Jonsereds IF (D4H)0 - 1Älvsborg FF (D4H)

Samling:17:45
Andra raka efter 1-0 mot Jonsereds IF med en osannolik målskytt!
2021-06-08 22:44

Älvsborg FF - Jonsereds IF  1 - 0  (1-0)

Dags för match 2 och endast tre dagars vila mellan dessa drabbningar. Med senaste matchen i färskt minne kanske det inte var så smart att vi lirade på gräs igen. Tyvärr sliter vi "big time" med truppen i dessa tider. Av 16 kallade var det 8 nej!! Det håller inte i längden. Nu hoppas vi att alla som har tagit studenten är klara med detta firande som har pågått i snart 3 veckor oavbrutet. Å andra sidan marscherade 3 debutanter in blott 17 år gamla och gavs chanse att visa upp sig. Charlie, Emil och Ernst fick chansen att känna på seniorfotboll för första gången ikväll. Motståndet var förra årets topplag Jonsered som säkert siktar mot Div3 i år när man fyller 100år som förening. Vädret var alldeles perfekt, sol och 17-18 grader.

Laget: Simon, Charlie, Jacob, Olof (K), Martin, Konge, Seb J, Hampus, Abbe, Ernst och Sixten, vid sidan Ludde, Emil och Valther

Inför matchen och den störning vi hade innan gjorde att vi fick ett fantastiskt bra fokus på att verkligen spela maximalt för att visa att vi är starka som lag och oavsett vad vi utmanas med så skall vi stå starka. Olof som ny kapten tog tag i truppen och visade vägen i uppvärmningen. Laget såg laddat ut!

1:a halvlek

Under matchens inledande 20 minuter var det ett tydligt bollövertag för Jonsered. Man lyckades att ostört nå sin duktige spelmotor nr10 och när han fick tid att ta in bollen och komma rättvänd i spelet kunde han fördela bollen fint till sin lagkamrater på både kort och lång distans. Jonsered vill tydligt vända spelet och slå långa diagonal djupledsbollar mot oss. Till en början vållade det oss lite problem men undan för undan raderade vi ut det hotet. Trots ett betongstabilt försvar hade vi lite svårt i uppspelsfasen och missade mängder med förstapass som vi måste förbättra till seriestarten. Efter dessa 20 minuter där JIF som bäst hade en halvchans tog vi oss in i matchen med bestämdhet. Vi tilläts rulla boll och hade parallellt mängder av bollvinster på mitten vilket gav oss fina omställningslägen. Även vi hade svårt att få till de där riktigt heta chanserna utan det stannade vid en del hörnor och andra halvchanser. Men det viktiga var att vi var med på allvar. Så i den 38:e minute sker något jag aldrig sett live. Jag vet egentligen inte vad Simon skulle göra med bollen men med ca 70m till motståndarmålet skickar han iväg bollen som går i en perfekt båge över målvakten som hade årets starkaste sol i ögonen och han tippar bollen in i eget mål. 1-0 och vild glädje bland spelarna som grattade en högst osannolik målskytt. De sista 7 minuterna var våra och när domaren blåste av kanske det hade varit rättvist med 0-0... men vem bryr sig när det var Simon som fick göra målet :)

I Pausen var det massor med beröm på sätte vi hade tagit oss an uppgiften. Som kapetn Olof enkelt beskrev det "vi speringer klart mycket mer än vår motståndare". Lägg därtill att vi tävlade i de flesta momenten på planan. Lite byten i halvlek där även Emil gjorde sin debut.

2:a halvlek

Den andra halvleken var den första sig lik. Det var dock lite mer Jonsered sett till hela halvleken. Men under halvlekens första 20 minuter var vi det bättre och hetare laget och kunde med lite kyla faktiskt utökat ledningen både en, två, tre gånger men det sista lilla fanns inte där idag. Emil kom in som en frisk fläkt och vann boll i massor och sprang sönder motståndarns pssningsvägar. Vår deffensiva kvadrat var grym en dag som denna och Ludde och Valteher som kom in gjorde en fin och habil insats. Under matchens sista 25 tog JIF över och kunde genom vårt slarv spela till sig två riktigt tunga anfallsperioder... ett bolltap i onödigt läge gav dem en dubbelhörna som båda var mindre bra men ändå ett anfall på över 2 minuter och det andra anfallet kom åter efter ett onödigt bolltapp, denna gången genererade det nästan 5 minuter under konstant tryck innehållandes 6 hörnor på raken samt en frispar och ytterligaren en hörna där Simon gör två sanslösa räddningar för att hålla sin andra nolla på raken. För när domaren blåste var den intakt och det slutade 1-0 till ett glatt gäng!

Summerat: En fullständigt osannolik målskytt i Simon!! Jag har under mina 44 år runt en plan upplevt detta, en målvakt som gör mål i det vanliga spelet... Adderat till detta var det en fantastisk insats av laget. Alla kämpade maximalt i varje situation. Vår deffensiva fyrkant med Jacob, Olof, Konge och Seb J var briljanta ikväll. Det var ett kliv fram jämfört med förra matchen vilket var extra skönt. Nu är det exakt 2 veckor till seriestart mot Dalen.

Målskyttar: Simon Saebbö 1st