rad viktiga förändringar. Dels kom Filip upp högre i banan och kunde hjälpa Hampus och John och med detta tog vi över mittens rike. Vi vann mängder med andrabollar och vi återerövrade högt i banan vilket gjorde att det var vi för hela pengen. Adam skördade stora triumfer som center mot ett annars stabilt mittförsvar hos Gårda, trots sina 17 år skickade han dessa åt alla håll och kanter och kunde vinna mängder med dueller, vid två av dessa frispelade han John som  kliniskt och näst intill identiskt kunde göra både 1-2 och 2-2. Vi hade även bud på ett ledningsmål men halvleken slutade 2-2 vilket lite lätt subjektivt var rättvist :)

I pausen snackade vi igenom just de bitar som inte fungerade, dvs vår balansspelare hamnade för lågt, presspelet var obefintligt och att vi måste tävla än tydligare! Vi hade gett oss chansen att ta hem denna matchen och vi skulle verkligen ta den!

2:a halvlek
Vi kommer ut som ett nytt lag och mer eller mindre kör över vårt motstånd under den inledande kvarten. Det som var enkelt för Gårda i första halvlek då man under långa stunder ostört kunde spela upp bollen var nu som bortblåst och vi var som bålgetingar runt dem. Vi hade mängder med halvchanser men de riktigt heta chanserna kom vi inte fram till. Lite frustrerande men samtidigt så skulle det inte kunna fortsätta så utan det (målet) skulle komma förr eller senare. Mitt i allt detta kom Gårda upp i 2 riktigt fina kontringar och båda gångerna var det nr 17 igen som ryckte sig fri men Simon kom ut fantastiskt bra avvärjde. Vi fortsatte att trumma på och när så målet kom föll det i fel mål... vi vinner bollen och gör ett fint uppspel via mitten men tyvärr blir vi luggade på bollen som Gårda sätter i djupet och vips var det 2-3 efter ett snyggt spel av dem. Surt men detta är fotboll... vi fortsätter att trumma på men med mindre frenesi och detta utnyttjar Gårda skoningslöst och åter är det nr 17 som kommer fri med Simon som åter gör 2 fina räddningar men på det 3:dje friläget får han abdikera där han rundas snyggt igen av nr 17... åter ett sjukt offsidemål på flera meter men det är en ensam domare och då kan det bli fel. Detta skulle kunna innebära spiken i kistan men idag ville vi annorlunda och istället för att vika ner oss fortsätter vi att trumma på och spelet är mestadels på Gårdas planhalva. Rafa gjorde ett piggt inhopp och oroade ordentligt på sin kant på en av dessa rusher kommer ett inlägg som på ett eller annat sätt kommer fram till Kevin som orädd skickar in reduceringen fram till 3-4. Det var 12 minuter kvar och nu var det plattan i mattan. Det var vi för hela pengen men samtidigt hade Gårda sin nr 17 som hade chansen att punktera matchen men missade sitt sjuttielfte friläge... åt andra hållet hade vi ett gäng fina lägen. Domaren missade en solklar straff när Adam bryskt knuffades ner i backen men domaren vinkade avvärjande, även Kevin kom fri med målvakten och kom först till bollen och skarvade den via målvakten som i efterföljande situation skövlar Kevin ner i marken som skadad tvingas utgå... en solklar frilägesutvisning och kanske straff blev till en hörna??!! Sällan jag har detta fokus på en rättskipare men lite taktkänsla kan jag tycka att man skall ha. Trots ett massivt övertag kommer vi inte fram till någon superchans och med 2 minuter kvar har vi en hörna där hela laget är uppe inkl. Simon som sånär gör mål på hörnan. Innan matchen var över vinner Filip bollen på mitten och serverar Rafa som spelar tillbaka till Filip som med ett inlägg når Abbe som med matchens sista spark gör 4-4!! Vild glädje i ÄFF. Halvleken slutar 2-2 vilket sett till spelet var klart i underkant för oss men sett till chanserna klart i underkant för Gårda så oavgjort var nog rättvist.

Summerat: Kul att möta ett riktigt bra seniorlag. Extra kul att se att vårt unga lag står upp mot dessa killar. Skönt att Moralen är tillbaka. John och Hampus var riktigt bra ikväll. Adam skördade stora triumfer och det var kul att "gamla" Adam var tillbaka. Kevin gjorde ett piggt intryck i sin första match med oss men blir mest troligt borta ett tag efter manglingen han fick vid sitt friläge. Även Filip L gjorde sin bästa insats för året och stred tappert mellan backlinje och offensiva mittfältare. Riktigt skönt att Simon får med sig en fantastisk insats!

Målskyttar: John Nestenborg 2st, Kevin Johansson 1st samt Albert Jörnvik 1st

Matchens stjärnor:
1:a stjärnan: John Nestenborg
2:a stjärnan: Simon Saebbö
3:e stjärnan: Hampus Gustafsson

Vid tangenterna

Anders 

<< Tillbaka

 
 
VÅRA SPONSORER
 
 
 
 
Övrigt