SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
ÄLVSBORG FF
Herr A/B seniorer
Älvsborg FF
0 - 2
Mölnlycke IF
Älvsborg FF0 - 2Mölnlycke IF

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:ons 17 juni, 19:45
Plats:Påvelund 1 Konstgräs
Tävling:
Matchnummer: 060102070
Samling:18:30
Snöplig förlust i seriepremiären med 0-2
2020-06-17 23:47
Älvsborg FF  -  Mölnlycke IF  0 - 2  (0-2)

ÄNTLIGEN var det så dags för seriepremiär. Något vi alla har längtat till. Torts en stängd arena med 0 åskådare letade det sig ner ett större nyfiket åskådarantal som stod runtom arenan. Vädret var bästa tänkbara och vi hade få ursäkter med det lag vi hade samlat till match ikväll. Den stora frågan som skulle få ett svar var hur vårt unga lag skulle stå sig mot mer seniora diton. Idag var medelåldern 19,5 i startelvan...

Laget: Simon, Edwin, Seb J, Haidar, Martin, John, Hampus, Hugo, Alex Odenstam, Filip B samt Adam och vid sidan Oscar, Abbe, Kevin, Ludde, Konge

Inför matchen var det endast ren repetition om vad som skulle göras. Det enda som vi belyste var att tävla i varje moment och inte ge upp kampen ute på plan. Vi hade ca 95 minuter innan vårsäsongen var över och vi skulle ge allt ute på planen.

1:a halvlek
Matchen drog igång och äntligen så även seriespelet. Matchen började avvaktande men det skulle tidigt visa sig att det var låååånga bollar som gällde hos våra motståndare (kändes lite som back to the 80´s). Man hade en riktigt stor och tung center som skulle skörda stora triumfer under matchen med sitt fina huvudspel och även riktigt teknisk. Men innan han skulle presentera sig på allvar var det vi som stod för grannlåten och broderade riktigt fint. Firma Hugo och Adam kom fram fint på vår vänsterkant och Adam kom i ett fint läge men väntade lite för länge med avslutet som kunde styras till hörna. Vi hade en riktigt fin 10 minutersperiod där vi fick bra grepp händelserna. Men tyvärr var det bara halvchanser och alldeles omständligt när vi skall lägga bollen till rätta hela tiden istället för att bara nyp till bollen. Mitt i vår press tar målvakten det säkra för det osäkra och slår en befriande utspark... den touchas lite lätt av deras duktige center och den efterföljande situationen blir en odyssé i felbeslut av vårt försvar som väljer att falla istället för att ta undan bollen och vips så har vi 0-1 i baken vilket kändes riktigt surt efter den fina inledningen. Tyvärr kommer olycka sällan ensam utan 2 minuter senare var det dags igen. På en hörna som vi vinner hamnar bollen i högerposition och lyras in tyvärr har vi inte bättre koll än att 3 blå/svarta står och tittar på bollen och glömmer totalt bort en fri MIF kille på bortre ytan som tar ner bollen och lugnt placerar in bollen i mål. Efter detta var det kaos é grane med Gud ett tag där vi verkligen ser ut som ett juniorlag. Men efter 25  minuter av första akten och en vattenpaus senare var det mest vi igen. Vi styrde och ställde rätt friskt men fick tyvärr inte ut så mycket av det. Ett friläge för John som tyvärr inte alls fick till avslutet som målvakten kunde rädda rätt enkelt. Trots ett markant spelövertag så kunde MIF städa undan rätt friskt framför eget straffområde. Halvleken slutar 0-2 vilket jag subjektivt inte tycker var rättvist utan 2 otroliga misstag ger oss 0-2 men samtidigt sådan är fotbollen.

I pausen var det självklart en del snack om hur vi skulle vända på steken. Tyvärr saknades den riktiga peppen i paus. Det kändes lite som pyspunka. Men helt klart var att vi hade alla möjligheter att vända på detta för det var absolut inga övermän vi hade mot oss.

2:a halvlek
Det var ett sjukt taggat MIF som kom ut och verkade vilja äta upp oss. Det gav en bra boost till dem och tyvärr blev vi än mer ängsliga i backlinjen. Nu ville man bara lämna över ansvaret och inte ta det själv. Detta medförde att vi hade stora problem i vår uppbyggnad av spelet och kom på tok för ofta felvända långt ner i banan. Lyckligtvis hade vi vår tappre kapten John som mer eller mindre på egen hand drog igång manskapet. Hampus och Hugo gjorde sitt till och vi hade mer och mer att säga till om men var alldeles för uddlösa och inte tillräckligt heta när det väl gällde. Närmst en reducering kom Konge med en rökar som MIF:s målvakt kunde snyggt styra undan. Annars präglades andra halvlek an 20.000 avbrott pga mängder med konstiga frisparkar och tydligen var våra junisar så tuffa i närkamperna att MIF killarna låg och rullade i granulatet mest hela tiden, men man fick bra betalt för det för mannen i rosa blåst mer eller mindre på utandningen i andra akten, eller så var vi verkligen så fula  spelet :) Matchen slutar 0-2. Det är bara att gratulera MIF till 3 poäng. Rättvist mmm det lämnar jag till andra att bedöma men klart är att efter 90 minuter gjorde vi 0 mål och då är det svårt att vinna matcher.

Summerat: Knappast den starten vi önskade men som vi tyvärr förtjänade då vi inte ville betala priset för att segra ikväll. MIF var det tyngre laget och skördade 3 fina pinnar på att vara mer konsekventa i sitt spel. Vi har lite att fundera på under det 6 veckor långa uppehållet... Men vi kommer tillbaka!!

Målskyttar: -

Matchen stjärnor:
1:a stjärnan: John Nestenborg
2:a stjärnan: Hugo Börjesson
3:e stjärnan: Adam Lisnell

Vid datorn 

Anders<< Tillbaka

 
 
VÅRA SPONSORER
 
Övrigt