2-0 i derbyt mot Näset ger toppkänning för Herrarna!
2021-09-11 16:55

Älvsborg FF - Näset SK  2 - 0 (0-0)

Texten uppdateras löpande!!

Äntligen dags för match igen. Det handlade om att nollställa sig efter två mindre bra matcher där den sista mot Mölnlycke blev en förlust. Tyvärr stördes vi av sena återbud av flertalet olika skäl samt en avstängning. Det innebär att flera ändringar krävdes och vissa ovana U19 killar fick chansen från start. Skönt att Hugo var tillbaka efter avstängning. Innan matchen öppnade sig himlen och detta i ljuv kombination av naturgräs så var det mycket som talade för att det skulle bli en mindre angenäm resa under eftermiddagen. Riktigt KUL dock att när det saknas en hel del killar och U17 är på egen match så ges Hannes född 2005 chansen!

Laget: Simon, Mackan, Jacob, Hampus, Abbe (K), Konge, Filip L, Alex Ö, Adam, Hugo, Philip K samt Jonathan, Lang, Hannes (P2005) och coach Jonathan på bänken.

Inför matchen var det som sagt flera saker som störde men samtidigt har vi visat i år att vi är ett LAG som sitter ihop oavsett spelare. Extra utmanande då Hampus skulle spela mittback för första gången på 3 år och Lordemyr in som def mf samt Öberg med sin första match från start. 7st P02-03 killar från start samt 2 på bänken!! Helt otroligt kul kan jag tycka.

1:a halvlek

Då undertecknad INTE såg matchen och än mindre coachade laget så blir det hörsägen som får råda. I första halvlek var Näset det lite bättre laget där man hade ett par bra chanser som skulle resulterat i kanske ett mål samt att Simon gör en riktigt bra räddning på en hörna från Näset. Mer ur rapportfloran var att vi hade en hel del bra anfall men inga riktiga målchanser. Annars inte så mycket att skriva hem om. Att vi håller nollan är ett starkt kvitto på att vi är svårslagna.

I pausen har jag ingen aning om vad som sades :)

2:a halvlek

Vi lyfter oss markant i andra akten och enl. rapporeterna är vi laget som för matchen. Jacob är den första som sätter bollen i mål men blir avvinkad för offside och den skulle varit helt i sin ordning... offsiden alltså. Men så i 75:e minuten kommer äntligen första målet och än skönare att det är vi som gör det. En snygg boll från Philip till Hugo som fri med målvakten snyggt placerar den i mål i bortre gaveln. Att som undertecknad inte se matchen blev allt mer frustrerande... rapporterna försvann och när man inte kunde stilla sig fick man efterfråga info... och som en skänk från ovan gör vi då percis 2-0 genom Adam. Ett mål som alla säger kan vara årets mål i 4:an... han tar sig in från sin vänster position och vandrar förbi ett par Näset killar för att sedan dundra in bollen i krysset! Tack för kaffet! 3 pinnar in på kontot och glädjen skulle varit total enl publiken. Matchen samt halvleken slutar 2-0 till Älvsborg!

Summerat: Att vi har en så stökig del fram till start där vi knappt har fullt lag 24 timmar innan avspark och så blir det såhär! Många att hylla men idag är det LAGET Älvsborg FF som skall hyllas och vi kan klart konstatera att framtiden ser ljus ut! OBS att Hannes fick göra sin premiär hos den "stora" grabbarna med ca 25 minuter på plan! KUL! Kanske var det en tidig "födelsedagspresent" för honom då han blir 16år imorgon!

Målskyttar: Hugo Börjesson 1st och Adam Lisnell 1st