SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
ÄLVSBORG FF
Herr A/B seniorer
Mossens BK
0 - 1
Älvsborg FF
Mossens BK0 - 1Älvsborg FF

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:sön 05 september, 16:15
Plats:Guldheden Södra 1 Konstgräs
Tävling:
Matchnummer: 060102119
Samling:15:00
Blytung seger med 1-0 efter medioker match.
2021-09-05 19:51

Älvsborg FF - Mossens BK 1 - 0 (0-0)

 

Efter två veckor utan match var det så äntligen dags igen. Idag var det Mossen som stod för motståndet. Ett Mossen som var i stor poängnöd efter en minst sagt svag inledning av serien med idel förluster. Eftermiddagen bjöd på fantastiskt sensommarväder och det var 20-22 grader i luften och strålande sol. Mycket publik runt planen gjorde att inramningen var riktigt trevlig.

 

Laget: Simon, Seb J, Olof (K), Jacob, Abbe, Emil, Konge, Hampus, Adam, Filip B och Hugo. Vid sidan Martin, Philip, Mackan och Alex Ö

 

Inför matchen var det ett laddat lag som samlades. Förutsättningarna var hanska givna, Vinst skulle ge oss lite andrum och mest troligt skulle en vinst innebära tack och adjö för Mossen i serien. Men vägen dit var 90 minuter där Mossen skulle komma att sälja sig riktigt dyrt. Idag gjorde Alex Ö sitt första delatagande i seniorerna. I övrigt var vi fulltaliga.

 

1:a halvlek

Dee skulle visa sig riktigt snabbt att detta skulle bli kamp och kramp rätt igenom. Redan efter 5 minuter blir vår lagkapten Olof oturligt skadad då han trampar snett i en situation. Oklart hur illa det är. Tyvärr är det Mossen som är det hungriga laget och vi spelar långa bollar mest hela tiden vilket gör att vi mer eller mindre bara spelar på chans. Vi kommer fram i lite sporadiska halvchanser men inget att skriva hem om. Istället är det Mossen som skickar bollen i ribban från 25 meter strax efter detta blir det blodvite då en Mossenspelare får sitt ögonbryn justerat, det var en av Mossens bättre mittfältare som fick avbryta. Strax efter detta var det åter nära att Mossen tog ledningen via ett vådaskott som även detta tar i ribban. Efter detta är vi inne i en bättre period där Hugo får att par bra chanser men fick inte till avsluten. Halvlekens stora chans kommer i slutet och även denna var Mossens. Att det inte blir mål är helt och hållet Simons förstjänst då han mirakulöst räddar trots att han blivit rundad. Halvleken slutar 0-0 vilket vi skall vara glada över.

 

I pausen var det lite skäll då det fanns ett missnöje på sättet vi tog oss an uppgiften. Samtidigt så var det ju 0-0 så det vara bara att nollställa oss och ut och köra för 3 pinnar.

 

2:a halvlek

Vi kommer ut som ett nytt lag och tror på det vi gör. Vi stressar högre och vinner samtidigt boll oftare. I just en av dessa situationer luggar Adam bollen från en Mossenspelare och frispelar Hugo som får med sig bollen i flykten och saxsparkar bollen i mål i högfart. Ett artisteri ur den högre skolan kan jag lova. Efter målet gör Mossen lite ändringar men vi behäller initiativet och var det bättre laget det var bud på ett mål när som helst. Mitt i detta skadar sig Mossens målvakt och får utgå. Detta om något borde vara case closed... men nä nä... liket lever kan man lugnt säga. Resterande 30 minuter skapar vi inte ett enda riktigt avslut på en utespelare som står. I andra änden av banan utmans Simon ett flertal gånger men står pall. Med 5 minuter kvar kommer så kvitteringen efter ett snyggt inlägg... trodde jag men då var det offside och en dag som denna hade vi med oss alla gudar på vår sida. Matchen slutar 1-0 och det skall vi vara riktigt nöjda med.

 

Summerat: Ett rån säger nog många, betalt kvitterat säger jag. Förra säsongen tappade vi så många matcher på slutet så idag var det vår tur att få just lite tur! Som bekant är det inget man får utan förtjänar. Det är efter 4 matcher fakta att det är svårt att göra mål på oss. Vi jobbar bra i vår försvarslinje och släpper inte till något. Simon storspelar åter i målet vilket gör att vi har chansen att vinna varje match vi ställer upp i. Hugo gör mål i 3;dje matchen och varje mål ger oss poäng! Nu väntar en riktig holmgång på tisdag då Mölnlycket kommer på besök. Ett Mölnlycke som även de är i behov av poäng!

 

Målskyttar: Hugo Börjesson 1st

 

Matchens stjärnor:

1:a stjärnan: Simon Saebbö

2:a stjärnan: Jacob Simonsson

3:e stjärnan: Hugo Börjesson

 

Vid datorn

 

Anders


<< Tillbaka

Spelade matcher
Lör 1/10 16:15
Lör 24/9 14:15
4 - 3  
Lör 17/9 13:00
1 - 0  
Fre 9/9 19:15
3 - 3  
Lör 3/9 14:00
1 - 0  
Fre 26/8 19:15
0 - 3  
Lör 20/8 14:15
7 - 2  
Fre 12/8 19:15
2 - 2  
Lör 6/8 13:00
4 - 1  
Tor 30/6 19:00
4 - 2  
 
 
VÅRA SPONSORER
 
 
 
 
Övrigt