0-1 mot Björkö i cupen dock med riktig mersmak!
2022-02-16 21:36

Älvsborg FF - IFK Björkö  0 - 1 (0-1)

Äntligen dags för årspremiär! Men det skulle göras utan 9!! mer eller mindre ordinarie seniorer. Sicken tur att vi har ett så vasst U19 att bara ösa in talang i laget! Idag var det 5st som ställde upp med kort varsel vilket är fantastiskt kul. Frågan var hur dessa skulle stå sig mot förra årets seriesuveräner IFK Björkö som dansade hem Div4B. Kvällen bjöd på riktigt skönt fotbollsväder att spela i kanske inte lika kul att stå och titta på :)

Laget: Abbe, Mackan, Omar, Lang, Thomsen, Yassir, Filip L, Hampus, Gustav, Öberg samt Rasmus och på bänken Kim, Malte R, Charlie och Lucas

Inför matchen fanns det ju mängder med frågetecken på hur denna match skulle gestalta sig med tanke på att vi skulle möta ett såpass bra lag. Vi hade ett snack innan där vi klart tydliggjorde att vi hade alla möjligheter i världen om vi spelade som vi tränade dagen innan! Alla nya killar med nyförvärvet Malte i spetsen flankerad av 5 debutanter från U19 hade fått minimalt med taktik innan men var alla överens om att verkligen bara köra... medelåldern i start-11:an var 18,7 år idag

1:a halvlek

Dagens domare som var riktigt bra blåste igång föreställningen. Det skulle snabbt visa sig att Björkö inte skulle sätta någon hysterisk press ikväll vilket förvånade. Under första akten hade nog Björkö 60% av bollinnehavet men det kändes som om det var vi som stod för grannlåten. Tyvärr var vår största fiende i första halvlek oss själva. Trots galant lir så blev det lite komplicerat på sista 3:dje delen vilket var synd. Matchens inledanden 20 minuter var riktigt jämn spelmässigt men Björkö hade tre bra chanser som man inte förvaltade. Vi å andra sidan vaskade fram lite halvchanser. Ett stort plus för hur vi rullade boll och hur vårt unga försvar spelade halvleken igenom. Tyvärr skulle det falla ett mål som uppstod ur precis ingenting alls. Ett missförstånd mellan Abbe och Omar gjorde att bollen rullade förbi dem båda till en friställd Björkölirare som hade öppen kasse att rulla in bollen i. Riktigt surt att det skulle falla ett riktigt skitmål... Halvleken slutar 0-1 vilket sett till chanserna var rättvist men vi spelade riktgt bra!

I pausen kan vi lugnt säga att tuppkammen hade vuxit en del i truppen. Vi var helt klart med i tillställningen och såg alla möjligheter att minst kvittera. Vi skulle försöka att spela genom mittfältet tydligare och variera det med långa djupledsbollar där vi trodde oss ha ett övertag.

2:a halvlek

Andra akten blev den första sig lik men där vi faktiskt tar bort mer eller mindre alla Björkös målchanser. Samtidigt blir vi lite rakare och tydligare i vårt anfallsspel där Kim fick en fantastisk kvitteringschans där han fri med målvakten chippade över keepern men där den städades undan på sin väg mot öppet mål. Även Yassir hade ett bra avslut på en hörna som var värd ett bättre öde och ett gäng farliga frisparkar signerade Hampus. Tyvärr ville det sig inte riktigt i vår kvitteringsjakt och när domaren blåste av för fulltid kände det nog som att ett oavgjort resultat hade varit mest riktigt.

Summerat: Hatten av till oss själva idag. Omar och Lang var 2 jättar i vårt mittlås. Thomsen var en ny och riktigt trevlig bekantskap. Yassir växte in i matchen och visade även han att det kan bli fler matcher i seniortröjan. Malte vårt senaste tillskott från Gotland fick visa upp sig i andra halvlek. Fina djupledsbollar signerades honom vilket var glädjande att se. Matchens gigant var Hampus som var strålande ikväll och jobbade för två matchen igenom. Vi tar nya tag redan på lördag då vi möter GFF i omg 2 i cupen.