SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
ÄLVSBORG FF
Herr A/B seniorer
Älvsborg FF
1 - 4
Balltorps FF
Älvsborg FF1 - 4Balltorps FF

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:mån 18 april, 14:15
Plats:Påvelund 1 Konstgräs
Tävling:
Matchnummer: 060102011
Samling:13:00
Sicket bottennapp! 1-4 mot Balltorp i vårsolen.
2022-04-18 19:29

Älvsborg FF - Balltorps FF  1 - 4  (0-3)

 

Vilket påskväder vi hade bakom oss och bästa dagen var denna dag med 17 grader på termometern. Massor av publik och vid en uppskattning ca 150 åskådare. Idag kom Balltorp på besök som hade en färsk vinst med sig i bagaget. För ÄFF:s del var det första hemmamatchen och då ville vi självklart bjuda vår publik på bra fotboll.

 

Laget: Mattias, Mackan, Jacob, Olof, Abbe Sr, Hampus, Konge, Calle, Marre, Abbe Jr och Omar samt vid sidan Filip B, Filip L, Svate samt Malte

 

Inför matchen var stämningen god och laget samlades i vårsolen och var laddade inför match. Vi hade samma idé som senast men vi skulle fokusera i 90 minuter och inte som senast då vi fokuserade i 65 minuter och sen bjöd över matchen till moståndarna. Vi skulle inte tjonga utan rulla och vårda boll och utnyttja våra kanter.

 

1:a halvlek

PANG! ungefär så kändes det. 0-1 efter max 30 sekunder... Det var som när Ingo mötte Eddie Machen på Ullevi år 1958 och stora delar av publiken missade knocken efter 136 sekunder för att man inte hann in på arenan i tid... mest troligt samma situation idag... det var massor som missade detta mål idag också. Vi gick bort oss fullständigt i markeringen och tillät en långboll segla hela vägen till en fristånde ytter som refullt satte bollen ur snäv vinkel mellan benen på Mattias. Snacka om chockstart men samtidigt 89 minuter match att lira och gott om tid att förändra matchen. Vi tilläts rulla boll och Balltorp packade ihop laget på mer eller mindre egen planhalva och var riktigt vassa på att ställa om spelet och var riktigt tuffa att möta, på gränsen till fula i sitt spel men likväl vägvinnande. Tyvärr kommer en olycka sällan ensam och som en blixt från klar himmel kom även 0-2 efter 15-20 min då Mattias helt ohotat missar ett uppspel och skapar ett 1 mot 5 läge för Abbe som avslutas kliniskt fram till mål. Om första gick på oturskontot så gick detta på årets bjudkonto. Halvleken är i stora stycken jämn där vi har mer boll men där Balltorp är mer raka och tydliga och kommer till fler chanser om ändå knappt någon farlig. Vi är snudd på än mer ofarliga, vi har ett par bra kantlöp men där vi fyller på lite dåligt i boxen vilket gör att det rinner ut i sanden. Enda riktiga avslutet har Marre med ett skott där Balltosrps målvakt beöver lämna sitt lodräta läge för första gången i matchen. Vi gjorde ett skifte med 10min kvar då Malte kom in och ersatte Mackan. Tyvärr blev det ett mardrömsinhopp då Malte fick sig en duktig åktur på en långboll och blev bortkollrad i straffområdet så att bollen enkelt kunde spelas till en friställd Balltorp spelare som hade mer eller mindre öppetmål till 0-3... ridå?? Det känndes nästan så. Men samtidigt, om de kan göra 3 i en halvlek så kan även vi göra det. 0-3 var i brutal överkant där kanske 0-1 hade speglat matchbilden lite mer rätt kan jag tycka.

 

 

I pausen var det ett knäpptyst omklädningsrum. Näst intill håglöst. Vi bästämde att ge det all chans vi kunde. Vi vred om laget till 3-5-2 och kunde vid behov vrida det ytterligare till 3-4-3. Nu handlade det om att spela för skölden på bröstet.

 

2:a halvlek

Nu jäklar skulle det bli åka av, eller? Tja det blev ju bättre och vi fick bra fart i vårt spel. Tanken var ju bara att gasa. Vi vaskar fram en del halvchanser och har bra driv och broderar riktigt bra över planen. Men tyvärr åker vi på ett baklängesmål igen och för 3:e gången faller det på vår högerkant. Åter kommer man runt oss och bollen kan enkelt spelas in till en friställd spelare som enkelt kunde rulla in 0-4... trist och surt. Eloge till grabbarna som kör på och vi har ett gäng riktigt bra lägen att göra både ett och två mål, men om det inte är oförmågan så är det en duktig målvakt i Balltorp som stod i vägen. Vi har faktiskt en uppsjö av chanser att spräcka nollan... och tillslut så kunde vi göra det! Snyggt var det också, en svepande crossboll från Svante som når Abbe Sr som snyggt tar med sig bollen och på halvvolletý bombar in bollen fram till 1-4 som också blir slutresultatet. Dock blev det lite tumult på slutet där Jacob fick direkt rött... tyvärr såg jag inte för vad men dagens domare var bra och stod 100ggr bättre till än jag, även en Balltorp spelare fick syna det röda i samma situation. Balltorp vinner rättvist men vi får ändå ta med oss andra akten som var OK!

 

 

Summerat: Jaaa detta blev ju allt annat än vad vi ville bjuda den månghövdade publiken på... Måste vara den sämsta starten i mannaminne. Vi har inte råd att ge bort 2 mål i upptakten av en match och sen hoppas på att vi löser det. Vi vaknar på tok för sent och 2:a akten är ju på många sätt bättre än den första men det var så dags att vakna då. Vi får verkligen hoppas på att vi har gjort årets riktga plattmatch i inställning idag och att vi ändå tar med oss stora delar av spelet men framåt måste vi vara med från start!! En tuff bortamatch väntar redan nu på fredag mot Önnered.

 

Målskyttar: Albert Jörnvik 1st

 

Matchens stjärnor:

1:a stjärnan: Michael Konge

2:a stjärnan: Olof Svensson

3:e stjärnan: Hampus Gustafsson

 

Vid datorn

 

Anders

 

 


<< Tillbaka

Spelade matcher
Lör 1/10 16:15
Lör 24/9 14:15
4 - 3  
Lör 17/9 13:00
1 - 0  
Fre 9/9 19:15
3 - 3  
Lör 3/9 14:00
1 - 0  
Fre 26/8 19:15
0 - 3  
Lör 20/8 14:15
7 - 2  
Fre 12/8 19:15
2 - 2  
Lör 6/8 13:00
4 - 1  
Tor 30/6 19:00
4 - 2  
 
 
VÅRA SPONSORER
 
 
 
 
Övrigt