SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
ÄLVSBORG FF
Herr A/B seniorer
Älvsborg FF (D4H)
1 - 4
IFK Björkö (D3H)
Älvsborg FF (D4H)1 - 4IFK Björkö (D3H)

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 19 mars, 12:00
Plats:Påvelund 1 Konstgräs
Tävling:
Matchnummer: 060910196
Samling:11:00
Bottennapp efter manfall mot IFK Björkö
2022-03-19 21:57

Älvsborg FF . IFK Björkö  1 - 4  (1-2)

 

Dags för försäsongens näst sista match innan seriestraten. IFK Björkö ställde upp på kort varsel vilket var positivt. Det innebar också att vi gick från tilltänkt Div5 motstånd till Div3... Dvs det skulle bli åka av idag i bästa tänkbara väder. Mycket publik hade letat sig ner till Påvelund vilket alltid är kul, frågan var om spelet skulle värma lika mycket som solen... tyvärr hade 4-5 återbud vilket dels ger oss andra förutsättningar men samtidigt ges andra chansen att visa framfötterna.

 

Laget: Malte D, Filip T, Lang, Jacob, Abbe, Konge, Malte R, Hampus, Marre, Öberg och Omar samt vid sidan Filip L, Sigge och Mackan

 

Inför matchen hade vi en mindre bra uppladdning med killar som kommer 35 min sent till samling och inte blev det bättre av att det var allmänhetensåkning under uppvärmningen. Vi var tyvärr allt annat än påslagna. Lite underligt kan jag tycka då flera får chansen att skina i andras frånvaro! Vi hade en helt ok match senast och ville bygga på detta. Visst det skulle bli en utmaning mot Björkö idag som har haft en kräftgång under sin försäsong och säkert ville ha med sig ett bra resultat idag. 

 

1:a halvlek

OJ vad snett vi hamnade in i matchen. Tyvärr tog vi med oss uppladdning och värmning in i matchen. Vi blev omgående satta på prov och Björkö hade ett massivt bollövertag. Vi spelade iofs i backlinjen som vi var överens om men tyvärr med alldeles för dålig marginal vilket satte oss i riktigt dåliga situationer. När vi etablerade anfall skedde detta oftast på våra kanter där vi egentligen hade ett övertag med Omar och Marre. Tyvärr nyttjade vi inte detta utan fastnade alldeles förmycket i mittens rike. Längst bak hade Malte D en dag när det såg ut som det var en rugbyboll han sparkade på vilket gjorde att backlinjen hade mindre tillit till vår sista utpost och som då oftast vände upp i svårigheter än att lasta av bollen till vår sista utpost. Inte blev det bättre när dagens försvarsgeneral Jacob drar på sig en frilägesutvisning och vi fick börja rotera på positioner. Trots ett markant övertag är det ändå vi som spräcker nollan. Vi får en straff med oss när Marre snyggt tog sig in i straffområdet och blev fälld. Straffen satte Hampus bombsäkert högt mot krysset. Då var det ca 30 minuter spelat. Men tyvärr så skulle vi inte orka hålla emot utan kvitteringen kom via en bjudning och i halvlekens sista sekund kom även 1-2 målet via ett osäkert agerande på ett midre farligt inlägg. Resultatet var tyvärr helt rättvist och vi hade rätt mycket att bevisa i andra akten.

 

I pausen var det ett minst sagt dämpat gäng i omklädningsrummet. Vi kunde klart konstatera att vi inte satt ihop som lag men samtidigt hade vi 45 min att verkligen skapa en förändring. Vi pratade om hur vi skulle undvika att spela fast oss i backlinjen i uppspelsfasen vilket var en ständigt återkommande faktum. Vi skulle bli mer tydliga i vår uppsel och inte vara så naiva som vi var i första.

 

2:a halvlek

Åh Herre... knappt hade domaren blåst igång det innan vi gör precis tvärtom emot det vi sa i halvlek... det blev direkt en målchans. Tyvärr är de första 30 en lenda låååång lidelse där Björkö tillåts spela som de vill. Det bör betonas att de TILLÅTS spela som de önskar. Det är en kollektiv kollaps som försätter oss i situation efter situation. Trots 75 minuters monumentalt övertag så vaskar de inte fram så otroligt många chanser utan vi är generösa och ger dem alla möjligheter. 1-3 kommer efter ett bolltapp på mitten och vi är på väg upp i anfall där omställningen ger en balja i fel kasse och 1-4 är en brutal bjudning där Björkö tillåts lobba in bollen från 30 meter. Det fanns självklart ett par lägen till där Björkö borde gjort mål... MEN vi hade ca 7-8 omställningslägen som vilken match som helst hade gett minst 2 mål då Björkö i sin iver tappade konceptet bakåt men idag var krutet allt annat än tort och när domaren blåste av var det rätt skönt att det var över.

 

Summerat: Ja vad skriver man efter en match av denna kaliber... inte mycket mer än att vi behöver jobba ännu mer och vi behöver göra det vi är ÖVERENS om och inte spela en egen match. Jag hoppas att ursäkterna är få för att inte komma i veckan samt att vi ställer upp med bästa tänkbara mannskap kommande lördag då det är generalrep inför seriestart.

 

Målskyttar: Hampus Gustafsson 1st

 

Matchens stjärnor:

1:a stjärnan: Edvin Lang

2:a stjärnan: Michael Konge

3:e stjärnan: Omar Tarek

 

Vid datorn

 

Anders


<< Tillbaka

Kommande matcher
Spelade matcher
Tor 30/6 19:00
4 - 2  
Sön 26/6 16:15
3 - 2  
Lör 18/6 15:00
5 - 0  
Lör 11/6 13:00
4 - 6  
Fre 3/6 19:15
0 - 1  
Fre 27/5 20:15
2 - 1  
Fre 20/5 18:15
1 - 0  
Fre 13/5 18:15
3 - 0  
Fre 6/5 19:15
0 - 8  
Fre 29/4 19:00
1 - 0  
 
 
VÅRA SPONSORER
 
 
 
 
Övrigt