En brutal förlust mot GFF med 1-2 efter straff i slutminuten.
Laget med betoning på just LAGET! Så stolt över laget trots förlust ikväll

Älvsborg FF - GFF  1 - 2  (0-0)

Match igen efter en riktigt bedrövlig insats mot Sandarna. Idag stod GFF för motståndet, ett GFF som senast slog serieledande Björkö och har visat god form. Tyvärr haltar vår trupp oroväckande då mängder med spelare saknas. Det känns självklart inte optimalt men samtidigt vill vi ju jobba med våra ungdomar och det kan man ju säga tt vi gjorde ikväll... Idag startade vi med följande ålderstruktur på 7 man... 16, 17, 17, 17, 17 , 19 , 19 dvs 17år och 5 månader i snitt... helt vansinngt bra och skrämmande, skulle dessa killar klara av att möta ett av seriens starkaste lag just nu. Självklart hade vi 4 killar med lite rutin i bakfickan med i 11:an. En underbar kväll gjorde att mycket publik hade letat sig ner till Majvallen.

Laget: Simon, Mackan, Omar, Jacob, Abbe (K), Emil Å, Konge, Calle, Sigge, Filip B och Adam samt vid sidan Philip, Lang, Odenstam och Jonathan B

Inför matchen var vi överens om att sätta låg press dvs vi skulle låta GFF äga boll på "kalla" ytor på planen. Vi skulle hålla laget kompakt och verkligen göra det jobbigt för dem. Självklart utmanande att starta med 4st fr. U17 laget men samtidigt så startar ingen som inte skulle klara det!

1:a halvlek

Direkt från sekund nummer ett blev matchebilden den vi skulle se under kommande 90 minuter. Ett GFF som tilläts ha boll och vi låg fantastiskt rätt i våra positioner... klyschan "äckligt diciplinerade"  var helt rätt en kväll som denna. Alla killarna gjorde ett fantastiskt jobb i positionsspelet. GFF försökte på alla tänkbara sätt men hade NOLL motmedel mot vårt spel. Visst de vaskade fram mängder med hörnor som alla var ofarliga utom en som skapade lite oreda men inget farligt. Vi hade inte heller något jättefarligt utan ett par halvchanser. Halvleken slutar 0-0 och präglades av ett GFF som försökte och ett ÄFF som tog udden ur allt.

I pausen var vi nöjda men inte mätta! Vi ville verkligen genomföra kommande 45 minuter med samma tydlighet och toppa det med ett mål! Men vi skulle inte drabbas av något övernmod och inte bli för naiva i vårt spel.

2:a halvlek

Den andra akten startade som den första slutade. Ett förtvivlat GFF som började bli lätt irriterat. Tillslut började irritaionen ta ut sin rätt och en brutal kapning av Konge gav matchen solklaraste ostskiva. På den efterföljande frisparken i 55:e minuten gör vi 1-0 genom en snygg skarvning av Jacob på Konges frispark! Om det var frustrerat innan så blev det ju inte bättre för de röd/vita laget. Jag måste skriva att vi satt ihop helt otroligt som lag. Ett till stora delar U-lag som inte ger en millimeter och Simon, Abbe, Konge och Bergan som stred lika tappert men med rutin i bagaget. Det var en fröjd och det skulle dröja till 71:e minuten innan den första riktiga kvitteringschansen kom, men då kom Simon ut stort. Minuterna tickade på och det började lukta skräll lång väg... men som uttrycket säger "it aint over till the fat lady sings"... Så i 74:e minuten var det dags. En brutalt feldömd hörna som skulle varit inspark gav GFF en kvittering men först efter en otrolig räddning av Simon och på returen årets sneträff som efter en studs lobbskruvar sig i mål. Nu blev det plattan i matten av GFF och tyvärr var det första gången i matchen som det såg lite ängsligt ut och tillslut skulle ett litet naivt spel på mittplan straffa oss brutalt. 4st kortpassningar och en störtbrytning av GFF gav en djupledspassning till ett friläge som Simon gör en kanonräddning och på returen rivs en GFF spelar ner och straffen är ett faktum. Så i 89:e minute gör GFF 2-1 och mer eller mindre ridå. Strax därefter kommer signalen som förkunnade full tid och 1-2 lös illrött på tavlan.

Summerat: Fy f-n vad ont det kan göra att förlora. Speciellt på sättet det blev ikväll. Alla och jag menar ALLA förtjänar så sjukt mycket kredd. 4st P04 som går in och dominerar sina motståndare  och öviga killar var så otroligt bra. Att vi då inte får med oss minst 1 pinne är sjukt surt! Nu lägger vi detta bakom oss och blickar mot lördagens drabbning på Guldheden som är lite lätt viktig för båda lagen!!

Målskyttar: Jacob Simonsson 1st