SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
ÄLVSBORG FF
Herr A/B seniorer
Lunden Överås BK (D4H)
4 - 4
Älvsborg FF (D4H)
Lunden Överås BK (D4H)4 - 4Älvsborg FF (D4H)

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 26 mars, 13:00
Plats:Överåsvallen 1 Konstgräs
Tävling:
Matchnummer: 060907050
Samling:12:00
Oavgjort i genrepet. 4-4 mot Lunden, ett fall framåt.
2022-03-27 00:19

Älvsborg FF - Lunden ÖBK  4 - 4  (1-3)

 

Texten uppdateras senare under kvällen.

 

Idag var det så dags för genrepet inför premiären om 2 veckor. Vi hade gruvlig revansch att ta på oss själva mot förra helgen då vi underpresterade enormt. Överåsvallen bjöd på ett underbart vårväder och mycket publik hade letat sig ner för att titta på drabbningen. Lunden är tillbaka i fotbollsgöteborgs finrum efter seger i Div5 förra året och satsar vidare med en heldel nyförvär och "Böjen" kvar vid rodret.

 

Laget: Abbe, Filip T, Robin, Malte R, Omar, Calle, Konge, Hampus, Marre, Olof samt Abbe Jr och Filip L, samt Svante på bänken.

 

Inför matchen var det åter ett gäng återbud som haglade in i sista sekund. Tyvärr blev vi utan målvakt och reserven var på landet och indisponibel, Jacob had ehalsprobelem så tillslut hade vi abslout fullt lag men endast 2 man på bänken.. Idag var det tillbaka till grunderna och visa laget i jaget och inte tvärt om. Vi skulle nyttja kanterna idag och med Abbe Jr och Marre på var sin kant hade vi fantastiska möjligheter att ha ett bra driv på dessa ytor. MEN viktigaste var att f-n inte ge upp.

 

1:a halvlek

Oj... vi fick verkligen en mardrömsstart. Det tog inte mer än 1minut och 4 sekunder innan det stod 0-1 efter slarv i vår uppspelsfas där vi skänker bort bollen och 0-1 var ett faktum. Efter detta startade matchen typ... Lunden spelade finurligt och pressade upp 4 man i anfallet i varje uppspelsfas och nyttjade att vi inte satt ihop i försvarsspelet. Man droppade ner en forward som ofta fick boll och kund sätta boll i djupet. Just detta spel skördade Lunden mycket framgång med. Under de första 30 minuterna var Lunden det bollägande laget men jag tycker att vi hade ett klart rakare och mer omställningsbaserat spel. Tyvärr hade vi förtvivlat svårt att sätta den sista passningen, lite för ivriga var vi. Vi hade fina chanser att vända spelet med offensiva crossbollar på djupet men även dessa blev för branta. Trots övertag för Lunden kom man inte fram till så många chanser. Men ett instick i straffområdet som vår vikarierande utespelare Abbe som vaktade kassen idag skulle "glidtackla" undan lite okonventionellt slutade med en straff fram till 2-0 för Lunden. Där och då blev undertecknad lite lätt orolig om den mindre goda insatsen veckan innan skulle upprepa sig men glädjande inte. 1-2 skulle komma med ca 10 min kvar av första. Ett totalt feldömt inkast till vår favvör och ett fint knorrat inlägg senare från Marre som ingen rörde längs med vägen letade sig hela vägen in i mål. Riktigt skönt att vara med igen. Stundtals ser det riktigt bra ut framåt där Marre och Hampus äger mycket boll och där Olof gör det riktigt bra på topp. Han sliter mycket bra och suger in mycket boll. När man känner att det är dags för pausvila och lite justeringar i taktikan kommer 1-3 istället efter en tetig situation i straffområdet där vi skall dutta med tårna istället för att skicka på en gammal hederlig rensning..., surt och som om inte det var nog så gick vaden på Robin som med minuten kvar fick bryta dagens match. Första halvlek slutar 1-3 vilket var minst ett mål för mycket och seriöst... alla 3 målen var ju solklara bjudningar det var ju inte Lunden som spelade skjortan av oss i dessa sekevenser.

 

I pausen var vi helt på det klara att vi fuskade i rätt mycket när det kom till att hantera Lundens uppspelsvägar. Vi hade två vägar att gå och valde att komprimera laget istället för som nu hamna utspritt. Att Lunden var mer bollägande störde oss inte nämnvärt och sett till ahlvleken var det 3 riktiga bjudningar som ledde fram till deras mål. Vi å ändra sidan skulle fortsätta att max i omställningarna där vi var ruskigt bra och om vi kan värdera situationen lite bättre kommer vi att gör mål i andra.

 

2:a halvlek

Den andra akten blev väldigt olik den första. Vår ändring i presspelet gav inte Lunden alls det spelövertag man hade i första och deras djupledsspel och droppande anfallare försvann helt. Istället fick man som man gjorde en del i första spela långt och detta hade vi bra koll på. Vi vann klart fler andrabollar och kunde ställa ofta och snabbt. På en av dessa kom Hampus helt ren med målvakten och kunde hur enkelt som helst rulla in 2-3. Nu var det mest vi hela tiden. Lundens spel hade gått fullständigt i baklås och vi sköljde över dem. Kvitteringen lät inte vänta på sig utan Olof gör en riktigt snygg fint förbi sin motståndare och skickar på ett inlägg som jag tror träffar deras försvarare in i mål men det kan varit så att Marre var på den. Oavsett så var det skörden av ett bra spel under en längre period. Vi rullar boll bra och Lunden blir inte frustrerade men har inte så mycket boll. Därför var det surt att ett bolltapp på mittplan resulterar i en hörna som vi fullständigt bommar markeringen på och 3-4 var ett faktum. Som om inte det var nog lyckades vi få alla mindre vältränade "gamlingar" justerade vilket innebar att vi spelade sista 20 med 10 man. Idag vägrade vi låta det stoppa oss och med Konge tillbaka i sin gamla centerroll skulle han kvittera på ett charmant inlägg signerat Omar. Matchen slutar 4-4 och det var kanske rättvist trots allt.

 

Summerat: Oavgjort kanske är rättvist... känns dock riktigt surt att alla målen är bjudningar men med det sagt något vi måste jobba på för vi kan inte ha det som förklaringar om 2 veckor då måste det sitta. Abbe Jr gjorde en riktigt bra match idag och kommer vara ett riktigt bra komplement för oss framöver. Alla 4st P04 killarna var med från start och gjorde 90 fina minuter. Olof funkar fortsatt mycket bra som vikarierande!? center. Givetvis riktigt kul att Marre fick premiärmåla idag. Dagens riktig stöttespelare var utan tvekan Konge och Calle som var alldeles briljanta. Lite positionsmisstag men i övrigt höll de ihop laget. En sista eloge till Abbe som åter fick ta på sig vantarna och räddar oss ett par tre gånger i andra där en reflexparad sticker ut. Nu vänner går vi in i träningsstugan och gör oss redo för permiär! Väl mött då.

 

Målskyttar: Marius Evensen 1st, Hampus Gustafsson 1st, Olof Svensson 1st och Michael Konge 1st

 

Matchens stjärnor:

1:a stjärnan: Michael Konge

2:a stjärnan: Carl Hansson

3:e stjärnan: Olof Svensson

 

Vid datorn 

 

Anders


<< Tillbaka

Spelade matcher
Lör 1/10 16:15
Lör 24/9 14:15
4 - 3  
Lör 17/9 13:00
1 - 0  
Fre 9/9 19:15
3 - 3  
Lör 3/9 14:00
1 - 0  
Fre 26/8 19:15
0 - 3  
Lör 20/8 14:15
7 - 2  
Fre 12/8 19:15
2 - 2  
Lör 6/8 13:00
4 - 1  
Tor 30/6 19:00
4 - 2  
 
 
VÅRA SPONSORER
 
 
 
 
Övrigt