SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
ÄLVSBORG FF
Herr A/B seniorer
Älvsborg FF
2 - 1
IF Väster
Älvsborg FF2 - 1IF Väster

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:fre 13 augusti, 19:15
Plats:Påvelund 1 Konstgräs
Tävling:
Matchnummer: 060102101
Samling:18:00
Andra raka efter en rafflande 2-1 seger mot Väster i Derby Di Väst.
2021-08-14 00:56
Laget för dagen i en peppande ring innan match.

Älvsborg FF - IF Väster  2 - 1  (2-0)

 

Då var det dags för en riktg klassiker. Derby Di Väst.  Senast det begav sig blev det en sur förlust med 1-2 för ett år sedan så gissa om vi ville ha revansch. Båda lagen saknade en del "start" spelare vilket skulle göra dagens drabbning mer öppen än på länge. Idag saknades Adam, Filip, Jacob och Seb J men istället fick ytterliagre en P04 göra sin debut iform av Emil! Innan matchen kom det ett riktigt skyfall men lagom till start sprack det upp och det blev en riktigt ljuvlig sensommarkväll. Extra kul att det kom mycket publik till dagens derby.

 

Laget: Simon, Marcus, Olof (K), Emil, Abbe, Hampus, Konge, John, Sigge, Robin och Hugo samt Philip, Martin, Emil Å, Alex och Oscar på bänken.

 

Inför matchen var det en riktigt skön stämning. Det kändes sådär bra som det kan göra ibland och kanske skulle kvällen bli en enda grand finale på en riktigt bra vecka med gruppen. Hugo var tillbaka efter en hel sommar uppe på kusten och Robin gjorde ett riktigt sällsynt gästspel vilket gladde hela truppen och mottogs med en riktgt varm applåd. Trot en del namn borta hade vi en bra trupp med oss och det var givet att alla skulle få speltid med tanke på att det fanns en del ben som hade många goa lediga veckor med sig.

 

1:a halvlek

Ready, set... and GO! Vilken rivstart! Det var som när Ingo mötte Eddie Machen... det tog Ingo 2 minuter och 16 sekunder att knocka sin motståndare! Idag tog det Hugo ungeför lika lång tid innan han fick Väster mot repen... och ytterligare ca 5 minuter innan (skulle det vias sig) knocken kom. Precis som på Ullevi 1958 och idag på Påvelunds IP var det nog många som missade knocken. Men låt oss ta det från början. Vi var som vargflock som jagade ett skadat villebråd och en snygg djupledspassning av Konge till Hugo gjorde att Hugo kunde vända bort sin bevakning och destinkt skicka in 1-0 i det aviga hörnet. Vilket jubel och vilken underbar start. Vi var hetare i allt och mitt i pressen får Väster en hörna som Simon gör en riktigt fin räddning på och direkt på den kontraslår vi mot Väster och en snygg djupledsboll från John letar sig fram till Hugo som fri med målvakten skickar in 2-0!! Vad är det som händer tror jar att alla 100 på och vid sidan av planen undrade. Efter detta har vi en riktigt stark period som varar till ca 30 minuter där Västers duktige målvakt gör ett par riktigt fina räddningar som håller kvar Väster i matchen. Men undan för undan äter sig Väster in i föreställningen och i en kombination där vi lite för enkelt tappar boll på fel platser över planen samt ett litet övermod bidrar till att matchbilden ändras. I slutet av första akten handlar det väldigt mycket om att komma in i omklädningsrummet med 2-0 i behåll vilket vi gör. 2-0 är välförtjänt och kanske skulle ledningen varit ett mål till kan jag tycka med de chanser vi har.

 

I pausen var det ett samlat gäng som hade en bra analys av tillställningen. Det är som bekant skönt när ledare och spelare har samma bild av matchen :) Vi var överens om att inte bli rädda utan att våga fortsätta. Vi skulle försöka att rulla boll än mer tydligt i försvaret för att ta ner tempot och låta Väster löpa...

 

2:a halvlek

Hmmmm det gick la sådär kan jag tycka. Det var mest Väster för hela pengen kan jag säga. MEN samtidigt så har vi visat att vi är inte så enkla att brotta ner. Väster hade mycket boll och tilläts i ärlighetens namn att ha detta stundtals då de inte gjorde så mycket framåt. Men med hänsyn till att vi var tvugna att rotera in mannskapet så hamnade vi lite i otakt vilket Väster kapitaliserade på rätt rejält och vid ett par tillfällen var det mer flax än skicklighet som gjorde att nollan var intakt. Det regnade in hörnor och offensiva frisparkar till Väster vilket gjorde att det tillslut bara var en tidsfråga innan det skulle ringa... Tyvärr gör det så tillslut men då efter en 5 minutersperiod där vi var starka och ägde boll och skapade ett gäng bra halvchanser... ett omotiverat bolltapp på mittplan starffar oss maximalt och ett skott utanför straffområdet skarvas i mål via en av de våra. 20 minuter kvar att spela och game on! Nu blev det ett regelrätt sjöslag ute på plan. Varje millimeter räknades och Väster var laget med mer vind i seglen. Att vi har ett sjukt vasst 4 mannablock i mitten råder det  inget tvivel om men Olof, Emil, Konge och Hampus var grymma i det deffensiva idag och var en stark orsak till att Väster hade förtvivlat svårt att komma till. Vi å andra sidan anföll inte så mycket men oj! vilka omställningslägen vi hade. 3 mot 2 och 2 mot 1 lägen som tyvärr schabblades bort och i matchen självande sista minuter kommer så en omdiskuterad situation där Olof skickar ner en Västerspelare i backen... 99 personer är på det klara att det är straff utom en person och som bekant just den personen bestämmer och idag friade han... matchen slutar 2-1 vilket sett till matchen kanske skulle varit 2-2 men nu stär vi med 3 pinnar till på kontot och tänker inte be om ursäkt för det!

 

Summerat: Vilken holmgång detta blev. Det var säkert valuta för entrépengen ikväll. En match med två helt olika ansikten där vi var det bättre i första men där vi tyvärr gick ner oss i andra akten. Vi vinner idag pga att vi är lite bättre totalt sett i antal chanser men det var med en hårsmån som vi segrar. Samtidigt så är det just dessa segrar som kommer spela roll i slutet av säsongen och med ett lag som under 20 minuter spelar med 2st P04, 1st P03, 2st P02, 2st P01 på planen så finns det en stor portin av stolthet i det blå/svarta hjärtat. Våra 4 åldermän var så bra för oss idag och Olof, Konge, Emil och Robin kan verkligen försätta berg ihop! Nu njuter vi tills på måndag innan vi börjar fokusera på Björkö som leder serien i nästa match, det skall bli kul att mäta oss mot seriesuveränen!

 

Målskyttar: Hugo Börjesson 2st

 

Matchens stjärnor:

1:a stjärnan: Michael Konge

2:a stjärnan: Robin Björnell

3:e stjärnan: Hugo Börjesson

 

Vid datorn

 

Anders


<< Tillbaka

Spelade matcher
Lör 1/10 16:15
4 - 0  
Lör 24/9 14:15
4 - 3  
Lör 17/9 13:00
1 - 0  
Fre 9/9 19:15
3 - 3  
Lör 3/9 14:00
1 - 0  
Fre 26/8 19:15
0 - 3  
Lör 20/8 14:15
7 - 2  
Fre 12/8 19:15
2 - 2  
Lör 6/8 13:00
4 - 1  
Tor 30/6 19:00
4 - 2  
 
 
VÅRA SPONSORER
 
 
 
 
Övrigt