SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
ÄLVSBORG FF
Herr A/B seniorer
Västkurd BK
2 - 1
Älvsborg FF
Västkurd BK2 - 1Älvsborg FF

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:fre 27 maj, 20:15
Plats:Bravida Arena
Tävling:
Matchnummer: 060102045
Samling:19:00
Det vill sig inte, ny sen förlust mot Västkurd med 1-2
2022-05-28 13:00

Älvsborg FF - Västkurd BK  1 - 2  (0-0)

 

Efter en vecka med minst sagt mängder med nyheter i truppen  så som 6st U19 spelare upp till a.laget ett par avhopp ur truppen och en ny tränare bredvid coach Lordemyr så var ordet nystart berättigat. Kvällen till ära skulle vi äntra Bravida Arena och nykomlingen Västkurd stod på programmet. Mycket folk på läktarna och förväntan i luften, lite kallt och blåsigt men med solen skinande. Att starten har varit mindre bra eller rent ut sagt bedrövlig gör att varje enskild match är extremt viktig för oss, dels att få med sig poäng men än viktigare att vi känner att vi är på rätt väg. Matchen senast var ett klart steg i rätt riktning frågan var om kvällens drabbning skulle lyfta oss ett steg till?

 

Laget: Mattias, Fabian, Calle, Omar, Hampus (K), Abbe J, Erik, Liam, Filip T, Sigge och Abbe E samt Malte, Emil, Charlie, Adam och Ninos

 

Inför matchen var det ett minst sagt taggat gäng som kom till samling. I.o.m att ett helt nytt spelsystem skulle sättas idag var det i matchspel var genpmgången extra gedigen. Klart nervös då vi har haft kort tid på oss att sätta detta på plats. Några riktgt ovana positioner för Calle som skulle starta mittback och Jörnvik skulle lira defensiv central mittfältare. Mattias var tillbaka mellan stolparna efter några matcher utanf desamma.

 

1:a halvlek

Knappt hade vi bänkat oss när matchen kunde fått en fullständig scenförändring... en het feltajmad utrusning av Mattias slutade med att vi fick använda spade och spett för att få upp Västkurd spelaren från gräsmattan då man kan säga att han blev planterad där. Gult blev resultatet för Mattias K.O. Matchinledningen var minst sagt virrig och vi missade tyvärr i det mesta och var allmänt virriga i mössan, VBK:s bollar var långa och precisa och satte vår 3-backslinje i svåra val där vi tyvärr inte kommunicerade tillräckligt bra med varandra för att lösa dem på bästa sätt. Under matchens inledande 20 minuter var det VBK för hela pengen och vi stod för sporadiska etablerade anfall och i ett av dessa får Erik ett superläge fri med målvakten serverade av Ekander, tyvärr kommer målvakten ut stort och avvärjer detta. I 9:e minuten var det tyvärr dags för mål i fel kasse, en förlupen boll av Jörnvik ger VBK chansen att slå en välriktad långboll igen från sitt försvar och denna gång ryckte sig deras forward förbi våra försvarare och tyvärr hamnar Mattias fullständigt på mellis i situationen och bollen rullas retfullt enkelt in i mål. Trots Eriks jätteläge fullt korrekt då VBK hade vaskat fram en hel del chanser. Vi fortsätter spela i obalans där vi blir alldeles för avvaktande i vårt spel och vilar i deffensiva ytor vilket ger VBK all tid i världen att etablera spel. Vi kommer upp i ett par vassa lägen och i en av dessa framstötar vinner Hampus en andraboll och vänder bort sin bevakning för att sen snyggt lobbskjuta bollen i en fin båge över målvakten in i mål. Riktigt skönt och ett underbart jubel från vår tillresta publik. Det var ju som bekant 4 matcher sedan senast... Efter målet har vi en ok period i 5 minuter där ett fint inlägg signerat Fabian var värt ett bättre öde på en framstörtande Filip. Men åter får VBK ta över initiativet och vi kan lugnt säga att vi hade alla högre makter med oss från och till. Vi kan vara såpass ödmjuka och skriva att det hade varit ett resultatmässigt självmord om vi fortsatt ligga med den deffensiva utgångspunkten. När vi väl ändrade med att sätta högre press gav det resultat direkt. Vi vann bollar högt och vi ställde om med frenesi, en stolpträff av Omar var värd ett bättre öde samt ett distansskott av Filip och innan domaren blåste av halvleken hade Erik ett riktigt fint skott men dock över. Efter 45 spelade skall vi vara glada med 1-1 och att vi fortfarande var med i matchen.

 

I pausen var det ett frustrerat gäng som helt klart visste vad som krävdes för att vinna. Alla ville verkligen förändra matchbilden! Så fort vi fick bollen rättvänd mot deras backar kände vi oss starka men vi skulle vårda sista passen bättre. Vi ville finna fler och enklarare vägar att hitta rätt med första passen.

 

2:a halvlek

Den andra akten startar med en superchans för ÄFF redan efter 18 sekunder men Berras avslut träffar en olycklig Filip i ändalykten och det räddade tyvärr ett mål... annars var det svajigt från båda lagen och inledningsvis sker inget av värde, en fin omställning från vår sida där Erik är helt ren centralt men bollen blev tyvärr för djup och gick om intet. Under halvlekens första 10 minuter är det klart övertag för oss och vi har en tydligare press på VBK vilket ger oss spel på rätt planhalva. Kommande 10 minuter svängde det över till VBK och mest för att vi inte släpper boll i tid utan blir av med bollen i omställningar mm. Mattias gör sin första vikiga räddning i 60:e minuten då vi schabblar med bollen i straffomårdet och en stilig parad blev ett faktum. Under dessa 10 minuter har VBK 3-4 hörnor och ett gäng inkast som kunde liknas vid hörnor. Avdelningen katastrofala domslut fick sig ytterligare en innebörd ikväll, efter att ha sett videion från matchen så är det horribelt att VBK:s målvakt inte blev utvisad och inte ens varnad för överfallet på Ekander. Det är en karatespark rätt i bröstet vid en utrusning där domaren står helt i rätt position och vinkar av densamma, fegt beslut om ni frågar mig. Med 25 minuter kvar när tanken var att vi skulle vara som starkast ökade VBK trycket och i en omställning gör Mattias åter en fin parad och på returen täcker Calle på mållinjen och avvärjer! Phu kan man minst sagt skriva. I 73:e minuten hade Erik åter ett skott som gick tätt utanför. I 75:e minuten var känslorna upprörda hos VBK när de fick ett mål rättvist bortdömt för offside. Ett par minuter senare var det nog många som satt med hjärtat i halsgropen när Mattias betsämde sig för att köra ett eget Coopertest längsmed straffområdet och vi skall tacka högre makter att VBK inte fick ordning på saker och ting då Mattias befann sig allt annat än i position :) Under matchens sista 15 minuter är det mest VBK och Mattias gör åter en högklassig räddning och våra killar kämpar verkligen om varje millimeter och likaså VBK. Matchen böljar och vi har ett par riktigt bra omställningar men slarvar tyvärr i den sista passningen och det har tyvärr mer med oskärpa än att vi är stressade vilket var synd. Så i matchens sista minut sker det som ingen önskade, en bolltransport sidledes på mittplan istället för att befria laget innebär att vi blev luggade på bollen, tyvärr är hela laget i omställnings mode och det gör att en VBK spelare kommer ren mot Mattias och tunnlar in bollen till 1-2 och ridå! Strax efter slutar matchen och bedrövelsen är total. Sett till chanser är det rättvist...

 

Summerat: Om det var tungt mot Sandarna så var detta ännu tyngre. Vi kan klart konstatera att spelet inte sitter ännu och det är många som har problem med sina positioner på planen. Stundtals spelar vi bra men går ner oss alldeles för mycket under stora stunder. Nu har vi ytterligare en vecka att träna och nöta detta! Viktigt att alla kommer ner och bidrar. Fabian spelar riktgt stabilt idag och vinner mer eller mindre alla sina dueller och Sigge löser 90 minuter med bra fart och gör mängder med meter på plan ikväll! Vi bryter ihop och kommer igen.

 

Målskyttar: Hampus Gustafsson 1st

 

Matchens stjärnor:

1:a stjärnan: Fabian Pellegrini

2:a stjärnan: Sixten Åhsberg

3:e stjärnan: Albert Jörnvik

 

Vid datorn

 

Anders


<< Tillbaka

Spelade matcher
Lör 1/10 16:15
Lör 24/9 14:15
4 - 3  
Lör 17/9 13:00
1 - 0  
Fre 9/9 19:15
3 - 3  
Lör 3/9 14:00
1 - 0  
Fre 26/8 19:15
0 - 3  
Lör 20/8 14:15
7 - 2  
Fre 12/8 19:15
2 - 2  
Lör 6/8 13:00
4 - 1  
Tor 30/6 19:00
4 - 2  
 
 
VÅRA SPONSORER
 
 
 
 
Övrigt