SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
ÄLVSBORG FF
Herr A/B seniorer
Älvsborg FF
3 - 2
Kungsladugårds BK
Älvsborg FF3 - 2Kungsladugårds BK

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:sön 26 juni, 16:15
Plats:Påvelund 1 Konstgräs
Tävling:
Matchnummer: 060102071
Samling:15:00
Onödigt jämna siffror ni vi slår lokalrivalen med 3-2. Dock 3st viktiga poäng in på kontot.
2022-06-26 19:08

Älvsborg FF - Kungsladugårds BK  3 - 2  (3-0)

 

Texten uppdateras löpande

 

Vilken dag! Kvicksilvret visade 26grader varmt och det var en blytung funktighet efter regnet som föll tidigare vid lunch. Mycket publik som ville se årets i särklass hetaste derby för oss. Lillebror kommer på besök och har startat året klart bättre än oss. Förra matchen var väl inte så mycket att ta med sig men visst långa bollar var att vänta på deras diktiga Hampus. Matchen hade en enorm 6-poängs karaktär och i ärlighetens namn... förlust och det kommer se riktigt besvärligt ut. Äntligen börjar vi se ett ljus i mörkret när det gäller närvarande spelare också vilket välkomnas för en tränare som mig. Två stycken nyförvärv skulle göra debut i den vackra blå/svarta tröjan, Wurry och Azim kommer från spel i Div3. Det skulle bli kul att se deras framfart idag.

 

Laget: Mattias, Hugo, Charlie, Omar, Filip t, Erik, Sigge, Abbe Sr, Calle, Wurry och Abbe Jr vid sidan hade vi Fabian, Emil, Konge, Adam, Azim

 

Inför matchen hade vi riktigt lite fokus på vår motståndare. Det är ganska givet hur de spelar. En sak de inte vill ha är en extrem press vilket vi skulle ge dem. De skulle få NOLL tid att slå sina långbollar utan skulle vara tvugna att tjonga iväg dem. Vi skulle sköja över dem på kanterna och förhoppningen var att våra wingbacks skulle få övetaget på deras backar.

 

1:a halvlek

OJ vilken start coh vilken halvlek vi presterar. Filmen är inte nedladdad ännu så jag har inte all statestik ännu. Men vi gjorde mer eller mindre allt vi var överens om. KBK tilläts inte göra något konstruktivt och det enda de fick med sig på matchens första 45 var en jättechans där Mattias gör en dubbelräddning av rang och 2st hörnor som var farliga. I övrigt NADA men i planenes andra ända var det fart och fläkt. Vi satte det mesta och sköljde över vårt motståndare som såg märkbart tagna ut. Redan efter kom andra chansen via vår högerkan t och Filip som serverade snett inåt bakåt och där gör Ekander en pausfint och sen skickar han bollen snyggt in bollen i bortre gaveln. Wow riktigt snyggt och vi var värda det. Knappt hade vi satt oss innan det blev en karbonkopia med ett inlägg igen från Thomsen och ett snyggt överhopp sen var Calle ren i straffområdet och skickar på en praktträff men en toppklassig räddning gjorde att det fortsatt stod 1-0. Erik och just Calle hade lekstuga på mitten och gjorde lite som de ville med sina diton i KBK. Vid just en av dessa snurrar spelas bollen snyggt ut på Sigge som slår ett flackt inlägg till en framstölrtande Wurry som fick måla i sin premiär i den blå/svarta tröjan. Innan halvleken är över kommer ett snyggt inlägg från Ekander som hittar pannan på Wurry och 3-0 är ett faktum. Halvleken slutar strax efter och 3-0 speglar matchen väl! KBK vinner halvleken med 3-0 också men det gäller då gula kort, för på efterkälkenn var de mest hela tiden.

 

I pausen var det ett på många sätt glatt gäng i källaren. Inte på något sätt klara med uppgiften och undertecknad belös att vår svåraste motståndare var oss själva. KBK:s enda sätt att anfalla var att kapitalisera när vi inte var ödmjka eller konsekventa i vårt spel. Annars hade de inte en suck. Erik gav ett manande ord att mest troligt kommer de ut med max gas så det gäller att vara beredda på detta!

 

2:a halvlek

Ny halvlek och ny giv. Precis som Erik sa ville KBK ge det en chans. De stod mycket högre upp i banan och vi blev lite omständigare i våra uppspel. Vi tilläts ju inte rulla lika enelt som i första men löste det fortsatt men med fler felpass. Vi har dock fortsatt bra koll på spelet och driver det men med mer motstånd och ett KBK som vill klart mer. Så länge vi inte gör det 4:e målet så lever dock matchen om än knappt... ju mer tid vi spelar av desto mindre finns det ju kvar för KBK att gör något. Vi fortsätter brodera fint på mitten och på våra kanter. Ett kvitto på att vi är bättre är att KBK tar 3 nya gula kort innan matchminut 60 där även vår Abbe Sr får en ostskiva. Men där och då när tjuren är reda att fällas av matadoren vet jag inte vad det är som sker... istället för nådastöten så börjar vi fuska i väldigt mycket. Vi tycker någonstans att vi kan dribbla hela laget med felfoten och ödmjukheten och gameplan skickas överbord. I matchminut 70 är matchen jämn och samtidigt som KBK är slagna men ändå strider tappert så känns det lite konstigt i magen. Vi har visat lite av denna metodiken tidigare med mindre bra utfall. Sen kommer en 5 minutersperiod där vi havererar totalt. Det som sker är svårt att summera men att spelar rent och rejält måste vi öva på i veckan. Så istället för detta så kladdas det och bolltapp sker över hela banan. Inom loppet av 3 minuter faller 2 helt oförklarliga sketmål vilket gör att när det återstår 8 minuter efter sista baljan så har undertecknad ett begynnande magsår... skall vi verkligen tappa detta? Vi har absolut flera chanser att sätta spiken i kistan och i matchens sista skälvande sekund kommer en superchans på ett låååångt inlägg där Mattias vinner duellen i luften och boxar bollen på en framstörtande KBKare som även får smaka på 90kg Mattias och får sedermera grävas upp ur gräsmattan efteråt :) Efter detta blåser domaren av för fulltid. PHU!! MEN seriöst varför måste vi göra såhär mot våra fans? Vi är ju bättre på mer eller mindre allt coh så ger vi dem inte bara lillfingret utan hela armen... morr

 

 

Summerat: En onödigt spännande avslutning när KBK tilläts komma i slagläge inom loppet av 3 minuter. Hoppas att det är en nyttig läxa för oss och att alla tittar på filmen som kommer ikväll. Där syns det tydligt vad som är bra och när det gick käpp rätt åt h*l*ete. Första halvlek ÄR riktigt BRA nästan löjligt bra! Vi måste lära oss ordet TÅLAMOD för det är näste det som kostar oss segern mot Mölnlycke och mot KBK ikväll och anledningen till inga poäng mot Önnered, Sandarna och Virgo. Vi fortsätter och gnuggar på. Kul att se Azim idag och för att inte tala om matchhjälten Wurry som i sin premiär gjorde 2 mål. Komande macth är 4 dagar bort! Balltorp borta!

 

Målskyttar: Albert Ekander 1st och Wurry Cassey 2st

 

Matchens stjärnor:

1:a stjärnan: Albert Ekander

2:a stjärnan: Wurry Cassey

3:e stjärnan: Erik Reis

 

Vid reffet

 

Anders


<< Tillbaka

Spelade matcher
Lör 1/10 16:15
4 - 0  
Lör 24/9 14:15
4 - 3  
Lör 17/9 13:00
1 - 0  
Fre 9/9 19:15
3 - 3  
Lör 3/9 14:00
1 - 0  
Fre 26/8 19:15
0 - 3  
Lör 20/8 14:15
7 - 2  
Fre 12/8 19:15
2 - 2  
Lör 6/8 13:00
4 - 1  
Tor 30/6 19:00
4 - 2  
 
 
VÅRA SPONSORER
 
 
 
 
Övrigt