SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
ÄLVSBORG FF
Herr A/B seniorer
Finlandia Pallo AIF (D4H)
1 - 2
Älvsborg FF (D4H)
Finlandia Pallo AIF (D4H)1 - 2Älvsborg FF (D4H)

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 12 mars, 13:30
Plats:Tuvevallen 2 Konstgräs
Tävling:
Matchnummer: 060910009
Samling:12:30
Årets första seger bärgad efter 2-1 mot Finlandia.
2022-03-12 20:32
Dagens målskyttar fr. v. Svante och Hampus

Älvsborg FF - Finlandia Pallo AIF  2 - 1  (0-0) 

 

Dags för träningsmatch nr2. Vi hade sköna vibbar med oss från senaste matchen och idag skulle vi möta ett taggat FinPa som har en hägrande cupfinal i HM om en vecka. Ett superväder mötte oss ute på nylagda Tuvevallen där det helt nya plastgräset såg riktigt inbjudande ut. Idag hade vi 3st killar som tog på sig ÄFF tröjan för första gången. Mattias i målet samt Marre och Svante. Det skulle bli kul att se dem alla i aktion idag.

 

Laget: Mattias, Filip T, Robin, Olof (K), Omar, Calle, Konge, Hampus, Marius, Kim, Abbe samt Malte, Svante och Gustav på bänken

 

Inför matchen hade vi mycket positivt att bygga på från tidigare matchen mot Lerkil. Även idag skulle vi jobba på presspelet och att verkligen rulla boll genom våra lagdelar. Med Marre i laget för första gången skulle vi nyttja både han och Abbes styrkor som yttrar. Även denna match förstärks vi av våra duktiga 04:or Filip T och Gustav från P19.

 

1:a halvlek

Direkt från start tog vi tag i taktpinnen. Jag skulle säga att vi gör det mesta riktigt bra. Under första 10 minuterna är vi till 99% på FinPa:s planhalva. Marre och Filip skördar stora framgångar på vår högerkant. Vi broderar riktigt bra men tyvärr blir vi lite för uddlösa på sista 3:dje delen av planen där vi möts av 8 motståndare som parkerat framför eget straffområde. Även på vår västerkant har vi ett tydligt övertag och kommer runt flera gånger men precis som på högersidan så blir det lite uddlöst inne i boxen. Trots ett magiskt övertag så är det farligaste ett svepand skott av Abbe annars är vi "nära" vid 10-15 tillfällen men bollen fastnar alltid på en tå eller en sula i det sista momentet. FinPa kommer upp strukturerat 2-3 gånger på hela halvleken vilket beskriver hur betongstarkt vårt försvarsspel är idag. Men precis innan halvtid fick de ett 3 mot 1 läge som kunder resulterat i något men Robin läser snyggt den sista passningen och avstyr situationen. Halvleken slutar 0-0 vilket sett till chanserna var riktigt men sett till spelet så skulle vi kapitaliserat på det monumentala övertaget som vi hade.

 

I pausen var vi överens om att vi gör det bra! Men att vi måste vara tydligare i vårt anfallsspel och vara lite rakare och inte så omständiga. Med övertaget så blev vi lite för heta framåt och glömde av att balansera med en av ytterbackarna vilket vi skulle rätta till i andra. Konge, Hampus och Calle hade total koll på mitten vilket borgat för det enorma övertag vi haft. Boll i vår kontroll var fantastiskt att se i första. Vår enda fiende var våra indianare till diagonala passningar över centrallinjen som FinPa bröt ofta.

 

2:a halvlek

Vi startade andra akten med lite rockarder i laget. Filip och Olof ersattes av bröderna Svante och Malte i försvaret men Olof i sin tur klev upp som center. Tyvärr skulle vi tappa lite momentum i andra halvleken eller FinPa kom ut lite hungrigare. Vi fuskade rätt rejält i vårt presspel vilket gjorde att vi fick en kedje reaktion i laget och det resulterade att FinPa kom högre upp i banan. Samtidigt blev det alldeles för mycket chansbollar från backlinjen vilket gjorde att vi spelade över vårt egna mittfält där vi hade haft bra krontroll i första. Vi är fortsatt det bättre laget detta till trots men fortsatt riktigt svårt att få till det med avsluten. Närmst är Kim med ett avslut som går strax utanför stolpen. Mitt i allt detta kommer det en långboll för sjuttielfte gången från FinPa som letar sig fram till deras center vars första avsluta räddas snyggt av Mattias men returen får han rulla in i öppen kasse. Om det bara är resultatet som räknas så kändes det ju sådär MEN nu är det träningsmatch och då fortsätter vi att tugga på utan några större ändringar. Vi tar nu över totalt och vaskar fram en hel del halvchanser men har förtvivlat svårt detta till trots och hörnorna kommer som ett pärlband... till slut får vi äntligen utdelning, en bra hörna från Marre når en helt fristående Svante på bakre ytan där han tillåts ta ner bollen och snyggt skicka in kvitteringen. Det var skönt att få jämna ut siffrorna och med 5 minuter var det åter plattan i mattan eller hade vi lärt oss läxan från senast? Nja vi körde på igen :) denna gången gick det vägen... i ett anfall blåser domaren helt plötslig... undertecknad blir vansinnig då jag tror att domaren blåser offside... men tydligen blev det STRAFF och den var enl. många solklar. Lika solklar var Hampus från 11 meter. Snyggt placerad och 2-1 som blir slutresultatet.

 

Summerat: ÄNTLIGEN en seger och riktigt välförtjänt var den. Sen att vi var tvugna att vänta in i det sista det får vi jobba på. Första halvelk var riktigt bra och då satt vi ihop som lag. Vi rullade riktigt bra och allt var glädjande, det enda man saknade var målen. Backlinjen i första halvlek höll lätt div3 klass! Mittfältet kommer bli vansinnigt bra med tiden och ge oss 4 veckor att träna anfallsspel då sitter laget som en smäck. Det var kul att se Marre i aktion och om han väljer oss som lag (bestäms i veckan) så blir han på många sätt nyttig. Mattias mellan stolparna kom ut stort ett par gånger och räddade oss samtidigt behöver Mattias mer träning och tid mellan stolparna. Svante fick väl en smakstart med mål i första matchen vilket gav oss chansen. Med 4 veckor kvar till premiären idag och med 3-4 man borta kommer det bli fin konkurrans om platserna i startelvan vilket vi behöver. Nu blickar vi framåt mot en bra vecka som följer.

 

Målskyttar: Hampus Gustafsson 1st och Svante Rosengren 1st

 

Matchens stjärnor:

1:a stjärnan: Robin Jonsson

2:a stjärnan: Olof Svensson

3:e stjärnan: Michael Konge

 

Vid datorn

 

Anders


<< Tillbaka

 
 
VÅRA SPONSORER
 
 
 
 
Övrigt