SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
ÄLVSBORG FF
Herr A/B seniorer
Kungsladugårds BK
1 - 1
Älvsborg FF
Kungsladugårds BK1 - 1Älvsborg FF

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 09 april, 14:15
Plats:Apelsinplan 2 Konstgräs
Tävling:
Matchnummer: 060102002
Samling:13:00
Premiär och 1-1 med en nackspärr som bonus.
2022-04-09 17:53

Älvsborg FF - Kungsladugårds BK  1 - 1  (1-0)

 

Texten uppdateras

 

Äntligen dags för premiär och även första riktiga säsongen sedan pandemin slog till för 2 år sedan. 

 

Laget: Mattias, Filip T, Omar, Jacob, Abbe Sr, Hampus, Liam, Calle, Marius, Olof (K), Abbe Jr samt Filip L, Svante och Mackan vid sidan.

 

Inför matchen var det åter återbud. Tyvärr två viktiga pjäser i Konge och Robin samt att Malte kastade in handduken tidigt på morgonen. Liam fick blixtinkallas från P19 under morgonen och lyckligtvis kunde han vara med. Vi ställer som bekant alltid upp med bästa lag :) Känslan inför matchen var bra och vi var på det klara med hur vi skulle spela. Motsåndarna för sagen hade vi egentligen noll koll på men vi trodde nog att vi snäppet bättre på de flesta positionerna men som bekant slår motivation klass och KBK skulle nog vara fyllda med just den varan. Vi skulle försöka att nyttja våra yttrar maxiamlt idag då vi vet att det skulle bli bra speed med Marre och Abbe Jr där.

 

1:a halvlek

Vi fick medvind i första... vilket är bra om man gör något av det annars vet vi som bekant att andra akten bara blir försvar. Men redan efter ett par minuter visade sig matchebilden som skulle bestå i mer eller mindre 90 minuter. Vi ville och försökte rulla och KBK rensade alt. spelade låååångt. Tyvärr saknade vi det lilla sista i spelet i medvinde och alldeles för många bollar rann över linjerna. Trots att KBK förfogade över ett stabbigt mittförsvar var de alldeles charmanta så länge de fick nicka eller pressa felvänd därför var det frustrerande att vi inte utmanade dem mer. Vi hade ett gäng hörnor med oss och fina frisparksmöjligheter i första halvlek. Det mesta orsakade dock inte några större problem för KBK. Det var på vår högersida som verkligen hade bett i det. Marre och Filip var klart bättre än sina motståndare och kom gång efter annan runt eller igenom men som innan lite för uddlöst. Subjektivt tycker jag att domaren i blått för dagen tillät alldeles för mycket. Hårt spel är ok men knuffar i alla luftdueller och ute vid sidlinjerna var direkt spelförstörande och gynnade de blåsvarta precis noll! En normal match hade Calle fått med sig minst 15 frisparkar för detta otyg nu blev det NOLL. Extra sköt mitt i detta spelförstörande att Marre snurrar upp sin bevakning för femtielfte gången och viker in i banan och sätter enkelt 1-0. Det blir också halvtidsresultatet vilket var klart rättvist men skulle nog inte varit mer heller trots spelövertag.

 

 

I pausen var vi på många sätt nöjda med halvleken. Vi hade total kontroll på tillställningen och fattade att andra akten skulle bli en annan femma då KBK skulle fortsätta att tjonga men nu skulle bollen flyga 20-30m längre. Men samtidigt visste vi att vi skulle få bättre betalt i vårt anfallsspel i motvind, då skulle bollen inte rinna över kortlinjen hela tiden.

 

2:a halvlek

OJ... om jag inte hade fått nackspärr i första så skulle jag nog få det i andra... jag hade gissat att motståndarna skulle slå 35st och först kom efter 5sek och var ca 65m lång och gick dö... Helt klart fick KBK mer att säga till om då vinden var i deras favvör men under inlednande 15-20 vållade det inga nämnvärda problem. Omar och Jacob storspelade i mittlåset. Anfallsmässigt var det dock inte lika mycket att skriva hem om. KBK sålde sig dyrt på mitten och hade hlet klart taggat till i andra akten. Man vaskade fram ett par halvchanser om sint ruskade om oss uatn vi fortsatte lira på. Matchens bästa chans fram till 70:e minuten signerades Marre som snyggt tog ett inlägg och åter vek in i banan och skickade på ett bra avslut som räddades på millinjen av ev utespelare som befanns sig 3-4m bakom sin keeper. Ett par moment senare levde vår domare upp till sin egna utsago dvs att tillåta tufft spel... annars hade nog en ening domarkår blåst straff när Jacob sparkas ner i en vändning inne i straffområdet, sparken på hans fot hördes nog hela vägen hem till Påvelund. Men som sagt de vinkades av. Efter detta blev det mest KBK hela tiden och om de inte vaskade fram något eget så höll Mattias på att servera dem ett par gånger om. Jacob klev fram som en bjässe och rensade bort ett par helt givna lägen för KBK. KBK hade långd och tyngd i sitt lag som man nyttjade i allt sitt spel. Med en medvind fick de bra betalt för detta och tillslut skulle man rättvist få betalt för allt tjongande MEN när målet föll var det ett snyggt instck som gav dem målet. Lite surt att vi dock har boll i kontroll men spelar bollen rätt i gapet till KBK och resten vet ni ju. Sista 10 var en pärs att uppleva från sidan. Med en hög tuppkam och medvind så var KBK närmst ett segermål. När domaren blåser av så var det en bitterljuv känsla. Det skall bli intressant att se vad denna poängen är värd för båda lagen om 22 omgångar

 

 

Summerat: 1 pinne i premiären är väl helt ok. Jag tycker att vi var laget som ville lira boll idag och att KBK bara skickade långt. Samtidigt så står just dessa orden bara här och i historiböckerna står det 1-1... Vi måste finna smarta vägar ur detta sätt som vissa motståndare väljer att spela. Idag är det alldelles för många som blir alldeles för stressade utan större anledning egentligen och det är just det vi straffas på när de kvitterar. Vi spelar större matchen med 5st 04.or och 1st 03:a vilket är grymt bra presterat av gruppen! Dock känns det skönt att veta att det finns än fler valmöjligheter till nästa match. Den blir hemma mot Balltorp på Annandagen! Väl mött då.

 

Målskyttar: Marius Evensen 1st

 

Matchens stjärnor:

1:a stjärnan: Omar Tarek

2:a stjärnan: Jacob Simonsson

3:e stjärnan: Marius Evensen

 

Vid datorn

 

Anders


<< Tillbaka

Spelade matcher
Lör 1/10 16:15
Lör 24/9 14:15
4 - 3  
Lör 17/9 13:00
1 - 0  
Fre 9/9 19:15
3 - 3  
Lör 3/9 14:00
1 - 0  
Fre 26/8 19:15
0 - 3  
Lör 20/8 14:15
7 - 2  
Fre 12/8 19:15
2 - 2  
Lör 6/8 13:00
4 - 1  
Tor 30/6 19:00
4 - 2  
 
 
VÅRA SPONSORER
 
 
 
 
Övrigt