Samling:17:45
Ny bitter förlust efter ett manfall av sällan skådat slag. 0-1 mot IF Väster
2022-04-30 13:08

Älvsborg FF - IF Väster  0 - 1  (0-0)

Då var det dags för en "6" poängsmatch... eller egentligen inte men att möta Vöster som även de satt på 1 pinne efter 3 omångar så var det ett utmanande läge för båda lagen. Det brukar ofta bli ok matcher mellan lagen och ofta med mycket publik. Idag kan vi väl vara så aärliga att publiken kom men skönspelet lyste med sin frånvaro. Efter en start från vår sida med tre matcher med olika karaktär där vi minst borde haft med oss 4-6 poäng var vi tvugna att möta ett Väster med mindre bra förutsättningar där ett ton av tongivande spelare under våren saknades samt drogs med skavanker. Skoj att Adam Lisnell gjorde årsdebut efter 1 träning... Öberg tillbaka efter över 1 månads frånvaro.

Laget: Petter, Filip T, Omar, Olof (K), Abbe Sr, Konge, Svante, Abbe Jr, Marre, Adam, Öberg samt Filp B, Filip L, Yassir, Hampus

Inför matchen började återbuden hagla i en strid ström... Robin vår mittbacksgeneral fick inte styr på vaderna, Jacob och Calle fick sina avstängningar sjösatta och innan matchen startade kastade Hampus in handdukeken och Konge skulle köra så länge hälen höll. Detta medförde en mängd omdispositioner men även ett gyllene tillfälle för killar att ta chansen och skina i seniorlaget. Vi gjorde ett byte på vår sista utpost, Petter från U19 fick chansen mellan stolparna ikväll. I övrigt hade vi trots reslutatet mot Önnered en bra känsla för hur vi skulle lira.

1:a halvlek

Äntligen fick vi en start värd namnet. Vi var det klart hungrigare laget i inledningen av matchen. Väster kändes trögare och mindre på hugget. Öberg och Marre hade klara övertag på sina diton men tyvärr blev det mest snurr snurr nere vid hörnflaggan och bolltapp som resultat. Nya mittfältstriangeln jobbade riktigt bra trots 0 minuter ihop där Ekander som nyblive 10:a var riktigt bra trots sina 17år. Matchens första chans var ett skott från vår sida i matchens inledning som inte vållade någar stötte bekymmer. Andra chansen var desto mer högoktanig och sinerades Omar på hörna från Marre. Omars nick kom dessvärre rätt på dera smålvakt annars var målet givet. Lisnell gjorde sin vana trogen hala försvarslinjen i Väster sura och gnälliga. Vårt försvar hade det lugnt och städade undan det som skulle kunna signeras farligt. Efter 30 min började matchen att glida oss ur händerna och Väster fick längre anfall på oss. Det som blir lite svårt för oss är att halvla gängen drabbas av totalpanik och gör saker som är tämligen irrationella medans de överiga besitter lugnet som krävs. Detta är ingen lyckad kombo. Mitt i detta kastar Kongen in handduken... så nu försvann ytterliager en ur vår centrallinje, med 5 av 6 ordinarie borta skulle detta bli en lång färd mot natt. Vi skall dock vara tacksamma för vår nyvunne keeper Petter som var lugnast av alla våra 11 på planen!! Lugna och fina räddningar och med riktigt fina uppspelsfötter som vi vant oss vid från U19. Halvleken slutar 0-0. Rättvist? Nja det var nofg det. Vi ägde 30 min med 2 chanser och Väster 15 min med 5 chanser.

I pausen fanns det mycket att glädjas åt. Vi var helt klart det bättre laget och det enda som grinade illa var vår ineffektivitet i och utanför boxen där vi gjorde det otroligt svårt för oss. Vi märkte att Väster trycket hårt på Abbe och vår västerkant och vi var övertygade om att det skulle fortsätta på samma sätt i andra. När grabbarna gick ut på planen var det för att bärga 3 pinnar inget annat.

2:a halvlek

Tyvärr var denna halvlek inte alls lika bra som den första från vår sida. Vi hade en ok start igen och vaskade fram et tpar halvchanser. Det var helt klart mer Väster och i ärlighetens namn och inte att förta något från Väster men det märktes att vi saknade de nämnda killarna. Öberg och Adams frånvaro från planen visade sig i otroligt trötta ben vilket inte var konstigt.  Parallellt till det kämpade vår P04-killar som var 5 till antalet på plan otroligt bra! Yassir gör sin riktiga debut riktgt bra som deffensiv mf. Tyvärr skulle det falla 1 mål i matchen och det var en hörna som seglade rätt in i mål och det var rätt symptomatiskt för denna tillställning. Vår push efter en kvittering blev tämligen lam då det var fullstädig soppatorsk i motorn och i slutet på matchen dömdes det en straff mot oss... den bollen skickades ända till Rörvik av Västerspelaren. Men det var mer av kosmetiskt värde. Matchen och halvleken slutade 0-1. Detta var nog tyvärr rättvist. Väster kom till fler och bättre avslut an oss i andra.

Summerat: Stööön... är riktigt trött av hedersamma förluster. Vi gör en riktigt bra inledning och äger matchen till stora delar under de första 30 minuterna. Sen är det mer Väster sista kvarten av första. Intrycket är att vi inte alls gör det vi är överens om i sista 3:dje delen utan tillskillnad från Väster kommer vi till ytterst få avslut och detta är något vi måste prata igenom inför kommande drabbningar. De flesta av killarna tömmer sig max men tyvärr brottas vi med att vissa gömmer sig även ikväll och det har vi inte råd med nu. Vi tar med oss att matchen kund slutat hur som helst när matchbilden präglades av krampaktigt spel under stora delar av matchen. Näset i nästa match och det blir en helt annan femma.