SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
ÄLVSBORG FF
Herr A/B seniorer
Göteborgs FF
3 - 0
Älvsborg FF
Göteborgs FF3 - 0Älvsborg FF

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:fre 13 maj, 18:15
Plats:Majvallen 1 Konstgräs
Tävling:
Matchnummer: 060102034
Samling:17:00
Trots en ny förlust med 0-3 mot GFF var det ett steg i rätt riktning
2022-05-14 10:28

Älvsborg FF - GFF  0 - 3 (0-2)

 

Texten uppdateras löpande

 

Ny fredag och ny match. Efter de fem inledande matcherna med bra spel i 3 av dem kändes det konstigt att vi fortsatt stod på 1 poäng. Med tanke på den senaste matchen som slutade i ett smått historiskt nederlag så var det inte utan att man förundrades över det manfall som blev fallet inför kvällens match. Vår smala lycka är att vi kunde låna in 7st P04 killar till kvällens drabbning. och addera en P05:a så förstår ni. Men det viktigaste är att de är väl utbildade och VILL lira! Mitt i allt det gjorde Erik Reis sin debut i ÄFF:s seniorlag. Kvällen bjöd på bra fotbollsväder kanske inte riktigt lika kul att stå och titta i men mycket publik var det i alla fall.

 

Laget: Petter, Alvin, Fabian, Jacob, Abbe (K) Calle, Yassir, Erik, Ali, Hampus samt Omar och vid sidan Malte, Svante, Hannes och Charlie

 

Inför matchen var det ovan samling "seniorspelare" som kom till Majvallen. MEN det var en taggad skara killar. Det var back to basic som gällde efter den senaste kollpasen och en del killar var tvugna att spela på lite ovan possitioner för dagen. Vi hade en bra värmning och det var ett taggat gäng som var redo för match. Idag var Fabian, Alvin, Yassir, Charlie, Petter, Hannes och Ali inkallade där flera skulle göra sin seniora debut. 

 

1:a halvlek

Dagens domartrio rullade igång matchen och det skall sägas att dessa 3 var bra ikväll. Vi kommer ut bra i matchen och inget av lagen skapar egentligen någon riktig målchans i inledningen. Det märktes direkt att Erik skulle bli nyttig för oss framöver, med sitt enkla spel där han slår ut sin markering varje gång ger oss förutsättningar framöver att bli mer tydliga i vårt anfallsspel. Fabian och Jacob var riktigt bra och kompletterar varandra med längd och speed i mittförsvaret. Att det står 0-1 i den 10:e matchminuten är ju mindre roligt. Tror att det var mer eller mindre det enda tydliga misstaget som sker i matchen mellan våra mittbackar där en GFF:are ohotad får skarav ner bollen till en framstörtande dito som bombar in bollen i mål från 10 meter och trots att Petter är på bollen kan han inte hålla den. Detta var starten på en mindre bra period för oss där vi tyvärr faller i vårt presspel och ger GFF 15-20m gratis i anfallsriktningen. Man trycker hårt på vår vänsterkant där Abbe och Omar får slita ont stundtals. Trots ett massivt övertag så lyser det riktigt heta chanserna med sin frånvaro för dem. För vår egna del är det sporadiska anfall som preseteras. När vi väl vinner boll blir det lite för stressigt och vi tappar boll i omställningarna. Mitt i detta faller även 0-2 som inte är så mycket att säga om. Klart att känslan kröp på med 70min kvar att spela att nu kanske vi impluderar igen MEN idag var en annan dag. Vi spjärnade emot och kämpade furiöst. Spelet jämnade ut sig studtals men vi saknde en utprägld forward idag, Hampus kämpade i mängder men det är ju inte där vi får ut mest av hans kvaliteter. Halvleken slutar 0-2 och det var närmre ett mål extra för GFF än ett för oss.

 

I pausen var det ett samlat gäng. Trots att vi låg under med 2 mål var vi positiva och inställda på att det verkligen fanns en chans att det skulle gå att få med sig en pinne. En viktig förutsättning var att använda vårt mittfält mer och inte tjonga iväg bollen planlöst. Vi skulle också at ner Hampus på mitten och lyfta upp Yassir på topp för att få med Hampus mer i matchen

 

2:a halvlek

Förändringen fick effekt. Vi blev klart bättre på mitten vilket i sin tur gav oss mer boll och mer tid på rätt planhalva.. Erik, Calle och Hampus hittar varandra fint och ger oss chansen att anfalla. Ali kommer en mot en i sin ytterposition och får iväg ett bra avslut som styrs till hörna av målvakten. Trots att spelet jämnat ut sig och är till vår fördel så är GFF vassa i sina omställningar och just på en sådan kommer 0-3 efter ett enkelt inlägg som möts vackert med en otagbar nick. Istället för att vika ner oss höjer vi oss och sista 25 minuterna är det väldigt mycket blåsvart. Yassir får en fantastsik ckans med en vacker lobbvolley som även den räddas av målvakten. Matchen slutar 0-3 villet inte kan pratas bort utan var nog i sin ordning. Det innebär en mindre smickrande förlustrad om 5 matcher men som bekant trender är till för att brytas!

 

 

Summerat: Vi faller trots allt med falggan i topp! GFF är ett nummer för stora idag men jag tycker att inledningen och större delen av andra är bra och kan spetsas till ytterligare. Erik kom in i laget och blev direkt den härförare som vi behöver och blev "man of the match". Han kommer vara en stor tillgång för oss. Alla "inlånade" spelare gjorde en riktigt bra match där Fabian höjde sig lite över mängden och var fantastisk bredvid Jacob. Nu är det en vecka till nästa drabbning och med mer träning ihop blir det bra till slut!

 

Målskyttar: -

 

Matchens stjärnor:

1:a stjärnan: Erik Reis

2:a stjärnan: Jacob Simonsson

3:e stjärnan: Fabian Pellegrini

 

Vid datorn

 

Anders


<< Tillbaka

 
 
VÅRA SPONSORER
 
Övrigt