SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
ÄLVSBORG FF
Herr A/B seniorer
Älvsborg FF (D4H)
2 - 3
Lerkils IF (D4H)
Älvsborg FF (D4H)2 - 3Lerkils IF (D4H)

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 05 mars, 12:00
Plats:Påvelund 1 Konstgräs
Tävling:
Matchnummer: 060907077
Samling:11:00
Sur förlust speglar inte dagens insats. 2-3 mot Lerkil
2022-03-05 16:46

Älvsborg FF - Lerkils IF  2 - 3  (1-1)

 

Idag var det så dags för årets första! träningsmatch. Visst vi hade tre cupmatcher med oss men dock ingen träningsmatch där det är tillåtet att misslyckas för att lyckas. Idag stod Lerkil för motståndet ett Lerkil som har tuffat på bra de senaste åren under pandemin och har nosat på att ta steget upp i Div3. Idag var de yttre förutsättningarna kanon, strålande sol med några värmande plusgrader. Extra kul att idag få stifta bekantskap med Robin i tävlingssammanhang och inte enbart i provträning.

 

Laget: Abbe, Lang, Robin, Jacob, Thomsen, Konge, Calle, Hampus, Sigge, Olof (K), Omar och vid sidan Emil, Malte och Yassir

 

Inför matchen stördes vi av att båda våra målvakter blev indisponibla och vi var tvugna att ställa vår utespelare Abbe i mål. Visst vi saknar några spelare men samtidigt så hade vi ett riktigt intressant lag att ställa på plan. Hela 6st P04 grabbar med idag! Olof, Robin och Konge bildade en stabil och rutinerad centrallinje flankerad av ungdomlig entusiasm. Fokus låg på försvarsspelet idag med olika varianter av press och erövring av boll.

 

1:a halvlek

Vi var helt på det klara med att Lerkil skulle komma ut högt och med en stark press samt att de skulle vara bolltrygga och ha ett bra posessionspel då vi har mött deras juniorlag de senaste åren och vet vilken fotboll de har övat på det senaste. MEN allt blev tvärtom. Under matchens första 35 minuter är det mer eller mindre ett lag på planen. Vi sätter det mesta med vår spelplan och Lerkil tillåts inte etablera något spel på vår planhalva. Samspelet i vår nykmponerade backlinje var riktigt bra där Robin och Jacob var tryggheten självt i mittförsvaret. OM Robin väljer spel hos oss kommer han bli en fantastisk tillgång både på och vid sidan av planen. Flera uppspel från honom nådde Sigge under första akten och redan efter 2 minuter kom en fin djupledsboll som Sigge förvaltar och blir neddragen precis utanför straffområdet. Hampus smeker iväg densamma och Omar gör snyggt 1-0! Det var som beskrivet startskottet på en riktigt vass period för oss och att det bara stod 1-0 efter 35 minuter är det svårt att svara på. Man kunde räkna till 5!! chanser som det skall vara mål på mer eller mindre alla dagar i veckan på men tyvärr var krutet inte riktigt tort idag. Vi vann boll högt och trianglen på mitten skördade stora framgångar där Konge och Calle var trygga i sina deffensiva positioner och Hampus var fantastiskt bra framåt. Tyvärr höll vi inte distansen ut... Vi gör 3 byten kring matchminut 30 och det rör till det lite. Det tog ett litet tag innan den nya formationen satte sig och ur det så kommer ett litet och mest troligt det enda missatget i mittförsvaret hos oss som gav Lerkil ett friläge mot Abbe som resulterade i 1-1. Kommande 5-7 minuter är det mer av Lerkil men dock inga chanser men spelet förflyttades över till vår planhalva. Sista 2-3 minuterna kommer vi tillbaka starkt och gick stärkta in till pausvila. 1-1 speglade inte alls matchbilden men vi hade mycket positivt att ta med oss.

 

I pausen var det ett samlat gäng med mycket bra feed-back i sina analyser av halvleken. Vi skulle fortsätta vårt spelsätt och vi var rörande överens om att Lerkil har riktigt svårt att hantera vårt presspel.

 

2:a halvlek

OJ... det kändes som att det var ett nytt lag vi mötte och redan efter 40 sekunder var det mer tur än skicklighet att det fortfarande stod 1-1... Lerkil missade öppetmål från ett par meter. Det var lite stirrigt under de inledande 10-15 minuterna där vi tydligt prutar i mycket över planen och Lerkil tackade och tog emot. Men fortsatt bra försvarsspel och vi var helt klart svårforscherade. Vi hade under denna period svårt att organisera vårt lyckosamma presspel och samtidigt hamnade vi riktgt snett på mittfältet. Ett par byten och lite justering så jämnade spelet ut sig snabbt och vi var i allra högsta grad med igen. Åter var det dags för ett gäng bra chanser där Olof hade en vass nick som borde givit ett mål, ett avslut där Lerkils målvakt hamnar helt snett men räddar upp det med en enhandsräddning halvt liggandes. Mitt i vår press vaskar Lerkil fram en hörna. Med Robin utbytt så hade vi inte riktigt koll på första ytan vilket resulterade i 1-2... där och då kändes det bara onödigt. Men vi hade 20 minuter kvar att ge på och tillslut skulle kvitteringen komma. Åter en fast situation som Omar kom högst på igen och 2-2 var snyggt och välförtjänt. Uret visade 88 minuter och resten skulle väl bara spelas av. Eller...? Nänä det var plattan i mattan och lagen bytte boll friskt med varandra där vi tappar positioner som kunde blivit farligt. Vi själva kom också i bra omställningslägen där det sista resulterade i en frispark i höger ytter position. Tyvärr skickar Hampus frisparken rätt i blocket och vi åkte på oss en omställning som blev en odyssé i felbeslut... en missad bollerövring gav ett 2 mot 1 läge där vår siste man går för brytning istället för att falla med och missar densamma... vidare har vi killar som "går" istället för att maxlöpa som hade räddat upp situationen... men tyvärr blev det tillslut öppetmål och 2-3. SURT om vi tittar till resultatet MEN en bra match från vår sida.

 

 

Summerat: En normal dag så hade denna match varit avgjord efter första 45 men tyvärr var vi inte kliniska i våra avslt idag. Vi har mycket positivt att ta med oss efter dagens match. Vi rullar boll tryggt och balanserat med fina uppspelsvägar. Vi har ett markant övertag på våra kanter och på det centrala mittfältet. Det är fortsatt kul att se våra P04 killar som kommerin och gör fint ifrån sig. Robin var en riktigt trevlig bekantskap, lugn och riktigt stabil och med enormt mycket rutin att dela med sig inför, under och efter matchen! Nya tag kommer redan nästa helg då vi spelar borta mot Finlandia på Tuvevallen. Vi syns då.

 

Målskyttar: Omar Tarek 2st

 

Matchens stjärnor:

1:a stjärnan: Omar Tarek

2:a stjärnan: Robin Jonsson

3:e stjärnan: Sigge Åhsberg

 

Vid datorn

 

Anders


<< Tillbaka

Kommande matcher
Spelade matcher
 
 
VÅRA SPONSORER
 
 
 
 
Övrigt