SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
ÄLVSBORG FF
Herr A/B seniorer
Älvsborg Fotbollförening
vs
GFF
Älvsborg FotbollföreningvsGFF

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 19 februari, 13:00
Plats:Påvelundsplan konstgräs
Serie:Västra Cupen 2022
Bra spel resulterade dock i förslut med 2-4 mot GFF
2022-02-19 16:31

Älvsborg FF - GFF  2 - 4  (0-1)

 

Dags för match 2 i cupen. Idag var det förlorarna från omgång 1 som skulle mötas. Dvs vid förlust var avancemang i cupen borta. GFF stod på agendan. Ett GFF som ligger i samma serie som ÄFF och har de senaste åren presterat bra fotboll i vår serie. Mindre roligt att vår målvakt Simon valde gå till dem inför säsongen... (en oskriven regel att gå till konkurrerande lag i samma serie bröts i och  med detta...) tur att han inte stod idag! I övrigt så gjorde Konge riktig årsdebut direkt hemkommen från 5 veckor med sol och även Olof matchade på idag. Fortsatt många som saknas dock vilket åter ger många killar från U19 chansen där Otto gjorde sin debut idag.

 

Laget: Malte D, Malte R, Olof, Lang, Omar, Filip, Konge, Hampus, Öberg, Kim, Abbe samt Lucas, Otto, Gustav och Charlie

 

Inför matchen var det lite nytt blod in och några som var på annat. Det hade varit kul att ha både Yassir och Thomsen i en match till men nu gick inte detta idag. På förhand var det en tuff match för oss att spela. Vi saknar folk och alla är allt annat än samspelta vilket kanske inte är bästa melodin MEN samtidigt var det lovande mot Björkö så vi hade absolut tro på det vi skulle genomföra. Med Olof och Konge in i 11:an blev det lite rockarder i uppställningen.

 

1:a halvlek

Matchens inledning var GFF:s trots att vi skulle vara påslagna från start i denna matchen. Vi hade bra kontroll centralt och GFF valde att testa våra kanter. Snabbt valde de att skapa tryck och överbelastning på vår vänsterkant och där skördade man framgångar. Man löpte runt och igenom oss där och kom till ett gäng inspel som vi fredade oss bra mot. Framåt var det inte så mycket att skriva hem om och det berodde mer på att vi inte sitter inne med ordinarie pjäser och spelar med Kim och Öberg som behöver mer tid till att komma in i vårt spel. Vi har 4-5 frisparkar och några hörnor men tyvärr fastnar mer eller mindre alla på första ytans motståndare. Ett mål skulle dock komma och tyvärr för oss så var det ett i vår kasse. På en frispark ute på vår högerkant skickas bollen på vår bortre yta och ett totalt räknefel senare stod det 0-1 vilket helt ärligt inte skall få ske... det skulle visa sig bara vara början i kapitlet fasta situationer... havleken slutar dock 0-1 vilket i min mening skulle varit 0-0... lite lätt partisk :)

 

I pausen diskuterade vi hur vi skulle lösa problemet på vår vänsterkant där det var svängdörrsfotboll. Lite förflyttning åt vänster för att stötta och supporta på kanten blev lösningen. Vi tyckte att vi generellt hade ett bra försvarsspel trots att det var snurrigt på vänstersidan. Framåt skulle vi försöka hitta mer av Konge och Hampus för att involvera dem mer i spelet.

 

2:a halvlek

Åter en alltför svag inledning! Tyvärr skulle det straffa sig ordentligt. Innan GFF får en hörna har man tre chanser att komma igenom men vi löser det med minsta marginal och i den sista attacken får GFF sin hörna. Hörnan slås med en magnifik precission och den går tyvärr rätt i mål. Givetvis är det en tavla signerat Malte men samtidigt måste vi alla läsa av situationen då 4 av de våra hamnar precis framför Malte vilket ger honom sämre chanser att reda ut situationen.  Detta var dock startsignalen på 25 min av väldigt mycket ÄFF. Vi är klart hungrigare än våra mostståndare som spelar mer nervöst och vi chansar självklart lite. Som en skänk från ovan gör Hampus årets? mål från 25 meter då han borrar upp bollen i bortre krysset! WoW vilket mål. Målet ger oss än mer råg i ryggen och det blir än mer vi och GFF skickar undan bollen i panik ett flertal gånger vilket gör att våra anfall blir riktigt långa och jobbiga. Mitt i vår press får GFF en hörna... denna hörna tar 90 sekunder att slå... ett irrirterat ÄFF påtalar detta utan respons från domaren... allt handlade om att få in en avbytare för GFF vilket skulle visa sig vara ett genidrag då denna snyggt nickar in bollen fram till 1-3, riktigt surt då vi äger matchen just då och än mer jobbigt att det var 3:dje målet på en fast situation. Men repliken skulle inte dröja allt för länge, med Olof som center och lite deasperation i spelet vaskar vi fram en straff som var solklar då handoll spelas 50 meter bortanför vår plan. Hampus skickar snyggt in straffen och uret visade att det var 9 minuter kvar. Full fart framåt och vi lyfte låååångt och hoppades på "slumpen" men det kom aldrig den där jätte chansen utan med någon minut kvar kom istället 2-4 vilket blev slutresultatet. Svårt att snacka bort dessa siffrorna men oavgjort hade lätt varit ett resultat som hade speglat matchen väl.

 

Summerat: Åter en sur och hedersam förlust. Vi är väl så bra i själva spelet men GFF har lite mer tydliga linjer i det man gör. Att vi släpper 3 mål på fasta känns riktigt bittert och sista baljan ropas det på offside... vilket det kanske var om man ikluderar aspekten att komma från offside :) Andra halvlek är det helt klart vi som driver matchen men lyckas med konststycket att släppa 3 mål vilket vi får jobba med! Konge och Olof gör det riktigt bra trots att man är otränade och Hampus var åter den mest lysande stjärnan denna matchen också.

 

Målskyttar: Hampus Gustafsson 2st

 

Matchens stjärnor:

1:a stjärnan: Hampus Gustafsson

2:a stjärnan: Edwin Lang

3:e stjärnan: Olof Svensson

 

Vid datorn

 

Anders


<< Tillbaka

 
 
VÅRA SPONSORER
 
 
 
 
Övrigt